|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
Pokaż wyniki sondy: według mnie najlepszą lokówką jest | |||
Lokówka spiralna BAB 2335E |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Lokówka babyliss PRO |
0 | 0% |
Lokówka ceramiczna do włosów Vidal Sassoon |
1 | 100,00% |
Wigo; Profesjonalna lokówka o średnicy 40 mm |
0 | 0% |
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lokówki, falownice itp. - wątek zbiorczy
A ja dzis kupilam sobie cudo - prostownice GDH IV styler.http://www.ghdhair.com/uk/ghd-IV-styler
jutro bede sie bawic w prostowanie i loczki. mialam wczesniej Remingtona wet to dry ale srednio bylam zadowolona- ciagnie mi wlosy. w sumie byl to zakup totalnie w przyplywie glupoty ![]()
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item439650506_loko...l_sassoon.html ta lokówka VIDAL SASSON mnie interesuje. Mam krótkie włosy (do ramion) więc wolę mniejszą średnicę (tu 19 mm) żeby był jakis efekt
![]() ![]() w kazdym razie czy ktos ja ma? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Zadomowienie
|
Dot.: do czego taki ksztalt lokowki
Mam to co wkleilas na zdjeciu. To sa koncowki do Babyliss - prostownica,karbownica,ch yba 2 rozmiary lokowki okraglej, 1 trojkatna. Z tej trojkatnej wychodza loczki bardziej kanciaste. Na pudelku jest zdjecie. Mi osobiscie srednio sie podoba efekt po tej lokowce. Chcoiaz do koczka czasem robilam i trojkatne i zwykle okragle. Jak dla mnie - na pewno nie na codzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do czego taki ksztalt lokowki
Miałam kiedyś robione włosy tą trójkątną (kwadratową?) lokówką, na większe wyjście, przez fryzjerkę. Loki wychodziły kanciaste, takie zygzaki, fajnie to wyglądało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Lokowka remington CI501 czy CI151?
Witajcie
zastaniwam sie nad kupnem lokowki i nie wiem jaka uzyksam efekt grubych lokow, jaka jest wymagana najmnijesza srednica? co powiedsziecie o lokowkach jak w tytule? czy warto ktoras kupic? i czy moze polecacie cos lepszego? ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Przyczajenie
|
obrotowa suszarko-lokowka babyliss
Mam takie pytanie:
szukam naprawde dobrej suszarko-lokowki: z powloka ceramiczna jonizacja wymiennymi koncowkami(najlepiej 19, 38, 50 mm)-do malych srtednich duzych lokow i fal i zeby te wymienne koncowki byly obrotowe chcialabym z babyliss ale nie znalazlam obrotowych suszarko-lokowek tylko te 2 modele: babyliss pro bab2675e-19mm babyliss pro bab2676e-32mm podobaja mi sie wlosy w stylu pameli anderson-lekkie fale czy efekt lekkich fal moge osiagnac za pomoca suszarko lokowki(i o jakiej sredicy?) ktos moze mi polecic dobre modele suszarko-lokowek?Anderson_NP88494779_400.jpg BCAE49Q92CASQE4EVCAID4ZKOCAKM1RF7CAH1RROOCA9BA8ATCADLSAK2CACO726LCAIGCWYDCA5YDAC3CAXNZCGBCAKLZN1.jpg pam_anderson.jpg nn0065.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę sobie kupić jakąś lokówkę
![]() Moją uwagę zwróciła ta lokówka: http://allegro.pl/item448720703_loko...eramiczna.html Szukam czegoś do 70-80 zł. Może któraś z Wizażanek może mi coś polecić ![]()
![]() |
#1148 |
Przyczajenie
|
szukam dobrej suszarko-lokówki-pomózcie!!!
Szukam dobrej suszarko-lokówki
najlepiej ceramicznej, z jonizacja.dobrze by tez bylo zeby miala wymienne koncowki o roznej srednicy,byla obrotowa i z naturalnego wlosia. czy ktos przetestowal juz moze jakies suszarko-lokowki i moglby mi cos dobrego polecic??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
lokowka ze zbiornikiem na wode
witam. jestem posiadaczka owej lokowki ze zbiorniczkiem na wode. jest to lokowka Carmen Girls Angel Curls Hair Styler. nie wiem jak tego uzyc zeby nalac tam wode. to znaczy wiem juz jak sie odkreca ten zbiornik ale mam tam po prostu wlac wode? i zaraz po tym moge robic loki? mam wlac przez wlaczeniem czy po? i po co to w ogole jest co sie bedzie z ta woda dzialo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() przeczytalam watek, ale mam kilka pytan odnosnie lokowek ![]() czy to prawda ze te o duzej srednicy robia slabe loki? w tym sensie, ze loki prawie nie wychodza, albo szybko sie prostuja? mam dlugie wlosy, a chcialabym takie raczej grube loki i nie wiem jaka lokowke wybrac, czy moze remington cif125 ktora ma 32mm srednice, czy remington ci151 ta ma 38mm, ale boje sie czy to nie za duzo czy loki dlugo wytrzymaja.. zreszta jaka byscie polecily? a jaka firma ? dobrze by bylo, zeby miala turmaliny, jonizacje itp... a i czy wiecie cos o teflonowej powloce na lokowkach? czy ona rzeczywiscie jest dobra? poradzcie cos ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lokowka remington CI501 czy CI151?
mam lokowke z tej firmy o grubej srednicy !!!!odradzam !!!nic nie krecie dramat!zapomnij o tej lokowce
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Przyczajenie
|
lokówkosuszarka/ lokosuszarka
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lokowka remington CI501 czy CI151?
dzieki za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() dzieki ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Przyczajenie
|
Dot.: Suszarka prostująca - nowość.
Też jestem ciekawa czy to działa może ktoś ją używa i podzieli się z nami wrażeniami ja się napaliłam żeby ją kupić ale chce usłyszeć opinie na ten temat dzięki z góry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
to jak działa jest dokładnie opisane w tym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Przyczajenie
|
Dot.: lokówkosuszarka/ lokosuszarka
Witaj. Osobiście używam lokosuszarki - bo jest to dla mnie wygodniejsze a napewno w ten sposób oszczędzam na czasie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
Dot.: lokówkosuszarka/ lokosuszarka
troche to dziwne ze wie wiesz jak wyglada lokowka :P podejrzane
![]()
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
Więc ta suszarko-prostownica jednym słowem jest do kitu...bo podobno efekt to puszące się włosy.
A więc ostatnia deska ratunku zatonęła...bo prostowac codziennie to ja nie będę. Wiem jak wyglądają osoby które codziennie prostuja (masakra) włosy są strasznie zniszczone i wyglądają jakby ktoś sobie snopek siana na głowę nałożył. Moje włosy? kręcone, puszące się i grube - koszmar każdej dziewczyny... Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
ja nie uważam że jest do kitu bo z powodzeniem jej używam,nie można jednak jej porównywać do prostownicy bo nie po to została stworzona
![]() ja mam proste włosy z tendencją do puszenia wiec efekt jaki otrzymuję mnie zadowala,nie ma sie jednak co łudzić że wyprostuje kręcone włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Którą lokówkę wybrać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gruba lokówka do włosów
hmmmm... no to mi namieszalyscie... ja wlasnie tez chcialam zakupic sobie gruba lokowke i wlasnie remingtona ci151... ale teraz juz nie wiem sama, jezeli mowicie ze wcale nie kreci...hmmm....
![]() |
![]() |
#1163 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam od miesiaca ta suszarkę i jak dla mnie porażka :? mam włosy długości do połowy szyi i nie wygładza końcówek bo ten system clip nie jest doskonały, owszem łapie włosy ale takie tyci kosmyki, a końcówki wypuszcza, tak wiec trzeba by z 1,5 h spędzic by sobie dokładnie kazdy kosmyk wygładzić, do tego cały czas jest nawiew gorącego powietrza i głowa jest rozgrzana, a jak ktoś ma skłonności do przetłuszczania sie włosów to porażka w takiej sytuacji :/ natomiast prostowałam włosy córce która ma włosy długie i kręcone i poradzila sobie ta prostownica, z tymże nie prostowałam pojedyńczych kosmyków tylko przejeżdzałam po całej długości dociskając suszarkę do głowy i w dół aż na plecy a nie robiłam tego tak jak pokazuje instrukcja pasmo włosów prostowane w powietrzu powiem krótko, wydałam w media markt 169 zł i suszarka leży w pudełku w szafie nieużywana :/ a i jest cieżka, wiec szybko meczy sie ręka nie polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
No właśnie,to może znajdzie sie ktoś, kto ma już jakies DOBRE doswiadczenia z lokówką? Wydaje mi sie ze siła skrętu zależy od mocy lokówki i też zamierzalam sobie jakąś w najblizszym czasie kupić, a tu taki zonk...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Lokówko-suszarka dobra warto kupic?
Jak w temacie dziewczyny doradzcie. To ma byc prezent zauwazylam ze w sklepach 89 zl stoi na all 35 cena atrakcyjna ale jak w urzyciu dobra moze ktoras z was ja posiada? http://www.euro.com.pl/lokowki/babyliss-2656.bhtml
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lokówko-suszarka dobra warto kupic?
prosze o odp kto sie zna lepiej niz wy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lokówko-suszarka dobra warto kupic?
up czy naprawde zadna z was nie uzywa lokowki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
z tymi lokowkami to ogolnie jest jakis niewypal...naprawde ciezko dostac dobra...ja mam lokowke firmy vidal sasson-myslalam ze bedzie dobra bo przeciez to znana frzyjerska firma...a tymczasem tragedia.nie zdaze jescze nakrecic wszytskich wlosow a polowa juz sie rozprostowuje...:/ ale ostatnio wyjelam gdzies z jakich zakamarkow :P stara lokowke mojej mamy-bezfirmowa zdaje sie i efekt super...z tym ze to cienka lokowka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
dzisiaj kupilam lokówke grundiga 38 mm i muszę powiedzieć, że szału nie ma (tzn. nie wychodzą mi loki jak vanessie hudgens), ale przy odrobinie wysiłku i utrwaleniu wychodza mi ładne, delikatne i naturalnie wyglądające skręty na dolnej częsci włosów, także na szczęscie kasy nie wyrzuciłam w bloto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Suszarki prostujące - działają?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.