|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Hehe u nas latanie zacznie się od stycznia jak myślę. Wtedy szukanie sukni i potwierdzenie terminu kościoła. Od marca zaczniemy dawać zaproszenia (bo jesteśmy w Lublinie tylko 2x w miesiącu na weekend). No i koło marca/kwietnia zaklepie fryzjera, cukiernie, kwiaciarnie itp... bo już sama nie wiem kiedy jest odpowiedni czas na to.
Czyli byle dotrwać do nowego roku, a potem już poleci i pomyśleć że w styczniu zalatwialiśmy salę i myślalam, że to taaaaak długo, a już połowa października ![]() Odchodząc od tematu to na stronie cymbeline jest nowa kolekcja 2009, ale powiem szczerze, że nie ma za bardzo na czym oka zawiesić i część jest z zeszłej kolekcji.Dziewczyny robicie już nauki? My nie mamy kiedy zupełnie się wybrać by się dowiedzieć czy w ogóle są prowadzone tam gdzie myślimy
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystkim się można wybrudzić a fontanny przeciez nie ustawiasz na parkiecie do tańczenia ![]() ale to wszystko kwestia gustu - jednym się podoba innym wcale - jedni uwielbiają torty inni go nawet nie tkną
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie sie w jakiej cenie możeby byc któras z tych wódek: Zawisza, chrobry, smirnof, sobieski czy wyborowa, np w makro albo w piwexie czy innym sklepie. Może byc wiadomośc PW
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny widzę że rozpisałyście się dość obszernie o fontannie na weselu... Czytałąm że wiele osób jej nie poleca... Nie wiem dlaczego. U mnie na weselu była fontanna i okazała się się świetną atrakcją weselną!!! Była w małej salce bankietowej, w której goście mogli zrobić sobie kawę, herbatę i kiedy tam nie weszłam fontanna była otoczona przez kika osób
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
ja też widziałam tylko raz fontannę na weselu i bardzo mi się podobala
i wcale nic a nic ta czekolada nie bryzga na lewo i prawo ona tak spokojnie i płynnie sobie spływa i nawet jak włożysz kijek z jakimś owocem czy czymś innym to ona tak delikatnie ten owoc oblewa ale nie ma szans na żadne pryskanie. no chyba że nie weźmie się talerzyka to wtedy może kapnąć na podłogę ale tak poza tym to naprawdę bezpieczne szkoda tylko że takie drogie... szkoda mi tysiąca złotych na czekoladę... mam jednak cichą nadzieję że w 2010 roku będzie to bardziej powszechne i ceny troszkę spadną. a jak nie to obędę się z powodzeniem bez tego przydałaby mi się taka mała domowa fontanna hehehe 2 osobowa chyba bym cały czas koło niej siedziała tylko byłabym jak 3 drzwiowa szafa po takim objadaniu się
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy ślub w maju a na razie mamy: siebie
, kosciol, salę, orkiestre, kamerzystę i wódkę Za kiecka sie jeszcze nie oglądałam nawet![]() To zalezy bo w macro np często sa promocje na alkohole, a jeszcze lepiej jak ktos znajomy kupi Ci na koncesje to jeszcze taniej. Warto rozejrzec sie tez po marketach, bo np Bols w Biedronce kosztuje około 1zł taniej niż w Macro i Eldorado...Tzreba po prostu pojeżdzić i poszukać |
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem, że trzeba jeżdzic i porównywac ale tak zapytałam bo Tata mnie poprosił
|
|
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki-ja tesh chcialam sie pochwalic
.Zarezerwowal iśmy wczoraj termin w Pałacu Akropol w Dębówce.Czytałam tu troszke mieszkanych opinii,ale przekonalam się osobiście i póki co nie mam zastrzeżeń-no moze trochę co do ceny:/...Miałam też "swój" termin,ale ten jako jedyny na 2010 był zajęty-wymarzyłam sobie 7 sierpnia,ale koniec końcow zdecydowałam się na 5 czerwca,choć miałam dylemat między tą datą a 14 sierpnia... a mój Tż jak to on "wszytko mi jedno"-i sama musialam decydować... w każdym razie jestem szczęśliwa i prosiłabym o dopisanie mnie na listę:P5 czerwca 2010 eh
|
|
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam ślub w sierpniu 2010 i nie robie nic
totalnie lenistwo ) wydaje mi się, że jest jeszcze tyyyle czasu, że wszystko się może tak pozmieniać, że nawet sobie głowy nie zawracam ciastami, sukienkami, samochodami Jeszcze mi się odmieni i wesele z 200 zrobie na 50 osob (to już bym musiała silnie zaszaleć Trochę żałuje, że ten ślub nie jest w przyszłym roku..bym się czymś zajęła wtedy![]() W sobotę idę na wesele do koleżanki z lo i planujemy coś z drugą koleżanką jej kupić w prezencie,tylko nie wiem co myślałyśmy o czymś do domu, jakiejś pamiątce, nie chce dawać pieniążków. Macie jakieś ciekawe pomysły?
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze po prostu zapytajcie co by chciała dostać?? |
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spytać jej nawet nie mam kiedy, widziałam się z nią na panieńskim, ale nawet nie wpadłam na to, żeby spytać..a teraz 2-3 dni przed ślubem głupio pytać..ej co byscie chcieli w prezencie:P
|
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też uważam,że lepiej podpytać....fajnym pomysłem mogą być ozdobne kieliszki do wina czy innych trunkow z kolorowego szła -poporstu coś co jest przydatne,ale oni sami jako młode małżeństwo by sobie na to nie pozwolili i kupili by zwykle, tańsze... ale ty znasz ją najlepiej,być może ona nie przywiązuje uwagi do wyglądu i skupia sie na praktyczności-wtedy zapytajcie i moze jakis sprzęt agd ... |
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby koleżanka o Was pamiętała to możecie jej np zamiast kwiatów dac jakiś ładny pożądny album na zdjęcia (napewno im się przyda, choćby na ślubne) |
|
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny...a ja myślicie w jakiej cenie powinien być ten prezent, biorąc pod uwagę, że kupujemy go jako 2 pary..400 zł to mimimum pewnie nie?? Świadoma jestem jakie są teraz ceny za jedzonko, orkiestre itd
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne aby było w dobrym tonie i nie "na odczep się"
|
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro się okaże co dwie wymajstrujemy
|
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też od znajomych wolałabym dostać jakiś prezent na pamiątkę niż pieniądze ale zupełnie nie mam pomysłu co...
|
|
|
#175 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#176 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie słyszałam niestety o tym miejscu...Cytat:
![]() albo coś szalonego typu - lot balonem, skok ze spadochronem, jakiś survival kto co lubi sporo pomysłów jest na http://www.wyjatkowyprezent.pl/ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie odwrotnie - kwestia gustu ja nie jestem zwolenniczką imprez gdzie wszyscy siedzą sztywno przez 10 godzin i tylko pachną
|
||||
|
|
|
|
#177 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, to z tego, co się orientuję ten lokal nie ma strony internetowej. Też miałam robić tam wesele. To jest w Dębówce, zaraz jak się wyjeżdża z lublina w stronę warszawy, na samej granicy Lublin/Dębówka. Licząc od skrzyżowania Kraśnicka/Warszawska/Sikorskiego to jest jakieś kilka kilometrów. Mi się osobiście lokal bardzo podobał - zarówno wewnątrz i na zewnątrz. Koszt za osobę był chyba 150 zł (bez alkoholu, ciast i owoców). Obawiałam się, ze będzie za ciasno na 160 osób, dlatego w końcu robię w innym miejscu.
|
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

i pomyśleć że w styczniu zalatwialiśmy salę i myślalam, że to taaaaak długo, a już połowa października 
i część jest z zeszłej kolekcji.

a nawet i bez alkoholu to tak mało trzeba aby coś "pacła" na ubrania 
flejksy

.Zarezerwowal iśmy wczoraj termin w Pałacu Akropol