Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 15:20   #181
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Ja planuje tak z 2 miesiące wczesniej, bo lepiej że tak pwiem gości przygotować...
Zanim sobie ciocie i kuzynki coś do ubrania kupią... zanim się wychodzą za prezentem itd...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:20   #182
popscene
Wtajemniczenie

My będziemy rozwozić na Wielkanoc (3 miesiące przed). Dobry czas by załatwić dwie sprawy za jednym zamachem, czyli odwiedzić rodzinę na święta i im zostawić zaproszenia. Damy im miesiąc czasu do odpowiedzi, żeby ewentualnie zaprosić jeszcze kogoś z "listy rezerwowej" (wiem, brzmi to brzydko). Po za tym noclegi trzeba będzie zarezerwować.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2008-10-16 o 15:21 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:23   #183
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dla nas na 70 osób w sam raz a tam maja druga salę, która otwieraja jak jest powyżej 80 osób
No tam taka klitka mała dodatkowo jest. Tylko jak to rozsadzić jednych gości na dużej sali, a innych w tej małej... i będą siedzieli odizolowani...
Ja nie potrafiłam sobie wyobrazić tam wesela, gdzie orkiestra...

kaska87 a byłaś w Błękitnej?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:27   #184
Daysy85
Zakorzenienie

Powiem Wam jaka była sytuacja na weselu mojej sis ciotecznej!
Potwierdziło przybycie X osób a w niu slubu i welesa kazało się , że 7 osób w ogóle się nie zjawiło!!!
Tak jak by nie mogli zadzwonić i powiedzieć , że przepraszają ale nie mogą byc itd a tak to moja ciocia musiała płacić za 7 osób, które nie raczyły przyjechać ani poinformować o braku obecności!
A na dodatek moja jedna sis cioteczna zadzwoniła do mojej cioci i zapytała czy może przyjść z os. towarzyszącą i ciocia zamowiła dodatkowe miejsce na sali i zapłaciła za nie a ta sis wcale nie przyjechała!!!
Stary 2008-10-16, 15:33   #185
anuulaa
Wtajemniczenie

Widzę, że wiele z Was (popscene, zielony_motylek) chce takie zaproszenia jak ja Strasznie mi się podobają te z wstążeczką. My chcemy zrobić takie właśnie samodzielnie. Tylko zastanawiam się czy na takim perłowym papierze normalnie mi drukarka wydrukuje tekst. A jak myślicie, te zaproszenia dawać do koperty czy już bez? Bo ja bym się bała, że ta wstążka się za bardzo spłaszczy haha, ale mam problem
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:35   #186
agus87
Zakorzenienie

ja rozdaje od stycznia bo mam wiekszosc rodziny w gorach i pojade na weekend z tezetem, wiec wtedy rozdam najwazniejsza czesc, a u nas na miejscu w lutym reszte
Stary 2008-10-16, 15:37   #187
popscene
Wtajemniczenie

Anula, spokojnie do koperty. Nie raz dostawaliśmy zaproszenia ze wstążeczkami i normalnie w kopercie. Nie wyglądały biednie po wyjęciu, dlatego myślę, że śmiało możecie pakować do koperty.
Stary 2008-10-16, 15:38   #188
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Widzę, że wiele z Was (popscene, zielony_motylek) chce takie zaproszenia jak ja Strasznie mi się podobają te z wstążeczką. My chcemy zrobić takie właśnie samodzielnie. Tylko zastanawiam się czy na takim perłowym papierze normalnie mi drukarka wydrukuje tekst. A jak myślicie, te zaproszenia dawać do koperty czy już bez? Bo ja bym się bała, że ta wstążka się za bardzo spłaszczy haha, ale mam problem
ja tez mam ze wstążeczką

mam takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 021_08_01fb.jpg (48,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-10-16, 15:40   #189
ewelinka3f
Raczkowanie

A my wczoraj kupiliśmy wódkę-czystą żołądkową de luxe i wieczorem wypiliśmy jedną butelkę z rodzicamii wszyscy zgodnie stwierdziliśmy że to był dobry wybór
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:49   #190
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tez mam ze wstążeczką

mam takie
Śliczne to zaproszenie. My właśnie chcemy mieć w ten sposób złożone. Śliczne to wycięcie, ale my niestety nie będziemy mieć możliwości zrobienia go w ten sposób
Stary 2008-10-16, 15:54   #191
agus87
Zakorzenienie

anuula my mamy gotowe to znaczy ja je zamawiam z inernetu takie gotowe juz, one sa laserem robione, we firmie niestety nie mamy lasera jeszcze, gdybysmy go mieli, sama bym pomyslala nad zrobieniem sama tych zaproszen, ale sama bede sobie srodek wypisywac komputerowo

bez wypisania kosztuja 4,20 od sztuki

w koncu projektuje takie pierdy :P
Stary 2008-10-16, 15:56   #192
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne to zaproszenie. My właśnie chcemy mieć w ten sposób złożone. Śliczne to wycięcie, ale my niestety nie będziemy mieć możliwości zrobienia go w ten sposób
Fakt , to się laserowo wycina i to trochę kosztuje bo jedno zaproszenie tak zrobione około 5zł...
Jak ja zapraszam 140 osób to muszę min. 80 zaproszeń mieć.
A to mnie wyjdzie dość drogo.
Szalenie mi się podobają te wzorki wycinane ale cóż ... nie zawsze ma sie to co chce się mieć
Stary 2008-10-16, 16:00   #193
anuulaa
Wtajemniczenie

A w jaki sposób chcecie wydrukować tekst, chodzi mi o to czy to będzie jedna składana kartka i na niej bezpośrednio tekst, czy będziecie doczepiać taką kalkę z wydrukiem jak np. tu---> http://www.allegro.pl/item458519345_...any_warto.html

Ja bym wolała od razu na arkuszu, bo z taką kalką to podwójny koszt, ale z kolei nie wiem czy na każdym papierze tusz się nie rozmarze
Stary 2008-10-16, 16:02   #194
massowa
Raczkowanie

kliwia juz dziala zle dodałam :P

czyli jak mam w kwietniu slub to chyba gdzies w styczniu pora odwiedzic rodzinkę i rozdać zaproszenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie2.jpg (45,0 KB, 12 załadowań)

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 16:08   #195
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
kaska87 a byłaś w Błękitnej?
nie a gdzie to jest
a jutro 4,5 roku razem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 16:11   #196
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
nie a gdzie to jest
a jutro 4,5 roku razem
Super gratuluję
Stary 2008-10-16, 16:13   #197
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Super gratuluję
ja się cieszę bo od jutra zostanie już tylko 1,5 roku do slubu

Stary 2008-10-16, 16:18   #198
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Kiedyś już pokazywałam. Tak pasują do całej wizji ślubu i wesela, że z nich nie zrezygnuję
ja tez chce takie, tyle ze smi je bedziemy robic ale sa przepiekne

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jakaś moderatorka mająca techniczne możliwości dopisała .

Wypadałoby jeszcze podać w pierwszym poście link do poprzedniej części wątku. Zaraz to zrobię.
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Mój elektrotechnikiem i kurczę nic nie wymyslił...

Ja się dziewczynki powoli żegnam, za nieco ponad 2 godziny wyjeżdżam z TŻem na weekend Wracam w niedzielę
Ściskam Was wszystkie
milej zabawy

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalićMojego Tzta nareszcie przenieśli!!!Do tej pory pracował 120 km od naszego miasta,musiał wynajmować mieszkanie,płacić za dojazdy no i widywaliśmy się raz na tydzień albo żadziej... No i nareszcie(po prawie 3 latach bezskutecznego pisania podań i próśb)przenieśli go i od 1.11 będzie na miejscu Tak się cieszę
super gratuluje

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
To kiedy wy roznosicie zaproszenia?? ja myslałam, ze 1,5 miesiaca przed to tak akurat czyli wysyłac trzeba wczesniej niż roznosić??
my do rodziny 3 miechy wczesniej - w weekend majowy.. i jeszce tym zagranica tez wczesniej a znajmomym 2 miesiace wczesniej, bo przeciez trezba jeszcze nocleg zalatwic...

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
My będziemy rozwozić na Wielkanoc (3 miesiące przed). Dobry czas by załatwić dwie sprawy za jednym zamachem, czyli odwiedzić rodzinę na święta i im zostawić zaproszenia. Damy im miesiąc czasu do odpowiedzi, żeby ewentualnie zaprosić jeszcze kogoś z "listy rezerwowej" (wiem, brzmi to brzydko). Po za tym noclegi trzeba będzie zarezerwować.
my zrobimy tak samo.. tez dostana miesiac czasu na odpowiedz zebysmy wiedzieli czy tylko zapraszamy tych znajomych o ktorych myslimy czy z listy rezerwowej ktos wskoczy
no bo chcemy miec 100 osob.. a wiemy ze ktos zawsze odmowi.. wiec wolimy widziec wczesniej..
Stary 2008-10-16, 16:30   #199
zielony_motylek
Rozeznanie

Kliwia a ja własnie tak se myśle, skoro ty kilka razy już przezylas z woskiem depilacje taką to też spróbuje, a tu taka niespodzianka no ale jakoś dam rade, dermosan mam w domu więc może wypróbuje, nie używam antyperspirantu teraz bo się boje że będzie piekło.. ale też chyba już tego zabiegu nie powtóze za szybko i powyrywam pensetą, a jak pójdziesz do kosmetyczki to poczekam na rady które ci da

popscene te twoje zaproszenia tak napawają optymizmem

Daysy85 to marnie z tym naskórkiem moim w takim razie.. własnie kurcze nie wiem czy był za gorący wosk bo nie odczuwałam tego ciepła, ale właśnie ta 2 pacha jest bardziej czerwona (wosk był troche dłużej trzymany w podgrzewaczu) więc może jednak.. a jak teraz zasypie talkiem to da to coś

jupik twoja historia z cukinią jest extra o czym te panie w sklepie myślą, no

Cytat:
dziewczyny cos czytalam, ze pisalyscie o tej nakładce wibrującej durexa dobre to?? na długo starcza baterii?? moze to bym kupiła dla TZ na nasza rocznice?? aha i czy to jest głosne hehe czy koledzy bo nas mogli słyszec??
Mnie osobiście nie użekła ta nakładka specjalnie, ale w każdym razie bardzo głosnia ona nie jest i w drugim pokoju napewno nie usłyszą

widze, że dużo TŻ'tów po elektroniku mój TŻ też

neska co ty opowiadasz ja zauważam twoją obecnośc i posty też a w tym bigstarze to (sory że pytam) jakoś spoko płacą? Bo ostatnio to normalnie jak słucham ile w niektórych sklepach z odzieżą płacą to normlanie że takie znane firmy a tak mało płacą..

Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
zresztą ile wcześniej zaproszenia się wysyła :P?
Ja słyszałam, że od 3 miesięcy przed ślubem czyli jak się spisze protokuł przedślubny i zna się już 100% godzine slubu my mamy male wesele (max 60 osób) więc już większości ogłosiliśmy i wszyscy sobie w notesach pozapisywali, jest to koniec czerwca więc nie chciałam zeby ktoś sobie w styczniu zarezerwował wakacje akurat na ten czas A TŻ'ta chrzesnej damy na święta Bożego Narodzenia bo nie mieszka w Polsce i bardzo rzadko tu bywa, a akurat wtedy będzie okazja, więc lepiej tak niż później listownie a reszcie tak jak popscen damy na Wielkanoc

ewelinka super że TŻta przenieśli

Cytat:
Widzę, że wiele z Was (popscene, zielony_motylek) chce takie zaproszenia jak ja
tzn takie jak dałam w załączniku? bo popscen to chce inne niż ja chyba ze chodzi o sam fakt posiadania kokardki ale moja to taka raczej płaska i bardziej wstążeczka robić będziemy sami z TŻ'tem, chcieliśmy już wyprodukować (papier i reszta czeka) ale co jakby się godzinka w kościele zmieniła albo cuś

Dziewczyny TŻ dostał prace pisalam już kiedyś o niej, super wynagrodzenie i wogóle wszystko, będziemy mogli naprawde sporo odłożyć na mieszkanie (TZ nawet wspomninał coś o domku) z tym, że jedyny minus to to, ze jest to praca w terenie i TŻ może czasem wyjeżdzać na dwa tygodnie.. ehh.. ale stwierdziliśmy, że w końcu jakby pojechal za granice to widywalibyśmy się o iwele rzadziej(a pieniądze podobne).. także generalnie pozytywnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00320'.jpg (18,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s26e.jpg (31,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s26d.jpg (41,6 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-10-16, 16:33   #200
anuulaa
Wtajemniczenie

Ja już najchętniej zamówiłabym wszystkie arkusze papieru,, tasiemki i robiłabym zaproszeni ai winietki, jednak jeszcze troszkę za wcześnie
Stary 2008-10-16, 16:39   #201
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochane wlasnie wrocilam ze swojej restauracji weselnej i jestem taka szesliwa

wszystkie moje ptania i objekcie zostaly rozwiane, bowiem dowiedzialam sie, ze bede mogla po swojemu dostroic sale, bede miala pokrowce na krzesla, beda coolery na wodke, torcik bede wybierac sobie sama, ( bo oni zapewniaja ) a co najlepsze
TO REMONTUJA RESTAURACJE W GRUDNIA I BEDA NOWA TAPETY, WYSTROJ INNY I POWIEKSZA SALE!!!!

bo tapety sa troszke ciemne, ale extra, ciesze sie jak nie wiem
superrrciesze sie ze wam sie udalo
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Mój elektrotechnikiem i kurczę nic nie wymyslił...

Ja się dziewczynki powoli żegnam, za nieco ponad 2 godziny wyjeżdżam z TŻem na weekend Wracam w niedzielę
Ściskam Was wszystkie
tylko pozazdrosci tez bym chetnie sie gdzies wybrala ale tezus cos chory wiec trzeba bdzie go w weekend kurowac udanego weekendu

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalićMojego Tzta nareszcie przenieśli!!!Do tej pory pracował 120 km od naszego miasta,musiał wynajmować mieszkanie,płacić za dojazdy no i widywaliśmy się raz na tydzień albo żadziej... No i nareszcie(po prawie 3 latach bezskutecznego pisania podań i próśb)przenieśli go i od 1.11 będzie na miejscu Tak się cieszę
nio napewno jestes bardzo szczesiwa swietnie ze wrszcie sie udalo
Cytat:
To kiedy wy roznosicie zaproszenia?? ja myslałam, ze 1,5 miesiaca przed to tak akurat czyli wysyłac trzeba wczesniej niż roznosić??
Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość

Dziewczyny TŻ dostał prace pisalam już kiedyś o niej, super wynagrodzenie i wogóle wszystko, będziemy mogli naprawde sporo odłożyć na mieszkanie (TZ nawet wspomninał coś o domku) z tym, że jedyny minus to to, ze jest to praca w terenie i TŻ może czasem wyjeżdzać na dwa tygodnie.. ehh.. ale stwierdziliśmy, że w końcu jakby pojechal za granice to widywalibyśmy się o iwele rzadziej(a pieniądze podobne).. także generalnie pozytywnie
gratulacje dla tz

cio do zaposzen my mamy zamiar ok,3,5 mca wczesniej kolo wielkanocy jak bedziemy w pl
a ja walsnie wypocilam jakies wypracowanie z anglika ehh normalnie ciagle tylko pisanie i pisanie i gptuje obiadek dla tezusia i do szkolki niedlugo
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 16:44   #202
Daysy85
Zakorzenienie

Zielony Motylku
Jak teraz zasypiesz zmiejszy to tarcie i nie będzie tak "zapieczone" to miejsce
Stary 2008-10-16, 16:47   #203
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

neska co ty opowiadasz ja zauważam twoją obecnośc i posty też a w tym bigstarze to (sory że pytam) jakoś spoko płacą? Bo ostatnio to normalnie jak słucham ile w niektórych sklepach z odzieżą płacą to normlanie że takie znane firmy a tak mało płacą..

Ja słyszałam, że od 3 miesięcy przed ślubem czyli jak się spisze protokuł przedślubny i zna się już 100% godzine slubu my mamy male wesele (max 60 osób) więc już większości ogłosiliśmy i wszyscy sobie w notesach pozapisywali, jest to koniec czerwca więc nie chciałam zeby ktoś sobie w styczniu zarezerwował wakacje akurat na ten czas A TŻ'ta chrzesnej damy na święta Bożego Narodzenia bo nie mieszka w Polsce i bardzo rzadko tu bywa, a akurat wtedy będzie okazja, więc lepiej tak niż później listownie a reszcie tak jak popscen damy na Wielkanoc

ewelinka super że TŻta przenieśli

tzn takie jak dałam w załączniku? bo popscen to chce inne niż ja chyba ze chodzi o sam fakt posiadania kokardki ale moja to taka raczej płaska i bardziej wstążeczka robić będziemy sami z TŻ'tem, chcieliśmy już wyprodukować (papier i reszta czeka) ale co jakby się godzinka w kościele zmieniła albo cuś

no to gratulacje dla TZ !!!
co do zaproszeń to ja też chcę takie z kokardką i wyczytałam, że zaproszenia "normalnym" gościom daje się około 1-2 miesiace przed a tym "ważniejszym"- świadkom, chrzestnym to nawet 3-4 miesiace wczesniej....

a co do płacenia w big starze- to ejst tak, że to zalezy od utargu- tzn generalnie podstawa jest 1200 zł na rękę (mnie nie moze byc) plus prowizja od sprzedazy plus nadgodziny. wiec wynagrodzenie "ostateczne" zalezy od tego jaki miesiac jest. ten sklep gdzie ja pracuję jest w takim mniejszym centrum handlowym i tam nie ma takiego ruchu az strasznego i dziewczyny mowily ze wyciagaja tak 1400-1500 a na swieta nawet do 2 tys plus 300 zł premii swiatecznej. wiec nie jest tak tragicznie. Pytałam tez o prace we Wranglerze i tam jest tysiac na reke i bez prowizji i z tego co sie wywiedzialam (teraz jak tam pracuje to sie wypytyje ludzi ) to w wiekszosci takich sklepow jesy około tysiąca...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 16:58   #204
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Ja już najchętniej zamówiłabym wszystkie arkusze papieru,, tasiemki i robiłabym zaproszeni ai winietki, jednak jeszcze troszkę za wcześnie
heheh anula dokladnie ja za kazdym razem jak siadam i ogladam zaproszenia etykiety suknie i inne takie to moja rodzinka sie smieje ze mam czas hehehe ale ja najchetniej bym juz kupila zaproszenia hehe i reszte
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 16:59   #205
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
heheh anula dokladnie ja za kazdym razem jak siadam i ogladam zaproszenia etykiety suknie i inne takie to moja rodzinka sie smieje ze mam czas hehehe ale ja najchetniej bym juz kupila zaproszenia hehe i reszte
ślubujesz w moje urodziny

Stary 2008-10-16, 17:00   #206
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Zielony Motylku
Jak teraz zasypiesz zmiejszy to tarcie i nie będzie tak "zapieczone" to miejsce
to lece sie zasypać dzięki za rade

neska22 no to nie ma źle a jak tam poszukiwania pracy w zawodzie, szukasz cały czas czy narazie przestałaś?

sas ale was męczą w tej szkole, ale dobrze przynajmniej dużo się nauczysz
Stary 2008-10-16, 17:03   #207
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Ze mnie też się śmieją , że ten ślub to 10 razy już miałam za każdym razem w innej sukni bo ciągle cos na necie oglądam
Stary 2008-10-16, 17:11   #208
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to lece sie zasypać dzięki za rade

neska22 no to nie ma źle a jak tam poszukiwania pracy w zawodzie, szukasz cały czas czy narazie przestałaś?

sas ale was męczą w tej szkole, ale dobrze przynajmniej dużo się nauczysz

cały czas szukam- jak tylko mam czas... dzisiaj np znow zrobiłam rundkę po mieście z aplikacjami... ale tracę nadzieję po woli. chwilami mam wrazenie, ze cale zycie będę dżinsy sprzedawać...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:11   #209
violisia
Zadomowienie

Cytat:
ślubujesz w moje urodziny
Kaśka w swoje też powiem to sakramentalne TAK. sie tak złożylo bo moja wymarzona sala byla wlasnie tylko wtedy wolna hihi

Cytat:
Ze mnie też się śmieją , że ten ślub to 10 razy już miałam za każdym razem w innej sukni bo ciągle cos na necie oglądam

za to zemnie sie smiaja ze ciekawe co to dnia slubu wymysle bo co jakis czas mam nowe wizje heheh

pozdrawiam dziewczyny ide na kawe do mamy
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:12   #210
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka w swoje też powiem to sakramentalne TAK. sie tak złożylo bo moja wymarzona sala byla wlasnie tylko wtedy wolna hihi
ale fajnie a jaki jesteś rocznik?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości