|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
scorpionec współczuję z tym hałaśliwym,upierdliwym sąsiadem nie chcę Cię straszyć ale może on należy do takich ludzi jak moi sąsiedzi 2 pietra nad nami co wakacje robią remont facet cały czas pracuje a ona wymyśla i płytki tylko skuwają bo już wyszła nowa kolekcja a mają już niemodne
mój dzień ostatnio też polega na ciągłym czekaniu mąż dużo pracuje ja sama boje się gdzieś dalej wychodzić bo później nie mam siły wrócić nudno strasznie w dodatku nie chce mi już zostawiać auta od czasu kiedy straciłam przytomność
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
sasiedzi bywaja masakkryczni...
moi rodzice mieszkaja w domku jednorodzinnym.. a za plotem maja sąsiada który od kwietnia do końca września codziennie a zwlaszcza w weekendy caly dzień piłuje drewniane bale na rozwalającej sie pile tarczowej...(chyba se opal na zime szykuje) po prostu zycie jak w tartaku... a w dodatku ma synka ktorego hobby ostanio to gra na perkusji na balkonie
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ten pomysł ze zdjęciami,to od siostry ściągnęłam - ona włąśnie taki prezent mężowi na rocznicę sprawiła
. A fotki można pstryknąc samemu-autowyzwalaczem (chyba teraz juz każdy aparat ma tą funkcję?), troszkę poprawic naturę w photoshopie (mąż nie musi wiedziec heh ) i wywołac przez internet-co by się przy odbiorze zdjęc nie zaczerwienic . Na stronie tesco jest taki programik do ściągnięcia-potem się przesyła swoje fotki ze swojego komputera,wybiera ilośc,format itp. i się wybiera,w któym TESCO chce się je odebrac (czeka sie kilka dni)-wszystko bez wychodzenia z domciu![]() A ja czekam i czekam na ten remont, miał się zacząc od tego tygodnia i wciąż nic
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Serdecznie dziekuje za zyczenia ![]() Wczoraj mialam odpisac, ale padlam nie wiem nawet kiedy.Scorpionec jesli moglabym Cie prosic moj termin porodu 11.11.2008 Ale szybko sie u nas zaczelo Tez co zagladam to z biciem serca, czy czasem ktoras sie nie rozpakowala ![]() Dziewczyny posiada, ktoras z Was taka poduszke ??? http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHO...=de_DE-1470039 |
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Sniezynka21,po którym toaście tak padłaś?
![]() ![]() Mnie ta podusia wydaje sie całkiem zbędna.Mnie do karmienia potrzebny jest tylko wygodny fotel z miękkimi podłokietnikami.Swoją pierwszą córcię karmiłam w sumie też na zwykłej podusi jak była taka maleńka,bo ja mam takie dłuuugie i chude ręce,że nie mogłam ich w taką wygodną kołyskę ułozyc
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Xandra ja od poczatku ciazy, zero alkoholu i zero sexu
![]() Pytam o te podusie, bo mialam ja w szpitalu przy pierwszej corci i byla naprawde wygodna, a zastanawiam sie nad jej kupnem, bo w zasadzie nie wiem ile i czy wogole bede karmic piersia... Masz juz imie ???
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Sniezynka21 ja mam podobną podusię kupioną do karmienia małego koleżanka mi bardzo poleciło bo ona cały czas jej używa, także zobaczymy czy będzie taka przydatna
![]() xandra78 współczuję tego remontu ja sobie już teraz nie wyobrażam dobrze że u mnie się skończył i wszytko gotowe |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Paula no wlasnie ja bylam zadowolona z tej poduszki, ale mialam ja tylko tydzien w szpitalu. Bylam po cesarce, wiec obolala jak nie wiem, a dzieki tej poduszce mala nie uciskala mi niczego
No zobaczymy Ile w PL kosztuje taka podusia ??
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi się dobrze teraz spało
, dopóki nie obudziłam się głodna, a raczej Filip mnie obudził, pewnie też już zgłodniał od śniadanka![]() Sniezynka21 masz taki termin jak ja, ciekawe, czy do niego dotrwamy , co do podusi, to też się nad taką zastanawiałam, na razie nie kupowałam.xandra78 niezły pomysł podsunęłaś lisey! Ja niestety nie pomogę, jeszcze nie miałam rocznicy ślubu, jeszcze troszkę mi do niej brakuje. Swoją drogą to najlepszy prezent jaki mogłaś lisey mężowi zafundować to już masz prawie przygotowany - dzidziuś ![]() Ma ktoś wieści o an.ka.b??????? Ciekawe co z nią..
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
ja za ta podusie płaciłam jeszcze nie tak dużo coś ok 35 zł koleżanka płaciła pond 70 a nie zobaczyłam różnicy pewnie o firmę chodzi
moja ma tez zdejmowany pokrowcyk do prania ja też jestem ciekawa co u ankib mam nadzieję że wszytko dobrze! drobciaa super że się wyspałaś ale Ci zazdroszczę |
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dokładnie tą poduszkę http://www.allegro.pl/item458578845_..._wzory_ss.html ale kupowałam w sklepie w hurtowni razem z wyprawką dla małego ona ma w środku taki granulat styropianowy i jak kumpela karmiła na niej swoją małą ( testowałyśmy) to mówiła że bardzo wygodnie bo mała się nie zapadała w podusię ale tak fajnie się dupką w nią wtuliła
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Melduję swoją obecność w nowym wątku
Ja też w dalszym ciągu w "dwupaku". Z tygodnia na tydzień już coraz ciężej. Od jakiegoś czasu moim utrapieniem są spuchnięte nogi. W sumie cała się czuję spuchnięta i ociężała Też tak macie? Może jest na to jakiś sposób? bo leżenie z nogami wyżej i krem na opuchnięcia nie pomaga, może dlatego że sama nie umiem już sobie wysmarować nim stóp bo ciężko się schylić Dopiero wieczorem mężulek pomaga U nas juz też prawie wszsytko gotowe.Jeszcze tylko pare szczegółów w pokoiku Dzidziolka no i muszę wziąść się za prasowanie ciuszków. Wyprałam już większość.Jedne schną a drugie czekają aż się wezmę za prasowanie Pozdrawiam wszystkie Mamusie |
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Uffff... Dziewczyny nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje
. Cały dzień zleciał mi na praniu, prasowaniu i sprzataniu . Cały dom lśni a ja jeszcze mam tyle siły, że mogłabym zrobić jeszcze raz tyle. Energia mnie rozpiera ![]() ![]() a wczoraj umierałam ze zmęczenia. Mam nadzieję, że jak tż przyjdzie z pracy to mi nie popsuje humoru bo mu tyłek przetrzepie . Lece zrobić jakiś manicure bo ostatnio jakoś nie miałam ochoty ani siły .
|
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Madzia już pewnie niedługo bedzie mogla przeczytac co piszecie ... teraz ja jej opowiadam. Oj czeka ja calkiem spora lektura, ale za to bardzo mila. Cala 3ka bardzo dziekuje za gartulacje.
Dzis Karolina bardzo czesto otwerala oczka no i troszke sie darła . No i robila miny... co widac na fotce |
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Slicznosci!!!
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Karolinka jest śliczna!a Kiedy Madzia wychodzi ze szpitala???
super że możecie już tulić swoje maleństwo |
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
niobe sliczniutka coreczka,przesliczna
xandra pomysl super,rewelacja, i w dodtaku dobry do wykorzystania, jestem sama w domku przez wieczor i noc bo Maz w pracy wiec sesjemoge sobie zrobic sama,wstydzilabym sie przed kims,a najblizsza przyjaciolka jest w polsce a tu nie mam az tak zaufanej kumpeli.Poza tym nie wiem czy bym zaufala komus z aparatem,sama fotografuje troszke i ciezko mi bedzie wytlumaczyc o jakie fotki mi chodzi,a ja lubie byc samowystarczalna ![]() co do kolacji to juz ja zaplanowalam,nawet co zjemy itp, oczywiscie swieczuszki,mnostwo, szampan dzieciecy, wiadomo ![]() dzeiki dziewczyny za pomysly.Pomoglyscie bardziej niz myslalam,naprawde duza buzka
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
mysle ze w sobote
![]() A propos tulic - ja sie boje ją brać na ręce. Jutro zrobie kolejne podejscie i pewnie juz bedzie z gory bo najgorszy ten pierwszy raz.... ona taka malutka i delikatna. |
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
niobe7 mój mężuś też już przeżywa jak będzie sobie radził z noszeniem takiego maluszka itd ale wszytko przyjdzie z czasem
lisey ale będzie namiętny wieczór aż Wam zazdroszczę
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
paulaszyszka kochana,
![]() u nas z kolei taki wieczorek moze sie zakonczyc porodem, bo rocznica jest 27-go pazdziernika a termin mam na 10-tego, wiec sama widzisz,ze to moze sie na porodowce zakonczyc ![]() zalezy czy to beda intensywne przytulanki, po ciuchu sobie zycze zeby sie skonczylo porodem wtedy bylby piekny prezencik
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
A ja Karolinkę widziałam na żywo
Dziewczyny już niedługo nasza kolej!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak nas to zmobilizowało, że dzis zakupy mój mężulo zrobił i jestem trochę spokojniejsza
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jesli chodzi o podusie, to jednak sie zdecydowalam i kupie, jak bede w sklepie dzieciecym albo zamowie przez internet ![]() Cytat:
i do tej pory mam, ale nieco slabszy Sliczna Wasza Karolinka jest hahaha, wyobrazam to sobie ![]() ----------------- Bylam dzisiaj na zakupach kupilam malej spiworek do spania, rajtuzki i chcialam cos jeszcze, ale nic nie bylo, bo praktycznie wszystko juz mam...
|
||
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Niobe! Fajnego masz męża!
Mój by tak się nie zgodził pisać, nawet gdybym bardzo go prosiła. Choć może się mylę, zobaczymy. A Karolinka śliczności! Buziaki!
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Imienia jeszcze nie mam (bo mąż oczywiscie tylko ta Julka i Julka).Ostatnio się skłaniam ku Emilce ![]() lisey,cieszę się,że spodobała Ci się moja propozycja .No i drobciaa ma rację :Cytat:
moniola,ja jestem juz tak uczulona na obrzęki,że ostrzegam wszystkie dziewczyny. Uwarzajcie prosze na te opuchnięcia,szczególnie,j ak nie znikają po nocy lub utrzymuja się dłużej. Trzeba koniecznie przy takich objawach kontrolowac ciośnienie (najlepiej kilka razy dziennie) i badac mocz.Ja się tak boję tego zatrucia ciążowego,że zamartwiam się za każdym razem,jak mi kostki puchną. Teraz tez lekarz dał mi skierowanie na wszelkie mozliwe badania moczu, bo te obrzęki tez go niepokoją. Karolinka jest przecudna,taka do schrupania |
||
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh zawsze mnie cos bolalo, pozniej mialam anemie to zle sie czulam wiecznie, pozniej zgaga ( okropna ) brak checi, goscie, mala szalenie kopie i zawsze cos, az w koncu TZet dal za wygrana i przestal czekac i sie prosic... Jak tyle wytrzymal to i da rade jeszcze jakies 2 m-ce To tak, jak moj bez przerwy Hannah i Hannah.... ja nadal nie wiem co robic
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
No to Sniezynka21 troszkę męża przetrzymałaś
.M oże lepiej teraz troche poużywac,bo po porodzie może byc gorzej-biedak nie wytrzyma tyle![]() . A jak TY wytrzymujesz .
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wogole o tym nie mysle, wcale mnie nie ciagnie, nie wiem dlaczego. Wczesniej lubialam sie przytulac a teraz nie wiem czemu tak sie dzieje... Teraz ogolnie mam stracha, bo tak dlugo tego nie robilismy i mysle, ze bolaloby jak nie wiem... Musimy poczekac
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny widziałyście naszą złotą medalistkę Karolinkę?!!!! Ale śliczna!!!!!!!!!!!! Super!!!
poisone aż Ci zazdroszczę, że miałaś okazję poznać obie dziewczyny osobiście! To bardzo miłe z Twojej strony, że je odwiedziłaś!!! A ja się dziś wybrałam na zakupy i wróciłam z pustymi rękoma ![]() molka86 widzę, że dziś miałaś powera , manicure zrobiony?? hmm, mi też by się przydał, ale nie chce mi się robić, zgłaszam się na Twoją klientkę![]() moniola witamy w drugiej części wątku ![]() Mój mężuś dziś wraca Dziewczynki miłego wieczoru i dobrze przespanej nocki życzę!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

. A fotki można pstryknąc samemu-autowyzwalaczem (chyba teraz juz każdy aparat ma tą funkcję?), troszkę poprawic naturę w photoshopie (mąż nie musi wiedziec heh
) i wywołac przez internet-co by się przy odbiorze zdjęc nie zaczerwienic
. Na stronie tesco jest taki programik do ściągnięcia-potem się przesyła swoje fotki ze swojego komputera,wybiera ilośc,format itp. i się wybiera,w któym TESCO chce się je odebrac (czeka sie kilka dni)-wszystko bez wychodzenia z domciu

.Jak w takim razie sprawdzic świeżośc takich produktów??
. Cały dom lśni a ja jeszcze mam tyle siły, że mogłabym zrobić jeszcze raz tyle. Energia mnie rozpiera 
. Lece zrobić jakiś manicure bo ostatnio jakoś nie miałam ochoty ani siły
.