|
|
#3961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
Cytat:
Poczytaj stanikomanię na początek -> www.stanikomania.pl Przynamniej wyzbędziesz się części pytań.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal poszukuje idealnego stanika...
Z tego kalkuratora, wyszło mi 70F, 65GG, 75DD[rozm. uk], 70H [rozm. pl], nie chcialam szalec za bardzo, kupilam 2 staniczki 75DD-przez neta-i stalo sie to, czego sie najbardziej obiawialam, sa za male pod biustem-wygladam jak scisniety baleron .
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#3963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://stanikomania.blox.pl/2008/01/...ewidowane.html http://stanikomania.blox.pl/2008/05/...ush-up-na.html Nawet jeśli nie odważysz się spróbować 65E, to zamień staniki na 70C! Tylko wybieraj takie mniej rozciągliwe. 70C jest bardzo powszechnym rozmiarem, jest w większości sklepów z bielizną. 75B nie jest dobrym rozmiarem dla Ciebie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Modele podam pozniej, bo mam w domu, a mnie nie ma
. Pod biusem mam ok 80cm... [teraz moze juz troche mniej-jak bede w domu to dokladnie sie zmierze].
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie taki stanik, na Allegro.
Rozmiar 75E. Mam pod biustem 81/82 cm, w biuście 95cm. Najwyżej jak nie będzie pasował, sama go wystawię na Allegro Do tej pory kupowałam 80B, 80C, 85B.Firma: Marks&Spencer
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z podobnymi wymiarami kupowalam 80C, czasem 80D ![]() Ale teraz troche mi sie zmniejszyl biust ![]()
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No czyli ja dalej musze zostac na usztywnianych.. nie mam mozliwosci wylozenia takiej kasy . Smutno mi bo chcialabym chodzic w miekkim i dobrze wygladac
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
poczytaj sobie lobby mało i biuściastych.
po lekturze masxz większe prawdopodobienstwo znalezinia pasującego stanika. lepiej nazbierac na 2 odpowiednie staniczki niz kupic 10 złych. na allegro mozesz czasem znalezc swietna okazje
|
#3969 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak wytłumaczyć fakt, że mi się bardzo wygodnie chodzi w takim staniku? A dlaczego uważam, że 65E będzie za duże? Bo w tabeli rozmiarów brytyjskich przy obwodzie 65 miseczka E zaczyna się od 86,5 cm w biuście! 86,5 - a ja mam 86. W związku z tym miseczka byłaby chyba pusta... Btw. Czytałam cały wątek i większość z treści bloga stanikomania. Cytat:
Przerzucę się na 70C!
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Kolezanki
Mam do Was wielka prosbe w sprawie kupna biustonoszu.Otoz w styczniu mam operacje powiekszenia piersi...kiedy wyjde z kliniki musze sie zaopatrzyc w dwa staniczki Triumpha- Energy i Trophy (sa to sportowe staniki).. Problem polega w tym,ze skad mam wiedziec jaki kupic rozmiar,aby ladnie one trzymaly moje nabytki i je formowaly ![]() Obecnie mam 68cm pod biustem i 76 w biuscie...po operacji Dr powiedzial,ze bede miala miseczke d/dd (wedlug starej rozmiarowki)...w jaki rozmiar zatem wedlug was powinnam sie zaopatrzyc? Z gory dziekuje
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to wg. starej rozmiarówki biorąc "stary" rozmiar pasujący do Twoich wymiarow byłoby 70D/DD tak więc sądze, że albo musisz brać 65F/G albo już 60H/I - z tym, że pierwsze będzie latwiej znaleźć więc właśnie to bym wzięła na Twoim miejscu ( btw. mówię o polskiej rozmiarówce) -- edit : w tym sklepie internetowym np. http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...0&sortowanie=2 ta firma ma dosc szeroka rozmiarowke ( poza tym tam dosc sporo dziwnych rozmiarow jest wiec moze cos znajdzie i moze wysylaja za granice ( ewentualnie wyslij do kogos z polski i niech tobie przesle )
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy stanik musi biznyć przekleństwem?
Dziewczyny jest w Krakowie sklep z bielizną, w którym dobrze dobierają staniki no i mają rozmiary ktorych w normalnych skepach nie znajdziemy. Moja siostra była i zamiast 80c wyszła z 70f :P ja sie wybieram w najbliższej przyszłości zobaczymy z czym wyjde.
Adresu nie podaje, bo nie chce byc posadzona o jakąs reklamę.
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
ojej...az takie wielkie
hehe dzieki kochana
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy wymiarach 70/86 powinnaś mierzyć angielskie rozmiary 65D, 65DD, a także 65E. Najprawdopodobniej z wielu modeli ten środkowy (65DD) będzie najlepszy, ale może się zdarzyć, że kształt i konsystencja Twojego biustu sprawią, że jednak najczęściej lepszy będzie 65E albo 65D. To niestety musisz sprawdzić "nabiustnie". Reasumując postaraj się chociaż zmierzyć rozmiar 65DD - najlepiej z wielu modeli, a jeśli będziesz mieć możliwości także sąsiednie (65D i 65E). Powodzenia! |
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie o to chodzi, że niby cyferka wielka ale wcale to nie jest jakis biust a'la Pamela Anderson czy inne monstrum
![]() może Ci się miska na początku wyda jaką wielka i niedobra ale przymierz ![]() swoją drogą to ja planuję właśnie na takie 65F/G zejść ( bo ja trochę większa jestem, pod mam 73/4cm) więc po prostu będziesz miałą super biuścik a nie jakieś niepropocjonalne dojarki mam nadzieję, że efekt ( na ktory czeka Ag i Barbie) bedzie superowy )
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
'efekt na ktory czeka AG i Barbie' hahaha to mnie rozsmieszylas
Wiesz,ja jak slysze rozmiar E,F..I to pierwsze wrazenie -ale balony, ale teraz juz wiem,ze wlasnie tak nie jest
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Takie sklepy sa od niedawna w Zielonej Gorze, Poznaniu i Wroclawiu (jutro w DDTVN ma byc rozmowa z wlascicielka wroclawskiego sklepu). W Warszawie jest sklep internetowy wprawdzie, ale mozna sie umowic na mierzenie.
|
|
|
|
#3978 |
|
Winter is coming
|
Właśnie dziewczyny-jutro w DD TVN będzie właścicielka sklepu we Wrocławiu. Był już o niej artykuł w GW
Ja niestety nie będę mogła obejrzeć, ale liczę na relację![]() foxy123- przekonasz się na pewno do tych "nietypowych" literek. Przy 68 pod biustem musisz sięgać po 60-tki, ewentualnie ścisłe 65-tki, a wraz ze zmniejszaniem obwodu literka rośnie. A dlaczego musisz kupić staniki triumpha po operacji? Triumph nie ma takich rozmiarów niestety, będziesz musiała najwyżej zwężyć obwód, bo 70-tki będą zdecydowanie za luźne. |
|
|
|
#3979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na figleaves.com masz sporą ofertę shock absorberów w rozmiarach 30F/FF/G - takie mniej więcej będziesz mieć.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
|
|
|
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po lekturze tego wątku i innych stron. Wymierzyłam się, wyliczyłam, wypytałam. Naprawdę nie wiem jakim cudem jest tyle zadowolonych kobiet
Oddałam już 8 z zakupionych staników. Moje rozmiary to: 71/86m, czyli wychodzi 65 DD brytyjskie, i 65E polskie. Przeleciałam od rozmiaru 65E do rozmiaru 65D i... musiałabym tam wepchnąć zwiniętą skarpetkę żeby wypęłnić miseczkę. Zakładam dobrze -zgarniam, upycham (zresztą robię to odkąd kupiłam pierwszy stanik). Jeden stanik leżał nawet nawet - nie zmieśniłaby się tam już skarpetka ale co z tego - biust wg mnie wyglądał nieładnie, był spiczasty (nie znoszę tego).Mam już dość kupowania, biegania na pocztę i zwrotów pieniędzy. Wracam do tego co było czyli 70B. |
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
a to co ja napisze hm na pewno wyda Wam się dziwne i śmieszne ...
biorę od dawna tabletki hormonalne ale od 3 tygodnie dopiero rośnie mi biust w masakrycznym tempie - muszę zacząć przyzwyczajać się do biustonosza hm ale jaki wybrać może znacie jakieś sklepiki internetowe - do zwykłego raczej nie wyskoczę - kobietki powiem wam teraz że super jest mieć własny prawdziwy biuścik ... |
|
|
|
#3982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam ten model stanika Kostar i jest świetny
gładki, w sam raz pod obcisłe bluzeczki. Bardzo wygodny. Kilka miesięcy temu kupiłam podobny model Kostara, tylko z koronką na dole. Ten jest nawet wygodniejszy bez tej koronki ![]() http://ekskluzywna.com.pl/Kostar__02...osz_p9995.html
|
#3984 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Aga to jest ten sklep co kiedys pisalam na watku ZG. Tam kolo kina Wenus.
|
#3986 |
|
Konto usunięte
|
dotarlo do mnie to, 70D
miseczki sa plaskie i sa pod pachami, a cycki siedza luzem pomiedzy nimi ![]() nie wiem czy jest za mały, czy ten typ tak ma, wymienie jeszcze na 75D, najwyzej zweze |
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Wymierzyłam wszystko :
Pod biustem 73cm W biuście 89 cm To co wyszło : Rozmiar brytyjski - 65 E Rozmiar brytyjski,stanik rozciągliwy - 60 FF Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 70 D Rozmiar polski - 65 G - można jakimś innym rozmiarem wymienić ?
There's only one way to soothe my soul. Edytowane przez inwencja Czas edycji: 2008-10-13 o 20:22 |
|
|
|
#3989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pod biuscikiem ma równo 73 cm natomiast w biuściku na luzie mam 84 Edytowane przez kaienkatr Czas edycji: 2008-10-13 o 18:02 |
|
|
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
patrząc na fotke, mimo ze z kalkulatora wychodzi 65d, a scisliwe 70B ( mozesz zerknąc w lasenzie, oni maja naprawde scisliwe obwody.
patrząc więc obwód powinien byc 65 i d, wydaje mi sie ze mogloby byc zbyt duze, sprobuj 65Cmusisz mierzyc. Ale moze kup sobie taki miękki topowy staniczek proponuje cos w tym stylu: http://allegro.pl/item457706696_cytr...c_30c_bcm.html http://allegro.pl/item456087680_nowe...a_30c_65c.html wiem ze ten nie jest piękny ale za pewne szybko z niego wyrosniesz a podtrzymywac będzie![]() http://allegro.pl/item457271830_miek...szbin_65c.html
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Oto moja historia dobierania stanika... ^^ 
, toteż zaszalałam z biustonoszem 75A 
Z kalkulatora rozmiarów wychodzi mi:
No, ale taki stanik przynajmniej mogę wszędzie dostać, a 65E?
Coś mi się nie wydaje... Jakoś niedowierzam. ^^
, dlatego myślę, że zostanę przy 70C/75B. 

Mam do Was wielka prosbe w sprawie kupna biustonoszu.