![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
![]() Powiedzcie mi, bo dla mnie to jest surreal. Ten moj nowy facet, tak generalnie nasza relacja nie spotyka sie z jakas aprobata. I ok, niekore rzeczy rozumiem. Ale argument powtarzany przez 2 bliskie mi osoby mnie rozwala i cycki mi opadaja : 'wez sie za czym innym rozejrzyl bo on ... jest dla ciebie za brzydki' jak dla mnie to jest absurd i przykro mi jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Btw - to ten ze zdjęcia? Bo jeśli tak, to nie mam nic do zarzucenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mowie - on nie jest jakis Dzolo i lalka Ken ale taki... cute. I on mnie rozczula a i podoba mi sie zwyczajnie. Ja nie wiem - moze inni widza to inaczej. Np nos - ja uwazam, ze ma swietny maly nosek (mam swira na tym punkcie) a inna osoba kwitu to 'pff jak swinia' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
BAN stały
|
Moim zdaniem olej takie gadanie i rób swoje
![]() PS. Też mam niewielki nos (i bez skojarzeń proszę) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Hecate - olej, ważne że Tobie się podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Ignoruję dziś obecność luster!
Dzisiaj harcuje mi po balkonie 9 sikorek ![]() ![]() ![]()
#608 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na jutro na rozmowę kwalifikacyjną. Jestem przerażona, nie wiem, czym zjamuje się firma, nie mogę nic znaleźć na jej temat w internecie, przez telefon nie powiedziano mi jakie są dokładne wymagania
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
niecnotliwa dziewica
|
Madzik, nic nie robić, wyluzować a na rozmowę iść. Uda się albo nie a na rozmowę zawsze iść warto - z którejś zapewne coś wyniknie
![]()
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz coś w temacie i na śmiesznie. Mój tata jest świeżym emerytem i ogromnie mu się nudzi w domu, więc szuka pracy. W tym tygodniu ma rozmowę na stanowiso sprzedawcy w sklepie zabawkowym ![]() ![]() Grysiu, zbożówka łaziła za mną od kilku tygodni, ale jakoś zawsze o niej zapominałam, jak byłam na zakupach. Wczoraj dorwałam i dziś w pracy wypiłam już dwie ![]() ![]()
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mi ślicznie pachnie w torebce, wrzuciłam tam kilka blotterków, których zapomniałam opisać i teraz nie wiem co to ![]() ![]()
![]() |
#613 | |||
Wiedźma
|
Samolot czeka, o Pani Kaganko.
![]() Może ja zbyt racjonalna jestem, ale najpiękniejsza miłość w niezbyt dobrym filmie mnie nie rusza. To znaczy... Ogólnie filmy o miłości nudzą mnie koszmarnie. ![]() ![]() Taaa... ![]() Albo Mruczylia, albo jeszcze lepiej: Mruczylda. ![]() o, ja tez nic. Zupełnie nic, poza tym, że zdjęcie takie małe. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kicham cudze opinie. ![]() A'propos tematu - mój Królewna oświadczył, że dziś idzie do fryzjera obciąć pióra... Kazałam mu przynieśc ze sobą obcięty warkocz. Kiedy już go wywalę z domu, przynajmniej ta najpiękniejsza część mi zostanie. Bo przecież niebieszkich oczu mu nie wydłubię... ![]() Nie wyobrażam sobie tego. W zyciu nie byłam z chlopakiem, ani mężczyzną z krótkimi włosami. W życiu mi się żaden krótkowłosy nie podobał (no, chyba, że specjalnie dla mnie zapuszczał)... Nie wiem, co pocznę z krótkowłosym Królewną. ![]() No i straci ksywę - w pracy własnie z okazji piór mówią na niego Pocahontas. ![]() Cytat:
![]() Jesli się nadajesz, to się nadajesz. Jesli nie - jedno popołudnie powtarzania angola i tak Cię nie zbawi. Wyśpij się przed rozmową i nie idź na kacu - gigancie. ![]()
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze jeden problem - nie wiem, co im odpowiedzieć na pytanie, czemu chcę pracować u nich i w takim dziale (sekretariat, szukają też kogoś z umiejętnością obsługi kompa). Prawda jest taka, że marzę o stabilnej pracy, w określonych godzinach - a ta praca tak mi się kojarzy (oczywiście wiem, że spokój w takiej pracy to teoria ![]() Sabbath - pić nie zamierzam absolutnie.... chcoiaż kac gigant miałby jeden plus - byłabym skupiona na swoim złym samopoczuciu tak, że marzyłabym tylko o tym, żeby położyć się do łóżka jak najszybciej, więc na rozmowie byłabym niechybnie bardziej "wyluzowana" ![]() Królewna idzie obciąć pióra???????? Widziałam go raz, ale powiem szczerze, że nie jestem w stanie wyobrazić go sobie bez piór. Jestem straszną "konserwą" jeżeli chodzi o przywczajenie się do czyjegoś wizerunku ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to chyba będzie najlepsze wyjście ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast powtarzać Excela czy angielski lepiej chyba pomyśleć nad odpowiedziami na pytania, które lubią się powtarzać na rozmowach. One niby są banalne, ale kiedy człowiek jest w stresie, to takie banalne pytania go zatykają i dopiero po rozmowie uświadamia sobie, co inaczej mógłby powiedzieć. Takie podstawy jak - Twoje wady (standardowe pytanie pułapka ![]() A przede wszystkim bądź sobą na rozmowie ![]() Poza tym zastanów się, czego Ty chcesz się od nich dowiedzieć. Zwłaszcza, że jak widzę masz wiele pytań. Rozmowa jest również dla Ciebie, żeby się dowiedzieć czegoś o firmie. Nie bój się pytać ![]()
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania o wady. To jest standardowe pytanie, na którym łatwo sprawdzić, czy kandydat przygotowywał się do rozmowy ![]() ![]() Na tym pytaniu wbrew pozorom można się bardzo łatwo przejechać, ale można też pokazać się z bardzo dobrej strony. Znajdź taką wadę, którą da się przekuć w zaletę. Wiem, że łatwo się mówi, ale da się to zrobić ![]() ![]()
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Zdarza się, że moje nerwowość oznacza, że na czymś bardzo mi zależy, że chcę np, polecone zadanie wykonać dobrze ( jak przypominam sobie pewne sytuacje z poprzednich prac) - i stąd to przejęcie i zdenerwowanie.
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to uproszczenie i to duże, ale pracodawca tak może pomyśleć. Jakoś inaczej to musisz ująć. Albo wybrać inną wadę ![]()
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to leżę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
możesz wybrać wadę,która nie będzie miała wpływu na pracę, o którą się ubiegasz. Na przykład dokładność, możesz powiedzieć, że współpracownicy czasami byli zdania, że jesteś zbyt dokładna, ale Twoim zdaniem literówki i błędy źle świadczą o organizacji. Albo wadę, nad którą pracujesz. Na przykład coś w stylu: mój angielski wymaga ciągle dalszego szkolenia, dlatego też zapisałem się na kurs i już dostrzegam poprawę.
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurrrde mol. I jak ja mam się nie stresować? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Nie "leżę", tylko na spokojnie pomyśl jak to inaczej ubrać w słowa
![]() Poza tym podczas rozmowy zobaczysz jak zareaguje pracodawca i zawsze możesz coś dodać do tego co powiedziałaś. Wiesz, że słowo pisane ma inną siłę i wydźwięk od tego mówionego. Na rozmowie dochodzą jeszcze gesty, mimika, którymi sporo można zdziałać ![]()
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Jestem nerwowa, panikuję ( ale potem zbieram się do pionu
![]() Z sytuacji przeszłych - miałam problem z organizacją czasu, zostawiałam wszystko na ostatni moment ( ale dostałam niezłą nauczkę w postaci zawalonej sesji na pierwszym roku -czylidaaaawno temu). Od tej pory wyznaję dewizę " Co masz zrobić jutro zrób dziś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie masz jakiejś wady, która nie ma wpływu na pracę, o którą się starasz? Przecież nie musisz zaraz strzelać z dużego kalibru ![]() ![]() Albo zastosuj moją metodę, moja ulubiona odpowiedź na pytanie o wady wygląda mniej więcej tak :z całą pewnością mam jakieś wady, bo nie ma ludzi, którzy ich nie mają, jednak według mojej wiedzy nie mam żadnych słabych punktów, które w jakikolwiek sposób przeszkadzałyby mi w wykonywaniu oferowanej pracy. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.