Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 14:11   #4651
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Narek - mnie z Firmy MATRIX niestety nic nie służy. Używałam paru serii.
Parę lat temu używałam z firmy GOLDWELL niby odżywki w areozolu, bez spłukiwania, z serii dla włosów pozbawionych życia i objętości {o ile pamiętam seria w kolorze pomarańczowym}. Pryskało się toto na umyte i mokre włosy. Dobrze się
rozczesywały i zyskiwały na objętości. Niestety, nic więcej nie pamiętam - ale, że przypomniałam sobie o tym i sama nabrałam chęci na powtórkę: poszperam.
Dzięki wielkie, pobuszuje w Internecie na temat tego specyfiku Goldwell'a

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam Aggie125 przymierzała się jakiś czas temu do używania tego szamponu
O, świetnie Zaraz będzie wielkie molestowanie na PW

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 14:33   #4652
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ślicznie

Hm, przede wszystkim trzeba się zastanowić, czy SLES Ci szkodzi, bo nie taki diabeł straszny, jak go malują. Ja używam szamponów z SLES i nie dzieje sie nic złego. Jeśli nie masz po nim podrażnień albo łupieżu to w zasadzie nie ma przeciwskazań do używania takowego.
Może spróbuj któregoś z produktów MYPA z drogerii Natura? Mimo SLES mają bardzo przyjazne składy najbardziej podoba mi się ten do mieszanych włosów [tłuste u nasady i suche na końcach].

Jak wyżej na przykład.
Generalnie jednak dochodzimy tu metodą prób i błędów do optymalnej pielęgnacji, więc szybciutko zabierz się za czytanie tego wątku, by zobaczyć jakie metody stosujemy i wybierz kilka z nich do przetestowania.
Wiem że szkodzi mi stosowanie PANTENE i SHAUMY ..pewno dlatego że są naładowane chemią... Inne szampony są ok.

Ja mało kiedy mam łupież a swędzenie głowy czułam 1 raz w życiu po 1 szamponie ....Więc chyba jestem w miarę wytrzymała..

Ale mam zamiar wyselekcjonować kilka metod dbania o włosięta i wcielić w życie..na razie regularnie piję od 4 miesięcy ziółka na włoski... Może zacznę stosować regularnie naftę? Choć przy króciutkich włoskach to troszkę się boję

No mam wciąż zachomikowanego Wax'a polskiego ...ale też nie wiem czy na krótkie, zdrowe włosy jest sens nakładać????

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 14:50   #4653
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

A ja jestem osobą która posiada włosy lubiące szampony, odżywki naszpikowane silikonami
Dzięki sls w składzie moje włosy są proste, gładkie i wyglądają po prostu dobrze.
Próbowałam szamponów ziołowych bez sls w składzie ale nie mogłam sobie po nich poradzić z moimi włosami.
Właśnie dziś użyłam szamponu Shaumy do włosów prostych i rzeczywiście pomaga ujarzmić fryzurę, dzięki niemu mam włosy idealnie gładkie

Bardzo dbam o włosy, intensywnie je odżywiam, po każdym myciu nakładam na nie maski i odżywki i trzymam pod foliowym czepkiem nawet pół godziny.
Na końce stosuję serum Gliss Kura i mnie ono pomaga i jest skuteczne.

Używam też nafty i jestem zadowolona z jej działania
Nie obciąża mi włosów, wystarczy że potem dwukrotnie umyję je szamponem i jest ok .

Nie służy mi za to jedwab, momentalnie przetłuszcza mi włosy i są one bez życia, oklapnięte i bez blasku.
Stary 2008-10-16, 14:53   #4654
Kasia93b
Raczkowanie

O nie.. siedze sobie dzisiaj w szkole i grzebie oczywiscie w moich wloskach
Pociagnelam tylko za koncowki i zaczely mi odpadac(1cm-2cm) Krew mnie zaleje. Co sie stało? Dbam o nie dwa meisiace, pije pokrzywe, myje szamponami(czarna rzepa, pokrzywa,gliss kur do rozdwajajacych sie wlosow-jakis tam zbior olejkow + odzywka, wcieram sobie 3 razy w tyg. tonik do przetluszczajcych sie wlosow z apteczki babuni, czasami olejek rycynowy i mgielka do roczesywana wlosow z jakiejs firmy, nie pamietam jakiej) Wlosy az za mocno lśnia a koncowki sianowate~~ podcinalam je 25czerwca, chyba za pozno ale chcialam zapuscic( wiec na pewno ide jutro albo pojutrze do podciecia ale czy mi to pomoze? Jutro dostane szampon i maske Wax do wlosow i bio silk jedwab.
Zastanawiam sie czy ja czasem nie zaduzo tego uzywam
Tak bardzo chce miec dlugie wlosy a tu trzeba je podcinac bo caly czas sie rozdwajaja.. mialam za lopatki, konce byly tak zniszczone ze musialam obciac do ramion, teraz odrosly za ramiona i znowu ;(
Kasia93b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 16:49   #4655
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia93b Pokaż wiadomość
O nie.. siedze sobie dzisiaj w szkole i grzebie oczywiscie w moich wloskach
Pociagnelam tylko za koncowki i zaczely mi odpadac(1cm-2cm) Krew mnie zaleje. Co sie stało? Dbam o nie dwa meisiace, pije pokrzywe, myje szamponami(czarna rzepa, pokrzywa,gliss kur do rozdwajajacych sie wlosow-jakis tam zbior olejkow + odzywka, wcieram sobie 3 razy w tyg. tonik do przetluszczajcych sie wlosow z apteczki babuni, czasami olejek rycynowy i mgielka do roczesywana wlosow z jakiejs firmy, nie pamietam jakiej) Wlosy az za mocno lśnia a koncowki sianowate~~ podcinalam je 25czerwca, chyba za pozno ale chcialam zapuscic( wiec na pewno ide jutro albo pojutrze do podciecia ale czy mi to pomoze? Jutro dostane szampon i maske Wax do wlosow i bio silk jedwab.
Zastanawiam sie czy ja czasem nie zaduzo tego uzywam
Tak bardzo chce miec dlugie wlosy a tu trzeba je podcinac bo caly czas sie rozdwajaja.. mialam za lopatki, konce byly tak zniszczone ze musialam obciac do ramion, teraz odrosly za ramiona i znowu ;(
Pokrzywa, tonik - działasz na cebulki, nie końcówki,
szampony ziołowe i drogeryjny gliss kur - mogą wysuszać włosy.
O końcówki trzeba specjalnie zadbać. Zapobiegać wysuszaniu, chronić przed mechanicznymi uszkodzeniami. Poczytaj o oleju kokosowym, myj włosy metodą OMO.
Jedwab może dodatkowo je zniszczyć, bo zawiera alkohol. Początkowo silikony oblepiają włos i wygląda ok, ale na dłuższą metę więcej z tego szkody niż pożytku.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:04   #4656
Śnieżka
Zakorzenienie

ja planuje zaczac pic pokrzywe albo skrzyp jeszcze sie nie zdecydowałam
nie wiem co lepsze,pilam juz pokrzywe kiedys i włosy mi nie wypadały a teraz wypadają troche...
a jeśli chodzi o ta metode OMO...to trzeba wmasować odżywke,potem spłukać,umyc włosy znowu nałożyc odżywke i splukac?
skład tej odżywki ma znaczenie?
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:09   #4657
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
ja planuje zaczac pic pokrzywe albo skrzyp jeszcze sie nie zdecydowałam
nie wiem co lepsze,pilam juz pokrzywe kiedys i włosy mi nie wypadały a teraz wypadają troche...
a jeśli chodzi o ta metode OMO...to trzeba wmasować odżywke,potem spłukać,umyc włosy znowu nałożyc odżywke i splukac?
skład tej odżywki ma znaczenie?
Nie Ja najpierw moczę włosy i nakładam odżywkę od ucha w dół. Myję skalp szamponem. Całość spłukuję. I nakładam jeszcze raz odżywkę. I spłukuję.

Dla mnie skład nie ma znaczenia, chodzi tutaj tylko o to, żeby ochronić włosy "na długości" przed działaniem szamponu.

Sposób świetny, polecam
Stary 2008-10-16, 17:17   #4658
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Nie Ja najpierw moczę włosy i nakładam odżywkę od ucha w dół. Myję skalp szamponem. Całość spłukuję. I nakładam jeszcze raz odżywkę. I spłukuję.

Dla mnie skład nie ma znaczenia, chodzi tutaj tylko o to, żeby ochronić włosy "na długości" przed działaniem szamponu.

Sposób świetny, polecam

aaa juz kapuje dzięki
Stary 2008-10-16, 17:22   #4659
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
aaa juz kapuje dzięki
Nie ma za co

Jeszcze co do wyboru odżywki - nie ma znaczenia, po jaką sięgniesz, byle nie zawierała składników, które szkodzą Twoim włosom - ale to chyba jasne
Stary 2008-10-16, 17:25   #4660
Śnieżka
Zakorzenienie

o jeszcze mi sie cos przypomniało
tą maske glorie to można dostac w normalnym sklepie?
czy przez net trzeba zamówic?
Stary 2008-10-16, 17:29   #4661
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
o jeszcze mi sie cos przypomniało
tą maske glorie to można dostac w normalnym sklepie?
czy przez net trzeba zamówic?
Można dostać. Np. w Auchan podobno bywają. Ale szkoda nerwów na poszukiwania, chyba jednak lepiej zamówić
Stary 2008-10-16, 17:49   #4662
Lunawera
Raczkowanie

Witam wszystkie "Walczące o piękne włoski"

Dołączam do was, bo mam już dość moich strasznie przesuszonych włosów...
No niestety pomimo stosowania różnych odżywek ich stan się pogarsza - wniosek robie coś źle....
Czuję, ze nieunikniona jest wizyta u fryzjera i skrócenie - nad czym ubolewam...
Co do jedwabiu, to mam niestety złe doświadczenia, bo jeszcze bardziej wysusza mi włosy...Wprowadzam też WAX (co 3 dni...), a na zmiane używam Kallosa i innych lekkich odżywek...
Niestety widzę, że największy problem mam z szamponem, bo nie mogę dopasować żadnego, a jestem teraz w posiadaniu Kadusa Energy Repair - jak na razie bez rewelacji...
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że zniszczenia moich włosów są przez rozjaśnianie pasemkami i niestety teraz cierpie... Kiedyś jak też rozjaśniałam i miałam włosy w złym stanie trafiłam do fryzjerki, która podcięła je mocno i te rozjaśnione pofarbowała na ciemny brąz i pamiętam jak dziś, że byłam w szoku, bo włoski się pięknie błyszczały i były takie sypkie - czy to możliwe, że farby mogą jakoś zregenerować włosy i poprawić ich stan ...?

Lunawera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 18:48   #4663
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Ja intensywnie rozjaśniałam przez lata, a dwa tygodnie temu pofarbowałam włosy profesjonalną fryzjerską farbą na ciemniejszy odcień blondu i zniknęło przesuszenie, sianowatość, włosy są w lepszej kondycji.
Stary 2008-10-16, 18:57   #4664
Śnieżka
Zakorzenienie

A ja mam problem z tym szamponem
Nie wiem juz jaki kupic bo nie ma odpowiedniego no bądźmy szcerzy,zeby nie przesuszał,nie miał sls sles i silkonu....
myslałam ze znalazłam odpowiedni bo tylko sles mial z tych złych rzeczy a lupiezu sie dorobiłam ehh
moze spróbuje myc ta barwa chmielową
Stary 2008-10-16, 22:39   #4665
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Wiem że szkodzi mi stosowanie PANTENE i SHAUMY ..pewno dlatego że są naładowane chemią... Inne szampony są ok.
[...]
No mam wciąż zachomikowanego Wax'a polskiego ...ale też nie wiem czy na krótkie, zdrowe włosy jest sens nakładać????
Jak szkodzi ci Panthene i inne takie, to tym bardziej MYPĘ polecam , zerknij na wątek składowy, tam był analizowany już ten szampon.

A jeśli chodzi o odżywianie, to postawiłabym na wcierki dla skóry, stosowanie olejów, natomiast w sprawie odżywki - jakiś lekki spray proteinowo-ziołowy.

Cytat:
Napisane przez Lunawera Pokaż wiadomość
Kiedyś jak też rozjaśniałam i miałam włosy w złym stanie trafiłam do fryzjerki, która podcięła je mocno i te rozjaśnione pofarbowała na ciemny brąz i pamiętam jak dziś, że byłam w szoku, bo włoski się pięknie błyszczały i były takie sypkie - czy to możliwe, że farby mogą jakoś zregenerować włosy i poprawić ich stan ...?
Dużo zależy od składu farby, czy są w niej substancje odżywcze.
Połysk po farbowaniu natomiast to bardzo częste zjawisko, nie łączyłabym tego bezpośrednio z regeneracją.

Cytat:
A ja mam problem z tym szamponem
Nie wiem juz jaki kupic bo nie ma odpowiedniego no bądźmy szcerzy,zeby nie przesuszał,nie miał sls sles i silkonu....
myslałam ze znalazłam odpowiedni bo tylko sles mial z tych złych rzeczy a lupiezu sie dorobiłam ehh
moze spróbuje myc ta barwa chmielową
A to na pewno SLES tak na Ciebie działa? Może to połączenie innych składników uwrażliwia skórę.
Jaki szampon używałaś przed Nivea/po jakim nie miałaś łupieżu?
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 23:40   #4666
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
A to na pewno SLES tak na Ciebie działa? Może to połączenie innych składników uwrażliwia skórę.
mam te same wątpliwosci co Estelle

to, ze kosmetyk nam nie pasuje, to rzadko kiedy kwestia jednego skladnika.

Sles dobrze domywa, wiec nie moge godzic sie na nazywanie go "szkodnikiem" lub czyms w tym stylu. prawie wszystkie szampony apteczne zawieraja go w skladzie. zdecydowanie bardziej szkodliwe jest niedomycie wlosow z tendencja do przetluszczania sie, niz ten caly SLES.

on lubi wysuszac, wiec osoby o suchych, delikatnych, kreconych lub farbowanych wlosach mogą sie z nim nie lubic. dla takich osob jest cala gama szamponow typowo dzieciecych, na bazie olejkow, oleje myjace(olej roslinny+emulgator), mycie odzywka.

czesto SLES jako pomocniczy srodek myjacy, a nie glowny (nie jest pierwszy po wodzie w skladzie), jest dobrze tolerowany, wrecz niezauwazalny.

a szampony Barwy wg kryteriow Śnieżki to rowniez "chemia" wiec nie ma sie co zbytnio cieszyc, ze zamiast Sodium Laureth Sulphate, ma Sodium Pareth Sulphate, w praktyce wychodzi na jedno...

do tego barwniki, chlorek sodu i czesto uczulajacy konserwant

tataro-chmielowy jest swietny dla wlosow, ale przy dluzszym uzywaniu masakruje skore glowy, nie mowie tylko o swojej, bardzo wrazliwej, taka opinie o po ich stosowaniu miala dosc liczna grupa osob

osobiscie nie probowalam, ale kryteria moglaby spelniac http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7434

i blagam wszystkich, nie uzywajcie SLS jako zamiennika SLES, bo drazni mnie to niczym dzwiek pocierania styropianem o szybe
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 23:51   #4667
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
i blagam wszystkich, nie uzywajcie SLS jako zamiennika SLES, bo drazni mnie to niczym dzwiek pocierania styropianem o szybe
Oj, mnie też to denerwuje Ale mam zrozumienie dla tych "pocierających styropianem o szybę" (brrr...) bo sama tak robiłam, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że jest różnica między SLS a SLES
Stary 2008-10-17, 06:32   #4668
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:

Pantene ale ma silikony wiec nie wróce do niego raczej
Stary 2008-10-17, 09:35   #4669
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Pantene ale ma silikony wiec nie wróce do niego raczej
A zadowolona byłaś z jego działania?
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 13:43   #4670
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Pokrzywa, tonik - działasz na cebulki, nie końcówki,
szampony ziołowe i drogeryjny gliss kur - mogą wysuszać włosy.
O końcówki trzeba specjalnie zadbać. Zapobiegać wysuszaniu, chronić przed mechanicznymi uszkodzeniami. Poczytaj o oleju kokosowym, myj włosy metodą OMO.
Jedwab może dodatkowo je zniszczyć, bo zawiera alkohol. Początkowo silikony oblepiają włos i wygląda ok, ale na dłuższą metę więcej z tego szkody niż pożytku.
Czy o silikony chodzi Ci tylko w jedwabiu, czy takze w Waxie?
Wyglada na to ze ja je tymi kosmetykami jeszcze bardziej niszczylam niz pielegnowalam~~
Stary 2008-10-17, 16:29   #4671
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Wyglada na to ze ja je tymi kosmetykami jeszcze bardziej niszczylam niz pielegnowalam~~
A któego masz waxa? Zagraniczny (henna treatment) i l'biotica nie mają silikonów, ale nie wiem jak jest z waxem Rainforest. A silikony, prawdopodobnie masz rówież w odżywce gliss kur.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 17:02   #4672
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A któego masz waxa? Zagraniczny (henna treatment) i l'biotica nie mają silikonów, ale nie wiem jak jest z waxem Rainforest. A silikony, prawdopodobnie masz rówież w odżywce gliss kur.
Jeszcze nie uzywam ale juz zamowilam sobie takie prodkukty jak w zalacznikach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 440923890.jpg (16,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 443254101.jpg (41,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-10-17, 17:43   #4673
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
W Waxach nie ma silikonów
Są trzy waxy zagraniczny (henna treatment), L'biotica i Rainforest
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 11:52   #4674
loloita20
BAN stały

Wiecie co poszłamwczoraj sie czesac na wesele do fryzjera....podpowiedzial a mi zebym loczki sobie zrobila....wiec ok niech robi...jak zaczeła mi nakrecać na te wałki jak zaczeła je rozczesywać i szarpac (bo jej sie spieszyło) to myślałam że sie popłacze i na dodatek wsadzila mi glowe do tej suszary na jakies 20 min myślałam ze ją zabije byłam taka wściekła że aż malo co sie nie poryczałam... ale końcowy efekt mi sie nawet podobał...morał z tego jeden już nigdy nie pójde czesac sie do fryzjerki wole sama je wyprostować i isc w rozpuszczonych to mniej zniszczy wlosy
loloita20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 12:14   #4675
kosmarka
Wtajemniczenie

WYOBRAŻAM SOBIE CO PRZEŻYWAŁAŚ .
Możecie mi wierzyć albo nie-mam 26 lat i jeszcze nigdy nie byłam u fryzjera by układał mi jakąś fryzurę na wyjście .
Jedynie jak idę podcinać końcówki to czasem pozwolę umyć sobie wlosy i wysuszyć suszarką na prosto (często jednak podcina mi włosy lekko zwilżając wodą - bo idę z umytymi swoim szamponem ).

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 12:29   #4676
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloita20 Pokaż wiadomość
Wiecie co poszłamwczoraj sie czesac na wesele do fryzjera....podpowiedzial a mi zebym loczki sobie zrobila....wiec ok niech robi...jak zaczeła mi nakrecać na te wałki jak zaczeła je rozczesywać i szarpac (bo jej sie spieszyło) to myślałam że sie popłacze i na dodatek wsadzila mi glowe do tej suszary na jakies 20 min myślałam ze ją zabije byłam taka wściekła że aż malo co sie nie poryczałam... ale końcowy efekt mi sie nawet podobał...morał z tego jeden już nigdy nie pójde czesac sie do fryzjerki wole sama je wyprostować i isc w rozpuszczonych to mniej zniszczy wlosy
ja raz szłam na wesele chcialam loki to wyszło jakieś ciotkowe uczesanie
musiałam nieco ''oprawić'' zeby ludzko wyglądać
na studniówke tez szłam do fryzjera spoko wyszło ale racja niszczy to włosy jedna te lakiery wałki suszary
jeśli chodzi o szarpanie to nie zapomne jak mi pasemka robiła owszem wyszły bossko ale jak mi myła głowe to co ona robła z moja skóra głowy to masakra tymi paluchami swoimi myslałam ze padne serio nie wiem czy to robiła celowo w każdym razie bylam troche młodsza teraz napewno zwróciłabym uwage
Stary 2008-10-18, 12:47   #4677
loloita20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
WYOBRAŻAM SOBIE CO PRZEŻYWAŁAŚ .
Możecie mi wierzyć albo nie-mam 26 lat i jeszcze nigdy nie byłam u fryzjera by układał mi jakąś fryzurę na wyjście .
Jedynie jak idę podcinać końcówki to czasem pozwolę umyć sobie wlosy i wysuszyć suszarką na prosto (często jednak podcina mi włosy lekko zwilżając wodą - bo idę z umytymi swoim szamponem ).
Moja fryzjerka uważa mnie za wariatke bo jak chodze podcinac do niej końcowki to tylko myje glowe podcina a ja z mokrymi lece jade do doomu nawet zimą... jestem jedyna jej taka klientką
loloita20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 12:54   #4678
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie niszczyłaś, ale też w ogóle im nie pomagałaś.
Zrezygnuj z jedwabiu i Glisskurów, a postaw na regenerację.
Jak już pisałam, końcówkom potrzebna specjalna troska. Jeśli nie prostujesz powinny wystarczyć naturalne oleje, mycie metodą omo.
Spróbuj może tego sprayu http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26172
Używam go już z miesiąc na kilka godzin przed myciem, a ubytku prawie w ogóle nie ma. Zawiera jeden łatwozmywalny silikon i sporo dobroczynnych substancji. Nakładany lekko dłońmi na już umyte końcówki nie przetłuszcza ich i dobrze się spisuje.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 13:38   #4679
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Nie niszczyłaś, ale też w ogóle im nie pomagałaś.
Zrezygnuj z jedwabiu i Glisskurów, a postaw na regenerację.
Jak już pisałam, końcówkom potrzebna specjalna troska. Jeśli nie prostujesz powinny wystarczyć naturalne oleje, mycie metodą omo.
Spróbuj może tego sprayu http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26172
Używam go już z miesiąc na kilka godzin przed myciem, a ubytku prawie w ogóle nie ma. Zawiera jeden łatwozmywalny silikon i sporo dobroczynnych substancji. Nakładany lekko dłońmi na już umyte końcówki nie przetłuszcza ich i dobrze się spisuje.
Dzeikuje za odpowiedz
W poniedzialek go kupie bo dzisiaj juz nie chce wychodzic z domu Mam wielkiego lenia. Ale za to rano bylam u fyryzjerki i podciela mi wloski i grzywke, zapytala mnie czy je codziennie prostuje bo mam dysyc zniszczone konce, a ja że nie prostuje ani nie susze moich wlosow. No nic, odstawiam gliss kur i jedwab. Moja regeneracja bedzie wygladac tak:
Od dwoch tygodni pije wieczorem kubek pokrzywy.
Bede myla wlosy szamponem Wax do suchych i zniszczonych oraz z tej samej serii maske do wlosow bede uzywala( co 3 dni?)
Porozgladam sie po sklepach za szamponami,odzywkami dla dzieci bo podobno sa dobre dla cienkich przetluszczajacych sie wlosow, jak cos takeigo zakupie to sporobuje tej metody OMO bo narazie zadnych odzywek nie mam
po myciu zaproponowana przez Ciebie odzywke na koncowki.
Hmm tak mysle sobie jeszcze o olejku rycynowym ale nie lubie sie nim bawic tak jak nafta, musze z 3 razy myc po tym glowe bo okazuje sie ze jej nie zmylam do konca i wlosy smierdza, i sa tluste.
Na skore glowy bede stosowala z Apteczki babuni tonik do wlosow przetłuszczajacych sie bo po nim naprawde wlosy sa dlugo swieze.
Dobrze wyglada ta moja regenracja, czy potrzebne sa jakeis poprawki?
Stary 2008-10-18, 13:49   #4680
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Mi też ziołowe szampony wysuszają włosy, a dziecinnych nie lubię. Nie lubię też zwykłych drogeryjnych Więc z tego wszystkiego wybieram jednak ziołowe, ale stosuję metodę OMO i problem wysuszania włosów z głowy

A jakie masz włosy? Myslisz, że przy tłustych metoda OMO się spradzi?

I czy zmywa Ci sama odżwyka róznego rodzaju olejki?

I mam jeszcze pytanie dotyczące tego Waxa rainforest, ma on przyzwoity skład? Dodam, że włosy zniszczyły mi głownie szampony i odzywki pantene od tego takze zaczaly mi wypadac wlosy (moja skora glowy nie toleruje silikonow )

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości