Scent Bar VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-27, 11:57   #631
sasia73
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Madzik, nic nie robić, wyluzować a na rozmowę iść. Uda się albo nie a na rozmowę zawsze iść warto - z którejś zapewne coś wyniknie BTW - jeszcze się nie spotkałam z sytuacja, zeby na pierwszej rozmowie sprawdzali znajomość Excela czy innych programów - a jak Cię spytają o kwalifikacje to powiesz prawdę, ze umiesz tyle i tyle a co wiecej to chętnie się nauczysz w praktyce.
Otóż to

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
To powiedz im wprost dokładnie to, co myślisz, czyli to, co wytłuściłam. Lepszy szczery argument niż jakieś wydumane ściemnianie typu "marzę o pracy w państwa firmie i śni mi się ona po nocach.
Kiedy tak "odpytuję" potencjalnych kandydatów do pracy w mojej szkole, zawsze szczególnie przyglądam się tym, którzy tak mówią.
Madziku, Margot naprawdę ma rację, powiedz to, co napisałas, a Margot wytłuściła - to bardzo zgrabny argument i zgodny z prawdą

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Zamiast powtarzać Excela czy angielski lepiej chyba pomyśleć nad odpowiedziami na pytania, które lubią się powtarzać na rozmowach.
One niby są banalne, ale kiedy człowiek jest w stresie, to takie banalne pytania go zatykają i dopiero po rozmowie uświadamia sobie, co inaczej mógłby powiedzieć.
Takie podstawy jak - Twoje wady (standardowe pytanie pułapka ), Twoje zalety, jak sobie wyobrażasz pracę u nich, dlaczego powinni Cię zatrudnić (czyli jaką wartość wniesiesz do firmy) itd, itd.
A przede wszystkim bądź sobą na rozmowie

Poza tym zastanów się, czego Ty chcesz się od nich dowiedzieć.
Zwłaszcza, że jak widzę masz wiele pytań.
Rozmowa jest również dla Ciebie, żeby się dowiedzieć czegoś o firmie.
Nie bój się pytać
Irko, ależ jesteś mądrą dziewczyną! Bystrą i poukładaną. Madzik, słuchaj, co Ci Irka radzi. Dobrze prawi, dać Jej wódki!

sasia73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:03   #632
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez sasia73 Pokaż wiadomość

Irko, ależ jesteś mądrą dziewczyną! Bystrą i poukładaną. Madzik, słuchaj, co Ci Irka radzi. Dobrze prawi, dać Jej wódki!

Madzia

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:18   #633
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Umówiłam się na jutro na rozmowę kwalifikacyjną. Jestem przerażona, nie wiem, czym zjamuje się firma, nie mogę nic znaleźć na jej temat w internecie, przez telefon nie powiedziano mi jakie są dokładne wymagania (a chciałam to wiedzieć, żeby ocenić czy wogóle tam się nadaję). Nie wiem co mam teraz zrobić - powtarzać na gwałt angielski, porobić cokolowiek w Excellu, który znam ot tak..., nie wiem z czym jutro wyskoczą. Mam skurcz żołądka i myślę sobie - na co ja tam dzwoniłam
Madzik trzymam Uwierz w swoje siły i podejdź na luzie. Jak się uda bedzie super, a jak nie , to spróbujesz znowu. Myślę, że jak będziesz bardzo nastawiona, aby wypaść jak najlepiej, możesz osiągnąć wręcz odwrotny skutek. Ja, jak mi na czymś zależy i się denerwuję, to potrafię głupio gadać i jeszcze głupiej robić

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Samolot czeka, o Pani Kaganko.
Dziękuję, wsiędem i przylatam, a co
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:19   #634
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
o nerwowości i panikowaniu bym nie wspominała. Z organizacją czasu już lepiej
A nie masz jakiejś wady, która nie ma wpływu na pracę, o którą się starasz? Przecież nie musisz zaraz strzelać z dużego kalibru Raczej poszukaj coś w rodzaju,że stresuje Cię przemawianie przed większą grupą osób, albo coś w ten deseń
Albo zastosuj moją metodę, moja ulubiona odpowiedź na pytanie o wady wygląda mniej więcej tak :z całą pewnością mam jakieś wady, bo nie ma ludzi, którzy ich nie mają, jednak według mojej wiedzy nie mam żadnych słabych punktów, które w jakikolwiek sposób przeszkadzałyby mi w wykonywaniu oferowanej pracy.
O! Referaty ustne to był mój koszmar

Cytat:
Kiedy tak "odpytuję" potencjalnych kandydatów do pracy w mojej szkole, zawsze szczególnie przyglądam się tym, którzy tak mówią.
Przypomniało mi się, jak poszłam na rozmowę do księgarnii. Padło w końcu pytanie dlaczego chcę pracować u nich, i dlaczego w księgranii, po czym kierowniczka dodała " Tylko na Boga, niech mi pani nie mówi, że kocha książki, słyszałam to dziś już 5 razy" Zaczęłyśmy się obie śmiać, po czym odpowiedziałam jej dlaczego, nie wspominając o uwielbieniu dla książek
Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Madzia
Teresko, dziękuję. Polać proszę i mnie - dla wyluzowania

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:21   #635
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Ja tylko na moment, pracy mam dużo, ale podczytuję Was i muszę to napisać:
Dziewczyny jesteście genialne!

Madzik... trzymam , ale z takim przygotowaniem nie powinnaś się niczego obawiać
I polewam także Tobie

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:27   #636
czarnazuzia1

Cytat:
O! Referaty ustne to był mój koszmar

Przypomniało mi się, jak poszłam na rozmowę do księgarnii. Padło w końcu pytanie dlaczego chcę pracować u nich, i dlaczego w księgranii, po czym kierowniczka dodała " Tylko na Boga, niech mi pani nie mówi, że kocha książki, słyszałam to dziś już 5 razy" Zaczęłyśmy się obie śmiać, po czym odpowiedziałam jej dlaczego, nie wspominając o uwielbieniu dla książek
Teresko, dziękuję. Polać proszę i mnie - dla wyluzowania

Madzik poleje po rozmowie teraz nie moge musze trzymac
Dobrze,ze wczoraj obiad przygotowalam na dzis

Stary 2008-10-27, 12:29   #637
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Madzik... trzymam , ale z takim przygotowaniem nie powinnaś się niczego obawiać
I polewam także Tobie

Cytat:
Madzik poleje po rozmowie teraz nie moge musze trzymac
Dobrze,ze wczoraj obiad przygotowalam na dzis
Nie darowałabym sobie, gdybyś przeze mnie głodowała

Frank Zappa

Stary 2008-10-27, 12:31   #638
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
o nerwowości i panikowaniu bym nie wspominała. Z organizacją czasu już lepiej
A nie masz jakiejś wady, która nie ma wpływu na pracę, o którą się starasz? Przecież nie musisz zaraz strzelać z dużego kalibru Raczej poszukaj coś w rodzaju,że stresuje Cię przemawianie przed większą grupą osób, albo coś w ten deseń
Albo zastosuj moją metodę, moja ulubiona odpowiedź na pytanie o wady wygląda mniej więcej tak :z całą pewnością mam jakieś wady, bo nie ma ludzi, którzy ich nie mają, jednak według mojej wiedzy nie mam żadnych słabych punktów, które w jakikolwiek sposób przeszkadzałyby mi w wykonywaniu oferowanej pracy.
Ja też bym nie wspominała. Można zamiast tego wspomnieć o gadulstwie na przykład i z humorem pokazać dobrą stronę tego (że dzięki temu atmosfera w zespole jest miła i przyjemniej się pracuje )

A Twoja odpowiedź Vesenko bardzo dobra

Ja odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że jestem szczera do bólu, co w życiu osobistym uważam za zaletę, a w pracy czasami może przeszkadzać, bo wiadomo, że w biznesie trzeba czasem pewne rzeczy przemilczeć.
Dodałam od razu, że uczę się cały czas, kiedy trzymać język za zębami.
Natomiast moi dotychczasowi współpracownicy bardzo cenili sobie moją szczerość, bo dzięki temu nie było niepotrzebnych nieporozumień i niedopowiedzeń.
Po tej mojej wypowiedzi rozpoczęła się dyskusja o szczerości w biznesie i już byłam w swoim żywiole

Cytat:

ojej
Wódka tak przed obiadem? i do tego w pracy?

Cytat:
pijoki

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:36   #639
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Kobitki, a może by ten alkohol zaaplikować zewnętrznie - w postaci perfum?
W takiej wersji na rozmowę można śmiało iść
Stary 2008-10-27, 12:45   #640
sasia73
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Wódka tak przed obiadem? i do tego w pracy?

pijoki

Teresko, wyobraziłam sobie Ciebie i mnie na miejscu tych dwóch zapitych ludzików i od razu mój dzisiejszy parszywy humor mi się poprawił.

sasia73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:54   #641
czarnazuzia1

Cytat:

Teresko, wyobraziłam sobie Ciebie i mnie na miejscu tych dwóch zapitych ludzików i od razu mój dzisiejszy parszywy humor mi się poprawił.
Oj Irenka cos wie na ten temat takich ludzikow( opowiadalam jej ehm....) zapewniam Asiu,ze bylo by super wesolo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-27, 13:09   #642
gryx82
BAN stały

Madzik, powodzenia

Ciekawi mnie, co to za branża?

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Grysiu, zbożówka łaziła za mną od kilku tygodni, ale jakoś zawsze o niej zapominałam, jak byłam na zakupach. Wczoraj dorwałam i dziś w pracy wypiłam już dwie Mniam
Kubek już stoi na biurku Niedawno wróciłem do domu, a zmarzłem i zmokłem dzisiaj łokrutnie Zbożówka dobrze mi zrobi

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Może ja zbyt racjonalna jestem, ale najpiękniejsza miłość w niezbyt dobrym filmie mnie nie rusza. To znaczy... Ogólnie filmy o miłości nudzą mnie koszmarnie. Wyjątkiem było "Co się zdarzyło w Madison County".
Ja też nie lubię ckliwych i przesłodzonych filmów o miłości Ten jest zaprzeczeniem łzawych romansideł Podobnie jak "Kotka na gorącym, blaszanym dachu" i "Tramwaj zwany pożądaniem" (tak jakoś przyszły mi w tej chwili na myśl te dwa właśnie).

Cytat:
Mnie się teoretycznie podobają orle nosy, a męża mam z małym, zgrabnym, zadartym noskiem (też bez skojarzeń ).
A mnie się mój w sumie to nie podoba. Chciałbym bardziej "kanciasty", no ale nadal prosty oczywiście

Cytat:
A'propos tematu - mój Królewna oświadczył, że dziś idzie do fryzjera obciąć pióra...
A to dlaczego?

Cytat:
O tej godzinie?!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 13:58   #643
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gryksiu - sama jestem ciekawa. Chciałam ich zguglować, a tu nic... zero informacji

Frank Zappa

Stary 2008-10-27, 13:59   #644
Zuziunia
BAN stały

Witam po krótkiej nieobecności.
Piesio w domq więc jest lepiej, schudł no ale niestety nie może dużo jeść, musi byc zamknięty w klatce metr na metr przez 4 tyg biedak mój i kołnierz nosi aby szwów nie lizał.

Poza tym miałam pracowity weekend, bo robiłam pazurki żelowe (pierwsze ) a dzisiaj mordowałam sie z liśćmi ale już koniec.

Poza tym jest mi zimno strasznie.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:12   #645
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Gryksiu - sama jestem ciekawa. Chciałam ich zguglować, a tu nic... zero informacji
nic nie wiesz o branży, i ogólnie o firmie? A może chociaż po adresie się uda czegoś dowiedzieć?

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:14   #646
gryx82
BAN stały

Cytat:
A może Służby Specjalne chcą Cię zwerbować?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:17   #647
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
nic nie wiesz o branży, i ogólnie o firmie? A może chociaż po adresie się uda czegoś dowiedzieć?
Vesenko- spróbuję po adresie - to jedyny namiar. Jak wstukuję nazwę firmy nie wykazuje mi zupełnie nic, szukałam w Panormie Firm- też nic. Jedynie adres to jakaś namiastka.

O kurczaki - wrzuciłam adres i nieciekawe rzeczy mi wyszły. O jakieś firmie, która zmienia nazwy, oferuje prace biurowe, a to jest...akwizycja. Adres się zgadza.

Zaczynam się upewniać, że to ta firma....Też mi nie chcieli powiedzieć przez telefon, co to za praca ( tak w skrócie, jaki rodzaj, jakie mają wymagania- a ciekawe, bo inne w innych firmtach bez problemu takie informacje uzyskiwałam telefonicznie)

Tak na gazetowym jest cały wątek - łącznie z dzisiejszym ogłoszeniem To jakaś akwizycja.

Frank Zappa

Stary 2008-10-27, 14:31   #648
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

O tej godzinie?!
Gryksiu kazda pora dobra w milym towarzystwie
Tym bardziej ,ze od rana leje

Madziu o kurna ????

Stary 2008-10-27, 14:34   #649
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

Madziu o kurna ????
Teresko - z jednej strony "F..K", ale z drugiej - dobrze, że mam tę informację dziś, a nie jutro. No niech to szlag!

Frank Zappa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-27, 14:36   #650
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Teresko - z jednej strony "F..K", ale z drugiej - dobrze, że mam tę informację dziś, a nie jutro. No niech to szlag!
No lipa wyszła Madzia
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:39   #651
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
uuu to niefajnie

Pytanie do dziewczyn z Krakowa

Czy Wam też giną przesyłki? Mnie zginęły już 2, kolejna dzisiaj przyszła okradziona z części zawartości.
Wiem też, że jedna przesyłka wysłana przez Tereskę do Krakowa też zaginęła.
To przechodzi ludzkie pojęcie
Zamierzam napisać oficjalną skargę i prośbę o kontrolę krakowskich sortowni.
Dlatego jeśli którejś z Was zginęła w ostatnim czasie przesyłka proszę o kontakt na PW.

Stary 2008-10-27, 14:48   #652
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie do dziewczyn z Krakowa

Czy Wam też giną przesyłki? Mnie zginęły już 2, kolejna dzisiaj przyszła okradziona z części zawartości.
Wiem też, że jedna przesyłka wysłana przez Tereskę do Krakowa też zaginęła.
To przechodzi ludzkie pojęcie
Zamierzam napisać oficjalną skargę i prośbę o kontrolę krakowskich sortowni.
Dlatego jeśli którejś z Was zginęła w ostatnim czasie przesyłka proszę o kontakt na PW.
Może problem leży na twojej poczcie rejonowej? Jakiś listonosz lub listonoszka "przywłaszczają" sobie zawartość paczek. A to chodzi o zwykłe przesyłki czy polecone?
Mnie paczka jeszcze nie zaginęła (odpukać). Ale często są naderwane, rozerwane, ale zaklejone - wiem, że często na poczcie sprawdzają zawartość w ten sposób "przypadkiem nam się uszkodziła przesyłka", albo zwalają winę na nadawcę heeh.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:51   #653
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Może problem leży na twojej poczcie rejonowej? Jakiś listonosz lub listonoszka "przywłaszczają" sobie zawartość paczek. A to chodzi o zwykłe przesyłki czy polecone?
Mnie paczka jeszcze nie zaginęła (odpukać). Ale często są naderwane, rozerwane, ale zaklejone - wiem, że często na poczcie sprawdzają zawartość w ten sposób "przypadkiem nam się uszkodziła przesyłka" heeh.
Dwie przesyłki były na mój adres domowy i dlatego też podejrzewałam listonosza.
Dzisiejsza okradziona była adresowana na firmę, czyli zupełnie inna poczta na drugim końcu miasta.
A Tereska do Reni wysyłała jeszcze na inny adres.
Także ja podejrzewam problem na sortowni.
Oczywiście chodzi o przesyłki polecone.

Stary 2008-10-27, 14:58   #654
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda,że mój pomysł z adresem nie przyniósł informacji,że to porządna firma
ale faktycznie lepiej wiedzieć wcześniej
Madziu, naprawdę spróbuj porozsyłać CV do firm, w których wydaje ci się,że byś chciała pracować. Nawet jeśli okaże się,że to jednak nie to, to zawsze możesz zrezygnować, a nowe doświadczenia są w życiu potrzebne

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 15:00   #655
czarnazuzia1

Potwierdzam wysylalam do Reni 13 pazdziernika i do dzis przesylka nie dotarla ,wlasnie jade zlozyc reklamacje bo uplynelo 14 dni ,jestem bardzo zmartwiona byly to wartosciowe rzeczy.
Przesylka byla polecona priorytetowa w tym samym dniu nadalam w sumie trzy przesylki 2 dotarly ,ta zaginela

Stary 2008-10-27, 15:03   #656
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
szkoda,że mój pomysł z adresem nie przyniósł informacji,że to porządna firma
ale faktycznie lepiej wiedzieć wcześniej
Madziu, naprawdę spróbuj porozsyłać CV do firm, w których wydaje ci się,że byś chciała pracować. Nawet jeśli okaże się,że to jednak nie to, to zawsze możesz zrezygnować, a nowe doświadczenia są w życiu potrzebne
Vesenko - cały czas przeglądam katalogi takich firm, ale ciężka sprawa - nawet patrząc na inne dziedziny. Jak coś przyuważę, na pewno wyślę, bo sytuacja jest naprawdę u mnie kiepska.

Zadzwoniłam, żeby odowłać rozmowę - panienka z drugiej strony miała bardzo "obrażony" głos.

Frank Zappa

Stary 2008-10-27, 15:51   #657
your Angel
czyli Endżi

Irenko, ale Ty jesteś pro ! Nauczę się na pamięć tego o Twojej wadzie (bo to i moja wada )

Ja dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej musiałam opowiadać o swojej pasji kosmetycznej ( ) oraz podejść do komputerowego testu sprawdzającego moją uczciwość.
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 15:53   #658
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
oraz podejść do komputerowego testu sprawdzającego moją uczciwość.
O, a na czym taki test polega?
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 15:59   #659
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Irenko, ale Ty jesteś pro !
Co jestem? Proszę do mnie slangiem nie zarzucać, bo nie wiem czy mnie chwalisz czy obrażasz Ja nie to pokolenie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa

Stary 2008-10-27, 16:08   #660
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Co jestem? Proszę do mnie slangiem nie zarzucać, bo nie wiem czy mnie chwalisz czy obrażasz Ja nie to pokolenie

Pro to skrót od angielskiego professional. Używa go się raczej w kontekstach sportów Pro skater, pro footballer itd
Cytat:
Napisane przez irkax
Też jestem ciekawa
Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
To był jakiś program stworzony na zlecenie szefostwa sklepu. Było tam chyba z 300 dość zbliżonych pytań dotyczących tego co myślę na temat konkretnej sytuacji, co bym zrobiła itd. Np czy osobiście zatrudniłabym osobę skazaną wcześniej za kradzieże Albo czy uważam, że szef dobrze zrobił zwalniając osobę, którą przyłapał na pożyczaniu a nastepnie oddawaniu pieniędzy do sklepowej kasy. Albo czy uważam, że uzasadnione jest łamanie prawa z którym się nie zgadzamy.

Takie dość filozoficzne te pytania były a ja musiałam odpowiadać tylko "tak" albo "nie". "Nie wiem" jest oczywiście zawsze źle widziane.

Wpadłam jeszcze dzisiaj do roboty do mojego partnera od motoru Jutro mam gadać na zajęciach z mikrostruktur o wybranej przez siebie grupie i mile widziane będzie przyniesienie rekwizytu Pożyczyłam dwie figurki miniaturowym motocykli BMW Jeden to wypasiony czerwony turystyczny R1100 RT a drugi zielony naked bike R1100 R

Madziczko, Najważniejsze to się nie zrażać Ja przez całe wakacje nie mogłam znaleźć niczego porządnego, a teraz się udało i to nawet lepiej niż zakładałam
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości