Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 19:33   #4531
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Euph jezu! Nawet nie wiesz jaka się dumna poczułam jak zobaczyłam co do mnie napisałaś . Teraz sobie będę powtarzać, że nie mogę Was zawieść. Choć tak właściwie nie mogę zawieść przede wszystkim siebie i mamy, która się prawie popłakała jak mnie dziś zobaczyła, gdy sie przebierałam . A i ty się bierz w garść! Bo wiesz
Wiosenko no obie jesteśmy na P! Tylko ja mam trochę mniej do przytycia to zapewne będę dużo krócej. No, ale mam nadzieje, że potem ładne U będę wstawiała
Toffiee no wiem właśnie, że to tak cienko jest, ale mam nadzieje, że to nie jest jakiś poważny nawrót. I że będzie dobrze, again !
Orzeszku no widzisz! to była tylko wymówka. Postaraj się jeść ładnie. Najlepiej się nie waż teraz i zwiększ ilość jedzenia. Nawet jeśli trochę przytyjesz (co jest pewnie nie możliwe) to się o tym nie dowiesz! No i rozkręcisz przemianę i znów będzie dobrze

A u mnie dzisiaj świetnie! Mam genialny nastrój! Co prawda mojemu jadłospisowi daleko do P, ale uważam, że jest duży postęp do przodu! No i wreszcie zauważyłam to o czym mówiła mi mama!
Moja twarz zaczęła się robić brzydka, chuda, mam cienkie wargi, skórę jak pergamin, wystające kości żuchwy i ta klatka piersiowa jak u dziecka. A na brzuchu kaloryfer, szkoda tylko, że to żebra . No i uświadomiłam sobie, że inne objawy się też sprawdzają, nie moge się skupić na nauce, jestem rozdrażniona, w nocy budzą mnie skurcze nogi, a na ciele pojawiły się wypryski (dobrze, że twarz pozostała nietknięta). Jak mało trzeba, żeby się doprowadzić do złego stanu
Ale ja to zmienię! To mój nowy cel! A z dzisiejszym jadłospisem chyba nie, aż tak źle. Same oceńcie:

Śniadanie: kromka grahama z masłem orzechowym, serek homo 200 gram naturalny
II Śn: KitKat penaut butter
Duża latte + 350 ml mleka 0,5%
Obiadokolacja: ok. 100 g makaronu pełnoziarnistego i sporo chińszczyzny w sosie słodkokwaśnym
Deserek: Milka Earth 100 g

Hmmm no dobra, to nie wygląda świetnie, ale jutro postaram się też dołożyć trochę kcal.

Pozdrawiam i życzę sukcesów

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 19:54   #4532
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Euph jezu! Nawet nie wiesz jaka się dumna poczułam jak zobaczyłam co do mnie napisałaś . Teraz sobie będę powtarzać, że nie mogę Was zawieść. Choć tak właściwie nie mogę zawieść przede wszystkim siebie i mamy, która się prawie popłakała jak mnie dziś zobaczyła, gdy sie przebierałam . A i ty się bierz w garść! Bo wiesz
Wiosenko no obie jesteśmy na P! Tylko ja mam trochę mniej do przytycia to zapewne będę dużo krócej. No, ale mam nadzieje, że potem ładne U będę wstawiała
Toffiee no wiem właśnie, że to tak cienko jest, ale mam nadzieje, że to nie jest jakiś poważny nawrót. I że będzie dobrze, again !
Orzeszku no widzisz! to była tylko wymówka. Postaraj się jeść ładnie. Najlepiej się nie waż teraz i zwiększ ilość jedzenia. Nawet jeśli trochę przytyjesz (co jest pewnie nie możliwe) to się o tym nie dowiesz! No i rozkręcisz przemianę i znów będzie dobrze

A u mnie dzisiaj świetnie! Mam genialny nastrój! Co prawda mojemu jadłospisowi daleko do P, ale uważam, że jest duży postęp do przodu! No i wreszcie zauważyłam to o czym mówiła mi mama!
Moja twarz zaczęła się robić brzydka, chuda, mam cienkie wargi, skórę jak pergamin, wystające kości żuchwy i ta klatka piersiowa jak u dziecka. A na brzuchu kaloryfer, szkoda tylko, że to żebra . No i uświadomiłam sobie, że inne objawy się też sprawdzają, nie moge się skupić na nauce, jestem rozdrażniona, w nocy budzą mnie skurcze nogi, a na ciele pojawiły się wypryski (dobrze, że twarz pozostała nietknięta). Jak mało trzeba, żeby się doprowadzić do złego stanu
Ale ja to zmienię! To mój nowy cel! A z dzisiejszym jadłospisem chyba nie, aż tak źle. Same oceńcie:

Obiadokolacja: ok. 100 g makaronu pełnoziarnistego i sporo chińszczyzny w sosie słodkokwaśnym

Hmmm no dobra, to nie wygląda świetnie, ale jutro postaram się też dołożyć trochę kcal.

Kochana nie możesz slodyczy traktować jak posilek malutko zjadlas ,naprawdę... Kochana powiedz ile ważysz i przy jakim wzroście?
women101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 20:47   #4533
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxaur Pokaż wiadomość
w sumie masz racje.. ale i tak mam zamiar dodawac co kilka dni te 50 kcal zeby dojsc do normalnego zapotrzebowania i sprawdzac stan wagi, a pozniej zapewne przejsc na P, bo nie wiem czy waga bedzie sie zmieniac..
Trudno musze wbic sobie to do glowy, ze lepiej byc zdrowym, niz chudym, bo polowa moich kolezanek sie nie przejmuje tym, ze np mają grubsze uda, albo wystający brzuch i jedzą to na co mają ochote, chociaz ja bym nie mogla w dzien zjesc polowy tabliczki czekolady tak jak kiedys potrafilam zjesc nawet całą..
A może bez sprawdzania wagi spróbujesz co?? Gdy nie będziesz sprawdzała wagi, nie będziesz czuła się "kalorycznie ograniczona" i łatwiej Ci będzie pozwolić sobie na więcej. Ale się Was ostatnio miło czyta no Tylko popatrz:
Cytat:
Trudno musze wbic sobie to do glowy, ze lepiej byc zdrowym, niz chudym, bo polowa moich kolezanek sie nie przejmuje tym, ze np mają grubsze uda, albo wystający brzuch i jedzą to na co mają ochote, chociaz ja bym nie mogla w dzien zjesc polowy tabliczki czekolady tak jak kiedys potrafilam zjesc nawet całą..
I Ty też będziesz wszamać różne czekoladki aż miło Nie musisz sobie tego wbijjać, bo to nie na tym rzecz polega... musisz w to uwierzyć i zrozumieć.
Cytat:

Ojj powiało terrorem haha Ale to nie ja napisałam.. To Ty napisałaś ja tylko to Ci pokazałam, żadna moja w tym zasługa. Super, że masz dobry nastrój tak trzymaj! Troszke malutko zjadłaś ale spokojnie jak sama powiedziałaś dołożysz
Stary 2008-10-14, 21:07   #4534
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
Kochana nie możesz slodyczy traktować jak posilek malutko zjadlas ,naprawdę... Kochana powiedz ile ważysz i przy jakim wzroście?
Cytat:
No wiem, że słodycze nie są najzdrowsze i w ogóle, ale mi ciężko jeść normalnie. Mam mały apetyt i nawet jeśli zjem na śniadanie więcej węgli to nie jestem głodna do jakiejś 15.
A słodycze tak fajnie nabijają kalorie, są smaczne i jakoś nie mam po nich wyrzutów sumienia tak jak po normalnym jedzeniu. Nie wiem z czego to wynika W sumie to nie rozwiązuje mojego problemu, bo powinnam się nauczyć jeść normalnie, bez wyrzutów, ale myślę, że na początek mogę spróbować tak, ponieważ zależy mi żeby nie cackać się z tym tyciem zbyt długo, bo trochę mnie czas goni (mama powiedziała, że chciałaby w przeciągu jakiś dwóch tygodni zauważyć pierwsze efekty chociażby marne 0.5 kg). Wiesz ja już przez to wszystko przechodziłam rok temu z tym, że wtedy miałam zagrożenie życia (bmi 13) i też zwodziłam rodzinę, że przytyję, a tak naprawdę perfidnie oszukiwałam, więc i tak się cieszę, że dostałam szansę.
A teraz ważę 37/156 wiem to nie tak mało, ale nie wygląda to ładnie.

A ty poradziłaś sobie ze swoim ED? Jeśli tak to gratuluję :tak: Jeśli nie to życzę sukcesów

Photoblog
Stary 2008-10-14, 21:08   #4535
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

Staram sie,ale mi nie wychodzi..
Zrobiłam sobie dzis zdjecia..tragedia,wygląda m grubo,niekształtnie i beczec mi sie chce jak widze te zdjecia. Musze schudsnac,nie ma innej opcji..chciałabym zeby to było jak najszybcije
mieszkanie z moja współlokatorka nie frustruje.czuje sie przy niej jak szara myszka.Piekna,szczupła,su kcesy,a ja-całkowite jej przeciwieństwo.Wiem ze nie powinnam sie z nia porównywac-ale co ja an to poradze
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 21:14   #4536
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
No wiem, że słodycze nie są najzdrowsze i w ogóle, ale mi ciężko jeść normalnie. Mam mały apetyt i nawet jeśli zjem na śniadanie więcej węgli to nie jestem głodna do jakiejś 15.
A słodycze tak fajnie nabijają kalorie, są smaczne i jakoś nie mam po nich wyrzutów sumienia tak jak po normalnym jedzeniu. Nie wiem z czego to wynika W sumie to nie rozwiązuje mojego problemu, bo powinnam się nauczyć jeść normalnie, bez wyrzutów, ale myślę, że na początek mogę spróbować tak, ponieważ zależy mi żeby nie cackać się z tym tyciem zbyt długo, bo trochę mnie czas goni (mama powiedziała, że chciałaby w przeciągu jakiś dwóch tygodni zauważyć pierwsze efekty chociażby marne 0.5 kg). Wiesz ja już przez to wszystko przechodziłam rok temu z tym, że wtedy miałam zagrożenie życia (bmi 13) i też zwodziłam rodzinę, że przytyję, a tak naprawdę perfidnie oszukiwałam, więc i tak się cieszę, że dostałam szansę.

A ty poradziłaś sobie ze swoim ED? Jeśli tak to gratuluję :tak: Jeśli nie to życzę sukcesów
Tak czuję przeszlam przez chyba wszystko co można nazwać ED teraz tylko trzymam kciuki by nigdy więcej nie wrócilo co prawda wciąż przewijają się tabele kaloryczne przez myśl gdy po coś sięgam ale szybko tępie w sobie te myśli i mam nadzieję ,że niedlugo zapomne o pojęciu "kaloria"
a już na pewno nie będzie stanowić nadrzędnego miejsca nad zdrowiem,rodziną i znajomymi.
Stary 2008-10-14, 21:40   #4537
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Staram sie,ale mi nie wychodzi..
Zrobiłam sobie dzis zdjecia..tragedia,wygląda m grubo,niekształtnie i beczec mi sie chce jak widze te zdjecia. Musze schudsnac,nie ma innej opcji..chciałabym zeby to było jak najszybcije
mieszkanie z moja współlokatorka nie frustruje.czuje sie przy niej jak szara myszka.Piekna,szczupła,su kcesy,a ja-całkowite jej przeciwieństwo.Wiem ze nie powinnam sie z nia porównywac-ale co ja an to poradze
Orzuniu nie rób sobie zdjęć, nie wchodź na wagę, nie używaj metra do mierzenia się. Wiesz czemy ta twoja współlokatorka jest tylko w twojch oczach taka super?? bo wie, że jak będzie cały czas myślała tylko o tym ile waży, ile mierzy to nie osiągnie niczego! nie będzie szczęśliwa! wie, że są rzeczy ważniejsze! I to jest Twój cel! Przestać zajmować się tymi nieważnymi rzeczami i wziąść się za poważne rzeczy jak studia (tak dobrze pamiętam?), bo to jest teraz dla Ciebie najważniejsze! nie skupiaj się na tym, co Ci szkodzi
Cytat:
Tak czuję przeszlam przez chyba wszystko co można nazwać ED teraz tylko trzymam kciuki by nigdy więcej nie wrócilo co prawda wciąż przewijają się tabele kaloryczne przez myśl gdy po coś sięgam ale szybko tępie w sobie te myśli i mam nadzieję ,że niedlugo zapomne o pojęciu "kaloria"
a już na pewno nie będzie stanowić nadrzędnego miejsca nad zdrowiem,rodziną i znajomymi.
Super podejście Tak trzymaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 09:51   #4538
FilifionkaB
Rozeznanie

a ja pozdrawiam i trzymam kciuki, jestem ostatnio bardzo zabiegana i nie mam nawet czasu tutaj zajrzeć, dzis trochę nadrobie mam nadzieje a od jutra znow maraton w pracy.
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:16   #4539
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:

Słodycze zostały po coś wymyślone- trzeba je jeść Jak ciasteczka z pestkami, orzechami, albo cokolwiek z dużą ilością czekolady to wcale to to takie niezdrowe nie jest
Cudownego i niezwykle smacznego P życzę

Orzeszku: nie ma sensu się z kimkolwiek porównywać, bo ZAWSZE, ale to zawsze znajdzie się od nas ktoś ładniejszy, szczuplejszy, bardziej wygadany, ciekawszy, z lepszym poczuciem humoru. Ja już się z tego wyleczyłam jakiś czas temu, nie moge się przeciez porównywać z kumpelą, która marudzi, że przytyła z rozmiaru 34 na 36- jest inna, ma inną budowę, inny metabolizm. W ten sposób w życiu się nie da z tego wygrzebać.

Ostatnio w ogóle nie mam ochoty i motywacji do ćwiczeń, w tym tygodniu wypadają mi i w-fy i tańce, dlatego zamiast czekać na autobus przeszłam się piechotką, 20 minut szybkieggo marszu to zawsze coś :P W ogóle wpadki z orzeszkami zdarzają mi się średnio co trzy dni Ale kichać to, w dwa pozostale jem normalnie Kiedyś schudnę, może do studniówki się uda

A tak w ogóle trzymajcie kciuki, jutro mam egzamin teoretyczny na prawko (wreszcie!!!). Ponad 2 miesiące czekałam na termin, ciekawe ile znowu każą mi czekać na praktykę...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:38   #4540
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

witajcie
czy ktos mnie tu jeszcze pamieta??

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:48   #4541
Maggie_90
Wtajemniczenie

Ja
Tylko czemu ten podpis...?
Opowiadaj lepiej jak Ci się studiuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 15:20   #4542
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
witajcie
czy ktos mnie tu jeszcze pamieta??

jasn ze pamieta
Co u Ciebie?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 16:53   #4543
xxaur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez euphoriall Pokaż wiadomość
A może bez sprawdzania wagi spróbujesz co?? Gdy nie będziesz sprawdzała wagi, nie będziesz czuła się "kalorycznie ograniczona" i łatwiej Ci będzie pozwolić sobie na więcej. Ale się Was ostatnio miło czyta no

I Ty też będziesz wszamać różne czekoladki aż miło Nie musisz sobie tego wbijjać, bo to nie na tym rzecz polega... musisz w to uwierzyć i zrozumieć.
Jak narazie to waze sie co tydzien i dzisiaj sie wazylam i narazie waga stoi w miejscu, ale to raczej nie dziwne bo jeszcze nie doszlam do wlasciwej ilosci sporzywanych kcal. A ja jakos tak musze sie wazyc co tydzien, zeby wiedziec kiedy waga zacznie wzrastac, bo to bedzie oznaczac ze cos juz sie zmienia na lepsze.
A z tymi czekoladkami, to nie wiem jak bedzie, bo przed wakacjami wlasnie tak dosc czesto je jadlam wraz z innymi slodkosciami i troche przytylam. No i od tego sie zaczelo, ze chcialam schudnac, wiec moze raz na jakis czas sobie pozwole na jakąs slodkosc. Teraz nawet nie mam takiej checi na jedzenie slodkich rzeczy i zwiekszanie kalorii zastepuje owocami albo warzywami. ^^
xxaur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:01   #4544
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

fajnie,ze mnie ktos pamieta
jak widac po podpisie, przytylo mi sie strasznie,probuje schudnac,mam nadzieje,ze bedzie ok,oczywiscie sie nie glodze i nie wariuje
w Krakowie jest super fajnie mi sie mieszka w akademiku,z moja wspollokatorka jestesmy juz jak siostry w ogole fajnych ludzi poznalam. nauki mam juz duzo,choc dopiero 2 tydzien...no ale w koncu to farmacja pierwszy kolos za mna,z biofizyki,ledwo zaliczylam,ale jest ok zaraz sie biore za nauke,ciagle latam cos kserowac itp, zbieram materialy z poprzednich lat...ale generalnie jest spoko
mialam troche dola z powodu wygladu,bo naprawde nie lubie patrzec teraz w lustro,ale nie jest tak zle z moja psychika,jak bylo rok temu,kiedy tak wygladalam.staram sie fajnie ubierac i byc zadbana, mysle,ze ludzie mnie raczej lubia,uchodze za wesola towarzyska dziewczyne,pierwszy tydzien w Krk to byla jedna wielka impreza
tabletki nadal biore i nie wiem,czy kiedys je odstawie,ale to one pewnie w duzej mierze trzymaja mnie w pionie
pocdczytuje Was tu czase,choc sama nie wizazuje za duzo,bo nie mam kiedy

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:08   #4545
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
a ja pozdrawiam i trzymam kciuki, jestem ostatnio bardzo zabiegana i nie mam nawet czasu tutaj zajrzeć, dzis trochę nadrobie mam nadzieje a od jutra znow maraton w pracy.
To napisz jak tylko bedziesz miala czas
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Ostatnio w ogóle nie mam ochoty i motywacji do ćwiczeń, w tym tygodniu wypadają mi i w-fy i tańce, dlatego zamiast czekać na autobus przeszłam się piechotką, 20 minut szybkieggo marszu to zawsze coś :P W ogóle wpadki z orzeszkami zdarzają mi się średnio co trzy dni Ale kichać to, w dwa pozostale jem normalnie Kiedyś schudnę, może do studniówki się uda

A tak w ogóle trzymajcie kciuki, jutro mam egzamin teoretyczny na prawko (wreszcie!!!). Ponad 2 miesiące czekałam na termin, ciekawe ile znowu każą mi czekać na praktykę...
trzymam, trzymam!! o widzisz jak mocno??!!
Pewno, że do studniówki dasz radę, to dopiero motywacja a spacerki jak najbardziej wskazane
Cytat:
witajcie
czy ktos mnie tu jeszcze pamieta??fajnie,ze mnie ktos pamieta
jak widac po podpisie, przytylo mi sie strasznie,probuje schudnac,mam nadzieje,ze bedzie ok,oczywiscie sie nie glodze i nie wariuje
w Krakowie jest super fajnie mi sie mieszka w akademiku,z moja wspollokatorka jestesmy juz jak siostry w ogole fajnych ludzi poznalam. nauki mam juz duzo,choc dopiero 2 tydzien...no ale w koncu to farmacja pierwszy kolos za mna,z biofizyki,ledwo zaliczylam,ale jest ok zaraz sie biore za nauke,ciagle latam cos kserowac itp, zbieram materialy z poprzednich lat...ale generalnie jest spoko
mialam troche dola z powodu wygladu,bo naprawde nie lubie patrzec teraz w lustro,ale nie jest tak zle z moja psychika,jak bylo rok temu,kiedy tak wygladalam.staram sie fajnie ubierac i byc zadbana, mysle,ze ludzie mnie raczej lubia,uchodze za wesola towarzyska dziewczyne,pierwszy tydzien w Krk to byla jedna wielka impreza
tabletki nadal biore i nie wiem,czy kiedys je odstawie,ale to one pewnie w duzej mierze trzymaja mnie w pionie
No pewnie, że pamiętamy Gdzie Ty się szlajałaś tyle czasu?? to super, że u Ciebie tak wesolo, widzę, że zadowolona jesteś oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez xxaur Pokaż wiadomość
Jak narazie to waze sie co tydzien i dzisiaj sie wazylam i narazie waga stoi w miejscu, ale to raczej nie dziwne bo jeszcze nie doszlam do wlasciwej ilosci sporzywanych kcal. A ja jakos tak musze sie wazyc co tydzien, zeby wiedziec kiedy waga zacznie wzrastac, bo to bedzie oznaczac ze cos juz sie zmienia na lepsze.
A z tymi czekoladkami, to nie wiem jak bedzie, bo przed wakacjami wlasnie tak dosc czesto je jadlam wraz z innymi slodkosciami i troche przytylam. No i od tego sie zaczelo, ze chcialam schudnac, wiec moze raz na jakis czas sobie pozwole na jakąs slodkosc. Teraz nawet nie mam takiej checi na jedzenie slodkich rzeczy i zwiekszanie kalorii zastepuje owocami albo warzywami. ^^
Na czekoladki tez przyjdzie czas pomału Nawet jeżeli waga by coś ruszyła po tygodniu to tylko ze względu na jej wahania, wagi tak mają. Musiała być ważyć się najczęściej co 2 lub 2,5 tygodnia aby zauważyć cokolwiek, a to i tak jest za często. Dopóki nie dojedziesz z kalorycznością do 2000 to będzie to bardzo mozolnie szło ale dasz rade
Stary 2008-10-15, 18:33   #4546
201801220933
Konto usunięte

Hej dzierwczyny.
Wiecie co ostatnio jest jakoś..normalniej. Zatęskniłam za tmy co normalne.
Az sama sie sobie dziwie..zjadłam troche słodyczy i chociaz mam ochote dopchac do konca i pójść wymiotowac to łątwiej mi rpzychodiz powstrzymywanie się...
Tzn dzisiaj w drugiej części dnia
Bo w pierwszej jem nadal to smao cyzli bułke i jabłko ale potem juz jest lepiej
Dzisiaj wyszło jakieś 1200kcal. nie rpzejmuje sie jakoś specjalnie..
Myślicie ze ejzeli będe jadła teraz 1000-1100kcal i powoli dodawała co tydzień lub wiecej po 100kcal to rpzytyje?
Zaznaczam ze ostatnimi czasy przez około 4 tygodnie jadłam 600-700kcal. potme miałam okres rpzejadania i wymiotów - trwało to jakies 2 tygodnie. Od tygodnia mniej wiecej wychodzi mi średnio ok 1100kcal.
I to wiekszość w drugiej części dnia. jakoś nie moge sie rpzemóc by jesc śniadania rpzed skzołą.
Ale chyba lepiej t ekalorie dac na rano niż prawie wszystkie na popołudnie rpawda?

Boje sie ze nawet jak dodam rano rpzed skzoła jakis jogurt czy owsianke to i tak wieczorme bede jadła dużo.

W ogóle doradzi mi ktoś? Co o tym myślicie?
Prosz.e Jestem na dobrej drodze..bardzo dobrej ale potrzebuję porady. Nie chciałabym tyć. Nie wiem czy jeśli zrobie tka jak pisze bedzie dobrze.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:42   #4547
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Hej dzierwczyny.
Az sama sie sobie dziwie..zjadłam troche słodyczy i chociaz mam ochote dopchac do konca i pójść wymiotowac to łątwiej mi rpzychodiz powstrzymywanie się...
Myślicie ze ejzeli będe jadła teraz 1000-1100kcal i powoli dodawała co tydzień lub wiecej po 100kcal to rpzytyje?
Zaznaczam ze ostatnimi czasy przez około 4 tygodnie jadłam 600-700kcal. potme miałam okres rpzejadania i wymiotów - trwało to jakies 2 tygodnie. Od tygodnia mniej wiecej wychodzi mi średnio ok 1100kcal.
I to wiekszość w drugiej części dnia. jakoś nie moge sie rpzemóc by jesc śniadania rpzed skzołą.
Ale chyba lepiej t ekalorie dac na rano niż prawie wszystkie na popołudnie rpawda?

Boje sie ze nawet jak dodam rano rpzed skzoła jakis jogurt czy owsianke to i tak wieczorme bede jadła dużo.

Prosz.e Jestem na dobrej drodze..bardzo dobrej ale potrzebuję porady. Nie chciałabym tyć. Nie wiem czy jeśli zrobie tka jak pisze bedzie dobrze.
Kochana,śniadanie jest najważniejszym posilkiem calego dnia porządne zawierać powinno ok 500 kcal on decyduję o tym czy będziesz miala sily bo jak często wymienia sie szybkie męczenie ,brak sil mimo zerowego wysilku to wszystko wina braku śniadania i wierz mi ,że jak dodasz na śniadanie więcej kalorii na pewno nie przytyjesz bo rano trawimy węgle na ,które możesz sobie pozwolić! !100 to dawka optymalna choć dodaje się przy wyjście nawet 200 i nic się nie dzieje.
Stary 2008-10-15, 18:50   #4548
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Kochana,śniadanie jest najważniejszym posilkiem calego dnia porządne zawierać powinno ok 500 kcal on decyduję o tym czy będziesz miala sily bo jak często wymienia sie szybkie męczenie ,brak sil mimo zerowego wysilku to wszystko wina braku śniadania i wierz mi ,że jak dodasz na śniadanie więcej kalorii na pewno nie przytyjesz bo rano trawimy węgle na ,które możesz sobie pozwolić! !100 to dawka optymalna choć dodaje się przy wyjście nawet 200 i nic się nie dzieje.
Dziekuję.Jutro postaram sie zjesć śniadanko.
Chociazby małe jakis jogurt czy coś
I wezme bułkę do szkoły i jabłko. Potem zjem sporawy obiad i kolację.Białkową.
Powoli będe dodawać.
chcce sie juz do tego uwolnić na rpawde chce..nie licyzć kalorii
od 1100kcal będe sie starała dojsć do ok 2000kcal dziennie..będe sie obserwować
troche mi to zajmie.ale chce wreszcie normalnie zyć
chce cieszyć sie tym co wazne.poznac w końcu normalne zycie
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:55   #4549
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Dziekuję.Jutro postaram sie zjesć śniadanko.
Chociazby małe jakis jogurt czy coś
I wezme bułkę do szkoły i jabłko. Potem zjem sporawy obiad i kolację.Białkową.
Powoli będe dodawać.
chcce sie juz do tego uwolnić na rpawde chce..nie licyzć kalorii
od 1100kcal będe sie starała dojsć do ok 2000kcal dziennie..będe sie obserwować
troche mi to zajmie.ale chce wreszcie normalnie zyć
chce cieszyć sie tym co wazne.poznac w końcu normalne zycie
Trzymam kciuki do bulek ziarnistych polecam kilka śliwek są bardzo dobre na trawienie ...zwlaszcza na początek dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 19:35   #4550
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
fajnie,ze mnie ktos pamieta
Nie strasz, że jest az tak dużo nauki U mnie Kraków jest cały czas na pierwszym miejscu, tylko ciągle jeszcze się waham- nasłuchałam się, że atmosfera na farmie jest nieciekawa, no i że CM UJ jedzie głównie na renomie- studenta mają za nic... :/ Jeśli masz czas i ochotę to wcale nie obraziłabym się, gdybyś mogła coś więcej napisac o czymkolwiek, co wiąże się z farmą w Krk, zbieram wszelkie info Tym bardziej, że na pierwszym roku na pewno będę mieszkać w akademiku

Cieszę się strasznie, że z samopoczuciem u Ciebie w porzadku, jesli Twoja fotka w avatarze jest aktualną, to muszę powiedzieć, że wyglądasz teraz prześlicznie

Cytat:

trzymam, trzymam!! o widzisz jak mocno??!!
Pewno, że do studniówki dasz radę, to dopiero motywacja a spacerki jak najbardziej wskazane
dzięki
Do studniówki jeszcze daleko, a mnie zalezy już tylko na jakichś 2-óch kilogramach. W trzy miesiące na pewno się uwinę Zobaczę czy na takim jadłospisie jak teraz chudnę dalej czy nie, tu pojawia się moje pytanie- czy lepiej schudnąć teraz na niższej kaloryczności i przejść na normalne U, czy rozłożyć to w czasie i stopniowo tracić, kiedy ilość kcal będzie niewiele niższa od zapotrzebowania przez dłuższy czas? Tak, żeby nie spowolnić przemiany materii?

Stary 2008-10-15, 19:57   #4551
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Maggie, tak a propos, Ty zawsze pisalas o sobie tak, ze myslalam, ze jestes dziewczyna 'przy kosci'. Potem podalas wymiary, ktore masz mimo napadow, mowilas, ile wazysz i przy jakim wzroscie i mnie zatkalo!! jestes ladna, szczupla, traktuj zarcie na luzie a bedzie dobrze!

Niusia, don't worry, nie przytyjesz

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 20:26   #4552
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dzierwczyny.

Słuchaj.. dobrze by było jakbyś jadła rano ale na siłe się zmuszać nie ma co. Nie zjesz przed szkołą to zjedz zaraz po pierwszej lekcji. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia więc musi znaleść się w Twoim jadłospisie i to rano a nie w południe. Powinnaś też jakoś ustabilizowa ćsobie soje jedzenie tzn. nie roić tych skoków 2tyg. tak a potem inaczej bo to jest złe. Te 1100 to stanowczo za mało aby na tym zostać, bo mogą zacząć się osłabnięcia. Powinnaś dla własnego dobra i zdrowia zwiększyć kalorie.
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
dzięki
Do studniówki jeszcze daleko, a mnie zalezy już tylko na jakichś 2-óch kilogramach. W trzy miesiące na pewno się uwinę Zobaczę czy na takim jadłospisie jak teraz chudnę dalej czy nie, tu pojawia się moje pytanie- czy lepiej schudnąć teraz na niższej kaloryczności i przejść na normalne U, czy rozłożyć to w czasie i stopniowo tracić, kiedy ilość kcal będzie niewiele niższa od zapotrzebowania przez dłuższy czas? Tak, żeby nie spowolnić przemiany materii?
zdrowiej by było rozłożyć w czasie. Ale jeżeli planujesz szybki zakup sukiemki to będzie ciężko :P

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Maggie, tak a propos, Ty zawsze pisalas o sobie tak, ze myslalam, ze jestes dziewczyna 'przy kosci'. Potem podalas wymiary, ktore masz mimo napadow, mowilas, ile wazysz i przy jakim wzroscie i mnie zatkalo!! jestes ladna, szczupla, traktuj zarcie na luzie a bedzie dobrze!
Toż ja to jej zawsze mówię a Maggie mi nie wierzy
Stary 2008-10-15, 20:59   #4553
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

Niusia, don't worry, nie przytyjesz
Wiesz... To chyba jest własnie zaburzony obraz postrzegania samej siebie... Prawda jest taka, że kiedy nie ma napadów i jem normalnie jest ok, podobam się sobie, kiedy z jedzeniem gorzej to automatycznie czułam się brzydka i gruba.
Nie jestem przy kości, ale jestem typową gruszką i tyłek mam pokaźny, zmienić tego nie zmienie Chciałabym mieć ładnie umięśnione ciało, tylko ostatnio znowu nie chce mi się cwiczyć :P I mimo że jem teraz dość normalnie, bo wcześniej nie tknęłabym tak jak np. dzisiaj fasolki po bretońsku czy gotowanej marchewki, tak teraz nie mam wyrzutów, chcąc jeszcze troszkę zrzucić po prostu jem mniej, piję mnóstwo herbaty, a żeby zapobiegać napadom zrezygnowałam z węgli do obiadu i słodyczy- nie jem ich w ogóle i jak na razie innego wyjścia dla siebie nie widze, może kiedyś będę potrafiła zjeść ze smakiem jeden kawałek ciasta.

Może sobie wmawiam, ale pomoglo, bo za niedługo będą już jakieś 3 tygodnie bez kompulsu i czuję się z tym świetnie, naprawdę Albo to zakup nowych ciuchów (a zawsze odkładałam to do czasu 'aż schudnę') tak na mnie wpłynął na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że akceptuję moje ciało mimo wielu niedoskonałości

Cytat:

Toż ja to jej zawsze mówię a Maggie mi nie wierzy
Wierze wierzę a sukienkę można zwężyć

Stary 2008-10-15, 21:04   #4554
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Niusiu śniadania są ważne, a poza tym nie wiem co w tym jest, ale od nich się naprawdę nie tyje. Przez połowę września nie jadłam śniadań i pomimo spożywania ok. 600 kcal nie schudłam, waga mi zaczęła lecieć dopiero jak jadłam ok. 1200 ale włączyłam śniadania (nie żebym chciała, żeby spadała, ale może podświadomie )
Wiosenko wysłałam ci PW
Euph au Ciebie jak? Czy ty nie powinnaś być na lekkim P ?

Photoblog
Stary 2008-10-15, 21:25   #4555
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
Euph au Ciebie jak? Czy ty nie powinnaś być na lekkim P ?
Czy ja nie powinnam być na lekkim P?? Kochana! ja powinnam być na 100% Px 3! bo łóżeczko szpitalne inaczej czeka
Ale, że mam problemy z autoagresją poważne (podobno) to i psycholog i psychiatra na mnie siadły teraz i mnie "filtrują"
wiec mam wolne do tego zmienilam wczoraj leki, dzisiaj jeszcze nie brałam (z lenistwa) jutro zaczne choć mi się nie chce . No nic nawyków na razie nie zmienie i dalej biegam do łazienki przed każdym połknięciem leków jakbym uważajcie "coś zjadła" ...ehh życie ale cóż... jak nie urok to ED
Stary 2008-10-16, 18:17   #4556
plameczka
Wtajemniczenie

Witaj niezapominajko ja Cie pamietam, bo jak mozna zapomniec o niezapominajce

Dziewczyny co sadzicie o tym, ze na diecie 1400 kcal zdarzy sie zjesc 2800? Czy to moze byc jako podkrecenie metabolizmu? Bo trzymam sie tych 1400 tak okolo 6-7 dni i pozniej 1 dzien jem wiecej i potem bnastepne dni dalej 1400 i tak cyklicznie. A moze przez to nie schudne? Dzisiaj zjadlam 2800 kcal i bierze mnie na wymioty, troche ze mnie juz wylecialo i dalej mi sie chce, ale siostra zajela lazienke. Juz czuje jedzenie w gardle bleeee.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 09:07   #4557
FilifionkaB
Rozeznanie

Cytat:
To napisz jak tylko bedziesz miala czas
uff juz mam lużniej i po tygodniowym maratonie w pracy wracam do świata zywych za dwa tygodnie będzie powtórka z rozrywki.

Eup ty studiujesz zaocznie?
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 11:22   #4558
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Witaj niezapominajko ja Cie pamietam, bo jak mozna zapomniec o niezapominajce

Dziewczyny co sadzicie o tym, ze na diecie 1400 kcal zdarzy sie zjesc 2800? Czy to moze byc jako podkrecenie metabolizmu? Bo trzymam sie tych 1400 tak okolo 6-7 dni i pozniej 1 dzien jem wiecej i potem bnastepne dni dalej 1400 i tak cyklicznie. A moze przez to nie schudne? Dzisiaj zjadlam 2800 kcal i bierze mnie na wymioty, troche ze mnie juz wylecialo i dalej mi sie chce, ale siostra zajela lazienke. Juz czuje jedzenie w gardle bleeee.

Zartujesz?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 13:25   #4559
MeredithGrey
Zadomowienie

Powstrzymałam dziś napad, a był to pierwszy napad od tygodnia.... może jednak uda mi się z tego wyjść samej? nie chce znowu iść do psycholog, bo ja krepuję się tej psycholog, do ktorej chodziłam, nie jestem z nią szcera i terapia tak naprawde jest jedynie wyrzucanien kasy w błoto, poszłybyście do takiej? chbya lepiej nie...
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 14:23   #4560
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
Powstrzymałam dziś napad, a był to pierwszy napad od tygodnia.... może jednak uda mi się z tego wyjść samej? nie chce znowu iść do psycholog, bo ja krepuję się tej psycholog
Właśnie dlatego ja jeszcze nawet nie próbowałam iśc do psychologa. Na razie jaoś sobie z tym radzę, nie głodzę się, chociaż wyrzuty sumienia czasem mam okropne :/
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości