|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
choć nie ukrywam że też sie wkurzam jak nie mam co założyć ![]() co do tako jumper macałam go dzisiaj w sklepie jest super ale ciężki jak smok...więc chyba odpada a szkoda. ja też nie ![]() Cytat:
![]() :rotf l:Wstyd się przyznać ale dopiero teraz po raz pierwszy byłam w tesco na ciuszkach dla dzieci....i oszalałam kupiłam małemu kocyk bawełniany za 11zł był na przecenie ![]() jeszcze sa w tesco przecenione niektóre kosmetyki nivejki po 9.90zł kupiłam krem na odparzenia i krem na każdą pogode i do 28 października jem tynk ze ścian
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przypuszczam, że przy nieco mniejszym kolosie (w okolicach 4000g - 4500) to chyba będą musieli mnie składać. Mam nadzieję, ze na to sie nie zaniesie - moja młoda waży tak pośrodku (w granicach 50 centyli). mam nadzieję, że nie wda się w tatusia, który ważył ponad 4 kilogramy a teściowa koi moje serce opowieściami jak rodziła go ponad 13 godzin
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
Czesc!
Dziewczyny, powiedzcie mi czy wam tez tak ciezko? Mam 26tc 1d, brzuch nawet nie ejst taki duzy, a ja sie czuje jak wieloryb. Nie mam sily nic robic, a jutro mamy impreze urodzinowa mojego meza na 12 osob. Jak pomysle ile pracy mnie jeszcze czeka to chora jestem. Jestem w trakcie sprzatania i jeszcze megawielkie prasowanie mnie czeka, a ja nie mam sily ![]() Ide polozyc sie na chwile i trzeba wracac do roboty- I nie straszcie tymi duzymi dzieciaczkami, bo ja juz sie boje porodu, a jak moj maly bedzie mial ponad 4 kg to chyba polece na cesarke. Ponoc po tabletkach, ktore biore (witaminy i kwas foliowy) rodza sie duze dzieci - tak twierdzi lekarka, wiec tym bardziej sie boje. Ja mam 1,80 m, a mezus 1,86 - mam nadzieje, ze to nie wplynie na dzidziusian ![]() Milego wieczorka! |
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
tak ostatnio sledzilam wczesniejsze watki mamusiowe i analizowalam listy z wymiarami i wagami urodzonych bobaskow i na kazdym watku sa 1-2 gora 3 takie ponad 4kg dzieci wiec nie jest tak zle
wiekszosc z nas ma szanse na sredniaczki Ja sie bede trzymala tej optymistycznej wizji;p
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj synek 2,700 Przespalam sie godzinke,a teraz czekam az mi pokrzywa wystygnie bleeeeee.Boje sie wlozyc miedzy nogi puduszke elektryczna,zeby malemu nie bylo za goraco
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, u mnie w domu rodzinnym dla odmiany na święta spotykało się max 7 osób.....teraz bez pomocy mamy i babci, które mi pomagają przy tego typu uroczystościach to nie dałabym razdyJeśli chodzi o gabaryty malucha to Cię nie pocieszę, jak rodzice są wysocy to dzidzia na bank nie będzie mała...tzn. będzie długa a to chyba też sie na klogramy przekłada ....u mnie podobnie ja mam 176 cm, tż 190 cmNo i Ty jeszcze wcinasz jakieś witaminy na sterydach
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
Hehe... nie wiem. Lekarka polecila mi Femibion 400 i mowila, ze dzieci sa dorodne przy braniu tych tabletek
![]() Myslalam, ze to lepiej jak dziecko rodzi sie duze, ale teraz boje sie o moja fredzie jak tak piszecie tutaj o takich duuuzych dzieciach. Moj mezus to juz mnie nawet pytal czy nie wolalabym cc, bo on wprawdzie chce byc przy porodzie, ale boi sie, ze bedzie mnie bardzo bolalo. A moze zwyczajnie boi sie o fredke )))W sumie w tym kraju nie robia problemow i moge miec bez problemu cesarke, ale chcialam rodzic naturalnie. Tylko, ze im blizej porodu tym bardziej sie boje. |
|
|
|
#4388 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też za tydzień czeka imprezka - synek będzie miał 3 urodzinki 1 listopada, więc mi sie szykuje 13 gości
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze miesiac imprez sie szykuje
Ja planuje cos zorganizowac 8 listopada Trzeba bedzie opic nowe meble no i urodziny
|
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
sandrunia - współczuje
ja to juz sie boje grudnia - mama ma imieniny 8ego i zjeżdza sie zawsze cała rodzina, bracia , wnuki i prawnuki i w sumie to juz bedzie 35 osob samych najblizszych ![]() a w drugi dzien reszta czyli ciocie , wójkowie,kuzyni i znajomi ![]() nie wiem jak ja to w tym roku przezyje ![]() zawsze organizacja imprezy była na mojej głowie, w tym roku to chyba bedzie skromniej bo nie dam rady
|
#4391 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Młodszy syn miał 5400 no ale on miał pałac dla siebie, to mógł zaszaleć, TZ ma coś koło 190 cm. Mój ojciec i dziadek to kawał chłopa, tak gdzieś koło 190-200, więc pewnie u mnie objawił się wzrost mojej mamy (też jest mała) a u moich dzieciaków do głosu doszły geny po męskiej części mojej rodziny. Witamin nigdy żadnych w ciąży nie brałam. Kwas foliowy w pierwszym trymestrze i preparat żelazowy od 3 miesiąca, ale małe dawki, tak żeby nie dopuścić do anemii ciążowej. Cytat:
Kroloowa taka waga jest wskazaniem do cięcia. Waga skąd się bierze? pewno z jedzenia, jak to mawia TZ serio po prostu niektóre dzieci są większe i już.Moi chłopcy są duzi, nigdy mi się w żadne centyle nie miescili, przekraczali wagę i już. Córka mojej Siostry z kolei nie mieściła się w żadne centyle ale od dołu. A dzieciaki zdrowe, dobrze rozwijające się, zdrowe dzieci, tylko po prostu albo duże albo małe. Chłopcy nie są otłuszczeni, są po prostu wysocy i proporcjonalnie zbudowani, tyle że na placu zabaw zawsze wiedziałam gdzie są, bo byli o głowę wyżsi od rówieśników. Bardzo wygodne, polecam ![]() Zawsze oceniali ich na starszych oczywiście niż byli w rzeczywistości. Teraz juz się wyrównało, tzn inne dzieci doganiają ich wzrostem, ale wciąż są najwięksi w grupie rówieśników. Cytat:
Seviljanko- Cytat:
Już czuć, że jej ciężko się obracać. Normalnie to sobie szalała na maksa, kopniaczki, pływanie stylem dowolnym a teraz czuję jak się dostojnie obraca. Brzuch sie powolutku przelewa w jedną drugą stronę, dokładnie tak samo jak przy chłopcach. Trochę mnie boli, że córa też będzie gigantem, lekarz się śmiał, że najwyżej zostanie modelką. TZ stwierdził, że po jego trupie. Cytat:
Sandruniu koniecznie lekarz, jeśli to zapalenie pęcherza to trzeba leczyć. Przeciągające się stany zapalne to nie jest dobra rzecz w ciąży. |
|||||
|
|
|
#4392 |
|
Raczkowanie
|
Ja jutro mam wymarzoną wizytę teściów
+ rodzeństwo teściów z małymi wnukami (wychowani przez owych dziadków - oczywiście najlepiej na świecie) ...To będą oględziny naszego nowego malutkiego mieszkania + oględziny mnie + 1001 najlepszych, najbardziej sprawdzonych rad dotyczących małego dziecka, porodu, mojego zdrowia, prowadzenia domu, stroju dla ciężarnej... Już mnie głowa boli na samą myśl ![]() Wpadłam nawet na pomysł by od razu przyjąć, że się źle czuję i zniknąć w sypialni, niech się TZ martwi, ale.....wtedy poradom "stawiającym mnie na nogi" nie byłoby końca...chyba więc odpuszczę ![]() A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY DROGIE PANIE
|
|
|
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie micha mi się sama roześmiała, bo mój mąż wyznaje dziwną, bardzo męską zasadę... że jak coś się powie raz i się tego nie odwoła, tzn, że nie trzeba tego potwarzać, bo nic się nie zmieniło ![]() ![]() Teraz szczególnie brak mi takich słów, bo spanie w jednym łóżku to póki co najwyższy stopień fizycznej bliskości między nami od maja i jakaś się czuję niedopieszczona, ale skoro to dla dobra malucha, to coż... poczekamyPozdrowionka dla Was i miłego dnia życzę |
||
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
anja00- Jak ja Cie rozumiem. U mnie na samym poczatku bylo to samo. Kiedy tylko powiedzialam, ze jestem w ciazy, zaczelo sie. Teraz juz z tym koniec, poniewaz na spokojnie przedstawilam swoj punkt widzenia. Wiadomo, kazdy chce dla dziecka jak najlepiej, tylko to najlepiej ma rozne twarze.
Wczoraj z kolei rozmawialam z Mama, mamy inne zdanie na rozne tematy. W pewnym momencie powiedzialam, ze dzieciatko wlasnie mnie kopie. Na to moja Mama odparla, ze je zdenerwowalam. Ja na to, ze nie, po prostu sie obudzilo poniewaz moje dziecko kopie najczesciej wieczorami i kiedy dluzej siedze. Ja juz o tym wiem, moja Mama nie, bo niby skad ma o tym wiedziec? Trzymaj sie anja00, dasz rade Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Zycze wszystkim milego dnia Dopisek - Co do oblicza w lustrze, to nie ma problemu. Po porodzie wezme sie za siebie. Przy dziecku jest sporo biegania, do tego jakies intensywne cwiczenia. Przynajmniej tak sobie teraz mysle. Przyszlosc pokaze. |
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
Hehe mnie tez czasem dopdada depresja ciazowa zwiazana ze zmieniajacym sie wygladem ale jeszcze tylko 3 miesiace i bede mogla dbac nie tylko o maluszka ale i o siebie
TŻ juz mi obiecal ze w prezencie za urodzenie mu corci dostane najwiekszy karnet na solarium i silownie Nie bedzie zle, w koncu po to mamy siebie zeby sie pozniej wspierac w wracaniu do formy
|
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a jaka marke pieluszek wybierzecie dla swojego dzidzisia?
bo ja pampers sa chyba najlepsze! |
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wogóle to właśnie wróciłam ze spaceru z psem i muszę powiedzieć, że jest CHOLERNIE zimno!!!!! A ja na dodatek nadal kaszlę i smarkam... już ponad tydzień - niby jest lepiej niż było, ale żeby rewelacja... to bym nie powiedziała
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Raczkowanie
|
Na poczatek może rzeczywiście pampersy, a potem babydream z rossmana. Jak dla mnie są świetne lepsze od haggisów i innych takich.
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Mam wieści na czasie i na początek perawdopodobnie Huggisy. Pampersy sa dobre te większe - to wiem na pewno. Zobaczę jeszcze. Na pewno na początek nie Happy - przeciekają.
|
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu dzisiaj cisza
![]() Byliśmy wczoraj u mojej koleżanki i dała mi całe pudło ubrań dla maluszka. No ale najbardziej cieszę się z tego, że pożyczyła nam łóżeczko, więc odpadnie nam chociaż jeden wydatek
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bylo mnie dzis pol dnia nastawilam sie na czytanie a tu zonk
Chyba wszystkie korzystacie z ladniej pogody Ja sie nudze (Tz spi) i wydrukowalam liste co potrzeba do wyprawki i wypisalam co mam i powiem Wam ze jedno wielkie G wozek chyba nam odpanie i na kolejny miesiac chyba ze tescie i rodzice sie zlituja.Choc tesciowa sie zapowiedziala ze nic nie kupi do poki maly sie nie urodzi
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierdółki typu podkłady poporodowe, termometr, ręczniki itp też kupiłam od jednego sprzedawcy na All. Wczoraj w dużym sklepie dziecięcym zamówiliśmy wózek, łóżeczko, materac i komdę - do odbioru, kiedy chcemy (więc wszyscy przesądni powinni być usatysfakcjonowani). Cieszę się, że i łóżeczko i komoda nie były tak drogie Mogę za to więcej wydać na porządną kołderkę czy pościel.Oczywiście i tak jeszcze wielu rzeczy nie mam, ale postanowiłam, że resztę dokupię głównie w sklepie, w którym składaliśmy zamówienie (bo już mamy zniżki), ale i tak wybiorę się tam z konkretną, bardzo dokładną listą zakupów, żeby broń Boże nie kupić czegoś, co mi niepotrzebne. Wolę poszukać w necie, porównać ceny - wtedy człowiek w sklepie tak nie głupieje
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
O jejku ja chyba też powinnam sobie jakąś listę wydrukować i zobaczyć na własne patrzałki czego mi rzeczywiście brak... Jak na razie to moje myśli lawirują wokół takiego milusiego kocyka, który widziałam w smyku
Może się na niego skuszę jak pojedziemy do centrum na zakupy na początku grudnia
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
Program strzelił mi z "dubeltówki"
![]() ps. Właśnie by7łam na listopadowo-grudniowych i.... dziewczyny mają już podium... Ja im już zaczynam zazdrościć... Ja chcę luty... Buuu
12.02.2009 Julcia ![]() 01.11.2005 Jasio ![]() 97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66 Edytowane przez Nightingle Czas edycji: 2008-10-26 o 16:43 |
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Freshona a mozesz podac mi tego sprzedawce na all
Mysle i mysle jakby to zdobyc pare groszy ale cos pomyslu brak ...
|
|
|
|
#4408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedam samochodziki Tz i jego gry
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ponoć pampki, nawet te 1 newborn też przeciekaja, a huggiesy nie. Przekonam sie za 2 mies na własnej, no może nie do końca :P, skórze
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

Kupcie je sobie w zwyklym sklepie a po ciazy tez sie przydaza
Kochane Wszytkie bez wjatku jestescie sliczne i Wasze brzucholki sa sliczne.Nie ma co sie dolowac w ciazy jest sie tylko 9m-cy

ja tez bylam nie mala wiec sie boje 

a w drugi dzien reszta czyli ciocie , wójkowie,kuzyni i znajomi 

Mysle i mysle jakby to zdobyc pare groszy ale cos pomyslu brak ...