![]() |
#4321 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Cytat:
A to spróbuje w ten sposób... SŁODKICH SNÓW MAMUSIE I BOBASKI...
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny - a ja mam bephanten masc tylko ze to pewnie chodzi o bephanten krem???
![]() gosiaczku dzieki ![]() ![]() dobra lece spac bo mi cycek eksploduje zaraz a tak to małej dam i mi troche wypije -jakis nawał pokormu mam od dwoch dni ,tyko czemu ![]() ![]() Dobranoc zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzz
#4323 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
biedna Majeczka ![]() Martwi mnie ta krewka w kupce moze zadzwon sobie do lekarza albo jedz do szpitala - mam nadzieje ze Majusi przejdzie szybciutko - biedne te nasze dzieciaczki- wszystkie chore ![]() - moja to miala biegunke po antybiotyku juz od wczoraj w południe do dzis nie zrobiła kupki-ale sie ciesze.tylko ze juro musimy jchac do doktorki bo mała cała noc miala zatkany nosek -boszzz kiedys to minie!
#4325 |
Wtajemniczenie
|
madabell - koniecznie idź do lekarza i to jeszcze dziś biegunka - i to trwająca już kilka dni - może być bardzo groźna - mała może się odwodnić. Podawałaś/podajesz jakieś nowe pokarmy?
Adatko - maść jest jeszcze lepsza niż krem - użyj jej. No i w krochmalu każą kąpać??? I jak najwięcej wietrzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madabell jedz do szpitala lepiej- bo czytałam teraz ze nie mozna lekcewazyc jak pojawi sie krew w kupce zwłaszcza biegunce ktora juz jak piszesz troche trwa.
![]() |
#4327 |
Raczkowanie
|
Cześć mamy. Mam pytanko. Jakie jest nejlepsze mleko dla dziecka?? karmię piersią,ale czasem będę musiała zostawić malutką na cały dzień z mamą no i trzeba będzie ją niestety nakarmić sztucznym mlekiem. Jakie polecacie?? ma to jakiś zły wpływ na dziecko??
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
adatko, ale mowie ci zamisst bepantenu kup sobie alantan krem,. On jest w przeciwnienstwioe do bepantenu w kremie- gęsty. Za to masc jest taka zoltawa, tlusta bardzo. A kosztuje to 7 zł, a bepanten 15 zł. No i mam nadzieje ze zrobia ci w aptece taka masc... u nas sprawdza sie w 100% a jeszcze ci powiem, ze siostrzeniec tez mial okropne odparzenia na pupce i jajkach i lekjarka (nie moja, inna) przepisala mu masc z antybiotykiem z gruby tribiotykow... nie mapemiatm nazwy...
u nas nocka jako tako... Hania miala o niebo lepszy nosek, mniej zapchany ale mimo to sie budzila co jakis czas, ja jestem zombie, rano top katastrofa z tym antybiotykiem, bo spala, najpeirw jej dalam troche mleczka na spiocha zebyu nie jadla leku na pusty brzuszek i wcisnelam jej jakos strzykawka, zasnela tylko potem znow musialam ja bdzxic bo oslone musialam podac... biedna ta moja mala ![]() tymczasem lece na zajecia, nie dalam rady wstac rano na wyklad.... ouch..papaappaa |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie lepiej sciagnac mleko laktatorem i do lodowki-mama by tylko podgrzała i dzidzia dalej by piła twoje mleko
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
senna matko boskja, wybacz ale jakim cudem mleko modyfikowane ma miec zly wplyw na dziecko??????? po to jest mleko modyfikowane zeby "zastepowalo" melko matki jak nie moze ona juz karmic i nie powinno miec generalnie zlego wplywu a tylko dobry. Oczywiscie wszytsko zalezy od twojego maluszka, niestety musisz probowac chyba najbardziej popularne jest bebilon lub bebiko. Ja na poczatku podawlam bebilon zwykly. To niestety czasem polega na metodzie prob i błędow. ALe nie boj sie, trucizna to nie jest....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Raczkowanie
|
Zły wpływ-chodziło mi o kolkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
A ile dzidzia ma?
jak lezałam w szpitalu to tam dokarmiali mała bebiko i nic jej nie było. ale tu musza sie wypowiedziec dziewczyny ktore karmia mlekiem sztucznym ja niestety sie nie orientuje w tym ![]()
#4333 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a naprawde nie chesz karmic piersia??? dwa tyg. to malusie dzieciatko-moze jednak bedziesz odciagac mleko i zamrazac- a masz pokarm? no chyba ze z tym jest problem moja wtedy tez miala dwa tyg, jak bylam w szpitalu i nic jej sie nie dział po tym bebiko- wiec nie wiem ![]() moze jednak zapytasz pediatry co lepsze?
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
ja slyszlam ze po bebiko jest wiecej kolek, no ale tylko slyszalam. senna jest tera tyle mlek, ze masz duzy wybor- my pijemy bebilon.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
ja stosowalam nan i teraz beblon i jest ok.. mleka trzeba wyprobowac po prostu
oj krowie mleko balalbym sie podac , slyszalam o budynkach ale na mleku modyfikowanym ![]() co do kaszki to jest nestle kukur.-ryz. do samej roboty z mlekiem nie tylko w kartonie.. dzis kupilam bylam tez w tesco bo mam obok domu i faktycznie ta rpomocja jest az 3 misie dostalam ![]() a tu wklejam fotki malej postepow ![]()
#4337 |
Zakorzenienie
|
Ray świetne zdjecia-mała jest urocza
![]() ![]() ![]() co do postepow moja dzis staneła na nogi podtrzymywała sie ale tylko chwileczke -jak to fajnie wygladało no i juz zaczyna raczkowac dzis dzwigneła sie cała tzn była sparta tylko na rekach i paluszkach stop ![]() ![]()
#4338 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
adatka tak ten co my mamy jest od 9 do 25 kg wiec na kilka dobrych lat... maja 5 punktowe pasy wiec jak dziecko rosnie,, podkladne pod glowe i odchyla sie go do tylu-podobna pozycja jak koszyczek..
ona dzis jechala 2 h w nim i nie nazekala, ja czekalam z kupnem jak bedzie siedziec sama bo tu glownie sie siedzi i nie zaluje, koszyczek jest za maly po prostu.. jak przyjdzie kombinezon itp to sie na pewno nie zmiesci. na allegro kupowalam wiec taniej ja dalam okolo 300 zl.. mam gwarancje na 2 lata itp w zasadzie to byl sklep ktory wystawil na allegro ![]() madbell hmmm z biegunka to nie wiem jak pomoc ale moze faktycznie dawaj duzo do picia wody przegotowanej
![]() |
#4340 |
Rozeznanie
|
hejka,
u nas bez nowosci....mala budzi sie '80' razy w ciagu nocy,wczoraj to myslalam ze juz w ogole nie bede spala,wydawalo mi sie ze co zasnelam to za chwile sie budzilam.Plakala,stekala. ..Juz sama nie wiem o co chodzi,mysle ze to zeby.Tylko ze na razie nic nie widac. Poza tym wnerwia mnie tesciowa,moja mama kupila malej plaszczyk taki grubszy z fiterkiem(na fotce),a tesciowa chyba zazdrosna bo nawet nie skomentowala jak mala wyglada,a wyglada super ![]() madabell na biegunke moze pomoc enterol w proszku. ray twoja malutka jest sliczna ![]() I ja wkleje pare fotek ![]()
#4341 | ||||||
Raczkowanie
|
cześc dziewczyny.Ja jak zwykle nie mogłam zasiąśc przed komuterem w weekend,bo zawsze zajety przez przepracowanego męża
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() madabell też radzę iśc do lekarza vea, ray-piękności z tych Waszych córek ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilke
bylismy wczoraj na chrcinach u szwagra, Maja oczywiscie była w swoim zywiole - tyle ludzi i wszczyscu chcą brac na raczki ![]() A ja w tym czasie oglądałam sobie serial i nagle zrobiło mi sie masakrycznie zimno potem doszdł bół głowy nie do wytrzmania, wymioty i strasznie zaczeła bolec mnie pierś, zmierzyłam goraczke i było 38.3 ![]() ![]() a Maja ma 6 i poł miesiąca i wazy 8600 dużó zdrówka ![]()
#4343 |
Wtajemniczenie
|
co do raczkowania, to ja jestem przykladem osoby, ktora w dziecinstwie nie raczkowala, tylko od razu chodzila, wiec jest to jak najbardziej mozliwe.
![]() jesli chodzi o mleko krowie i budyn z torebki, to przyznam daphne, ze jestem w szoku. ![]() ![]() vea82, u nas to samo. w nocy non stop pobudki, wiec podejrzewam, ze ida kolejne zeby. w koncu tamte dwa wyszly dwa miesiace temu, wiec pewnie czas na nastepne. nawet przy obiadku wczoraj marudzila, wiec musi jej tam cos dokuczac. biedna jest, a ja niewyspana... wszytski fotki dzieciaczkow cudowne oczywiscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zajrzałąm do Was z majowych mamusiek widzę ze też pojawiły sie problemy ze snem wiec nie jestem sama.. moja mała z dziecka aniolka w nocy zrobiął sie potworkiem ![]() ..no tęsciowe takie zazdrosne są najważniejsze ze masz wsparcie w meżu i mamie no i czekam na opinie o fotelikach skorzystam z waszych doswiadczeń... my również jesteśmy po wizycie u lekarza i po przeczytaniu Waszych postów aż sie boję co bedzie ze Stefcią... Stefcai też lekko przekrzywia główkę na skierowaniu wskazana metoda Vojty i Bobath ![]() gosiqa trzymam za Was kciuki oby rehabilitacja sie szybko skończyła... i po przeczytaniu Twojej historii widzę ze mam podobny problem ze Stefanią.... prawa strona i wygiecie w kształt litery C.... lekarka powiedziała ze nie leży na brzuszku tylko sie wygina tzn nie opiera sie na rączkach tylko n brzuszku... gosiaczku miałąś ciezkoą noc rozumiem i współczuję szybkiego powrotu do zdrowia życze. pozdrawiam starsze stazem koleżanki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Dziendobry!!! Moja Malutka ma dziś swoją rocznice.Kończy pół roczku
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Olo też dziś ma swoje święto,bo kończy 7 miesięcy ![]() Niestety Olo od piatku dostaje zastrzyki-bardzo bolesne.Szkoda mi Go jak płacze,bo wyobrażam sobie jak to musi bolec,ale skoro nic innego nie pomogło to może to chociaż zadziała.Dziś rano była znajoma pielęgniarka,ale w weekend jeździliśmy do gabinetu zabiegowego i po dwóch zastrzykach jak już wchodzimy do ganinetu to zaczynają mu łzy leciec i już sobie popłakuje,bo chyba pamięta i wie co Go tu spotka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Wtajemniczenie
|
Adatko na odpazoną pupcie świetne jest "Clotrimazolum" to taka maść, kosztuje ze 4 zł, a działa rewelacyjnie i bardzo szybko. sudokrem raczej przeciwdziała niż faktycznie leczy.
a na biegunki jest też taki specyfik co się "smekta" nazywa. można tez podawać lakcid, lub lacidofil, co by poprawić flore bakteryjną w jelitkach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
Vea82 u nas to samo w nocy, wydaje mi się, że ledwo co się położę a już muszę wstawać. Chyba przez zęby, bo strasznie wszystko pcha do buzi i jeździ sobie po dziąsłach, czasami aż się denerwuje.
A ja po takiej nocy muszę wstać, zawieźć synka do niani i do pracy. Ula b mój Mały też uwielbia banana surowego. Zresztą on wszystko lubi za wyjątkiem zupek. Nie zje nawet łyżeczki, wszystko wypluwa. Mała migotko gratulacje dla córci ![]() ![]() ![]() My wczoraj byliśmy cała naszą rodzinką na grzybach. W trakcie Mały zrobił sobie drzemkę w samochodzie (35 min), a tak TŻ zbierał grzyby, psiaki szalały, a ja z synkiem sobie spacerowaliśmy. Mąż nawet wziął Rafałka na barana, ale był zadowolony. A jak dałam Małemu grzybka do ręki to on oczywiście prosto do buzi. Wszystko ląduje w buzi. A wiecie co moja mama dała Małemu, z ugotowanego kurczaka kość. Zadowolony lizał i nie wypuszczał jej z ręki. Mama mówi, że my jak byliśmy mali to wiele rzeczy dawała i nie trzymała się żadnych schematów, tylko co jej podpowiadały mama i teściowa i ona sama metodą prób i błędów. Stwierdziła, że Rafałek jest bardzo grzeczny, ładnie buźkę otwiera do jedzenia (nie do wszystkiego), bo nas jak karmiła to musiała pokrywkami kręcić na stole, bo nie chcieliśmy ![]() Sto lat dla Ola!!! ![]() ![]() Fajne są takie miesięczne urodzinki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zadomowienie
|
Dzieciaczki na zdjęciach słodkie!
Na NK zrobiło się też jesiennie, bo mamy z dzieciaczkami na spacerkach. Amika zamieściłaś tam zdjęcie, co u Ciebie i Basi? Cytat:
http://www.osesek.pl/deserki-galaret...-miesiacu.html Tylko poczytaj sobie komentarze do tego przepisu, tam jest zmodyfikowany przepis i jak zrobic aby nie gotować mleka modyfikowanego, ja mu zrobię jutro z okazji pół roczku. Też uważam , ze te z torebki to świństwo! Tak jak pisała Ray, musisz popróbować. Ja najpierw używałam Nan active, ale mały czesto zielone kupy robił, potem Bebilon, a teraz Bebiko. A kolki to niekoniecznie od mleka, od łykania powietrza, łapczliwości i w ogóle niektóre dzieci mają tendencje do kolek a inne nie. Ray dzięki za info na temat fotelika, jak niedługo się będę rozglądać, pewnie na wiosnę, to skorzystam z Twojej rady. Dzieciaczki zdrowiejcie!!!!!! Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków Uli b i Małej migotki! Przede wszystkim zdrówka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do nie podpierania się na rączkach na brzuszku- nam bardzo pomogło układanie Agaty tak, żeby ciężar ciała przebosiła na rączki. kładłam jej pod paszki zwinięty ręcznik albo kładę ją na poduszce(twardej) tak żeby musiała się podeprzeć łapkami dla złapania równowagi. możesz to stosować bez lekarza- bezpieczne. fotki z tego leżenia na poduszce.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.