|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
|
|
#1862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Orzeszek no to git
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
JessSuz dziękuję, staram się
![]() Piątkowe P: Iśn- bułka słodka z serem, 2 kanapki razowca z pasztetem, herbata, poł dużego jabłka IIśn- jogurt biszkptowy Danio, pączek, dokończyłam poprzednie jabłko koktajl, spora ilośc kremu do karpatki-sama piekłam więc rozumiecie-trzeba było spróbowac ![]() O: ziemniaczki z kotletem schabowym, buraczki z papryką, kompot, dokładka ziemniaczków z mniejszym kotletem duuuuży kawałek karpatki, kubuś P: ponownie kapatka kisiel ze słodkiej chwiliK: 250 gr szprotow w sosie pomidorowym, kajzerka, kanapka z sopocką i pomidorem wlaśnie jem 3 ciacho ![]() ehh troszkę na słodko dziś było...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
aa. ;D okej, jutro pojade na zakupy, wszystkiego nakupuje. xd
;pp . Ja to w ogóle jeszcze zaczynam, z hula hop ;p ponoć pomaga na boczki ^^
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
Rrrrrr
![]() Śniadanie - 2 kromki chleba pełnoziarnistego - jedna posmatrowana serkiem wiejskim ze szczypiorkiem na to troszke pomidora i rzodkiewki, druga z dzemem truskawkowym materna z fruktoza II Śniadanie - jogurt danone naturalny ( 135 g) z otrebami granulowanymi z jabłkiem plus jabłko ( nigdzie nie umiem tych homo naturalnych znalezc) Obiad - poległam z grzybow - neistety uprzednio podsmarzonych zupka grzybowa ( zageszczona odrobina jogurtu naturalnego] z kasza gryczana Deser - ok 50 g twarogu chudego z 2 łyzeczkami dzemu materna - pychaaaaaa ![]() Podwieczorek - polowa makreli wedzonej, pomidor z ogorkiem Kolacja - Wieśniak z papryka i iles tam chudego twarogu Za duzo, za mało?
Moj dzielny facet - Jaś , 33 tc, 2550, 50 cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e0bbe32a2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...309e52423.html Niedawno udało sie 13 kg - teraz tez tam rade.. Start - 27.07.2009 160 cm - cel 55 kg!
Edytowane przez talka_18 Czas edycji: 2008-10-11 o 12:44 Powód: uzupełnienie jadłospisu |
|
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za ocenkę
banany to wynik wygodnictwa,szybko można w pracy zjeść ale spróbuję coś innego wprowadzićczyli na R na kolację wogóle pieczywa nie można?? |
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli 3 h przed snem mogą byc węgle,jesli np godzine czy pół h przed snem-wtedy lepiej samo białko
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Hmm. Ale dzisiaj ładna pogoda u mnie. mmm...
![]() O właśnie, ja pieczywa nie jadłam prawie wcale, ale dalej tak nie wytrzymam ;pp kupiłam sobie ciemny chleb żytni. No więc tak 1 Śniadanie - serek wiejski , jabłko i cynamon ;p 2 Śniadanie - 3 kromeczki chleba żytniego ciemnego + sałata, szynka jakaś z indyka, i papryka ![]() Obiad - warzywa na patelni, na 2 łyżeczkach oliwy z oliwek podwieczorek - Makrela z warzywami Kolacja - jogurt naturalny + musli, niesłodzone
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie
1) 60g warzyw (salata, pomidor...), pol jajka, tuńczyk (kawałek, byl w salatce); sos 2)kostka czekolady, 250 ml soku marchwiowego, dwa winogrona 3) kartofle+ 2 male kotleciki mielone + kapustka kiszona z odrobiną marchwi 4) cos pysznego (kolacja z TZtem )
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
to jakiś żart?
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
tycie:
Ś: nesvita truskawkowa z jaśkami mlecznymi (ble.), grahamka z serkiem wiejskim i szynką i pomidorem IIŚ: z braku czasu kinder bueno, jabłko O: ogrrrrrrrrromny gołąbek z sosem grzybowym, ziemniaki, dużo surówek pysznych zresztą ^^ P: rogal maślany z serkiem homo naturalnym i dżemem truskawkowym, trzy jabłka miało być jedno, ale nie mogłam się powstrzymać ![]() K: w planach: paluch żytni (ma ze 100g) z wiejskim i szynką, warzywa po: może jabłka, choc na razie mam jablkowstret etc.
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Rrrrrrr weekendowe
![]() śniadanie: owsianka (z 3 łyżek płatków owsianych) z serkiem homo naturalnym, 2 plastrami ananasa świeżego i kiwi II śniadanie: wydrążona grahamka, nadziana sałatką z szynki (3 grube plastry), groszku zielonego, kapusty pekińskiej, papryki żółtej i czerwonej, ogórka kiszonego, kiełków i łyżki jogurtu naturalnego Obiad: rybka pieczona w folii z sosem pomidorowym (rozgotowane pomidory w puszce z bazylią- zaskakująco dobre Podwieczorek: batonik Crunchy z orzechami i migdałami (rzadko jadam, ale akurat byłam na mieście, zobaczyłam go w kiosku i nie chciało mi się kombinować nic innego )Kolacja: sałatka z tofu (100 g tofu, mieszanka sałat, pomidor, papryka, cebula, garść orzeszków piniowych).
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Sobotnie R :
I śń 8.40 Owsianka (4łyżki płatków, jabłko + cynamon) 220 kcal 1.5h spacer przegryzka 11.00 2 śliwki węgierki 50kcal II śń 12.00 2 nalesniki razowe, jeden z miodem, jeden z domowym dżemem- grzeszek wieeeeem 2.5h rowerem w terenie (musialam spalic te naleśniory Obiadek 15.00 100g piersi z kurczaka pieczonej w ziołach bez tłuszczu, pół brokuła 120 kcal Podwieczorek 18.00 120g makreli wędzonej, troche ogorkow i papryki konserwowej 300 kcal dojdzie : a6w, 8 minute buns Kolacja 20.30 120g twarogu chudego z pomidorem i cebulka 130 kcal [1420 kcal- wiecej niz ostatnio ale wiecej ruchu...] Czy moge prosic o ocenke bo dawno nikt mnie nie oceniał
|
|
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
U/W :
9- owsianka : 4 łyżki górskich, pół szklanki mleka, garść orzechów włoskich, 3 łyżki rodzynek, 5 śliwek suszonych, łyżka słonecznika, łyżka musli tropikalnych 12- grahamka , 1 połówka z plastrem polędwicy sopockiej,rzodkiewką,szcz ypiorkiem; 2 poł. z 2 plastrami polędwicy i pomidorem ; cappucino orzechowe, garść pestek dyni 15:30- talerz zupy wielowarzywnej , mała garść pestek dyni 16:30 - kalafior zasmażany z łyżką masła 18:30- trochę papryki,rzodkiewka ; gruszka (200g) 20-21- ponad 100g sera białego z orzechami włoskimi |
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
ecchhh zobaczę za tydzień...
Cytat:
![]()
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
A co to za minka, proszę pani? Jesteś na P- nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia, że czegoś jesz za dużo. Tym bardziej, że to orzechy, a nie np.słodycze, więc Ci tylko na zdrowie pójdą
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja robię z tego przepisu i zawsze wychodzi ![]() CIASTO: 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl wody 1 szkl mąki 5 jajek 1 łyżeczka pr do pieczenia Margarynę kładziemy do garnuszka, wlewamy 1/2 szkl wody. stopniowo dodajemy jajka, następnie powoli zagotowac i dosypywac powoli mąkę żeby nie było grudek, dobrze wymieszac łyżką->masa ma byc gęsta. podzielic na 2 części, przełożyc do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką brytfanny, piec w piekarniku nagrzanym do 250 st 15-20minut. KREM: 1/2 szkl mleka-->połowę zagotowac 2 łyżki mąki+zimne mleko 2 jajka-to dobrze wymieszac i dodac do gorącego mleka, wymieszac. Kiedy wytygnie dodac 1 kostkę margaryny, przekładac zimne na zimne ciasto ![]() ![]() P: Iśn- duża bułka z Nutellą, kakao, jabłk0 IIśn- jogurt owocowy 330gr+ kajzerka, kilka ciastek koktajl O- spaghetti-z dokładką, kompot truskawkowy-->makaronu było ogromniaście dużo i sos też był obfity w mięsko mielone budyń o smaku szarlotki z wkruszonymi herbatnikami ![]() P- 2 gofry- jeden z bitą śmietaną i polewą czekoladową, dugi z bś i owocami K- 2,5 kromki razowca z masłem, 1 z spocką, 1,5 z szynką, pomidorem, ogórkiem, dużo sałatki z kukurydzą, majonezem, jajkami, porem, ketchupem itp--->jest przepyszna ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Moje U
![]() 1/2 350g opakowania sałatki żydowskiej Sn. szklanka rafaelków i toffików z 15g granoli orzechowej, 100g linessy waniliowej wymieszanej z 60gtwarogu i likierem amaretto, gryz bułeczki cynamonowej, jabłko, lody haagen dazs sernikowe, - kilka kawałków przeróżnego rodzaju chleba, troche miodu, kwasu chlebowego 2Sn. tort warzywny i surówki 3sn. 4 gałki: bakalia, kawa, borówka, poziomka Ob.kofta indyjska z ryżem brązowym i 3 surówkami D-P:sticky toffee frostito- z mleka sojoweg orzeźwiająca kawowa kompozycja słodkiego kremu i toffi 2 gałki lodów: sorbet jabłkowy, makowe K: kromka chleba co ma bakalie, tak około kromka razowego, około kromka chleba co ma 70% ziaren w sobie, 1/2 obwarzanka na ostro, troche jabłek suszonych z cynamonem, serek wiejski z 2 garściami ancymonków apple, kiełki słonecznika - pisze około kromka ponieważ kroiłam chlebki w aucie plastikowym nożem
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję muszę jakoś sobie poradzić z głupimi myślami !!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
a więc po dłuższym zastanowieniu postanowiłam także zamieścić tu swój jadłospis i na początku prosic o ocene wraz z tym co trzeba zmienić.
![]() U/W: I śniadanie : pół nesvity wiśniowej, z łyżką kakaa nat., płatków toffi, owsianych, otrębów, bran flakesów, kawałkiem twarogu i 200ml szklanki mleka. II śn : 2 kromki chleba graham, jedna z twarogiem i miodem, a druga z ziołowym serkiem almette, sałatą, plasterkiem sopockiej i pomidorem. Obiad : dorsz smażony, panierowany, ale zjedzony w większości bez tej panierki, ziemniaki z małymi kawałeczkami żółtej i czerwonej papryki wymieszane z połową jogurtu nat., kapusta kiszona i łyżka sałaty wymieszanej z jogurtem nat. Podwieczorek: 4 orzechy włoskie, a troszkę później jabłko. Kolacja : 2 kromki chleba chrupkiego wasa posmarowane pastą z makreli, śledź w sosie salsa, pomidor wraz z kawałeczkami żółtej i czerw. papryki i twarogiem wymieszany z drugą połową jogurtu nat. pozostałego z obiadu. i jak ?
|
#1887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, brakuje mi tam ... hmm jabłuszka! Jeszcze troche za mało ale pracujesz nad tym ![]() ![]() najbardziej podoba mi się Podwieczorek
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
I Śniadanie: 2 kromki chleba ziarnistego+wędlina+pomid or+rzodkiewka+2 liście salaty+salatka grecka z serem feta+sok z pomarańczy IIŚniadanie:jajecznica z pomidorami ,papryką oraz szczypiorkiem IIIŚniadanie:Serek homogenizowany +musli +salatka owocowa:kiwi,pomarańcze,j abluka,banan,rodzynki Obiad:Karkówka+kasza gryczana+ogórki kiszone,talerz bialego barszczu Przygryzka:4marchwie Podwieczorek:deser lodowy+garść orzechów nerkowca+kiwi+pol banana Kolacja:Serek wiejski 200g,jajko+kromka chleba żytniego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

) musli nie za bardzo na R bo maja duzo wegli ale jak uwazasz poza tym zamiast jogurtu lepiej serek homo naturalny
a gdzie bialko?
poza tym malutko strasznie no i owoce do 16

kisiel ze słodkiej chwili
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,1 5kg 

muszę jakoś sobie poradzić z głupimi myślami !!