|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Emilko wg mnie ta suknia jest zbyt napompowana, ale to tylko moje skromne zdanie
skoro Tobie sie podoba to czemu nie
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wogole to w tygodniu zamierzam sie wybrac do kancelarii do kosciola, by mi na 100% potwierdzili godz. naszego slubu, bo chce zaklepac fotografa! zaraz dzwonie po kamerzystach
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. a ja szukam przepis na omlet. masakra nie wiem jak takie cos sie robi hehe. a chce dzis dla TZ zrobic omlet z warzywami |
|
|
|
|
#604 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Madzianka w goggle na pewno cos znajdziesz
Emmi mi sie dol nie podoba za bardzo, ale wiadomo kwiestia gustu Maggie ja nie mam cierpliwosci do takich rzeczy, jeszcze wydrukowac to tak, ale cos kleic/doklejac to juz nie dla mnie...
|||||||||||||||||||||
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z WAMI dziewczyny,że jest zbyt napompowana. Tak tylko pytałam, by spr czy mamy podobne gusta jeśli chodzi o sukienki ślubne
Coś mnie głowa boli dzisiaj ![]() Jak wrócę do domku to zrobię chińszczyznę i odrazu się położę do łóżeczka.
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka12344321 W hotelach na brunchach poprostu kroja warzywka typu pieczarki, papryka, pomidor, cebulka i co tam chcesz a potem roztrzepuja jajko, łączą wszystko bez zadnej maki i prosto na patelke
mniam
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Nie w moim stylu, aczkolwiek nie najgorsza
Tylko te bolerko to już raczej przegięcie... ![]() Tak, tak, połóz się do łóżeczka, żeby Cię jakieś chorubsko nie złapało
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
wrrrrrrrrrr dziewczyny, ale sie wkurzylam!!!!!!! caly tydzien czekalam na poniedzialek, bo dzis jestem sama w biurze i chcialam obdzwonic kamerzystow, a tu patrze nie wzielam tej calej listy z nazwami i numerami
ale ze mnie gamon!!!!!!!!!!!! do kwadratu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiesz, ja pierwszy raz omleta będę robiła ![]() czyli mówisz, aby wsyztsko połaczyc ze sobą (warzywka + masa jajeczna z mlekiem) (mysle jeszcze o tunczyku z puszki i to na patelnie tak?? |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, tak to juz jest
Ja też jestem czasem taka zapominalska, że szok .
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale generalnie proste to pyszne i szybciutkie-tyle tylko co warzywa w kostke trzeba pokroic! daj znac czy sprobowlas i jak wyszlo |
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Składniki: • 300 g wędzonej szynki • 300 g pieczarek • 3 jajka • 2 łyżki masła • 3 łyżki mleka • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Szynkę i pieczarki pokroić w paseczki, podsmażyć na łyżce masła, zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Jajka wbić do miski, dodać mleko, sól, pieprz, wymieszać i usmażyć na maśle. Nałożyć szynkę z pieczarkami, złożyć na pół i jeszcze chwilę podsmażać. Podawać na ciepłym talerzu. |
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze to ja juz nie wiem sama. czy ołaczyc najpierw wszytsko czy omlet odzielnie i farsz odzielnie
![]() znalazłam tez taki przepis: co o nim sadzicie (na watku z diets Sb) tylko w nim jest cukinia a mój TZ nie lubi cukini wiec byloby bez niej a za to wiecej warzyw bym dała innych, aha i nie ma sera niskotłuszczowego wiec bedzie bez heheOmlet z cukinią Składniki: 1 średnia młoda cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 pomidor 3-4 jajka natka pietruszki 1/2 szklanki mleka parmezan oliwa sól pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulkę zeszklić na oliwie i pod koniec dodać czosnek. Cukinię pokroić w tzw. słupki i dodać do cebulki, posypać solą, by puściła sok i poddusić. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól i pieprz. Cukinię z cebulą przełożyć do formy do tarty (może być patelnia, lecz rączka musi być odczepiana, gdyż później trzeba to włożyć do piekarnika) i zalać jajkami z mlekiem. Posypać to posiekaną natką i na wierzchu ułożyć plastry pokrojonego w poprzek pomidora. Całość posypać parmezanem i wstawić co piekarnika(170-180 st. C) na ok. 15 min, do ścięcia się jajek i zarumienienia |
|
|
|
#614 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak już jesteśmy przy obrączkach to wczoraj byłam na tych poprawinach, para młoda miała sup[er obrączki, takie też chcę, bardzo mi się spodobały, klasyczne, żółte złoto, trapezowane, cudo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie w moim stylu, troszkę za bogata, no i do tego to bolerko dziwne Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wiecie moze czy ta sukia jest wiązana z tyłu?? Kurcze napisłam do salonu al ejakos nie kwapia sie z odpowiedzią moze ktoras z was ja widziała na żywo i mi napisze. A swoja droga jak do śllubu było 1,5roku to miąłam tylko jeden typ migele madam zareby a im blizej tego wydazenia to zaczynam miec watpliwosci co do tego wyboru i znajduje coraz to nowe suknie teraz rozpływam sie w zachwytach własnie nad ta jest to firma gala model damali
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
agnes
przepiękna ta suknia ale w kwestii wiązania to niestety nie pomoge kurcze dziewczyny tak się ciesze, wreszcie wszystko zaczyna iść po naszej myśli, TŻ dostał nową prace, dziś już był na szkoleniu BHP, ja właśnie dziś dostałam pierwsze zlecenie też z mojej nowej pracy strasznie się ciesze bo już ponad tydzien minął od rozmowy kwalifikacyjnej i nie dzwonili, myślałam, że mnie olali (choć mówili, że mam tą prace), a jednak nie ![]() a jeśli chodzi o omlet to mam złe wspomnienia robiliśmy w 5 klasie na technice omlet i nie smakowało mi to wtedy i od tego czasu nie jadam
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Baja powiem ci, ze ja tez mam taką słaba głowe do picia
ale przynajmiej jestesmy ekonomiczne hehe bo nie musimy wydawac kasy na niewiadomo ile alkoholu bo juz po jednym piwku mam dobry humorek hehe
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka miała podobną, ale na zamek z tyłu. |
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
agnes208 powiem szczerze że nie wiem ale wpadła mi w oko.
A mój TŻ oświadczył mi wczoraj że sam się zajmie zaproszeniami - mnie oczywiście będzie pytał o zdanie czy mi się podobają. Zobaczymy w końcu wykazał jakieś chęci w organizacji. A mi jak się nie chciało tak dalej jest.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja aż tak ekonomiczna w utrzymaniu nie jestem
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie cisza w sprwie slubu. kompletnie nic sie nie dzieje. czasami aj cos zaczne mówić to pogadamy a tak to nic. w sumie od stycznia wszytsko mamy juz załatwione resztę bedziemy mogli zrobic dopiero w Polsce, ale jakby kiedys TZ choc sam wypalił: choc poogladmy obrączki albo zaproszenia to nie ukrywam ze byłoby mi miło
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi ja też ekonomiczna nie jestem tzn. ja mam nawet twardą głowę. Mogę sporo wypić tylko ze mną jest tak że ja nie potrafię się opić nie wiem jak czuję że już starczy to nie piję nie miałam jeszcze tak że nie pochamowałm się.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no masz racje, do Rybulki to było
jakas taka zamyslona dzis jestem
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka bo ja do siosrty na 2 tygodnie przyjechaam ihihihih
![]() wywialo nas lekko ihihihhi
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
A masz cos konkretnego na mysli??
Cytat:
Tez myslalam o jakiejs piersi na przyklad w wiórkach kokosowych i do tego pieczona ziemniaczki, ale chcialam zrobic tego gyrosa, a tam znowu kurczak, ale chyba zrobie tak, ze zrobie jakies piersi, a gyrosa na przyszły weeken, tylko jeszcze musze poszukac jakiejs dobrej salatki, bo to bedzie obiado kolacja, winko i tort na koniec, czy mam przygotoac cos jeszcze??? W ogole to chcialam sie wyzalic, raz ze jestem chora, a dwa siostra TZ sie na mnie obrazila, przyjechala do nas w sobote, wyszlismy do pubu, a potem na disco Fajnie sie bawilam, ale kolo 3 bylam juz padnieta, wiec siadlam sobie, a ona ze my to "zdziadzialismy" z M. ze nie chce nam sie wychodzic itd. tylko ja w piatek 12 godzin w pracy, a na tygodniu do poludnia szkola, potem praca i chyba mam prawo byc zmeczona, w kazdym razie w niedziele sie na mnie obrazila, bo jej powiedzialam, ze jak sie spieszy to niech idzie (no bo przeciez nie musi na mnie czekac) co za los...
|
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
wolny (od pracy) piątek miałam zajęty ("przygotowaniami do ślubu"). zamówilismy obrączki. ale przeżylismy też chwilę grozy. jak poszlismy w piatek do kancelarii w moim kościle po kartkę na nauki okazało się, że w ogóle nie jesteśmy wpisani na 06.06.2009 roku. zapisywaliśmy się na 17:00 a tu ksiądz sparwdza - jakaś inna para zapisana na 16:30. a że ten ksiądz, który nas zapisywał już nie jest w tej parafii, to mieliśmy problem. i wstępnie zapisaliśmy się na 15:30,a le niechętnie nas wpisano. potem w niedzielę mama poszła porozmawiać z proboszczem (sam zaproponował 18:00) i udało się - mamy na 18:00. co prawda na mszy, ale nam to nie przeszkadza. |
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja juz myslałam, ze o czymś nie wiem hehe i ze tak jak ja wyemigrowałas
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina chodzi o chińszczyznę , czyli : mięsko z piersi od kurczaczka, ryż, warzywa chińskie, przyprawa chińska. PYCHOTKA!!!!
Jejka już tęsknie za MOIM SKARBEM Niech będzie SOBOTA!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

skoro Tobie sie podoba to czemu nie

dziewczyna mojego brata jest uzdolniona plastycznie i mi pomoże

to juz nie dla mnie...

Wiem, ze wsrod nas są kuchareczki zapalone, wiec macie moze jakis pomysl na efektowne (ale niezbyt skomplikowane) danie? Ja myslalam o sałatce gyros i calzone, ale sama juz nie wiem
ale Wy sie produkujecie
strasznie się ciesze bo już ponad tydzien minął od rozmowy kwalifikacyjnej i nie dzwonili, myślałam, że mnie olali (choć mówili, że mam tą prace), a jednak nie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)