Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-15, 17:24   #151
Miira
Zadomowienie

GG do Miira
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Hehe u nas latanie zacznie się od stycznia jak myślę. Wtedy szukanie sukni i potwierdzenie terminu kościoła. Od marca zaczniemy dawać zaproszenia (bo jesteśmy w Lublinie tylko 2x w miesiącu na weekend). No i koło marca/kwietnia zaklepie fryzjera, cukiernie, kwiaciarnie itp... bo już sama nie wiem kiedy jest odpowiedni czas na to.
Czyli byle dotrwać do nowego roku, a potem już poleci i pomyśleć że w styczniu zalatwialiśmy salę i myślalam, że to taaaaak długo, a już połowa października

Odchodząc od tematu to na stronie cymbeline jest nowa kolekcja 2009, ale powiem szczerze, że nie ma za bardzo na czym oka zawiesić i część jest z zeszłej kolekcji.

Dziewczyny robicie już nauki? My nie mamy kiedy zupełnie się wybrać by się dowiedzieć czy w ogóle są prowadzone tam gdzie myślimy
Stary 2008-10-15, 17:49   #152
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Tak piszecie Dziewczyny o tych fontannach więc i ja coś napiszę Ja to nie będę jej chciała bo wiecie, boję sie tego, że dziaciaki całe wypaciają się tą czekoladą, rodzice będą się złościc i może to komuś popsuje zabawę. W sumie to nie tylko o dzieci mi chodzi bo wiadomo, że jak ktoś sobie popije to też równowaga może być zachwiana a nawet i bez alkoholu to tak mało trzeba aby coś "pacła" na ubrania
także ja mówię jej "NIE"
atam jak ktoś chce się wypackać to znajdzie coś do tego na weselu na pewno i bez fontanny wszystkim się można wybrudzić a fontanny przeciez nie ustawiasz na parkiecie do tańczenia
ale to wszystko kwestia gustu - jednym się podoba innym wcale - jedni uwielbiają torty inni go nawet nie tkną
casablanca102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 18:07   #153
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Odchodząc od tematu to na stronie cymbeline jest nowa kolekcja 2009, ale powiem szczerze, że nie ma za bardzo na czym oka zawiesić i część jest z zeszłej kolekcji.
mnie się bardzo podoba model CYBELLA - szkoda tylko że zdjęcie jest w jednym ujęciu...
Stary 2008-10-15, 18:24   #154
froggie
Zakorzenienie

Miira rzeczywiście jakieś kiepskie kiecki proponują. mi wpadły w oko tylko dwie.
Stary 2008-10-15, 18:48   #155
karolada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Hehe u nas latanie zacznie się od stycznia jak myślę. Wtedy szukanie sukni i potwierdzenie terminu kościoła. Od marca zaczniemy dawać zaproszenia (bo jesteśmy w Lublinie tylko 2x w miesiącu na weekend). No i koło marca/kwietnia zaklepie fryzjera, cukiernie, kwiaciarnie itp... bo już sama nie wiem kiedy jest odpowiedni czas na to.
Czyli byle dotrwać do nowego roku, a potem już poleci i pomyśleć że w styczniu zalatwialiśmy salę i myślalam, że to taaaaak długo, a już połowa października

Dziewczyny robicie już nauki? My nie mamy kiedy zupełnie się wybrać by się dowiedzieć czy w ogóle są prowadzone tam gdzie myślimy
Nam ksiądz powiedział żebyśmy na nauki przyszli w marcu więc szczerze mówiąc za innymi naukami się nie ogladałam
Stary 2008-10-15, 19:14   #156
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny orientujecie sie w jakiej cenie możeby byc któras z tych wódek: Zawisza, chrobry, smirnof, sobieski czy wyborowa, np w makro albo w piwexie czy innym sklepie. Może byc wiadomośc PW

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 20:21   #157
Daisy_80
Raczkowanie

Dziewczyny widzę że rozpisałyście się dość obszernie o fontannie na weselu... Czytałąm że wiele osób jej nie poleca... Nie wiem dlaczego. U mnie na weselu była fontanna i okazała się się świetną atrakcją weselną!!! Była w małej salce bankietowej, w której goście mogli zrobić sobie kawę, herbatę i kiedy tam nie weszłam fontanna była otoczona przez kika osób Co prawda najczęściej z niej korzystał mój 2 letni siostrzeniec. Większość gości pierwszy raz widziało taki rarytas (w tym też ja), każdemu się strasznie podobał... Szkoda, że nie mam zdjęc fontanny bo pokazałabym dzikie tłumy przy niej

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 20:30   #158
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Katarzynka86 Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę że dzisiaj zmienilismy lokal no i wesele odbędzie się w sali bankietowej Dys 300 no i jestem w końcu troszkę spokojniejsza bo jak się okazało że gości bedzie więcej niż przypuszczalismy to zmiana sali spędzała mi sen z powiek, a tak już jeden problem z głowy
Dobry wybór Katarzynka

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 20:30   #159
tancerka212
Zakorzenienie

ja też widziałam tylko raz fontannę na weselu i bardzo mi się podobala i wcale nic a nic ta czekolada nie bryzga na lewo i prawo ona tak spokojnie i płynnie sobie spływa i nawet jak włożysz kijek z jakimś owocem czy czymś innym to ona tak delikatnie ten owoc oblewa ale nie ma szans na żadne pryskanie. no chyba że nie weźmie się talerzyka to wtedy może kapnąć na podłogę ale tak poza tym to naprawdę bezpieczne szkoda tylko że takie drogie... szkoda mi tysiąca złotych na czekoladę... mam jednak cichą nadzieję że w 2010 roku będzie to bardziej powszechne i ceny troszkę spadną. a jak nie to obędę się z powodzeniem bez tego
przydałaby mi się taka mała domowa fontanna hehehe 2 osobowa chyba bym cały czas koło niej siedziała tylko byłabym jak 3 drzwiowa szafa po takim objadaniu się
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 20:59   #160
froggie
Zakorzenienie

ja w warunkach domowych mam czekoladę w tabliczce ;-)
i zupełnie mi wystarcza, a i smaki mogę zmieniać co chwilę
Stary 2008-10-15, 21:17   #161
klementyna1
Zakorzenienie

My mamy ślub w maju a na razie mamy: siebie, kosciol, salę, orkiestre, kamerzystę i wódkę Za kiecka sie jeszcze nie oglądałam nawet

Cytat:
Dziewczyny orientujecie sie w jakiej cenie możeby byc któras z tych wódek: Zawisza, chrobry, smirnof, sobieski czy wyborowa, np w makro albo w piwexie czy innym sklepie. Może byc wiadomośc PW
To zalezy bo w macro np często sa promocje na alkohole, a jeszcze lepiej jak ktos znajomy kupi Ci na koncesje to jeszcze taniej. Warto rozejrzec sie tez po marketach, bo np Bols w Biedronce kosztuje około 1zł taniej niż w Macro i Eldorado...Tzreba po prostu pojeżdzić i poszukać
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 21:27   #162
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

To zalezy bo w macro np często sa promocje na alkohole, a jeszcze lepiej jak ktos znajomy kupi Ci na koncesje to jeszcze taniej. Warto rozejrzec sie tez po marketach, bo np Bols w Biedronce kosztuje około 1zł taniej niż w Macro i Eldorado...Tzreba po prostu pojeżdzić i poszukać
dziękuję za odzwe
i wiem, że trzeba jeżdzic i porównywac ale tak zapytałam bo Tata mnie poprosił

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-15, 21:42   #163
maciejka83
Rozeznanie

hej dziewczynki-ja tesh chcialam sie pochwalic-mamy salę.Zarezerwowal iśmy wczoraj termin w Pałacu Akropol w Dębówce.Czytałam tu troszke mieszkanych opinii,ale przekonalam się osobiście i póki co nie mam zastrzeżeń-no moze trochę co do ceny:/...

Miałam też "swój" termin,ale ten jako jedyny na 2010 był zajęty-wymarzyłam sobie 7 sierpnia,ale koniec końcow zdecydowałam się na 5 czerwca,choć miałam dylemat między tą datą a 14 sierpnia...
a mój Tż jak to on "wszytko mi jedno"-i sama musialam decydować...
w każdym razie jestem szczęśliwa i prosiłabym o dopisanie mnie na listę:P
5 czerwca 2010 eh
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 22:20   #164
ana_01
Rozeznanie

A ja mam ślub w sierpniu 2010 i nie robie nic totalnie lenistwo) wydaje mi się, że jest jeszcze tyyyle czasu, że wszystko się może tak pozmieniać, że nawet sobie głowy nie zawracam ciastami, sukienkami, samochodami Jeszcze mi się odmieni i wesele z 200 zrobie na 50 osob (to już bym musiała silnie zaszaleć Trochę żałuje, że ten ślub nie jest w przyszłym roku..bym się czymś zajęła wtedy
W sobotę idę na wesele do koleżanki z lo i planujemy coś z drugą koleżanką jej kupić w prezencie,tylko nie wiem co myślałyśmy o czymś do domu, jakiejś pamiątce, nie chce dawać pieniążków. Macie jakieś ciekawe pomysły?
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 22:27   #165
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
A ja mam ślub w sierpniu 2010 i nie robie nic totalnie lenistwo) wydaje mi się, że jest jeszcze tyyyle czasu, że wszystko się może tak pozmieniać, że nawet sobie głowy nie zawracam ciastami, sukienkami, samochodami Jeszcze mi się odmieni i wesele z 200 zrobie na 50 osob (to już bym musiała silnie zaszaleć Trochę żałuje, że ten ślub nie jest w przyszłym roku..bym się czymś zajęła wtedy
W sobotę idę na wesele do koleżanki z lo i planujemy coś z drugą koleżanką jej kupić w prezencie,tylko nie wiem co myślałyśmy o czymś do domu, jakiejś pamiątce, nie chce dawać pieniążków. Macie jakieś ciekawe pomysły?
a znacie wystrój Jej domku?? bo jak nie to lepiej nie ryzykujcie, bo szkoda zeby potem prezent przeleżał na dnie szafy.
A moze po prostu zapytajcie co by chciała dostać??

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-15, 22:32   #166
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
a znacie wystrój Jej domku?? bo jak nie to lepiej nie ryzykujcie, bo szkoda zeby potem prezent przeleżał na dnie szafy.
A moze po prostu zapytajcie co by chciała dostać??
Nie znacie wystroju bo koleżanka zamieszkuje na Wyspach aktualnie... Ale ona wybredna nie jest i jej się wszystko spodoba:P..tzn mam taką nadzieję Spytać jej nawet nie mam kiedy, widziałam się z nią na panieńskim, ale nawet nie wpadłam na to, żeby spytać..a teraz 2-3 dni przed ślubem głupio pytać..ej co byscie chcieli w prezencie:P
Stary 2008-10-15, 22:38   #167
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:

też uważam,że lepiej podpytać....fajnym pomysłem mogą być ozdobne kieliszki do wina czy innych trunkow z kolorowego szła -poporstu coś co jest przydatne,ale oni sami jako młode małżeństwo by sobie na to nie pozwolili i kupili by zwykle, tańsze...
ale ty znasz ją najlepiej,być może ona nie przywiązuje uwagi do wyglądu i skupia sie na praktyczności-wtedy zapytajcie i moze jakis sprzęt agd ...
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 23:03   #168
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znacie wystroju bo koleżanka zamieszkuje na Wyspach aktualnie... Ale ona wybredna nie jest i jej się wszystko spodoba:P..tzn mam taką nadzieję Spytać jej nawet nie mam kiedy, widziałam się z nią na panieńskim, ale nawet nie wpadłam na to, żeby spytać..a teraz 2-3 dni przed ślubem głupio pytać..ej co byscie chcieli w prezencie:P
powiem tak, jeżeli mieszka za granicą to odradzałabym jakikolwiek prezent do domu bo po prostu może miec problem z zabraniem go tam, a po co ma leżec w Polsce. Wiem to po sobie, bo i ja pewnie w okresie ślubu będę mieszkała w UK i naprawdę nie chciałabym dostawać zadnych prezentów typowo domowych tylko pieniążki.
A żeby koleżanka o Was pamiętała to możecie jej np zamiast kwiatów dac jakiś ładny pożądny album na zdjęcia (napewno im się przyda, choćby na ślubne)

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-15, 23:04   #169
ana_01
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny...a ja myślicie w jakiej cenie powinien być ten prezent, biorąc pod uwagę, że kupujemy go jako 2 pary..400 zł to mimimum pewnie nie?? Świadoma jestem jakie są teraz ceny za jedzonko, orkiestre itd
Stary 2008-10-15, 23:10   #170
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny...a ja myślicie w jakiej cenie powinien być ten prezent, biorąc pod uwagę, że kupujemy go jako 2 pary..400 zł to mimimum pewnie nie?? Świadoma jestem jakie są teraz ceny za jedzonko, orkiestre itd
biorąc pod uwagę cenę w lokalu to pewnie jest cos koło 150 zł (jeżeli 1 dzień) za osobę więc Wy jako 4 osoby to tak myślę, że około 500 zł będzie odpowiednio. Ale oczywiście to zależy od Waszych możliwości bo przeciez jak kupicie coś za 350 czy 400 zl to tragedii nie będzie, przynajmniej u mnie by nie było Ważne aby było w dobrym tonie i nie "na odczep się"

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-15, 23:15   #171
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
biorąc pod uwagę cenę w lokalu to pewnie jest cos koło 150 zł (jeżeli 1 dzień) za osobę więc Wy jako 4 osoby to tak myślę, że około 500 zł będzie odpowiednio. Ale oczywiście to zależy od Waszych możliwości bo przeciez jak kupicie coś za 350 czy 400 zl to tragedii nie będzie, przynajmniej u mnie by nie było Ważne aby było w dobrym tonie i nie "na odczep się"
No własnie, my czworo studentów, bez dochodów w sumie niewiele możemy zaszaleć kwotowo..ale będę sie starała szukać czegoś odpowiedniego, coś eleganckiego bym chciała. Ja np myślałam o pięknych kompletach pościeli, ręczników itp, bo sama osobiście chciałabym coś takiego dostać, ale koleżanka, z którą na spółę kupuje prezent powiedziała kategorycznie nie Jutro się okaże co dwie wymajstrujemy
Stary 2008-10-15, 23:19   #172
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie, my czworo studentów, bez dochodów w sumie niewiele możemy zaszaleć kwotowo..ale będę sie starała szukać czegoś odpowiedniego, coś eleganckiego bym chciała. Ja np myślałam o pięknych kompletach pościeli, ręczników itp, bo sama osobiście chciałabym coś takiego dostać, ale koleżanka, z którą na spółę kupuje prezent powiedziała kategorycznie nie Jutro się okaże co dwie wymajstrujemy
a czemu nie chcecie dać po prostu pieniążków??

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-15, 23:37   #173
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
a czemu nie chcecie dać po prostu pieniążków??
Doszłyśmy do wniosku, że pieniązki to niech daje rodzina, a my chcemy dać coś od siebie, coś co będzie jakąs pamiątką, co zostanie, będzie stało (i sie kurzyło nie daj Boże)
Stary 2008-10-16, 00:20   #174
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Doszłyśmy do wniosku, że pieniązki to niech daje rodzina, a my chcemy dać coś od siebie, coś co będzie jakąs pamiątką, co zostanie, będzie stało (i sie kurzyło nie daj Boże)
Dokładnie ja też od znajomych wolałabym dostać jakiś prezent na pamiątkę niż pieniądze ale zupełnie nie mam pomysłu co...
Stary 2008-10-16, 00:48   #175
negila
Rozeznanie

Cytat:
Tak piszecie Dziewczyny o tych fontannach więc i ja coś napiszę Ja to nie będę jej chciała bo wiecie, boję sie tego, że dziaciaki całe wypaciają się tą czekoladą, rodzice będą się złościc i może to komuś popsuje zabawę. W sumie to nie tylko o dzieci mi chodzi bo wiadomo, że jak ktoś sobie popije to też równowaga może być zachwiana a nawet i bez alkoholu to tak mało trzeba aby coś "pacła" na ubrania
także ja mówię jej "NIE"
Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
hihi to ja tu jestem chyba wyjątkiem, bo mi się takie fontanny z czekolady nie podobają. i to taki zbędny wydatek
Ja się podpisze pod wypowiedziami. Już sobie wyobrażam jak tuzin dzieciaczków biega umazanych czekoladą Jakbym mogła to te pieniążki wolałabym przeznaczyć na inne drobiazgi które też mogą uświetnić ten wieczór- może jakiś pokaz ogniomistrza, dodatkowy wystrój sali czy coś takiego

Cytat:
A może jakis komplet sztucców, serwis obiadowy czy kawowy. Ja wiem tego nie zabiorą ze sobą do UK ale takie rzeczy zawsze się przydają gospodyniom domowym jak nie w tym momencie to napewno za jakiś czas.

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 08:40   #176
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki-ja tesh chcialam sie pochwalic-mamy salę.Zarezerwowal iśmy wczoraj termin w Pałacu Akropol w Dębówce
Podaj mi prosze jakiegoś linka do strony bo nie mogę wygooglować tego a nie słyszałam niestety o tym miejscu...
Cytat:
Cytat:
..ej co byscie chcieli w prezencie:P
ja na przykład chciałabym dostać karnet na jakieś zabiegi w SPA albo w jakims Instytucie Kosmetycznym - na stronach Eris jest cos takiego albo widziałam też w SPA w Kazimierzu Dolnym takie atrakcje - w Nałeczowie pewnie też

albo coś szalonego typu - lot balonem, skok ze spadochronem, jakiś survival kto co lubi sporo pomysłów jest na http://www.wyjatkowyprezent.pl/

Cytat:
, coś eleganckiego bym chciała. Ja np myślałam o pięknych kompletach pościeli, ręczników itp, bo sama osobiście chciałabym coś takiego dostać
albo jakiś fajny zestaw luksusowych szlafroków?

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Ja się podpisze pod wypowiedziami. Już sobie wyobrażam jak tuzin dzieciaczków biega umazanych czekoladą
ja bym to raczej uznała za przejaw dobrej zabawy a nie odwrotnie - kwestia gustu ja nie jestem zwolenniczką imprez gdzie wszyscy siedzą sztywno przez 10 godzin i tylko pachną
Stary 2008-10-16, 09:00   #177
judyta83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez casablanca102 Pokaż wiadomość
Podaj mi prosze jakiegoś linka do strony bo nie mogę wygooglować tego a nie słyszałam niestety o tym miejscu..
Chociaż to nie do mnie pytanie , to z tego, co się orientuję ten lokal nie ma strony internetowej. Też miałam robić tam wesele. To jest w Dębówce, zaraz jak się wyjeżdża z lublina w stronę warszawy, na samej granicy Lublin/Dębówka. Licząc od skrzyżowania Kraśnicka/Warszawska/Sikorskiego to jest jakieś kilka kilometrów. Mi się osobiście lokal bardzo podobał - zarówno wewnątrz i na zewnątrz. Koszt za osobę był chyba 150 zł (bez alkoholu, ciast i owoców). Obawiałam się, ze będzie za ciasno na 160 osób, dlatego w końcu robię w innym miejscu.
judyta83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 09:04   #178
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judyta83 Pokaż wiadomość
Chociaż to nie do mnie pytanie , to z tego, co się orientuję ten lokal nie ma strony internetowej. Też miałam robić tam wesele. To jest w Dębówce, zaraz jak się wyjeżdża z lublina w stronę warszawy, na samej granicy Lublin/Dębówka. Licząc od skrzyżowania Kraśnicka/Warszawska/Sikorskiego to jest jakieś kilka kilometrów. Mi się osobiście lokal bardzo podobał - zarówno wewnątrz i na zewnątrz. Koszt za osobę był chyba 150 zł (bez alkoholu, ciast i owoców). Obawiałam się, ze będzie za ciasno na 160 osób, dlatego w końcu robię w innym miejscu.
a Czy to nie jest ten nowy lokal z fontanną na przodzie przy wejściu? po prawej stronie jadąc z Lublina w stronę wawy?
Stary 2008-10-16, 09:19   #179
carolcia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez casablanca102 Pokaż wiadomość
a Czy to nie jest ten nowy lokal z fontanną na przodzie przy wejściu? po prawej stronie jadąc z Lublina w stronę wawy?
Tak tak to ten lokal...
Stary 2008-10-16, 09:25   #180
casablanca102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolcia88 Pokaż wiadomość
Tak tak to ten lokal...
no to z zewnątrz bardzo ładnie wygląda - w srodku nie byłam ;/
Dziewczyny a słyszałyście jakieś opinie o Dworze Lwowskim w Bogucinie? Jak tam dają jeść na weselach i czy wszystko ok?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości