|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
ej a w Polsce sa takie kolorowe pieluszki z tetry? mi sie zawsze kojarzylo ze one musz byc biale a tu sprzedaja kolorowe calkiem...
|
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
mi dzialal od poczatku, fotke wstawilam bo jak znalazlam swoj na tej stronie to jakis niemilosiernie dlugi link byl do niego
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
oj Kochane ale napisałyście dużo przez te 2 tygodnie nie wiem kiedy ja to nadrobie
![]() Wczoraj byłam u lekarza i potwierdził że 2 chłopaczków i nic się nie zmieni już w tym temacie słyszeliśmy po raz pierwszy bicie ich serduszek to był piękny moment![]() jutro wracamy do Anglii samolot dopiero o 22 więc jeszcze troszki niedzieli spędzimy z rodzinką ale aż mnie słabi że w poniedziałek do pracy blehhh Miłej niedzieli Kochane Buziaki dla każdej z osobna
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyjemnego lotu zycze! |
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są np. takie... http://www.allegro.pl/item458906979_...i_tetrowe.html |
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Memi ja właśnie z tego powodu, że na Ujastku wcześniej nie było neonatologii, myślałam o innym szpitalu (np, Żeromski, Narutowicz), ale od kiedy uruchomili ten oddział i mam lekarza z tego szpitala to szukać już gdzie indziej jakoś nie odczuwałam potrzeby.
na dodatek na + moim zdaniem jest fakt, że moja znajoma miała rodzić właśnie na Ujastku, pojawiły się jakieś komplikacje i nie chcieli kombinować tylko własną karetką odwieźli ją na Kopernika gdzie zrobiono jej cesarkę. myślę, że to pozytyw bo skoro stwierdzili, że nie dadzą rady pomóc to lepiej że odesłali ją do lepszego specjalisty. co do mnie to ja nadal w dwupaku chodzę i wiem, że nie powinnam tak mówić, ale czasami to już naprawdę mam dość a podświadomy stres przed porodem (to taka moja diagnoza osobista) rzuca mi się na psychikę ryczę bez powodu generalnie, np. wczoraj o to, że adidasów na nogę wcisnąć nie mogłam....z małą naszczęście wszystko ok, tylko jest trochę za mała (ale ja też malutka się urodziłam), przepływy były nienajlepsze, ale po kroplówce i codziennych zastrzykach, które robi mi mąż, sam lekarz się zdziwił, że tak się poprawiło. łożysko dobrze wszystko przepuszcza (a były podejrzenia o zwolnione przepływy mózgowe i zagrożenie niedotlenieniem), ilość wód się poprawiła. jestem spokojniejsza bo jakby było nadal kijowo to wisiało nademną widmo cesarki brrrr aż mnie ciarki brały jak o tym słyszałam. teraz czekam na rozwinięcie akcji. w czwartek jeszcze ktg i kontrola przepływów - no chyba, że wcześniej urodzę
|
#4148 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zartowalam/ale bez jaj chyba w 5 miesiacu/Cytat:
a wlasnie-seler, to tez moje ulubione warzywko a juz kompletnego hopla mam na punkcie selera z jablkiem i z rozynkami..... a dzis dla odmiany wsunelam ze pol kg buraczkow z chrzanem Cytat:
ale zaskoczylo mnie to pytanko, az spojrzalam czy jestem w tym watku w ktorym chcialam bycok, ja tylko wpadlam odpowiedziec i powiedziac dobranoc wyskocze jeszcze tylko z moim francuzem na spacerek a potem tulic mezulka |
||||
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
Iwa to trzymam kciuki za szybkie rozwiniecie akcji
rozumiem, ze oczekiwianie moze byc bardzo stresujace. Oby z malenstwem bylo wszystko w porzadku Z butami to ja wiedzialam, ze mi sie noga powiekszy, wiec kupilam sobie polbuty numer wiekszy no i teraz czuje, ze sa za duze...Ale numer mniejsze byly napewno za male, wiec chyba nie ma innego wyjscia jak nosic te, co mam. To w Ujstku robia, jak rozumiem tylko planowane cesarki?SoNeRa emzeta zbroja, dobre sobie. ja przed ciaza mialam biust 75E (lubD) i w zasadzie wiekszosc moich stanikow wyglada podobnie tez bede musiala jednak cos zakupic,bo czuje, ze sie troche powiekszyly.
|
|
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!!!Jak mija niedziela??u nas na razie zapowiada się bardzo ładnie
SoNeRa być tak blisko koleżanki i się nie pokazać miłego lotu i do zobaczenia na wizażu już w domku,cieszę się,że dzieciaczki zdrowe.No i się potwierdziło,że będą siusiaczki widzisz,my teraz czekamy aż sie dziewczynki pokażą Jagódka trochę pod ratowała wyniki gratuluję Ci Jaga córusi,wracaj szybko ![]() Raspberry,Emzeta u nas nie ma mothercare i staniki które nosze wyglądają duzo gorzej niż te które widziałam na zdjęciu od Emzety ale nie mam wyjścia,bo cycusie rozną a stanik chcę nosić na okrągło,bo boję sie,że jak go odpuszczę to potem będą wisieć do ziemi ![]() Amazonia23 powiem Ci ,że niestety nie wiem gdzie i jakie mogą być koszty takichzabiegów,ale nie wykluczam,że jeśli kiedyś moje piersi będą wyglądać jak placki,to,że sobie czegoś w nich nie poprawię ![]() Iwa_wa trzymam kciuki a szybki i bezproblemowy poród
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie w tak piekny niedzielny poranek
U mnie dzien zapowiada sie pracowicie niestety . Musze nadrobic sporo zaleglosci w ksiazkach, ale mam nadzieje, ze choc na krotki spacerek uda sie nam wyjsc Treaz zajadam sie chlebkiem wasa z almette chrzanowym, szynka i papryczka Iwa_iw zycze powodzenia i szybkiego rozwiazania ![]() jastinada u mnie tez nie ma mothercare .Te staniczki zakupilam jak bylam w UK. Amazonia fajne te pieluszki, nawet nie wiedzialam, ze takie sa...
|
#4152 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.mothercare.com/gp/product...96041&mcb=core i jeszcze portki, bo nie mam co do pracy nosić... http://www.mothercare.com/gp/product...91041&mcb=core Jak jesteście bardzo szybkie wpadajcie Ale z tym sernikiem to może byc mały problem, bo zostalo juz tylko pół blaszki ![]() ![]() podejrzewam, że do wieczora zniknie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłego lotu życzę ![]() Cytat:
I powodzenia życzę ![]() Amazonia super te pieluszki, choc mi osobiście podoba się ten drugi komplet z misiami, śliczny, ale tak się zastanawiałam, pieluchy tetrowe trzeba gotować, co wtedy dzieje się z tym nadrukowanym wzorem, bo to nie wygląda na wyszywany... wydaje mi się, że po pierwszym gotowaniu może zmienić wygląd... Jakie macie plany na dzisiaj?
|
|
|
#4153 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, no nie? Cytat:
![]() Cytat:
My planujemy dzis jechac obejrzec oddzial polozniczy w szpitalu w ktorym mam rodzic... Wy tez tak macie ze sie budzicie w nocy i sie martwicie? Ja sie budze i tak mysla o wszystkim i nie moge zasnac... |
|||
|
|
|
#4154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ogólnie mam jobla na tym punkcie więc takie jest moje zdanie, moja siostra stwierdziła, że jestem chora, bo sterylizowałam zabawki, gotowałam i prasowałam wszystko, co miało kontakt z moim synem, a o czyszczeniu smoczka "w buzi mamy" czy probowaniu czegokolwiek przez smoczek butelki nie było mowy... Więc ja pewnie takie śliczne pieluszki szybo bym zepsuła.... ![]() ![]()
|
|
|
#4155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale te kolorowe to super alternatywa dla tych białychCytat:
czasem też chciałabym być taką pedantką,ale wiem też jakie to utrudnienie w życiu ![]() Raspberry,życzę miłej nauki i miłego spacerku
|
||
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale ty masz na mysli prac w 90 stopniach czy gotowac w garze z wrzaca woda?Ja tez jestem przeciwnikiem brania smoczkow dziecka do buzi, ale gotowala to ja nic nie bede... (znaczy butelki i smoczki to tak oczywiscie) Gdzies wyczytalam ze przez kilka pierwszych tygodni powinno sie kapac dziecko w przegotowanej wodzie, moje niech na to nie liczy... W ogole tu gdzie zyje podejscie do dzieci jest duzo luzniejsze niz w Polsce (ciezko mi sobie wyobrazic zeby angielki prasowaly dzieciom wszystko a co dopiero gotowaly???) W sumie mi sie to podoba, pewnie znajde jakis zloty srodek miedzy polskimi zwyczajami a tutejszymi, co mi bardzo pasuje, szczegolnie ze widze ze ludzie tu sa chyba bardziej zachartowani i chyba maja mniej problemow z alergia... Edytowane przez emzeta Czas edycji: 2008-10-19 o 12:11 Powód: poprawka zle wyrazonej mysli |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko dziekuje bardzo
![]() Treaz bede zabierac sie za robienie obiadku... potem kto wie, moze uda mi sie na ten spacerek wyskoczyc.emzeta ja tez nie zamierzam nic gotowac. Tzn mam w prace program baby care, on pierze w 95 stopniach. Moze pieluszki ktore beda sluzyc do wycierania buzki czy tez do przytulania bede prac na tym programie ale chyba to tyle. Tutaj tez podejscie jest zupelnie inne do dzieci.
|
#4158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a potem to już na nic czasu nie było ![]() ps kupiłam śliczne ciepłe kombinezoniki moim chłopcom - takie same - mimo że nie chcemy ich ubierać jednakowo ale nie było innego wyboru z tych co mi się podobały ![]() na lot mam przygotowane książeczki będziemy czytać z mężulem to może się nie zanudzimy. Jutro do pracy a lot mamy późno o 22 więc na miejscu w domu z dojazdem autem z lotniska to będziemy koło1:30 w nocy ![]() miłego popołudnia
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
uuu SoNeRa, to bedziesz jutro zmeczona... zycze zeby jak najmniej!
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
no będziemy oboje bo mąż na 6 rano idzie
![]() trzymajcie kciuki żeby nam wszystko na odprawie przeszło bo mamy tyle wiejskiej kiełbasy, wędlin, pierogów, gołąbków i innych smakołyków że praktycznie oba główne bagaże jedzenia jak nam czegoś nie zwrócą to będzie cud
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Patrycja Zycze spokojneogo lotu
|
|
#4162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że miałam na myśli pranie w pralce w 90 stopniach, a takie pranie popularnie nazywa się gotowaniem, jeżeli się nie mylę... Cytat:
My też za każdym razem jak jedziemy, wo wieziemy całe torby jedzenia
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po pysznym obiadku i spacerku. Dzisiaj zrobilam gulasz wloski z dzikim ryzem i kielkami
. Wyszlo przepyszne![]() Teraz objadam sie ciasteczkami z UK z Sainsburego i popijam bezkofeinowa kawke.Och jak mi ich brakuje. To jest chyba jedyna rzecz za ktora tak strasznie tesknie (mowa o ciasteczkach)
|
#4165 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja upieklam szarlotkę z rodzynkami i morelami i....zjadlam tylko kawalek bo mi sie juz odechcialo Wszystko dla małżona zostalo i dla znajomych... Bo u mnie to oczy by jadly, a jak co do czego przyjdzie, to....SoNeRa- fajnie że chlopaki rosną zdrowo i ze wizyta w Polsce sie udala Milego lotu do domku! Kurcze...ze mna cos nie tak! Co wy wspmnicie o czyms do jedzenia to mi sie tego chce Wykonczycie mnie ![]() Cytat:
I TAK! Ja sie martwie w nocy Cytat:
Albo celnikow weź na "brzuszek", moze sie zlituja, w koncu to dla wyglodniałej ciężarówki! Powodzenia!A ja zjadlam lizaka chupa-cups i moje dziecko chyba zwariowalo zaczelo sie wiercic jak dzikie
|
|||
|
|
|
#4166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasze mamy tak robily...Ja jeszcze nie wiem jak bede prala ale ubranka maja zauwazylam napisane 60 stopni, jakos tak nie lubie tego gotowania w pralce, czasami mam ochote biale rzeczy tak wyprac, ale wydaje mi sie to jakies takie nieekologiczne strasznie i baardzo zadko uzywam takich programow, tym bardziej ze strasznie dlugo piora... Bylam dzis ogladac oddzial w szpitalu, ale przyszlo bardzo duzo ludzi i okazalo sie ze jest wyjatkowo dzisiaj duzo rodzacych i pani przyszla tylko na chwile i pokazala nam pokoj do rodzenia w wannie tylko i tylko przez chwile bo juz jakas rodzaca czekala zeby tam wejsc ![]() Chyba pojedziemy kiedys jeszcze raz, ale dzis jak nigdy w tym szpitalu widzilismy pelno ludzi wychodzacych z malenstwami a jeden pan szedl z dwojgiem takich malych dzieci 2-3latka i trzymal siedzonko do samochodu dla malucha, pewnie szedl po zone, slodko wygladal
|
||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Anvi, emzeta ja sie w nocy nie martwie. Jedyne co to kiedy budze sie rano to czuje ten moj brzusio, jest taki okragly i taki fajny. Ale jakos sie jeszcze niczym nie zamartwiam.
Lizaczki dobre na wszystko
|
#4168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda mi Ciebie, ze sie martwisz po nocach, ale dobrze wiedziec, ze nie jestem sama... :/ |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczescie ja sie nie martwie caly czas i mam sposob na nocne zmartwienia (irracjonalne zresztą!): czasami tak sie intensywnie wierce ze moj małżon sie przebudza a ja wtedy od razu "spisz?" I on juz wie ze znow mnie naszly glupie mysli, przytula i od razu mowi "nie martw sie, spij"...i juz Teraz jak sie przebudze i jakieś zmartwienie mnie znow dopadnie to sobie dla odmiany pomysle: o, moze emzeta sie tez teraz martwi to sie przynajmniej moj chlop wyspi
|
|
|
|
|
#4170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:![]() ![]() ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

zartowalam/ale bez jaj chyba w 5 miesiacu/
ale zaskoczylo mnie to pytanko, az spojrzalam czy jestem w tym watku w ktorym chcialam byc
i staniki które nosze wyglądają duzo gorzej niż te które widziałam na zdjęciu od Emzety 

zreszta zaraz wkleje linka :
93...83...73...70...
65...63