|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
MAMA - cyt. a ty zastanów się tym czasem nad podkładem muzycznym, najlepiej po polsku - błagam
Oczywiście postaram się dopasować coś naszego, chociaż mam bardzo ciekawą i piękna muzyczkę afrykańską, która burzy krew. Aga mam nadzieję , że się nie pogniewasz za te metamorfozy. Chciałam Ci wysłać na gg lub wiadomości P ale nie da się więc tu je pokazuję. Edytowane przez alicjazopola Czas edycji: 2008-10-18 o 18:57 |
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
słuchajcie! jestem jakby nowa i mam kilka pytań, których nie znalazłam w FAQ.
chciałabym zaadoptować malucha, ale nie wiem: - czy do adopcji muszę mieć ukończonę 18 lat? wstyd się przyznać, ale nie jestem pełnoletnia. czy o pomoc muszę prosić rodzinę? - czy jeśli rozpocznę adopcję np. 10 letniego dziecka i po jakimś czasie skończy ono szkołę podstawową będę musiała podwyższyć stawkę i nadal płacić na jego edukację w szkole średniej, czy będę mogła zaprzestać i 'adoptować' nowe dziecko? może to brzmi trochę egoistycznie, ale nie ukrywam, że te 'trochę' więcej pieniędzy stanowi dla mnie różnicę, gdyż sama jeszcze nie zarabiam, a nie sądzę, żeby moja rodzina miała chęć się dołożyć. - czy 'moje' dziecko będzie miało możliwość przeznaczenia większej ilości pieniędzy 'dla siebie'? czy też może nadwyżka zostanie przeznaczona na konto wspólne? - czemu te paczki idą aż pół roku!? ;P - czy każde dziecko odpisuje na listy swoich rodzin zastępczych? narazie tyle, jeśli sobie coś jeszcze przypomnę, napiszę. a teraz proszę was bardzo o odpowiedź, oczywiście jeśli macie czas i chęć. z góry dziękuję. ^^
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
aaha, jeśli ktoś miałby chęć odpowiedzieć może napisać na gg: 2978967, na maila: asia_boron@op.pl , na PW albo gdziekolwiek. naprawdę, chciałabym pomagać. ^^
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o adopcje to zacytuję Markosa, kiedy odpowiadał na podobne pytanie
Cytat:
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
A ja dostałam formularz Clebsona
Właśnie się dowiedziałam, że miał urodziny 14 października. Chciałabym tutaj bardzo nieśmiało zapytać Siostrę, czy można byłoby kupić Clebsonowi na cito jakiś prezent ? Chyba, że przesłane pieniądze zostały już wykorzystane. Wiem, że Siostra ma na głowie całą misję, ale jakoś tak zrobiło mi się przykro że jako adopcyjna mama zawiodłam. A chłopak pewno czekał ![]() No to jak z paczką ze Śląska ? Skoro już coś wiem, to chętnie się dorzucę do dużej paki, nie pamiętam tylko kto się deklarował do jej wysłania. Mam przy okazji jeszcze pytanie do bardziej uczonych, co oznacza PENTE COST wpisane w rubryce wyznanie ? |
|
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli, że nie można już zaadopować imiennie dziecka? ;(
|
|
|
#2647 |
|
Rozeznanie
|
Niestety... Chyba że ewentualnie razem z kimś kto już ma przydzielone dziecko. Albo w jakiejś innej organizacji ![]() Udało mi się skontaktować z Avą... Jej córcia podobno się rozchorowała. Także Gosiak jak jeszcze nie zaczęłaś pisać tych tekstów to nie pisz, bo Ona mówiła że ma już gotowe i że mi prześle buziaki
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
PENTECOST, czyli Pentekostalizm (ruch zielonoświątkowy) - kierunek w chrześcijaństwie wyrosły i zakorzeniony w ewangelikalnym protestantyzmie.
|
|
|
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
słuchajcie, może pomożecie mi znaleźć taką osobę, która już nie może opiekować się dzieckiem i mogłabym za nią przejąć tą funkcję?
albo jakąś podobną fundację, w której mogłabym za podobne pieniądze [bo w większości, które oglądałam kwoty zaczynają się od 15 euro/miesiąc, a nie 15, 20 zł/miesiąc.] pomagać i zaadoptować dziecko? mam nadzieję, że ktoś będzie miał czas i chęci poświęcić mi swój czas. czekam np. pod podanym wcześniej gg. ^^
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Alicjo
wielkie dzięki prześlij mi to(te zdj) proszę na maila aga@adopcjaserca.pl ![]() płyta dla Ciebie i Gosi nagrana w torebce - 2 szt asius - u Markosa w podpisie masz linki do innych organizacji
|
#2651 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrów Agnieszkę i ucałuj Ją ode mnie .Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2652 | ||||||
|
Rozeznanie
|
lampa echo. nie znalazła się :/
do tego nawalił mi laptop a bez niego ani rusz do Zambii( bo telefony nie działają a kontakt ze światem, Mężem i Córeczką muszę mieć) więc "drobny" wydatek dodatkowy na wyjazd sie znalazł. Eh. Trudno. Próbujemy myśleć pozytywnie. Będę robić zdjęcia za dnia ![]() Cytat:
Skany jakies dostałam i dalej sobie koresponduję więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie gadam bo zapeszę :p Kajarabek na spotkaniu mówiła, że jesli ma coś robic to od dziasiaj czyli odo soboty - najwyraźniej cos miała zaplanowane na cąły tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Maila od Siostry dostałam. Dziś puściłam przelew na zarezerwowany bilet bo do końca nerwy czy w ogóle pojadę - mój "małżeński" paszport sie robił, ale dostałam wczoraj cynk że do odbioru przez terminem zgodnie z życzeniem Już jest ![]() SEONA - CUDOWNA WIADOMOŚĆ! Cytat:
![]() Też nie mogę się doczekać przyjazdu - wyprawy swoja drogą ale poznac Was wszystkich i mieć rzeczywiście miesiąc czasu by pomóc w czymś realnie to mnie najbardziej mobilizuje. Tutaj pomagam "zaocznie" i kulejąco co dzewczyny poświadczą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ulisia - już w środe przygotowałam poprawki projektu AFRYKA Młodych Liderów i napisałam treść na stronę internetową o akcji Serce dla Afryki, ale zapomniałam wysłać. Właśnie wysyłam maila tylko Twój adres znajdę. Prześlę też do MAMY - przyznam, że mialam tylko kłopot czy pisać dużo o adopcji imiennej ale w końcu tego nie zrobiłam. Zreszta zobaczycie jak i koniecznie FEDBACK! ( ) Przelew tez dopiero dziś poszedł z mbanku Masakryczna z terminem jestem. Wstyd.
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Mój e-mail: (<ciach> jednak usunęłam... nie chcę żeby był do publicznej wiad.
)Dziękuję!
Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-10-19 o 17:14 |
|
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
SEONKA gratuluję!!!!!!!
Dziękuję za formularz Jeremiasza, okazuje się że żadne z jego rodzeństwa nie nosi takiego jak on nazwiska. Mieszka u cioci??? mimo iż mama żyje. Tata niestety nie ![]() Ja też mam pytanie - w rubryce religia ma napisane CHRISTIAN - BREAD OF LIFE - ? I muszę się pochwalić - mój synek lubi matematykę i chce zostać nauczycielem!!! |
|
|
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
W moim formularzu (który dostałam już jakiś czas temu) było religion - SHALOM i do tej pory nie wiem co to znaczy...
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
To będzie chyba Wspólnota Chleb Życia. Zambia była kiedyś kolonią angielską i stąd tyle protestanckich wspólnot.
|
|
|
|
#2657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ulisia łyżeczkę wczoraj mój mąż wydarł siłą pani na poczcie ( w soboty nie noszą awizo...) Dziękuję Zaraz piszę pozytywa )
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie, trochę tych religi tam jest. xd
a czy napewno nie dałoby się zrobić jakiegoś małego wyjątku? tak bardzo mi zależy na pomocy, ale konkretnemu dziecku! ludzie, pomóżcie mi. ;P
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
kurczak, wiem, że wam zawracam głowę, ale może jednak ktoś by mi pomógł, porozmawiał, doradził? bardzo mi zależy. ^^
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
Spytaj się na forum czy ktoś kto ma już przydzielone dziecko przyjmie Twoją pomoc, tak żebyście razem byli opiekunami jednego dziecka (dzieci często mają liczne rodzeństwo, więc pomoc na pewno się przyda).
Albo poszukaj innej organizacji zajmującej się adopcją serca. Powodzenia!
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie pytałam, ale nie sądzę, żeby ktoś chciał się 'podzielić' ze mną tym obowiązkiem. innych organizacji znalazłam kilka. przy czym właśnie ta ma najlepsze warunki i wymaga stosunkowo mało pieniędzy. tutaj dzieci mogą dostać coś 'ponad plan' a w innych wszystkie większe sumy idą na konto wspólne. cóż, dzięki za odpowiedź, będę czekała i szukała dalej. ale jeśli to wszystko się odblokuje, zarezerwujcie mnie na pierwszą chętną. ^^
|
|
|
#2662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
była przecież mowa o tym, że jest trochę takich osób i trzeba coś z tym zrobić. Siostro, Mamo, Gosiu?
|
|
#2663 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co Seona mówiła na spotkaniu, to ostatnio tym dzieciom przyznano kolejnych rodziców...
Ja to nie wiem...jak tak można???? Obieca się takiemu dziecku pomoc, dziecko myśli że zaraz pójdzie do szkoły w nowym mundurku, że zaraz będzie mogło bawić się z innymi dziećmi, że może dostanie jakieś nowe ubranko, bo to w którym chodzi ma już więcej dziur nią materiału (widziałam takie...) ......i co???? I NIC..... a tak poza tym to miłej niedzieli życzę )))
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie się cieszę, mimo że to nie to samo, co własna siostrzyczka (bo jak na mój nieodpowiedni wiek, nie można mnie jeszcze nazwać matką. . jeszcze przez jakiś czas będę się zastanawiać, może szukać tych dzieci, których rodzice się nie odzywają ale myślę, że chyba zdecyduję się na pomoc właśnie tej pani i jej adopcyjnej córce. w końcu zawsze chciałam mieć rodzeństwo. i dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam. ^^
|
|
|
#2665 | |
|
Raczkowanie
|
asius123 widać, że chęci masz duże i szczere, to jest bardzo fajne, tym bardziej, ze nie wszyscy młodzi ludzie maja ochotę czynić dobro i angażować się w takie przedsięwzięcia
Jednak taka adopcja to duża odpowiedzialność. piszesz:Cytat:
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka adopcja to duża odpowiedzialność i swoja decyzję trzeba bardzo dobrze przemyśleć. Absolutnie nie kieruję tych słów konkretnie do asius, tylko piszę ogólnie, dla potomności bo mam wrażenie , że ludzie czasem źle definiują sobie te akcję - to nie ma być forma pomocy nam, tylko tym dzieciom!!!
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
Niedawno pisałam o miejscu w paczce. To już nieaktualne, nazbierałam " po ludziach" na całą paczkę i miejsca wolnego brak. Niestety nie mam jeszcze "znaku życia" moich dwóch kopert z czerwca i sierpnia
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście nadal czekam na wiadomości, propozycje, porady i inne.
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Seona doczytałam teraz, że jesteś w ciąży - GRATULUJĘ i cieszę się, że się udało
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

W misji której pomagamy adopcje imienne są wstrzymane. Spowodowane jest to ograniczeniami organizacyjno-technicznymi. Liczba dzieci którym pomagamy w ramach adopcji serca jest już tak duża, że Siostry i ich współpracownicy nie są w stanie objąć tym programem więcej osób. Cały czas potrzebne są środki finansowe na takie cele jak:

Dzisiaj miałam usg i mam śliczną kropeczkę