Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 12:58   #601
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Emilko wg mnie ta suknia jest zbyt napompowana, ale to tylko moje skromne zdanie skoro Tobie sie podoba to czemu nie zawsze warto przymierzyć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:00   #602
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
ja dede sama dekorować sale dziewczyna mojego brata jest uzdolniona plastycznie i mi pomoże
Ja bede sama robic zaproszenia, zawieszki na alkohol, winietki, dekorowac samochod i chyba kosciol
tak wogole to w tygodniu zamierzam sie wybrac do kancelarii do kosciola, by mi na 100% potwierdzili godz. naszego slubu, bo chce zaklepac fotografa! zaraz dzwonie po kamerzystach
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:01   #603
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Emilko wg mnie ta suknia jest zbyt napompowana, ale to tylko moje skromne zdanie skoro Tobie sie podoba to czemu nie zawsze warto przymierzyć
tez tak sądze. takie suknie jakos nie są w moim guscie, ale ważne aby tobie sie podobała

ps. a ja szukam przepis na omlet. masakra nie wiem jak takie cos sie robi hehe. a chce dzis dla TZ zrobic omlet z warzywami

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:08   #604
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Madzianka w goggle na pewno cos znajdziesz
Emmi mi sie dol nie podoba za bardzo, ale wiadomo kwiestia gustu Wazne, zebys Ty sie w takiej dobrze czula
Maggie ja nie mam cierpliwosci do takich rzeczy, jeszcze wydrukowac to tak, ale cos kleic/doklejac to juz nie dla mnie...

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:14   #605
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Zgadzam się z WAMI dziewczyny,że jest zbyt napompowana. Tak tylko pytałam, by spr czy mamy podobne gusta jeśli chodzi o sukienki ślubne

Coś mnie głowa boli dzisiaj
Jak wrócę do domku to zrobię chińszczyznę i odrazu się położę do łóżeczka.

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:18   #606
Maggie1983
Zakorzenienie

Madzialenka12344321 W hotelach na brunchach poprostu kroja warzywka typu pieczarki, papryka, pomidor, cebulka i co tam chcesz a potem roztrzepuja jajko, łączą wszystko bez zadnej maki i prosto na patelke mniam
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2008-10-20, 13:20   #607
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak podoba Was się ta sukienka?
Nie w moim stylu, aczkolwiek nie najgorsza Tylko te bolerko to już raczej przegięcie...
Tak, tak, połóz się do łóżeczka, żeby Cię jakieś chorubsko nie złapało
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:23   #608
Maggie1983
Zakorzenienie

wrrrrrrrrrr dziewczyny, ale sie wkurzylam!!!!!!! caly tydzien czekalam na poniedzialek, bo dzis jestem sama w biurze i chcialam obdzwonic kamerzystow, a tu patrze nie wzielam tej calej listy z nazwami i numerami ale ze mnie gamon!!!!!!!!!!!! do kwadratu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Stary 2008-10-20, 13:24   #609
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Madzialenka12344321 W hotelach na brunchach poprostu kroja warzywka typu pieczarki, papryka, pomidor, cebulka i co tam chcesz a potem roztrzepuja jajko, łączą wszystko bez zadnej maki i prosto na patelke mniam
oo super bo wiesz, ja pierwszy raz omleta będę robiła
czyli mówisz, aby wsyztsko połaczyc ze sobą (warzywka + masa jajeczna z mlekiem) (mysle jeszcze o tunczyku z puszki i to na patelnie tak??

Stary 2008-10-20, 13:26   #610
Rybulka
Zakorzenienie

Maggie, tak to juz jest Ja też jestem czasem taka zapominalska, że szok.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 13:28   #611
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo super bo wiesz, ja pierwszy raz omleta będę robiła
czyli mówisz, aby wsyztsko połaczyc ze sobą (warzywka + masa jajeczna z mlekiem) (mysle jeszcze o tunczyku z puszki i to na patelnie tak??
Ja nie widzialam zeby dodawali mleko, to chyba byly same roztrzepane jajka!nie wiem tez jak bedzie z tunczykiem-czy nie bedzie za rzadkie i sie tak nie rozleje? bo szynka w kostke na pewno tak, ale co do tunczyka to nie wiem
ale generalnie proste to pyszne i szybciutkie-tyle tylko co warzywa w kostke trzeba pokroic! daj znac czy sprobowlas i jak wyszlo powodzonka
Stary 2008-10-20, 13:32   #612
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak sądze. takie suknie jakos nie są w moim guscie, ale ważne aby tobie sie podobała

ps. a ja szukam przepis na omlet. masakra nie wiem jak takie cos sie robi hehe. a chce dzis dla TZ zrobic omlet z warzywami
Omlet z szynką i pieczarkami:

Składniki:
• 300 g wędzonej szynki
• 300 g pieczarek
• 3 jajka
• 2 łyżki masła
• 3 łyżki mleka
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Szynkę i pieczarki pokroić w paseczki, podsmażyć na łyżce masła, zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Jajka wbić do miski, dodać mleko, sól, pieprz, wymieszać i usmażyć na maśle. Nałożyć szynkę z pieczarkami, złożyć na pół i jeszcze chwilę podsmażać.
Podawać na ciepłym talerzu.

Stary 2008-10-20, 13:40   #613
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kurcze to ja juz nie wiem sama. czy ołaczyc najpierw wszytsko czy omlet odzielnie i farsz odzielnie

znalazłam tez taki przepis: co o nim sadzicie (na watku z diets Sb) tylko w nim jest cukinia a mój TZ nie lubi cukini wiec byloby bez niej a za to wiecej warzyw bym dała innych, aha i nie ma sera niskotłuszczowego wiec bedzie bez hehe

Omlet z cukinią

Składniki:
1 średnia młoda cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pomidor
3-4 jajka
natka pietruszki
1/2 szklanki mleka
parmezan
oliwa
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę zeszklić na oliwie i pod koniec dodać czosnek. Cukinię pokroić w tzw. słupki i dodać do cebulki, posypać solą, by puściła sok i poddusić. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól i pieprz. Cukinię z cebulą przełożyć do formy do tarty (może być patelnia, lecz rączka musi być odczepiana, gdyż później trzeba to włożyć do piekarnika) i zalać jajkami z mlekiem. Posypać to posiekaną natką i na wierzchu ułożyć plastry pokrojonego w poprzek pomidora. Całość posypać parmezanem i wstawić co piekarnika(170-180 st. C) na ok. 15 min, do ścięcia się jajek i zarumienienia

Stary 2008-10-20, 14:02   #614
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
i ja się dołączę już na pewno na 2009 rok a dokładniej 25 lipca Jestem taka szczęśliwa podpisaliśmy już umowę na salę, a do księdza mamy iść pod koniec grudnia lub w styczniu Chciałam się do kalendarz wpisać ale cos mi nie wyszło będę próbować dalej
witaj

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ale miałam sen!
3 godziny przed ślubem zorientowałam się, że nie mamy obrączek
Pojechaliśmy do jubilera i powiedział, że może najwcześniej na jutro nam zrobić. I że nie będzie kosztowało 200 zł ( z własnego materiału) tylko 1700 A ja płakałam i płakałam. Godzinę przed ślubem nie miałam fryzury i makijażu z tego wszystkiego.
Mała masakra!
ale sen, teraz to chyba coraz częściej będą nas tego typu koszmarki męczyć
a jak już jesteśmy przy obrączkach to wczoraj byłam na tych poprawinach, para młoda miała sup[er obrączki, takie też chcę, bardzo mi się spodobały, klasyczne, żółte złoto, trapezowane, cudo

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki
Właśnie wybieram się z TŻ do kancelarii parafialnej mszę zamówić, potem do lekarza...
Wczoraj byliśmy na nauce przedmałżeńskiej.. dziwnie było, bo przyszło jakieś małżeństwo i mówili o kręgach małżeństw w naszej parafii, że się modlą itd. tylko oni to tak smutno i bez entuzjazmu mówili, że to raczej brzmiało jakby karę odbywali , jak by szczęścia im brakowało tylko ten Pan Bóg...
Dobra leće moje chane odezwę jak jak będę w domu
my dziś idziemy na nauki, ciekawe jak będzie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc
Witam wszystkie nowe PM

W srode sa urodziny mojego TZ-ta chciałam przygotować na wieczór pyszną kolację, świece, winko i takie tam Bedzie oczywiscie tort, ylko nie mam zielonego pojecia co by tu na kolacje podac Wiem, ze wsrod nas są kuchareczki zapalone, wiec macie moze jakis pomysl na efektowne (ale niezbyt skomplikowane) danie? Ja myslalam o sałatce gyros i calzone, ale sama juz nie wiem
może pierś z kurczaka zapieczona w cieście francuskim, do tego jakaś sałatka, aż mi ślinka leci

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
A propos winka, to mi się teraz przypomniało... Mój TŻ wcale nie pije alkoholu, ja też nie... Ale wiecie co? W piątek kupiliśmy sobie winko grzane i wypiliśmy po dwie szklanki... Łoooo Jezuuuuu, ale sie tym nabrzdynkoliłam Śmiałam się jak głupia do sera! Nie miałam iły sie wykąpac i zasnęłam na pojedynczym łóżku, podczas gdy TŻ zasnął na naszym podójnym. Obudziłam sie o 1.20 w nocy, nie wiedząc gdzie jestem Wykąpałam się i poszłam do TŻa. Ten powiedział, że mnie budził, ale jeszcze go opieprzyłam Normalnie czułam sie jak mąż, który przyszedł pijany z pracy i któremu żona kazała spać na osobnym łóżku
TŻ oczywiście będzie miał z tego ubaw przez kolejne kilka lat
Aja sie przekonałam, że rzeczywiście mam słaba głowę... Nigdy więcej! Alkohol nie jest dla mnie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Witam

Nie nadrobie prawie 1000 postow ale Wy sie produkujecie

Juz moge do Was oficjalnie dolaczyc

Uroczystość ślubno-weselna odbędzie się 11 lipca 2009r. o godz. 17.00 Został nam do załatwienia fotograf na ślub i kamerzysta

Od tej chwili postaram sie juz byc z Wami na czasie
a więc witaj oficjalnie wśród nas

Cytat:
Dziewczyny jak podoba Was się ta sukienka?
nie w moim stylu, troszkę za bogata, no i do tego to bolerko dziwne

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
wrrrrrrrrrr dziewczyny, ale sie wkurzylam!!!!!!! caly tydzien czekalam na poniedzialek, bo dzis jestem sama w biurze i chcialam obdzwonic kamerzystow, a tu patrze nie wzielam tej calej listy z nazwami i numerami ale ze mnie gamon!!!!!!!!!!!! do kwadratu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
wielka szkoda, ale może jutro ci się uda obdzwonić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:03   #615
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wiecie moze czy ta sukia jest wiązana z tyłu?? Kurcze napisłam do salonu al ejakos nie kwapia sie z odpowiedzią moze ktoras z was ja widziała na żywo i mi napisze. A swoja droga jak do śllubu było 1,5roku to miąłam tylko jeden typ migele madam zareby a im blizej tego wydazenia to zaczynam miec watpliwosci co do tego wyboru i znajduje coraz to nowe suknie teraz rozpływam sie w zachwytach własnie nad ta jest to firma gala model damali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg damali gala.jpg (24,0 KB, 53 załadowań)
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:05   #616
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to ja juz nie wiem sama. czy ołaczyc najpierw wszytsko czy omlet odzielnie i farsz odzielnie

znalazłam tez taki przepis: co o nim sadzicie (na watku z diets Sb) tylko w nim jest cukinia a mój TZ nie lubi cukini wiec byloby bez niej a za to wiecej warzyw bym dała innych, aha i nie ma sera niskotłuszczowego wiec bedzie bez hehe

Omlet z cukinią

Składniki:
1 średnia młoda cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pomidor
3-4 jajka
natka pietruszki
1/2 szklanki mleka
parmezan
oliwa
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulkę zeszklić na oliwie i pod koniec dodać czosnek. Cukinię pokroić w tzw. słupki i dodać do cebulki, posypać solą, by puściła sok i poddusić. Jajka roztrzepać, dodać mleko, sól i pieprz. Cukinię z cebulą przełożyć do formy do tarty (może być patelnia, lecz rączka musi być odczepiana, gdyż później trzeba to włożyć do piekarnika) i zalać jajkami z mlekiem. Posypać to posiekaną natką i na wierzchu ułożyć plastry pokrojonego w poprzek pomidora. Całość posypać parmezanem i wstawić co piekarnika(170-180 st. C) na ok. 15 min, do ścięcia się jajek i zarumienienia
no ja wlasnie mowie o czyms takim tylko bez oliwy i mleka i nie do piekarnika tylko na patelke, potem przewrocic i DONE mozna tez zetrzec ser zolty i razem wszystko wymiachac-tylko wtedy mniej osol, bo ser zolty jest slony! GLODNA JESTEM!!!!!!
Stary 2008-10-20, 14:11   #617
zielony_motylek
Rozeznanie

agnes przepiękna ta suknia ale w kwestii wiązania to niestety nie pomoge

kurcze dziewczyny tak się ciesze, wreszcie wszystko zaczyna iść po naszej myśli, TŻ dostał nową prace, dziś już był na szkoleniu BHP, ja właśnie dziś dostałam pierwsze zlecenie też z mojej nowej pracy mam nadzieje tylko że podołam strasznie się ciesze bo już ponad tydzien minął od rozmowy kwalifikacyjnej i nie dzwonili, myślałam, że mnie olali (choć mówili, że mam tą prace), a jednak nie

a jeśli chodzi o omlet to mam złe wspomnienia robiliśmy w 5 klasie na technice omlet i nie smakowało mi to wtedy i od tego czasu nie jadam
Stary 2008-10-20, 14:12   #618
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Baja powiem ci, ze ja tez mam taką słaba głowe do picia ale przynajmiej jestesmy ekonomiczne hehe bo nie musimy wydawac kasy na niewiadomo ile alkoholu bo juz po jednym piwku mam dobry humorek hehe

Stary 2008-10-20, 14:15   #619
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wiecie moze czy ta sukia jest wiązana z tyłu?? Kurcze napisłam do salonu al ejakos nie kwapia sie z odpowiedzią moze ktoras z was ja widziała na żywo i mi napisze. A swoja droga jak do śllubu było 1,5roku to miąłam tylko jeden typ migele madam zareby a im blizej tego wydazenia to zaczynam miec watpliwosci co do tego wyboru i znajduje coraz to nowe suknie teraz rozpływam sie w zachwytach własnie nad ta jest to firma gala model damali

Moja koleżanka miała podobną, ale na zamek z tyłu.

Stary 2008-10-20, 14:16   #620
kasiaher
Wtajemniczenie

agnes208 powiem szczerze że nie wiem ale wpadła mi w oko.

A mój TŻ oświadczył mi wczoraj że sam się zajmie zaproszeniami - mnie oczywiście będzie pytał o zdanie czy mi się podobają. Zobaczymy w końcu wykazał jakieś chęci w organizacji. A mi jak się nie chciało tak dalej jest.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:17   #621
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Baja powiem ci, ze ja tez mam taką słaba głowe do picia ale przynajmiej jestesmy ekonomiczne hehe bo nie musimy wydawac kasy na niewiadomo ile alkoholu bo juz po jednym piwku mam dobry humorek hehe
to chyba do Rybulki ja aż tak ekonomiczna w utrzymaniu nie jestem
Stary 2008-10-20, 14:19   #622
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a u mnie cisza w sprwie slubu. kompletnie nic sie nie dzieje. czasami aj cos zaczne mówić to pogadamy a tak to nic. w sumie od stycznia wszytsko mamy juz załatwione resztę bedziemy mogli zrobic dopiero w Polsce, ale jakby kiedys TZ choc sam wypalił: choc poogladmy obrączki albo zaproszenia to nie ukrywam ze byłoby mi miło

Stary 2008-10-20, 14:20   #623
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

hihi ja też ekonomiczna nie jestem tzn. ja mam nawet twardą głowę. Mogę sporo wypić tylko ze mną jest tak że ja nie potrafię się opić nie wiem jak czuję że już starczy to nie piję nie miałam jeszcze tak że nie pochamowałm się.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:26   #624
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hihi ja też ekonomiczna nie jestem tzn. ja mam nawet twardą głowę. Mogę sporo wypić tylko ze mną jest tak że ja nie potrafię się opić nie wiem jak czuję że już starczy to nie piję nie miałam jeszcze tak że nie pochamowałm się.
ja mam podobnie, przestaję pić jak czuję, że mi się ciepło rozlewa po rękach, dziwne to uczucie troszkę trudne do opisania, ale w każdym razie, wiem, że wtedy już powinnam spasować, bo inaczej kac będzie
Stary 2008-10-20, 14:27   #625
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no masz racje, do Rybulki to było jakas taka zamyslona dzis jestem

Stary 2008-10-20, 14:37   #626
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka bo ja do siosrty na 2 tygodnie przyjechaam ihihihih

wywialo nas lekko ihihihhi
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:42   #627
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
wiesz co hmm...a myślałaś o chinszczyźnie???
A masz cos konkretnego na mysli??

Cytat:
witaj

może pierś z kurczaka zapieczona w cieście francuskim, do tego jakaś sałatka, aż mi ślinka leci

Tez myslalam o jakiejs piersi na przyklad w wiórkach kokosowych i do tego pieczona ziemniaczki, ale chcialam zrobic tego gyrosa, a tam znowu kurczak, ale chyba zrobie tak, ze zrobie jakies piersi, a gyrosa na przyszły weeken, tylko jeszcze musze poszukac jakiejs dobrej salatki, bo to bedzie obiado kolacja, winko i tort na koniec, czy mam przygotoac cos jeszcze???

W ogole to chcialam sie wyzalic, raz ze jestem chora, a dwa siostra TZ sie na mnie obrazila, przyjechala do nas w sobote, wyszlismy do pubu, a potem na disco Fajnie sie bawilam, ale kolo 3 bylam juz padnieta, wiec siadlam sobie, a ona ze my to "zdziadzialismy" z M. ze nie chce nam sie wychodzic itd. tylko ja w piatek 12 godzin w pracy, a na tygodniu do poludnia szkola, potem praca i chyba mam prawo byc zmeczona, w kazdym razie w niedziele sie na mnie obrazila, bo jej powiedzialam, ze jak sie spieszy to niech idzie (no bo przeciez nie musi na mnie czekac) co za los...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:48   #628
MAGiALENA
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
wolny (od pracy) piątek miałam zajęty ("przygotowaniami do ślubu").
zamówilismy obrączki. zamówiłam sukienkę.

ale przeżylismy też chwilę grozy. jak poszlismy w piatek do kancelarii w moim kościle po kartkę na nauki okazało się, że w ogóle nie jesteśmy wpisani na 06.06.2009 roku. zapisywaliśmy się na 17:00 a tu ksiądz sparwdza - jakaś inna para zapisana na 16:30. a że ten ksiądz, który nas zapisywał już nie jest w tej parafii, to mieliśmy problem. i wstępnie zapisaliśmy się na 15:30,a le niechętnie nas wpisano. potem w niedzielę mama poszła porozmawiać z proboszczem (sam zaproponował 18:00) i udało się - mamy na 18:00. co prawda na mszy, ale nam to nie przeszkadza.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:51   #629
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzialenka bo ja do siosrty na 2 tygodnie przyjechaam ihihihih

wywialo nas lekko ihihihhi
aa to na wakacje do niej pojechałas a ja juz myslałam, ze o czymś nie wiem hehe i ze tak jak ja wyemigrowałas

Stary 2008-10-20, 15:07   #630
Emilia211
Zakorzenienie

Paulina chodzi o chińszczyznę , czyli : mięsko z piersi od kurczaczka, ryż, warzywa chińskie, przyprawa chińska. PYCHOTKA!!!!

Jejka już tęsknie za MOIM SKARBEM Niech będzie SOBOTA!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości