|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
otóż to !! oni myśla, że to takie oczywiste ![]() ale my chcemy to słyszeć... |
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przeczytajcie co znalałam w necie:
"""""No to może Was teraz zaskoczę. Ale jednocześnie mam nadzieję, że ten post będzie swego rodzaju ostrzeżeniem i zachęci Was do profilaktycznych badań piersi (usg). Moje kłucie piersi 1 sierpnia zostało zdiagnozowane jako gruczolako-włókniak (1cmx1,5cm). Ostatnie 2 tygodnie były dla mnie bardzo nerwowe i dzięki nim zmieniło się moje patrzenie na świat. Po zrobieniu usg, które guzka wykryło została mi w ekspresowym tempie zrobiona biopsja, która na szczęście nie wykazała komórek nowotworowych. 12 sierpnia został mi natomiast wycięty ten guzek. W piątek powinnam mieć jego wyniki histopatologiczne, którymi się denerwuję, ponieważ biopsja bada tylko mały fragment guza - to, że nie jest to nowotwór może dać tylko pełne badanie wyciętej zmiany. Obecnie dochodzę do siebie po operacji i dziękuję mojemu Przyszłemu mężowi za to, że namówił mnie na usg piersi. Gdyby nie on - pewnie nadal łykałabym pigułki antykoncepcyjne i myślała, że to kłucie to nic takiego. Po rozmowie z onkologiem i kilkoma lekarzamia utwierdziłam się w przekonaniu, że tabletki oraz wszelkie hormonalne metody antykoncepcyjne są zupełnie bez sensu, rujnują zdrowie, nerwy, życie i komfort zabezpieczonego cyklu nie można się równać zdrowiu. A uwierzcie mi - jest ono najważniejsze. Powodem powstania mojego gruczolaka oczywiście wcale nie były tabletki - mógł on powstać zaraz w momencie dojrzewania. Tabletki sprawiły jednak to, że urósł, a niewykryty mógł przejkształcić się w nowotwór złośliwy. Nie zdążył mam nadzieję tego zrobić. Nasłuchałam się także dużo o zakrzepicy i dużej śmiertelności kobiet, które faktycznie biorą tabletki dłuższy czas. Oczywiście nigdy bezpośrednią przyczyną ich śmierci nie są tabletki, ale pośrednią i owszem. Mój guzek nie dał się wyczuć palpacyjnie - miał taką strukturę jak pierś młodej dziewczyny, która nigdy nie rodziła, dlatego gdyby nie to, że zaczął boleć - pewnie jeszcze długo nie wiedziałabym, że go mam. Dlatego chciałam Was też namówić (zwłaszcza kobiety po 25 roku życia) na coroczne usg piersi. Prywatnie badanie to kosztuje ok. 60zł, więc nie jest to tak straszny wydatek, a może zaoszczędzić wielu cierpień. Po 40 roku życia zalecana jest także dorocznie mammografia i radziłabym przywyknąć do myśli corocznego sprawdzania piersi jak do chodzenia do stomatologa czy na cytologię. Mam nadzieję, że mój post niektóre z Was przekona do rzucenia tabletek. W Polsce jeszcze głośno nie mówi się o ich szkodliwości, a ginekolodzy przepisują je często bez robienia wywiadu, jak nieszkodliwe cukierki. Tymczasem hormonalna ingerencja w organizm jest najgorszą z możliwych. I lepiej rozważcie wszystkie za i przeciw (a gwarantuję, że tych drugich będzie więcej) zanim zdecydujecie się na taką metodę antykoncepcji.""""
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pisalam wam o tym, ale juz dawno odkrylam ze jak sie mocno czyms denerwuje i przez dłzuszy okres to bardzo boli mnie serce (jak byłam mała wykryli mi szmery w komorze) tak kłóje i boli. czasami az oddechu nie moge zabrac. powiem wam, ze w tamtym miesiącu bolało mnie tak prawie codzinnie. myslałam ze jakiegos dnia sie wykoncze teraz narazie nie, ale kto wie
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mój TŻ powiedział że tez się zastanawia że jesteśmy mlodzi a jak on kogoś pozna i bardziej sie zakocha to co będzie wtedy, albo zmieni pracę i tam będzie jakaś koleżanka z którą miałby romans... chciaż twierdzi że nigy mnie nie zdradził i nie myśli o takich rzeczach żeby na dwa fronty... A ja się połakałam na ulicy... też nie było mi łatwo... To powiedział, że on tak sie też zastanawia w stosunku do mnie czy ja kogoś nie poznam... więc ja na to czy nie jest pewien mnie i tego że "ja" to "ja". Powiedział, że bardzo mnie kocha ale przecież ślub to życiowa dcyzja jeden raz na zawsze i czasem tak się tylko zastanawiał co by to było... Ale ostatnio 2 dni temu powiedział że bardzo mnie kocha że tylko ja się liczę dla niego , że wie o tym że będę vardzo dobrą żoną i mamą ... Trzymaj się Oni myślą , że wszytsko jest ok i nie dostrezgaja tego, że jesteśmy smutne , że cos jest nie tak im trzeba mówić dużymi literami... |
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak juz postanowione... dzis TZ wraca z pracy o 17.15 obiad zjemy, wykapie sie pewnie ok 19 zaprosze go na rozmowe. nie chce tego odkladac w nieskonczonosc, czy czekac do wieczora... ps. mam jakies złe przeczucie jakby nasz związek wisał w powietrzu
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widocznie takie rzucanie piorunkami było nam potrzebne, i teraz jest ok. |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
o własnie, taka wymiana zdan jest najlepsza. najgorzej jak ja mówie, on milczy, potem np. przyzna mi razje a i tak ma to w dupie bo nic z tym nie robi. to co teraz czuje, juz z miesiąc temu mu mowiłam i co? zero zmiany
![]() dzis chce postawic wszytsko na jendej szali powiedziec, ze jak tak ma byc dalej, to nasz zwiazek nie ma sensu boje sie tylko, ze moze on to potwierdzi
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim TŻ bardzo dobrze się dogadujemy i jest naprawdę CUDOWNIE Zresztą zawsze potrafimy sobie wybaczyć jakieś przykrości. Mój TŻ odrazu wyczuwa jak się smucę i zawsze mnie potrafi pocieszyć kiedy mi smutno jest. Jakoś nie pamiętam kiedy ostatni raz się gniewaliśmy się na siebie.
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to jeżeli Ty to tak czujesz to jak sądzisz lepiej sie rozstac teraz czy 50 lat w małżeństwie przezywać takie historie? wybierz to co dla Ciebie jest najlepsze... |
|
|
|
|
#1241 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dominda, Marta150 witaj w naszym gronie
mała, dużo zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To wszystko zalezy od wychowania szkraba Cytat:
Cytat:
Troche sie boje, jak mój organizm to przyjmnie...Madzia, nie martw się, pogadasz z TŻem i wszystko sie ułoży A jesli chodzi o Twoje serce, to warto pójść do lekarza! Jak przyjedziecie do Polski, marsz do lekarza! |
|||||||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie to nie jest tak na szczescie , ze on w ogóle sie mne nie interesuje. nie. codziennie mnie przytuli, da buzi jak wychodzi z pracy (nawet jak czasami udaje ze spie bo nie chce sie rozbudzic) da buzi na dobron, w trakcie dnia mnie tez cmoknie, ale jednak nie czuje sie do konca szczęsliwa |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Rybulka
Fakt , wszytsko zależy od rodziców... najbardziej żenuje mnie jednak program Super Niania, Dorota jest naprawdę super ale Ci rodzice to kompletna porażka, jacy oni sa zdziwieni jak im niania nwytyka błędy ! Najpierw daja dziecku nwchodzić na głowę a potem wielkie zdziwienie , że czemu ich dzieci nie słuchają i bija.... Madzialenka No widzisz jednak nie jest tak źle... ![]() Powiedz mu czego moczekujesz, co cie drazni co chesz zmienić w Waszym życiu, nie denerwuj się i nie podno.scie na siebie glosu tak jest najlepiej...
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-10-27 o 13:37 Powód: dopisek |
|
|
|
#1244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
może to wina że kilka lat tabletki brała, stwierdziłam z nią że ci co chcą dziecko to nie wychodzi od razu a niektórym tylko jeden raz wystarczyja mówię TŻ że lepiej wydać te kilka złoty niż później na wychowanie dziecka jak na razie nas nie stać
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, ze to pomoze. chcoc i tak postawie go przed wyborem. albo sie zmieni albo ten zwiazek nie ma sensu.
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweńka
Ja mam trzech starszych braci, mam mnie urodziła jak miała 45 lat. jak się jej zapytałam czy byłam planowana ( odp. była raczej oczywista) A tu mam mi mówi: "kochanie pierwsze dziecko się planuje ale wszystkie się kocha" Wiem , że moja mama bardzo chciała mieć córkę to było jej marzenie i gdy już jej nadzieje okazały się marne ... pojawiłam się ja ... tak na mnie moi rodzice czekali i tak bardzo mnie chcieli, że to dlatego przde mną sa moi bracia |
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w koncu czas cos z tym zrobicco do ilosci dzieci, to chciałabym miec 2-3 dzieci, ale wrózka mi powiedziała 9ta co wszytsko mi sie od niej sprawdza, ze bedzie 4 dzieci i pierwszy bedzie chlopiec. za to TZ chce miec 2 tylko
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porozmawiajcie! u mnie po rozmowie na temat nie doceniania moich kulinarnych wyczynow i czynieniu uwag, ze jego mama zrobilaby to inaczej poprawilo sie wiec jak widac rozmowa poskutkowala! |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. własnie TZ mi napisal smsa zaczynając sie od słów Kochanie... powiem wam, ze nie pamietam kiedy dostałam takiego smsa, zawsze to były bezosobowe inferomacje typu: "skonczyłem prace, nie mam nadgodzin itp" |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba usłyszał Twoje myśli... ach ta telepatia
|
|
|
|
#1252 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem kochanie moze w listopadzie albo styczniu zaczniemy a i jeszcze jedni moi znajomi by chcieli chodzicCytat:
Cytat:
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw siemy ostatnimi czasy strasznie sie klocimy,ale w glebi serca wiemy, ze chcemy byc ze soba do konca... wczorajszy wyjazd nam troche pomogl ![]() nie mamy czasu dla siebie.. pracujemy caly czas..
|
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak od poczatku zaczniecie w zlosci i z gory to do niczego nie dojdziecie! wiec PISZ!!!!
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
hehew piatek na weeknd przyjedzie do nas kolega z Polski moja mama juz szykuje dla mnie jakąs paczke, ktora on jak zwykle wexmie mial byc juz wczesniej, ale ze to sparwy sluzbowe to jak zwykle cos sie poprzestawiala. a dzis dzwonil, ze jutro wieczorem wyjedzie![]() ale w sumie on mi nic miłego nie napisał, tylko to, ze ten kolega dzwonił, ze przyjedzie do nas. jedyna nowosc, która od razu wpadla mi w oczy to walsnie te słowo :kochanie: na początku wiadomsoci, bo nie pamietam kiedy tak napisal mi smsa. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-10-28 o 10:06 Powód: proszę nie pisać post pod postem i korzystać z funkcji "edytuj" |
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
mój TŻ teraz pracuje na 2 zmiane i go nie zobacze przez cały tydzień
bo ja 7-15 a on 15-23 przez 2 tygodnie tak bedzie a potem na nocki bedzie chodził.
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie na chwilkę zmienic temat.
Nie wiem, czy Wam mówiłam, ale najwiekszym problemem dla nas był pomysł na podziękowania dla rodzców. Zawsze po podziękowaniach jest taniec dla rodziców, a u nas to odpada, bo mama Mariusza jes trochę niepłnosprawna, ma problemy z chodzeniem, wiec taniec odpada, ogladajac teraz na you tubie rózne filmiki ślubne, wpadłam na pmysł podziękowania w Kościele, po uroczysości ślubnej. Ja bardzo chcialabym podziękować moim rodzicom przy wszystkich, bo wiem, ze to dla nich byloby bardzo przyjemne. Wyglosimy jakas przemowe i damy prezenty. Wtedy problem tańca odpada. Co o tym myślicie? |
|
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie wiem jaka sukienka najbardziej pasowalaby do twojej figury, ale panie w salonie sukien slubnych cos na pewno fajnego zaproponująCytat:
Cytat:
Madzialenko podpisuję się pod tym co napisały dziewczyny, pogadaj szczerze o tym co cię boli, bądź spokojna na pewno będzie dobrze |
|||
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
[/quote]pieknie powiedziane
Tak tylko, że ja muszę byc idealna a wszelkie błędy wychowawcze sa na mnie naprawiane, ambicje moich rodziców i ich oczekiwania muszę spełnic ja bo na moich braci już za późno... |
|
|
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o ile ksiądz sie zgodzi aby to zrobic w kosciele. ps. dziewczyny mam dwa pytania: 1. czy was TZ na poprawiny etz ida ubrani w gajerek?? ale chyba nie ten co na slub co?? 2. co dajecie w prezencie dla rodzicwó. ja bym chciala cos oryginalnego i nie wiem co
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

) I teraz problem polega na tym, że nie wiem, czy w związku z całą tą sytuacją zaprosić Anię na ślub i wesele (nieoficjalnie jest już zaproszona).Jestem w kropce, nie wiem czy jasno to wszystko napisałam, groch z kapustą.
Troche sie boje, jak mój organizm to przyjmnie...

wiec jak widac rozmowa poskutkowala!