Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 13:55   #361
Paula Szyszka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

scorpionec współczuję z tym hałaśliwym,upierdliwym sąsiadem nie chcę Cię straszyć ale może on należy do takich ludzi jak moi sąsiedzi 2 pietra nad nami co wakacje robią remont facet cały czas pracuje a ona wymyśla i płytki tylko skuwają bo już wyszła nowa kolekcja a mają już niemodne

mój dzień ostatnio też polega na ciągłym czekaniu mąż dużo pracuje ja sama boje się gdzieś dalej wychodzić bo później nie mam siły wrócić nudno strasznie w dodatku nie chce mi już zostawiać auta od czasu kiedy straciłam przytomność
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 14:00   #362
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

sasiedzi bywaja masakkryczni...

moi rodzice mieszkaja w domku jednorodzinnym.. a za plotem maja sąsiada który od kwietnia do końca września codziennie a zwlaszcza w weekendy caly dzień piłuje drewniane bale na rozwalającej sie pile tarczowej...(chyba se opal na zime szykuje) po prostu zycie jak w tartaku...

a w dodatku ma synka ktorego hobby ostanio to gra na perkusji na balkonie
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 14:07   #363
xandra78
Zakorzenienie

Ten pomysł ze zdjęciami,to od siostry ściągnęłam - ona włąśnie taki prezent mężowi na rocznicę sprawiła. A fotki można pstryknąc samemu-autowyzwalaczem (chyba teraz juz każdy aparat ma tą funkcję?), troszkę poprawic naturę w photoshopie (mąż nie musi wiedziec heh) i wywołac przez internet-co by się przy odbiorze zdjęc nie zaczerwienic. Na stronie tesco jest taki programik do ściągnięcia-potem się przesyła swoje fotki ze swojego komputera,wybiera ilośc,format itp. i się wybiera,w któym TESCO chce się je odebrac (czeka sie kilka dni)-wszystko bez wychodzenia z domciu.Podobno na strronie Rossmana też mozna zamówic zdjęcia przez internet.Powodzenia lisey

A ja czekam i czekam na ten remont, miał się zacząc od tego tygodnia i
wciąż nic
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 14:36   #364
Sniezynka21
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Serdecznie dziekuje za zyczenia Wczoraj mialam odpisac, ale padlam nie wiem nawet kiedy.

Scorpionec jesli moglabym Cie prosic moj termin porodu 11.11.2008

Ale szybko sie u nas zaczelo Tez co zagladam to z biciem serca, czy czasem ktoras sie nie rozpakowala

Dziewczyny posiada, ktoras z Was taka poduszke ???

http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHO...=de_DE-1470039
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Poduszka do karminia.jpg (54,2 KB, 4 załadowań)
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 14:45   #365
xandra78
Zakorzenienie

Sniezynka21,po którym toaście tak padłaś?

Mnie ta podusia wydaje sie całkiem zbędna.Mnie do karmienia potrzebny jest tylko wygodny fotel z miękkimi podłokietnikami.Swoją pierwszą córcię karmiłam w sumie też na zwykłej podusi jak była taka maleńka,bo ja mam takie dłuuugie i chude ręce,że nie mogłam ich w taką wygodną kołyskę ułozyc
Stary 2008-10-16, 14:54   #366
Sniezynka21
Zakorzenienie

Xandra ja od poczatku ciazy, zero alkoholu i zero sexu

Pytam o te podusie, bo mialam ja w szpitalu przy pierwszej corci i byla naprawde wygodna, a zastanawiam sie nad jej kupnem, bo w zasadzie nie wiem ile i czy wogole bede karmic piersia...

Masz juz imie ???
Stary 2008-10-16, 15:02   #367
Paula Szyszka
Zadomowienie

Sniezynka21 ja mam podobną podusię kupioną do karmienia małego koleżanka mi bardzo poleciło bo ona cały czas jej używa, także zobaczymy czy będzie taka przydatna

xandra78 współczuję tego remontu ja sobie już teraz nie wyobrażam dobrze że u mnie się skończył i wszytko gotowe bo coś ostatnio mnie energia opuściła! ale za to będziesz miała śliczne mieszkanko
Stary 2008-10-16, 15:28   #368
Sniezynka21
Zakorzenienie

Paula no wlasnie ja bylam zadowolona z tej poduszki, ale mialam ja tylko tydzien w szpitalu. Bylam po cesarce, wiec obolala jak nie wiem, a dzieki tej poduszce mala nie uciskala mi niczego No zobaczymy Ile w PL kosztuje taka podusia ??
Stary 2008-10-16, 15:41   #369
drobciaa
Raczkowanie

Ale mi się dobrze teraz spało, dopóki nie obudziłam się głodna, a raczej Filip mnie obudził, pewnie też już zgłodniał od śniadanka
Sniezynka21 masz taki termin jak ja, ciekawe, czy do niego dotrwamy, co do podusi, to też się nad taką zastanawiałam, na razie nie kupowałam.
xandra78 niezły pomysł podsunęłaś lisey! Ja niestety nie pomogę, jeszcze nie miałam rocznicy ślubu, jeszcze troszkę mi do niej brakuje. Swoją drogą to najlepszy prezent jaki mogłaś lisey mężowi zafundować to już masz prawie przygotowany- dzidziuś

Ma ktoś wieści o an.ka.b??????? Ciekawe co z nią..
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:49   #370
Paula Szyszka
Zadomowienie

ja za ta podusie płaciłam jeszcze nie tak dużo coś ok 35 zł koleżanka płaciła pond 70 a nie zobaczyłam różnicy pewnie o firmę chodzi moja ma tez zdejmowany pokrowcyk do prania

ja też jestem ciekawa co u ankib mam nadzieję że wszytko dobrze!

drobciaa super że się wyspałaś ale Ci zazdroszczę
Stary 2008-10-16, 15:53   #371
Paula Szyszka
Zadomowienie

ja mam dokładnie tą poduszkę http://www.allegro.pl/item458578845_..._wzory_ss.html ale kupowałam w sklepie w hurtowni razem z wyprawką dla małego ona ma w środku taki granulat styropianowy i jak kumpela karmiła na niej swoją małą ( testowałyśmy) to mówiła że bardzo wygodnie bo mała się nie zapadała w podusię ale tak fajnie się dupką w nią wtuliła
Stary 2008-10-16, 16:32   #372
moniola
Raczkowanie

Melduję swoją obecność w nowym wątku
Ja też w dalszym ciągu w "dwupaku". Z tygodnia na tydzień już coraz ciężej. Od jakiegoś czasu moim utrapieniem są spuchnięte nogi. W sumie cała się czuję spuchnięta i ociężała Też tak macie? Może jest na to jakiś sposób? bo leżenie z nogami wyżej i krem na opuchnięcia nie pomaga, może dlatego że sama nie umiem już sobie wysmarować nim stóp bo ciężko się schylić Dopiero wieczorem mężulek pomaga
U nas juz też prawie wszsytko gotowe.Jeszcze tylko pare szczegółów w pokoiku Dzidziolka no i muszę wziąść się za prasowanie ciuszków. Wyprałam już większość.Jedne schną a drugie czekają aż się wezmę za prasowanie

Pozdrawiam wszystkie Mamusie
moniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:04   #373
logest
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
logest,mam pytanko-czy na kosmetykach w USA są daty przydatności albo produkcji? Chciałam kupic taniej coś na allegro i zadałam pytanie sprzedającej czy kosmetyki nie są przeterminowane,a ona mi odpowiedziała,że tam nie ma żadnych dat na kosmetykach,bo to tylko wymóg unijny.Jak w takim razie sprawdzic świeżośc takich produktów??Dziw ne...
To prawda. Nie ma tam zadnych dat , bo to wymog unijny. ( http://www.cfsan.fda.gov/~dms/cos-207.html ) A jak sprawdzic swiezosc-nie mam pojecia. Ja po prostu kupuje na stoiskach sprawdzonych i z duzym obrotem. Ale i tak nie raz kupilam np lakier do paznokci , ktory na drugi dzien ladowal w koszu.
Stary 2008-10-16, 17:12   #374
molka86
Rozeznanie

Uffff... Dziewczyny nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje . Cały dzień zleciał mi na praniu, prasowaniu i sprzataniu . Cały dom lśni a ja jeszcze mam tyle siły, że mogłabym zrobić jeszcze raz tyle. Energia mnie rozpiera a wczoraj umierałam ze zmęczenia. Mam nadzieję, że jak tż przyjdzie z pracy to mi nie popsuje humoru bo mu tyłek przetrzepie . Lece zrobić jakiś manicure bo ostatnio jakoś nie miałam ochoty ani siły .
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:10   #375
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Madzia już pewnie niedługo bedzie mogla przeczytac co piszecie ... teraz ja jej opowiadam. Oj czeka ja calkiem spora lektura, ale za to bardzo mila. Cala 3ka bardzo dziekuje za gartulacje.
Dzis Karolina bardzo czesto otwerala oczka GRANATOWE wielkie no i troszke sie darła .

No i robila miny... co widac na fotce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Karolina_Day_002_001_Robert Stuczynski_Noise_blog.jpg (34,5 KB, 70 załadowań)
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:25   #376
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Slicznosci!!!
Stary 2008-10-16, 19:30   #377
Paula Szyszka
Zadomowienie

Karolinka jest śliczna!a Kiedy Madzia wychodzi ze szpitala???
super że możecie już tulić swoje maleństwo
Stary 2008-10-16, 19:33   #378
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

niobe sliczniutka coreczka,przesliczna

xandra pomysl super,rewelacja, i w dodtaku dobry do wykorzystania, jestem sama w domku przez wieczor i noc bo Maz w pracy wiec sesjemoge sobie zrobic sama,wstydzilabym sie przed kims,a najblizsza przyjaciolka jest w polsce a tu nie mam az tak zaufanej kumpeli.Poza tym nie wiem czy bym zaufala komus z aparatem,sama fotografuje troszke i ciezko mi bedzie wytlumaczyc o jakie fotki mi chodzi,a ja lubie byc samowystarczalna

co do kolacji to juz ja zaplanowalam,nawet co zjemy itp, oczywiscie swieczuszki,mnostwo, szampan dzieciecy, wiadomo

dzeiki dziewczyny za pomysly.Pomoglyscie bardziej niz myslalam,naprawde duza buzka

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:35   #379
niobe7
Zadomowienie

mysle ze w sobote
A propos tulic - ja sie boje ją brać na ręce. Jutro zrobie kolejne podejscie i pewnie juz bedzie z gory bo najgorszy ten pierwszy raz.... ona taka malutka i delikatna.
Stary 2008-10-16, 20:02   #380
Paula Szyszka
Zadomowienie

niobe7 mój mężuś też już przeżywa jak będzie sobie radził z noszeniem takiego maluszka itd ale wszytko przyjdzie z czasem ! to długo w tym szpitalu twoje dziewczyny zostają ja myślałam że na następny dzień wyjdą ale lepiej czasami dłużej pobyć w szpitalu i upewnić się że wszytko dobrze tam zawsze ktoś doradzi i pomoże uściski dla twoich dziewczyn!

lisey
ale będzie namiętny wieczór aż Wam zazdroszczę
Stary 2008-10-16, 20:16   #381
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

paulaszyszka kochana, nie ma czego zazdroscic, przeciez tez mozecie sobie zaszalec
u nas z kolei taki wieczorek moze sie zakonczyc porodem, bo rocznica jest 27-go pazdziernika a termin mam na 10-tego, wiec sama widzisz,ze to moze sie na porodowce zakonczyc zalezy czy to beda intensywne przytulanki, po ciuchu sobie zycze zeby sie skonczylo porodem wtedy bylby piekny prezencik

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:29   #382
poisone
Rozeznanie

A ja Karolinkę widziałam na żywo przecudne maleństwo. Byłam odwiedzić koleżankę i poznałam niobe ze zdjęć

Dziewczyny już niedługo nasza kolej!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak nas to zmobilizowało, że dzis zakupy mój mężulo zrobił i jestem trochę spokojniejsza
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:39   #383
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
A ja Karolinkę widziałam na żywo przecudne maleństwo. Byłam odwiedzić koleżankę i poznałam niobe ze zdjęć
Niezle nas zaskoczylas... "Ty jestes Niobe??" ... milo bylo Cie poznac
Stary 2008-10-16, 20:50   #384
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
Sniezynka21 masz taki termin jak ja, ciekawe, czy do niego dotrwamy, co do podusi, to też się nad taką zastanawiałam, na razie nie kupowałam.
Ja mam cicha nadzieje, ze jednak wczesniej mala pojawi sie na swiecie
Natomiast jesli chodzi o podusie, to jednak sie zdecydowalam i kupie, jak bede w sklepie dzieciecym albo zamowie przez internet

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
Uffff... Dziewczyny nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje . Cały dzień zleciał mi na praniu, prasowaniu i sprzataniu . Cały dom lśni a ja jeszcze mam tyle siły, że mogłabym zrobić jeszcze raz tyle. Energia mnie rozpiera a wczoraj umierałam ze zmęczenia. Mam nadzieję, że jak tż przyjdzie z pracy to mi nie popsuje humoru bo mu tyłek przetrzepie . Lece zrobić jakiś manicure bo ostatnio jakoś nie miałam ochoty ani siły .
Ja pol ciazy spedzilam na sprzataniu, takiego mialam Powera i do tej pory mam, ale nieco slabszy

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
No i robila miny... co widac na fotce
Sliczna Wasza Karolinka jest Pozdrowienia dla zonki

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
Niezle nas zaskoczylas... "Ty jestes Niobe??" ... milo bylo Cie poznac
hahaha, wyobrazam to sobie

-----------------

Bylam dzisiaj na zakupach kupilam malej spiworek do spania, rajtuzki i chcialam cos jeszcze, ale nic nie bylo, bo praktycznie wszystko juz mam...
Stary 2008-10-16, 20:53   #385
tola3804
Zakorzenienie

Niobe! Fajnego masz męża! Mój by tak się nie zgodził pisać, nawet gdybym bardzo go prosiła. Choć może się mylę, zobaczymy. A Karolinka śliczności! Buziaki!
Stary 2008-10-16, 21:05   #386
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Xandra ja od poczatku ciazy, zero alkoholu i zero sexu

Masz juz imie ???
Jak to zero sexu??
Imienia jeszcze nie mam (bo mąż oczywiscie tylko ta Julka i Julka).Ostatnio się skłaniam ku Emilce

lisey,cieszę się,że spodobała Ci się moja propozycja.No i drobciaa ma rację :
Cytat:
Swoją drogą to najlepszy prezent jaki mogłaś lisey mężowi zafundować to już masz prawie przygotowany- dzidziuś

moniola,ja jestem juz tak uczulona na obrzęki,że ostrzegam wszystkie dziewczyny. Uwarzajcie prosze na te opuchnięcia,szczególnie,j ak nie znikają po nocy lub utrzymuja się dłużej. Trzeba koniecznie przy takich objawach kontrolowac ciośnienie (najlepiej kilka razy dziennie) i badac mocz.Ja się tak boję tego zatrucia ciążowego,że zamartwiam się za każdym razem,jak mi kostki puchną. Teraz tez lekarz dał mi skierowanie na wszelkie mozliwe badania moczu, bo te obrzęki tez go niepokoją.

Karolinka jest przecudna,taka do schrupania.
Stary 2008-10-16, 21:20   #387
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Jak to zero sexu??
Imienia jeszcze nie mam (bo mąż oczywiscie tylko ta Julka i Julka).Ostatnio się skłaniam ku Emilce...
Moze nie tak do konca zero sexu, ze 3 razy moze i byly Ahh zawsze mnie cos bolalo, pozniej mialam anemie to zle sie czulam wiecznie, pozniej zgaga ( okropna ) brak checi, goscie, mala szalenie kopie i zawsze cos, az w koncu TZet dal za wygrana i przestal czekac i sie prosic... Jak tyle wytrzymal to i da rade jeszcze jakies 2 m-ce

To tak, jak moj bez przerwy Hannah i Hannah.... ja nadal nie wiem co robic
Stary 2008-10-16, 21:40   #388
xandra78
Zakorzenienie

No to Sniezynka21 troszkę męża przetrzymałaś.M oże lepiej teraz troche poużywac,bo po porodzie może byc gorzej-biedak nie wytrzyma tyle. A jak TY wytrzymujesz.
Stary 2008-10-16, 21:42   #389
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ja to wogole o tym nie mysle, wcale mnie nie ciagnie, nie wiem dlaczego. Wczesniej lubialam sie przytulac a teraz nie wiem czemu tak sie dzieje... Teraz ogolnie mam stracha, bo tak dlugo tego nie robilismy i mysle, ze bolaloby jak nie wiem... Musimy poczekac
Stary 2008-10-16, 21:45   #390
drobciaa
Raczkowanie

Dziewczyny widziałyście naszą złotą medalistkę Karolinkę?!!!! Ale śliczna!!!!!!!!!!!! Super!!!
poisone aż Ci zazdroszczę, że miałaś okazję poznać obie dziewczyny osobiście! To bardzo miłe z Twojej strony, że je odwiedziłaś!!!

A ja się dziś wybrałam na zakupy i wróciłam z pustymi rękoma, chciałam sobie kupić stanik do karmienia, laktator i piżamkę i nie mogłam się na nic zdecydować. E tam już sama nie idę, jestem taka niezdecydowana odkąd jestem w ciąży, potrzebuję porady osoby drugiej, a kiedyś tak nie miałam
molka86 widzę, że dziś miałaś powera, manicure zrobiony?? hmm, mi też by się przydał, ale nie chce mi się robić, zgłaszam się na Twoją klientkę
moniola witamy w drugiej części wątku

Mój mężuś dziś wraca, co prawda w nocy dopiero i tylko na jeden dzień, bo na weekend musi znów wyjechać, ale od poniedziałku już na szczęście będzie!
Dziewczynki miłego wieczoru i dobrze przespanej nocki życzę!!!
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości