|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
kurcze, większośc fotografów nie robi na weselu a mi na tym bardzo zależy
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też mamy Pana Embingera i jego prace baaaaaaaaardzo nam sie podobają.
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zomer robi wesele jak coś
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Zomera to ja go nie chcę więc nawet pod uwagę nie biorę. |
|
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jestem niepoprawną romantyczką, ale myśle, ze pomysł żeby Pan Młody odbierał kwiaty ma w sobie mnóóóóóóóóstwo uroku. Facet z pięknym bukietem w dniu ślubu....mmmmmmmmmm.:roll eyes:
![]() Stare zwyczaje też mogą sie przydać, dlatego pytałam o takie forum. Zwłaszcza kiedy chce się użądzić oczepiny bez obmacywania i wplątywania kogokolwiek w dwuznaczne sytuacje. Wciąż poszukuje sie pomysłów na normalne zabawy. Apropos tematu znacie jakieś? Co do zmuszania druhny do finansowania czegokolwiek tj. bukietów, przystrajania samochodu wyjątkowo dziwny pomysł.
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
MAGiALENA no proszę już obrączki i suknia
mi to jeszcze zajmie pewnie trochę czasu
|
|
#307 | |||||
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze *Kaalinaa* wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia
Cytat:
Mogę się również podzielić swoimi spostrzeżeniami odnośnie zespołu Akord jakby ktoś się nad nim zastanawiał i chciał wiedzieć coś więcej ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko musi być oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, bo np. chciałabym zmienić co nieco w sali gdzie będzie moje wesele ale nie zamierzam obarczać tym mojej świadkowej gdyż to za duży koszt. Dla mnie ważniejsze będzie to że zorganizuje wieczorek i będzie przy mnie w tym dniu, a nie jakiś podział co powinna czy nie powinna zrobić. Tradycje ślubno weselne są bardzo ciekawe i mają wiele uroku w sobie ale teraz już mało kto tego przestrzega..:/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do zwyczajów możemy same się wymienic zwyczajami które znamy z opowieści bądź które przetrwały i funkcjonują obecnie. pamiętam że u mnie w rodzinie zawsze panna młoda dzień przed weselem wystawiała "pantofelek" w którym mieła iść do ślubu na parapet zaklinając pogodę.
|
|||||
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka też bardzo chciała mieć piękną pogodę w dniu ślubu, dlatego też wystawiła swoje pantofelki ślubne na parapet. Na 2 tygodnie!!!!!
Buciki tak stały sobie i zaklinały pogodę. Gdy koleżanka w końcu je zdjęła i założyła do sukienki okazało się, że buciki..... pożółkły dlatego uważajcie z tymi przesądami no ale fakt, trzeba przyznać, że pogodę miała piękną
|
|
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
Negila napisalaś:
"Mogę się również podzielić swoimi spostrzeżeniami odnośnie zespołu Akord jakby ktoś się nad nim zastanawiał i chciał wiedzieć coś więcej "Negila-i jak ten zepół??? Nijak nie mogę zabrać się za poszukiwanie zespołu... ![]() Napiszcie proszę jak to wygląda w pratyce-czy spotykając się z takim zespołem mają oni może jakieś kasety z wesela??Chodzi mi o to,że żeby zobaczyć jak zabawiają gości i jaki wytwarza się klimat.. zupelnie nie wiem jak się do tego zabrać.Bo sluchając krotki urywek na ich stronie to jak dla mnie mało wystarczające:/-szczegolnie w dobie komputerów.Na co powinnnam zwrocić uwagę?? A moze mozecie kogoś polecic? |
|
|
|
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my mieliśmy problem bo nie byliśmy za żadnym weselu po tym jak zaczęliśmy szukać wszystkiego na swoje, wybraliśmy jeden zespół z polecenia mojej koleżanki, ale na jej weselu nas nie zauroczył i w sumie dobrze że nas wykiwali z umową bo mi się tak bardzo nie podobali....potem z drugiego polecenia wzięliśmy nasz zespół, widziałam ich troszkę w akcji na płytce z wesela, i podobało mi się
|
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
Byłam na poszukiwaniu duuużej sali ( na 220 osób)...
I teraz się wacham pomiędzy dwiema: 1. Maciejowa Chata- 150 zl za dwa dni(z możliwością wzrostu o 40%)- ale cena bez ciasta,owoców, napoju i alkoholu oczywiście-samo jedzenie(7 dań gorących pierwszego dnia i 5 drugiego) do tego trzeba będzie doliczyć dekorację(ile mniej więcej kosztuje takie dekorowanie sali przez dekoratorkę??) 2.Dom Weselny w Wojciechowie - cena to 170-190 za dwa dni ale pan zastrzega że cena może wzrosnąć nawet do 200zł - w cenie jest już ciasto z Modliborzyc (dobre tam mają ciasto??), owoce i napoje czyli cena tylko bez alkoholu. Sala jest po prostu ogromna (na 500 osób) i się trochę boję że później wyjdzie tak że będzie pusto na tej sali... Dzeiwczyny pomóżcie mi bo w tym tygodniu muszę podjąć decyzję a nie mam czasu na przeszukiwanie jeszcze raz trzech części wątku... Napiszcie mi jakie jest jedzenie w jednym i drugim lokalu, w jaki sposób podane(czy obsluga się stara czy obija), czy przystawki są dokladane jeśli coś zniknie z półmiska, jak to wygląda od kuchni jeśli chodzi o dogadywanie się z właścicielem... no wogóle wszystkie informacje mi się przydadzą... Przede wszystkim to powiedzcie mi co się bardziej opłaca finansowo, bo boję sie tego że w maciejowej chacie cena skoczy o te 40 % i wtedy będę musiala zapłacić 200 zł i nic nie będę miała w tej cenie... a może znacie jeszcze jakiś lokal na ok 200-250 osób???
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mogę polecić mój zespół - MAYDAY. Poleciła mi go jedna z wizażanek, u której grali w sierpniu tego roku. Moja bratowa zrobiła wywiad - zespół był bardzo chwalony.
Wg kamerzystów, u których byliśmy(Serafin, Widło, Pliszko, Denver) "będzie co kręcić" - wielokrotnie widzieli zespół w akcji. Poza tym dla nas było istotne, że umieją śpiewać dosyć specyficzne kawałki jak na wesele, np. Jamala
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-10-22 o 10:08 |
|
|
|
|
#314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj,w tym roku byłam chyba na 5 weselach,ale żaden nie był za speclajny...w nastepnym wiem już o 3 ,ale boję się,że wtedy będzie już za późno i zmuszona będę brać co będzie:/.Aczy orkiestra dysponuje przykładowymi płytkami, żeby pokazać np. oczepiny?Nam wlaścicielka lokalu, w ktorym organizujemy wessele poleciła zespół on-line ,ale boję się,że "fajny zespół"to pojęcie względne,choć do was mam oczywiście zaufanie,bo kto jesli nie my :P![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za bukiet dla niej płaciliśmy my (notabene był prześliczny i idealnie dopasowany do sukienki - aż żal jej go było na ołtarzu zostawić ), w sumie świadkowa pomagała mi jedynie się ubrać tuż przed i doglądała wszystkiego na samym ślubie i weselu - moim zdaniem to i tak dużo i absolutnie wystarczająco .W głowie mi się nie mieści, aby kazać świadkowej sfinansować przybranie auta czy inne sprawy - to są przecież dość duże sumy!
|
|
|
|
#316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ile płacicie za zespół? mam na mysli jeden dzień-bzzz poprawin
|
|
|
|
|
|
#317 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy bym była zadowolona jak by mi ktoś przyszedł na weselu posłuchać zespołu jak gra. Cytat:
![]() Cena dekoracji jest uzależniona od indywidualnych potrzeb, Twojego wyobrażenia, sali- odległości od Lublina-jeśli dekorator jest z Lublina. Jak już się zdecydujesz to najlepiej zadzwoni porozmawiaj na początku dowiesz sie o orientacyjnych cenach jak to wygląda. A jak się zdecydujesz na dekoratora to on i tak pojedzie na salę i wszystko zobaczy osobiście.
|
|||
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
wczoraj dostaliśmy kartki na podpisy z nauk itp. tam jest taka rubryczka o ezgaminie? wiecie może co to jest ten egzamin?
|
|
|
|
|
#319 |
|
Przyczajenie
|
Powitać wizażanki
co do sal to może ja się pochwalę swoją salą, w mijescowości Łucka koło Lubartowa, dokładnie Dom Weselny Paradise, sala może pomieścić do 250 osób z tego co tłumaczyła właścicielka, sklada się z dwóch "syjamskich" sal (niby przedzielonych a jednak połączonych) z czego w jednej zajduja sie stoły a druga przeznaczona jest do tańczenia. Dekoracja jest "stała" systematycznie odświeżana, jesli dla kogoś za mało (a zapewniam że wszystko wyglad ładnie i gustownie) w miarę mozliwości kombinuje cos swojego (widziałam ją w wersji sierpniowej- na słonecznikowo Cena od osoby to 100 zł ( plus jakieś 20% na wypadek wzrostu cen) poprawiny 50 zł. Sala jest klimatyzowana i godna polecenia. Co do jedzenia, wedle życzenia... smaczne i jest tego baaaaardz dużo. Właściciele symaptyczni i otwarci na propozycje. Położenie, jedni uważaja to za mankament, ja osobiście za duzy plus... trasa Lublin- Lubartów, przy skrzyżowaniu na Serniki, całość otoczona tujami, przy sali piękny skalniak z fontanną, ławczki, teren w całosci zamknięty. Zespół... OK Band z Lublina, Pan zrobił na nas wrażenie, w przeciwieństwie do innego który, na pierwsze spotkanie zamiast martiałów pokazowych przyniósł umowę . Za jeden dzień płacimy 2700 zł, wiec cene uważam za dostepną i przystępną, porównując do zespołu (miom zdaniem za bardzo okrzyczanego) Ivis, który na moje pytanie o piosenkę "Żółte tulipany" powiedział " nie w tym bloku" i nie zagrał jej wcale... moim zdaniem na weselu na którym zespół grał, zbytnio się nie spracował, robił długie przerwy a na dodatek Pan "przwodniczacy" był bardzo nieprzyjemy nawet dla Pana młodego![]() Nadal w eterze wisi kwestia fotografa?? sukienki i setki drobnostek... starsi, dodatki, dzień po slubie itd itp Oj aż mnie głowa rozbolała jak zaczęłam o tym wszystkim myśleć
|
|
|
|
|
#320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pan Tomek jest naprawdę ok. Miesiąc przed weselem mamy się spotkać dać im listę tzw. zakazanych utworów, ustalić w jakim klimacie mają być piosenki itd. Mam tylko nadzieję, że babcie i ciotki nie zejdą na zawał jak usłyszą hip hop i houseowego seta w wykonaniu mojego TŻaCytat:
![]() Ale jak inni do tego podchodzą nie wiem
|
|
|
#321 |
|
Przyczajenie
|
Czy możecie mi polecić jakiegoś fajnego fotografa... poza Panem Zomerem
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
możesz sie jeszcze zdziwić jaki "taniec z gwiazdami" moga odstawić cioteczki i babunie przy takiej muzyce... ostatnio byłam na takim weselu, zespół hip- hopuje a na parkiecie same "staruszki') oj wesoło było, i na koniec jedna z babuń szpagacikiem się pochwaliła ( że umie i jeszcze może)
|
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za przygotowania, błogosławieństwo, ślub, życzenia, wesele + plener płacimy 1200zł- zdjęcia na płycie ok. 500szt, album 30x30 z najlepszymi zdjęciami, prezentacja zdjęć na płycie w formie teledysku+za dodatkową opłatą fotoksiążka o formacie A4(niestety aż 500zł)
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kwotę, to trochę dziwne, bo ja miałam 120zł za I dzień oraz 60zł za drugi. Trochę nie chce mi się wierzyć, że przez rok aż tyle wzrosłaby kwota (no chyba, że bez alkoholu, owoców i ciasta). Ja byłam na weselu w Wojciechowie i nie mam zastrzeżeń do podania dań, ilości oraz sposobu obsługi przez kelnerki. Jak coś się kończy, to obsługa uzupełnia dania. Jeśli chodzi o Maciejową chatę, to na weselu nie byłam, ale wnętrze jest przepiękne. Jedyny mankament dla mnie, to brak klimatyzacji. |
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja polecam "Foto-Partykę", robią przepiękne zdjęcia, dostaje się część zdjęć oprawionych w przepieknych, eleganckich albumach, plus zdjęcia na płycie, dodatkowo prezentacja multimedialna i na życzenie fotoksiążka. A i robią zdjęcia podczas wesela- mówili mi że są do oczepin/tortu - w zależności od kolejności na weselu, ale tak mniej więcej od 1-2 w nocy. |
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie straszcie ze naprawde jakiś robia
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy 200 jest trochę ciasno - ciężko się przechodzi między stołami i ogólnie ciasno się siedzi, także komfort imprezy średni, do tańczenia jest trochę miejsca wprawdzie ![]() Jeśli chodzi o te tuje - to ktoś mógłby wyobrazić sobie, że sali nie widać z ulicy, a prawda jest taka, że one są jeszcze malutkie, zresztą cały ogród był dopiero niedawno robiony
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam dodać że cena to około 4000 (sprzęt, naczynia, dekoracja itp) Ale musisz sobie sama załatwiac kucharkę, albo zamawiac catering ja znalazłam catering, który bierze 85zł od osoby za dzien, a menu wcale nie jest takie ubogie, ale w końcu zrezygnowaliśmy bo nam polecono dobrą kucharkę. jak chcesz fotki i namiary zapraszam na prv. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2008-10-21 o 18:44 Powód: zapomniałam o kilku rzeczach |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez negila:
A co do zwyczajów możemy same się wymienic zwyczajami które znamy z opowieści bądź które przetrwały i funkcjonują obecnie. pamiętam że u mnie w rodzinie zawsze panna młoda dzień przed weselem wystawiała "pantofelek" w którym mieła iść do ślubu na parapet zaklinając pogodę. ![]() Fajny pomysł z tym pantofelkiem . A co mi tam wystawie ))))) Raz w życiu można się pobawić w takie pierdółki.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

dlatego uważajcie z tymi przesądami

:P
....

jak usłyszą hip hop i houseowego seta w wykonaniu mojego TŻa
oj wesoło było, i na koniec jedna z babuń szpagacikiem się pochwaliła ( że umie i jeszcze może)
flejksy