![]() |
#2551 | |
Raczkowanie
|
Dot.: .:: Zelixa::.
Cytat:
AŁA!! Mam jakieś 162- 163 i ważę 78!! mam 23 kg nadwagi i BMI 29,24!! Przeczytaj kobieto ulotkę i to,co pisałam wcześniej!! Mam policystycznego jajnika (drugiego usunęto mi lata temu) nie miesiączkuję i nie będę.! i ta waga jest dla mnie niebezpieczna!! jeszcze dwa lata temu ważyłam 55 a wcale nie byłam chuda!! a dziś się zdarza,że nie wchodzę w XL!! i nie wmawiaj mi,że nie powinnam brać tego leku. Dostałam receptę i zalecenia od lekarza.. więc wiem,co robię, a głupią 16- latką nie jestem.! mam pojerzenia niedorozwoju, bądź amputacji trzonu macicy. Wiesz w ogóle ,co to jest? a do tego obciążone, nieprzyzwyczajone do wagi kolana i zagrożenie cukrzycą. Nie jestem "blond barbie", której przeszkadza nadmierne 5 kg, wypraszam sobie. To tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Przyczajenie
|
Witam!
Wiecie co, tak sobie czytam te wasze wypowiedzi i zastanawiam się po co tyle złości?? Ten wątek jest po to żeby się wspierać psychicznie a nie krytykować jeden drugiego, jak w przedszkolu ![]() Jeśli ktoś ma 2 kg "Nadwagi" i chce brać zelke czy jakies środki na otyłość to OK, przecież to nie nasze życie , a na ulotce jest wystarczająco dużo wiadomości na temat leku. My możemy tylko powiedzieć o naszych osiągach przy braniu zelki, skutkach ubocznych, samopoczuciu i doradzić. Takie sa moje odczucia jak czytam te posty i bardzo bym prosiła: WIĘCEJ WSPARCIA MNIEJ KRYTYKI Pozdrawiam i buziaki dla wszystkich ![]()
#2553 |
Zakorzenienie
|
aaania83 mądrze piszesz!
Ideą tego wątku jest przecież wspieranie się, opisywanie swoich doświadczeń, odpowiadania na pytania niewiedzących, jak i tych, którzy mają problemy, a nie przekrzykiwania "Ja mam do stracenia 20kg, a Ty 5kg, więc jesteś głupią lalką Barbie" Pamiętajmy jeszcze, że waga nie jest wyznacznikiem. BMI jest pewnego rodzaju średnią, którą dobrze się kierować, ale każdy z nas jest inny. Jedni mają lżejsze, drobniejsze kości i mogą być pulchni, a druga osoba może ważyć tyle samo i być bardzo szczupła. Liczy się % tłuszczu do % masy ciała. Poza tym są właśnie różne choroby. Dlatego nikt nikogo nie powinien tu w złośliwy sposób komentować! Konstruktywna uwaga - jak najbardziej (bo czasami trzeba) - ale nie złośliwości! |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
Dlatego właśnie ja się zdenerwowałam. Przepraszam,jeśli kogokolwiek uraziłam, ale to, że ktoś waży 120 kg, nie oznacza,że czuje się gorzej ode mnie, bo ważę "tylko" 78. Nie prosiłam lekarza o receptę na ten lek, choć słyszałam o nim wcześniej. Mam problem z kompulsywnym jedzeniem, czasem nie potrafię się opanować. Chyba zbyt dużo spadło na moje barki, po prostu. Liczyłam tutaj na wsparcie, a spotkałam się z goryczą i żalem? nie wiem, jak to określić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
eeMM22 nie przejmuj się
![]() Nawet nie powinnaś się tłumaczyć, lekarz wypisał Ci to jako lek, uznał to za słuszne i tyle. Ja też kiedyś byłam "chuda", teraz pomimo, że moja waga jest jaka jest - czuję się jak baryła, bo naprawdę nie wyglądam dobrze, ale mniejsza z tym - też przytyłam 7 kg w ciągu roku, a to na mój wzrost dużo. I to wszystko przez nerwy i przez problemy. Wierz mi - też ostatnimi latami mocno wycierpiałam i to wszystko ciągnie się do dziś dzień. I z reguły kiedy czuje się źle sięgam po jedzenie. Dzisiaj z tym walczę, to jest ciężka walka i czasami po prostu chciałabym popuścić, stąd właśnie pomysł z Zelixą - jakimś wsparciem. Ale sama miałam opory, dziewczyny mi odradziły (za co dziękuję), ale też nie sądziłam, że od razu zostanę tak "potępiona"... Także, tak jak pisałam - nie przejmuj się innymi, masz cel do zrealizowania i się tego trzymaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
i tak właśnie zrobię
![]() Ponad to, chcę udowodnić sobie i innym,że POTRAFIĘ.! że nie mają racji mówiąc, że już taka zostanę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, przeciez wszystkie jestesmy na zelixie, dziwicie sie ze tu tyle zlosci???? Nie widzicie pewnej prawidlowosci??? Zelixa= skutki uboczne= nadpobudliwosc???? ;p
A tak powaznie nic w tym dziwnego, ze odchudzajace sie dziewczyny latwo sie denerwuja, a kto jest niesamowicie szczesliwy kiedy jest glodny, wykonczony cwiczeniami, a na ulicy widzi wsuwajace kebaby rozmiary 36 ??? Glowa do gory kiedys to my bedziemy obstawiac budki z lodami bez zadnych wyrzutow sumienia i przeliczania na kalorie;p pozdrawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na odpowienio prowadzonej dieie nie powinnaś być wybitnie głodna a jeśli tak to źle albo za mało jesz ![]()
![]() |
#2561 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Przyczajenie
|
Powiem Wam dziewczyny, ze faktycznie musimy wspierać się a nie krytykować. Często zapominamy o drugim człowieku, bo myślimy wyłącznie o sobie. Inni też oczekują ciepłych słów, wytłumaczenia i dużo cierpliwości. Ale wspólne doświadczenia są dużo cenniejsze niż tylko własne. Anka/belfer na urlopie wychowawczym
#2563 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie panie,bo panów raczej nie ma
![]() Jestem na Zelixie 15 dopiero od dwóch dni,ale muszę powiedzieć,że czuję się fatalnie ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia w gubieniu kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś przestać brac tabletki.One są dla otyłych i tylko lekarz może je przepisać.Jeśli chcesz zgubić te parę kilo to zastosuj dietę np.1200 kcal ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Przyczajenie
|
Właśnie problem w tym,że nie mam tyle motywacji do robienia brzuszków :P Za każdym razem kiedy zaczynam wykonywać jakiekolwiek ćwiczenia to konczę po kilku dniach, bo już mi się mój wewnętrzny leń uaktywnia
![]() ![]() ![]() Wezmę jeszcze kilka tabletek i zobaczę czy te dolegliwości ustąpią,jeżeli nie to ją odstawię. Tylko narazie na upartego chcę je brać, bo już po dwoch dniach mam 1kg mniej. Może to przez to,że zjadłam w tym czasie tylko jedną,małą bułeczkę, którą zdążyłam już wypróżnic, a może one naprawdę działają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
LoL, dziewczyno, ale Zelixa nie jest cudownym lekiem "cud" na zgubienie kilku kilogramow.. jest to lek, ktory ludzi ze spora nadwaga "uczy" normalnie jest, kurczac im zoladek.. wiec zapewniam Cię, że Ty po odstawieniu tego leku rzucisz się na lodówkę i przybędzie Ci nie tylko to, co straciłaś w trakcie brania leku, ale i 5kg więcej. Więc, jeśli nie masz samozaparcia, radzę zaakceptować brzuszek, bo odchudzanie nie polega na lenistwie. Trzeba wiedzieć, czego się chce i za wszelką cenę dążyć do tego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Raczkowanie
|
![]()
aa właśnie
![]() ![]() ![]() Tak poza tym, biorę Zelixę10 już 6 dzień - jak narazie zero skutków ubocznych, troszkę mi się tylko pić chcę, do WC chodzę regularnie, dobrze śpię, mam bardzo dobry humor i dużo energii ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę dużo, dużo silnej woli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Przyczajenie
|
Mam właśnie nadzieję,że jedank brzuszki mnie ominą. Zawsze jak chudłam czy tyłam to skóra jakoś sama wracała do normy. Fakt faktem nigdy nie ważyłam więcej niż 60kg.
Co do skutków ubocznych to muszę powiedzić,że czuję się lepiej. Nadal jest mi trochę słabo,ale jest dużo lepiej. Tylko do tego jedzenia jakoś nie mogę się zmusić. Nie ma opcji na 5 posiłków dziennie ;( Jak zjem jedną bułeczkę to i tak jest sukces. Ciężko mi się poprostu przełyka. Denerwuje mnie tylko fakt,że nawet po takiej małej buleczce strasznie chce mi się kupkę ![]() Czytałam,że mogą pojawić się zaparcia,ale jakoś mnie to średnio dotyczy,a powiem więcej,że nawet mi pomaga ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Przyczajenie
|
ZAŁAMKA!!!Dziś jest mój szósty dzień z Zelixą i.... początkowo w 3 dni 2kg mniej-a teraz 1 kg więcej.Zaczęłam od 97kg,potem 95 a teraz 96.Co jest? Nie jem więcej ,jem mniej i częściej(mniej kalorycznie)czy to normalne?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
![]()
a mój dzień dzisiaj 8
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sybutramina nie powoduje kurczenia żołądka, działanie powodujące efekt anorektyzujący jest inne ![]()
![]() |
#2574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() Wczoraj pierwszy raz wzielma zelixe 10, czulam sie ogolnie ok, ale dzis rano zauwazylam ze jedna powieka mi opadla. Na dodatek dretwieje mi jedna strona twarzy. Nie wiem czy to jest spowodowane braniem zelixy czy czyms innym i nie wiem czy przestac je brac czy to tylko chwilowy stan. Dzis pojde do lekarza jesszcze sie dopytac, ale przyjmuje dopiero po poludniu a ja jestem tak zdenerwowana ze zaraz sie poplacze chyba. A i moje bmi wynosi 32 wiec sie kwalifikuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź do lekarza i to natychmiast. Może to być skutek uboczny zelixy, ale też nie, może to być dolegliwość wcale z zelixą nie związany. Dzś już żadnej zelixy nie bierz aż co powie lekarz. Masz jeszcze jakieś objawy?
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
hejka ja od dzis zaczelam brac zelixe na razie jest ok tylko serce jakos mi zaczelo szybciej bic
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() Byłam w szpitalu na dyzurze i okazalo sie ze dretwienie twarzy nie jest powiazane z braniem zelixy. Prawdopodobnie przewialo mnie gdzies i mam porazenie nerwu twarzowego. Mam nadzieje ze wszystko niebawem bedzie ok. Zelixe oczywiscie odstawiam na czas leczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.