Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 08:44   #4501
kosmarka
Wtajemniczenie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Nie no patiicheer pytała o maseczkę do włosów, a nie płyn do picia .
Ale jako uzupełnienie smaku wg. niektórych wizażanek niesmacznych drożdży też może być.

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2008-10-16 o 09:06
kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 15:44   #4502
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
hmm, ja rozpuszczalam w odrobinie goracego mleka 1/4 kostki drozdzy, tak na papke. do tego dodawalam polowe cytryny i lyzke miodu
ooo dzięki;*
patiicheer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:13   #4503
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Hm, tak do końca nie wiadomo, czy nie wpływa, chyba jeszcze nikt sie nie pokusił o takie badania.
Widzę tu poletko dla przyszłych kosmetolożek, na pracę magisterską bądź nawet doktorską .
Wyobrażacie to sobie, zdobyć np. grant na zakup rocznego zapasu Red Bulli dla badanej populacji albo prowadzenie testów w rozróżnieniu na markę przyjmowanego napoju enertetyzującego
chętnie bym robiła za królika doświadczalnego już teraz mogę, bo napojów energetyzujących prędko nie rzucę

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Myślę, że śmiało można na seboradinie, albo np. rozpuścić skórkę w porcji alkoholu i dolać to do Sebo albo wody pokrzywowej - wtedy mamy dwa w jednym i skórkę i dodatkowo wzmacniające ekstrakty
o, to świetnie, dzięki no i niestety, znowu muszę wydać forsę, ale w końcu... czego się nie robi dla włosów taką miksturę trzeba wtedy koniecznie codziennie wcierać, czy kilka razy w tygodniu (powiedzmy, trzy czy cztery) wystarczy?

poza tym, kupiłam sobie żel aloesowy Palomy na włosy jeszcze go nie wypróbowywałam, dzisiaj rozpocznę testy zachwalacie, go, i tutaj mały offtopic - czy na twarz (cera podatna na zapychanie) też się nadaje, próbowała któraś z Was? bo tak zachęcająco wygląda...

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:40   #4504
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
poza tym, kupiłam sobie żel aloesowy Palomy na włosy jeszcze go nie wypróbowywałam, dzisiaj rozpocznę testy zachwalacie, go, i tutaj mały offtopic - czy na twarz (cera podatna na zapychanie) też się nadaje, próbowała któraś z Was? bo tak zachęcająco wygląda...
Ja uzywalam na twarz zamiast kremu Ladnie nawilza tylko trzeba dobrze rozsmarowac, zeby nie zostala zielona poswiata Niestety na zime bedzie za slaby, ale dla lekkiego nawilzenia - ok
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 22:06   #4505
tulipanna.
Zakorzenienie

Dziewczyny zdradźcie mi proszę w jaki sposób używacie Seboradinu, żeby go wykończyć? Mam chyba jakiś wyjątkowo wredny egzemplarz. Używałam go non stop przez miesiąc, później z przerwami. Kupiłam w sierpniu, mamy październik. Mam pół butelki(!). Wcieram sporo, cały skalp jest mokry po zabiegu. WTF?
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 22:31   #4506
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Dziewczyny zdradźcie mi proszę w jaki sposób używacie Seboradinu, żeby go wykończyć? Mam chyba jakiś wyjątkowo wredny egzemplarz. Używałam go non stop przez miesiąc, później z przerwami. Kupiłam w sierpniu, mamy październik. Mam pół butelki(!). Wcieram sporo, cały skalp jest mokry po zabiegu. WTF?
Łaaaaa!! Jakie śliczne kędziorki w avatarku Cudne Co Seboradinu - mi tez wolno się zużywa.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 22:34   #4507
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:

Skądś znam "problem" niekończącego się Seboradinu
A teraz w dodatku nie bardzo nawet mogę go używać - po mlecznym Kallosie czuję zapach budyniu we włosach nawet 4 mycia poźniej, mimo używania po owych myciach innych odżywek - a połączenie budyniu i czarnej rzepy wydaje mi się conajmniej... dziwne

A tak poza tym to zaczyna mi się podobać długość moich włosów - do tego stopnia, że zapisałam się do fryzjera na jakiś tydzień temu, coby podciąć miotełki, ale nie poszłam, bo mi się żal kudełków zrobiło
Niestety, jestem tak leniwa, że nie chce mi się nawet żelu Palomy w skalp wmasować, żeby przyspieszyć porost A co dopiero mówić o stosowaniu innych Waszych cud sposobów - zazdroszczę cierpliwości i samozaparcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 03:04   #4508
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Łaaaaa!! Jakie śliczne kędziorki w avatarku Cudne Co Seboradinu - mi tez wolno się zużywa.
Dziękuję! To jeden z moich lepszych dni włosowych, których jest ostatnio coraz więcej. Zdecydowanie im dłużej uprawiam pielęgnację bezsilikonowo-bezdetergnetową, tym jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość

Skądś znam "problem" niekończącego się Seboradinu
A teraz w dodatku nie bardzo nawet mogę go używać - po mlecznym Kallosie czuję zapach budyniu we włosach nawet 4 mycia poźniej, mimo używania po owych myciach innych odżywek - a połączenie budyniu i czarnej rzepy wydaje mi się conajmniej... dziwne

A tak poza tym to zaczyna mi się podobać długość moich włosów - do tego stopnia, że zapisałam się do fryzjera na jakiś tydzień temu, coby podciąć miotełki, ale nie poszłam, bo mi się żal kudełków zrobiło
Niestety, jestem tak leniwa, że nie chce mi się nawet żelu Palomy w skalp wmasować, żeby przyspieszyć porost A co dopiero mówić o stosowaniu innych Waszych cud sposobów - zazdroszczę cierpliwości i samozaparcia
No właśnie, te mieszaniny zapachowe są straszne, obserwuję z przestrachem, że seboradin coraz silniej waniajet alkoholem. Walczę ze sobą, bo nie chciałabym, żeby dziad się przeterminował, chciałabym za to skończyć opakowanie czegoś od początku do końca, tymczasem utknęłam przy połówce Sebo i resztce żelu Paloma. Zostały mi tez niedobitki każdego oleju Muszę się sprężyć, bo też bywam leniwa ostatnio.

Dobrze, że Kallos Ci służy Jakiej długości są teraz Twoje włosy...??? I tak były długie
Ja mam plan wytrzymać bez podcinania do maja 2009 - lub dłużej, jeśli stan włosów pozwoli. Na razie końcówki są bez zarzutu, ale od ostatniego podcięcia minęło dopiero 5 miesięcy. Z drugiej strony niby kupa czasu, ale żal mi teraz każdego centymetra. Niestety kręcioły tkwią wiecznie w długości do ramion, której zmiane da się zarejestrować po naprawdę dłuuugim czasie zapuszczania. Dzisiaj oglądając swoje zdjęcia sprzed 2 miesięcy mam wrażenie, że moje włosy nic się nie zmieniły, a kiedy są proste po myciu widzę, że strasznie urosły. Ale nie marudzę, bo mogło być gorzej - przy moich to jeszcze pikuś, oglądałam zdjęcie właścicielki afro, która miała włosy za ramiona, a jedną ręką przytrzymywała rozprostowane pasmo, które sięgało jej do wysokości prawie-że-tyłka

Za to moja siostra powinna opisać swą ostatnią wizytę u fryzjera, który standardowo "podciął jej końcówki" tak, że najdłuższa warstwa włosów sięga jej troszeczkę za pachę, ale jest krótsza niż do paska od biustonosza. W sumie jest zadowolona, bo chciała metamorfozy, ale ja bym
Stary 2008-10-17, 07:47   #4509
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo, Ty masz LOKI

Ty mi powiedz co zrobić, żeby oleje wykończyć ... Im więcej ich zużywam, tym ich więcej mam, absolutnie. A, i jeszcze Pottersa bursztynowego tunningowanego mleczkiem pszczelim i keratyną - używam codziennie od miesiąca i mam jeszcze pół butelki

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 09:35   #4510
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Ja seboradin używam codziennie od miesiąca i nadal go mam ,ale już jestem za połową butelki
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 09:42   #4511
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Ooooo, Ty masz LOKI

Ty mi powiedz co zrobić, żeby oleje wykończyć ... Im więcej ich zużywam, tym ich więcej mam, absolutnie. A, i jeszcze Pottersa bursztynowego tunningowanego mleczkiem pszczelim i keratyną - używam codziennie od miesiąca i mam jeszcze pół butelki
Siłuj się dalej. Istnieje obawa, że jeśli nie wykończysz ich Ty - one wykończą Ciebie.
Stary 2008-10-17, 12:14   #4512
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, te mieszaniny zapachowe są straszne, obserwuję z przestrachem, że seboradin coraz silniej waniajet alkoholem.
Mój wciąż pachnie przyjemnie, czarną rzodkwią Ależ bym go sobie w skalp wtarła... Niestety, budyń mi na to nie pozwala Muszę chyba poprzestać na wcieraniu żelu Palomy, a do Seboradinu wrócę, jak Kallos się skończy. Nie wiem, kiedy to nastąpi, bo używam go co parę dni, wręcz raz na tydzień, ze względu na intensywny zapach, który trochę mnie drażni

Cytat:
Dobrze, że Kallos Ci służy
A służy, służy, dziękuję jeszcze raz Mam po nim puszyste włosy, lekko falujące, z objętością - podoba mi się ten efekt

Cytat:
Jakiej długości są teraz Twoje włosy...???
Mierzyć to ja ich nie mierzę, więc nie wiem, ile mają centymetrów
Jak na moje ślepe oko, to przykrywają już łopatki. I tak uważam, że są raczej krótkie ale wyglądają coraz ładniej

Cytat:
Ja mam plan wytrzymać bez podcinania do maja 2009 - lub dłużej, jeśli stan włosów pozwoli. Na razie końcówki są bez zarzutu, ale od ostatniego podcięcia minęło dopiero 5 miesięcy. Z drugiej strony niby kupa czasu, ale żal mi teraz każdego centymetra.
Mi też żal każdego centymetra Ja podcinałam włosy mniej więcej pół roku temu i właściwie końcówki dopiero zaczynają się rozdwajać Nie chcę jednak dopuścić do tyego, by się faktycznie paskudnie porozdwajały, więc chyba podskoczę do tego fryzjera Z linijką Bo fryzjerki mają problemy z matmą

Cytat:
Niestety kręcioły tkwią wiecznie w długości do ramion, której zmiane da się zarejestrować po naprawdę dłuuugim czasie zapuszczania. Dzisiaj oglądając swoje zdjęcia sprzed 2 miesięcy mam wrażenie, że moje włosy nic się nie zmieniły, a kiedy są proste po myciu widzę, że strasznie urosły.
Mnie się zdaje, że moje proste nie rosną, więc wyobrażam sobie, jakim bólem musi być zapuszczanie kręciołów
Stary 2008-10-17, 17:20   #4513
gie17
Raczkowanie

Cytat:
Mój wciąż pachnie przyjemnie, czarną rzodkwią Ależ bym go sobie w skalp wtarła... Niestety, budyń mi na to nie pozwala
Czemu? Są jakieś przeciwwskazania co do używania Kallosa Latte i Seboradinu? Czy Tobie chodzi tylko o zapach?
Od tygodnia używam Seboradinu, a właśnie na dniach spodziewam się Kallosa. I chciałabym je stosować jednocześnie.
gie17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 20:52   #4514
Patryka
Wtajemniczenie

Pocieszę Was trochę Załączam fotki - pierwsza sprzed kilku miesięcy, kiedy miałam jeszcze długie, czarne, farbowane i zniszczone włosy, co zresztą widać na zdjęciu. Były sianowate, okropnie wysuszone... A druga - sprzed przedwczoraj. W końcu mam naturalny kolor włosów (notabene, kolor na zdjęciu trochę przekłamany, w rzeczywistości są ciut jaśniejsze - ale i tak mi ściemniały, kiedyś byłam blondynką), a że krótkie... Przynajmniej pozostało mi tylko zapuszczanie, nie muszę się już martwić o doprowadzanie do porządku tamtego zniszczonego sianka Wybaczcie rozmazany makijaż i głupią minę
No, idę wetrzec Seboradin, który kończy mi się, w przeciwieństwie do Was, w ekspresowym tempie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020206.jpg (39,9 KB, 163 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Img2299071C.jpg (44,8 KB, 145 załadowań)

Stary 2008-10-17, 21:08   #4515
zabkania
Zadomowienie

Cytat:
Pocieszę Was trochę Załączam fotki - pierwsza sprzed kilku miesięcy, kiedy miałam jeszcze długie, czarne, farbowane i zniszczone włosy, co zresztą widać na zdjęciu. Były sianowate, okropnie wysuszone... A druga - sprzed przedwczoraj. W końcu mam naturalny kolor włosów (notabene, kolor na zdjęciu trochę przekłamany, w rzeczywistości są ciut jaśniejsze - ale i tak mi ściemniały, kiedyś byłam blondynką), a że krótkie... Przynajmniej pozostało mi tylko zapuszczanie, nie muszę się już martwić o doprowadzanie do porządku tamtego zniszczonego sianka Wybaczcie rozmazany makijaż i głupią minę
No, idę wetrzec Seboradin, który kończy mi się, w przeciwieństwie do Was, w ekspresowym tempie
lacz sie z Toba napewno nie mialam tak dlugich wlosow ale w srode scielam na dlugosc 3 cm z tylu grzywka jest troche dluzsza i nawet sie ciesze ze wlosy sie zregeneruja pozdrawiam
Stary 2008-10-17, 21:16   #4516
Patryka
Wtajemniczenie

o, jak miło, nie jestem sama mam w planach jeszcze raz je podciąć za jakieś dwa centymetry, wtedy już w ogóle nie będę miała pozostałości farby (a na niektórych końcówkach jeszcze trochę jej mam), no i będę zapuszczać pełną parą przyznam, że też jestem raczej zadowolona ze ścięcia, przynajmniej wiem, że odrosną mi zdrowe i nieobciążone, a i będę mogła pocieszyć się trochę krótką, superwygodną fryzurką

Stary 2008-10-17, 21:46   #4517
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Cię za odwagę! I życzę aby Ci włoski pięknie rosły i szybko

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 08:06   #4518
ikonka123
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Exclamation Porost włosów?

Hejka

Ostatnio strasznie podobają mi się długie włosy.... a moje od razu miesięcy stoją w miejscu ... Macie jakieś sposoby żeby przyśpeiszyć ich rośniecie??? nie wiem jakieś tabletki, szampony czy coś w tym stylu :conf used:[ tylko żeby było można używać w moim wieku mam 15 lat ;P i cena jakaś w miare] Narazie mam szampon ze skrzypu polnego, ale nic nie daje.

Z góry dzx za odp
ikonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 08:14   #4519
Dori1981
Raczkowanie

Dot.: Porost włosów?

Na pierwszej stronie jest watek Sposoby na przyśpieszenie ....
Można poszukać i sporo na ten temat sie znajdzie
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 08:30   #4520
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

Cytat:
Napisane przez ikonka123 Pokaż wiadomość
Hejka

Ostatnio strasznie podobają mi się długie włosy.... a moje od razu miesięcy stoją w miejscu ... Macie jakieś sposoby żeby przyśpeiszyć ich rośniecie??? nie wiem jakieś tabletki, szampony czy coś w tym stylu :conf used:[ tylko żeby było można używać w moim wieku mam 15 lat ;P i cena jakaś w miare] Narazie mam szampon ze skrzypu polnego, ale nic nie daje.

Z góry dzx za odp
wyszukiwrka nie gryzie
prosze zajrzyj do archiwum ...jest sporo porad na pzryspieszenie wzrostu wlosow itp
Stary 2008-10-18, 08:42   #4521
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
siłuj się dalej. Istnieje obawa, że jeśli nie wykończysz ich ty - one wykończą ciebie.
:d

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 10:02   #4522
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Z góry dzx za odp
wątki łączę - proszę korzystać z wyszukiwarki
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 10:16   #4523
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gie17 Pokaż wiadomość
Czemu? Są jakieś przeciwwskazania co do używania Kallosa Latte i Seboradinu? Czy Tobie chodzi tylko o zapach?
Od tygodnia używam Seboradinu, a właśnie na dniach spodziewam się Kallosa. I chciałabym je stosować jednocześnie.
Chodzi tylko o zapach - oba są intensywne i z zupełnie innej bajki - nie pasują do siebie
Stary 2008-10-18, 14:38   #4524
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Siłuj się dalej. Istnieje obawa, że jeśli nie wykończysz ich Ty - one wykończą Ciebie.
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 15:41   #4525
gie17
Raczkowanie

Cytat:
Chodzi tylko o zapach - oba są intensywne i z zupełnie innej bajki - nie pasują do siebie
ahaa... Ja jednak spróbuję razem Bo mi Seboradin szybko 'wietrzeje'.
gie17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 17:17   #4526
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gie17 Pokaż wiadomość
ahaa... Ja jednak spróbuję razem Bo mi Seboradin szybko 'wietrzeje'.
Jasne, spróbuj Ja się przekonać nijak nie mogę
Stary 2008-10-18, 19:12   #4527
ikonka123
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Question Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Macie jakies sprawdzone sosoby na przyśpieszenie porostu włosów???:confu sed:
Moje włosy od pewnego czasu stoją w miejscu....
Słyszałam o pisciu drożdży... pomaga to ??? Jak wogóle to trzeba pić???:confused :
ikonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 19:39   #4528
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam o pisciu drożdży... pomaga to ??? Jak wogóle to trzeba pić???:confused :
Podejrzewam, że tak, tylko każdy ma inne Nie ma jednego sposobu, bo gdyby tak było to nie istniały by 2 częsci wątku, tylko 1 post z opisem danej metody.
O drożdzach jest osobny wątek.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 19:48   #4529
laza
Zakorzenienie

całe 2 wątki są o tym to jest II część ;> na pierwszej stronie tego wątku masz ściągę nie musisz już całego czytać ja dziś wtarłam na kilka godz. olej rycynowy, potem chcę je przepłukać szkrzypem i pokrzywą + cytryną + rumiankiem nie mam w domu nic takiego, musze zrobić zakupy już dawno o nie nie dbałam trzeba kupić Seboradin, ciągle to odkładam
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 19:49   #4530
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
a o czym jest ten watek jak nie o sposobach na przyspieszenie porostu włosów wystarczy trochę poczytać
Cytat:
informacje o drozdżach znajdziesz w oddzielnym wątku [proporcje, częstotliwość stosowania etc.]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości