Przeszłość TŻ ... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 00:35   #121
lady Vader
Rozeznanie

Dot.: Przeszłość TŻ ...

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Co do Lady Vader - spotkalam kiedyś mężczyznę, który po 15 latach siedzenia w więzieniu i życia z rozbojów zmienił się całkowicie. Właśnie pod wpływem kobiety - wytatuowany cały od góry do dołu zostawił całe swoje byłe życie dla ukochanej - pracuje, jest cudownym mężem i ojcem, i tak od 12 lat
Miśka-wyjątki się zdarzają,nie twierdzę,że nie,ale śmiem twierdzić,ze nie ma ich wiele.

Gdy pisałam,że ludzię się nie zmieniają,to chodziło mi o zmiany diametralne.Nie wierzę,by notoryczny playboy zaliczający wszystko co się rusza nagle zmienił się pod wpływem kobiety w przykładnego męża czy partnera-prędzej czy później zaniesie wilka do lasu.

Czy dawni playboye mają opinię najwierniejszych?-hmm nie sądzę i przekonywać się nie zamierzam,bo nigdy nie interesowali mnie mężczyźni,o których słuchy chodziły,ze przelecieli pół osiedla.

Wiem,uogólniam,sa wyjątki,bla,bla,bla etc,ale podchodzę do tego dość emocjonalnie.Znam świetne,wartościowe,wyksz tałcone,obyte dziewczyny,które sa w związkach z takimi....baranami,że nóż się w kieszeni otwiera.Wiedziały co to za gagatki,kiedy się z nimi wiązały,ale powtarzały sobie jak mantrę-"on się zmieni,on się zmieni.."

Jedna z nich,bliska mi osoba,była już kilka razy zdradzona,ale "on się zmieni,a już na pewno jak zostanie tatusiem"Ojcem został,bryka nadal...i pewnie będzie tak,aż skończy mu się zapas testosteronu-czyli za jakieś 30 lat.
Stary 2008-10-22, 00:38   #122
bonton
BAN stały

Widzę, że autorka wątku zmieniła swoje zapatrywanie na temat przewodni postu przez nią założonego.
To fajnie- nie powiem, że dobrze, ale fajnie. Jest ogólnie jakieś ruch w postawach, a to znamionuję zmianę ( nie ważne regres czy progres ale zmiana jest).

Wyżej rzeczony wazonik pisał chyba o czymś innym, z resztą polecam jego wątek- naprawdę miło się czyta- spolaryzowały się tam zupełnie przeciwstawne postawy (i pomijać ludzki którzy w beznadziejny sposób łajają autorowi - to miło jest poznać różne postawy ludzkie).

Właśnie na tej kanwie, moje refleksje są takie: Przeszłość nigdy nie ginie tworzy teraźniejszość i co za tym idzie przyszłość. Nie da się jej w żaden sposób oddzielić. Bzdurą jest stwierdzenie "że co było a nie jest..." chyba tylko bez refleksyjna osoba może tak powiedzieć.
bonton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 00:43   #123
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bonton Pokaż wiadomość
Widzę, że autorka wątku zmieniła swoje zapatrywanie na temat przewodni postu przez nią założonego.
To fajnie- nie powiem, że dobrze, ale fajnie. Jest ogólnie jakieś ruch w postawach, a to znamionuję zmianę ( nie ważne regres czy progres ale zmiana jest).

Wyżej rzeczony wazonik pisał chyba o czymś innym, z resztą polecam jego wątek- naprawdę miło się czyta- spolaryzowały się tam zupełnie przeciwstawne postawy (i pomijać ludzki którzy w beznadziejny sposób łajają autorowi - to miło jest poznać różne postawy ludzkie).

Właśnie na tej kanwie, moje refleksje są takie: Przeszłość nigdy nie ginie tworzy teraźniejszość i co za tym idzie przyszłość. Nie da się jej w żaden sposób oddzielić. Bzdurą jest stwierdzenie "że co było a nie jest..." chyba tylko bez refleksyjna osoba może tak powiedzieć.
Oj, okrutna jesteś. Skoro ktoś miał ciezkie zycie czy tzn, że będzie takie mial zawsze? Że skoro przezył coś ciężkiego, traumatycznego, do końca zycia będzie cierpial z tego powodu? Nie ma nic gorszego niż założyć determinizm srodowiska
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 01:07   #124
bonton
BAN stały

Marcin mam na imię to nie determinizm społeczny jeno głupia chuć.
Stary 2008-10-22, 01:09   #125
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Marcin mam na imię to nie determinizm społeczny jeno głupia chuć.
Chuć z miłością za wiele wspolnego jednak nie ma A autorka watku kocha
Stary 2008-10-22, 01:22   #126
bonton
BAN stały

Szkoda, że partner autorki o miłości nie myślał..... jak szma.... się
Stary 2008-10-22, 02:43   #127
Madziaska
Rozeznanie

Tak mnie wciągnął ten wątek, że przeczytałam go od początku do końca
Ja osobiście nie potrafiłabym być z takim facetem, o sexie nie wspomnę. Z moim ex byłam 9 miesięcy i do niczego nie doszło, fakt, że przede mną miał 3 dziewczyny mnie przerażał, po jakimś czasie rozstalismy się. Mój obecny partner był prawiczkiem i to właśnie z nim to zrobiłam pierwszy raz Ogólnie historia naszego związku jest bardzo długa i dziwna, ale nie będę opowiadać

Co do autorki jeżeli go kochasz to musisz postarać się o tym zapomniec, inaczej się nie da, ja też zawsze chciałam wiedzieć wszystko, a potem sobie to wyobrażałam...dlatego poprostu nie pytaj go więcej o jego przeszłość. No i przede wszystki badania !!!

Napisałaś, że zawsze miałaś oczy otwarte... chyba nie zawsze skoro kochałaś się z nim zanim potwierdziłaś jego "podobno zrobione badania.

Pozdrawiam

ciuszki :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304934

kosmetyki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=274523
Madziaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 12:20   #128
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Przecież nie był z nią wtedy? Co innego, gdyby ją zdradzał, a co innego przeszłość
Stary 2008-10-22, 12:35   #129
201803290936
Konto usunięte

Dać szansę warto prawie każdemu (prawie, bo czasami ktoś od początku zawodzi zaufanie i zachowuje się nieodpowiednio). Patrzyć na przeszłość można ("można", bo czasami się jej nie zna), ale na zasadzie: wiem co było i dzięki temu wyciągam właściwie wnioski i ulepszam teraźniejszość. Ale mówienie o 100% zaufaniu jest dla mnie wyrazem naiwności. Kocham mojego faceta nad życie, wiem, że to dobry człowiek, przyjaźnimy się (a nie tylko "kochamy"), ale nie mogę powiedzieć, że ufam mu na 100%. 99% tak, ale ziarnko niepewności sobie zawsze zostawiam, aby nie stracić - znowu - czujności i zdrowego rozsądku. Na początku większość znajomości to mega zakochanie, zapatrzenie, uwielbienie, tylko te stany mają to do siebie, że z czasem przechodzą. A facetom przechodzą najczęściej szybciej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 13:29   #130
cherryPrincess69
Raczkowanie

W sumie rozumiem, ze myslisz o przeszlosci TŻta bo skoro jest taka a nie inna... ale trzeba spojrzec na to z innej strony, skoro wczesniej chodzilo mu tylko o sex na dodatek z byle kim a teraz sie ustatkowal i to Ty jestes jego jedyną wiec widac ze sie zmienil i do przeszlosci napewno nie powroci, to juz nie ten etap postaraj sie poprostu przestac o tym myslec i uznaj to jako zamkniety rodzial bo takim tez jest
Stary 2008-10-22, 14:34   #131
mariposa91
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Przecież nie był z nią wtedy? Co innego, gdyby ją zdradzał, a co innego przeszłość

No tak wtedy nie myślał to fakt. Był .... szkoda słów jaki był. Ale to BYŁO.... Ja widzę teraz na chwile obecnną że jest najwspanialszym chłopakiem jakiego miałam... Naprawdę teraz jest inny niż taki jak kiedyś.

I też faktem jest że nie byl wtyedy ze mną.. nawet się nie znaliśmy ...
Teraz jest naprawdę inny. Jest naprawdę wspaniały.

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 14:38   #132
mariposa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziaska Pokaż wiadomość
Tak mnie wciągnął ten wątek, że przeczytałam go od początku do końca
Ja osobiście nie potrafiłabym być z takim facetem, o sexie nie wspomnę. Z moim ex byłam 9 miesięcy i do niczego nie doszło, fakt, że przede mną miał 3 dziewczyny mnie przerażał, po jakimś czasie rozstalismy się. Mój obecny partner był prawiczkiem i to właśnie z nim to zrobiłam pierwszy raz Ogólnie historia naszego związku jest bardzo długa i dziwna, ale nie będę opowiadać

Co do autorki jeżeli go kochasz to musisz postarać się o tym zapomniec, inaczej się nie da, ja też zawsze chciałam wiedzieć wszystko, a potem sobie to wyobrażałam...dlatego poprostu nie pytaj go więcej o jego przeszłość. No i przede wszystki badania !!!

Napisałaś, że zawsze miałaś oczy otwarte... chyba nie zawsze skoro kochałaś się z nim zanim potwierdziłaś jego "podobno zrobione badania.

Pozdrawiam
No właśnie im mniej wiesz - dłużej żyjesz. A przeszłości nie ma i nie będzie o.!!!
Miałam zawsze szeroko otwarte oczy.. Zaczełam mieć obrzydzenie jak się dowiedziałam z którą tą robił .. Dziewczyna wygląda po prostu jak margines społeczeństwa. Żal mi jej.. bo on nadal "robi swoje" Kolejna taka sama.
Ale cóż ... mój tŻ się zmienił. Teraz jest wspniałym chłopakiem.
A badania się zrobi jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Jam nie Ptysio,ale pozwolę się wtrącić.

Ludzie się nie zmieniają,a jeżeli już to rzadko,pod warunkiem,że dostaną wcześniej porzadnego kopa w d...,który jest na tyle silnym wstrząsem,że zmusza do zastanowienia się nad własnym zachowaniem.

Nie znam osobiście przypadków,by jakikolwiek mężczyzna zmienił się pod wpływem kobiety.Owszem,znam takich którzy pozorują zmiany dla świętego spokoju-ale za plecami dziewczyn,żon itp robią swoje.
.
Ja z mojego doświadczenia wiem że się zmieniają.

A ja znam przypadek taki : >
Mój TŻ zmienił się pod moim wpływem.! oo i taka prawda.
A zdradzić to nigdy by mi tego nie zrobił.

Stary 2008-10-22, 14:40   #133
mariposa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Dać szansę warto prawie każdemu (prawie, bo czasami ktoś od początku zawodzi zaufanie i zachowuje się nieodpowiednio). Patrzyć na przeszłość można ("można", bo czasami się jej nie zna), ale na zasadzie: wiem co było i dzięki temu wyciągam właściwie wnioski i ulepszam teraźniejszość. Ale mówienie o 100% zaufaniu jest dla mnie wyrazem naiwności. Kocham mojego faceta nad życie, wiem, że to dobry człowiek, przyjaźnimy się (a nie tylko "kochamy"), ale nie mogę powiedzieć, że ufam mu na 100%. 99% tak, ale ziarnko niepewności sobie zawsze zostawiam, aby nie stracić - znowu - czujności i zdrowego rozsądku. Na początku większość znajomości to mega zakochanie, zapatrzenie, uwielbienie, tylko te stany mają to do siebie, że z czasem przechodzą. A facetom przechodzą najczęściej szybciej.
Ja też ufam na 99 % . Bo nie ma nawet na świcie takiej osoby której ufałabym na 100 %.

Stary 2008-10-22, 14:49   #134
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mariposa91 Pokaż wiadomość

Ja z mojego doświadczenia wiem że się zmieniają.

A ja znam przypadek taki : >
Nigdy nie mów nigdy,pewnym to możesz być smierci,ale nie tego że nigdy cię nie zdradzi.

Nie wiem skąd się bierze taka naiwnośc,chyba z zaślepienia w tż-cika.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 15:05   #135
Fresa
Zakorzenienie

Mariposa91 i co twój TŻet powiedział? pójdzie na testy? byliście już może?

_________________________ _________________________ ______________
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 15:35   #136
olksonCK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

Nigdy nie mów nigdy,pewnym to możesz być smierci,ale nie tego że nigdy cię nie zdradzi.

Być może, a raczej na pewno Na początku większość związków tak wygląda chyba
olksonCK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 16:29   #137
evil minded
BAN stały

Cytat:
Po roku nie można takich rzeczy wiedzieć...
To zbyt krótki okres czasu.

Ja wiem, że jesteś zakochana, chcesz mu ufać, ale naprawdę...nie popadaj w taki zachwyt swoim TŻtem, bo możesz się ostro na tym przejechać.
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 16:38   #138
Curly Girl
Raczkowanie

Niedawno zakończyłam znajomość z facetem starszym odemnie (7 lat) właśnie ze względu na jego przeszłość, która mnie do niego głęboko zniechęciła Jakoś nie mogłam się przemóc i "dać coś od siebie" w tym związku,wiedząc co wyrabiał kilka miesięcy () temu. Fakt,trochę żałuję,bo facet zawrócił mi w głowie ale wiem,że to była słuszna decyzja
Stary 2008-10-22, 17:21   #139
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

A ja nie wiem, skad sie bierze pewnosc ze on ja zdradzi? Bo coniektorzy przyjmuja tu takie zalozenie...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 17:29   #140
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olksonCK Pokaż wiadomość
Być może, a raczej na pewno Na początku większość związków tak wygląda chyba
No tak,zapomniałam że jak się jest już rok razem,to będzie miłość na zawsze.

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość

Ja wiem, że jesteś zakochana, chcesz mu ufać, ale naprawdę...nie popadaj w taki zachwyt swoim TŻtem, bo możesz się ostro na tym przejechać.
Dokładnie,zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A ja nie wiem, skad sie bierze pewnosc ze on ja zdradzi? Bo coniektorzy przyjmuja tu takie zalozenie...
To nie pewnośc,to samo życie i nie pisze tu o sobie.Nie jedna pisała że jej misiaczek nigdy nie zdradzi bo ją bardzo kocha,a tu potem zonk,ma inną,rozstanie i czarna rozpacz.Jestem tego zdania że lepiej nie być naiwnym i nie mieć klapek czy też różowych okularów na oczach bo potem można się przejechac.
Owszem z tym się zgodze,że nie każdy ma skłonności do zdrad i zdradza.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 01:45   #141
bonton
BAN stały

Cytat:
Pewnie co tam przeszłość. Co z tego, że gwałcił za nim poznał i się zakochał- przecież dawno to było- świadome przejaskrawienie.

Ale nie każdy "współżyje z ze wszystkimi" co się rusza i nie dlatego, że czegoś obawia tylko to nie w jego "stylu".

Ja nie rozumiem przecież to co ktoś robił w przeszłości bardzo wpływa na to kim jest teraz nie ma jakiś fundamentalnych przemian. To nie książka.

Nie wiem ale dla mnie takie myślenie to po prostu naiwność, ale może stary jestem i zrzędny.
Stary 2008-10-23, 08:18   #142
Lolisiaa
Raczkowanie

byłam w podobnej sytuacji, w sumie to w takiej samej ;/ . Trwała ta moja ' zazdrośc ' przez jakies 2-3 miesiące a potem samo przeszło ;p myślę ze powinnaś pomyslec sobie ze to było dawno i tak Twój chlopak sie zmienil ze teraz kocha ciebie i na tobie mu zalezy. Pomysl sobie tak kiedy Ci przyjdą do głowy wszytskie te dziewczyny a zazdrosc odrazu przejdzie. Ja tak robilam i mi pomoglo myslalam sobie ze chlopak mnie kocha i na mnie mu zalezy i odrazu zazdrosc o inne dzieczyny przechodzila. Wogole to powinnas docenic to ze Twoj chlopak przyznaje sie otwarcie do tego ze tak robil no i ze przyznaje sie ze robil to bez prezerwatywy, bo po takim czyms to on chyba zdaje sobie sprawe ze nie bedziesz chciala sie z nim kochac bez prezerwatywy bojąc się że coś zalapiesz. Wydaje mi się ze powinnas nie myslec o tym co on kiedys zrobil i poprosic go zeby on nigdy o tym nie wspominał. Mam nadzieje ze to ci przejdzie nie dlugo, bo sama z doswiadczenia wiem ze to strasznie boli. Buziaczki ;*
Lolisiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 08:25   #143
mariposa91
Zadomowienie

Cytat:

Ja wiem że pewana jest tylko śmierć ...
i policja

I oczywiście jestem świadoma tego jakie jest zycie. Wiem co może się stać.. Raz już byłam zdradzona przez mojego ex. I teraz inaczej na to wszytsko patrze.

Nie jestem zaślepiona.

[quote=Fresa;9434105]Mariposa91 i co twój TŻet powiedział? pójdzie na testy? byliście już może?

_________________________ _________________________ ______________[/quote

Tak w następnym tygodniu w czwartek.

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość

Ja oczywiście i doskonale wiem jacy są faceci. Jestem w nim zakochana i wierze że mnie nie zdradzi ale swiadoma jestem tego jakie życie jest.

Stary 2008-10-23, 08:40   #144
sparx
Rozeznanie

Niom zgadzam sie...trzeba kochac rozsadnie...
bo moze sie naprawde tragedia stac
ale Tobie zycze powodzenia
sparx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 09:51   #145
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem że pewana jest tylko śmierć ...
i policja
śmierć i podatki

Cytat:
Ja oczywiście i doskonale wiem jacy są faceci. Jestem w nim zakochana i wierze że mnie nie zdradzi ale swiadoma jestem tego jakie życie jest.

No i to "wierzę" brzmi dużo bardziej życiowo niż to "na pewno". W każdym razie życzę szczęścia i wierzę, że o tym w końcu zapomnisz. O ile on nie wywinie jakiegoś numeru oczywiście
Stary 2008-10-23, 16:29   #146
mariposa91
Zadomowienie

Nom dlatego nie myślcie że jestem oślepiona zakochaniem i w ogóle.
Jestem świadoma taego że życie lubi oszkukiwać..

Stary 2008-10-23, 16:53   #147
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Nom dlatego nie myślcie że jestem oślepiona zakochaniem i w ogóle.
Jestem świadoma taego że życie lubi oszkukiwać..

ale nie musi tego robic,wiec powodzenia

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 17:10   #148
mariposa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ale nie musi tego robic,wiec powodzenia

No właśnie

Stary 2008-10-23, 17:19   #149
curry
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o partnerów seksualnych to miałam tylko jednego [nie śmiać się].

Mi najbardziej TO rzucilo sie w oczy. Dziwewczyno, ile Ty masz lat? 17 jak wynika z nika?
Ja mam 19, w sumie blizej mi nawet do 20, mam jednego(tylko 'prosze sie nie smiac' ) i jak na razie nie zapowiada sie, by to uleglo zmianie.
Chyba ktos powinien sobie cos gdzies poukladac.
Zycze duzo szczescia.
curry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 17:20   #150
malenka9085
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
ja bym go wysłała na badania na choroby weneryczne i sama tez poszla sprawdzic czy mi czegos nie podarowal;/
Popieram .

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości