|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Emzeta dziękuję za miłe słowa
![]() Cytat:
Mój mąż prawdopodobnie kupi dla siebie drugą, w rozmiarze maxi, bo jest jednak potężniej zbudowany, więc jeśli będę chciała się zamotać na przykład na kurtkę, a moja chusta okaże się za mała będę mogła pożyczyć od niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
a pokażę Wam mój dzisiejszy brzuch
20. t.c.
#3693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko nadzieje, ze nie urodze wczesniej niz 15 marca bo meza w domu miec nie bede ![]()
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Wtajemniczenie
|
no to trzymam kciuki,żeby już był,bo ja też nie chciałabym sama rodzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Raczkowanie
|
Zanka, śliczny brzuszek. I po tym, co widać na zdjęciu absolutnie nie widać, że przybyło Ci aż tyle kilogramów. Chyba że przedtem byłaś "patyczkiem". W każdym razie brzuszek z przyległościami wygląda po prostu apetycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
A to moj brzuchol dzisiejszy wieczorny 20 tydzien, te 11 kg to predzej bym sobie dała niz tobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
Za ciebie tez trzymam kciuki bo wiem jak strasznie sie nie chce teraz uczyc...
#3703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3704 |
Zadomowienie
|
zanka już wiem skąd te 11kg ! wszyskie Ci w brzucholek poszły
![]() buziaczekk Twój również fajniutki ![]()
![]() |
#3705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zanka, Buziaczek brzuszki śliczne i wieeelkie ![]() ![]() ![]() jutro zaczynam 20 tydzień!!!! a więc za tydzień będzie równo połowa!! P.S. Zanka wcale nie widać tych Twoich kilogramów, więc nie masz co się przejmować...ja też wcale nie ważę mało ale to po prostu dlatego, że jestem z tych "grubokościstych", wydaje mi się, że ważniejsze jest aby się nie zasiedzieć w domu i w miarę możliwości czynnie przeżyć ciążę (spacerki itp) a waga to sprawa indywidualna - jedna kobieta mojej koleżance powiedziała, że urodziła trójkę dzieci i jak z jednym z nich była w ciązy to bardzo dużo spacerowala i miala bardzo latwy porod
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez naleze do tych grubokoscistych, kiedys jeszcze w podstawowce lekarz na badaniach tzw bilansie mi powiedzial ze mam bardzo grube i szeroko rozstawione kosci, co widac, bo dosc grube palce, jestem szeroka w ramionach i mam 98 cm w biodrach czego nie widac a dokladnie nikt nie wierzy ze az tyle mam i ze mam taka wage ale niestety te grube i szerokie kosc waza swoje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() - buraczkowy ![]() Normalnie z taką szcerością to powiedziala, że teraz ilekroć słysze coś podobnego to widzę ją i od razu humor mi się poprawia... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Stawiam tak: Zanka - dziewczynka, Buziaczek - chłopak ![]() Kto przyjmuje zakłady???? No a ja dzisiaj byłam u hematologa i pani powiedziała, że wyniki dobre, znaczy się nie ma hemofilii ![]() ![]() ![]() ![]() No i nie mieszczę się w swoje spodnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja nie mam obsesji tylko sie martwiłam....bo nie przybieranie na wadze nie jest dobre, a sposrod wszystkich tutaj dziewczyn to na to wyglada ze tylko ja nie przytyłam a dokladnie jako jedyna mam na plusie tylko 1 kg i to dopiero od kilku dnia a jest juz 20 t.c ,ale widocznie taka juz moja uroda, ze jak to lekarz powiedzial ze na wage przyjdzie czas......wiec daje sobie juz spokoj z tym.....przynajmniej tyle dobrze ze waga nie idzie w dol..... A co do zakladow to ciekawe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Zadomowienie
|
Zanka, buziaczek, dopiero teraz chwalicie się takimi ładnymi brzuchami??
![]() Też już nie mogę się doczekac usg połówkowego. Ciekawe, jaki tym razem lekarz mi wyznaczy termin porodu... chyba najdawniej z Was miałam ostatnią miesiączkę, bo 1 maja! ![]() Ruchów jako takich jeszcze nie czuję - w zeszłym tygodniu czułam coś a'la głaskanie motyla ![]()
#3711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3712 |
BAN stały
|
Witajcie dziewczyny:0 cos za malo chyba sie udzielam na tym forum, Ja dzis poladlam w szal zakupow tz, w przegladanie n allegro ubranek i wozkow dla dzieciatka
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item454963550_..._roz_0_6m.html http://www.allegro.pl/item450799430_...e_50_56.html-a to chyba nawet oplaca sie kupic ![]() http://www.allegro.pl/item452270459_...0_bawelny.html http://www.allegro.pl/item449379061_...k_w_0zl.html-a taki wozek wam sie podoba wizulanie bo mnie raczej nie... PS: sorkiz e az tyle linkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
zmykam spać dobranoc
![]()
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zestaw ciuszkow fajny, sama przegladałam takie zestawy no ale nie wiem jaka płec bedzie a pozatym jak narazie to te zestawy sa na jesien i zime a nas chyba bardziej interesuje wiosna i lato tak wiec poczekam...... Body sie opłaca, sama sie tym zainteresowałam choc podobaja mi sie tylko te w paski a reszta taka zwykła no ale tez do wybory rozowe albo niebieskie wiec trzeba poczekac na płec..... wyprawka dla noworodka super, podoba mi sie..... a wozek mi sie nie podoba bo wozek 3 kolowy nie podoba mi sie ani troche, kojarzy mi się z taczką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zadomowienie
|
No kochane nadrobilam, tu jeszcze moje uwagi a od jutra zaczne pisac co u mnie
![]() Martwi mnie tylkoze nie ma wiesci od McKinley... Buziaczekk, wiem ze juz temat zakonczony, kazdy liczy ciaze jak chce ale chcialam tylko napisac w zwiazku z twoim starym postem ze jak mnie ktos pyta ile mam lat to tez powiem 26 bo tyle skonczylam w marcu, ale jakby ktos zadal pytanie: w ktorym roku zycia jestes, no to musialabym powiedziec ze w 27.... A w ogole to gratuluje ruchow pierwszych Generlanie zgadzam sie z Charlotte, powinni wszyscy liczyc tak samo... Kika83, gratuluje chlopca! ![]() Co do waszych jadlospisow to ja jem bardzo podobnie, znaczy wymieszalabym je, bo nie jem zawsze tego samego no i kolacje jem kolo 8-9 bo, tak to bylabym glodna idac spac, a w ciazy uczucie glodu jest dla mnie szczegolnie przykre, a czasami zjawia sie bardzo niespodziewanie... Powinnam sie tylko do tego gotowania na parze zabrac bo dostalam urzadzenie od meza na poczatku ciazy ale nie bardzo uzywam... SoNeRa, gratuluje chlopcow ![]() Rudalbn witamy! Faktycznie musi byc ciezko byc zona zolnierza... ja bym chyba rady nie dala ![]() Amparo, ale mialas fajnie na spacerze w arboretum, dawno tam nie bylam, na studiach za to mialam cwiczenia terenowe w rogowie albo jezdzilam do TZ bo on mial terenowki bardzo czesto i wtedy obowiazkowo byl spacer po arboretum Co do grzybkow to ja tez jestem fanka, i jak bylismy w pl to nam sie nie udalo ale mama duuuzo nazbierala i jedlismy ciagle sosik grzybowy a do walizki dostalam 200g swiezo ususzonych i sloiczki z marynowanymi Spicegirl, trzymam kciuki za domek! Raspberry, okreslenie tamtych spiochow ze sa pomaranczowo-waniliowe wywolalo u mnie glod... A brzuszek masz na razie malutki, widac laska jestes i bedziesz Jastinada, dzieki za wyjasnienie i powitanie, pisz prosze co tam cie na szkole rodzenia naucza Zanka, to usg bedziemy mialy razem, bo ja tez 27, gratuluje wagi ciazowej, a tak na powaznie szczuple dziewczyny powinny przybierac na wadze wiecej w ciazy niz te pulchniejsze wiec nic sie nie przejmuj, a brzuszek – cuudo ciazowe Memi, dzieki za mile slowa, postaram sie jak najszybciej pomierzyc i sfotografowac i wtedy wam przeglad przedstawie oczywiscie Buziaczekk- ale masz bebzonik, rewelacja, cos mi sie wydaje ze juz nie mam najwiekszego na watku... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Wtajemniczenie
|
Zanka, Buziaczek! Śliczne brzuszki!!! Kiedy mój taki będzie...
![]() Gosiunia, 1 maja, łał!?! To chyba urodzisz na samym początku marca albo nawet pod koniec lutego? Będziesz pierwsza z nas ![]() Jaga, ten wózek co załączyłaś link do Allegro, ten trójkołowiec, nie, mi się nie podoba, w ogóle trójkołowce kojarzą mi się z hulajnogą lub taczką ![]() ![]() Buziaczek, mi w środę kończy się 18tc, a przytyłam 2,5kg, i myślę, że co najmniej 1kg z tego to piersi, też myślałam, że za mało, zawsze byłam szczupła więc teoretycznie powinnam przytyć chyba więcej. Ale lekarz powiedział, że my kobiety w ciąży jeszcze będziemy płakać że mamy takie wielkie brzuchy ciążowe i kilogramy do zrzucenia po ciąży ![]() Ja wczoraj wreszcie skusiłam się na kilka ubranek, na razie białych i jedno żółte, bo nie wiedziałam jaki kolorek kupować, ALE JUŻ WIEM ![]() Wczoraj byłam u lekarza, i równo na pierwszą rocznicę ślubu udało się dzidziusiowi zrobić nam prezent i się ujawnić ![]() Muszę tylko brać żelazo i magnez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na liście podkreśliłam, że będzie chłopczyk i zaznaczyłam, że to już drugi w wątku ![]() Kochane, dawajcie mi znać o płci maluszka, zapomniałam się przywitać, a więc Dzień Dobry bo ja czasem przeoczę to i nie zaznaczam na liście zmian. Będziemy prowadziły ranking ile chłopców a ile dziewczynek mamy ![]()
![]() |
#3718 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3719 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cieszę się,ze ok z krwią,resztą na razie nie można się przejmować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak poza tym: Dzień dobry wszystkim ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
co tu taka cisza?
dziadek dziś pojechał do rodziny na wieś, za Warszawę i nie będzie go pewnie przynajmniej tydzień. Jestem panią domu ![]() ale dzisiaj nie gotuję, bo do mojej mamy na obiad idziemy, mam szczęście heh nie wiem jak wytrzymam do 27.10 na to usg, a jak potem się okaże, ze maluch znowu nie pokaże się to się załamię. Chciałabym kupować rzeczy odpowiednie dla płci, bo te neutralne jakoś mi się nie podobają ![]() jeszcze 13 dni... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.