Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-13, 18:55   #3691
Amparo
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Emzeta dziękuję za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Amparo - a jaką tą chustę kupiłaś? Bo ja też planuję zakup ale jeszcze się nie zdecydowałam na model
Anvi kupiłam Nati, 4,7 m (rozmiar standard), w kolorze Colorado, takim jak na tym zdjęciu Z tym że na zdjęciu sklepowym wygląda na dużo bardziej jaskrawą, ale na wielu innych zdjęciach nie. Mam nadzieję, że okaże się taka, jak na tych bardziej stonowanych zdjęciach. Porównywałam ceny Hoppedizów, Girasoli i innych i wyszło mi, że te wychodzą najkorzystniej, a na forum mam chustowych odniosłam wrażenie (może błędne), że w gruncie rzeczy w używaniu są porównywalne i żeby wybierać taką, która się nam podoba.
Mój mąż prawdopodobnie kupi dla siebie drugą, w rozmiarze maxi, bo jest jednak potężniej zbudowany, więc jeśli będę chciała się zamotać na przykład na kurtkę, a moja chusta okaże się za mała będę mogła pożyczyć od niego
Amparo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 18:58   #3692
zanka205
Zakorzenienie

a pokażę Wam mój dzisiejszy brzuch
20. t.c.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0077.jpg (27,7 KB, 54 załadowań)

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 18:59   #3693
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Ja OM mialam 27 czerwca . Wcale bym sie nie pogniewala gdyby dzidzius w marcu sie urodzil
no ja tez liczę na marzec dziś mi się śniło,że urodziła się dziewczynka i to 10marca a my nie mieliśmy nawet pieluch dlatego ostro biorę się za zakupy

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 19:03   #3694
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
no ja tez liczę na marzec dziś mi się śniło,że urodziła się dziewczynka i to 10marca a my nie mieliśmy nawet pieluch dlatego ostro biorę się za zakupy
No ja mysle, ze lepiej sie w rzeczy dla dzidzi zaopatrzyc wczesniej bo to roznie bywa.
Ja mam tylko nadzieje, ze nie urodze wczesniej niz 15 marca bo meza w domu miec nie bede a porod chcemy miec rodzinny.
Stary 2008-10-13, 19:06   #3695
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
20. t.c.

Wow ale suuuuuper, fajnie ci go wycisło od ostatniego razu, chyba z raz tyle i taki fajny spiczasty bedzie piłka to ja tez ide zrobic sobie zdjecie brzuchola w majtkach i zaraz wkleje
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 19:06   #3696
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
No ja mysle, ze lepiej sie w rzeczy dla dzidzi zaopatrzyc wczesniej bo to roznie bywa.
Ja mam tylko nadzieje, ze nie urodze wczesniej niz 15 marca bo meza w domu miec nie bede a porod chcemy miec rodzinny.
no to trzymam kciuki,żeby już był,bo ja też nie chciałabym sama rodzić...

moje maleństwo
Stary 2008-10-13, 19:06   #3697
Amparo
Raczkowanie

Zanka, śliczny brzuszek. I po tym, co widać na zdjęciu absolutnie nie widać, że przybyło Ci aż tyle kilogramów. Chyba że przedtem byłaś "patyczkiem". W każdym razie brzuszek z przyległościami wygląda po prostu apetycznie.
Amparo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 19:14   #3698
rudalbn
Rozeznanie

GG do rudalbn

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Mam to samo. Terminu dokladnego nie mam ale koniec pazdziernika poczatek listopada. Ale wole powoli sobie czytac niz potem wszystko naraz. Ale i tak poucze sie godzine i mam dosyc. Ale mam brzuszek wiekszy to moze jak komisja zobaczy to sie nie bedzie znecac .

Co do zoladka to ja mam to prawie codziennie. Taki bol zaraz pod klatka piersiowa. Raz mialam tak ze w nocy sie poplakalam, niewiedzialam juz co robic wkoncu maz przyniosl kanapke i .... przeszlo. Jem teraz sporo a narazie kilkogram tylko przytylam.
Hej, ja niestety też ale jeszcze kończe pisać pracę mam nadzieję że wyrobie się do końca października żeby się szybciutko obronić
rudalbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 19:16   #3699
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
no to trzymam kciuki,żeby już był,bo ja też nie chciałabym sama rodzić...

dziekuje
Stary 2008-10-13, 19:26   #3700
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
20. t.c.

A to moj brzuchol dzisiejszy wieczorny 20 tydzien, te 11 kg to predzej bym sobie dała niz tobie jakby porownac to sa takie same z ta roznica ze moj jest bardziej okragły bo wyciska tez zoladek a tobie tylko brzuch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2139.jpg (38,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2142.jpg (37,3 KB, 28 załadowań)
Stary 2008-10-13, 19:36   #3701
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A to moj brzuchol dzisiejszy wieczorny 20 tydzien, te 11 kg to predzej bym sobie dała niz tobie jakby porownac to sa takie same z ta roznica ze moj jest bardziej okragły bo wyciska tez zoladek a tobie tylko brzuch
śliczna piłeczka, okrąglutki fajny, mój faktycznie szpiczasty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-13, 19:42   #3702
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudalbn Pokaż wiadomość
Hej, ja niestety też ale jeszcze kończe pisać pracę mam nadzieję że wyrobie się do końca października żeby się szybciutko obronić
Za ciebie tez trzymam kciuki bo wiem jak strasznie sie nie chce teraz uczyc...
Stary 2008-10-13, 19:43   #3703
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Wow ale suuuuuper, fajnie ci go wycisło od ostatniego razu, chyba z raz tyle i taki fajny spiczasty bedzie piłka to ja tez ide zrobic sobie zdjecie brzuchola w majtkach i zaraz wkleje
Cytat:
Napisane przez Amparo Pokaż wiadomość
Zanka, śliczny brzuszek. I po tym, co widać na zdjęciu absolutnie nie widać, że przybyło Ci aż tyle kilogramów. Chyba że przedtem byłaś "patyczkiem". W każdym razie brzuszek z przyległościami wygląda po prostu apetycznie.
dziękuję za miłe komentarze

Stary 2008-10-13, 19:44   #3704
ewccik
Zadomowienie

zanka już wiem skąd te 11kg ! wszyskie Ci w brzucholek poszły
buziaczekk Twój również fajniutki
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 20:15   #3705
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
emilka wielkosc piersi nie ma ZADNEGO znaczenia jesli chodzi o karmienie i ilosc pokarmu, powie Ci to kazdy konsultant laktacyjny. seria leksvik z ikei tez mi sie podoba,my chcielismy kupic lozko i szafe
wiem, wiem...ale nasze sny są zawsze odzwierciedleniem tego co nas dręczy i chyba dlaetego tak mi się śniło....

Zanka, Buziaczek brzuszki śliczne i wieeelkie a już myślałam, że mi tak nienaturalnie szybko urósł w ciągu kilku dosłownie dni a tu widzę, że jak grzybki po deszczu i nie jestem sama ja mam mniej więcej taki sam, więc już na razie zdjęć robić nie będę
jutro zaczynam 20 tydzień!!!! a więc za tydzień będzie równo połowa!!

P.S. Zanka wcale nie widać tych Twoich kilogramów, więc nie masz co się przejmować...ja też wcale nie ważę mało ale to po prostu dlatego, że jestem z tych "grubokościstych", wydaje mi się, że ważniejsze jest aby się nie zasiedzieć w domu i w miarę możliwości czynnie przeżyć ciążę (spacerki itp) a waga to sprawa indywidualna - jedna kobieta mojej koleżance powiedziała, że urodziła trójkę dzieci i jak z jednym z nich była w ciązy to bardzo dużo spacerowala i miala bardzo latwy porod

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 20:37   #3706
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
wiem, wiem...ale nasze sny są zawsze odzwierciedleniem tego co nas dręczy i chyba dlaetego tak mi się śniło....

Zanka, Buziaczek brzuszki śliczne i wieeelkie a już myślałam, że mi tak nienaturalnie szybko urósł w ciągu kilku dosłownie dni a tu widzę, że jak grzybki po deszczu i nie jestem sama ja mam mniej więcej taki sam, więc już na razie zdjęć robić nie będę
jutro zaczynam 20 tydzień!!!! a więc za tydzień będzie równo połowa!!

P.S. Zanka wcale nie widać tych Twoich kilogramów, więc nie masz co się przejmować...ja też wcale nie ważę mało ale to po prostu dlatego, że jestem z tych "grubokościstych", wydaje mi się, że ważniejsze jest aby się nie zasiedzieć w domu i w miarę możliwości czynnie przeżyć ciążę (spacerki itp) a waga to sprawa indywidualna - jedna kobieta mojej koleżance powiedziała, że urodziła trójkę dzieci i jak z jednym z nich była w ciązy to bardzo dużo spacerowala i miala bardzo latwy porod

Ja tez naleze do tych grubokoscistych, kiedys jeszcze w podstawowce lekarz na badaniach tzw bilansie mi powiedzial ze mam bardzo grube i szeroko rozstawione kosci, co widac, bo dosc grube palce, jestem szeroka w ramionach i mam 98 cm w biodrach czego nie widac a dokladnie nikt nie wierzy ze az tyle mam i ze mam taka wage ale niestety te grube i szerokie kosc waza swoje no i te troche tego tłuszczyku
Stary 2008-10-13, 20:41   #3707
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
aj, znowu nie patrzę na to, czy "pojazd" jest praktyczny, tylko jaki ma kolor i czy jest ładny
Niedługo mamy z mężem szukac samochodu, ja się skupię tylko na kolorze
JAk moja siostra kupiła nowe autko i zapytałam " jaki sobie samochód kupiłaś?" Zgadnij jaka była odpowiedź?
- buraczkowy
Normalnie z taką szcerością to powiedziala, że teraz ilekroć słysze coś podobnego to widzę ją i od razu humor mi się poprawia...
Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Tak samo ksiazke Grocholi, ktora jest rozmowa jej z chyba psychologiem, tytul o ile dobrze pamietam:"Gry i zabawy malzenskie"
Czytałam, popieram warto
Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
No właśnie dziewczyny w którym zaczęłyście tyć?
Bo ja jestem w 13 tygodniu i jeszcze nic nie przytyłam a biust o rozmiar większy i brzuszek wysadza lekko.
Piersi urosły mi z rozmiary 75B do 80D i to jeszcze nie koniec cos czuję.... bo bolą nadal strasznie, nawet w nocy przy niewielkim ruchu.... Więc tak na dobrą sprawę zaczęłam tyć od drugiego miesiąca
Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Ktoras (chyba zanka) pisala o tyciu - ja przestalam sie na ten temat odzywac, bo juz przytylam jakies 7 kilo, nie jem 3 posilkow dziennie tylko wiecej i po prostu tyje. Lekarz powiedzial, ze wcale nie za duzo, ze w miare przecietny ten moj przyrost wagi, a nie ma sie co odchudzac teraz. Wiec jem i rosne, bede sie martwic potem, jak to zrzucic A brzuch rosnie, choc dalej nie mam pilki wypuklej tylko wciecie na wysokosci pepka, widocznie taki moj urok.
Mądra postawa, martwic sie raczej nie ma co
Cytat:
A co do wagi to az oczy przetarłam i przeczytałam jeszcze raz!!! Ile ty przytylas juz? 11,5 kilo ?? sorki na taka reakcje ale strasznie duzo, nie chce straszyc ale wg mnie to masz szanse na 30 kg jak co niekore kobiety, a napewno cie dobrze zwarzyli? bo cos mi sie wierzyc nie chce 11 kg to jest waga ktora powinno sie nabyc w całej ciazy wg tej tabeli ktora podalam wyzej....... ja to biedna 1 kg mam na plusie i popatrzcie jak to jest jaka roznica czyli nie ma reguły zadnej na wagę
Buziaczek Ty to masz jakąś obsesję na punkcie swojej wagi nie martw się nie przytyłaś - Twój niejszy problem ze zgubieniem tych kilogramów juz "po"
Cytat:
Mi z OM 30 czerwca wychodzi termin na 06.04.09 ale ostatnie USG mówi,że dzidziuś większy i tp wskazuje na 01.04.09 ( takie prima aprilisowe dzieciątko ) ja się ciesze jak termin się przesuwa,bo im bliżej tym fajniej no grunt,że możemy rodzić "w bólach" o tej samej porze a Ty kiedy miałaś OM?
Ja też Też Prima Aprilisowe dzieciątko ma być
Cytat:
20. t.c.
Cytat:
Obie macie przepiękne brzuchy.... ja wyglądam jakbym przytyła, brzucha ciążowego jako takiego jeszcze nie mam... ale ni martwię się, niedługo nadrobię
Stawiam tak: Zanka - dziewczynka, Buziaczek - chłopak
Kto przyjmuje zakłady????
No a ja dzisiaj byłam u hematologa i pani powiedziała, że wyniki dobre, znaczy się nie ma hemofilii:jup i: sa problemy z krwią, ale to bedziemy badać i naprawiać po porodzie, bo w czasie ciąży wszystko jest zwyżone, więc nie ma sensu No i dzisiaj tylko 2 próbki pobrali
No i nie mieszczę się w swoje spodnie n zaczynam nosić do pracy spodnie ciażowe z paskiem takim szerooookaśnym, kończącym się pod piersiami.... ciągle je podciągam, bo sa jeszcze ciut za duże, ale to jedyne spodnie, które nie cisna mnie w brzuch...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 20:46   #3708
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość

wyobraź sobie, że jako pierwsza obstawiasz u mnie dziewczynkę, żeby Twoje słowa były prorocze

Stary 2008-10-13, 21:14   #3709
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
JAk moja siostra kupiła nowe autko i zapytałam " jaki sobie samochód kupiłaś?" Zgadnij jaka była odpowiedź?
- buraczkowy
Normalnie z taką szcerością to powiedziala, że teraz ilekroć słysze coś podobnego to widzę ją i od razu humor mi się poprawia...

Czytałam, popieram warto

Piersi urosły mi z rozmiary 75B do 80D i to jeszcze nie koniec cos czuję.... bo bolą nadal strasznie, nawet w nocy przy niewielkim ruchu.... Więc tak na dobrą sprawę zaczęłam tyć od drugiego miesiąca

Mądra postawa, martwic sie raczej nie ma co

Buziaczek Ty to masz jakąś obsesję na punkcie swojej wagi nie martw się nie przytyłaś - Twój niejszy problem ze zgubieniem tych kilogramów juz "po"

Ja też Też Prima Aprilisowe dzieciątko ma być

Obie macie przepiękne brzuchy.... ja wyglądam jakbym przytyła, brzucha ciążowego jako takiego jeszcze nie mam... ale ni martwię się, niedługo nadrobię
No a ja dzisiaj byłam u hematologa i pani powiedziała, że wyniki dobre, znaczy się nie ma hemofilii:jup i: sa problemy z krwią, ale to bedziemy badać i naprawiać po porodzie, bo w czasie ciąży wszystko jest zwyżone, więc nie ma sensu No i dzisiaj tylko 2 próbki pobrali
No i nie mieszczę się w swoje spodnie n zaczynam nosić do pracy spodnie ciażowe z paskiem takim szerooookaśnym, kończącym się pod piersiami.... ciągle je podciągam, bo sa jeszcze ciut za duże, ale to jedyne spodnie, które nie cisna mnie w brzuch...

Wiesz ja nie mam obsesji tylko sie martwiłam....bo nie przybieranie na wadze nie jest dobre, a sposrod wszystkich tutaj dziewczyn to na to wyglada ze tylko ja nie przytyłam a dokladnie jako jedyna mam na plusie tylko 1 kg i to dopiero od kilku dnia a jest juz 20 t.c ,ale widocznie taka juz moja uroda, ze jak to lekarz powiedzial ze na wage przyjdzie czas......wiec daje sobie juz spokoj z tym.....przynajmniej tyle dobrze ze waga nie idzie w dol.....

A co do zakladow to ciekawe zobaczymy jak sie sprawdzi to twoje obstawianie co do płci, ja osobiscie bym chciala zeby było 2 x dziewczynka bo i zanka i ja chcemy dziewczynki no ale w nastepny poniedzialek sie dowiem kto tam u mnie siedzi o ile sie pokaze, licze na dziewczynke ale mam przeczucie ze bedzie chłopak, ale znowu od jakiegos czasu bierze mnie na slodkie a to niby wrozy dziewczynke choc to tez jest bardzo mylne b nie jedna jadła slodkie bo miala smaki a urodzila chlopaka, ale zobaczymy, szansa 50% na 50% haha ja juz bardzo chce wiedziec kto tam siedzi zeby sie skupic na kolorach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-13, 21:16   #3710
gosiunia22
Zadomowienie

Zanka, buziaczek, dopiero teraz chwalicie się takimi ładnymi brzuchami??

Też już nie mogę się doczekac usg połówkowego. Ciekawe, jaki tym razem lekarz mi wyznaczy termin porodu... chyba najdawniej z Was miałam ostatnią miesiączkę, bo 1 maja!

Ruchów jako takich jeszcze nie czuję - w zeszłym tygodniu czułam coś a'la głaskanie motyla, a teraz takie uciski, ale trudno jednoznacznie powiedziec, czy są to ruchy malucha. Ech... chciałabym już poznac płec!

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 21:22   #3711
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Też już nie mogę się doczekac usg połówkowego. Ciekawe, jaki tym razem lekarz mi wyznaczy termin porodu... chyba najdawniej z Was miałam ostatnią miesiączkę, bo 1 maja!

Ruchów jako takich jeszcze nie czuję - w zeszłym tygodniu czułam coś a'la głaskanie motyla, a teraz takie uciski, ale trudno jednoznacznie powiedziec, czy są to ruchy malucha. Ech... chciałabym już poznac płec!
Wow to faktycznie dawno temu mialas te OM. Kiedy masz kolejne usg? Tez bym juz chciala poznac plec ale jest to mi obojetne czy bedzie chlopiec czy dziewczynka
Stary 2008-10-13, 21:34   #3712
Jaga1111
BAN stały

Witajcie dziewczyny:0 cos za malo chyba sie udzielam na tym forum, Ja dzis poladlam w szal zakupow tz, w przegladanie n allegro ubranek i wozkow dla dzieciatka wiec wklejej kilka linkow to obejrzycie sobie i mam nadzieje ze skometujecie to co wyszuklalam

http://www.allegro.pl/item454963550_..._roz_0_6m.html

http://www.allegro.pl/item450799430_...e_50_56.html-a to chyba nawet oplaca sie kupic

http://www.allegro.pl/item452270459_...0_bawelny.html

http://www.allegro.pl/item449379061_...k_w_0zl.html-a taki wozek wam sie podoba wizulanie bo mnie raczej nie...

PS: sorkiz e az tyle linkow
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 21:41   #3713
zanka205
Zakorzenienie

zmykam spać dobranoc

Stary 2008-10-13, 21:43   #3714
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny:0 cos za malo chyba sie udzielam na tym forum, Ja dzis poladlam w szal zakupow tz, w przegladanie n allegro ubranek i wozkow dla dzieciatka wiec wklejej kilka linkow to obejrzycie sobie i mam nadzieje ze skometujecie to co wyszuklalam

http://www.allegro.pl/item450799430_...e_50_56.html-a to chyba nawet oplaca sie kupic

http://www.allegro.pl/item449379061_...k_w_0zl.html-a taki wozek wam sie podoba wizulanie bo mnie raczej nie...

Zestaw ciuszkow fajny, sama przegladałam takie zestawy no ale nie wiem jaka płec bedzie a pozatym jak narazie to te zestawy sa na jesien i zime a nas chyba bardziej interesuje wiosna i lato tak wiec poczekam......

Body sie opłaca, sama sie tym zainteresowałam choc podobaja mi sie tylko te w paski a reszta taka zwykła no ale tez do wybory rozowe albo niebieskie wiec trzeba poczekac na płec.....

wyprawka dla noworodka super, podoba mi sie.....

a wozek mi sie nie podoba bo wozek 3 kolowy nie podoba mi sie ani troche, kojarzy mi się z taczką
Stary 2008-10-13, 22:41   #3715
emzeta
Zadomowienie

No kochane nadrobilam, tu jeszcze moje uwagi a od jutra zaczne pisac co u mnie
Martwi mnie tylkoze nie ma wiesci od McKinley...

Buziaczekk, wiem ze juz temat zakonczony, kazdy liczy ciaze jak chce ale chcialam tylko napisac w zwiazku z twoim starym postem ze jak mnie ktos pyta ile mam lat to tez powiem 26 bo tyle skonczylam w marcu, ale jakby ktos zadal pytanie: w ktorym roku zycia jestes, no to musialabym powiedziec ze w 27....
A w ogole to gratuluje ruchow pierwszych
Generlanie zgadzam sie z Charlotte, powinni wszyscy liczyc tak samo...

Kika83, gratuluje chlopca!

Co do waszych jadlospisow to ja jem bardzo podobnie, znaczy wymieszalabym je, bo nie jem zawsze tego samego no i kolacje jem kolo 8-9 bo, tak to bylabym glodna idac spac, a w ciazy uczucie glodu jest dla mnie szczegolnie przykre, a czasami zjawia sie bardzo niespodziewanie...
Powinnam sie tylko do tego gotowania na parze zabrac bo dostalam urzadzenie od meza na poczatku ciazy ale nie bardzo uzywam...

SoNeRa, gratuluje chlopcow , no to ale cie obejrzeli w tej pl, a ja sie w koncu nie zdecydowalam na wizyte

Rudalbn witamy! Faktycznie musi byc ciezko byc zona zolnierza... ja bym chyba rady nie dala

Amparo, ale mialas fajnie na spacerze w arboretum, dawno tam nie bylam, na studiach za to mialam cwiczenia terenowe w rogowie albo jezdzilam do TZ bo on mial terenowki bardzo czesto i wtedy obowiazkowo byl spacer po arboretum

Co do grzybkow to ja tez jestem fanka, i jak bylismy w pl to nam sie nie udalo ale mama duuuzo nazbierala i jedlismy ciagle sosik grzybowy a do walizki dostalam 200g swiezo ususzonych i sloiczki z marynowanymi

Spicegirl, trzymam kciuki za domek!

Raspberry, okreslenie tamtych spiochow ze sa pomaranczowo-waniliowe wywolalo u mnie glod...
A brzuszek masz na razie malutki, widac laska jestes i bedziesz

Jastinada, dzieki za wyjasnienie i powitanie, pisz prosze co tam cie na szkole rodzenia naucza

Zanka, to usg bedziemy mialy razem, bo ja tez 27, gratuluje wagi ciazowej, a tak na powaznie szczuple dziewczyny powinny przybierac na wadze wiecej w ciazy niz te pulchniejsze wiec nic sie nie przejmuj, a brzuszek – cuudo ciazowe

Memi, dzieki za mile slowa, postaram sie jak najszybciej pomierzyc i sfotografowac i wtedy wam przeglad przedstawie oczywiscie

Buziaczekk- ale masz bebzonik, rewelacja, cos mi sie wydaje ze juz nie mam najwiekszego na watku...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 05:53   #3716
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Zanka, Buziaczek! Śliczne brzuszki!!! Kiedy mój taki będzie...

Gosiunia, 1 maja, łał!?! To chyba urodzisz na samym początku marca albo nawet pod koniec lutego? Będziesz pierwsza z nas

Jaga, ten wózek co załączyłaś link do Allegro, ten trójkołowiec, nie, mi się nie podoba, w ogóle trójkołowce kojarzą mi się z hulajnogą lub taczką Ja to mam, trójkołowce z hulajnogą, niektóre normalne ale w formie spacerówki z wózkiem inwalidzkim dla dzieci, nie wiem jak my ten wózek kupimy

Buziaczek, mi w środę kończy się 18tc, a przytyłam 2,5kg, i myślę, że co najmniej 1kg z tego to piersi, też myślałam, że za mało, zawsze byłam szczupła więc teoretycznie powinnam przytyć chyba więcej. Ale lekarz powiedział, że my kobiety w ciąży jeszcze będziemy płakać że mamy takie wielkie brzuchy ciążowe i kilogramy do zrzucenia po ciąży

Ja wczoraj wreszcie skusiłam się na kilka ubranek, na razie białych i jedno żółte, bo nie wiedziałam jaki kolorek kupować, ALE JUŻ WIEM
Wczoraj byłam u lekarza, i równo na pierwszą rocznicę ślubu udało się dzidziusiowi zrobić nam prezent i się ujawnić Możecie więc wykreślić mi z listy dziewczynkę a zostawić chłopczyka. Niestety jeszcze na 100% nie zdecydowaliśmy się na imię. Liczyłam co prawda na dziewczynkę, ale oczywiście najważniejsze, że wszystko jest ok..
Muszę tylko brać żelazo i magnez
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 07:10   #3717
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość

Zanka, to usg bedziemy mialy razem, bo ja tez 27, gratuluje wagi ciazowej, a tak na powaznie szczuple dziewczyny powinny przybierac na wadze wiecej w ciazy niz te pulchniejsze wiec nic sie nie przejmuj, a brzuszek – cuudo ciazowe
Ja przed ciążą byłam raczej przeciętna, na pewno nie byłam szczupła. Tłuszczyk mialam na udach, biodrach i pośladkach i nawet z nim trochę walczyłam

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość
Zanka, Buziaczek! Śliczne brzuszki!!! Kiedy mój taki będzie...

Ja wczoraj wreszcie skusiłam się na kilka ubranek, na razie białych i jedno żółte, bo nie wiedziałam jaki kolorek kupować, ALE JUŻ WIEM
Wczoraj byłam u lekarza, i równo na pierwszą rocznicę ślubu udało się dzidziusiowi zrobić nam prezent i się ujawnić Możecie więc wykreślić mi z listy dziewczynkę a zostawić chłopczyka. Niestety jeszcze na 100% nie zdecydowaliśmy się na imię. Liczyłam co prawda na dziewczynkę, ale oczywiście najważniejsze, że wszystko jest ok..
Muszę tylko brać żelazo i magnez
dziękuję za komplement
a na liście podkreśliłam, że będzie chłopczyk i zaznaczyłam, że to już drugi w wątku

Kochane, dawajcie mi znać o płci maluszka,
bo ja czasem przeoczę to i nie zaznaczam na liście zmian.
Będziemy prowadziły ranking ile chłopców a ile dziewczynek mamy

zapomniałam się przywitać, a więc Dzień Dobry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 07:28   #3718
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość

Kolejny chłopczyk gratulacje!!!
Cytat:

Kochane, dawajcie mi znać o płci maluszka,
bo ja czasem przeoczę to i nie zaznaczam na liście zmian.
Będziemy prowadziły ranking ile chłopców a ile dziewczynek mamy

zapomniałam się przywitać, a więc Dzień Dobry
Dzień Dobry, dzień dobry...ale to już chyba 4 chłopczyk jak się nie mylę....przecież mamy dwóch chłopczyków bliźniaków

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 07:53   #3719
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
No a ja dzisiaj byłam u hematologa i pani powiedziała, że wyniki dobre, znaczy się nie ma hemofilii:jup i:.
ja wolę nie obstawiać,nigdy nie mam racji,a potem się złoszczę,że nie potrzebnie wogóle obstawiałam

cieszę się,ze ok z krwią,resztą na razie nie można się przejmować

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

kurcze nie otworzył mi się 2 i 4 link i nie wiem co to za wózek,a mnie zainteresował skoro buziaczek mówi,że to "trójkołowe taczki" to czy ten mój wózek to też takie taczki

Cytat:

a wozek mi sie nie podoba bo wozek 3 kolowy nie podoba mi sie ani troche, kojarzy mi się z taczką
chciałam Ci powiedzieć buziaczekk,że te moje "taczki" są całkiem ZAJE...FAJNE

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Kolejny chłopczyk gratulacje!!!

Dzień Dobry, dzień dobry...ale to już chyba 4 chłopczyk jak się nie mylę....przecież mamy dwóch chłopczyków bliźniaków
No też gratuluję poznania płci,coś widzę chłopcy na razie górą.Córcia Spicegirl ratuje nasz babski honor

a tak poza tym:

Dzień dobry wszystkim

moje maleństwo
Stary 2008-10-14, 07:54   #3720
zanka205
Zakorzenienie

co tu taka cisza?
dziadek dziś pojechał do rodziny na wieś, za Warszawę i nie będzie go pewnie przynajmniej tydzień. Jestem panią domu
ale dzisiaj nie gotuję, bo do mojej mamy na obiad idziemy, mam szczęście heh

nie wiem jak wytrzymam do 27.10 na to usg, a jak potem się okaże, ze maluch znowu nie pokaże się to się załamię. Chciałabym kupować rzeczy odpowiednie dla płci, bo te neutralne jakoś mi się nie podobają
jeszcze 13 dni...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości