![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
![]() ja spędziłam 3 tygodnie w lipcu w miejscu położonym na skraju lasu i obok jeziorka - spałam cały czas przy szeroko otwartym oknie (światło do późna palone było też) i nie ugryzło mnie nic (nie wiem, czy to specjalności duńskiego klimatu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#242 | |
BAN stały
|
To świetnie
![]() Cytat:
![]() Wychowałem się u dziadków w Wielkopolsce, i trzmiel to był bunk, a ten giez cały kuńska mucha ![]() --- Ma ktoś ochotę na piwo? ![]() Tym razem nie biedronkowy VIP, a Strong ![]() ![]() Jest coś fajnego w TV może? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Taa, właśnie na TVP1 leci "Nagła śmierć" z J.C. van Dammem - "męskie kino"
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Było, się skończyło właśnie (do wyboru): - Grand Prix na żużlu ![]() ![]() ![]() - Piraci z Karaibów Ale jak masz AXN to za chwilę będzie urocze Lepiej być nie może z niezrównanym Nickolsonem ![]()
![]() |
#245 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrówko! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#248 | |||
Zakorzenienie
|
U nas też na trzmiela mówi się bąk, a końskie muchy to końskie muchy.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Łazi to syfstwo po śmietnikach, a później leci mi do talerza. ![]() ![]()
![]() |
#249 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pszczół - naszło mnie i muszę wkleić... ![]() "Widziałam ostatnią pszczołę. Wygrzewała się w skrawku słońca zachwycona tak, jakby to było toczące się nieruchomym nieboskłonem życie. Delikatne gazowe skrzydełka podźwignęła w górę i położyła na nich ociężałą głowę. A oczy miała zamknięte. Stopy — ruchliwe zazwyczaj — obejmował bezwład i bezruch, a jednak dysząca intensywność pręgowanego futerka mówiła, że pszczoła żyje. Odpoczywała po dniu — a może po pracowitym lecie — grzejąc się w umierającym słońcu jesieni. Usiadłam obok niej i cicho, nie chcąc jej spłoszyć, spytałam: co robiłaś w życiu? miód — mruknęła nie poruszając skrzydłem, czy dobrze jest robić miód? o — dobrze i tylko tyle? tylko — spojrzała na mnie zielonym pełnym zapachu okiem, wzruszyła ramionami miód — to jest życie, a teraz chcesz odejść? o tak — teraz chcę stać się cząstką zielonego plastra tańczącą odrobiną pyłu — wiecznym brzękiem i nie żal ci życia? nie moje spiżarnie są pełne ociekającego słońcem miodu — tam w środku z odrobiną zapachu i barwy lęgną się nowe i nowe pszczoły one będą brzęczeć umilkła powietrze drgało poruszane gazowymi skrzydłami owadów" Halina Poświatowska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |||
Wiedźma
|
Oj, Favcio, ja zwykle mam rację. a w tej kwestii to już mur, beton, suchy chleb...
![]() ![]() Cytat:
Trzmiele mnie rozczulają. Choć zakładam, że przydepnięta taka puchata kuleczka też mogłaby nieźle uwalić. Cytat:
Moje dziecko już rozróżnia. Cytat:
![]() Nie wiem, czy macie tak, że słuchając niektórych wykonań niektórych utworów chce Wam się płakać z zachwytu... W filmie Old Boy jest tak fenomenalne Allegro Non Molto z Zimy Vivaldiego, że po prostu dech mi zaparło... Mam to na płycie grane przez Baroque Chamber Orchestra i naprawdę to nie jest to samo... ![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Miłej niedzieli Wam życzę
![]() ![]() Mam zamiar leniuchować i czytać książki ![]()
#252 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sikorek, to dzisiaj przyleciały już cztery ![]() ![]() U mnie chmury, ale nie pada. Wciągam ciasto czekoladowe(miało być brownie, ale z niewiadomych powodów cholera urosła w piekarniku) i popijam kawą...nie ma to jak zdrowe śniadanie ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
No to ci smaka narobiłam....
![]() Precz ze stereotypami ![]() ![]() ![]() ![]() Sabbath - śniło mi się dzisiaj, że mnie przetrzymywałaś w mieszkaniu i mnie biłaś ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sab, ja tak mam. Są takie utwory, które po prostu zapierają mi dech w piersiach, utwory, które wywołują dreszcz poruszenia - np. kilka utworów zespołu The Birthday Massacre ![]() Natomiast jeżeli chodzi o łzy, o wyjątkowe wzruszenia to jest taka jedna piosenka, która automatycznie przenosi mie w inną rzeczywistość, sprawia, że łzy same napływają mi do oczu, mam ciarki, wykonuje ją mój ulubiony artysta - Ozzy Osbourne ( ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
BAN stały
|
Witam wszystkich w deszczowy niedzielny poranek
![]() I od razu wyskakuję z pytaniem: Czy Bvlgari Black są dostępne w sieciówkach? Opisy brzmią tak obiecująco, że zamarzyło mi się powąchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam wypowiedź specjalisty : "Trzmiel, to duży owad z rodziny pszczół, żywi sie nektarem i zbiera na własne potrzeby niewielkie ilości bardzo smacznego miodu. Posiada tak jak i pszczoła żądło, którym w przypadku naciśnięcia go może użądlić człowieka. Natomiast Bąków jest dwa rodzaje: Bąk - rzadko spotykany ptak z rodziny czapli, oraz Bąk ( brązowy lub bydlęcy ) - grupa owadów z rodziny much zwanych inaczej ślepaki, których samice żywią się krwią przeważnie bydlęcą ale nie gardzą też i ludzką. Ucięcie Bąka jest bardzo bolesne. Przy masowym wystąpieniu są dużą udręką dla ludzi i zwierząt. Sa roznosicielami wielu chorób zakaźnych. " |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakże to tak? Biłam Cię pluszowym pejczykiem na twoją prośbę i ku wzajemnej kontentacji, czy tak prawym prostym centralnie...? ![]() Nie dziwię Ci się, że wstałaś zmęczona ni niniejszym serdecznie przepraszam za tę drugą Sabbath. Jak ja spotkam, to Jej nagadam. Skopie jej poręcz aż jej w pięty pójdzie. A co! Cytat:
Przyznaję, że i mnie Ozzy zachwyca. Jego barwa jest tak niespotykana... Cokolwiek zaśpiewa - po prostu brzmi. ![]() Cytat:
![]() Brzmi atrakcyjnie. ![]() ![]()
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
wczora byl dziwny wieczor
![]() Otoz - wyruszylam na przystanek jakies 3 minuty przed planowanym autobusem, ktory i tak zawsze jest spozniony. Zazwyczaj z mojej wiochy wyjezdzam ubrana w wciaz 'nieprowokujaco' czyli gaciory i bluza. Tak rowniez ubralam sie wczoraj. Na przystanku uslyszala ja polska mowe - duzo ka i cha i innych. Dwa poloki. jeden gapi sie na mnie, gapi usmiechnal to i ja sie zasmialam. On 'co na dyskoteke idziesz?' sprawdzajac moja narodowosc. Ja 'no ide'. No i taka gadka szmatka, chodz na imprezke daj numer... Drugi byl taki cichy, nie bioracy udzialu specjalnie. Splawilam kolesia, wsiadla do autobusu, ten cichy tez i siadl kolo mnie. Jade z wioski do kumpeli jakies 20 minut. Poczatkowo gadka szmatka pt 'zycie poloka w UK', nastepnie 'impreza i ty' az ten nagle zadaje mnie pytanie 'czy ja sypiam moze z facetami za pieniadze' Szczeka mi opadla i zdebialam, i mowi 'za kogo ty mnie K!!! bierzesz?? ' a ten sie zaczal tlu maczyc gesto, ze zna takie Polki. Ja wstalam i mowie 'nara'. Wpadlam do kumpeli z bluzgami na ustach i obie w sumie zasmialysmy sie szyderczo. Noc baletowa tez dziwnawa byla - Si sie zacieszal bo sie jakis kolo dowalil na parkiecie. A powrot - juz mialam wysiadac z tegoz autobusu na ktory czekalam zaledwie 40 minut na zimnie az tu jakies chopoczki postanowily nawrzucac kazdemu w busie. I jakies dziouszki postanowily sie odgryzc. Zaczela sie pyskowa, one do nich doskoczyly, kierowca sie zatrzymal, zaczeli sie lac - jedna dostala z piachy, wylozyla na chodnik nieprzytomna i przez to musialam w tym busie czekac zaledwe 20 minut na policje. |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Sabbath - dokładnie biłaś mnie po głowie. Usiłowałaś mnie do czegoś zmusić, nie pamiętam do czego, i waliłaś otwartą dłonią w moją głowę
![]() ![]() Nie no... przegięcie te moje sny ![]() Czemu mi się nie może przyśnić coś przyjemnego - np. jakiś sen erotyczny chociażby? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
BAN stały
|
Wróciłam ze zjazdu, padam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś też miałam sen zupełnie bez sensu. Śniło mi się, że mój wujek zaginął, że myśleliśmy, ze zginął w wypadku, szukaliśmy go wszędzie - pamiętam, że się strasznie bałam zostawać gdziekolwiek sama - wujek się odnalazł - cały i zdrów - tylko trochę skacowany. Dodam, że ten właśnie wujek rok temu umarł na raka. Obudziłam się przerażona i pełna najgorszych przeczuć ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
kuszą mnie 2 aukcje na allegro
![]() ide pod prysznic......może to coś pomoże ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety ostatnio takich nie miewam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Mnie sny mecza.
Moj najgorszy jakis czas temu to ... Snilo mi sie, ze zaginela moja siostra. Szukalysmy jej z mama juz przez detektywa i w pewnym momemcie w tym snie mama odebrala telefon i podala mi sluchawke a tam taki spokojny glos kobiecy 'przykro mi ale Joanna K. zostala znaleziona martwa tu i tam' Obudzilam sie ryczac jak bobr! Innym razem znow o mojej siostrze, ze umarla, ze tylko taka pustka zostala. Tez obudzilam sie ryczac jak bobr. |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hah, wierzę ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.