|
|
#811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009
Ide zaraz na miasto w poszukiwaniu fryzjera
![]() trzymajcie kciuki :P
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
jestem z R-ka, a jak nazywa sie ta fryzjerka, bo ja tez czesac bede sie w niedobczycach![]() hihi zwykly salonik ale kobitka ma reke, i fryzury nawet atom nie ruszy![]() ![]() Jak bedziesz juz miala namiary na ta wizazystke to napisz na prw, bo ja ciagle kombinuje co z makijazem
|
|
|
|
|
#813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co sie lamac mi sie ta opcja podoba![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a do mnie dzwonili z uczeni ze jestem w 5 % najlepszych studentow i czy chce takie zaswiadczenie to mi umoza 20% kredytu studeckiego ale sie ucieszylam super.. nic niemusze pisac ani zalatwiac sami mi wystawia
|
|
|
#814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez nie ![]() Cytat:
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to w sumie w mieście nie ma takich za bardzo zwyczajów ...
Błogosławieństwo tak jak wszędzie , bramki robią na klatkach albo Młodych z klatki nie chcą wypuścić, czasem robią koronę czyli takie ozdoby na około drzwi od klatki... Na wsiach czy mniejszych miejscowościach to fajniej jest bo bramka np. jest taka że chłop furą na środek wyjeżdża młuckę robią na ulicy, sznur przwieszają od płota do płota i pieluchy na nim... Na wsiach do tej pory szczególnie ludzie starsi na weselu śpiewają ludowe przyśpiewki. |
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
u mojego tż jest tak że grają i spiewają przyśpiewki moja rodzina jest z mazur więc też jest taki obyczaj . U nas przyśpiewki będą napewno sporo się tego nauczyłam będąc na 10- ciu weselach od strony mojego TŻ. Będzie wyprowadzanie z domu zarówno jego jak i mnie a oboje mieszkamy w blokach. Mnie się to podoba mam mieć przystrojone piętro i orkiestra będzie mnie sprowadzać po schodach grając , a mieszkam na 9 pietrze. Sam mi to zaproponował a mnie się to spodobało . Mimo że jestem z miasta wystawne i eleganckie wesela to nie dla mnie. Sala też jest piękna ale mnie zależy na tym żeby sę dobrze goście i my młodzi bawili, nie będę patrzeć na to jeśli się komuś nie spodoba np. granie przy stołach.
Daysy85 ja równiez jestem z Kielc i powiem ci że rzeczywiście nie ma takich zwyczajów, ale rodzina mojego TŻ jest z Radomia więc u nich troszkę tego jest. Przynajmiej w tej rodzinie.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
To się teraz przyznaj dokładniej skąd jesteś
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez jest tluczenie porcelany... i ewno sasiadki mi ten zwyczaj przypomna dzien wczesniej....
nosi sie tez kołacze - ciasta do sasiadow.. azby sie podzielic szczesciem ![]() no i sa tez bramy ale to czesto mlodsza czesc sasiedzka po jakas flache na wieczor sie ustawia![]() a co do wyprowadzenie to tez jest taki zwyczaj i ja takze z niego skorzystam
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jest zwyczaj wyprowadzania Panny Młodej z orkiestrą ale z powodu tego , że mam Dj nie będzie tego
|
|
|
|
#821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ślub w połowie maja i już mam zamówioną suknię i czekam aktualnie na jej sprowadzenie. Wydaje mi się, że mogłabyś już zacząć rozglądać się po salonach. Cytat:
Cytat:
II - z tym też mam problem. Nie wiem u kogo się czesać. Nie znalazłam jeszcze fryzjerki, która idealnie by trafiła w moje oczekiwania co do fryzury. Mam jedną, która rewelacyjnie ścina włosy, ale w tym przypadku niewiele mi to pomoże. III - malować mnie będzie moja znajoma, która jest kosmetyczką. Malowała mnie też w tym roku na wesele brata i byłam bardzo zadowolona. Któraś z Was pytała o welon. Mój welon będzie długi do bioder i na całości będą rozsiane maleńkie kryształki. Nie wyobrażam sobie iść bez welonu. Kiedy przymierzałam suknie, to bez welonu ten strój był jakiś niekompletny. Z welonem dopiero czułam się jak prawdziwa panna młoda ![]() Sesję będziemy mieć w niedziele po ślubie. Mój brat miał w trakcie wesela sesję w studiu i niezbyt mi to odpowiadało, bo nagle musiałam wyjść (byłam świadkiem) i zniknąć na ponad godzinę zostawiając tż na weselu. Fakt faktem będę musiała się drugi raz czesać i malować, ale mogę liczyć w tej kwestii na moją kuzynkę fryzjerkę, która i tak będzie nocować u mnie po weselu. I przynajmniej będę miała pretekst, żeby założyć jeszcze suknię i nie będę się stresować, że się ubrudzi. |
|||
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
Byłam u fryzjerki i komsetyczki
, i powiedziały mi ceny i kiedy mogę przyjść się zapisać. A wiec tak dwa miesiące przed ślubem. Makijaż 50 zł, jak będe chciała mogę prosić o makijaż próbny. Juz sie doczekać nie mogę ![]() niestety nie mam nadal upatrzonej fryzurki ;(
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
ociecana fotka z Londynu.
Nawet nie zauwazylyscie ze bylam ech [oprocz zielonego motylka]
|
|
|
|
#824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie myślałam o ślubie to mnóstwo mi się podobało,a teraz...Chyba starość ze mnie wychodzi i robie się zrzędliwa
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz wrocilas? myslalam ze na troche dluzej pojechalas i jak wrazenia?
|
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, hmmm bramy tez sa u nas, i roznoszenia kołacza. no i ja bym dorzucila ten plener jak juz wspomniala rybulka goscie byliby zdziwieni jakby para mloda nie pojechala na sesje![]() jak mi sie cos jeszcze przypomni to oczywiscie dopisze
|
||
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że przygotowania u większości was idą pełną parą. My z TŻ-em poprzestaliśmy na ustaleniu godziny w kościele...teraz jeszcze tylko czekam na wzory zaproszeń, które ma mi podrzucić kuzynka koleżanki z pracy i w tym roku to chyba wszystko być może pokusze się jeszcze o wybranie sukni...albo chiciaz jakiejś przymiarce![]() ale mam jedno nurtujące mnie pytanie...poradzcie...dos tałam szczepionke przeciwko grypie i mam dylemat szczepić się czy się nie szczepić...przyznam, że zamiast szukać u zasadnień na necie wolę poznać wszę opinię waham się ponieważ słyszałam opinię, że lepiej aby młode kobiety, które jeszcze nie mają dzieci (a planują wniedalekiej przyszłości) nie szczepiły się. czy coś wiecie na ten temat
|
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie czytałam gdzieś, że to na Śląsku dzień przed tłucze się porcelanę i takie tam. Może inne dziewczyny ze Śląska się wypowiedzą.
|
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Suchedniow, ale mieszkam sobie w Kielcach
|
|
|
|
#831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i daje mlody kase i wszystko co masz...Cytat:
![]() ja tez.. tychy
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam stamtąd Dj'a
![]() W Ostojowie, na Berezowie i Skarżysku mam rodzinkę więc znam te klimaty aha i na kleszczynach, Michniowie , i na Kamieńcu
|
|
|
|
#833 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, teraz zapomniałam imienia tej dziewczyny... Ale taka młoda, uczennica technikum jeszcze Jak juz dostanę numer telefonu do kosmetyczki, to dam Ci znać ![]() A z której dzielnicy Rybnika jesteś? Cytat:
![]() Cytat:
Tu violisia może potwierdzić ![]() Jest kołacz, są bramy, wykupiny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też przecież stamtąd, a nie tłucze się u mnie porcelany |
|||||||
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by było skorzystać z takiego kredytu jeśli oczywiście potrzebne ci pieniądze Cytat:
pozdrawiamy z Polski ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się raz tylko zaszczepiłam i nigdy więcej tego nie zrobię. tak mnie złożyło po tym szczepieniu że myślałam, ze umrę... w życiu taka chora nie byłam- chyba wtedy własnie miałam prawdziwą grypę...
ale to pewnie zalezy bo moj tz szczepi się co rok- nie reaguje tak na sszczepienie jak ja ale i tak sie przeziebia tak samo jak przed szczepieniami. poza tym na zajeciach nam tłumaczyli lekarze ze oni osobiscie nie polecaja w ogole tych szczepien- sa produkowane za granica- zazwyczaj w stanach i na zupełnie inne szczepy wirusów niz wystepuja u nas wiec takie sczzepienie jest bez sensu (to zdanie kilku lekarzy- nie jednego )
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sądzę że idź z tą szczepionką do lekarza i powiedz mu o swoich obawach ...
Jeżeli nie ma przeciwwskazań zaszczepisz się
|
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potwierdzam jak juz wczesniej wspomnialam
|
|
|
|
|
#839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oni mi takie zasady wpioli. .w tyychach mieszk wiekszosc osob zatrudnionych do fiata.. wiec sa zlepki z roznych okolic miast regionow.. i powstala taka zlepiana tradycja wiec to moze bardziej od tego zalezy a co do kredytu to tez sie ciesze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do szczepionki to moja mama sie szczepila i zachorowala miala chyba najgorsza grype w zyciu... ale lekarz powiedzial ze to wszytko zalezy od organizmu ona sie szczepila w lisopadzie i to podobno jest za pozno.. bo waga! wirus juz szaleje najczesniej masz go w sobie a jak sie zaszczepisz to go wzmocnisz czy jakos tak.. lepiej wrzeien poczatek pazdziernika i wtedy one dzialaja najlepiej i sie niechoruje... no ale hmm idz do lekarza i zobacz co on ci powie...
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

) 22.05.2010

nie ma co sie lamac

Jak nie myślałam o ślubie to mnóstwo mi się podobało,a teraz...Chyba starość ze mnie wychodzi
myslalam ze na troche dluzej pojechalas