Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 23:37   #4621
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Cytat:
Napisane przez johnw57 Pokaż wiadomość
Jolie, nie wracajmy już do tej rozmowy. Ja piszę z wieloma osobami na priva i było mi szybciej napisać post w wątku. Sprawa została wyjaśniona.
nie rozumiemy się i niestety musimy wrócić. Miałam już nic nie pisać- ale weszłam na wątek dla blondynek a piszę tutaj bo poinformowałaś o zablokowaniu PW. Otóż nie chodzi mi o informację o zablokowaniu PW a o to w jakim świetle stawiasz Estelle- jest to bardzo niesmaczne i nie na miejscu [i do tego niesłuszne]. Nie podoba mi się to i proszę o powstrzymanie się od takich zachowań.
Proszę i zarazem ostrzegam jako moderator
EOT
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 00:40   #4622
johnw57
BAN stały

Jolie, nie stawiam nikogo w złym świetle. W wątku nie napisałam dokładnie do kogo zwracam się a jedynie pewna mogeratorka. We wcześniejszym poście zwróciłam się tylko z zapytaniem (już wiadomo do kogo) dlaczego przyznaje mi ostrzeżenie. Ja tylko ją zapytałam, więc nie przedstawiłam nikogo w złym świetle.
Pozdrawiam
johnw57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 09:44   #4623
kosmarka
Wtajemniczenie

johnw57 - no i przez coś takiego źle mi się czytało ten wątek (dokładnie ostatnie 2 strony). Rzeczywiście nie potrzebne było to wsyzstko na publicznym forum, mam teraz pewien niesmak . Po co nam to czytać, narobiłaś ambarasu, a ja teraz zajmuję swój cenny czas by poszukać coś cennego, a tu zonk .

Żeby zakończyć temat prosimy od tej pory o normalne konwersacje wnoszące coś do tego wątka

A teraz tak od siebie: nigdzie nie mogłam dostać maski joanny z miodem i cytryną (chodziłam po całym mieście) aż zamówiłam w kosmetykachdlaciebie razemz emulsją glorii (dziś pewnie dojdzie paczka), wczoraj poszłam do jednego sklepu z bielizną i kosmetykami (2 w 1)i wylukałam tam ta maskę - po co mi to było czego szłam do tego sklepu Rzeby nie było tak źle to znalazłam inne perełki - jak perłowy jedwab joanny, i kosmetyki do włosów kręconych z mariona - zaraz poszukam ich na wizażu .
Od 3 myć włosy polewam octem z wodą - cieszę się z tego posunięcia, rzeczywiście bardziej się błyszczą.

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 13:42   #4624
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
Mam kallosa mlecznego latte ale jego intensywny zapach mnie odstraszył
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Zapach jak każdy inny, czy to w szamponie, czy w balsamie, czy w płynie do kąpieli. Niemal wszędzie znajdziesz dodatki zapachowe, więc po co panikować akurat w tym przypadku?
Estelle, są osoby o wrażliwych nosach, które nie są w stanie tolerować pewnych nut zapachowych czy intensywności danej woni... To nie jest panikowanie Zdaje się, że Truskawkowawiosna pisała kiedyś o tym, że od zapachu Kallosa Latte ją mdli, dlatego go nie stosuje Ja osobiście ten zapach lubię, ale jego intensywność nie pozwala mi używać Kallosa mlecznego zbyt często
Stary 2008-10-15, 13:50   #4625
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Estelle, są osoby o wrażliwych nosach, które nie są w stanie tolerować pewnych nut zapachowych czy intensywności danej woni... To nie jest panikowanie Zdaje się, że Truskawkowawiosna pisała kiedyś o tym, że od zapachu Kallosa Latte ją mdli, dlatego go nie stosuje Ja osobiście ten zapach lubię, ale jego intensywność nie pozwala mi używać Kallosa mlecznego zbyt często
Możliwe, choć ja wypowiedź odczytałam jak zaniepokojenie mocnym zapachem samym w sobie, a nie słodką specyfiką woni.
Taka interpretacja spododowana była również całym kontekstem wypowiedzi ==> podejrzeniem składników [w tym i tych zapachowych] o szkodliwość.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:05   #4626
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez johnw57 Pokaż wiadomość
Jeśli chciałyście przesłać do mnie wiadomość na priva, to zablokowałam wcześniej taką opcję, bo miałam dosyć otrzymywania niemiłych uwag od jednej z moderatorek. Dla niej problemy techniczne komputera to "hipokryzja". Nadal mam problemy z kompem, znika mi kursor myszki i pojawiają się kwadraciki. Nie mam wirusów, mam dobry komp, mam antywirusa i firewalla. Muszę dać komputer do naprawy, ech niestety.

Oj, fajnie, że się teraz udało edytować wiadomość.

Wielkie podziękowanie dla AgiZ za skasowanie mi niesprawiedliwego punktu karnego.
Johnw57 bardzo mi się nie podoba Twoje zachowanie i ostentacyjna reakcja. Z tego co widzę, to chyba zbyt pochopnie poprosiłam moda o łagodniejsze potraktowanie Twojej osoby, ze względu na "problemy techniczne".
Wyraźnie w PW do Ciebie napisałam, że moderator postąpił zgodnie z regulaminem i, że wyjątkowo zniosę Ci punkt bo rozumiem przypadek problemów technicznych.
Bardzo nieładnie. Moderator przychyla się do mojej prośby, a Ty go ośmieszasz na forum publicznym. To nie jest zabawa w dobrego i złego policjanta.
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:25   #4627
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, choć ja wypowiedź odczytałam jak zaniepokojenie mocnym zapachem samym w sobie, a nie słodką specyfiką woni.
Taka interpretacja spododowana była również całym kontekstem wypowiedzi ==> podejrzeniem składników [w tym i tych zapachowych] o szkodliwość.
Rozumiem Po prostu inaczej zinterpretowałyśmy wypowiedź k0chanej, stąd nieporozumienie, przepraszam
Stary 2008-10-15, 15:48   #4628
milajla
Raczkowanie

Witam, mam kilka pytań i będę niezmiernie wdzięczna, jeżeli ktoś mi pomoże.

A więc:
1. Kupiłam sobie Wax dla blondynek z nadzieją, że poprawi ogólny stan moich włosów. Jestem bardzo rozczarowana. Nie mogę za żadne skarby ich rozczesać po tej masce, w rezultacie wypada ich trzy razy więcej. Czy Wy też macie podobne doświadczenia?
2. Mam włosy długie - do pasa brakuje im około 10 cm, koloru ciemny blond (naturalny) z refleksami jasny blond (rozjaśniane). Chciałabym je wzmocnić, tak, żeby mniej wypadało, nie łamały się, nie rozdwajały i dobrze rozczesywały. Czy istnieją jakieś drogeryjne lub apteczne preparaty, które mogłyby mi w tym pomóc?
3. Mówi się, że codzienne mycie nie szkodzi włosom. Czy jesteście tego samego zdania? W końcu to narażanie na dodatkowe uszkodzenia mechaniczne: tarmoszenie, rozczesywanie, wycieranie i inne nieprzyjemne ingerencje w ich życie.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Stary 2008-10-15, 15:56   #4629
'Estelle'

Cytat:
Rozumiem Po prostu inaczej zinterpretowałyśmy wypowiedź k0chanej, stąd nieporozumienie, przepraszam
Ależ nic się nie stało warto poznać różne punkty widzenia, to wzbogaca dyskusję
Stary 2008-10-15, 16:10   #4630
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

'Estelle' twoje włosy są takie piękne.. są inspiracją dla mne by kiedyś też dojść to takiej ładnej kondycji włosów i naturalek...

Kiedyś czytałam jak o nie dbasz.... i troszkę staram się wprowadzać we własne życie

Ale jak ja mam nie stosować szamponów bez sls skoro u mnie w okolicy już powoli w ogóle takowych nie ma
Kiedyś dorwałam w kiosku -przypadkiem- szampon rumiankowy BARWY byłam w 7 niebie a teraz nie mogę go znaleźć
W TESCO były kiedyś Barwy -teraz są ale tylko pokrzywowa i rzepowa a one mogą za bardzo wysuszać mi włosy...a inne np. POlleny EVy (Eva natura) już mają SLS

Chyba będę zmuszona zamówić szampon z Avonu z cała tą chemią...
Albo kupie jakiś dziecięcy...ale one chyba też mają sporo chemii co?

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 16:18   #4631
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milajla Pokaż wiadomość
Witam, mam kilka pytań i będę niezmiernie wdzięczna, jeżeli ktoś mi pomoże.

A więc:
1. Kupiłam sobie Wax dla blondynek z nadzieją, że poprawi ogólny stan moich włosów. Jestem bardzo rozczarowana. Nie mogę za żadne skarby ich rozczesać po tej masce, w rezultacie wypada ich trzy razy więcej. Czy Wy też macie podobne doświadczenia?
2. Mam włosy długie - do pasa brakuje im około 10 cm, koloru ciemny blond (naturalny) z refleksami jasny blond (rozjaśniane). Chciałabym je wzmocnić, tak, żeby mniej wypadało, nie łamały się, nie rozdwajały i dobrze rozczesywały. Czy istnieją jakieś drogeryjne lub apteczne preparaty, które mogłyby mi w tym pomóc?
3. Mówi się, że codzienne mycie nie szkodzi włosom. Czy jesteście tego samego zdania? W końcu to narażanie na dodatkowe uszkodzenia mechaniczne: tarmoszenie, rozczesywanie, wycieranie i inne nieprzyjemne ingerencje w ich życie.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
witaj
1. jeśli chodzi o waxa to mamy tu o nim odrębny wątek. Wnioskuję, że posiadasz henna treatment wax, która w swoim składzie posiada SLS [detergent] a ten może działać w sposób przez Ciebie opisany. Proponuję go odstawić na jakiś czas i obserwować reakcję włosów.
2. o wypadaniu też jest odrębny wątek- tam znajdziesz sporo informacji jak wzmocnić włosy. Polecam także wątek "sposoby na przyspieszenie porostu włosów" znajdziesz tram ciekawe patenty jak włosy nie tylko przyspieszyć ale i wzmocnić [od siebie, z apteczno/drogeryjnych preparatow, polecam lotion seboradin niger i tonik neril z garniera- ale także domowe wcierki i zabiegi wzmacniające]
W kwestii łamania i rozdwajania odsyłam do ściągi podwieszonej na górze listy tematów "Włosy zniszczone, suche, szorstkie–domowe sposoby, polecane kosmetyki–ściągawka". Znajdziesz tam kilka rad jak dbać o włosy i czym je pielęgnować.
3. włosy należy myć tak często jak tego wymagają. Przetłuszczanie ich może się dla nich źle skończyć- ale z drugiej strony zbyt częste mycie może powodować uszkodzenia mechaniczne, wysuszanie etc. Trzeba znaleść złoty środek
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 16:21   #4632
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Ale jak ja mam nie stosować szamponów bez sls skoro u mnie w okolicy już powoli w ogóle takowych nie ma
Kiedyś dorwałam w kiosku -przypadkiem- szampon rumiankowy BARWY byłam w 7 niebie a teraz nie mogę go znaleźć
W TESCO były kiedyś Barwy -teraz są ale tylko pokrzywowa i rzepowa a one mogą za bardzo wysuszać mi włosy...a inne np. POlleny EVy (Eva natura) już mają SLS

Przecież jest całkiem dużo szamponów bez sls, w odpowiednim wątku z lista widziałam ich chyba kilkanaście
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 16:23   #4633
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ nic się nie stało warto poznać różne punkty widzenia, to wzbogaca dyskusję
Stary 2008-10-15, 16:29   #4634
milajla
Raczkowanie

Jolie2601 - bardzo bardzo dziękuję
Stary 2008-10-15, 16:32   #4635
Śnieżka
Zakorzenienie

ja w ogole jestem zalamana bo szamponu nie moge normalnego znaleźć
jak nie sls to sles jak nie sles to silikon ...kupilam szampon nivea to ma sles no nic trudno ale lupiezu dostałam przez nie go
ziolowe mi wysuszaja włosy dziecinnych nie lubie wiec juz straciłam nadzieje ze znajde dobry szampon
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 16:43   #4636
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Przecież jest całkiem dużo szamponów bez sls, w odpowiednim wątku z lista widziałam ich chyba kilkanaście
Ale u mnie w miejscowości większość szamponów jakie widzę na pólkach w drogeriach (żeby nie powiedzieć że 90 %) to albo ma silikony albo sls... I kicha

Nie wiem co kupić? Wolałabym taki bez sls i silikonów! Może dziecięcy kupie? Kurcze... nawet niektóre ziołowe jakie widzę w sklepach mają sls!

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
jak nie sls to sles jak nie sles to silikon ...kupilam szampon nivea to ma sles no nic trudno ale lupiezu dostałam przez nie go
ziolowe mi wysuszaja włosy dziecinnych nie lubie wiec juz straciłam nadzieje ze znajde dobry szampon
coś o tym wiem...

ja niby mam włosy bezproblemowe (odkąd obcięłam) ale.... z doświadczenia wiem że żaden PANTENE mi nie pasi ani SHAUMA
wiele z nich obciąża włosy a jeszcze więcej ma sls...

Chyba najmądrzej bym zrobiła jakbym miała te wszystkie "ale" gdzieś i kupowała jakikolwiek nie przejmując się silikonami , sls i innymi pierdołami ...tak jak moja bratowa... Kupuje ten szampon który ładnie pachnie!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 16:50   #4637
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też ziołowe szampony wysuszają włosy, a dziecinnych nie lubię. Nie lubię też zwykłych drogeryjnych Więc z tego wszystkiego wybieram jednak ziołowe, ale stosuję metodę OMO i problem wysuszania włosów z głowy
Stary 2008-10-15, 16:59   #4638
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u mnie w miejscowości większość szamponów jakie widzę na pólkach w drogeriach (żeby nie powiedzieć że 90 %) to albo ma silikony albo sls... I kicha

Nie wiem co kupić? Wolałabym taki bez sls i silikonów! Może dziecięcy kupie? Kurcze... nawet niektóre ziołowe jakie widzę w sklepach mają sls!

coś o tym wiem...

ja niby mam włosy bezproblemowe (odkąd obcięłam) ale.... z doświadczenia wiem że żaden PANTENE mi nie pasi ani SHAUMA
wiele z nich obciąża włosy a jeszcze więcej ma sls...

Chyba najmądrzej bym zrobiła jakbym miała te wszystkie "ale" gdzieś i kupowała jakikolwiek nie przejmując się silikonami , sls i innymi pierdołami ...tak jak moja bratowa... Kupuje ten szampon który ładnie pachnie!

no aj tez mialam pantene ale jak dowiedzialam sie o silikonach itd.to odstawiłam a tez mam takie przebłyski żeby uzywac pantene i olac silikony bo np.inni sie tym nie przejmuja ale chyba jednak musze znaleźć jakieś rozwiązanie
pani-jesień czyli odżywka-mycie-odżywka?
Stary 2008-10-15, 17:05   #4639
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
no aj tez mialam pantene ale jak dowiedzialam sie o silikonach itd.to odstawiłam a tez mam takie przebłyski żeby uzywac pantene i olac silikony bo np.inni sie tym nie przejmuja ale chyba jednak musze znaleźć jakieś rozwiązanie
pani-jesień czyli odżywka-mycie-odżywka?
Dokładnie tak
Ale szampon ziołowy, którego używam ma SLES w składzie, wiec pewnie Ci nie podpasuje...
Stary 2008-10-15, 17:29   #4640
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak
Ale szampon ziołowy, którego używam ma SLES w składzie, wiec pewnie Ci nie podpasuje...

no własnie mi sie udalo znaleźć szampon bez silikonów i sls ale za to miał sles
ale pomyslalam co tam zawsze sie znajdzie jakies ale no i to był nivea tylko łupiezu sie nabawiłam i musze go zwalczac teraz nizoralem
a mozesz podac nazwe?moze wypróbuje
Stary 2008-10-15, 18:03   #4641
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie mi sie udalo znaleźć szampon bez silikonów i sls ale za to miał sles
ale pomyslalam co tam zawsze sie znajdzie jakies ale no i to był nivea tylko łupiezu sie nabawiłam i musze go zwalczac teraz nizoralem
a mozesz podac nazwe?moze wypróbuje
Ze znalezieniem szamponu bez SLES możesz mieć problem BezSLESowe są głównie szampony dla dzieci
A nie myślałaś o myciu włosów odżywką?

Ten mój szampon to Radical ze skrzypem polnym, ma słabe na opinie na KWC, ale mi osobiście pasuje -> klik!
Stary 2008-10-15, 18:16   #4642
martus9
Raczkowanie

hej dziewczynki!wiecie co chciałam się trochę pożalić chcę mieć piękne włosy ale jak?? czy istnieje jakiś uniwersalny szampon który zaradzi moim wszystkim problemom? Moje włosy nigdy nie były gęste, są raczej cienki, a do tego przetłuszczające się...hmmm to znaczy nie, ona są poprostu tłuste, skoro muszę ja myć 2 razy dziennie w domu to bajka ale jak siedzę na uczelni do 18 to sobie wyobraźcie jak mi źle i cięzko w dodatku są wystopniowane, a raczej zniszczone przez fryzjerkę brzytwą do pazurkowania, czyli przód się zwija, podkręca-siano, codziennie je prostuję a więc to trochę niszczy i do tego są farbowane....i powiedzcie mi jak dobrać pielęgnację do tych włosów?skupić sie na jednym czy jak...?
martus9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:23   #4643
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martus9 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!wiecie co chciałam się trochę pożalić chcę mieć piękne włosy ale jak?? czy istnieje jakiś uniwersalny szampon który zaradzi moim wszystkim problemom? Moje włosy nigdy nie były gęste, są raczej cienki, a do tego przetłuszczające się...hmmm to znaczy nie, ona są poprostu tłuste, skoro muszę ja myć 2 razy dziennie w domu to bajka ale jak siedzę na uczelni do 18 to sobie wyobraźcie jak mi źle i cięzko w dodatku są wystopniowane, a raczej zniszczone przez fryzjerkę brzytwą do pazurkowania, czyli przód się zwija, podkręca-siano, codziennie je prostuję a więc to trochę niszczy i do tego są farbowane....i powiedzcie mi jak dobrać pielęgnację do tych włosów?skupić sie na jednym czy jak...?
uniwersalny zloty srodek nie istenieje- zeby istnial to kazda kobieta mialaby piekne wlosy
przede wszystkim prostownica nie niszczy troche a bardzo wiec pierwszy krok to odstawienie prostownicy (wiem ze wydaje Ci sie to niemozliwe ale sama przez to jakos przeszlam- na poczatku zbyt pieknie to siano nie wygladalo ale teraz jest juz tylko niemilym wspomnieniem) ja proponuje na siano stosowac mocne nawilzacze ale skoro masz sklonnosc do przetluszczania sie to tak od wysokosci ucha no i ogolnie poczytaj watki o wl przetluszczajacych sie
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:35   #4644
kosmarka
Wtajemniczenie

Jak już tak się żalicie to ja też dołączę .

Używałam:
  • Evy z czarną rzepą, łopianem i skrzypem - był dobry na skórę głowy, ale resztę wysuszał
  • matrix nawilżający miał silikony - też nie zachwycił mnie po zużyciu pół litra
  • miałam sehat z henną na bazie gliceryny włosy zaczęły mi wypadać masowo - tylko wtedy nie myślałam, że to po nim
  • potem je podkurowałam znowu Evą znowu wysuszał
  • aktualnie był sehat migdałowy znowu zaczęły wypadać
Doczytałam się na necie, że gliceryna zatyka pory, więc domyśliłam się że dla mnie naturalne szampony na bazie gliceryny się nie nadają

Biorąc pod uwagę, że mam kręcone włosy z suchymi końcówkami zdecydowałam się na mycie odzywką.
Ale na sam pocżatek co drugie mycie, bo chcę jeszcze zużyć vatikę, a hergon ani emulsja glorii jej nie zmyją pomoże mi w tym joanna z miodem i cytryną.

Zobaczymy, czy to coś da

Będę meldować na bierząco

Powodzenia dziewczyny w poszukiwaniach, jestem z wami

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 19:01   #4645
Adrusia
Przyczajenie

Witam! Mam pytanie do Was dziewczyny Mam suche i przetłuszczające się włosy, niestety jest to też wina częściowa mojej choroby.. Ale może poleciłybyście mi jakiś dobry szampon lub inne kuracje. Z góry dziękuję za all odp Pozdrawiam
Adrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 19:10   #4646
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
Olej lniany właśnie go dzis wypróbowałam:p zmieszałam go tak mniej wiecej pół na pół z olejem z pestek winogron

Efekty są super, jak na 1 raz więc chciałabym kontynuować. Ale... czy nie wiecie nic na temat czy te oleje moze przyciemniają (jak olej rycynowy) albo powodują żółknięcie włosów (jak miód) ?? bo mam jasny blondzik na głowie i nie chciałabym żeby mój kolor w jakimkolwiek stopniu uległ zmianie

up

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 19:16   #4647
lil coco
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martus9 Pokaż wiadomość
oh gdyby taki złoty środek istniał to ten wątek składałby sie z jednego posta chybaa nie dwóch pełnych części

ja definitywnie odstawiłam prostownice.od 2 miesięcy.TO ZłOOO!!! prostuje je może raz na miesiąc jak wypadnie jakaś okazja. na codzień preferuje ładnie spięte włoski.wtedy nie trzeba ich prostować. i jak podrosną..będą tak prawie do połowy pleców ( w maju) to wybieram się ponownie na trwałe prostowanie, aby nie niszczyć ich prostownicą nie mylić mi tu z chemicznym prostowaniem które okropnie niszczy włosy. to zupełnie inne dwa zabiegi, różnią się znacznie sposobem przeprowadzania, efektem i tez niestety ceną.

na zniszczone partie włosów polecam MASKE (nie maseczke) absolut repair. najlepsza z masek profesjonalnych jakie do tej pory stosowałam. wyda się około 65 zł za 500 ml. opłaca się! drogeryjna odżywka kosztuje zwykle około 10-12 zł za 150 ml... prosty rachunek a lepiej chyba wydać te pieniądze raz a porządnie na coś CO NAPRAWDE DZIAłA a nie tylko ładnie pachnie no ewenetualnie dobre chyba są odzywki joanny, gloria, wax i kallos. z tych tańszych, choc ja po nich nie miałam tak piorunującego efektu jak po kosmetykach profesjonalnych i wszelkie domowe mikstury .

dziewczyny własnie tak patrze na moje serum Absolut Repair. ma w składzie na trzecim miejscu : ALCOHOL DENAT . TO CHYBA NIEDOBRZE jest to serum do uwrażliwionych części włosów, końcówek..i w składzie alkohol, który przecież wysuszaproszę powiedzcie że się myle ,,,dziwne żeby loreal dopuscił się takiego niedopuszczalnego czynu
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 19:47   #4648
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lil coco Pokaż wiadomość
dziewczyny własnie tak patrze na moje serum Absolut Repair. ma w składzie na trzecim miejscu : ALCOHOL DENAT . TO CHYBA NIEDOBRZE jest to serum do uwrażliwionych części włosów, końcówek..i w składzie alkohol, który przecież wysuszaproszę powiedzcie że się myle ,,,dziwne żeby loreal dopuscił się takiego niedopuszczalnego czynu
No niestety, ale to jest ten wysuszający alkohol. Na dodatek w serum do końcówek, brrr

A używała któraś z Was szamponu Matrix Amplify? Strasznie denerwuje mnie ten brak objętości włosów(są zbyt ciężkie) i czytam właśnie pochlebne recenzje na jego temat

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 08:21   #4649
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u mnie w miejscowości większość szamponów jakie widzę na pólkach w drogeriach (żeby nie powiedzieć że 90 %) to albo ma silikony albo sls...
Spróbuj poszukać w swoim mieście hurtowni fryzjerskiej. W takowych mają często do zaoferowania duży wybór kosmetyków do włosów.

Narek - mnie z Firmy MATRIX niestety nic nie służy. Używałam paru serii.
Parę lat temu używałam z firmy GOLDWELL niby odżywki w areozolu, bez spłukiwania, z serii dla włosów pozbawionych życia i objętości {o ile pamiętam seria w kolorze pomarańczowym}. Pryskało się toto na umyte i mokre włosy. Dobrze się
rozczesywały i zyskiwały na objętości. Niestety, nic więcej nie pamiętam - ale, że przypomniałam sobie o tym i sama nabrałam chęci na powtórkę: poszperam.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 09:01   #4650
'Estelle'

Cytat:
'Estelle' twoje włosy są takie piękne.. są inspiracją dla mne by kiedyś też dojść to takiej ładnej kondycji włosów i naturalek...

Kiedyś czytałam jak o nie dbasz.... i troszkę staram się wprowadzać we własne życie

Dziękuję ślicznie

Cytat:

Hm, przede wszystkim trzeba się zastanowić, czy SLES Ci szkodzi, bo nie taki diabeł straszny, jak go malują. Ja używam szamponów z SLES i nie dzieje sie nic złego. Jeśli nie masz po nim podrażnień albo łupieżu to w zasadzie nie ma przeciwskazań do używania takowego.
Może spróbuj któregoś z produktów MYPA z drogerii Natura? Mimo SLES mają bardzo przyjazne składy najbardziej podoba mi się ten do mieszanych włosów [tłuste u nasady i suche na końcach].

Cytat:
Napisane przez Adrusia Pokaż wiadomość
Witam! Mam pytanie do Was dziewczyny Mam suche i przetłuszczające się włosy, niestety jest to też wina częściowa mojej choroby.. Ale może poleciłybyście mi jakiś dobry szampon lub inne kuracje. Z góry dziękuję za all odp Pozdrawiam
Jak wyżej na przykład.
Generalnie jednak dochodzimy tu metodą prób i błędów do optymalnej pielęgnacji, więc szybciutko zabierz się za czytanie tego wątku, by zobaczyć jakie metody stosujemy i wybierz kilka z nich do przetestowania.

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
A używała któraś z Was szamponu Matrix Amplify? Strasznie denerwuje mnie ten brak objętości włosów(są zbyt ciężkie) i czytam właśnie pochlebne recenzje na jego temat
Z tego co pamiętam Aggie125 przymierzała się jakiś czas temu do używania tego szamponu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości