Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 10:39   #781
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi i msze a ja jestem ze Świętokrzyskiego to ja tu u nas nie spotkałam się z takimi mszami od 12-15 u nas raczej tak najwsześniej to 16 nawet jak jest dużo par bo pochodzę z dużej parafii to nawet masza może być o 19 lub 20...

A i do mojego ślubu pozostało od dziś równe 10 miesięcy
hehe ja jestem tez ze swietokrzyskiego kolo kielc niedalkeo miasteczko i mam masze o 15
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 10:45   #782
Daysy85
Zakorzenienie

SAS
przyznaj się skąd jesteś
Ja z samych Kielc ale rodzinę mam też "obok" i serio nigdy nie byłam na ślubie wczesniej niz na 16
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 10:58   #783
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
SAS
przyznaj się skąd jesteś
Ja z samych Kielc ale rodzinę mam też "obok" i serio nigdy nie byłam na ślubie wczesniej niz na 16
oki przyznaje sie bez bicia obecnie mieszkam w londku ale pochodze z jedrzejowa i tam mam slub
Stary 2008-10-22, 11:06   #784
Daysy85
Zakorzenienie

Mojego brata dziewczyna jest ze Stąporkowa może się znacie i ona też jest w Londynie
A może .... to TY
Stary 2008-10-22, 11:10   #785
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojego brata dziewczyna jest ze Stąporkowa może się znacie i ona też jest w Londynie
A może .... to TY
hm chyba sie nie znamy jednakale ja dupa jestem normalnie hehe wogole to ja nie mam slubu o 15 tylko o 14 nie chcialam miec o 15 nie wiem co mi sie tak w tej glwie uroilo ze mam slub o 15

oki a teraz zmykam do mojego bobasa milego dziona wszystki zycze buziak
Stary 2008-10-22, 12:02   #786
kasiaher
Wtajemniczenie

Dzieńdobry

No ja mam włoski za ramiona, tylko mam tak cieniutkie i proste że bedę musiała zdecydować sie na przedłużanie i zagęszczanie. Jak powiedziałam to
TŻ-owi to powiedział że on nie chce żebym miała czyjeś włosy przypinane. Moja siostra miała przedużane i bardzo mi się to podoba. Mi włoski pomalutku rosną. Jest jeszcze 7. 5 miesiaca ale wątpie żeby ich długość się tak diametralnie zmieniła. Mam parę fryzur upatrzonych ale te akurat są na długich włosach robione. Więc jeszcze nie wiem co będę robić z nimi.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 12:13   #787
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Fajowska fryzurka. Jakby rozciągnąć tego jednego loka, to chyba do sutka by sięgnął

to muszę jeszcze dużo zapuścić ;( mam włosy do ramion i co dwa miesiące podcinam końcówki ale teraz chyba pójdę później do fryzjera niż zamierzałam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 12:17   #788
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

No ja mam włoski za ramiona, tylko mam tak cieniutkie i proste że bedę musiała zdecydować sie na przedłużanie i zagęszczanie. Jak powiedziałam to
TŻ-owi to powiedział że on nie chce żebym miała czyjeś włosy przypinane. Moja siostra miała przedużane i bardzo mi się to podoba. Mi włoski pomalutku rosną. Jest jeszcze 7. 5 miesiaca ale wątpie żeby ich długość się tak diametralnie zmieniła. Mam parę fryzur upatrzonych ale te akurat są na długich włosach robione. Więc jeszcze nie wiem co będę robić z nimi.
Czy przemyślałaś tę decyzję...
Ja słyszałam , że przedłużanie i zagęszczanie jest ok.
Ale moja koleżanka sobie zrobiła , zapłaciła 1000 zł a potem ściagała w pośpiechu za parę dni bo coś ja tam uczuliło i myślała że się wścieknie!!!
Jak zdjęła te włosy to jej naturalne się jeszcze pogorszyły...

Jeżeli zdecudujesz się na to to weź też pod uwagę, że te włosy trzeba uzupełniać....

Zresztą nie znam się na tym tak na 100% napisałam to co mi koleżanka powiedziała.
A włosy przedłużała w najlepszym salonie w mieście...
Stary 2008-10-22, 13:23   #789
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Jak juz zgram fotko moze sie pochwale ihihih
kliwia jakie może masz się pochwalić i koniec

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Czesc Kobitki!!!! ale mi sie dzis buzia usmiecha-MAM JUZ WZOR ZAPROSZEN KTORE BEDE SAMA ROBILA wyszly lepiej niz sie spodziewalam. zrobilam wczoraj jedno i powiedzialam mojemu TZ ze zamowilam na probe na allegro i on uwierzyl
poka, poka

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie się podoba taka fryzura sądzicie że jakie muszę mieć włosy długie czy zdążę zapuścić
Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Fajowska fryzurka. Jakby rozciągnąć tego jednego loka, to chyba do sutka by sięgnął
fryzurka za***iaszcza coś takiego bym chciała ale zgadzam się z popscene, będzie ten lok sięgał sutka bo ja mam naturalnie mniej więcej tak kręcone i naprawde różnica pomiędzy skręconymi (wydawałoby się nie bardzo) a prostymi jest ogromna.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
wogole ostatnio sie zaczelam zastanawiac czy nie bede miec problemow z tym czesanie kosmetyczka itp bo przeciez 15 sierpien to siweto koscielne i praktycznie wiekszosc salonow sklepow itp jest pozamykana...sama nie wiem jak to bedzie wygladac a przecie dzien wczesniej sobie fryzury czy makijazu nie zrobie
ee napewno będą takie fryzjerki i wizażystki które będa chciały zarobić, po za tym jak się indywidualnie z jakąś babką umówisz odpowiednio wczesniej napewno będzie ok a z tą cyfrą to bym się wkurzyła

a ja bylam dziś na zakupach w ikei i kupiłam kilka pierdołków ale są fajowskie po za tym dostałam stypendium naukowe i ciesze sie jak dziecko
Stary 2008-10-22, 13:31   #790
Daysy85
Zakorzenienie

po za tym dostałam stypendium naukowe i ciesze sie jak dziecko

Super gratuluję
Stary 2008-10-22, 13:43   #791
Maggie1983
Zakorzenienie

Zielony Motylku-dopracuje jeszcze tylko pare szczegolow i jak bede w domu to cykne fotke moich zaproszen najfaniej ze moj TZ po tym jak sie dowiedzial ze to moje rekodzielo to zaczal sie angazowac co by moze nieco zmienic i wyszlo super po naniesieniu jego pomyslow. A moja mama jak jej wczoraj pokazalam to sie poplakala i ja tez mialam lezki
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 13:43   #792
violisia
Zadomowienie

Czesc kobitki

Cytat:
Napisane przez cacharel^ Pokaż wiadomość
Dlaczego za lopatki? do koka?
nie, do wlosow na pol spietych ze cos jest spiete a reszta rozpuszczone i pokrecone do koka to juz teraz mam odpowiednia dlugos w zasadzie do kazdego

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
hej z rana
a ja mam włosy do pasa wiec bedzie wiele mozliwosci
tylko pozazdroscic
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 13:47   #793
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009

ja też się melduję

jakie suknie chcecie mie...
nie dawno rozmawiałam z bratową TŻ i mówiła że jest dużo pretensjonalnych sukni...

Edytowane przez bella7
Czas edycji: 2008-10-22 o 13:48 Powód: dopisanie
bella7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 13:49   #794
Daysy85
Zakorzenienie

Witaj bella7
Stary 2008-10-22, 13:56   #795
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja też się melduję

nie dawno rozmawiałam z bratową TŻ i mówiła że jest dużo pretensjonalnych sukni...
Witaj co do sukni ja co chwila zmieniam zdanie ale podobaja mi sie proste z 1 tylko akcentem-szarfą ale na runde po salonach wybieram sie 8.11.08 --> can't wait!!!!!!
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:01   #796
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to tyle przepraszam ze was zasypalam ale niemoglam sie zdecydowac na kilka
piękne fotki

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jaguś, ja też jeszcze kilka lat temu miałam włosy aż za tyłek . Lubiłam chodzić w rozpuszczonych, bo praktycznie jak je upięłam, to po krótkim czasie się rozwalały . Do autobusu wchodziłam najpierw ja, a potem . Zaczęły być bardzo niewygodne i choć wszyscy się nimi zachwycali, postanowiłam je ściąć. Za każdym razem, jak szłam do fryzjera, wracałam z krótszymi włosami... Mama strasznie mi to miała za złe
Teraz znowu mam włosy za łopatki i chyba w te długości czuję się najlepiej .
ja też kiedyś miałam strasznie długie włosy, do tyłka takie, potem stopniowo ścinałam raz na jakiś długi czas, zatrzymałam się na długości za łopatki, byłam wtedy w liceum. Miałam już lekko dość swoich włosów i wycieniowałam je mniej więcej do ramion, efekt był taki, że nikt mnie nie poznał w szkole, się nasłuchałam komplementów wtedy tylu, że do dziś pamietam Tata był niepocieszony moją nową fryzurą, jemu się strasznie długie zawsze podobały. ale ja się czułam super. teraz mam długość do łopatek i do ślubu dalej zapuszczam. Też się tak dobrze czuję

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
wogole ostatnio sie zaczelam zastanawiac czy nie bede miec problemow z tym czesanie kosmetyczka itp bo przeciez 15 sierpien to siweto koscielne i praktycznie wiekszosc salonow sklepow itp jest pozamykana...sama nie wiem jak to bedzie wygladac a przecie dzien wczesniej sobie fryzury czy makijazu nie zrobie
myślę, że fryzjerka się zgodzi żeby cię uczesać, tylko musisz ją odpowiednio wcześniej poinformować, że nie wyobrażasz sobie innego fryzjera w tym dniu Z kosmetyczką też nie powinno być problemów.

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
po za tym dostałam stypendium naukowe i ciesze sie jak dziecko
gratuluje ja musze złożyć wniosek, powinnam dostać stypendium bo mam odpowiednią średnią. Ciekawe tylko ile kasy dostane

Cytat:
ja też się melduję

witaj
kiedy ślubujecie?
chcę skromną sukienkę, bez stu falban i marszczeń. Oczywiście białą. Nie mogę się już doczekać pierwszych przymiarek w salonie.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:01   #797
Daysy85
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o sukienki to mnie nie podobają sie tzw. bezy...
Wolę proste sukienki , wiem , że chciałabym mieć białą nie ecru, z koronką i żeby miała gorset albo górę jakąś fajną bo mam mały biust ...
Stary 2008-10-22, 15:12   #798
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cacharel^ Pokaż wiadomość
łał... 4 wątek
to już 6. wąteczek

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to tyle przepraszam ze was zasypalam ale niemoglam sie zdecydowac na kilka
Fotki są niesamowite

Ja mam włosy do łopatek, ale i tak będę je spinać.

Dzisiaj miałam straszny sen o ślubie, szykowałam się i zorientowałam się, że nie mam jeszcze sukni. To był koszmar!!
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 15:19   #799
baja_86
Zakorzenienie

A mi się wczoraj śnił przeddzień ślubu. Pogoda była okropna, padało, za chwilę jednak świeciło słońce. My nie mieliśmy żadnej piosenki na I taniec, nie wspominając już o jakimś układzie. Z fotografem też się zapomnieliśmy skontaktować. Stres sięgał zenitu, a czasu tak niewiele. na dodatek Tż przebił wszystkie opony na szkle rozbitym podczas purtelamu matko żeby tak się nie stało naprawde
Stary 2008-10-22, 15:22   #800
Daysy85
Zakorzenienie

purtelamu

yyy a co to ...???
Stary 2008-10-22, 15:29   #801
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Wolę proste sukienki , wiem , że chciałabym mieć białą nie ecru, z koronką i żeby miała gorset albo górę jakąś fajną bo mam mały biust ...
Mnie też się nie podobały bezy i księżniczkowate, ale jak w salonie przymierzyłam jedną taką suknię, od razu się zakochałam. Jakbym miała zamienić moją rybkę, to na pewno na Demetrios 914, nie kupiłam jej tylko dlatego, że mnie na nią nie stać, a czułam się w niej wyjątkowo i pięknie.
Stary 2008-10-22, 15:31   #802
Daysy85
Zakorzenienie

No wow super ale cena też extra!
Stary 2008-10-22, 15:43   #803
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
purtelamu

yyy a co to ...???
w moim regionie to zwyczaj tłuczenia szkła pod domem panny młodej w przeddzień wesela. Przychodzą sąsiedzi, znajomi i tłuką szkło na szczęście dla młodej pary. Panna młoda musi to potem zamieść, a pan młody w tym czasie polewa wódeczkę
Stary 2008-10-22, 15:43   #804
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
gratuluje ja musze złożyć wniosek, powinnam dostać stypendium bo mam odpowiednią średnią. Ciekawe tylko ile kasy dostane
u nas na szczęście nie trzeba składac wniosku tylko 18% najlepszych średni dostaje stypendium, czym wyższa średnia tym wyższe stypendium -najwięcej 450(na miesiac), najmniej 125, ja jestem mniej więcej pośrodku więc chyba koło 220-290 powinnam dostać

Cytat:
też mi się bezy nie podobają, przymierzałam nawet jedną i to nie dla mnie
a ta co zamówiłam pani powiedizała że doszyją mi takie fajne miseczki które modeluja mały biust

dziś ide do koleżanki bo miała wczoraj urodziny, a teraz to musze jeszcze umyć okno
Stary 2008-10-22, 15:46   #805
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
w moim regionie to zwyczaj tłuczenia szkła pod domem panny młodej w przeddzień wesela. Przychodzą sąsiedzi, znajomi i tłuką szkło na szczęście dla młodej pary. Panna młoda musi to potem zamieść, a pan młody w tym czasie polewa wódeczkę
Nieźle to wykminili... Pan Młody polewa wódeczke a Panna sprzata szkła
Słyszałam cos o tym zwyczaju ale nie wiedziałam jak on się nazywa.
Dzięki za info

Piszcie tu też o zwyczajach jak to u Was wygląda , wiem, że jest na to odzielny wątek... ale my tu tak we własnym gronie wymieńmy się doświadczeniami ?
Stary 2008-10-22, 15:48   #806
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
u nas na szczęście nie trzeba składac wniosku tylko 18% najlepszych średni dostaje stypendium, czym wyższa średnia tym wyższe stypendium -najwięcej 450(na miesiac), najmniej 125, ja jestem mniej więcej pośrodku więc chyba koło 220-290 powinnam dostać

też mi się bezy nie podobają, przymierzałam nawet jedną i to nie dla mnie
a ta co zamówiłam pani powiedizała że doszyją mi takie fajne miseczki które modeluja mały biust

dziś ide do koleżanki bo miała wczoraj urodziny, a teraz to musze jeszcze umyć okno
no ja muszę złożyć wniosek bo rozpoczęłam studia na innej uczelni, za rok już tego wniosku nie będę składać, bo sami będą wiedzieli czy mi się stypendium należy. Ciekawa jestem ile ja pieniędzy otrzymam.
Ooo ja chyba też będę musiała mieć doszyte takie miseczki
miłej imprezki

edit
daysy zawsze można sprzątać we dwoje, ktoś zamiata, ktoś trzyma szufelkę
Stary 2008-10-22, 15:53   #807
Daysy85
Zakorzenienie

Ja nie tylko miseczki ale wkładki powiększające biust , push up i wiele wiele innych bo mój rozmiar biustu to BMW
Bez Mała Wklęsłe
Stary 2008-10-22, 15:54   #808
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
J
Bez Mała Wklęsłe
o takim określeniu jeszcze nie słyszałam
Stary 2008-10-22, 15:55   #809
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
o takim określeniu jeszcze nie słyszałam
No to już teraz wiesz

Pocieszam się - faceci lubią BMW

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-10-22 o 15:56 Powód: dopisek
Stary 2008-10-22, 16:01   #810
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
(...)
Rybulka Ty mi z nieba spadłaś bo ja powoli zaczynalam czuc sie juz wyobcowana ze tak wiekszosc ma nie w ten dzien, albo przed seje itp.

a teraz pytanko, zdradz tajemnice u kogo bedziesz robila fryzurke i makijaz bo my z tych samych okolic jestesmy
pozdrawiam
Jak sobie dobrze przypominam, to Ty jesteś z Rybnika, więc podobne przekonania mamy co do wyglądu ślubu i wesela
Fryzurkę zrobię u kobietki, która zajmuje się moimi włosami już jakieś 2 lata- to zwykły salon w Niedobczycach .
Makijaż prawdopodobnie u kosmetyczki w Wodzisławiu. Podobno przyjeżdża do domu, więc to jest wielki plus

Cytat:
Oj skądś to znam... z tym, że u nas TŻ postawił swoją mame przed faktem dokonanym (że zarezerwowaliśmy Dj'a a nie orkiestre) no i było troche niezafajnie ale jakoś się dało teściową przekonać Zaś jeśli chodzi o ślub to sami chcieliśmy 13 i tu akurat teściowa mówiła żebyśmy poszli wcześniej się dowiedzieć, ale jakoś tak zeszło i już był ślub na 13:30.
(...)
My też postawiliśmy teściową przed faktem dokonanym . Jak się dowiedziała, to wypytywała a czemu DJ, a może zespół jednak, a może byśmy sie jeszcze zastanowili, bo co sobie pomyślą starsi itd. Przedstawiłam jej same plusy i się ze mną zgodziła

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie się podoba taka fryzura sądzicie że jakie muszę mieć włosy długie czy zdążę zapuścić
Piękna fryzurka, ale jeśli masz włosy do ramion, to rzeczywiście będziesz musiała jeszcze pozapuszczać

zielony_motylku, gratuluję stypendium

Cytat:
ja też się melduję

Witaj Ja to jeszcze długo się nad tym będę zastanawiać Poprzymierzam i przekonam się co mi się najbardziej podoba

Cytat:
(...)
ja też kiedyś miałam strasznie długie włosy, do tyłka takie, potem stopniowo ścinałam raz na jakiś długi czas, zatrzymałam się na długości za łopatki, byłam wtedy w liceum. Miałam już lekko dość swoich włosów i wycieniowałam je mniej więcej do ramion, efekt był taki, że nikt mnie nie poznał w szkole, się nasłuchałam komplementów wtedy tylu, że do dziś pamietam Tata był niepocieszony moją nową fryzurą, jemu się strasznie długie zawsze podobały. ale ja się czułam super. teraz mam długość do łopatek i do ślubu dalej zapuszczam. Też się tak dobrze czuję
(...)
To dokładnie tak samo jak ja

Cytat:
A mi się wczoraj śnił przeddzień ślubu. Pogoda była okropna, padało, za chwilę jednak świeciło słońce. My nie mieliśmy żadnej piosenki na I taniec, nie wspominając już o jakimś układzie. Z fotografem też się zapomnieliśmy skontaktować. Stres sięgał zenitu, a czasu tak niewiele. na dodatek Tż przebił wszystkie opony na szkle rozbitym podczas purtelamu matko żeby tak się nie stało naprawde
Nieźle, nieźle
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości