mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 16:47   #4381
mumi24
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Ja nie mam takich odczuc jak Wy.Przed ciaza nosilam tuniki i teraz takze mi sluza Kupcie je sobie w zwyklym sklepie a po ciazy tez sie przydaza stare jeansy tez nosze tyle ze jak siadam to je rozpinam.Najchetniej chodzialbym bez ciuchow i wszytkim pokazywala brzuchol Kochane Wszytkie bez wjatku jestescie sliczne i Wasze brzucholki sa sliczne.Nie ma co sie dolowac w ciazy jest sie tylko 9m-cy
Lece konczyc ryz z jablkami
Popieram Cię moja droga, macie czuć sie pięknie zwłaszcza że wasi partnerzy Was w tym utwierdzają, a pomyślcie że w tych coraz większych brzuchach są najukochańsze skarby na świecie...wtedy chyba wszystko przechodz
choć nie ukrywam że też sie wkurzam jak nie mam co założyć

co do tako jumper macałam go dzisiaj w sklepie jest super ale ciężki jak smok...więc chyba odpada a szkoda.
Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Ja chce dzidzie 3-3,5 kg wiekszej nie rodze;p
ja też nie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość

no jakbym sie dowiedziala ,ze moje wazy 5 kg to ja chce cc!!!
przeciez po takim kolosie to bede potrzebowała nową fredke!
Królowa myślałam że ze stołka spadnę po tej fredce:rotf l:

Wstyd się przyznać ale dopiero teraz po raz pierwszy byłam w tesco na ciuszkach dla dzieci....i oszalałam piękności
kupiłam małemu kocyk bawełniany za 11zł był na przeceniewogóle wcześniej nie brałam go pod uwagę bo dość drogie były ok 35 zl...no ale za jedenastaka to może byc
jeszcze sa w tesco przecenione niektóre kosmetyki nivejki po 9.90zł
kupiłam krem na odparzenia i krem na każdą pogode
i do 28 października jem tynk ze ścian

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 17:07   #4382
freshona
Zadomowienie

Cytat:
no 5600 to juz wogóle szok,skąd ta waga sie bierze.

moja córka wazyła 3250 ale teraz sie obawiam bo drugie dziecko zawsze wieksze.

na patologii ciąży była dziewczyna ,ktorej lekaze obliczyli wage dziecka na ponad 5 kg i wiecie co nie pozwolili jej rodzic naturalnie miała cc.

No ja cie!!!
Przypuszczam, że przy nieco mniejszym kolosie (w okolicach 4000g - 4500) to chyba będą musieli mnie składać. Mam nadzieję, ze na to sie nie zaniesie - moja młoda waży tak pośrodku (w granicach 50 centyli). mam nadzieję, że nie wda się w tatusia, który ważył ponad 4 kilogramy a teściowa koi moje serce opowieściami jak rodziła go ponad 13 godzin
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 18:03   #4383
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Czesc!

Dziewczyny, powiedzcie mi czy wam tez tak ciezko?
Mam 26tc 1d, brzuch nawet nie ejst taki duzy, a ja sie czuje jak wieloryb. Nie mam sily nic robic, a jutro mamy impreze urodzinowa mojego meza na 12 osob. Jak pomysle ile pracy mnie jeszcze czeka to chora jestem.
Jestem w trakcie sprzatania i jeszcze megawielkie prasowanie mnie czeka, a ja nie mam sily
Ide polozyc sie na chwile i trzeba wracac do roboty-

I nie straszcie tymi duzymi dzieciaczkami, bo ja juz sie boje porodu, a jak moj maly bedzie mial ponad 4 kg to chyba polece na cesarke.
Ponoc po tabletkach, ktore biore (witaminy i kwas foliowy) rodza sie duze dzieci - tak twierdzi lekarka, wiec tym bardziej sie boje.
Ja mam 1,80 m, a mezus 1,86 - mam nadzieje, ze to nie wplynie na dzidziusian

Milego wieczorka!
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 18:16   #4384
Glizda87
Rozeznanie

tak ostatnio sledzilam wczesniejsze watki mamusiowe i analizowalam listy z wymiarami i wagami urodzonych bobaskow i na kazdym watku sa 1-2 gora 3 takie ponad 4kg dzieci wiec nie jest tak zle wiekszosc z nas ma szanse na sredniaczki Ja sie bede trzymala tej optymistycznej wizji;p
Stary 2008-10-24, 19:17   #4385
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
5400? córka? o boże siłami natury?
Cytat:
Kochana! moj malzonek wazyl 5600 i tesciowa go rodzila naturalnie ja tez bylam nie mala wiec sie boje
Moj tz wazyl 4kg,a Ja 3,300.Mam nadzieje ze maly bedzie po srodku wagowo
Moj synek 2,700

Przespalam sie godzinke,a teraz czekam az mi pokrzywa wystygnie bleeeeee.Boje sie wlozyc miedzy nogi puduszke elektryczna,zeby malemu nie bylo za goraco

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 19:28   #4386
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nimfa83 Pokaż wiadomość
Czesc!

Dziewczyny, powiedzcie mi czy wam tez tak ciezko?
Mam 26tc 1d, brzuch nawet nie ejst taki duzy, a ja sie czuje jak wieloryb. Nie mam sily nic robic, a jutro mamy impreze urodzinowa mojego meza na 12 osob. Jak pomysle ile pracy mnie jeszcze czeka to chora jestem.
Jestem w trakcie sprzatania i jeszcze megawielkie prasowanie mnie czeka, a ja nie mam sily
Ide polozyc sie na chwile i trzeba wracac do roboty-

I nie straszcie tymi duzymi dzieciaczkami, bo ja juz sie boje porodu, a jak moj maly bedzie mial ponad 4 kg to chyba polece na cesarke.
Ponoc po tabletkach, ktore biore (witaminy i kwas foliowy) rodza sie duze dzieci - tak twierdzi lekarka, wiec tym bardziej sie boje.
Ja mam 1,80 m, a mezus 1,86 - mam nadzieje, ze to nie wplynie na dzidziusian

Milego wieczorka!
Współczuję liczby gości, u mnie jest to samo (rodzina męża jest b. duża) jak imprezka to na min 14 osób i to takich najbliższych, u mnie w domu rodzinnym dla odmiany na święta spotykało się max 7 osób.....teraz bez pomocy mamy i babci, które mi pomagają przy tego typu uroczystościach to nie dałabym razdy

Jeśli chodzi o gabaryty malucha to Cię nie pocieszę, jak rodzice są wysocy to dzidzia na bank nie będzie mała...tzn. będzie długa a to chyba też sie na klogramy przekłada....u mnie podobnie ja mam 176 cm, tż 190 cm
No i Ty jeszcze wcinasz jakieś witaminy na sterydach

Stary 2008-10-24, 19:53   #4387
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
No i Ty jeszcze wcinasz jakieś witaminy na sterydach
Hehe... nie wiem. Lekarka polecila mi Femibion 400 i mowila, ze dzieci sa dorodne przy braniu tych tabletek
Myslalam, ze to lepiej jak dziecko rodzi sie duze, ale teraz boje sie o moja fredzie jak tak piszecie tutaj o takich duuuzych dzieciach. Moj mezus to juz mnie nawet pytal czy nie wolalabym cc, bo on wprawdzie chce byc przy porodzie, ale boi sie, ze bedzie mnie bardzo bolalo. A moze zwyczajnie boi sie o fredke )))

W sumie w tym kraju nie robia problemow i moge miec bez problemu cesarke, ale chcialam rodzic naturalnie. Tylko, ze im blizej porodu tym bardziej sie boje.
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 20:41   #4388
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Mnie też za tydzień czeka imprezka - synek będzie miał 3 urodzinki 1 listopada, więc mi sie szykuje 13 gości

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 20:58   #4389
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Widze ze miesiac imprez sie szykuje Ja planuje cos zorganizowac 8 listopada Trzeba bedzie opic nowe meble no i urodziny

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 21:00   #4390
lucyAS
Zadomowienie

sandrunia - współczuje moze jednak idz do lekarza... jakby ci nie przechodziło po domowych sposobach... z bezpiecznych leków jest jeszcze urosept- bez recepty ale lepiej zapytac lekarza

ja to juz sie boje grudnia - mama ma imieniny 8ego i zjeżdza sie zawsze cała rodzina, bracia , wnuki i prawnuki i w sumie to juz bedzie 35 osob samych najblizszych a w drugi dzien reszta czyli ciocie , wójkowie,kuzyni i znajomi
nie wiem jak ja to w tym roku przezyje
zawsze organizacja imprezy była na mojej głowie, w tym roku to chyba bedzie skromniej bo nie dam rady

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 03:15   #4391
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
5400 córka siłami natury

też byłam w szoku Koleżanka nie jest za wysoka ma jakieś 1,6m i drobniutka z budowy... ale jej szanowny małżonek ma 2,05 i to bez kapelusza
To chyba nie jest reguła, bo moi chłopcy starsi byli powyżej 4 kg, a to była ciąża bliźniacza, ja jestem mała i drobna, ledwo przekraczam 150, a ich ojciec to miał coś koło 180 cm, więc nie był jakiś dramatycznie wysoki.
Młodszy syn miał 5400 no ale on miał pałac dla siebie, to mógł zaszaleć, TZ ma coś koło 190 cm.
Mój ojciec i dziadek to kawał chłopa, tak gdzieś koło 190-200, więc pewnie u mnie objawił się wzrost mojej mamy (też jest mała) a u moich dzieciaków do głosu doszły geny po męskiej części mojej rodziny. Witamin nigdy żadnych w ciąży nie brałam. Kwas foliowy w pierwszym trymestrze i preparat żelazowy od 3 miesiąca, ale małe dawki, tak żeby nie dopuścić do anemii ciążowej.

Cytat:
no 5600 to juz wogóle szok,skąd ta waga sie bierze.

moja córka wazyła 3250 ale teraz sie obawiam bo drugie dziecko zawsze wieksze.

na patologii ciąży była dziewczyna ,ktorej lekaze obliczyli wage dziecka na ponad 5 kg i wiecie co nie pozwolili jej rodzic naturalnie miała cc.

Kroloowa taka waga jest wskazaniem do cięcia. Waga skąd się bierze? pewno z jedzenia, jak to mawia TZ serio po prostu niektóre dzieci są większe i już.
Moi chłopcy są duzi, nigdy mi się w żadne centyle nie miescili, przekraczali wagę i już. Córka mojej Siostry z kolei nie mieściła się w żadne centyle ale od dołu. A dzieciaki zdrowe, dobrze rozwijające się, zdrowe dzieci, tylko po prostu albo duże albo małe.
Chłopcy nie są otłuszczeni, są po prostu wysocy i proporcjonalnie zbudowani, tyle że na placu zabaw zawsze wiedziałam gdzie są, bo byli o głowę wyżsi od rówieśników. Bardzo wygodne, polecam
Zawsze oceniali ich na starszych oczywiście niż byli w rzeczywistości.
Teraz juz się wyrównało, tzn inne dzieci doganiają ich wzrostem, ale wciąż są najwięksi w grupie rówieśników.

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Niestety, ja słyszlam, że lekarzom zdaża się źle ocenić wagę dziecka i kobieta rodzi "koloska" siłami natury co często źle się kończy i jest cała porozrywana Potem lekarze przepraszają ale co z tego?
Taką stuację miałą moja przyjaciółka, źle określili wagę urodzeniową, skończyo sie oczywiście na porodzie kleszczowym i to strasznie nerwowym. Dzieciakowi krwiak z głowki 3 miesiące schodził, ona do końca życia będzie miała problemy z chodzeniem. Procesują się ze szpitalem i pewnie w końcu wygrają, tylko co z tego, skoro ona nie może wejsć po schodach??? zdrowie jej zwrócą? raczej nie.

Seviljanko-. Wolałąbym rodzić w styczniu, bo dzieciak ma wtedy rok życia w spokoju do przodu. Ale się chyba nie da rady

Cytat:
tak ostatnio sledzilam wczesniejsze watki mamusiowe i analizowalam listy z wymiarami i wagami urodzonych bobaskow i na kazdym watku sa 1-2 gora 3 takie ponad 4kg dzieci wiec nie jest tak zle wiekszosc z nas ma szanse na sredniaczki Ja sie bede trzymala tej optymistycznej wizji;p
Pocieszcie się tym że ja u Nas w wątku pewno wyrobię normę kolosów. W 30 tc wagę dzidzi gin określił na 1850 g. Oczywiście tradycyjnie podejrzewali mnie po pierwszym trymestrze o cukrzycę z powodu wielkości dzidzi, oczywiście cukrzycy brak, a dzidzia wciąż rwie do przodu z wagą i wzrostem.
Już czuć, że jej ciężko się obracać. Normalnie to sobie szalała na maksa, kopniaczki, pływanie stylem dowolnym a teraz czuję jak się dostojnie obraca. Brzuch sie powolutku przelewa w jedną drugą stronę, dokładnie tak samo jak przy chłopcach.
Trochę mnie boli, że córa też będzie gigantem, lekarz się śmiał, że najwyżej zostanie modelką. TZ stwierdził, że po jego trupie.

Cytat:
Napisane przez lucyAS Pokaż wiadomość
sandrunia - współczuje moze jednak idz do lekarza... jakby ci nie przechodziło po domowych sposobach... z bezpiecznych leków jest jeszcze urosept- bez recepty ale lepiej zapytac lekarza

ja to juz sie boje grudnia - mama ma imieniny 8ego i zjeżdza sie zawsze cała rodzina, bracia , wnuki i prawnuki i w sumie to juz bedzie 35 osob samych najblizszych a w drugi dzien reszta czyli ciocie , wójkowie,kuzyni i znajomi
nie wiem jak ja to w tym roku przezyje
zawsze organizacja imprezy była na mojej głowie, w tym roku to chyba bedzie skromniej bo nie dam rady
lucyAS- a nie możesz scedować tego zaszczytu na kogoś innego w tym roku?

Sandruniu koniecznie lekarz, jeśli to zapalenie pęcherza to trzeba leczyć. Przeciągające się stany zapalne to nie jest dobra rzecz w ciąży.
Jemiołka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 08:45   #4392
anja00
Raczkowanie

Ja jutro mam wymarzoną wizytę teściów + rodzeństwo teściów z małymi wnukami (wychowani przez owych dziadków - oczywiście najlepiej na świecie)...
To będą oględziny naszego nowego malutkiego mieszkania + oględziny mnie + 1001 najlepszych, najbardziej sprawdzonych rad dotyczących małego dziecka, porodu, mojego zdrowia, prowadzenia domu, stroju dla ciężarnej...
Już mnie głowa boli na samą myśl
Wpadłam nawet na pomysł by od razu przyjąć, że się źle czuję i zniknąć w sypialni, niech się TZ martwi, ale.....wtedy poradom "stawiającym mnie na nogi" nie byłoby końca...chyba więc odpuszczę
A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY DROGIE PANIE
anja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 09:05   #4393
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wlasnie szukalam ile moze wazyc juz moj dzidzius ( w 23tyg 2dni wazyla 496g) i znalazlam cos ciekawego wiec wklejam bo moze i wam sie przyda

waga płodu w centylach w poszczególnych tygodniach ciąży

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
No to mój Patryk się ledwo mieści... usg w 26t5d wykazało 1450g... Ja ważyłam 3200, mąż 4000 - ciekawe do ilu dobije synuś

Cytat:
Ja nie mam takich odczuc jak Wy.Przed ciaza nosilam tuniki i teraz takze mi sluza Kupcie je sobie w zwyklym sklepie a po ciazy tez sie przydaza stare jeansy tez nosze tyle ze jak siadam to je rozpinam.Najchetniej chodzialbym bez ciuchow i wszytkim pokazywala brzuchol Kochane Wszytkie bez wjatku jestescie sliczne i Wasze brzucholki sa sliczne.Nie ma co sie dolowac w ciazy jest sie tylko 9m-cy
Ja z podejściem do odbicia w lustrze mam różnie... Raz patrzę tam z radością, bo myślę o tym ile czekaliśmy na to nasze szczęście... a raz mam doła, głównie przez to, że chodzę w 5 rzeczach na zmianę (1 spodnie i 4 bluzki...) Ale muszę owiedzieć, że mój oszczędny w słowach mąż wczoraj wywalił mnie z kapci... Przyszłam przedpokoju i mówię głaszcząc brzuszek, że "kurka, zgrabny mam ten brzuszek, bo się nie rozlał na boki", a on wogóle nie odrywając się od pracy mówi "cała jesteś zgrabna kochanie" Normalnie micha mi się sama roześmiała, bo mój mąż wyznaje dziwną, bardzo męską zasadę... że jak coś się powie raz i się tego nie odwoła, tzn, że nie trzeba tego potwarzać, bo nic się nie zmieniło Teraz szczególnie brak mi takich słów, bo spanie w jednym łóżku to póki co najwyższy stopień fizycznej bliskości między nami od maja i jakaś się czuję niedopieszczona, ale skoro to dla dobra malucha, to coż... poczekamy

Pozdrowionka dla Was i miłego dnia życzę Ruszam na spacer z psem, pokażę się jak wrócę

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 09:13   #4394
Hvid
Zakorzenienie

anja00- Jak ja Cie rozumiem. U mnie na samym poczatku bylo to samo. Kiedy tylko powiedzialam, ze jestem w ciazy, zaczelo sie. Teraz juz z tym koniec, poniewaz na spokojnie przedstawilam swoj punkt widzenia. Wiadomo, kazdy chce dla dziecka jak najlepiej, tylko to najlepiej ma rozne twarze.

Wczoraj z kolei rozmawialam z Mama, mamy inne zdanie na rozne tematy. W pewnym momencie powiedzialam, ze dzieciatko wlasnie mnie kopie. Na to moja Mama odparla, ze je zdenerwowalam. Ja na to, ze nie, po prostu sie obudzilo poniewaz moje dziecko kopie najczesciej wieczorami i kiedy dluzej siedze. Ja juz o tym wiem, moja Mama nie, bo niby skad ma o tym wiedziec?

Trzymaj sie anja00, dasz rade .

Witam wszystkie nowe mamusie

Zycze wszystkim milego dnia

Dopisek - Co do oblicza w lustrze, to nie ma problemu. Po porodzie wezme sie za siebie. Przy dziecku jest sporo biegania, do tego jakies intensywne cwiczenia. Przynajmniej tak sobie teraz mysle. Przyszlosc pokaze.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 11:01   #4395
Glizda87
Rozeznanie

Hehe mnie tez czasem dopdada depresja ciazowa zwiazana ze zmieniajacym sie wygladem ale jeszcze tylko 3 miesiace i bede mogla dbac nie tylko o maluszka ale i o siebie TŻ juz mi obiecal ze w prezencie za urodzenie mu corci dostane najwiekszy karnet na solarium i silownie Nie bedzie zle, w koncu po to mamy siebie zeby sie pozniej wspierac w wracaniu do formy
Stary 2008-10-25, 13:45   #4396
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

dziewczyny a jaka marke pieluszek wybierzecie dla swojego dzidzisia?
bo ja pampers sa chyba najlepsze!

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 14:26   #4397
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu - ja na początek kupię Pampersy, bo te najmniejsze z siateczką chłonącą luźne kupki są ponoć świetne, a potem to się zobaczy - będę próbować różnych, bo nie zawsze wysoka cena niesie z sobą wysoką jakość.

A wogóle to właśnie wróciłam ze spaceru z psem i muszę powiedzieć, że jest CHOLERNIE zimno!!!!! A ja na dodatek nadal kaszlę i smarkam... już ponad tydzień - niby jest lepiej niż było, ale żeby rewelacja... to bym nie powiedziała

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 16:52   #4398
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
pampery na pozatek, potem się zobaczy.
Jemiołka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 17:22   #4399
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Na poczatek może rzeczywiście pampersy, a potem babydream z rossmana. Jak dla mnie są świetne lepsze od haggisów i innych takich.

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-25, 20:17   #4400
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
!
Pampersy, ale zastanawiam sie czy nie lepsze by były jakieś z wycięciem na pępek

Stary 2008-10-25, 21:31   #4401
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Mam wieści na czasie i na początek perawdopodobnie Huggisy. Pampersy sa dobre te większe - to wiem na pewno. Zobaczę jeszcze. Na pewno na początek nie Happy - przeciekają.
Stary 2008-10-26, 15:47   #4402
Kasia.234
Rozeznanie

Ale tu dzisiaj cisza

Byliśmy wczoraj u mojej koleżanki i dała mi całe pudło ubrań dla maluszka. No ale najbardziej cieszę się z tego, że pożyczyła nam łóżeczko, więc odpadnie nam chociaż jeden wydatek
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 15:54   #4403
jukol
Zakorzenienie

Nie bylo mnie dzis pol dnia nastawilam sie na czytanie a tu zonk Chyba wszystkie korzystacie z ladniej pogody
Ja sie nudze (Tz spi) i wydrukowalam liste co potrzeba do wyprawki i wypisalam co mam i powiem Wam ze jedno wielkie G naprawde duzo potrzebuje jeszcze tylko skad kase ??Najlepiej juz dzis dostac becikowe wozek chyba nam odpanie i na kolejny miesiac chyba ze tescie i rodzice sie zlituja.Choc tesciowa sie zapowiedziala ze nic nie kupi do poki maly sie nie urodzi

Olinek

Paulinka
Stary 2008-10-26, 16:01   #4404
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Nie bylo mnie dzis pol dnia nastawilam sie na czytanie a tu zonk Chyba wszystkie korzystacie z ladniej pogody
Ja sie nudze (Tz spi) i wydrukowalam liste co potrzeba do wyprawki i wypisalam co mam i powiem Wam ze jedno wielkie G naprawde duzo potrzebuje jeszcze tylko z kad kasa??Najlepiej juz dzis dostac becikowe wozek chyba nam odpanie i na kolejny miesiac chyba ze tescie i rodzice sie zlituja.Choc tesciowa sie zapowiedziala ze nic nie kupi do poki maly sie nie urodzi
No faktycznie, potrzeba kasy, kasy, kasy. Staram sie jednak ograniczać wydatki. Ciuszki w 90% mam z Allegro, kupiłam tylko kilka nowych, być może dokupię jeszcze jakieś kaftaniki.
Pierdółki typu podkłady poporodowe, termometr, ręczniki itp też kupiłam od jednego sprzedawcy na All.
Wczoraj w dużym sklepie dziecięcym zamówiliśmy wózek, łóżeczko, materac i komdę - do odbioru, kiedy chcemy (więc wszyscy przesądni powinni być usatysfakcjonowani).
Cieszę się, że i łóżeczko i komoda nie były tak drogie Mogę za to więcej wydać na porządną kołderkę czy pościel.

Oczywiście i tak jeszcze wielu rzeczy nie mam, ale postanowiłam, że resztę dokupię głównie w sklepie, w którym składaliśmy zamówienie (bo już mamy zniżki), ale i tak wybiorę się tam z konkretną, bardzo dokładną listą zakupów, żeby broń Boże nie kupić czegoś, co mi niepotrzebne.
Wolę poszukać w necie, porównać ceny - wtedy człowiek w sklepie tak nie głupieje
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 16:19   #4405
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

O jejku ja chyba też powinnam sobie jakąś listę wydrukować i zobaczyć na własne patrzałki czego mi rzeczywiście brak... Jak na razie to moje myśli lawirują wokół takiego milusiego kocyka, który widziałam w smyku Może się na niego skuszę jak pojedziemy do centrum na zakupy na początku grudnia

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-26, 16:20   #4406
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Program strzelił mi z "dubeltówki"

ps. Właśnie by7łam na listopadowo-grudniowych i.... dziewczyny mają już podium... Ja im już zaczynam zazdrościć... Ja chcę luty... Buuu

01.11.2005 Jasio

Edytowane przez Nightingle
Czas edycji: 2008-10-26 o 16:43
Stary 2008-10-26, 16:45   #4407
jukol
Zakorzenienie

Freshona a mozesz podac mi tego sprzedawce na all Mysle i mysle jakby to zdobyc pare groszy ale cos pomyslu brak ...

Olinek

Paulinka
Stary 2008-10-26, 16:57   #4408
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Freshona a mozesz podac mi tego sprzedawce na all Mysle i mysle jakby to zdobyc pare groszy ale cos pomyslu brak ...
To jak coś wymyślisz to proszę podziel się tym z nami, bo ja też myślę i myślę... a tu pusta łepetyna

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-26, 18:49   #4409
jukol
Zakorzenienie

Sprzedam samochodziki Tz i jego gry

Olinek

Paulinka
Stary 2008-10-26, 19:09   #4410
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Ja już mam wielką pake Huggies'ów i resztke paczki od znajomej - dziecko jej wyrosło

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Mam wieści na czasie i na początek perawdopodobnie Huggisy. Pampersy sa dobre te większe - to wiem na pewno. Zobaczę jeszcze. Na pewno na początek nie Happy - przeciekają.
Też słyszałam o nich dobre opinie, szczególnie u wrześniówek jak sierozwdwajały, więc dlatego zakupiłam właśnie te
Ponoć pampki, nawet te 1 newborn też przeciekaja, a huggiesy nie.
Przekonam sie za 2 mies na własnej, no może nie do końca :P, skórze
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości