|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część IV
Cytat:
![]() Szklanka to nie to samo co filiżanka, ale jeśli byłaby dostatecznie ładna, to pewnie jutro bym tam popędziła
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że wszystkie razem
![]() Coffeeshop Holandia&marihuana Ciekawe Po wejściu poczułam się jak bym znowu przeniosła się do USA za sprawą bajgli i pit, które można tam kupić. (Swego czasu byłam uzależniona od bajgli z rodzynkami i cynamonem ) Nie wiem czy jest równie duży wybór kaw jak w Coffee Heaven, bo mi się dziś okularów zapomniało, a od soczewek oczy mnie szczypią ostatnio, więc nie byłam w stanie dojrzeć menu Ale latte była dobra i najważniejsze... nie trzeba podchodzić do lady i zamawiać, bo kelnerki obsługują, ale o tym się przekonałam jak już kupiłam przy kasie.Gosiu tak mi przykro ![]()
|
|
|
|
|
#93 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałayście
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jejku, wżyciu nie pomyślałabym, że na Wizażu spotkam osobę, która nie dość że wie o czym mówię, to jeszcze sama się tym interesuje Kochana, o polacas mam artykuł z "Wysokich Obcasów", bardzo rzetelnie napisany - ale musisz mi dać kilka dni, żeby go znalazła. Jeśli się nie uda - będziemy kombinować w archiwum Wyborczej. Autorka artykułu pisała go na podstawie przekazów córek tych prostytutek lub ich rodzin, artykułów z brazylijskich gazet itp. naprawdę bardzo dobry artykuł. Słuchaj, a może Ty byś chciała jeszcze coś ? Ale czy Ty czytasz po portugalsku ? Mam "Apologo" cudownego Machado de Assisa - igła z nitką kłócą się, która jest ważniejsza w pracy szwaczki - świetna metafora ludzkiego nastawienia do życia; i mam jeszcze coś co Na pewno by Ci się spodobało Cytat:
Portofino ładne Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na bank wyzdrowieję- mamusia mi grzane wino przygotowała nie ba bata- jutro musi być już sexy![]() Cytat:
merci
|
|
|
#97 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ogromnie dziękuję Wam za te wszystkie słowa. Na razie czuję się niesamowicie bezradna. To dla mnie najgorsze uczucie, jak tak bardzo chce się pomóc bliskiej osobie a w zasadzie się nie da. Tato TŻ jest i tak przewlekle chory, ma słaby organizm, sama zdaję sobie sprawę, jak minimalne są szanse na wyleczenie i mam wrażenie, że moje słowa pocieszenia są dla TŻ okropnie nieprzekonujące. On mnie zna na tyle, że wyczuwa to, co tak naprawdę myślę. |
||||||
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Może i słowa nie będą przekonywające, ale Twoja obecność, ciepło i wsparcie na pewno tak...Dziś mam ostatni dzień praktyk
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
znow nie ide na wyklady, na jutro mam zdecydowanie za duzo... i jeszcze sie nie wyspalam, mame naszlo na telefon o 7rano ![]() Cytat:
![]() sliczne zdjecia, wlosy i kocieta! i ja mam taka nadzieje. powodzenia
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Slodka_Marzycielko - szara monotonia nie istnieje ! Poczytaj : np. Dziewczyny mają problem - uczyć się, czy się nie uczyć
. Już się coś dzieje ! Jest tu nawet wśród nas taka jedna, też do szkoły średniej chadzająca, co po szkole z drzwiami biega Pewnie u Ciebie też się coś zdarza - napisz ! szugar - salsa i inne tańce uprawiałam, niestety nie w Polsce. Wiesz takie : cały rok pracy dla tego jednego karnawałowego tygodnia. Jeszcze dwa lata temu pupcią {a co ?!} wywijałam. A teraz ... No, cóż .oleczka - nie zapomnij swojej uroczej koleżance {tej od klucza do pralki} przypomnieć, żeby suszarki nie wynosiła .Jolie - jak ja Ci tych kotów {i nie tylko} zazdroszczę. Tak bym chociaż jednego chciała mieć. Nie mogę - MAX {doberman} zeżre. Dziewczyny, ja jak zwykle do Was z pytaniem. Za chwilę szlag mnie trafi. Chodzi o telefony komórkowe. Na mojej wsi nie ma zasięgu telefonów komórkowych. Dlatego też założyliśmy telefon stacjonarny. Mamy także dwie komórki : TŻ na abonament {czeka, aż się termin skończy}, ja - na kartę. Oba z ORANGE. Chodzi o mój telefon. Formę : na kartę mam od około trzech miesięcy. Płaciłam pierwszego miesiąca 25,-zl, teraz - 50,- za trzy. Mam do wygadania/wypisania jeszcze około 35,-zł. I co ... Zablokowali mi telefon na tzw. wyjścia : można do mnie pisać i dzwonić, ja nie mogę odpowiedzieć. Byłam w trzech punktach ORANGE z prośba o wyjaśnienie : dlaczego nie mogę korzystać ze swoich pieniędzy. Odpowiedzi były tak mętne lub ja taka głupkowato-nierozgarnięta, że dalej nic nie rozumiem. Podobno tak w Polsce jest, że masz limit czasowy; tzn. jak trzy miesiące, to trzy miesiące - bez wzgledu na ilość środków na koncie. Na tydzień przed upływem tego terminu blokują telefon w sposób j.w. napisałam i aby powrócić do możliwości normalnego użytkowanie - trzeba wpłacić nowe pieniądze. Przecież to jakaś paranoja !!! Specjaliści w placówkach ORANGE burczą i patrzą na mnie z wyższością stwierdzając - bo tak jest ! Dla mnie to żadna odpowiedź. To kompletna bzdura ! To nie jest logiczne ! W takim razie jaka jest różnica między abonamentem, a kartą - na to pytanie też nie uzyskałam odpowiedzi. Stoję w punkcie wystosowania pisma o ichnej dyrekcji. Chcę jeszcze się tylko upewnić, czy tak jest rzeczywiście i czy naprawdę istnieją jakieś mistyczne limity czasowe. |
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu (H)
tak jest rzeczywiscie. chodzi o to, zeby interes sie krecil... bo jak wybierasz telefon 'na karte', to ma ona [karta] jakas ograniczona waznosc, taki termin przydatnosci do uzycia no i gdy doladujesz telefon za iles tam zl odpowiednio przedluzasz sobie 'zywotnosc' owej karty a jak sie konczy waznosc to ci blokuja wychodzace poloczenia i musisz doladowac. tak niestety zapewniaja sobie stale dochody, nawet gdy ktos malo rozmawia i nie wykorzystuje limitu to i tak musi doladowac komoreczke zeby tych pieniedzy co ma nie stracic. wiec moze doladuj sobie za 20zl [i chyba ci to na miesiac przedluzy] i wygadaj sie z kims za wszystkie czasy chyba, ze doladujesz za 5zl, to wtedy masz czas 2 dni![]() bardzo pokretne tlumaczenie, ale mam nadzieje, ze zrozumiesz co nieco
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki a czegóż jeszcze ![]() Zaraz Ci wyślę zaproszenie to będziesz miała dostęp tez do albumu prywatnego ![]() Co do telefonu- tak niestety jest- załadowanie konta to nie tylko kasa na nim ale i przedłużenie jego aktywności. Te 50zł przedłuża o 3 miesiace i jeśli te 3 miesiące minęły to niestety nic nie możesz zrobić .
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie są uroki korzystania z telefonow na karte - moze sie mylę, ale chyba w innych sieciach jest podobnie. |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - jak zwykle mogę na Was liczyć. Dziękuję za informację. Wynika z tego, że to nie mnie osobiście szykanują. To rzeczywistość mnie przerasta.
Zostawiam dyrekcję ORANGE w spokoju. Ale - jednak to dla mnie nie jest logiczne. No cóż - trzeba doładować ! Tylko, że ja tego nigdy nie wygadam, bo telefonu komórkowego używam najczęściej tylko w super- i hipermarkietach, kiedy mojego Laluni szukam. Jolie - dziękuję ! Czego zazdroszczę ?! Przede wszystkim wiedzy, no i włosów. Ale to czysta, niezawistna zazdrość. |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadne czary czy voo doo nie wchodzą w grę![]() ![]() ![]() nie ma za co i dziękuję
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Oo kurcze, tyle juz postow!
A my dopiero za pare dni zamawiamy laptopa, co dopiero internet...;( Kochane, tulam i subskybuje z nadzieja na szybki powrot! |
|
|
|
|
#107 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Melduję się ponownie, megaściorana, ale co tam
![]() Dzień dobry I biorę się za nadrabianie zaległości wizażowych, a zwłaszcza na tym wątku, bo oczywiście bezlitośnie naprodukowałyście 4 strony
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jolie, kotaczami właśnie się zachwycam >Uf, właśnie wróciłam ze szkoły. Egzamin- prościzna, myślałam, że będzie Past Continous i Present Perfect, ale, całe szczęście, nie było Słuchanie trochę dzikie, bo Ci ludzie tak faflunią do mikrofonów, że niektóre odpowiedzi zaznaczałam na czuja ![]() Zobaczymy za jakiś czas, co natworzyłam ![]() Miłego!
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, witam w ten piękny, słoneczny dzień
![]() Zajęcia o 8 - porażka roku, człowiek przeszedł samego siebie w braku pomysłu na organizację tego wykładu Żenua! ![]() Potem byłam zmuszona do rajdu po kilku bibliotekach, ale znalazłam większość potrzebnych rzeczy, dlatego [przynajmniej warto było się nałazić ![]() Na koniec zrobiłam sobie przyjemność kupując sobie kilka smakołyków w Naturze ![]() Popijam teraz cappuccino z bitą śmietaną i czekam na telefon od mamy, pożyczyłam dzisiaj jej samochód i muszę po nią pojechać do pracy. ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
czekamy na Ciebie
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję egazminu
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wpadłam się przywitać i znikam po mojego przedszkolaka
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
alez u mnie piękna pogoda - chyba ze 20 stopni! wygladałam conajmniej komicznie idąc do apteki w kurtce zapiętej pod szyję ( pod spodem miałam bluzke na ramiączkach
) i w czapce z daszkiem na glowie ( tłuste włosy ) kupiłam przy okazji seboradin lotion z czarną rzepą - ale tym razem szampon - przetestuję go zaraz po obiadku miłego popołudnia |
|
|
|
|
#114 | |
|
Rozeznanie
|
xyoko bardzo współczuję sytuacji i mam nadzieję, że jakoś to przetrzymacie
Cytat:
.Też zrobiłam rajd po bibliotekach, odnalazłam w Opolu bibliotekę medyczną i znalazłam 3 książki i 7 artykułów po Polsku do mojej pracy licencjackiej |
|
|
|
|
|
#115 | |||||||
|
|
Przebrnęłam przez dwie strony dopiero, więc na raty odpowiadam, bo mój post okazałby się nie do strawienia - tak niemiłosiernie dłuuuuugi
![]() Cytat:
takie waniliowo-kokosowe ciasteczko albo lody domowej roboty... Jejku, mogłabym się tym narkotyzować do śmierci Idąc za słowami Heroldin, powinni mi wypisać "tu spoczywa ta, którą zabił kokosowy błyszczyk" Cytat:
W tamtym "wcieleniu" dla wielu była już spalona po swoich wybrykach.No i niektóre osoby z fryzjerskiego pewnie jednak nadal nie wiedzą, z kim mają do czynienia. PS. Zajrzałam... Kumpela... Łomatko U mnie w mieście chyba nie ma Almy Za to Stokrotki vel Delimy, bo tak się mają teraz nazywać delikatesy Emperii. No proszę, kolejna piękna Kobieta w naszym wątku i to z jaką czupryną :klaszcze: Witaj Cytat:
Cytat:
Hm, bo ja też nigdy nie oglądałam niczego w 3d ![]() Cytat:
no to ja już wiem, co będę oglądać w najbliższym czasie Bez knebla nie da rady ![]() PS. I Piła V , sesesese Nie ma sensu siedzieć w domu, opatul się cieplutko i korzystaj pogody, ja zaraz mykam na pocztę, bo jest cudownie po prostu Cytat:
![]() Cytat:
A kolosem się nie przejmuj, ja w zasadzie będąc na studiach to się przyzwyczaiłam, że te oceny nieraz są z palca wyssane... A już padłam na I roku, po pisemnym egzaminie z filozofii... Dzień wyników, na drzwiach gabinetu wisi lista osób, które nie zaliczyły. W środku przedstawiciele grup z indeksami siedzą po wpisy... Gadają między sobą co i jak, pada stwierdzenie "nie zdało 38 osób". Na co profesor wstał, powiedział, że to za mało, wyszedł i dopisał jeszcze 4 ![]() Autentyk. Byłam świadkiem. widziałam pierwotną listę i tą samą listę po dopisaniu
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie mogę... mnie sie nigdy cos takiego nie przytrafiło. ale jeszcze wszystko przede mną... dzis pomimo piękniej pogody bedę siedziec grzecznie w domku - tylko na chwilke wyszłam i przy okazji przekonałąm sie co tracę - jutro ma juz nie byc tak ciepło podobno... ![]() dzis ogarnełam troche swoj pokój, czyscie sie zrobilo zajełam sie tez chomikiem i on tez ma czysciutko - tylko ze jemu sie to nie bardzo podoba... zaraz nałoze na włoski olejek kokosowy, choc i bez iego tłuste są... posiedzę troche i wymyje nareszcie łepetynkę. mam ambitny plan na dzis - nauka anatomii. niestety głowa mnie troche boli, zatoki zamiast się detkać" to jeszcze bardziej sie zatkały... no ale moze troche przejdzie po południowej dawce leków... ![]() ale dziewczyny jak mozecie to korzystajcie z naszej pieknej jesieni! |
|
|
|
|
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak o tym
Ale tam w składzie chyba jest coś więcej niż sama wazelinka ![]() Nie zaskoczyłas mnie tą odpowiedzią Cytat:
![]() Cytat:
Teraz najważniejsza jest obecność i wspieranie się. Trzymajcie się Cytat:
![]() Na prawdę warto widzieć
|
|
|
#118 | ||||||||
|
|
Cytat:
mam nadzieję, że kuracja tabletkowo-kotaczowa szybko przyniesie rezultaty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ech, ja chyba też powinnam założyć sobie album, ale wszystkie moje zdjęcia są jakies takie... wydumane... zazwyczaj ze sylizowanych sesji... albo biżu ![]() Cytat:
Cytat:
W sumie mi też. Ale co za szatański pomysł tak nazwać tego typu "placówkę". A propos Holandii jeszcze - mój braciszek-aparat zafundował sobie kiedyś taką wyprawę. Pojechał z kolegami najpierw do swojej dziewczyny [mieszka na drugim końcu Polski, pod granicą z Niemcami ] a potem zabrali się i jazda do Amsterdamu. Co tam się działo - nie pytajcie ![]() Potem tylko ogromny plakat sobie przywiózł z ilustracjami i cennikiem, czym niesamowicie zirytował moją mamę ![]() Cytat:
![]() Została kiedyś uszczęśliwiona komórką na urodziny i jest to raczej skarbonka niz komórka, mogę wyjść bez niej z domu i nawet nie wiedzieć, że jej zapomniałam, służy mi bardziej jako organizer i przypominacz, budzik, a funkcje komunikacyjne spełnia na szarym końcu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() BTW - między studentami mówiło się, że aby mieć dobrą ocenę, trzeba egzamin pisać wyraźnym pismem, koniecznie niebieskim długopisem, a do tego, kryterium oceny był rzut arkuszami w powietrze, tzn. po skończonym egzaminie profesor kartki rzucał w górę i te które spadły na biurko - to bdb, a reszta w zależności od położenia - niżej... te, które lądowały na podłodze kończyły sie poprawką ![]() W to akurat trudno mi uwierzyć, ale fakt, człowiekiem dziwnym ów wykładowca był Ale chyba na każdej uczelni trafiają się tacy ludzie i krążące wokół nich legendy...
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzut arkuszami? o matko... takich rzeczy to jeszcze nie słyszałam... miałam filozofię na studiach, co więcej studia były oparte na filozofii ale coś takiego nigdy mi sie nie przytrafiło. wiadomo, ze zawsze znajdzie sie profesor o dziwnym zachowaniu czy dziwnych przyzwyczajeniach i wymaganiach ale zeby az tak? ja to jednak mało życiowa chyba jestem
|
|
|
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja niedawno skończyłam zliczać i wstępnie analizować wyniki testu osobowości Cattella tej dziewczynki, którą badam, potem krótki spacer a teraz znowu te kserówki zakichane ;/ Trzymajcie się mocno Estelle - ta "legenda" o profesorze rzucającym kartki w ten sposób krąży chyba na każdej polskiej uczelni
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

)

Jeśli już mamy się spotkać to wszystkie 
Ciekawe
) Nie wiem czy jest równie duży wybór kaw jak w Coffee Heaven, bo mi się dziś okularów zapomniało, a od soczewek oczy mnie szczypią ostatnio, więc nie byłam w stanie dojrzeć menu

Portofino ładne 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Żenua!
no to ja już wiem, co będę oglądać w najbliższym czasie