|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
A ja się chyba tam zgłoszę żartuje oczywiście. Widziałam tylko urywek i nie spodobało mi się.A ja dzisiaj nic nie pisałam poniewaz nadrabialam zaległosci w sprzątaniu. Wczoraj nic nie zrobiłam przez to, ze ciagle w necie siedziałam więc musiałam dzisiaj nadrabiać. Mój tato znowu ma swoje humory, czepia się ciagle mnie i mamy. Dzisiaj w złosci rzucił nawet maszynką do robienia papierosów, prawie okno wybił, on coraz słabiej panuje nad sobą. wykorzytsując to, ze moj brat i brataowa sie wyprowadzili, przenosiłam ze swojego pokoju rzeczy które są zbędne, zrobiłam sobie trochę luzu, a moj ojciec wpadł na pomysł, ze ławe mi wniesie, której się pozbyłam jakieś dwa miesiace temu (on oczywiście nie chce się jej pozbyć, a jest stara) ja się nie zgodziła i kłotnia była. Jak by nie moja mama to bym z ojcem na głowe dostała. Ona to ma do niego cierpliwość, podziwam ją za to. Boze jak ja bym chciała się wyprowadzić. Chciałabym mieć pracę i swoje mieszkanko, nie duże, byle było moje.
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Judi cudowna fryzurka!
tak Anisia szal dzidziolow... ale moj to ja sama nie wiem, przypuszczam, ze mleczko mi zanika i zwyczajnie maly sie nie najada. Moze przez to nie spi. Poza tym dzis pojawilo sie cos w rodzaju okresu, plamienia i bol brzucha...normalnie dokladnie jak u mojej mamy, ona tez 3 mies. pierwsze dziecko karmila... Troche ie zalamalam i sie poplakalam, ale z drugiej strony to ja sczzerze mowia mam juz dosyc karmienia piersia i jestem w rozsypce. Maly dalej ulewa, jest niespokojny i teraz jeszcze ten lekki sen, a raczej jego brak. Dzis kupilam juz sztuczne mleko i jak jutro bedzie tak jak dzisiaj to na pewno mu podam, przynajmniej sie najje. |
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to chyba rzeczywiście pokarm Ci pomału zanika. Ale jak karmienie nie daje Ci satysfakcji, nie lubisz tego to chyba dobrze, że zanika. Mi się wydaje, ze mama tez powinna czerpać satysfakcje z karmienia. Ja bardzo lubie karmić piersią. Uwielbiam patzreć jak mała pije, ssie, ciągnoe sutek, czasami jest taka zła, ze już nie leci
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spania, to pewnie często wychodzisz na spacerki?Tam też nie śpi? Nadmiar świeżego powietrza powinien pomóc w spaniu. Ja zazwyczaj jakieś 30-45 min po jedzeniu Boryska bawię się z nim, śpiewamy gadamy, ćw. obracanie się leżenie na brzuszku- nawet ostatnio książkę mu czytałam jak był marudny po szczepieniu i jak widzę, że jest zmęczony odkładam jak zwykle do łóżeczka, daję smoka, przytulankę pod policzek i włączam karuzelkę, nawet ostatnio sam zasypiał (o dziwo!). Tylko u mnie jest tak, że Borysa od małego uczyłam samego zasypiać i zawsze spał w swoim łóżeczku, albo na spacerze. P.S. a próbowałać karmić go na leżąco? Jak jest zmęczony nakarm go tak i jak widzisz, że się najadł szybko daj smoka, poleż chwilę przy nim, pogłaszcz po główce. A może mu za ciepło, albo za zimno? Przewietrz pokój przed spaniem. Hmm...nie wiem co może być jeszcze- może poprostu skok rozwojowy (oby mnie to ominęło plisss!). Ok, dobranoc. Aaaa. zapomniałabym. Wymieniłam dziś Boryskowi już gondolę na spacerówkę. ALe mi się podoba ta wersja- Boryskowi chyba też leciutko podniosłam oparcie, widzi cały świat, a jak jest zmęczony to wygodnie mu się zasypia. NAsza karoca też jest koloru pomaranczoweg- oj z daleka nas teraz widac
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki zabawowy jest jak je. Ale to fakt, nic na siłę! |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ten banan jest zabujczy. Uwielbiam jeszcze widok tych wielkich oczek, które w trakcie picia robią się coraz mniejsze i mniejsze. Ja się cudownie czuję karmiąc. A tak się martwiłam, ze nie będę miała pokarmu bo jestem prawie płaska ![]() Veronko rzeczywiście będziecie widoczni z daleka
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Borys ostatnio przerywa jedzenie, odwraca główkę i patrzy w tv.Oj jak ja tego nie lubię, cały czas, wszędzie muszę mu tv zasłaniać bo mogłby tak patrzeć i patrzeć, a wiadomo, że to nie zdrowo! No, a jak zasłonię, to sobie przypomina, że chyba cosik jadł i wraca, a chwilkę później znowu mnie sprawdza i odwraca główkę, bo może zapomniałam, że mu nie wolno hehe. |
|
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To Borysek lubi teli Moja Ala lubi czerwony kolor, mam na ścianie 3 duże maki naklejone, zawsze się w nie wpatruje.
|
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mic uciekam do łóżka. słodkich snów.
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jak się pośmialiśmy ![]() A tak w ogóle to dzień doberek ![]() Wczoraj wieczorem miałam jazdę z małą z przyzwyczajenia już wstałam ![]() Taka sobie ta pacynka jest rozbrajająca! Prześliczna! Kochane, a czy Wasze dzieciątka śmieją się już w głos? Moja Olcia jeszcze nie że tak się wyrażę
|
|
#1271 | ||||
|
Zadomowienie
|
Helol babencje
Kasiulka Lenka się tak dziwacznie śmieje bo wydaje z siebie odgłos yyyyyyyyyyyyyyyyy taki gardlowy podobny do krztuszenia się, że czasem jakby ktoś nie wiedział to mógłby pomyśleć ze coś jej się dzieje
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
hello
dziewczynki mam pytanie chce Mikiego odtransportowac do spania do jego pokoiku, czy ja go uslysze jak sie obudzi i bedzie chcial cyca? dzis rano testowalam to go uslyszalam, ale jak to bedzie w srodku nocy? |
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu to moj zestaw
Mikusiowy1 miesiac http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1218183571 2 miesiac http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1220770421 3 miesiac http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1222091524 no i start bo nie umieszczalam wczesniej: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1224409155 |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Oj na pewno usłyszysz i to bardziej niż w dzień.
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię odsypia dziś wczorajsze wrażenia, choć akurat teraz obudziła się i siedzi na leżaczku. Trzeba będzie z teściową pogadać żeby jej tak nie nosiła cały czas. A jak myślicie takie małe dzieci już poznają? bo jak są teściowie to Ola nie śpi, nawet na rękach i potem jest wynoszona i zmęczona, wczoraj powstał z tego lekki armagedon.
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
My po śniadanku. Ubrałam dzisiaj mała w sukienke, ona strasznie nie lubu jak jej się coś zakłada przez główkę. To jest zestwa Alicji tylko nie wiem jak się robi by podać linki Alicja start Alicja start.jpg Alicja 1 miesiąc Alicja 1miesiącc.jpg Alicja 2 miesiąc Alicja 2 miesiac.jpg
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że poznają już.
|
|
#1278 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A jeśli chodzi o kobiety samotne z dziećmi - to ja je podziwiam. Trzbe być naprawdę silnym. A myślę, ze i tak ich oodbiór w społeczeństwie bardzo się zmienił, zwłaszcza w młodszym pokoleniu. Przysłowiowa "panna z dzieckiem" już nie budzi takie zgorszenia jak kiedyś. Choć oczywiście nadal nie jest lekko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja słyszę. |
|||||
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
moj Miki na szczescie jeszcze miesci sie w gondoli, ale widze ze juz niedluga nia pojezdzi, chociaz gondolka i tak jest z tych wiekszych troche mi szkoda bo zawsze to cieplej niz w spacerowce, parcia na wstawanie nie ma, ale w gondoli troszke malo widzi ulubionych lisci na drzewach
na dworze dosc szybko usypia od kolysania na chodniku, wychodzimy przed poludniem jak zaczyna mi okropnie marudzic i wrzeszczec bez powodu, na dworze jak reka odjal
|
|
|
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja Ale narazie w gondoli zostawie, tam jest jej cieplej. A jeśli chodzi o to, ze nic nie widzie z niej to, to nie jest problemem bo ona i tak zawsze spi na spacerach
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy ze spacerku, fajnie dzisiaj ciut cieplej, chociaż i tak dość wieje. Ola dosypia sobie jeszcze w wózku przed domem
Słoneczko do niej zagląda a ona chrapie jak zabita, ale to bardzo dobrze, po wczorajszym dniu niech się dziecko wyśpi. Dziś pierwszy raz zasnęła na mnie w pozycji pionowej, tak padnięta była My też jeszcze wozimy sie w gondoli i ciekawa jestem jak długo posłuży. Gdy przechodziłam dziś koło jakiegoś samochodu to za tylnym siedzeniem wstawiona była gondola z wózka... taka mała, że nie zdawałam sobie sprawy, ze takie w ogóle produkują czarno pomarańczowy, maluśki!
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Byliśmy na spacerku na lotnisku, ale nas wywiało... normalnie zaraz chciałam zmykać do auta ![]() jeszcze jakis chłopekk roztropek miał do nas problem, ze chodzimy po jego działce, że to jest teren prywatny i czy nie widziałam bramy...a ja do niego czy chodzi mu o tą bramę co leży zakkopana w trawie... jaki buc. Jakbyśmy mu na tej działce role uprawiali . ani nie ogrodzone ani nic. Dupek jeden wyśmialiśmy go i tyle
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dorbarku, pare stron wczesniej robilam akcje z ta lista i dopisywałam w miare zgłoszeń
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Uff My tez wybylismy dzis na spacer o 13.00. Mlody pospal 30 min a potem spac mu sie nie chcialo oczywiscie wrocilismy do domu, był cycuś i poszedl w kimono Podejrzewam, ze jak sie uda to bedzie to ta jedna dluzsza drzemka, dzieki ktorej moj syn nie jest marudny Faktycznie te nasze dzidziole maja jakis zmasowany atak marudzenia. marti ty sie przestan stresowac tylko przystawiaj mlodego czesto do cyca, pij herbatki na laktacje, stres wplywa na zanik mleka wiec apeluje o spokoj, a wszystko powroci, mozesz dawac mu butle sztucznego na noc, a w dzien karm cyckiem.. nie rezygnuj jeszcze z karmienia, jesli nadal chcesz karmic naturalnie. ja przyznaje ze jest to dla mnie baaardzo wygodne Piotrkowi nadal wystarczy pokarm z jednej piersi, wypija, najada sie a nastepne karmienie jest z drugiej piersi. Tak jade od poczatku i poki co jest git
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Dziś wróciliśmy z pobytu u moich rodziców. Jak fajnie pobyc trochę na wsi i spacerowac do woli po lesie. Dobrze, że pogoda w miarę dopisała. Odstresowaliśmy się trochę po tym pobycie w szpitalu. Ja też dalej karmie mego synka cycem ale czasami mało brakuje żebym się poddała. Ciężko jest byc na diecie ubogoantygenowej no ale jakoś wytrzymuję. To ja też chcę dodac zestaw Huberta, aby był w gronie Mlekopijców lata 2008 ale zrobię to w następnym poście.
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
mama mnie dopadła z oliwką...
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Oto zestaw Huberta
Z góry dziękuję za dołączenie
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
o rany Judi, bosssska fotka
NibyNic welcome back Juz dodaje Huberta
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
troszke fotek z dzisiejszego spacernika
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Piotruś to śliczny model... normalnie buźka ze ho ho
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
dzis postanowiłam małej dac sztuczne mleko, mam jakies na E....
i pierwsza butla do wylania, ale fakt jak skosztowałam to sie nie dziwię płakała z głodu i dałam jej cycka, ale druga butla, nie poddałam sie i wypiła 100ml, chyba sie przekonała następny raz pierś i po jakiejś godzinie Wiktoria tak zwymiotowała, jak nigdy i nie wiem czy to wina mleka?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

żartuje oczywiście. Widziałam tylko urywek i nie spodobało mi się.

.
i nie wiem czy to wina mleka?