|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Cytat:
a piszę tutaj bo poinformowałaś o zablokowaniu PW. Otóż nie chodzi mi o informację o zablokowaniu PW a o to w jakim świetle stawiasz Estelle- jest to bardzo niesmaczne i nie na miejscu [i do tego niesłuszne]. Nie podoba mi się to i proszę o powstrzymanie się od takich zachowań. Proszę i zarazem ostrzegam jako moderator EOT
|
|
#4622 |
|
BAN stały
|
Jolie, nie stawiam nikogo w złym świetle. W wątku nie napisałam dokładnie do kogo zwracam się a jedynie pewna mogeratorka. We wcześniejszym poście zwróciłam się tylko z zapytaniem (już wiadomo do kogo) dlaczego przyznaje mi ostrzeżenie. Ja tylko ją zapytałam, więc nie przedstawiłam nikogo w złym świetle.
Pozdrawiam |
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
johnw57 - no i przez coś takiego źle mi się czytało ten wątek (dokładnie ostatnie 2 strony). Rzeczywiście nie potrzebne było to wsyzstko na publicznym forum, mam teraz pewien niesmak
. Po co nam to czytać, narobiłaś ambarasu, a ja teraz zajmuję swój cenny czas by poszukać coś cennego, a tu zonk .Żeby zakończyć temat prosimy od tej pory o normalne konwersacje wnoszące coś do tego wątka A teraz tak od siebie: nigdzie nie mogłam dostać maski joanny z miodem i cytryną (chodziłam po całym mieście) aż zamówiłam w kosmetykachdlaciebie razemz emulsją glorii (dziś pewnie dojdzie paczka), wczoraj poszłam do jednego sklepu z bielizną i kosmetykami (2 w 1)i wylukałam tam ta maskę - po co mi to było czego szłam do tego sklepu Rzeby nie było tak źle to znalazłam inne perełki - jak perłowy jedwab joanny, i kosmetyki do włosów kręconych z mariona - zaraz poszukam ich na wizażu .Od 3 myć włosy polewam octem z wodą
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest panikowanie Zdaje się, że Truskawkowawiosna pisała kiedyś o tym, że od zapachu Kallosa Latte ją mdli, dlatego go nie stosuje Ja osobiście ten zapach lubię, ale jego intensywność nie pozwala mi używać Kallosa mlecznego zbyt często
|
|
#4625 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Taka interpretacja spododowana była również całym kontekstem wypowiedzi ==> podejrzeniem składników [w tym i tych zapachowych] o szkodliwość. |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Wyraźnie w PW do Ciebie napisałam, że moderator postąpił zgodnie z regulaminem i, że wyjątkowo zniosę Ci punkt bo rozumiem przypadek problemów technicznych. Bardzo nieładnie. Moderator przychyla się do mojej prośby, a Ty go ośmieszasz na forum publicznym. To nie jest zabawa w dobrego i złego policjanta.
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
Witam, mam kilka pytań i będę niezmiernie wdzięczna, jeżeli ktoś mi pomoże.
A więc: 1. Kupiłam sobie Wax dla blondynek z nadzieją, że poprawi ogólny stan moich włosów. Jestem bardzo rozczarowana. Nie mogę za żadne skarby ich rozczesać po tej masce, w rezultacie wypada ich trzy razy więcej. Czy Wy też macie podobne doświadczenia? 2. Mam włosy długie - do pasa brakuje im około 10 cm, koloru ciemny blond (naturalny) z refleksami jasny blond (rozjaśniane). Chciałabym je wzmocnić, tak, żeby mniej wypadało, nie łamały się, nie rozdwajały i dobrze rozczesywały. Czy istnieją jakieś drogeryjne lub apteczne preparaty, które mogłyby mi w tym pomóc? 3. Mówi się, że codzienne mycie nie szkodzi włosom. Czy jesteście tego samego zdania? W końcu to narażanie na dodatkowe uszkodzenia mechaniczne: tarmoszenie, rozczesywanie, wycieranie i inne nieprzyjemne ingerencje w ich życie. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
|
|
#4629 |
|
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
'Estelle' twoje włosy są takie piękne.. są inspiracją dla mne by kiedyś też dojść to takiej ładnej kondycji włosów i naturalek...
Kiedyś czytałam jak o nie dbasz.... i troszkę staram się wprowadzać we własne życie Ale jak ja mam nie stosować szamponów bez sls skoro u mnie w okolicy już powoli w ogóle takowych nie ma Kiedyś dorwałam w kiosku -przypadkiem- szampon rumiankowy BARWY byłam w 7 niebie a teraz nie mogę go znaleźć ![]() W TESCO były kiedyś Barwy -teraz są ale tylko pokrzywowa i rzepowa a one mogą za bardzo wysuszać mi włosy...a inne np. POlleny EVy (Eva natura) już mają SLS ![]() Chyba będę zmuszona zamówić szampon z Avonu z cała tą chemią... Albo kupie jakiś dziecięcy...ale one chyba też mają sporo chemii co?
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. jeśli chodzi o waxa to mamy tu o nim odrębny wątek. Wnioskuję, że posiadasz henna treatment wax, która w swoim składzie posiada SLS [detergent] a ten może działać w sposób przez Ciebie opisany. Proponuję go odstawić na jakiś czas i obserwować reakcję włosów. 2. o wypadaniu też jest odrębny wątek- tam znajdziesz sporo informacji jak wzmocnić włosy. Polecam także wątek "sposoby na przyspieszenie porostu włosów" znajdziesz tram ciekawe patenty jak włosy nie tylko przyspieszyć ale i wzmocnić [od siebie, z apteczno/drogeryjnych preparatow, polecam lotion seboradin niger i tonik neril z garniera- ale także domowe wcierki i zabiegi wzmacniające] W kwestii łamania i rozdwajania odsyłam do ściągi podwieszonej na górze listy tematów "Włosy zniszczone, suche, szorstkie–domowe sposoby, polecane kosmetyki–ściągawka". Znajdziesz tam kilka rad jak dbać o włosy i czym je pielęgnować. 3. włosy należy myć tak często jak tego wymagają. Przetłuszczanie ich może się dla nich źle skończyć- ale z drugiej strony zbyt częste mycie może powodować uszkodzenia mechaniczne, wysuszanie etc. Trzeba znaleść złoty środek
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Jolie2601 - bardzo bardzo dziękuję
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogole jestem zalamana bo szamponu nie moge normalnego znaleźć
![]() jak nie sls to sles jak nie sles to silikon ...kupilam szampon nivea to ma sles no nic trudno ale lupiezu dostałam przez nie go ![]() ziolowe mi wysuszaja włosy dziecinnych nie lubie wiec juz straciłam nadzieje ze znajde dobry szampon
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co kupić? Wolałabym taki bez sls i silikonów! Może dziecięcy kupie? Kurcze... nawet niektóre ziołowe jakie widzę w sklepach mają sls! ![]() Cytat:
ja niby mam włosy bezproblemowe (odkąd obcięłam) ale.... z doświadczenia wiem że żaden PANTENE mi nie pasi ani SHAUMA wiele z nich obciąża włosy a jeszcze więcej ma sls... Chyba najmądrzej bym zrobiła jakbym miała te wszystkie "ale" gdzieś i kupowała jakikolwiek nie przejmując się silikonami , sls i innymi pierdołami ...tak jak moja bratowa... Kupuje ten szampon który ładnie pachnie!
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc z tego wszystkiego wybieram jednak ziołowe, ale stosuję metodę OMO i problem wysuszania włosów z głowy
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no aj tez mialam pantene ale jak dowiedzialam sie o silikonach itd.to odstawiłam a tez mam takie przebłyski żeby uzywac pantene i olac silikony bo np.inni sie tym nie przejmuja ![]() pani-jesień czyli odżywka-mycie-odżywka?
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szampon ziołowy, którego używam ma SLES w składzie, wiec pewnie Ci nie podpasuje...
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie mi sie udalo znaleźć szampon bez silikonów i sls ale za to miał sles ale pomyslalam co tam zawsze sie znajdzie jakies ale no i to był nivea tylko łupiezu sie nabawiłam i musze go zwalczac teraz nizoralem ![]() a mozesz podac nazwe?moze wypróbuje
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BezSLESowe są głównie szampony dla dzieci ![]() A nie myślałaś o myciu włosów odżywką? ![]() Ten mój szampon to Radical ze skrzypem polnym, ma słabe na opinie na KWC, ale mi osobiście pasuje
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki!wiecie co chciałam się trochę pożalić
czy istnieje jakiś uniwersalny szampon który zaradzi moim wszystkim problemom? Moje włosy nigdy nie były gęste, są raczej cienki, a do tego przetłuszczające się...hmmm to znaczy nie, ona są poprostu tłuste, skoro muszę ja myć 2 razy dziennie w domu to bajka ale jak siedzę na uczelni do 18 to sobie wyobraźcie jak mi źle i cięzko |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przede wszystkim prostownica nie niszczy troche a bardzo wiec pierwszy krok to odstawienie prostownicy (wiem ze wydaje Ci sie to niemozliwe ale sama przez to jakos przeszlam ) ja proponuje na siano stosowac mocne nawilzacze ale skoro masz sklonnosc do przetluszczania sie to tak od wysokosci ucha no i ogolnie poczytaj watki o wl przetluszczajacych sie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144 |
|
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak już tak się żalicie to ja też dołączę
.Używałam:
![]() Biorąc pod uwagę, że mam kręcone włosy z suchymi końcówkami zdecydowałam się na mycie odzywką. Ale na sam pocżatek co drugie mycie, bo chcę jeszcze zużyć vatikę, a hergon ani emulsja glorii jej nie zmyją pomoże mi w tym joanna z miodem i cytryną. Zobaczymy, czy to coś da ![]() Będę meldować na bierząco Powodzenia dziewczyny w poszukiwaniach, jestem z wami
|
#4645 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Mam pytanie do Was dziewczyny
Mam suche i przetłuszczające się włosy, niestety jest to też wina częściowa mojej choroby.. Ale może poleciłybyście mi jakiś dobry szampon lub inne kuracje. Z góry dziękuję za all odp Pozdrawiam
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
up
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a nie dwóch pełnych części![]() ja definitywnie odstawiłam prostownice.od 2 miesięcy.TO ZłOOO!!! prostuje je może raz na miesiąc jak wypadnie jakaś okazja. na codzień preferuje ładnie spięte włoski. wtedy nie trzeba ich prostować. i jak podrosną..będą tak prawie do połowy pleców ( w maju) to wybieram się ponownie na trwałe prostowanie, aby nie niszczyć ich prostownicą nie mylić mi tu z chemicznym prostowaniem które okropnie niszczy włosy. to zupełnie inne dwa zabiegi, różnią się znacznie sposobem przeprowadzania, efektem i tez niestety ceną. na zniszczone partie włosów polecam MASKE (nie maseczke) absolut repair. najlepsza z masek profesjonalnych jakie do tej pory stosowałam. wyda się około 65 zł za 500 ml. opłaca się! drogeryjna odżywka kosztuje zwykle około 10-12 zł za 150 ml... prosty rachunek a lepiej chyba wydać te pieniądze raz a porządnie na coś CO NAPRAWDE DZIAłA a nie tylko ładnie pachnie no ewenetualnie dobre chyba są odzywki joanny, gloria, wax i kallos. z tych tańszych, choc ja po nich nie miałam tak piorunującego efektu jak po kosmetykach profesjonalnych i wszelkie domowe mikstury .dziewczyny własnie tak patrze na moje serum Absolut Repair. ma w składzie na trzecim miejscu : ALCOHOL DENAT . TO CHYBA NIEDOBRZE jest to serum do uwrażliwionych części włosów, końcówek..i w składzie alkohol, który przecież wysusza proszę powiedzcie że się myle ,,,dziwne żeby loreal dopuscił się takiego niedopuszczalnego czynu
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A używała któraś z Was szamponu Matrix Amplify? Strasznie denerwuje mnie ten brak objętości włosów(są zbyt ciężkie) i czytam właśnie pochlebne recenzje na jego temat
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narek - mnie z Firmy MATRIX niestety nic nie służy. Używałam paru serii. Parę lat temu używałam z firmy GOLDWELL niby odżywki w areozolu, bez spłukiwania, z serii dla włosów pozbawionych życia i objętości {o ile pamiętam seria w kolorze pomarańczowym}. Pryskało się toto na umyte i mokre włosy. Dobrze się rozczesywały i zyskiwały na objętości. Niestety, nic więcej nie pamiętam - ale, że przypomniałam sobie o tym i sama nabrałam chęci na powtórkę: poszperam. |
|
|
|
|
#4650 | ||||
|
|
Cytat:
Dziękuję ślicznie Cytat:
Może spróbuj któregoś z produktów MYPA z drogerii Natura? Mimo SLES mają bardzo przyjazne składy Cytat:
Generalnie jednak dochodzimy tu metodą prób i błędów do optymalnej pielęgnacji, więc szybciutko zabierz się za czytanie tego wątku, by zobaczyć jakie metody stosujemy i wybierz kilka z nich do przetestowania. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

a piszę tutaj bo poinformowałaś o zablokowaniu PW. Otóż nie chodzi mi o informację o zablokowaniu PW a o to w jakim świetle stawiasz Estelle- jest to bardzo niesmaczne i nie na miejscu [i do tego niesłuszne]. Nie podoba mi się to i proszę o powstrzymanie się od takich zachowań. 
. Po co nam to czytać, narobiłaś ambarasu, a ja teraz zajmuję swój cenny czas by poszukać coś cennego, a tu zonk
- po co mi to było
Rzeby nie było tak źle to znalazłam inne perełki - jak perłowy jedwab joanny, i kosmetyki do włosów kręconych z mariona - zaraz poszukam ich na wizażu 
To nie jest panikowanie

?? bo mam jasny blondzik na głowie i nie chciałabym żeby mój kolor w jakimkolwiek stopniu uległ zmianie