|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
![]()
![]() |
#4442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjecia z aukcji, bo ciuchy poupychałam w szafie i nie chce mi sie ich na razie wyciągać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
witam po przerwie remontowej
do pomalowania zostal przedpookoj ale TZ juz sam zrobi, tescie neidawno pojechali normalnie nie wychodzilabym z kuchni tak mi sie podoba ![]() pokoj malej teez zsuper, chociaz wybralismy inny kolor niz mial byc (wzielizmy jasna limonke) no i salon tez piekny normalnie och i ach witam nowa mamusie Stokrotka mozesz wejsc na stronke Lilypie.com , ja tam robilam swoj suwczek a potem jak go zrobisz to pokaze ci sie kod ktory skopiujesz i wkleisz u siebie w opisie na wizazu ![]()
#4444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale się wygadałam ![]()
![]() |
#4445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale tak jak mowie, nie przywiazuje sie do tego bardzo. Tz nie chce wiedziec i musze sie przed nim pilnowac ![]() Zobaczymy za 2 miesiace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
Nightingle Dziekuję za profesjonalną odpowiedź
![]() Siobhan Łobuzie czyli Ty już wiesz tylko Nas w takiej niepewności trzymasz -nieładnie ![]() ![]()
#4447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy to przeziębienie nie spowoduje u Ciebie wysokich leukocytów i nie doda Ci niepotrzebnego stresu. Może powinnaś wyleczyć przeziębienie najpierw? A jeśli chodzi o pranie ubranek, to zastanaiałam się nad płynami do płukania i gdzieś wyczytałam, że absolutnie się ich nie stosuje, ale teraz wiem, że są płyny do płukania dla dzieci i teraz już nie wiem - używać? Gdybym wyprała ubranka w listopadzie- to wystarczy? Czy musiałabym wyprać jeszcze raz - do stycznia? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 |
Rozeznanie
|
Wrzucam kilka moich zakupków z All. Zapożyczyłam zdjęcia z aukcji - mam nadzieję, ze nikt nie będzie miał pretensji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Rozeznanie
|
i jeszcze trzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki,
co do prania łaszków dzidzi, ja używam Lovelli na początek i płatków mydlanych do prania pościeli. Myślę, że jak się okaże że dziecko nie ma problemów z uczuleniami ani atopową skórą nie daj boże, to się przestawię na Dzidziusia albo wręcz same płatki. Nie mieliśmy jak do tej pory żadnych problemów z alergiami ani podrażnieniami skóry. Płynów do płukania nie używam, nie widzę takiej potrzeby. Robiąc zakupy zauważyłam, że bardzo ciężko znaleźć ubranka dla dziecka nie farbowane. Wszystko jest bajecznie kolorowe, musiałam się zdrowo nagimnastykować żeby kupić trochę łaszków bezbarwnikowych. Wolę takie na początek, bo jakość barwników i utrwalaczy do nich jest delikatnie mówiąc wątpliwa. Z ubrankami używanymi to mniejszy strach, bo uprane już miliard razy, co się miało wypłukać to się wypłukało. Wózek zamówiłam Mutsy Transporter- http://www.90n.pl/sklep/product/p/80...ansporter.html taki jak ten. Zestaw obejmował spacerówkę, gondolę, parasolkę, torbę, śpiworek, adaptery do fotelika maxi cosi. Przystępniecenowo wyszło, bo po naliczeniu rabatu i chwili targowania, niecałe 1300 PLN. Dobrze się prowadził, był łatwy w rozmontowywaniu i montowaniu, lekki, stelaż mieścił się do bagażnika mojego samochodu (jeżdżę Tico, więc nie ma co szaleć). Na oko solidnie wykonany, nie śmierdział (dyskwalifikacji ulegały wózki których tapicerka wydzielała jak dla mojego nosa drażniący albo kwaśny zapach-proszę nie komentować Lejdis, każdy ma prawo do dziwactw). Pani zapewniła mnie o sprawnej obsłudze serwisowej-to się zobaczy przy pierwszych problemach. Wybranego przeze mnie koloru nie mieli na stanie, ale ma dojechać. Model tego wózka jest bardoz przemyślany moim zdaniem. Podczytywałam na wizażu opinie o tej firmie i były delikatnie mówiąc różne, ale po obmacaniu na żywca stwierdziłam, że zaryzykuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o barwniki w ubrankach, to najważniejsze żeby na początku (1 miesiąc) body czy też kaftaniki były białe - ponoć tak jest lepiej.
Zaś w kwestii płynów do płukania - Lovelli czy też innych dzidziusiowych (widziałam, ale teraz nie pamiętam która to firma była - skleroza ciążowa ![]() ![]() ![]()
#4452 |
Raczkowanie
|
Skoja... ja też chcę dla Julki taki śliczny kombinezonik z misiem
![]()
#4453 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kupiłyście prawdziwe cudeńka! Aż zazdroszczę
![]() W jakich rozmiarach kupujecie kompleciki spodenki plus bluzy? 62, 68 a moze na zapas jeszcze wieksze, jak cos Wam wpadnie w oko?
#4454 |
Zadomowienie
|
Hej mamuski!
Zazdroszczę Wam tych wspaniałych rózowych zakupów. Przecudne! Wczoraj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia. hehehe- tak jakoś dziwacznie było- Pani pokazywała jak kąpać niemowlaka. Odwiedziłam także mojego Gina i okazuje się że :uwaga! .... ..... w ciągu 2uch tyg. załapałam 3 kg!...... ![]() Moje bejbi waży obecnie 920g (55centyli) i dowiedziałam że wagę urodzenową dziedziczy po tatusiu. A mój TŻ wystaszył mnie twierdząc żę będąc 8miesiecznym wczesnikiem ważył prawie 4 kg :O ale tu muszę tesciową wypytać bo sam lekarz na ten fakt zrobił wielkie oczy. No i mogę się pochwalić że w tą niedzielę nasz szkrab został zmuszony przez grawitację na pływanie głową w dół. Lekarz twierdzi że juz tak mu zostanie, czyli teraz bedzie kopanko w sufitek mamusinego domku. A i pochwale sie nasza pierwszą rodzinną foteczką: |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Wszystkim za miłe powitanie
![]() Mi również dziewczynki podobają sie wasze zakupki ![]() ![]() Do pani z herbatą suwaczek zrobiony.... ale gdzie jest ten opis na wizazu do ktorego mam skopiowac, bo przeleciałam wszystkie opcje, i dalej nic ![]() ![]() ![]() Do bezsenność ![]() a mam jeszcze pytanko co do wózka... wczoraj bylam na ogledzinach i facet w sklepie polecil nam Bartatine wozek tani, średnio ladny (jak dla mnie ), bez skretnych kół i na paskach ... ale było tam mnostwo wózkow nawet i po 3000 , a ten poleca za niecaly 1000 co o tym myslicie?? bo ja juz nie wiem na co sie zdecydowac pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Skoja ubranka przecudne i dobrze ze nie wszystkie różowe ![]() Apropos ciążowej sklerozy, wyszykowałam sie wczoraj do lekarza wszystko ładnie pięknie...zajechaliśmy na miejsce a tam podejrzanie mało osób tzn żadnej, okazało się że w poniedziałki go nie ma...nie wiem czemu mi sie tak ubzdurało, no cóż dziś powtórka z rozrywki :P
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Skoja ale cudne te ubranka,tez bym chciala cos pokupywac ale narazie nie ma szans
![]() Jemiolka ten wozek co zamowilas czesto reklamuja w gazetach typu Mamo to ja i M jak mama ale ze nie mam mozliwosci go przetestowac odpada.Wiec bedzie Tako Jumper ![]() Basiu ale sliczne macie brzuszki ![]() 12 mam wizyte u gin moze wkonuc sie dowiem ile moj Olus wazy. Aha u mnie kolejny kg na + ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
Basiu, widzę że nie tylko mój chłop jest w ciąży
![]() A co do wózków, to jak już pisałam, my zamówiliśmy, choć od razu zastrzegam, że nie jest to mój wózek marzeń. Dla nas priorytetem była waga wózka, łatwość składania i wymiary po złożeniu. Zrobiłam listę chyba ze 20 wózków, które mi się podobały, oczywiście miałam też inne wymagania:m.in. chciałam, aby były 2 kierunki jazdy, skrętne koła itd. Nie chciałam też wydawać majątku na wózek (mój TŻ zachwycał się w sklepie Stokke i Bugaboo) Waga i małe wymiary stelaża są dla nas naprawdę istotne - wózek będziemy wnosić na 2 piętro, poza tym po moim macierzyńskim dzidzią najprawdopodobniej będą się zajmować dziadkowie, którzy mieszkają na 4 piętrze, a dodatkowo mój tata nie może nosić cięższych rzeczy. Po łażeniu po sklepach jedne od razu odrzuciłam, inne podobały mi się bardziej. Wybór w końcu padł na wózek, który u mnie był może na 4-5 miejscu, ale jak TŻ zobaczył, że stelaż składa sie jak parasolka i ma naprawdę niewielkie wymiary, to postanowił, że nie ma sensu dłużej sie zastanawiać. Padło na http://www.90n.pl/sklep/product/p/29...trio,4,me.html Moim faworytem był Jane Nomad, ale TŻ stwierdził, że do tak szpetnego wózka dziecka nie wsadzi ![]() Bardzo podobał mi sie też Brevi Ovo, ale jak zaczęli go składać w sklepie (był problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zadomowienie
|
Skoja cudne ciuszki
![]() Basiu ciagle mysle o takiej ciazowej sesji i jak teraz widze Twoja to chyba tez cos zrobie Stokrotko wejdz w ustawienia (u gory w pasku) potem w edytuj podpis a potem wcisnij ikonke:wstaw link (taka kula ziemska) i sprwdz w podgladzie czy dziala
#4460 |
Wtajemniczenie
|
Do Jukol: jaki bierzecie kolor Tako Jumpera , bo u nas jest tylko pomarańcz i wyglada poprostu obrzydliwie, jesli chodzi o ten typ wozka to zastanawiam sie jak wyglada zielen, i czerwony... no ewentulanie ten nieskretny Jedo Bartatine
Do pani z herbata ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze sie udało ... ale i tak za wszystko dziekuje ![]()
#4461 |
Wtajemniczenie
|
Jrednak taka tępa nie jestem
![]()
#4462 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko na 80% zielony a na 20 % niebieski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
Nasz wóz będzie jasnozielono-szary.
A jak u Was? Myślę, że najlepsze są kolory neutralne. I ani za jasne, ani czarny choć u nas 80% jest właśnie czarnych bo potem rodzice wkładają kolorowe podusie lub śpiworki do środka: róż, niebieski, biel lub czasem szaleństwa ![]()
#4464 |
Zakorzenienie
|
Czarne sa fajne no ale jak slonce przygrzeje nie wiem czy sa takie fajne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Wtajemniczenie
|
Mi też bardzo zielen sie podoba
![]() i tak apropo sklerozy ciążowej: poszlam kiedys do gina strasznie zestresowana to bylo pierwsze nasze usg ... niewiedzialam czy jest ok czy nie... i z wrażenia zapomnialam mu zapłacic kase za wizyte ![]() ![]() ![]()
#4466 |
Zakorzenienie
|
Dla chlopczyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam pojęcia jaki wózek wybrać, wiem że muszę kierować się przede
wszystkim stelażem który zmieści się w bagażniku. Wózek finansują teściowie więc z kasą też nie można szaleć ![]() A ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i mam nadzieję, że następne będą ciekawsze. Faceci ziewali bo naprawdę było nudno. Jutro ćwiczenia oddechowe. Z całej grupy mam największy brzuch ale to pewnie ciąża kulinarna ![]()
![]() |
#4468 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie, szczególnie te nowe
![]() Co do ciuszków to na szczęście już mam parę, od kuzynki mojego Artura, dużoróżowych, kochane takie, ładniutkie, powybierałam sobie, mam też przewijak i kocyki, ręczniki do tego. Większość ubranek w rozmiarze 62, myśle że styknie, a parę mniejszych sobie kupię. No a reszta to już w trakcie. Teraz je przepiorę w płynie lovella, bo akurat mam,a potem w styczniu jeszcze raz i git. Dobrze, ze wspomniałyście o płatkach, bo nie miałam pojęcia, nie zastanawiałam sie nad tym, wiec teraz wiem jak to trzeba robić ![]() Nie mam jeszcze wózka, ale kupię go potem, jak sie urodzi, a teraz sobie go wyhaczę. Myślę o jakimś zwykłym, baby lux chyba będzie. Poza tym czeka mnie jeszcze zakup wszystkich kosmetyków, materacyka, pościeli, baldachim trzeba uszyć, jejku dużo tego, ale jestem spokojniejsza ze wreszcie coś mam. Co do pieluch, to chyba na poczatek pampersy bo wydaj sie delikatniejsze na bokach,a potem potestujemy. No i zabiję, znowu chyba infekcja. Po kefirze było ok, na kontroli lekarz mówił, zę wszytsko ok. Do tego moja ta na dole jakaś taka nabrzmiała, wczoraj sie podrapałam trochę to mnie bolało a dzisiaj dobrze, ale idę do apteki i kupuję jakiś płyn, może ten laktacyd, wole to niz iść do lekarza (mój nie przyjmuje teraz) innego, który mi przepisze to co zawsze czyli globulki i maść, wole coś co mogę stosować cały czas. Ehhh, mam już dość ciągle te nawroty, a ja chcę sie KOCHAĆ!!!!!!!!!!! buuuu |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Wtajemniczenie
|
My też chłopaczka
![]() Zyrafka a slodyczami sie nie przejmuj... przy Dzieciaczku tyle roboty i biegania ze moment zrzucisz zbedne kilogramy ![]() bynajmniej ja sie tak pocieszam ![]() bo nam przecież nie mozna sie teraz stresowac ![]() Ale Maly sie wiercichyba ma dość komputera na dzis ![]()
#4470 |
Raczkowanie
|
Stokrotko dzięki, mam nadzieję że zrzucę te kilogramy ciążowe a może nawet kilka zbędnych przedciążowych
![]() Możesz zerknąć na pierwszą stronę, tam jest nasza dłuuuga lista, płeć i imiona też.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.