Czy stanik musi być przekleństwem? - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-12, 08:57   #3961
Yaza
Rozeznanie

Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?

Cytat:
Napisane przez SylfkaXD Pokaż wiadomość
Hihi... Oto moja historia dobierania stanika... ^^

Najpierw stwierdziłam, że mam maleńki biust , toteż zaszalałam z biustonoszem 75A , jednak szybko przekonałam się, że to nie jest rozmiar dla mnie. Nie miałam pojęcia jak mam się mierzyć i z moich pomiarów wychodziły mi obwody 75/83 więc stwierdziłam, że muszę się pogodzić z miseczką A. Myślałam nawet o AA.

Potem nauczyłam się mierzyć - luźno pod biustem i ciasno w biuście. W ten oto sposób, miałam 72,5/84 Z tych wymiarów uzyskiwałam rozmiar 70B.

Pewnego letniego wieczoru chciałam sprawdzić, jaki naprawdę stanik powinnam nosić... Zmierzyłam się już prawidłowo (pod biustem baardzo ciasno i na wydechu, w biuście luźno) i wyszedł mi wynik 70/86 co daje polski wymiar 70C. Dowiedziałam się, że 70C odpowiada jakoby 75B więc pozostałam przy znanym mi, ogólnodostępnym obwodzie... I noszę 75.

Dziś dowiedziałam się, że wciąż noszę zły stanik. Z kalkulatora rozmiarów wychodzi mi:

# małe 65DD (30DD) rozmiaru brytyjskiego
# małe 60F (28F) r. brytyjskiego stanika rozciągliwego
# 70C (32C) r. brytyjskiego stanika ściśliwego
# 65E r. polskiego

Jednak mimo wszystko noszę sobie 75B. Wygodnie mi się chodzi w tym rozmiarze, ale może jestem zupełnie nieświadoma tego, że spłaszcza piersi? No, ale taki stanik przynajmniej mogę wszędzie dostać, a 65E? Coś mi się nie wydaje... Jakoś niedowierzam. ^^ Zastanawiam się nad przrzuceniem do 70C... co o tym myślicie?

P.S. Będziecie mnie namawiały na 65E?? Uważam, że na mnie to za duży... 65D chyba byłoby w porządku. Ale nie ma w polskich sklepach takich obwodów , dlatego myślę, że zostanę przy 70C/75B.
Sylfka, błagam, przeczytaj cały wątek i wyciągnij wnioski. Nie wiesz, jak wygląda 65E, więc czemu uważasz, że na pewno będzie za duże i lepiej celować w 65D? Tak, jesteś zupełnie nieświadoma, że spłaszczasz sobie biust i tak, jesteś też nieświadoma, że piersi nie mają żadnego podtrzymania więc sobie coraz bardziej obwisają. Piszemy to cały czas w tym wątku.

Poczytaj stanikomanię na początek -> www.stanikomania.pl

Przynamniej wyzbędziesz się części pytań.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 10:45   #3962
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja nadal poszukuje idealnego stanika...

Z tego kalkuratora, wyszło mi 70F, 65GG, 75DD[rozm. uk], 70H [rozm. pl], nie chcialam szalec za bardzo, kupilam 2 staniczki 75DD-przez neta-i stalo sie to, czego sie najbardziej obiawialam, sa za male pod biustem-wygladam jak scisniety baleron .

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 11:12   #3963
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi... Oto moja historia dobierania stanika... ^^

Najpierw stwierdziłam, że mam maleńki biust , toteż zaszalałam z biustonoszem 75A , jednak szybko przekonałam się, że to nie jest rozmiar dla mnie. Nie miałam pojęcia jak mam się mierzyć i z moich pomiarów wychodziły mi obwody 75/83 więc stwierdziłam, że muszę się pogodzić z miseczką A. Myślałam nawet o AA.

Potem nauczyłam się mierzyć - luźno pod biustem i ciasno w biuście. W ten oto sposób, miałam 72,5/84 Z tych wymiarów uzyskiwałam rozmiar 70B.

Pewnego letniego wieczoru chciałam sprawdzić, jaki naprawdę stanik powinnam nosić... Zmierzyłam się już prawidłowo (pod biustem baardzo ciasno i na wydechu, w biuście luźno) i wyszedł mi wynik 70/86 co daje polski wymiar 70C. Dowiedziałam się, że 70C odpowiada jakoby 75B więc pozostałam przy znanym mi, ogólnodostępnym obwodzie... I noszę 75.

Dziś dowiedziałam się, że wciąż noszę zły stanik. Z kalkulatora rozmiarów wychodzi mi:

# małe 65DD (30DD) rozmiaru brytyjskiego
# małe 60F (28F) r. brytyjskiego stanika rozciągliwego
# 70C (32C) r. brytyjskiego stanika ściśliwego
# 65E r. polskiego

Jednak mimo wszystko noszę sobie 75B. Wygodnie mi się chodzi w tym rozmiarze, ale może jestem zupełnie nieświadoma tego, że spłaszcza piersi? No, ale taki stanik przynajmniej mogę wszędzie dostać, a 65E? Coś mi się nie wydaje... Jakoś niedowierzam. ^^ Zastanawiam się nad przrzuceniem do 70C... co o tym myślicie?

P.S. Będziecie mnie namawiały na 65E?? Uważam, że na mnie to za duży... 65D chyba byłoby w porządku. Ale nie ma w polskich sklepach takich obwodów , dlatego myślę, że zostanę przy 70C/75B.
65E (rozmiar polski) czy 65DD rozmiar brytyjski nie będzie za duże. Bardzo proszę poczytaj ten wątek, pooglądaj zdjęcia na stanikomanii, choćby te:
http://stanikomania.blox.pl/2008/01/...ewidowane.html
http://stanikomania.blox.pl/2008/05/...ush-up-na.html

Nawet jeśli nie odważysz się spróbować 65E, to zamień staniki na 70C! Tylko wybieraj takie mniej rozciągliwe. 70C jest bardzo powszechnym rozmiarem, jest w większości sklepów z bielizną. 75B nie jest dobrym rozmiarem dla Ciebie.

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Ja nadal poszukuje idealnego stanika...

Z tego kalkuratora, wyszło mi 70F, 65GG, 75DD[rozm. uk], 70H [rozm. pl], nie chcialam szalec za bardzo, kupilam 2 staniczki 75DD-przez neta-i stalo sie to, czego sie najbardziej obiawialam, sa za male pod biustem-wygladam jak scisniety baleron .
A co to za modele i ile masz pod biustem?
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 11:25   #3964
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
A co to za modele i ile masz pod biustem?
Modele podam pozniej, bo mam w domu, a mnie nie ma . Pod biusem mam ok 80cm... [teraz moze juz troche mniej-jak bede w domu to dokladnie sie zmierze].

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2008-10-12, 12:56   #3965
Nija_
Zakorzenienie

Zamówiłam sobie taki stanik, na Allegro.
Rozmiar 75E. Mam pod biustem 81/82 cm, w biuście 95cm.

Najwyżej jak nie będzie pasował, sama go wystawię na Allegro Do tej pory kupowałam 80B, 80C, 85B.

Firma: Marks&Spencer
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stanik m&s.jpg (9,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2008-10-12, 12:58   #3966
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie taki stanik, na Allegro.
Rozmiar 75E. Mam pod biustem 81/82 cm, w biuście 95cm.

Najwyżej jak nie będzie pasował, sama go wystawię na Allegro Do tej pory kupowałam 80B, 80C, 85B.

Firma: Marks&Spencer
Chyba musze popatrzec na Allegro
Ja z podobnymi wymiarami kupowalam 80C, czasem 80D
Ale teraz troche mi sie zmniejszyl biust

Stary 2008-10-12, 14:54   #3967
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
W każdym sklepie internetowym możesz zamówić i zwrócić do 10 dni nieużywany stanik (np. tylko mierzony). Ponosisz w tym wypadku tylko koszt przesyłki, jeśli żaden nie pasuje, no i musisz wyłożyc na to, co zamawiasz, ale całość tej kwoty Ci zwrócą...
Kurcze tylko skad wziac tyle kasy, bo jednego nie oplaca sie zamawiac.. :/ I do tego jeszcze trzeba wybrac takie ktore bylyby albo wydawaly sie ze beda dobrze pasowac bo inaczej tak czy siak bylby zonk.
No czyli ja dalej musze zostac na usztywnianych.. nie mam mozliwosci wylozenia takiej kasy. Smutno mi bo chcialabym chodzic w miekkim i dobrze wygladac
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 15:02   #3968
djprinzesin
Rozeznanie

poczytaj sobie lobby mało i biuściastych.
po lekturze masxz większe prawdopodobienstwo znalezinia pasującego stanika.
lepiej nazbierac na 2 odpowiednie staniczki niz kupic 10 złych. na allegro mozesz czasem znalezc swietna okazje
Stary 2008-10-12, 18:40   #3969
SylfkaXD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
65E (rozmiar polski) czy 65DD rozmiar brytyjski nie będzie za duże. Bardzo proszę poczytaj ten wątek, pooglądaj zdjęcia na stanikomanii, choćby te:
http://stanikomania.blox.pl/2008/01/...ewidowane.html
http://stanikomania.blox.pl/2008/05/...ush-up-na.html

Nawet jeśli nie odważysz się spróbować 65E, to zamień staniki na 70C! Tylko wybieraj takie mniej rozciągliwe. 70C jest bardzo powszechnym rozmiarem, jest w większości sklepów z bielizną. 75B nie jest dobrym rozmiarem dla Ciebie.
No domyślam się, że 70C jest w porządku, a 75B trochę mniej. Ale jak wytłumaczyć fakt, że mi się bardzo wygodnie chodzi w takim staniku?
A dlaczego uważam, że 65E będzie za duże? Bo w tabeli rozmiarów brytyjskich przy obwodzie 65 miseczka E zaczyna się od 86,5 cm w biuście! 86,5 - a ja mam 86. W związku z tym miseczka byłaby chyba pusta... Btw. Czytałam cały wątek i większość z treści bloga stanikomania. Właśnie tam znalazłam link do tej tabeli.

Cytat:
Napisane przez Yaza Pokaż wiadomość
Sylfka, błagam, przeczytaj cały wątek i wyciągnij wnioski. Nie wiesz, jak wygląda 65E, więc czemu uważasz, że na pewno będzie za duże i lepiej celować w 65D? Tak, jesteś zupełnie nieświadoma, że spłaszczasz sobie biust i tak, jesteś też nieświadoma, że piersi nie mają żadnego podtrzymania więc sobie coraz bardziej obwisają. Piszemy to cały czas w tym wątku.

Poczytaj stanikomanię na początek -> www.stanikomania.pl

Przynamniej wyzbędziesz się części pytań.
Czytałam stanikomanię... Przeczytałam również 80% postów w tym wątku... Przerzucę się na 70C!
SylfkaXD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 18:49   #3970
foxy123
Zakorzenienie

Drogie Kolezanki Mam do Was wielka prosbe w sprawie kupna biustonoszu.
Otoz w styczniu mam operacje powiekszenia piersi...kiedy wyjde z kliniki musze sie zaopatrzyc w dwa staniczki Triumpha- Energy i Trophy (sa to sportowe staniki)..

Problem polega w tym,ze skad mam wiedziec jaki kupic rozmiar,aby ladnie one trzymaly moje nabytki i je formowaly

Obecnie mam 68cm pod biustem i 76 w biuscie...po operacji Dr powiedzial,ze bede miala miseczke d/dd (wedlug starej rozmiarowki)...w jaki rozmiar zatem wedlug was powinnam sie zaopatrzyc?

Z gory dziekuje
Stary 2008-10-12, 18:52   #3971
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Otoz w styczniu mam operacje powiekszenia piersi...kiedy wyjde z kliniki musze sie zaopatrzyc w dwa staniczki Triumpha- Energy i Trophy (sa to sportowe staniki)..

Problem polega w tym,ze skad mam wiedziec jaki kupic rozmiar,aby ladnie one trzymaly moje nabytki i je formowaly

Obecnie mam 68cm pod biustem i 76 w biuscie...po operacji Dr powiedzial,ze bede miala miseczke d/dd (wedlug starej rozmiarowki)...w jaki rozmiar zatem wedlug was powinnam sie zaopatrzyc?

Z gory dziekuje

no to wg. starej rozmiarówki biorąc "stary" rozmiar pasujący do Twoich wymiarow byłoby 70D/DD
tak więc sądze, że albo musisz brać 65F/G albo już 60H/I - z tym, że pierwsze będzie latwiej znaleźć więc właśnie to bym wzięła na Twoim miejscu ( btw. mówię o polskiej rozmiarówce)

-- edit : w tym sklepie internetowym np. http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...0&sortowanie=2 ta firma ma dosc szeroka rozmiarowke ( poza tym tam dosc sporo dziwnych rozmiarow jest wiec moze cos znajdzie i moze wysylaja za granice ( ewentualnie wyslij do kogos z polski i niech tobie przesle )

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 18:57   #3972
gaia
Zadomowienie

Dot.: Czy stanik musi biznyć przekleństwem?

Dziewczyny jest w Krakowie sklep z bielizną, w którym dobrze dobierają staniki no i mają rozmiary ktorych w normalnych skepach nie znajdziemy. Moja siostra była i zamiast 80c wyszła z 70f :P ja sie wybieram w najbliższej przyszłości zobaczymy z czym wyjde.

Adresu nie podaje, bo nie chce byc posadzona o jakąs reklamę.

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 18:57   #3973
foxy123
Zakorzenienie

ojej...az takie wielkie hehe dzieki kochana
Stary 2008-10-12, 19:01   #3974
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego uważam, że 65E będzie za duże? Bo w tabeli rozmiarów brytyjskich przy obwodzie 65 miseczka E zaczyna się od 86,5 cm w biuście! 86,5 - a ja mam 86. W związku z tym miseczka byłaby chyba pusta...
Po pierwsze stanikologia nie jest nauką ścisłą i nie można powiedzieć, że dana miseczka jest od 86,5 cm, a mając 86 już nie można jej założyć i na pewno będzie za duża. Wpis w tabeli jest bardzo orientacyjny i tak naprawdę aby przekonać się jaki rozmiar będzie dobry należy mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. To jaki akurat my będziemy nosić rozmiar zależy od wielu czynników, a nie tylko dwóch wymiarów. Wiele zależy choćby od kształtu i konsystencji naszych piersi.

Przy wymiarach 70/86 powinnaś mierzyć angielskie rozmiary 65D, 65DD, a także 65E. Najprawdopodobniej z wielu modeli ten środkowy (65DD) będzie najlepszy, ale może się zdarzyć, że kształt i konsystencja Twojego biustu sprawią, że jednak najczęściej lepszy będzie 65E albo 65D. To niestety musisz sprawdzić "nabiustnie".
Reasumując postaraj się chociaż zmierzyć rozmiar 65DD - najlepiej z wielu modeli, a jeśli będziesz mieć możliwości także sąsiednie (65D i 65E). Powodzenia!
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:03   #3975
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
ojej...az takie wielkie hehe dzieki kochana
no własnie o to chodzi, że niby cyferka wielka ale wcale to nie jest jakis biust a'la Pamela Anderson czy inne monstrum

może Ci się miska na początku wyda jaką wielka i niedobra ale przymierz

swoją drogą to ja planuję właśnie na takie 65F/G zejść ( bo ja trochę większa jestem, pod mam 73/4cm)

więc po prostu będziesz miałą super biuścik a nie jakieś niepropocjonalne dojarki mam nadzieję, że efekt ( na ktory czeka Ag i Barbie) bedzie superowy )

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:08   #3976
foxy123
Zakorzenienie

'efekt na ktory czeka AG i Barbie' hahaha to mnie rozsmieszylas

Wiesz,ja jak slysze rozmiar E,F..I to pierwsze wrazenie -ale balony, ale teraz juz wiem,ze wlasnie tak nie jest
Stary 2008-10-12, 19:08   #3977
MagdaP
Zadomowienie

Takie sklepy sa od niedawna w Zielonej Gorze, Poznaniu i Wroclawiu (jutro w DDTVN ma byc rozmowa z wlascicielka wroclawskiego sklepu). W Warszawie jest sklep internetowy wprawdzie, ale mozna sie umowic na mierzenie.
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:27   #3978
velika
Winter is coming

Właśnie dziewczyny-jutro w DD TVN będzie właścicielka sklepu we Wrocławiu. Był już o niej artykuł w GW Ja niestety nie będę mogła obejrzeć, ale liczę na relację
foxy123- przekonasz się na pewno do tych "nietypowych" literek. Przy 68 pod biustem musisz sięgać po 60-tki, ewentualnie ścisłe 65-tki, a wraz ze zmniejszaniem obwodu literka rośnie. A dlaczego musisz kupić staniki triumpha po operacji? Triumph nie ma takich rozmiarów niestety, będziesz musiała najwyżej zwężyć obwód, bo 70-tki będą zdecydowanie za luźne.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 19:33   #3979
Yaza
Rozeznanie

Cytat:

Z gory dziekuje
A nie lepiej zainwestować w jakiegoś Shock Absorbera albo inny stanik sportowy porządnej firmy? Bo z tego co wiem, to Triumph jest maaarny jeśli chodzi o trzymanie i ochronę przed wstrząsami a tu o to chodzi, żeby Ci rany się nie pootwierały. Dodatkowo triumph nie ma obwodów <70 a inny w Twoim przypadku nie wchodzi w grę.

Na figleaves.com masz sporą ofertę shock absorberów w rozmiarach 30F/FF/G - takie mniej więcej będziesz mieć.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

Stary 2008-10-13, 12:18   #3980
Kaszanna
Raczkowanie

Jestem po lekturze tego wątku i innych stron. Wymierzyłam się, wyliczyłam, wypytałam. Naprawdę nie wiem jakim cudem jest tyle zadowolonych kobiet Oddałam już 8 z zakupionych staników. Moje rozmiary to: 71/86m, czyli wychodzi 65 DD brytyjskie, i 65E polskie. Przeleciałam od rozmiaru 65E do rozmiaru 65D i... musiałabym tam wepchnąć zwiniętą skarpetkę żeby wypęłnić miseczkę. Zakładam dobrze -zgarniam, upycham (zresztą robię to odkąd kupiłam pierwszy stanik). Jeden stanik leżał nawet nawet - nie zmieśniłaby się tam już skarpetka ale co z tego - biust wg mnie wyglądał nieładnie, był spiczasty (nie znoszę tego).
Mam już dość kupowania, biegania na pocztę i zwrotów pieniędzy. Wracam do tego co było czyli 70B.
Kaszanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 13:07   #3981
kaienkatr
Raczkowanie

GG do kaienkatr

a to co ja napisze hm na pewno wyda Wam się dziwne i śmieszne ...
biorę od dawna tabletki hormonalne ale od 3 tygodnie dopiero rośnie mi biust w masakrycznym tempie - muszę zacząć przyzwyczajać się do biustonosza hm ale jaki wybrać może znacie jakieś sklepiki internetowe - do zwykłego raczej nie wyskoczę - kobietki powiem wam teraz że super jest mieć własny prawdziwy biuścik ...
kaienkatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 13:42   #3982
Yaza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaienkatr Pokaż wiadomość
a to co ja napisze hm na pewno wyda Wam się dziwne i śmieszne ...
biorę od dawna tabletki hormonalne ale od 3 tygodnie dopiero rośnie mi biust w masakrycznym tempie - muszę zacząć przyzwyczajać się do biustonosza hm ale jaki wybrać może znacie jakieś sklepiki internetowe - do zwykłego raczej nie wyskoczę - kobietki powiem wam teraz że super jest mieć własny prawdziwy biuścik ...
kaienkatr, najpierw zmierz się ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście, potem podaj tutaj wymiary, będziemy mogły wyliczyć odpowiedni rozmiar. Na pewno musisz kupić sobie krem przeciw rozstępom, bo jak rośnie szybko to zaraz może pokryć się bliznami. Ze sklepami nie ma problemu, wszystkie praktycznie kupujemy sobie staniki przez internet. Pamiętaj, że stanik musi dobrze podtrzymywać piersi i robi to ciasny, nieprzesuwający się po ciele obwód a nie ramiączka. W innym wypadku biust nie ma podtrzymania a więc zwyczajnie obwisa z czasem, poza tym zmienia kształt i chowa się pod pachy. Jeżeli zaczniesz dobrze o niego dbać już od teraz, na pewno masz duużo większe szanse na utrzymanie go w dobrej kondycji do starości, niż większość z nas - my już zdążyłyśmy namącić sobie zbyt małymi puszapami

Stary 2008-10-13, 13:45   #3983
olik04
Zakorzenienie

kupiłam ten model stanika Kostar i jest świetny gładki, w sam raz pod obcisłe bluzeczki. Bardzo wygodny. Kilka miesięcy temu kupiłam podobny model Kostara, tylko z koronką na dole. Ten jest nawet wygodniejszy bez tej koronki . Kupowałam w sklepie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, ale przeglądając oferty znalazłam w innym sklepie dostępne rozmiary np 65G
http://ekskluzywna.com.pl/Kostar__02...osz_p9995.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0ce26aebbe77aa7ce1041af4d3116f6a.jpg (23,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2008-10-13, 13:46   #3984
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Takie sklepy sa od niedawna w Zielonej Gorze, Poznaniu i Wroclawiu (jutro w DDTVN ma byc rozmowa z wlascicielka wroclawskiego sklepu). W Warszawie jest sklep internetowy wprawdzie, ale mozna sie umowic na mierzenie.
a wiesz gdzie w ZG jest taki sklep?

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 14:19   #3985
Madaaa
Zakorzenienie

Aga to jest ten sklep co kiedys pisalam na watku ZG. Tam kolo kina Wenus.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 14:32   #3986
201704051255
Konto usunięte

dotarlo do mnie to, 70D
miseczki sa plaskie i sa pod pachami, a cycki siedza luzem pomiedzy nimi
nie wiem czy jest za mały, czy ten typ tak ma, wymienie jeszcze na 75D, najwyzej zweze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 160f0929bac9a027.jpg (33,8 KB, 56 załadowań)
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 16:29   #3987
joa_b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaszanna Pokaż wiadomość
Jestem po lekturze tego wątku i innych stron. Wymierzyłam się, wyliczyłam, wypytałam. Naprawdę nie wiem jakim cudem jest tyle zadowolonych kobiet Oddałam już 8 z zakupionych staników. Moje rozmiary to: 71/86m, czyli wychodzi 65 DD brytyjskie, i 65E polskie. Przeleciałam od rozmiaru 65E do rozmiaru 65D i... musiałabym tam wepchnąć zwiniętą skarpetkę żeby wypęłnić miseczkę. Zakładam dobrze -zgarniam, upycham (zresztą robię to odkąd kupiłam pierwszy stanik). Jeden stanik leżał nawet nawet - nie zmieśniłaby się tam już skarpetka ale co z tego - biust wg mnie wyglądał nieładnie, był spiczasty (nie znoszę tego).
Mam już dość kupowania, biegania na pocztę i zwrotów pieniędzy. Wracam do tego co było czyli 70B.
No cóż, niestety jedyne co Ci mogę poradzić to przy najbliższej okazji, czyli jak będziesz w mieście gdzie są sklepy stacjonarne z "nietypowymi" rozmiarami, wejść i poprzymierzać co się da. A potem porobić notatki i dalej zamawiać przez internet. Jeśli oczywiście masz taką możliwość. Ja tylko mogę powiedzieć, że chodzenie w miękkim staniku, który daje efekt niemalże puszapa, naprawdę poprawia samopoczucie
joa_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 16:45   #3988
inwencja
Zadomowienie

Wymierzyłam wszystko :
Pod biustem 73cm
W biuście 89 cm

To co wyszło :
Rozmiar brytyjski - 65 E
Rozmiar brytyjski,stanik rozciągliwy - 60 FF
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 70 D
Rozmiar polski - 65 G - można jakimś innym rozmiarem wymienić ?

There's only one way to soothe my soul.

Edytowane przez inwencja
Czas edycji: 2008-10-13 o 20:22
inwencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 17:14   #3989
kaienkatr
Raczkowanie

GG do kaienkatr

Cytat:
Napisane przez Yaza Pokaż wiadomość
kaienkatr, najpierw zmierz się ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście, potem podaj tutaj wymiary, będziemy mogły wyliczyć odpowiedni rozmiar. Na pewno musisz kupić sobie krem przeciw rozstępom, bo jak rośnie szybko to zaraz może pokryć się bliznami. Ze sklepami nie ma problemu, wszystkie praktycznie kupujemy sobie staniki przez internet. Pamiętaj, że stanik musi dobrze podtrzymywać piersi i robi to ciasny, nieprzesuwający się po ciele obwód a nie ramiączka. W innym wypadku biust nie ma podtrzymania a więc zwyczajnie obwisa z czasem, poza tym zmienia kształt i chowa się pod pachy. Jeżeli zaczniesz dobrze o niego dbać już od teraz, na pewno masz duużo większe szanse na utrzymanie go w dobrej kondycji do starości, niż większość z nas - my już zdążyłyśmy namącić sobie zbyt małymi puszapami

pod biuscikiem ma równo 73 cm natomiast w biuściku na luzie mam 84
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (40,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (45,6 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez kaienkatr
Czas edycji: 2008-10-13 o 18:02
kaienkatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 17:47   #3990
djprinzesin
Rozeznanie

patrząc na fotke, mimo ze z kalkulatora wychodzi 65d, a scisliwe 70B ( mozesz zerknąc w lasenzie, oni maja naprawde scisliwe obwody.
patrząc więc obwód powinien byc 65 i d, wydaje mi sie ze mogloby byc zbyt duze, sprobuj 65C
musisz mierzyc.
Ale moze kup sobie taki miękki topowy staniczek

proponuje cos w tym stylu:
http://allegro.pl/item457706696_cytr...c_30c_bcm.html
http://allegro.pl/item456087680_nowe...a_30c_65c.html
wiem ze ten nie jest piękny ale za pewne szybko z niego wyrosniesz a podtrzymywac będzie
http://allegro.pl/item457271830_miek...szbin_65c.html

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości