|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
to trzymam bardzo mocno kciuki za an.ka.b
![]() scorpioniec zgadza się ja co prawda nie wiem jak 2 xl wygląda ale ta moja 3 xl ma takie wygodne jakby podłokietniki i też właśnie pufkę dostałam gratis super pod nogi jest a i można zawsze robiąc coś na podłodze pod tyłek podłożyć i też mam z eco skóry ładnie mozna przetrzeć wilgotną szmatką jak się zabrudzi a przy dzieciach to ważne! a czerwona musi bosko wyglądać |
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
an.ka.b współczuję i trzymam kciuki!!
hehe teraz jak się wchodzi na nasz watek to adrenalinka jest, czy któraś już się rozpakowała, czy jeszcze nie
|
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
an.ka.b trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie mi idealnie pasowała do mojego salonu.an.ka.b Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
tola3804 nie ma dużej różnicy "gabarytowej" a w tej 3xl jest wyższe oparcie pod plecy tak ze glowe można oprzeć i te podłokietniki co przy siedzeniu z dzieckiem ma spore znaczenie (tak mi sie zdaje
) i tę 3 xl mozna "rozplaskać" i nawet poleżeć na niej (mając stopy na pufce ) pomarańcz tez bardzo ładny aha do 2 xl chyba jednak jest pufka bo na allegro tez ja dodają ![]() aha te fotele są bardzo lekkie co mnie zdziwiło bo wyglądają masywnie... |
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
nooo leciutkie sa te fotele
ale mnie wzięło dziewczyny oglądałam swoją płytkę z wesela a teraz mnie wzięło oglądam na kompie zdjęcia i ryczę
|
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oby nie dzis
![]() Cytat:
Mam gosci dzis i w niedziele. ![]() A Ty skorpioniec to taka wyposzczona. Musisz sobie koniecznie to odbic przed rozpakowaniem. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
An.ka.b trzymam mocno ![]() Ja dziś jestem po wizycie u ginki. Wszystko ok, mała się odwróciła już głowką do dołu, a już się bałam, że będzie dalej to poprzeczne ułożenie. Może się jeszcze odwróci, ale mam nadzieję, że nie A i już mi się hemoglobina podniosła, więc już ta anemia moja pomału sobie chyba odchodziDziś zaczęłam 33 tc i dr powiedziała, że jeszcze 3, 4 tygodnie i mogę rodzić ![]() Już nie mogę się doczekać ![]() Później porobi kilka zdjęć i Wam się pochwalę
|
|
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Sniezynka - moje dwie kolezanki miały pierwsza cesarkę, a drugi poród siłami natury, więc porównanie już mają
. Jedna twierdzi, że lepsza cesarka, a druga woli poród naturalny. Tak więc nie ma reguły. A myślałam, że się czegoś dowiem, a tu 1:1Scorpioniec - dobry tekst z tym czopem z nosa . Gosiaczek - łóżeczko śluczniutkie, aż Ci zazdroszczę ![]() Niobe - jak już znajdziesz chwilkę, to opisz wrażenia z porodu.. Pozdrawiam dziewczynki i idę się położyć, żeby mała się trochę posunęła, bo jak na razie to mi chyba bokiem chce wyjść, takie wygibasy robi
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
widze, ze na weekend moga szykowac sie kolejne rozpakowywanki i tak teraz jak wchodze na wizazyk to tylko patrze czy aby wszytskie w dwupaku jestesmy a ja dzis jestem systematycznie kopana w nerwy przez moja dzidzie, co nie zrobie to zle i sie wierci wiec postanowilam zaskarbic sobie wzgledy mojego dziecka i spakowalam torbe,wreszcie ku uciesze mojego Meza i nakleilam na sciany w kaciku maluszka takie swietne cuda. Wierzcie lub nie ale spokoj i cisza zapanowaly w M1 an.ka.b trzymaj sie kochana becia nigdy nie wiadomo dziewczyny widze ze walka o srebro
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
lisey zrobiłam sałatkę z przepisu od Ciebie jest pysznaaaaaa ale zajdaliśmy dzisiaj z mężusiem!
edyta0131 super że u lekarza wszystko dobrze |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
an.ka.b, trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Kruszynkę
.Bedzie dobrzelisey,fajne te naklejki .Czy ochraniacz na łóżeczko masz może z IKEI??Też czekam z niecierpliwością na relacje Niobe,choc pewnie nie nastąpi ona zbyt prędko.Ale może jak Madzia będzie zmęczona i niewyspana, to męża zatrudni do zdawania nam relacji .W końcu dobrze mu idzie do tej pory |
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
lisey świetne te cuda. Bardzo mi się podobają. Sama bym takie zrobiła jakbym miała pokoik dla Matiego
ale jak zmienimy kiedyś mieszkanko to zrobię mu takie cuda w pokoiku. Super to jest.
|
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
paulaszyszka ciesze sie ze Ci smakowalo,ja czasem jem ta salatke jako normalne danie, no i mozna kombinowac z dodatkami.Bo i pierozki maja rozne smaki.Zglodnialam na wieczor, pierozkow nie mam ale gofry mi sie marza.dzieki za komplement o pokoiku,ale niestey to tylko kacik w naszej sypialni,ale staram sie by byl jak najbardziej dzieciecy.
xandra hihi skad wiedzialas,ze to z Ikei? Lubie ich meble,dodatki itp,a ochraniacz jakos tak kupilismy jak lozeczko bylo i wydalo mi sie nagie i chcialam zeby cos bylo.Musze jeszcze zalozyc posciel i bedzie cacy. gosiaczek dzieki.Akurat byly naklejki w sklepie to wykorzystalam okazje.Moge przeslac poczta jezeli jeszcze sa w sklepie.A moze w polskim Lidlu sa takie same.Jak pisalam wczesniej to tylko kacik maluszka
Edytowane przez lisey Czas edycji: 2008-10-17 o 21:13 Powód: dopiska |
|
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lisey To przeoczyłam, że to kącik maluszka U nas też będzie tylko kącik ale mąż nie chce naklejać nic na ścianę bo mówi że i tak będzie karuzelka, lampeczka to maluszkowi na razie wystarczy. Chyba, że faktycznie dorwę te naklejki w Lidlu i chociaż na 1 uda mi się go namówić w każdym bądź razie bardzo mi sie podobają.
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
no tak nasi mezowie
moj tez sie krzywil ale wiadomo brzuszek daje mi sile perswazji ![]() tez chcemy karuzele,lampeczke jakas fajna ale wiesz to nie znaczy,ze na scianie ma byc pusto,bo np karuzelke pozniej odlaczysz,a naklejki zostana.Poza tym to jest tani zestaw,a zaplacilam ok 4 funcikow,to malo,wiec sie oplaca a i pokoik lepiej wyglada.Mezus jak zobaczyl to bardzo mu sie podobalo a i sam przyklejal bo mi brzusio nie pozwolil sie tak wygiac.Bardzo byl dumny z siebie
|
|
#438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to nasze dzisiajsze zakupki. Jeszcze paru drobiazgów brakuje ale to innym razem |
|
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno tego chcecie?goraco polecam http://blogkaroliny.spaces.live.com/ Magda co Ty na to?? Dzis Karola obdarowala nas slicznym usmiechem ![]() PS> To moj ostatni post na tym forum (wiem wiem nigdy nie mow nigdy). Milo mi bylo z Wami pogadac jako Niobe. Do nastepnego razu? |
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TZet mimo, ze kiepsko po polsku pisze juz wie od kilku miesiecy, ze jak bede rodzic to kolezanki wizazanki musza to wiedziec, wiec on tez bedzie pisal ![]() Milo bylo Ciebie czytac Pozdrow zonke i dbaj o nia
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
niobe7 miło bardzo było gościć Cię na wątku
ja jednak wolę żeby Madzia napisała nam jak to było a na bloga będę zaglądaćGosiaczek1211ale super zakupki a jakie słodkie te ubranka i skarpeteczki lisey to super że taki kącik dzidzi zrobiłaś myślałam że to oddzielny pokoik a co do perożków to ja akurat miałam z pieczarkami a do tej sałatki podałam pieczywko czosnkowe bo na obiad akurat ją jedliśmy więc żeby było bardziej treściwe a teraz zmykam do wanienki a później czeka nas sprzątanie mieszkanka i obiadek u moich rodziców z całą rodzinką a jutro obiadek u teściów a co trzeba wykorzystać jak zapraszają miłego weekendu dziewczynki! |
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
lisey,widziałam ten ochraniacz na allegro,jest bardzo charakterystyczny,więc nie mozna go pomylic z innymi
![]() Niobe,to czekamy na relację-nie słódź nam i nie łagodź wersji-my twarde kobitki jesteśmy... :rol leyes:Moja niunia tak się wczoraj wypychała w dół,że nie mogłam zasnąc, normalnie jakby chciała wyjśc. Musiałam nogi zaciskac,bo miałam wrażenie, że zaraz wyskoczy .
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Niobe czekam z niecierpliwością na opis porodu ![]() Ja dziś się zmobilizowałam i wkońcu zrobiłam trochę zdjęć Mam nadzieję, że nie będziecie miały mi za złe![]() Tutaj moje M1 w 33tc oraz łóżeczko mojej córeczki |
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
A tutaj troszkę zdjęć moich ostatnich zdobyczy
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tak post za postem
![]() Coś tutaj pustki jakieś, pewnie leżycie sobie i odpoczywacie Miłego popołudnia życzę!
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
hej Edytko, ja z październikowych - mam takie samo łóżeczko tylko kolor Teak (to ciemniejsze i bez szuflady) i nawet przewijak z elementami zielonymi (tylko ubrane w biały ochraniacz na przewijak)
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
a co tu dzisiaj takie pustki?
Edyta ja też mam takie łóżeczko naprawdę się sprawdziło a ubranka są przecudne Lisey supre nalepki coś skorpioniec się nie odzywa chyba intensywnie wykurza Igę ![]() mój mały też dzisiaj chciał wyjść że aż się bałam chodzić myślałam że wyleci a poza tym jakiś dzisiaj nudny dzionek |
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
edyta0131 mieszkanko malutkiej pierwsza klasa
łóżeczko super się prezentuje a te ubranka są prześliczne gdzie ty je kupiłaś superrrrr a ten pajacyk tygrysek i prosiaczek sa bezbłędne ![]() aniak2888 ja teraz też często mam takie wrażenie że jak pochodzę więcej to mały mi wyleci albo że wody mi odejdą chyba zaczynam świrować |
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Edytko! Śliczne te rzeczy dla małej. I też mam takie łóżeczko, tylko, że białe. A i koszyczek z jysk poznaję.
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
cześć Mamuśki
dzisiaj robiłam zakupy i chyba moge powiedzieć, że mam wszystko co prawda wózek, jedno łóżeczko i materacyki dopiero zamówione, bo nie mieli na stanie, ale w przyszłym tygodniu powinny dotrzeć. Dzisiaj zaczęłam wielkie pranie Nawet nie wiecie jak mi ulżyło, że już jestem w miarę przygotowana
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

a przy dzieciach to ważne! a czerwona musi bosko wyglądać 

powstrzymałam go i kupilśmy jeden
) 

.