|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Przyczajenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
Ja mam te z dodatkiem mięty, generalnie zażywam po jedzeniu w sumie 12 dziennie i nie odczuwam ażeby coś w brzuchu się działo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj zakończyłam eksperyment pt. "zapuszczam włosy" i się obcięłam. Mam teraz krótką, ale nadal kobiecą fryzurkę. Widział mnie już mój TŻ i siostra i stwierdzili, że super, 100 razy lepiej, niż w dłuższych. Oczywiście, nadal będę brała Vitapil, po myciu odżywka, ale częśc problemu wypadających włosów rozwiąże się sama, bo gdy mam krótsze to zawsze dużo mniej włosów mi wypada - nie muszę ich za bardzo szczotkowac, ciągnąc, nie są obciążone. Czuję się wolna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
może tak w ramach malusieńskiego offtopa wrzucisz dla porównania zdjęcie przed i po zmianie
![]()
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny widzialam dzisiaj reklame farbyt do wlosow [nie pamietam jakiej firmy]i mowili cos ze jest z aloesem ktory odbuduje i odzywi wlosy czy jakos tak i tak sie zastanawialam czy sok wycisniety z aloesu pomoglby na wlosy
![]()
#2075 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Raczkowanie
|
a ja jem inneov i narazie widze poprawę ale skóry na ciele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Jeśli przejrzysz wątek będziesz miała okazję trochę więcej się o tym dowiedzieć, gdyż o ile mnie pamięć nie myli, ta kwestia była omawiana [jeśli nie tu, to na pewno na wątku "Walka o...' oraz "Przyspieszenie porostu..." tam też warto zajrzeć]. Wyszukaj też hasło biostymina, to skoncentrowany aloes, Wizażanki dodawały go do wcierek. Aloes ma także właściwości odżywczo nawilżające - przydają się w pielęgnacji włosów na długości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Przyczajenie
|
Byłam znów u pani dermatolog, która jednoznacznie stwierdza u mnie wypadanie spowodowane hormonami, powiedziała, że moge darować sobie wszystkie wcierki, tabletki, toniki, szamponiki itp. to nic nie da, jedyne co to wyrzucanie kasy w błoto, dalej wcierac Loxon i Alpicort E i to na tyle. Dziewczyny, którym wypadają włosy na tle hormonalnym, co myslicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Konto usunięte
|
Dot.: Włosy wypadają aaaaaaaaaaa
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...225859&page=65
Wątek o wypadaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Przyczajenie
|
Włosy wypadają aaaaaaaaaaa
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Raczkowanie
|
A czy też wypadają ci wypadają brwi i rzesy??JA poproszę o skład.Do wiojojka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Konto usunięte
|
Ja również mam problem z włosami. Znaduje je na podłodze, na poduszce .. dosłownie wszędzie. Włosy wypadają mi w zastraszającym tempie a szczególnie podczas mycia! Zaczynam podejrzewać że to od Bromergonu który biore od dwóch m - cy. Podobno niektóre leki mają takie działanie uboczne o czym oczywiście producenci nas nie informują. Rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział żebym odstawiła lek. Jeżeli po jakimś czasie nie będzie widać różnicy mam się do niego zgłosić. Kupiłam sobie wczoraj Klorane Szampon i Balsam - chinina i witamina B do włosów osłabionych, wypadających. Używała któraś wizażąnka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Raczkowanie
|
Ja brałam bromergon przez okolo 3 miesiące i włosy były ok.Jesteś pewna,że to od tego?Nie chcę negować opinii lekarza,ale wiesz,czasem lepiej się zastanowić i wykluczyć najpierw inne czynniki
![]()
![]() |
#2086 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zuczang nie stresuje się, zdrowo odżywiam .. Mam problemy hormonalne i od kilku lat moje włosy nie są w dobrej kondycji. Od momentu gdy zaczełam brać bromergon wypadaja garściami. Na innym forum kilka osób też narzekało na bromergon. Jedna dziewczyna pisała cytuje: " Okazało się ze mam łysienie plackowate !! Pół roku i nie miałam nic żadnego włoska, odstawiłam bromergon i zaczęły rosnąć. " Brała któraś z Was Vitapil ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
|
Cytat:
zasadnicze pytanie - jak przebiegała wizyta w gabinecie? Na jakiej podstawie dr stwierdziła, że wypadanie ma podłoże hormonalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak to ta sama dermatolog, zapisałam się na wizytę jeszcze do innego lekarza, ale to dopiero w listopadzie. Stwierdziła, najpierw spytała "ile mam lat, o tak po 30 tce wiele kobiet tak ma ", kazala mi pokazać zakola , powiedziałam, że zaobserwowałam gdzieś tak od roku , zdecydowanie większy meszek na twarzy, na skórze pleców często występujące krostki ![]() Edytowane przez Szocik5 Czas edycji: 2008-10-17 o 07:29 Powód: ja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
|
Hm, skoro to ta sama dermatolog, to nie dziwię się, że podtrzymała swoją diagnozę i porady dotyczące leczenia, jednakże dziwię się, że od razu stwierdziła, że to ma podłoże hormonalne.
Z doświadczeń opisywanych przez inne Wizażanki wiem, że zapisywanie tychże dwóch medykamentów to bardzo częsta, choć nie zawsze właściwie uzasadniona praktyka ![]() Nie mówię, że dr nie ma racji, ale przydałyby się "twarde" dowody, dziwię się zatem, dlaczego nie dostałaś skierowania na badanie krwi pod kątem zdiagnozowanych przyczyn wypadania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
U mnie za wcześnie jeszcze chyba na jakiekolwiek efekty, ale włosów leci przez ostatni tydzień mniej - staram się dużo jeść
![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
![]() ![]()
#2092 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie wiem czy był już taki wątek, nie znalazłam niestety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
|
Dot.: STRASZNIE wypadają mi włosy ! Pomocy!
Chciałaś chyba napisać, że w ogóle nie szukałaś
![]() ![]() Nawet i wyszukiwarki nie trzeba byłoby za specjalnie używać - to temat z pierwszej strony listy wątków. No, ale teraz już wszystko na właściwym miejscu, więc życzę miłej lektury.
![]() |
#2094 |
Raczkowanie
|
Włosy podobnie jak skóra odzwierciedlają nasze zdrowie
,jeśli włosy wypadają może to oznaczać głównie nie prawidłową dietę, stres lub przedwczesne wypadanie. Najlepiej jest zmienić dietę na zdrowszą , unikać stresu oraz kupić skrzyp polny , który wzmacnia włosy ![]()
#2095 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się, tylko że np w moim przypadku samo "łykanie" skrzypu kompletnie nic nie pomogło a stresu niestety nie da się uniknąć
#2096 |
Konto usunięte
|
a ja nadal nie otrzymałam odpowiedzi na moje zadane pytanie, ponawiam ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Zapoznaj się też z regulaminem podforum fryzjerskiego http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266 bo chyba nie do końca znasz bądź zrozumiałaś jego zapisy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Przyczajenie
|
a ja sama nie wiem czy to wypada mi normalna ilosc wlosow czy nie :| od jakichs 3 -4 lat tak mi zaczely wypadac ze 20 wlosow przy rozczesywaniu no i chyba tyle samo w dzien. normalnie to pewnie bym sie tym nie przejmowala, ale mam wlosy cienkie, nie jest ich za wiele, co poprostu uwazam za niesprawiedliwosc bo moja siostra ma geste grube wlosy ;/ no i oczywiscie przetluszczaja mi sie wiec codziennie musze je myc ;/ chyba to wszystko sie zaczelo jak przestawilam sie na te super szampony z reklamy napakowane chemia. bo jakos nie przypominam sobie zeby ten problem kiedys u mnie istnial. nie moge zapuscic przez to wlosow bo co odrosna to zaczynam je gubic;/ wiec wlosy zamiast dodawac mi uroku raczej ujmuja... uzywalama amlupek radical jakis wcierek od dermatologa i nic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Przyczajenie
|
ja brałam vitapil,skrzyp,silice,Mer z special,magnez,i kupiłam sobie odpowiedni szampon do włosów skłonnych do nadmiernego wypadania i jakoś ciągnę.
Nie mam prawie włosów na głowie,ale żyje się dalej,najważniejsze,że odrastają. Oczywiście ścięłam na krótko,bo innej opcji nie było ;/ w ogóle straciłam dużo,czuje się taka mało atrakcyjna,nawet nie wiem sama. Mam nadzieję,że chociaż trochę coś ruszy szybciej z tym odrastaniem. Ale faktycznie,myślę,że gdyby nie te lekarstwa,nie miałabym nic na głowie. a Włoski wyszły mi oczywiście od Vaxa,co było dla mnie totalnym zaskoczniem,a jednak. i od ogromnego stresu i nerwów..co się przyczyniło jakby nie patrzeć. Damy rade dziewczyny! Najważniejsze to mieć nadzieje i garść cierpliwości ( ; Pozdrawiam cieplutko! ![]() 'Pod płaszcze się pcha,wyziębia nam serca-wiatr.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.