Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-17, 14:20   #421
Paula Szyszka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

to trzymam bardzo mocno kciuki za an.ka.b

scorpioniec
zgadza się ja co prawda nie wiem jak 2 xl wygląda ale ta moja 3 xl ma takie wygodne jakby podłokietniki i też właśnie pufkę dostałam gratis super pod nogi jest a i można zawsze robiąc coś na podłodze pod tyłek podłożyć i też mam z eco skóry ładnie mozna przetrzeć wilgotną szmatką jak się zabrudzi a przy dzieciach to ważne! a czerwona musi bosko wyglądać
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 14:22   #422
LadyM
Rozeznanie

an.ka.b współczuję i trzymam kciuki!!
hehe teraz jak się wchodzi na nasz watek to adrenalinka jest, czy któraś już się rozpakowała, czy jeszcze nie
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 14:25   #423
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

an.ka.b trzymaj się dzielnie
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 14:29   #424
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
no to właśnie wrocilam worki są boskie... róznica między 2xl a 3xl jeśli chodzi o rozmiar nie wielka ale jeśli chodzi o komfort siedzenia 3xl jest bez konkurencyjny i ma wieksze boki (jakby podłokietniki co ponoć ma znaczenie przy karmieniu) i puffkę pod nogi w gratisie...

jak tż usiadl to stwierdzil ze bierzemy dwa powstrzymałam go i kupilśmy jeden czerwony 3xl mają kolejkę w zamówieniach więc do odbioru bedzie we wtorek -środę

aha pani polecała wersję w skorze (eko skorze) bo te jeansowe czy mechate maja gorsze wlasciwości jesli chodzi o układ kulek tzn kulki sie gorzej w nich układają
Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
scorpioniec zgadza się ja co prawda nie wiem jak 2 xl wygląda ale ta moja 3 xl ma takie wygodne jakby podłokietniki i też właśnie pufkę dostałam gratis super pod nogi jest a i można zawsze robiąc coś na podłodze pod tyłek podłożyć i też mam z eco skóry ładnie mozna przetrzeć wilgotną szmatką jak się zabrudzi a przy dzieciach to ważne! a czerwona musi bosko wyglądać
Ej dziewczyny, ale na ich stronie www piszą, że do 2XL też jest pufka gratis. Ja się ciągle nad tym właśnie zastanawiam, bo ta 3XL wydaje mi się jakaś taka ogromniasta... No zobaczę jeszcze... A co do materiału to właśnie ekoskórę chcę w pomarańczu. Będzie mi idealnie pasowała do mojego salonu.

an.ka.b Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Stary 2008-10-17, 14:49   #425
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

tola3804 nie ma dużej różnicy "gabarytowej" a w tej 3xl jest wyższe oparcie pod plecy tak ze glowe można oprzeć i te podłokietniki co przy siedzeniu z dzieckiem ma spore znaczenie (tak mi sie zdaje)

i tę 3 xl mozna "rozplaskać" i nawet poleżeć na niej (mając stopy na pufce )

pomarańcz tez bardzo ładny ... nie polecam kawy z mlekiem i pistacji oraz zielonego na żywo strasznie mdłe... zdecydowanie lepiej prezentują się żywe kolorkiten granat/niebieski pauli tez super

aha do 2 xl chyba jednak jest pufka bo na allegro tez ja dodają

aha te fotele są bardzo lekkie co mnie zdziwiło bo wyglądają masywnie...
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 15:03   #426
Paula Szyszka
Zadomowienie

nooo leciutkie sa te fotele

ale mnie wzięło dziewczyny oglądałam swoją płytkę z wesela a teraz mnie wzięło oglądam na kompie zdjęcia i ryczę
Stary 2008-10-17, 15:03   #427
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
aaliyah a może ty się dzisiaj rozpakujesz
Oby nie dzis

Cytat:
miałam to tydzień temu

no ale dziewczyny do dzieła niech coś sie dzieje

my z Iga wycofujemy sie z wyścigu... czekamy na pufkę.. no i na weekend impreza się szykuje to chetnie sie "rozerwiemy"

po za tym wykurzanie jest calkiem fajne i dziecko nie placze po nocach
Ja tez jeszcze nie chce dzis. Mam gosci dzis i w niedziele.

A Ty skorpioniec to taka wyposzczona. Musisz sobie koniecznie to odbic przed rozpakowaniem.

Cytat:
o i bym zapomniała mam wieści od an.ka.b ma rozwarcie 1.5 cm wczoraj próbowali odłączyć ją od kroplówki i przejśc na leki ale zaczeły się skurcze więc znów na stałe jest podpięta do kroplówki (24/24) i wygląda na to ze tak pozostanie

nadal trzymamy kciuki
Trzymam kciuki.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 15:46   #428
edyta0131
Raczkowanie

Niobe serdecznie gratuluję córeczki Jest poprostu zjawiskowa
An.ka.b trzymam mocno
Ja dziś jestem po wizycie u ginki. Wszystko ok, mała się odwróciła już głowką do dołu, a już się bałam, że będzie dalej to poprzeczne ułożenie. Może się jeszcze odwróci, ale mam nadzieję, że nie A i już mi się hemoglobina podniosła, więc już ta anemia moja pomału sobie chyba odchodzi
Dziś zaczęłam 33 tc i dr powiedziała, że jeszcze 3, 4 tygodnie i mogę rodzić
Już nie mogę się doczekać
Później porobi kilka zdjęć i Wam się pochwalę
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 16:25   #429
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
Niobe serdecznie gratuluję córeczki Jest poprostu zjawiskowa
An.ka.b trzymam mocno
Ja dziś jestem po wizycie u ginki. Wszystko ok, mała się odwróciła już głowką do dołu, a już się bałam, że będzie dalej to poprzeczne ułożenie. Może się jeszcze odwróci, ale mam nadzieję, że nie A i już mi się hemoglobina podniosła, więc już ta anemia moja pomału sobie chyba odchodzi
Dziś zaczęłam 33 tc i dr powiedziała, że jeszcze 3, 4 tygodnie i mogę rodzić
Już nie mogę się doczekać
Później porobi kilka zdjęć i Wam się pochwalę
Co do ułożenia, to mój maluszek był już ułożony główką w dół na wizycie w 31 tyg. i lekarz powiedział, że nie ma już opcji żeby się przekręcił
Stary 2008-10-17, 17:01   #430
poisone
Rozeznanie

Sniezynka - moje dwie kolezanki miały pierwsza cesarkę, a drugi poród siłami natury, więc porównanie już mają . Jedna twierdzi, że lepsza cesarka, a druga woli poród naturalny. Tak więc nie ma reguły. A myślałam, że się czegoś dowiem, a tu 1:1

Scorpioniec - dobry tekst z tym czopem z nosa .

Gosiaczek - łóżeczko śluczniutkie, aż Ci zazdroszczę

Niobe - jak już znajdziesz chwilkę, to opisz wrażenia z porodu..plizzz. Wiem, że nie chcesz nas straszyć, ale choć troszkę.

Pozdrawiam dziewczynki i idę się położyć, żeby mała się trochę posunęła, bo jak na razie to mi chyba bokiem chce wyjść, takie wygibasy robi
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 19:25   #431
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
widze, ze na weekend moga szykowac sie kolejne rozpakowywanki
i tak teraz jak wchodze na wizazyk to tylko patrze czy aby wszytskie w dwupaku jestesmy
a ja dzis jestem systematycznie kopana w nerwy przez moja dzidzie, co nie zrobie to zle i sie wierci wiec postanowilam zaskarbic sobie wzgledy mojego dziecka i spakowalam torbe,wreszcie ku uciesze mojego Meza i nakleilam na sciany w kaciku maluszka takie swietne cuda. Wierzcie lub nie ale spokoj i cisza zapanowaly w M1

an.ka.b trzymaj sie kochana
becia nigdy nie wiadomo
dziewczyny widze ze walka o srebro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoik.jpg (52,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoik1.jpg (59,5 KB, 77 załadowań)

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 19:35   #432
Paula Szyszka
Zadomowienie

lisey zrobiłam sałatkę z przepisu od Ciebie jest pysznaaaaaa ale zajdaliśmy dzisiaj z mężusiem!dziękuję bardzo za przepis! a pokoik wyglada ślicznie!

edyta0131 super że u lekarza wszystko dobrze mi też hemoglobinka podskoczyła a miałam problemy !
Stary 2008-10-17, 20:31   #433
xandra78
Zakorzenienie

an.ka.b, trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Kruszynkę.Bedzie dobrze
lisey,fajne te naklejki.Czy ochraniacz na łóżeczko masz może z IKEI??

Też czekam z niecierpliwością na relacje Niobe,choc pewnie nie nastąpi ona zbyt prędko.Ale może jak Madzia będzie zmęczona i niewyspana, to męża zatrudni do zdawania nam relacji.W końcu dobrze mu idzie do tej pory
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 21:08   #434
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

lisey świetne te cuda. Bardzo mi się podobają. Sama bym takie zrobiła jakbym miała pokoik dla Matiego ale jak zmienimy kiedyś mieszkanko to zrobię mu takie cuda w pokoiku. Super to jest.
Stary 2008-10-17, 21:11   #435
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

paulaszyszka ciesze sie ze Ci smakowalo,ja czasem jem ta salatke jako normalne danie, no i mozna kombinowac z dodatkami.Bo i pierozki maja rozne smaki.Zglodnialam na wieczor, pierozkow nie mam ale gofry mi sie marza.dzieki za komplement o pokoiku,ale niestey to tylko kacik w naszej sypialni,ale staram sie by byl jak najbardziej dzieciecy.

xandra hihi skad wiedzialas,ze to z Ikei? Lubie ich meble,dodatki itp,a ochraniacz jakos tak kupilismy jak lozeczko bylo i wydalo mi sie nagie i chcialam zeby cos bylo.Musze jeszcze zalozyc posciel i bedzie cacy.

gosiaczek dzieki.Akurat byly naklejki w sklepie to wykorzystalam okazje.Moge przeslac poczta jezeli jeszcze sa w sklepie.A moze w polskim Lidlu sa takie same.Jak pisalam wczesniej to tylko kacik maluszka

Fasolinka

Edytowane przez lisey
Czas edycji: 2008-10-17 o 21:13 Powód: dopiska
Stary 2008-10-17, 21:46   #436
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
paulaszyszka ciesze sie ze Ci smakowalo,ja czasem jem ta salatke jako normalne danie, no i mozna kombinowac z dodatkami.Bo i pierozki maja rozne smaki.Zglodnialam na wieczor, pierozkow nie mam ale gofry mi sie marza.dzieki za komplement o pokoiku,ale niestey to tylko kacik w naszej sypialni,ale staram sie by byl jak najbardziej dzieciecy.

xandra hihi skad wiedzialas,ze to z Ikei? Lubie ich meble,dodatki itp,a ochraniacz jakos tak kupilismy jak lozeczko bylo i wydalo mi sie nagie i chcialam zeby cos bylo.Musze jeszcze zalozyc posciel i bedzie cacy.

gosiaczek dzieki.Akurat byly naklejki w sklepie to wykorzystalam okazje.Moge przeslac poczta jezeli jeszcze sa w sklepie.A moze w polskim Lidlu sa takie same.Jak pisalam wczesniej to tylko kacik maluszka

lisey To przeoczyłam, że to kącik maluszka U nas też będzie tylko kącik ale mąż nie chce naklejać nic na ścianę bo mówi że i tak będzie karuzelka, lampeczka to maluszkowi na razie wystarczy. Chyba, że faktycznie dorwę te naklejki w Lidlu i chociaż na 1 uda mi się go namówić w każdym bądź razie bardzo mi sie podobają.
Stary 2008-10-17, 22:05   #437
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

no tak nasi mezowie
moj tez sie krzywil ale wiadomo brzuszek daje mi sile perswazji
tez chcemy karuzele,lampeczke jakas fajna ale wiesz to nie znaczy,ze na scianie ma byc pusto,bo np karuzelke pozniej odlaczysz,a naklejki zostana.Poza tym to jest tani zestaw,a zaplacilam ok 4 funcikow,to malo,wiec sie oplaca a i pokoik lepiej wyglada.Mezus jak zobaczyl to bardzo mu sie podobalo a i sam przyklejal bo mi brzusio nie pozwolil sie tak wygiac.Bardzo byl dumny z siebie

Fasolinka
Stary 2008-10-17, 22:33   #438
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
no tak nasi mezowie
moj tez sie krzywil ale wiadomo brzuszek daje mi sile perswazji
tez chcemy karuzele,lampeczke jakas fajna ale wiesz to nie znaczy,ze na scianie ma byc pusto,bo np karuzelke pozniej odlaczysz,a naklejki zostana.Poza tym to jest tani zestaw,a zaplacilam ok 4 funcikow,to malo,wiec sie oplaca a i pokoik lepiej wyglada.Mezus jak zobaczyl to bardzo mu sie podobalo a i sam przyklejal bo mi brzusio nie pozwolil sie tak wygiac.Bardzo byl dumny z siebie
Chyba muszę z nim jeszcze porozmawiać

A to nasze dzisiajsze zakupki. Jeszcze paru drobiazgów brakuje ale to innym razem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000141.jpg (46,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000142.jpg (40,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000143.jpg (53,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000144.jpg (54,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2008-10-17, 23:21   #439
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Też czekam z niecierpliwością na relacje Niobe,choc pewnie nie nastąpi ona zbyt prędko.Ale może jak Madzia będzie zmęczona i niewyspana, to męża zatrudni do zdawania nam relacji.W końcu dobrze mu idzie do tej pory
Jutro pewnie kilka slow Madzia Wam napisze. Ale ja szczerze radze abyście urodzily a dopiero czytaly to opowiadanie Na pewno tego chcecie?

goraco polecam http://blogkaroliny.spaces.live.com/ Mi pewnie nei starczy sily na 2 blogi wiec mamusia bedzie musiala sie wykazac
Magda co Ty na to??

Dzis Karola obdarowala nas slicznym usmiechem

PS> To moj ostatni post na tym forum (wiem wiem nigdy nie mow nigdy). Milo mi bylo z Wami pogadac jako Niobe. Do nastepnego razu?
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 00:29   #440
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
Jutro pewnie kilka slow Madzia Wam napisze. Ale ja szczerze radze abyście urodzily a dopiero czytaly to opowiadanie Na pewno tego chcecie?

goraco polecam http://blogkaroliny.spaces.live.com/ Mi pewnie nei starczy sily na 2 blogi wiec mamusia bedzie musiala sie wykazac
Magda co Ty na to??

Dzis Karola obdarowala nas slicznym usmiechem

PS> To moj ostatni post na tym forum (wiem wiem nigdy nie mow nigdy). Milo mi bylo z Wami pogadac jako Niobe. Do nastepnego razu?
Kto wie, kto wie, moze jeszcze nie jednego posta tutaj napiszesz
Moj TZet mimo, ze kiepsko po polsku pisze juz wie od kilku miesiecy, ze jak bede rodzic to kolezanki wizazanki musza to wiedziec, wiec on tez bedzie pisal

Milo bylo Ciebie czytac Pozdrow zonke i dbaj o nia
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 10:26   #441
Paula Szyszka
Zadomowienie

niobe7 miło bardzo było gościć Cię na wątku ja jednak wolę żeby Madzia napisała nam jak to było i tak tego nie unikniemy a możemy dostać jakieś wskazówki a na bloga będę zaglądać

Gosiaczek1211ale super zakupki a jakie słodkie te ubranka i skarpeteczki

lisey to super że taki kącik dzidzi zrobiłaś myślałam że to oddzielny pokoik a co do perożków to ja akurat miałam z pieczarkami a do tej sałatki podałam pieczywko czosnkowe bo na obiad akurat ją jedliśmy więc żeby było bardziej treściwe

a teraz zmykam do wanienki a później czeka nas sprzątanie mieszkanka i obiadek u moich rodziców z całą rodzinką a jutro obiadek u teściów a co trzeba wykorzystać jak zapraszają

miłego weekendu dziewczynki!
Stary 2008-10-18, 11:18   #442
xandra78
Zakorzenienie

lisey,widziałam ten ochraniacz na allegro,jest bardzo charakterystyczny,więc nie mozna go pomylic z innymi. Ja też koniecznie chcę się wybrac do IKEI przed porodem-nigdy tam nie byłam. Mam na oku jeszcze te ręczniczki kąpielowe z rożkiem (ten zielony jest cudowny),no i 1000 innych rzeczy hihi

Niobe,to czekamy na relację-nie słódź nam i nie łagodź wersji-my twarde kobitki jesteśmy...:rol leyes:

Moja niunia tak się wczoraj wypychała w dół,że nie mogłam zasnąc, normalnie jakby chciała wyjśc. Musiałam nogi zaciskac,bo miałam wrażenie, że zaraz wyskoczy.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 15:14   #443
edyta0131
Raczkowanie

Cześć mamuśki
Niobe czekam z niecierpliwością na opis porodu
Ja dziś się zmobilizowałam i wkońcu zrobiłam trochę zdjęć No i Wam się pochwalę Mam nadzieję, że nie będziecie miały mi za złe
Tutaj moje M1 w 33tc oraz łóżeczko mojej córeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg różne 015.jpg (66,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 016.jpg (67,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 009.jpg (50,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 010.jpg (63,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2008-10-18, 15:18   #444
edyta0131
Raczkowanie

A tutaj troszkę zdjęć moich ostatnich zdobyczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg różne 017.jpg (73,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 018.jpg (92,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 019.jpg (55,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 020.jpg (81,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 021.jpg (149,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2008-10-18, 15:24   #445
edyta0131
Raczkowanie

Przepraszam, że tak post za postem
Coś tutaj pustki jakieś, pewnie leżycie sobie i odpoczywacie Miłego popołudnia życzę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg różne 022.jpg (76,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 023.jpg (119,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różne 024.jpg (61,0 KB, 28 załadowań)
Stary 2008-10-18, 17:10   #446
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej Edytko, ja z październikowych - mam takie samo łóżeczko tylko kolor Teak (to ciemniejsze i bez szuflady) i nawet przewijak z elementami zielonymi (tylko ubrane w biały ochraniacz na przewijak)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 18:17   #447
aniak2888
Raczkowanie

a co tu dzisiaj takie pustki?
Edyta ja też mam takie łóżeczko naprawdę się sprawdziło a ubranka są przecudne
Lisey supre nalepki
coś skorpioniec się nie odzywa chyba intensywnie wykurza Igę
mój mały też dzisiaj chciał wyjść że aż się bałam chodzić myślałam że wyleci
a poza tym jakiś dzisiaj nudny dzionek
aniak2888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 18:32   #448
Paula Szyszka
Zadomowienie

edyta0131 mieszkanko malutkiej pierwsza klasa łóżeczko super się prezentuje a te ubranka są prześliczne gdzie ty je kupiłaś superrrrr a ten pajacyk tygrysek i prosiaczek sa bezbłędne

aniak2888 ja teraz też często mam takie wrażenie że jak pochodzę więcej to mały mi wyleci albo że wody mi odejdą chyba zaczynam świrować
Stary 2008-10-18, 20:02   #449
tola3804
Zakorzenienie

Edytko! Śliczne te rzeczy dla małej. I też mam takie łóżeczko, tylko, że białe. A i koszyczek z jysk poznaję.
Stary 2008-10-18, 20:51   #450
LadyM
Rozeznanie

cześć Mamuśki dzisiaj robiłam zakupy i chyba moge powiedzieć, że mam wszystko
co prawda wózek, jedno łóżeczko i materacyki dopiero zamówione, bo nie mieli na stanie, ale w przyszłym tygodniu powinny dotrzeć. Dzisiaj zaczęłam wielkie pranie Nawet nie wiecie jak mi ulżyło, że już jestem w miarę przygotowana
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości