Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 23:53   #1621
anita00079
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Anisia ja z tz tez walcze, a teraz to juz w ogole bo wielce chory jedynie przed tv moze lezec, i ssakow nawet nie moze dogladac, przez to wczorajsze szczepienie mam na nast tydzien, i tak teraz mam trojke na glowie i te najstarsze to najgorsze, A Anisiowa wytwórnia posiada tez Prison Break? hii Dorbarku ja jestem uzalezniona od ogladania Majkela, nie wiem jak daleko jestes bo ja na biezaca, moze zdradzic jakies szczegoły?
Judi to ja proponuje Tymusiowi miejsce w zerowce zarezerwowac jak on zaraz bedzie biegał i mowił
Kasiulka to te jedynki to tansze u mnie ale i tak juz dwojki poszly czasem tez trojki ida w ruch.
A ja z racji ze brak mi jeszce dwoch rak ta pokapaniu wrzuciłam młode do łozek bo trzeba bylo po kapieli sprzet pochowac, nawet smokow nie dalam bo mialam zaraz po nie wrocic i je pomeczyc a one jak zaklete na bacznosc lezały iprzez bite 3 h patrzyly to na sufit to na wzorki naochraniaczac od czasu do czasu ziewajac, wiec je zostawilam co bede im przeszkadzac w koncentracjiSpanie im wychodzi niezle bo srednio 6 /7 h i t o dlatego mam tyle czasu na wizaz hihi w miedzy czasie tylko ogarne chalupe obiad zmajstruje, psa wyrzuce na zewnetrzna, a maluchy jak sie chmurzy pakuje w fotele i na taras wystawiam by sie wietrzyly. ja wlasnie po wielkiej kapieli mega pozacinana, pamietam jak ciezko bylo z tym brzuchem bo nog tez nie moglam sama golic heheh tylko tak na wyczucie, a a fredzia ciagle byla na fante miesiace minely az w koncy zobaczylam co za fryz nosilam, rece za krotkie mialam normalnie heheh
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 00:49   #1622
anita00079
Wtajemniczenie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

No tak weekend wszystkie wywiało, nadszedł i mamuśki sie bawia no nic ide se kolacyjke sporzadzic
Stary 2008-10-25, 01:22   #1623
leleth
Wtajemniczenie

kurde pogubie sie co mam napisac...
Marticia mleka nie probowalam bo zapach mnie normalnie odrzucal na kilometr..co z puszki pachnie slodko wiec pewnie dlatego maly wcina bez oporow zadnych......

a co do pieluszek to u nas sa jeszcze inne... po pierwsze to samych pampersow jest chyba 2-3 rodzaje a do tego dochodza rozmiary, zaczynaja sie chyba od newborn, potem 1, potem 2, potem 2-3 (teraz tego uzywamy), potem 3 itd.... a potem chyba sie przechodzi na inny rodzaj dla dzieci ktore wiecej brykaja...
poza tym niektore z tych pampersow maja z przodu taka zolta linie ktora sie robi duzo bardziej wyrazna jak jest mokra..... (ale ja uzywalam ich tylko w szpitalu i w sumie juz wiecej ich nigdzie nie widzialam mimo ze kupuje niby ten sam rodzaj....

Judi tobie polozna mowila ze sztuczne mleko jest niby slodsze...tz probowal obydwoch i stwierdzil ze mleko z piersi jest tak slodkie ze jemu chce sie wymiotowac... a sztuczne podobno prawie bez smaku....

Anisia ja dzis bede ogladac powtorke chyba 5 lub szostego odcinka bo przegapilam jak lecial... w kazdym razie odcinek o pogrzebie ojca housa... w tym tygodniu lecial odcinek gdy 13 okazala sie byc lesbijka.... sorry za zdradzanie tresci filmu ale nie moglam sie powtrzymac

no i poza tym to ja dzis zaszalalam 2 razy...najpierw z tztem w h&m..nabylam zakiet, spodnice, koszulki, szal i koszule.... tz zaplacil a ja sie potem wkurzylam bo w zarze nie bylo plaszcza ktory sobie upatrzylam...ale sobie to odbilam idac do victorias secret... kupilam sobie koszulki, halki i gorsety... a tz siedzial wtedy z mlodym w domu..jak przyszlam to tylko mi go wreczyl bez slowa... nie byl w stanie z nim wytrzymac godziny
Stary 2008-10-25, 07:29   #1624
Judi21_84
Zakorzenienie

się wczoraj pożaliłam i co...ta noc przespana obudził się o 1, 5:30 i ostatecznie o 8:10 jak go zobaczyłam już nad ranem to myślałam że padnę, stęka i stęka więc zaglądam do niego a on głowa ak wyosko jak tylko można i czeka aż na niego zerknę jak zobaczyłam tą moją śliczną morduchnę i godzinę to od razu rogal na dziobie, wycałowałam gada

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 07:36   #1625
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziewczyny, spisałyście się dzisiaj za chwilę Was nadrobię, teraz muszę pędzić do mego wrzaskuna Kupiłam krzesełko To samo co Werstusia i cieszę się bardzo Przyjdzie pewnie gdzieś w grudniu, czyli akuracik No to już mam tę kwestię z głowy

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 08:06   #1626
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Bry Kobietki
My standardowo wstałysmy po 7.Teraz mała zapadła w swoja pierwsza 40 bądź 50 min. drzemke.to ja mam czas na kawe i sniadanko.

Nic mnie tak nie urzeka jak te usmiechy którymi Nastka strzela na lewo i prawo po przebudzeniu.Coś pięknego.

Taka Sobie
House leci tez codziennie na AXN. Zawsze oglądam z Nastką

Marticia super wyglądasz,a Mario coraz przystojniejszyNast ka znowu zagadywała do jego fotki.Reaguje tak tylko na jego zdjęcia,jak jej pokazuje zdjęcia innych chłopaczków z naszego watku to nie wykazuje zainteresowania.

Judi gratuluje przespanej nocyMoże to faktycznie był ten słynny skok?

Widze że tu temat krzesełek na tapecie a ja jeszcze o tym nawet nie myślałam
Zainteresuje sie sprawa jak mała bedzie mieć 5 miechow na karku

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 08:24   #1627
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Dorbar Ala jest sliczna
MaladT Wiktoria ma świetną czuprynke a moja mała prawie łysa jak kolano nie liczac tej malej kępki krótkich włosków
Kasiu Twój avatar mnie powalił.Oleńka wyglada tam jak taka porcelanowa laleczkaŚliczniutka jest

Zaglądałam Nastce do buzi i jak na moje oko to narazie nie widać żeby cos jej sie tam legło,ale może ona już cos czuje?strasznie sie slini i poza tym dosłownie wszystko co jej wpadnie w łapki zaraz laduje w buzi i tak specyficznie pociera sobie tym o dziąsełka jakgdyby ja swędziały...

A tu pare zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SN202086.jpg (13,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN202111.jpg (29,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN202134.jpg (26,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN202146.jpg (18,4 KB, 19 załadowań)

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 09:14   #1628
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

Wstaliśmy o 9.. wczoraj mlody z ledwoscia zasnal po 24.00... wiec sie nie dziwie ze mlody tyle spal..
dzisiaj tez deko marudny z rana, bo nadal jest spiacy wiec zaraz go uspie i mam nadzieje ze uda mi sie doprowadzic do stanu uzytecznosci publicznej, bo sama siedze wprawdzie juz ubrana ale ze spiochami w oczach

Foteczki dzieciaczkow cud miod orzeszki tym razem chwale hurtowo bo wyjec wzywa....

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 09:34   #1629
jowisz
Zakorzenienie

Aniu widzę, że miałyśmy podobne wieczory, moja emocjonalna szantażystka usnęła dopiero o 23.
w ogóle słuchajcie płacz jej od 2 dni na nowy ton wszedł, mówię o tej ostatniej najbardziej wrzaskliwej fazie - nie mogę go znieść wcześniej go nie było.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 09:42   #1630
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Aniu widzę, że miałyśmy podobne wieczory, moja emocjonalna szantażystka usnęła dopiero o 23.
w ogóle słuchajcie płacz jej od 2 dni na nowy ton wszedł, mówię o tej ostatniej najbardziej wrzaskliwej fazie - nie mogę go znieść wcześniej go nie było.
Na to wyglada.. on ma takie dni ze albo zasnie zaraz po 20 i spi slicznie, albo za cholere nie da sie go uspic, jeszcze wczoraj o 23 karmilam go i zasnal przy cycu ponownie, wygladalo ze spi jak kamien, a po 10 minutach tak sie wydarl ze ja MATKA nie umialam go uspokoic, ani na rekach, ani smoczek, ani moja bliskosc, dopiero TZ wzial go na rece to z miejsca cisza, w rezultacie on go uspil, a mi sie przykro zrobilo bo czulam sie odtracona przez wlasnego syna.. no ale w nocy jak bylo karmienie to nad ranem slicznie spal wtulony we mnie, az TZ pyknal na fotke jak se razem spimy czacha do czachy

It is what it is

Stary 2008-10-25, 10:37   #1631
asiula_n
Rozeznanie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;9457496]
Widzę ze rozważacie zakup krzesełeczka. Jak ktoś nie chce szalec to polecam krzesełko z IKei. Nie jest to designerski odlot ale kosztuje 50zł i jest stabilne, trwałe, łatwe w myciu i składaniu. Jasio korzysta z niego do dziś (2 lata) i pewnie będę korzystac nie ługo obaj. Zabieramy go z sobą do dziadków bo, jak mówię/piszę latwo sie składa i nie zajmuje duzo mjejsca. Polecam.[/quote]

Bardzo mnie ucieszylo to co napisałaś, bo ja juz wcześniej myslałam o tym krzesełku, tylko koleżanka zaczęła mi je odradzać, więc zwątpiłam, ale wydaje mi sie ono bardzo praktyczne, więc chyba się na nie skusimy. A teraz do wyboru jest jeszcze niebieski i czerwone

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość

Asiula_n a ten antybiotyk to nie czasem Ginopevaryl?? Ja coś takiego stosowałam w ciąży… uważaj bo ja dostałam od tego uczulenia i mi Fredzia spuchła tak że ciezko było siedzieć. mimo, ze aż taką alergiczną nie jestem
Teraz dostałam Macmiror, mam nadzieję, że nic mi nie spuchnie
A tak przy okazji to na wszystkich świętych będe jechać do grudziądza nową autostradą, wiec bedę wyglądać za twoim domostwem

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość

Co do pamków to ja kupiłam 4 żeby w końcu miały te elastyczne boczki, ale daję mu je tylko na noc bo są jeszcze trochę za duze ale po nocy pielucha jest taka ciężka że są jak znalazł
Też tak robie 4 jest na tyle duża że nie musze w nocy przewijać, a kupke mały robi i tak rano.

A wiecie, że mi się raz trafia paczka 3 z rozciągliwymi boczkami? Trzeba dobrze patrzec na opakowaniu, bo nie każda paczka jest taka.

Przeżyłam wczorajsza rozłakę z synkiem, teściowa w roli opiekunki spisała się na medal, synek był grzeczniutki, więc mogę sobie śmiało wyjeżdzać na cały dzień

Dziewczyny czy któraś wie jak można zarazić się boreliozą ???? Czy tylko od kleszcza, czy od drugiego człowieka np. przez krew, slinę itp? Szukałam w necie, ale nie moge znaleść jednoznacznych odpowiedzi. :conf used:

Miłej soboty
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 10:38   #1632
Kasiulka22
Zakorzenienie

Heloł

Uśpiłam gadzinę, jak wstanie to pojadę ją na chwilę wymrozić na spacerku

MaładT Wiktoria jest cudna

Kurzosławko Nastusia również przesliczna zakochać sie można z miejsca

Judi moja Ola wcina 120 ml - czasem nie wypije tyle, ale przeważnie co 3 godziny jak w zegarku tylko w nocy są dłuższe przerwy budzi się ok. 2 i wtedy wypija 150 ml a potem ok. 5-6 i już 120 szamie

Stary 2008-10-25, 11:00   #1633
jowisz
Zakorzenienie

u mnie już po drzemce przedpołudniowej, jak zwykle 30 min. było. mąż dziś ma wykłady i będzie dopiero o 18. robię sobie szpinak do makaronu na obiad. myślę o której wziąć ją na spacer, czy na drzemkę za godzinę czy dopiero ok. 15stej
Stary 2008-10-25, 11:16   #1634
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

piotrus rocker man oł jeeeee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25102008(005).jpg (56,7 KB, 66 załadowań)

It is what it is

Stary 2008-10-25, 11:20   #1635
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
piotrus rocker man oł jeeeee
Anisiu jak on się zmienił ja Cię kręce w obie ręce!!!!!!! Szok, jaki Piterek już dorosły

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 11:31   #1636
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Anisiu jak on się zmienił ja Cię kręce w obie ręce!!!!!!! Szok, jaki Piterek już dorosły
hihihi no Kasiula kawal chlopa z niego w koncu jutro konczy 16 tyg

It is what it is

Stary 2008-10-25, 11:39   #1637
dudipopka
kobieta za ladą

cześć dziewczyny nie wiem czy mnie kojarzycie kiedyś próbowałam sie wbić do was ale mi nie wyszło hihi może teraz mi sie uda????;>moja Julcia jest z 12 lipca tego roku i jak NA RAZIE JEST ZŁOTYM dzieciątkiem śpi od 19-20 do 7 rano i jada słoiczki bo jak Was czytałaM TO MI WYSZŁO ZE JEST NAJMNIEJSZA !!!!!!!!!waży 5300 i ma 64 cm no i nie cierpi leżeć na brzuszku... no i co z nami będzie przyjmiecie nas co????
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 11:54   #1638
jowisz
Zakorzenienie

witaj dudi pokaż koniecznie Julkę

wygrałam aukcję, jupi jej
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=462579908
uparłam się kiedyś czytać Idze o tych smokach
Stary 2008-10-25, 11:55   #1639
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny nie wiem czy mnie kojarzycie kiedyś próbowałam sie wbić do was ale mi nie wyszło hihi może teraz mi sie uda????;>moja Julcia jest z 12 lipca tego roku i jak NA RAZIE JEST ZŁOTYM dzieciątkiem śpi od 19-20 do 7 rano i jada słoiczki bo jak Was czytałaM TO MI WYSZŁO ZE JEST NAJMNIEJSZA !!!!!!!!!waży 5300 i ma 64 cm no i nie cierpi leżeć na brzuszku... no i co z nami będzie przyjmiecie nas co????
dudipopka alez tutaj sie przychodzi i sie nawija nie trzeba sie jakos wkupiac udzielaj sie czesciej i bedzie git

It is what it is

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 11:58   #1640
dudipopka
kobieta za ladą

wkońcu mi sie udało wrzucić foty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00620.jpg (33,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00645.jpg (32,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00760.jpg (40,3 KB, 25 załadowań)
Stary 2008-10-25, 12:02   #1641
dudipopka
kobieta za ladą

nie wiem jak wy ale ja mam 1600 fot na telefonie Julcii......tfuu tz na moim telefonIE
Stary 2008-10-25, 12:15   #1642
maladT
Zakorzenienie

no witam Julcię, a o której się malutka urodziła bo moja też jest z 12 lipca tylko z 6 rano

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 12:55   #1643
Sosnowa
Zakorzenienie

Asiula, co do boreliozy to nie słyszałam, żeby przenosiła się w inny sposób niż przez kleszcze. Nie mam pewności, ale nie sądzę, żeby tak było.
Swoją drogą miałam boreliozę
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 12:58   #1644
anita00079
Wtajemniczenie

Hello
Asiula co do boleriozy kiedys sie naczytalam bo pies mi tony znosil do domu, to bolerioze tylko kleszce moga przeniesc, a kleszcz kleszczowi nierowny bo tylko te gorsze odmiany moga przeniesc, a czlowiekowi ciezko sie zarazic, tak mi tez weterynarz mowił
Leleth to prawda te pampki z zoltym paskiem sa dostepne tylko w szpitalach, ze jak sa juz pełne to wychodzi zolty pasek znaczy zmiana pampka nanowy
Anisia Piterek to jak miniatura mezczyzny dosłownie!A ten usmiech szok! a tez sie smieje w glos?Bo moje sie szeroko usmiechaja ale jeszcze bez szczegolnych dzwiekow
Kurzosławo ale Nastka to princesa-)A Wikusia lubi sie fotografowac widze, miodzio!Kurcze fajnie macie z dziewuchami ze tak je slicznie przebierac w kiecki mozecie, ja to walcze w sklepach w poszukiwaniu czegos innego jak niebieski kolor bo mi nie lezy ten niebieski,
Dudi Julcia nie jest najmniejsza tutaj,uwiez misłodziaczek z niej!
Stary 2008-10-25, 13:00   #1645
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
no witam Julcię, a o której się malutka urodziła bo moja też jest z 12 lipca tylko z 6 rano
Julka jest z 10.45 miała sie urodzić dzień wcześniej bo ja miałam cesarkę planowaną ale jak już leżałam pod cewnikiem przyszedł ordynator i powiedział sorry nie dziś nawet nie pytaj co sie wtedy działo...
Stary 2008-10-25, 13:05   #1646
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez anita00079 Pokaż wiadomość
Hello
Asiula co do boleriozy kiedys sie naczytalam bo pies mi tony znosil do domu, to bolerioze tylko kleszce moga przeniesc, a kleszcz kleszczowi nierowny bo tylko te gorsze odmiany moga przeniesc, a czlowiekowi ciezko sie zarazic, tak mi tez weterynarz mowił
Leleth to prawda te pampki z zoltym paskiem sa dostepne tylko w szpitalach, ze jak sa juz pełne to wychodzi zolty pasek znaczy zmiana pampka nanowy
Anisia Piterek to jak miniatura mezczyzny dosłownie!A ten usmiech szok! a tez sie smieje w glos?Bo moje sie szeroko usmiechaja ale jeszcze bez szczegolnych dzwiekow
Kurzosławo ale Nastka to princesa-)A Wikusia lubi sie fotografowac widze, miodzio!Kurcze fajnie macie z dziewuchami ze tak je slicznie przebierac w kiecki mozecie, ja to walcze w sklepach w poszukiwaniu czegos innego jak niebieski kolor bo mi nie lezy ten niebieski,
Dudi Julcia nie jest najmniejsza tutaj,uwiez misłodziaczek z niej!
ze słodziak z niej to ja wiem ale twoje dzieciaczki są taaakie fajniusie ze zazdroszcze ci parki tylko ja chyba bym padła jakbym miała dwie małe dudinki w domuwogóle to ja chce do pracyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!aaa i po wczorajszej histeriii małej przy ubieraniu stwierdziłam ze siedze w domu całą zime bo to nie na moje nerwykupiłam małej różowego pudelka mam nadzieje ze nie wyrośnie z niej 2 jola rutowicz....:xmykam mam nadzieje ze jeszcze dziś tu zajrze a jak nie to jutro .. czy już wypada życzyć wam miłej nocki???????:xpaaaa
Stary 2008-10-25, 13:17   #1647
anita00079
Wtajemniczenie

Dudi poki co to ja bym chciala by bylo jak najdłuzej jak jest teraz, zwykle prace domowe pochłaniaja wiecej energii jak tych moich dwoch chlopkow, ale jeszcze chwila i sie pewnie zacznie ganianie po domu a jak juz o zabkowaniu pomysle to dostaje gesiej skorki, przy dwojce to jest tak ze sie wypracowywuje inne techniki"mniej konwencjonalne " karmienia kapania itd korzystasz wtedy z kazdej czesci ciała jaka posiadasz-))Z czego sie ciesze ze omineły mnie kolki bo wtedy nei bylabym taka zadowolona
Stary 2008-10-25, 13:17   #1648
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

cześć wszystkim
witaj dudipopka Julcia superowa
popieram zdanie wszystkich że wszystkie dzieciaczki są słodziutkie i przepiękne

Dudi mój waży dopiero 4870 i chyba on jest najmniejszy co prawda jest trochę młodszy bo z 11 08

czyżby nikt się tu nie znał na wynikach z moczu albo przegapiliście moje pytanie
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 13:21   #1649
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cześc dziewczyny
Anisia twój Piterek to upodobnia sie do twojego TZta tyle ze po buzi szczuplejszy
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 13:23   #1650
anita00079
Wtajemniczenie

czyżby nikt się tu nie znał na wynikach z moczu albo przegapiliście moje pytanie[/quote]

Kristi tylko sie nie smiej ja nie przegapilam twojego pytania, mialam poszukac w swoich wynikach jakie sa normy bo tam zawsze podawali no i zapomnialam, ale dzis mi sie w nocy snilo ze jak bylam w kinie to wyswietlali na ekranie normy jakie powinny byc dla krwi i moczu ..no i jak sie w patrzylam w ekran to przy Twoim wyniku stał znak zapytania
Zaraz jak odnajde moje wyniki to zerkne jak to tam wyglada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości