Życie bez miłości :( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 18:05   #61
Martini Bianco
Rozeznanie

Dot.: Życie bez miłości :(

Dzięki Justinka za ten wątek!W pełni Cie rozumiem,czuję się dokładnie tak samo.Mam tak jak Ty 23 lata.Jeden koles mnie rzucił,poprzedni zmarł na raka.Nie mam szczęścia do facetów.Wykorzystuja mnie do granic ludzkich możliwości.A też nie czuje sie jak byle kto.Jestem ładna,inteligentna,mam zamiar skonczyc moje ukochane studia i zostac pania doktor.Zawsze o tym marzylam.Ale z powodu samotnosci czuje sie jakbym stala nad grobem,jakby zycie sie skonczylo.Moja mam napomina o wnukach i jest przekonan o tym,ze bedzie je kiedys miala.A ja pukam sie w glowe i staram sie ja przygotowac na to,ze moze ich nigdy nie miec.Mało we mnie spontanicznosci,chyba jestem za bardzo poukładana.Jako przyjaciólka dla facetow sprawdzam sie swietnie,gorzej z czyms powazniejszym.Ale dobrze wiedziec,ze nie jest sie samemu z takim poczuciem.A wcale nie jestem niesmiala....
Martini Bianco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:32   #62
Insomnia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysiuniaaa Pokaż wiadomość
DO Insomnia89:

heh jesli sie pojawi to pomysle.. chociaz chcialabym tak jak u Ciebie nadal spotykac sie ze znajomymi w tym dawnym gronie... nie chce zniczego rezygnowac, ale to tylko zalezy od niego czy bedzie sie godzil na te moje spotkania, bo jesli nie to bedzie klopot..;(
Nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, ale myślę, że w każdej kwestii można się dogadać z chłopakiem ja ostatnio narzekam na chroniczny brak czasu i z kolezankami już ze trzy miesiace się nie widziałam no cóż, po maturze sobie odbiję

Cytat:
Napisane przez deszczyk87 Pokaż wiadomość
. I boli mnie, że dziewczyny głupie, brzydkie mają kogoś, a ja będąc ich przeciwieństwem nie. Nie jestem chodzącym ideałem, ale nie składam sie tylko z wad. Czasami dochodzę do wniosku, że może jak poudaję idiotkę to może kogoś mi sie uda spotkać.
Skąd ja to znam... Matko, jak nie mogłam tego przezyć jak ulicą szła para - super chlopak,. beznadziejna dziewczyna, a ja sama włóczyłam się po mieście. Nie jestem miss polonią, ale wszystko na miejscu tez mam i nie mogłam się w ogóle z tym pogodzić Powiem tylko, że wiem jak to jest. Ale nalezy się pocieszyć tym, że "kazda potwora znajdzie swego amatora"
Stary 2008-04-09, 21:40   #63
rysiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Insomnia89 Pokaż wiadomość
Nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, ale myślę, że w każdej kwestii można się dogadać z chłopakiem ja ostatnio narzekam na chroniczny brak czasu i z kolezankami już ze trzy miesiace się nie widziałam no cóż, po maturze sobie odbije

Skąd ja to znam... Matko, jak nie mogłam tego przezyć jak ulicą szła para - super chlopak,. beznadziejna dziewczyna, a ja sama włóczyłam się po mieście. Nie jestem miss polonią, ale wszystko na miejscu tez mam i nie mogłam się w ogóle z tym pogodzić Powiem tylko, że wiem jak to jest. Ale nalezy się pocieszyć tym, że "kazda potwora znajdzie swego amatora"
dobra to zaczynam sie zabierac za ciacha w mojej szkole..:P dobra zartuje;P wiem ze mozna sie dogadac, lepiej niz z babeczka, bo one kombinuja ;P a faceci to prosci ludzie tylko moze mi troche zal tej wolnosci?? hm z akazdym raezm jak juz moglam miec chlopaka ktory mi sie podobal to sie zawsze wycofywalam.. hmmm

hehe taaaak to jest wlasnie.. ale ciesze sie ze chlopak "z wyzszej polki" zainteresuje sie dziewczyna w sumie podobna do mnie.. po prostu normalna a nie wypacykowana od stop do glow..

dam rade..

rysiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:31   #64
deszczyk87
Raczkowanie

A może faceci się porostu boja ładnych i niegłupich panienek? może to dla nich za dużo mieć ładną kobietę, która myśli, ma swoje zdanie etc?
Stary 2008-04-10, 17:05   #65
Justinka_
Rozeznanie

Ja w swoim zyciu spotkalam tylko paru wartosciowych mezczyzn.Reszta okazala sie straszna pomyłką.Dziwne,bo ci,ktorzy byli naprawde wartosciowi,powazni-traktowali mnie jak zwyczajna dziewczyne,a ci brzydcy,prostaccy-podrywali .Do dzisiaj nie potrafie tego zrozumiec,dlaczego tak jest.Czy ci z "wyzszej półki" bali sie mnie????Ale dlaczego?Nie jestem jakas super laska,modelką,ale jestem ładna,ułożona dziewczyna.Czy tylko tych "gorszych" na mnie stać?
Justinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 18:49   #66
deszczyk87
Raczkowanie

Nie wiem jak to działa. Spotkałam kiedyś wartościowego człowieka...jestem dla niego dobra kumpela...ale nic więcej. I ostatnio się pokłóciliśmy, ja przeciągnęłam za bardzo i możliwe, że to wszystko co jest się skończy. A ja tak bardzo nie chce
Stary 2008-04-10, 19:31   #67
kasia_1402
Rozeznanie

Rady moich przyjaciółek na samotność (moją )
-przestań tak inteligentnie wyglądać
-Ubieraj sie seksownie
-pokaż ciało
-nie przejmuj sie nie masz krzywej buzi -jak się ma takich...przynajmniej szczere to było...
-wychodź na imprezy (ja ? typ kanapowy )
mówiły szczęśliwe ,w związkach beznadzieja

a wszyscy mi mówią :zakochaj się wreszcie..
w pracy na studiach, w domu..
jak mieszkasz w małej miejscowości i wszystkie równolatki powychodziły za mąż to ma delikatnie mówiąc... jak ja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 22:41   #68
WrozkaSliweczka
BAN stały

Ja proponuję zrobic czystą, uczciwą i całkowitą rewizję własnej banieczki. Jeśli coś jest nie tak, to trzeba zbadac źródła i tyle. Terapeuta to żaden potwór, a koszta naprawdę sie kalkulują. I nie ma co się obruszac, że "same" i że "luz". Skoro jest nieszczęście i nie wiadomo dlaczego, to czas zwrócic się do fachowcy o poradę.
Pozdrawiam i zapraszam na stronkę z serialem - www.waga.tivi.pl
WrozkaSliweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 15:53   #69
Justinka_
Rozeznanie

Zdecydowalam sie podjac inna taktyke.Zawsze pragnelam miłosci,pragnelam kogos bliskiego-a w rezultacie nic z tych rzeczy nie otrzymałam.Los zawsze był dla mnie srogi.

Wiec teraz postanowilam,ze nie bede juz tego pragnac,nie bede pragnac milosci,znieczulę sie na to wszystko.Obrzydze to sobie,obrzydze sobe miłosc.Bo tylko takie postepowanie pomoze mi poczuc ulgę.
Kiedys ktos powiedzial,ze "kiedy człowiek nie supia sie na bólu,to mniej boli".To prawda...

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-07-03 o 14:16 Powód: blad
Stary 2008-08-29, 17:11   #70
karolinka86
Zakorzenienie

Odkopuję wątek
Jak tam u Was, dziewczyny? u mnie bez zmian

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:45   #71
cyanide sun
Wtajemniczenie

moj komentarz na niektore debilne (sorrry) rady dla samotnych, od tych ktore maja swoja 2polowke (schemacik zrobie taki uproszczony)
samotna dziewczyno nie masz chlopaka bo:

1. jestes zbyt wymagająca, pewna siebie, szukasz ksiecia
- mam kolezanke ktora jest baardzo wymagajaca, sliczna, bogata, ksztalci sie (wyzsze), cechy jakie ma miec jej facet potrafi wymienic od a do z - MA CHŁOPAKA
- mam kolezanke (bardziej znajoma)ktora jest baardzo wymagajaca, sliczna, bogata, wyksztalcona, cechy jakie ma miec jej facet potrafi wymienic od a do z- NIE MA CHŁOPAKA

2. jestes zbyt niesmiala, musisz wyjsc do ludzi, usmiechac sie itp
- kolezanka szara myszka, w sz sredniej tylko sie dobrze uczyla, uroda przecietna, niesmiala, nie wychodzila na zadne imprezy - MA chlopaka
- wiele jest takich szarych myszek ktore NIE maja chlopaka, nie treba przykladow podawac

3. jestes za gruba
- kolezanka moja co tu owijac w bawelne bardzo gruba, przecietnej urody - MA faceta (i to jakiego ciacho wysportowany przystojny)
- inna cechy te same prawie - NIE ma faceta

4. jestes brzydka
- tu nie podam przykladow bo kazdy dobrze wie ze i te bardzo ladne maja facetow i te bardzo brzydkie dziewczyny tez maja

moglabym tak jeszcze dlugo ale nie o to tu chodzi. moze nie powinnam byla pisac o swoich kolezankach (i nie oburzajcie sie tu - o jak ty mozesz tak pisac o kolezankach!) ale poprostu musialam bo nie moge juz czytac tych rad na samotnosc. nie lubie owijac w bawelne wiec sa konkretne przyklady ot co. nie ma zadnych rad na samotnosc a wlascieiw na niesamotnosc!
poprostu jedni maja to szczescie ze maja kogos koffanego a inni musza byc samotni i juz.

a i zeby bylo jasne mam 21 lat i nigdy nikogo nie mialam. dlaczego? niewiem. znowu moglabym napisac: jestem przecietnej urody(niektorzy mowia ze ladna), nieglupia, nie szukam ksiecia z bajki itp itd ale co to da? nic! poprostu z samotnoscia trzeba zyc. chociaz nie jest latwo.
i pamietajcie kiedy ktos pisze ze ma 21/23/27 lat i jeszcze nikogo, to nie mowcie ze jeszcze cale zycie przed nim, bo to nie prawda - nie znamy dnia ani godziny (chyba wiadomo o co chodzi).

a wiecie jeszcze co jest najbardziej zalosne? kiedy spotykam sie z (np) kolezanka (ktora kogos ma) i ona do mnie - maz juz chlopaka? ja - nie. i tu debilne pytanie - dlaczego? prosze nie zadajcie samotnym tego pytania - dlaczego?

mam nadzieje ze ta wypowiedzia nikogo nie urazilam bo nie to bylo moim celem.
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 20:59   #72
Agataalina
Raczkowanie

Bardzo mądry post zgadzam się z nim w 100%. Właściwie od siebie dodam tylko, że komentarze "życzliwych" typu "Poszukaj sobie kogoś" są doprawdy żenujące. Świadczą o totalnym braku empatii i co tu kryć zwyczajnej głupocie. Na swojej skórze doświadczyłam jak to bardzo boli. Szukać to można rzeczy, której się potrzebuje. Niektórym, którzy mają "swego misiaczka" trudno jest zrozumieć, że ktoś leczy złamane serce i naprawdę wszelkie "mądre rady" są nie na miejscu.
Agataalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 21:07   #73
eM!
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
moj komentarz na niektore debilne (sorrry) rady dla samotnych, od tych ktore maja swoja 2polowke (schemacik zrobie taki uproszczony)

- mam kolezanke ktora jest baardzo wymagajaca, sliczna, bogata, ksztalci sie (wyzsze), cechy jakie ma miec jej facet potrafi wymienic od a do z - MA CHŁOPAKA
- mam kolezanke (bardziej znajoma)ktora jest baardzo wymagajaca, sliczna, bogata, wyksztalcona, cechy jakie ma miec jej facet potrafi wymienic od a do z- NIE MA CHŁOPAKA

- kolezanka szara myszka, w sz sredniej tylko sie dobrze uczyla, uroda przecietna, niesmiala, nie wychodzila na zadne imprezy - MA chlopaka
- wiele jest takich szarych myszek ktore NIE maja chlopaka, nie treba przykladow podawac

3. jestes za gruba
- kolezanka moja co tu owijac w bawelne bardzo gruba, przecietnej urody - MA faceta (i to jakiego ciacho wysportowany przystojny)

4. jestes brzydka
- tu nie podam przykladow bo kazdy dobrze wie ze i te bardzo ladne maja facetow i te bardzo brzydkie dziewczyny tez maja

moglabym tak jeszcze dlugo ale nie o to tu chodzi. moze nie powinnam byla pisac o swoich kolezankach (i nie oburzajcie sie tu - o jak ty mozesz tak pisac o kolezankach!) ale poprostu musialam bo nie moge juz czytac tych rad na samotnosc. nie lubie owijac w bawelne wiec sa konkretne przyklady ot co. nie ma zadnych rad na samotnosc a wlascieiw na niesamotnosc!
poprostu jedni maja to szczescie ze maja kogos koffanego a inni musza byc samotni i juz.

a i zeby bylo jasne mam 21 lat i nigdy nikogo nie mialam. dlaczego? niewiem. znowu moglabym napisac: jestem przecietnej urody(niektorzy mowia ze ladna), nieglupia, nie szukam ksiecia z bajki itp itd ale co to da? nic! poprostu z samotnoscia trzeba zyc. chociaz nie jest latwo.
i pamietajcie kiedy ktos pisze ze ma 21/23/27 lat i jeszcze nikogo, to nie mowcie ze jeszcze cale zycie przed nim, bo to nie prawda - nie znamy dnia ani godziny (chyba wiadomo o co chodzi).

a wiecie jeszcze co jest najbardziej zalosne? kiedy spotykam sie z (np) kolezanka (ktora kogos ma) i ona do mnie - maz juz chlopaka? ja - nie. i tu debilne pytanie - dlaczego? prosze nie zadajcie samotnym tego pytania - dlaczego?

-

Edytowane przez eM!
Czas edycji: 2012-08-04 o 14:43
eM! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 18:05   #74
Kwas
Raczkowanie

Tu nie chodzi o to by szukac a dac sobie szanse.Jesli kobieta jest ladna na pewno jakis facet jej propouje spotkanie by sie lepiej poznac(czasami jest tak ze facet nie podchodzi do pieknej kobiety bo sobie mysli ze skoro jest taka atrakcyjna to ma chlopaka).Chyba ze jest wulgarna wredna suka ktora ma sie za niewiadomo kogo .Takie kobiety szukaja facetow ktorymi moga sterowac i wyciagac kase,ale na szczescie naleza do mniejszosci bo WIELE kobiet w PL to fantastyczne i piekne istoty

Kwas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 18:51   #75
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justinka_ Pokaż wiadomość
Zdecydowalam sie podjac inna taktyke.Zawsze pragnelam miłosci,pragnelam kogos bliskiego-a w rezultacie nic z tych rzeczy nie otrzymałam.Los zawsze był dla mnie srogi.

Wiec teraz postanowilam,ze nie bede juz tego pragnac,nie bede pragnac milosci,znieczulę sie na to wszystko.Obrzydze to sobie,obrzydze sobe miłosc.Bo tylko takie postepowanie pomoze mi poczuc ulgę.
Kiedys ktos powiedzial,ze "kiedy człowiek nie supia sie na bólu,to mniej boli".To prawda.

Ciężki temat- mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony po tym co napiszę. Wiele z tutejszych wypowiedzi nie jest mi obcych, ale pora się wreszcie z tego otrząsnąc! Już pisałam na innym wątku, że dla mnie bez założenia prawdziwej rodziny czyli bez miłości wszystko pozostałe nie będzie miało sensu. Co wcale nie znaczy że nie marzę o niczym innym jak o przebiciu prezerwatywy;P Proszę bez żadnych skrajności ani w jedną ani w drugą stronę. Szukanie sprawia że podświadomie budzimy w sobie lęk- a lęk sprawia że przyciągamy do siebie wszystko to, czego się boimy. Przeraża nas samotnośc, pierwsze parę strachliwych myśli, które od siebie na ten temat odsuwamy, potem sporadyczne refleksje, aż nas to nurtuje każdego dnia i jednej chwili sprawi że wybuchniemy. A wszystko przez to że przez minutę wyobraziłyśmy sobie że do końca życia będziemy same- i co? z minuty samotności dostałyśmy jej całą mase! po co. Zaś z drugiej strony zobojętnienie i zamykanie się typu- od dzisiaj zmienię SWĄ NATURĘ to jedynie okłamywanie siebie, bo jestesmy reformowalni ale nie aż tak. Gdzie jest złoty środek? Może we własnym zakodowaniu się? Zwróccie uwagę co generuje jakie emocje. Jak przypominacie sobie coś smutnego, mało przyjemnego, co utkwiło wam w pamięci- to automatycznie łezka sama ciśnie się do oka, popadamy w ten sam nastrój. I przeciwnie - na myśl o dobrych wspomnieniach, o czymś przyjemnym, co nas rozśmieszyło- automatycznie pojawia się uśmiech. Trochę banalny przejaskrawiony przykład ale chodziło mi o kontrolowanie własnych emocji. By każda zwróciła uwagę co i kiedy u niej wywołuje, skoro może byc Panią własnych uczuc i sama je generowac? Mi też nie wychodziło- i poniekąd nie wychodzi nadal- nie znaczy to jednak że mam jakiś problem z odsuwaniem wszystkich od siebie,zamykaniem się- wręcz odwrotnie. Długo nie wiedziałam, czego wogole chce od życia, co chcę robic? Wszystko przyszło samo. Kosztowało i dalej kosztuje mnie to wiele pracy i poświęcenia by stąpac tą drogą. Ale dosc myślenia o tym co było i o tym co będzie. Wczoraj minęło, jutra jeszcze nie ma- popatrzcie się przez okno- zaje...fajna pogoda, moze by tak spacer? Najlepsze są proste radości dnia dzisiejszego które trzeba dostrzegac. Pewnie wiele z was powie że sama siebie okłamuję że jestem szczęśliwa. TYLKO ŻE JA SIĘ TAK CZUJĘ. A pragnę jak każda braku samotnosci, pragnę miłości, pieszczot, spełnienia. Też nie mam pewności czy to otrzymam. Jednak wierzę w to że los zawsze zwraca, prędzej czy później. Ta energia którą wysyłasz , taką otrzymasz z powrotem. I nie dajcie sobie weprzec ze za dużo wymagacie, że nie ma ideałów, że romantyzm to jedno a dojrzała miłośc to drugie. Bo każda która prawdziwie pokocha dla niej ten jeden będzie właśnie księciem, choc czasem będzie miała nawet ochotę powyrywac mu te piękne kłaczki z głowy. Podobał mi się przykład jednego mężczyzny w tym wątku ( o siostrze) . I brawo- czasami trzeba coś puścic- jeśli jest twoje to wróci, jeśli nie wróci nigdy Twoim nie było. To też walka na swój sposób- bo dokonujesz wyboru i dajesz wybór innemu- narzucanie siebie też nie przynosi efektu w dobie wątpliwości!

love and peace

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 11:11   #76
karolinka86
Zakorzenienie

cyanide sun- bardzo interesujacy post
Ja osobiscie znam kilka osob ladnych, dobrych, nieglupich itp.ale samotnych...
Denerwuja mnie ludzie, ktorzy mowia, ze przeciez uroda nie jest w zyciu najwazniejsza itp. ale zaraz dodaja cos w stylu :" Ojejku taka ladna, mila dziewczyna, a samotna! Ciekawe dlaczego" albo " No popatrz, ten chlopak nic ciekawego...niski, chudy, nieciekawej urody a dziewczyne sobie znalazl".
Bardzo mnie denerwuja te komentarze, bo sa sprzeczne...
Tez tak macie?

Stary 2008-09-02, 15:07   #77
Ashlee_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość

3. jestes za gruba

4. jestes brzydka

w zupelnosci sie z toba zgadzam. i tak mi sie wydaje, ze przede wszystkim trzeba zaczac od tego, ze osoby ktore przynajmniej raz mialy chlopaka lub maja teraz nie zrozumieja jak to jest kiedy nigdy nikt nie zwrocil na ciebie uwagi, lub zwrocil tylko po to zeby jak najszybciej zaciagnac do łózka. latwo jest pisac : badz pewna siebie, usmiechaj sie, wychodz do ludzi a na pewno predzej czy pozniej kogos znajdziesz. ale to nie zawsze dziala, bo gdyby taki zloty srodek istnial, nie bylo nie byloby takich watkow. z reszta 'znalezc kogos' .. przeciez w zyciu tez nie chodzi o to, zeby brac pierwszego lepszego ktory sie nawinie i byc z nim mimo iz nie ma zadnej chemii, zaufania, szacunku i tak dalej.
tez nigdy nie mialam stalego chlopaka mimo iz jestem raczej nie brzydka, na swoj sposob interesujaca, pewna siebie i wychodze do ludzi. nie wiem jak to jest gdy jestes dla kogos najwazniejsza, kiedy budzisz sie i zasypiasz ze swiadomoscia ze o tej samej porze ktos mysli o tobie itp itd .. dlatego wyznaje zasady: mowi sie trudno i zyje sie dalej. .. moze po prostu niektorzy musza byc sami, zeby inni byli szczesliwi? nie wiem.

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 16:09   #78
cyanide sun
Wtajemniczenie

"i tak mi sie wydaje, ze przede wszystkim trzeba zaczac od tego, ze osoby ktore przynajmniej raz mialy chlopaka lub maja teraz nie zrozumieja jak to jest kiedy nigdy nikt nie zwrocil na ciebie uwagi, lub zwrocil tylko po to zeby jak najszybciej zaciagnac do łózka."

dokladnie!
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 11:09   #79
karolinka86
Zakorzenienie

No wlasnie
Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe?!
A wsrod Waszych znajomych duzo jest osob samotnych?
Ostatnio koleznaka mnie zdolowala, bo powiedziala, ze wszyscy faceci sa tacy sami (czyli nic nie warci) i najlepiej byc samemu, z nikim sie nie wiazac...
Bardzo mnie to zdolowalo...Bo teraz mam jeszcze mniejsza nadzieje, ze spotkam kogos odpowiedniego

Stary 2008-10-28, 11:54   #80
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
No wlasnie
Ostatnio koleznaka mnie zdolowala, bo powiedziala, ze wszyscy faceci sa tacy sami (czyli nic nie warci) i najlepiej byc samemu, z nikim sie nie wiazac...
Bardzo mnie to zdolowalo...Bo teraz mam jeszcze mniejsza nadzieje, ze spotkam kogos odpowiedniego
Fajnie, że odswiezyłaś ten wątek

Wród moich znajomych jest bardzo mało samotnych, wlaściwie coraz mniej. moje przyjaciólki z którymi sie trzymałam są w poważnych związkach, także za bardzo nawet nie mam z kim isc na impreze Więc nawet nie mam gdzie poznawać facetów. Przez internet się zraziłam, spotkalam sie w sumie 3 razy i chyba mi wystarczy
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 15:16   #81
mariposa91
Zadomowienie

cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz ceirpliowść.
Każdemu znas jest ktoś przypisany ^^ Na pewno w koncu znajdziesz tego księcia z bajki. Ale pamiętaj że ideały nie istnieją. I nie szukaj miłości bo ona sama do Ciebie przyjdzie

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 15:17   #82
mariposa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
No wlasnie

No cóż Twoja koleżanka ma coś racji co do facetów. Każdy bądź co bądź taki sam .... :/
Tylke że bez nich nie da się żyć ^^ No i zdarzają się Ci przewspaniali

Stary 2008-10-28, 15:41   #83
Justinka_
Rozeznanie

Juz tyle czasu uplynelo odkad zalozylam ten watek.Przez ten czas bywalam w roznych miejscach,spotykalam sie z roznymi ludzmi,naprawde,wiec nie leniuchowalam przez ten czas.I ciagle jestem sama,nikogo nie spotkalam,nawet przez zwyczajny przypadek.Stracilam juz totalnie wiare w to,ze kiedykolwiek z kims sie zwiaze,ze bede miala partnera.Tam,gdzie sie ucze sa same dziewczyny,a tam gdzie bede w przyszlosci pracowac-to samo.Moze ta samotnosc jest mi pisana,bo juz nic wiecej nie przychodzi mi na mysl .
A ja nie szukam ideału,tylko normalnego,zwyczajnego faceta,z którym mozna pogadac o wszystkim,ktory bylby przyjacielem i towarzyszem życia.Widocznie nasze drogi sie nie zejda.To bardzo smutne co czuję...

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-07-03 o 14:16 Powód: blad
Stary 2008-10-28, 16:43   #84
mariposa91
Zadomowienie

Cytat:
Juz tyle czasu uplynelo odkad zalozylam ten watek.Przez ten czas bywalam w roznych miejscach,spotykalam sie z roznymi ludzmi,naprawde,wiec nie leniuchowalam przez ten czas.I ciagle jestem sama,nikogo nie spotkalam,nawet przez zwyczajny przypadek.Stracilam juz totalnie wiare w to,ze kiedykolwiek z kims sie zwiaze,ze bede miala partnera.Tam,gdzie sie ucze sa same dziewczyny,a tam gdzie bede w przyszlosci pracowac-to samo.Moze ta samotnosc jest mi pisana,bo juz nic wiecej nie przychodzi mi na mysl .
A ja nie szukam ideału,tylko normalnego,zwyczajnego faceta,z którym mozna pogadac o wszystkim,ktory bylby przyjacielem i towarzyszem życia.Widocznie nasze drogi sie nie zejda.To bardzo smutne co czuję.

Nigdy nie wolno tracić wairy/ nadziei to najgorzsze co może być.
A może Ty za wiele wymagasz? Stawiasz sobie zbyt wielkie wymagania a potem się rozczarowujesz że ten facet Ci nie odopiwada ?????? Może tak by poświęcić więcej czasu na te znajomości ?? Albo dać szansę przeznaczeniu ... Życzę Ci powodzenia,

Stary 2008-10-28, 18:14   #85
coffeinka85
Raczkowanie

Bądź wolny od złudnych przeszkód i wyzwolony od lęku, który one rodzą, a osiągniesz najczystszą nirwanę...

Edytowane przez coffeinka85
Czas edycji: 2008-12-29 o 22:28
coffeinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 20:14   #86
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie szukam ideału,tylko normalnego,zwyczajnego faceta,z którym mozna pogadac o wszystkim,ktory bylby przyjacielem i towarzyszem życia.Widocznie nasze drogi sie nie zejda.To bardzo smutne co czuję.
Mam tak samo Moglabym książkę napisać o facetach, których spotkałam...W skrocie
spotkalam sie z 3 facetami z neta, bo łudziłam sie, że może w ten sposob kogoś poznam. Ale niestety myliłam się. Dawno nie bylam na zadnej randce i coraz zarzedziej wychodze z domu, bo kolezanki tak jak pisalam mają facetow i to im poswiecają czas, także raczej nie mam szans na poznanie kogos
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-28, 21:13   #87
luna88
Raczkowanie

Samotność to jedna z najokropniejszych rzeczy dotykających nas w zyciu i niestety mnie też ona dotyczy. Dołuje mnie to strasznie, że wciąż jestem singlem.Jak widze zakochane pary idące ulicą, trzymające się za ręce itp... to aż serce mi pęka. Los jest taki niesprawiedliwy... Podobnie jak niektóre z was też nie byłam w związku a mam juz 20 lat!!! A tu nijak okazji aby kogoś poznać.Nie izoluje się w czterech ścianach, fakt, jestem nieśmiała, ale wiele nieśmiałych dziewczyn ma facetów. Nie wiem co we mnie nie tak.....
Trzymajmy się razem singielki!!!
luna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 11:00   #88
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Fajnie, że odswiezyłaś ten wątek

Wród moich znajomych jest bardzo mało samotnych, wlaściwie coraz mniej. moje przyjaciólki z którymi sie trzymałam są w poważnych związkach, także za bardzo nawet nie mam z kim isc na impreze Więc nawet nie mam gdzie poznawać facetów. Przez internet się zraziłam, spotkalam sie w sumie 3 razy i chyba mi wystarczy
I znów cichutko...Czy u którejś z Was sytuacja się zmieniła? U mnie nadal nie...I już straciłam nadzieję...
Moje bliższe koleżanki też już są w poważnych związkach...srednio po 3 lata...
Nie przeszkadza mi to, dobrze że im się powodzi...Ale mnie też by moglo w końcu coś sie udać...
Ja też nie bardzo mam gdzie poznać faceta..Na studiach większość dziewczyn, na razie nie pracuję...Duże imprezy to trochę nie moja bajka...Zresztą kto powiedział, że koniecznie tam się kogoś poznaje? Przecież różnie może być...

Cytat:
Napisane przez mariposa91 Pokaż wiadomość
cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz ceirpliowść.
Każdemu znas jest ktoś przypisany ^^ Na pewno w koncu znajdziesz tego księcia z bajki. Ale pamiętaj że ideały nie istnieją. I nie szukaj miłości bo ona sama do Ciebie przyjdzie
Ale ile można być cierpliwym? Czasami fajnie jest być samemu...Ale ile można?!
A najgorsze są pytania ludzi:nie masz chłopaka?A dlaczego? itp
A zdarzają się Wam przykre sytuacje z tego powodu? Jakieś dogadywanie czy coś?

Cytat:
Napisane przez mariposa91 Pokaż wiadomość
No cóż Twoja koleżanka ma coś racji co do facetów. Każdy bądź co bądź taki sam .... :/
Tylke że bez nich nie da się żyć ^^ No i zdarzają się Ci przewspaniali
Eh, no nie...

Cytat:
Ja tak samo!! Chyba to nie jest tak wiele, prawda??

Stary 2008-12-30, 17:41   #89
karolinka86
Zakorzenienie

Jaki tu spokój...
Dziewczynki, co u Was? Jakieś zmiany??

Stary 2008-12-30, 18:55   #90
Wyindywidualizowana
Raczkowanie

Ja się mogę niestety dopisac do tego wątku..
Wszystkie te uczucia związane z samotnością, które tutaj wypisujecie doświadczam każdego dnia.. I ciągle próbuje sobie powiedzieć: Nie martw się. Na pewno kogoś znajdziesz. Masz jeszcze czas, jest tylu facetów na świecie. Dla uściślenia mam 18 lat.
Nic mi to jednak nie daje..szczególnie kiedy wejde sobie na gg i oglądam opisy szczęśliwie zakochanych znajomych.. Dlaczego ja też tak nie mogę??..Z tym pytaniem budzę się i zasypiam..
Tak jak wy uśmiecham się, gdy przebywam w towarzystwie innych, jestem normalna...Ale to co mam w środku.tego nikt nie wie...To co przeżywam..
Ostatnimi czasami to zaczyna mi nawet brakować sił na ten uśmiech..
Chodzę smutna, zamyślona..mało mówię.. Nie mam skąd czerpać tej energii życiowej..

I jeszcze, żeby było mało..nie siedzę i nie czekam na księcia z bajki.. Piszę do różnych chłopaków, ale z żadnej znajomości nic nie wynika..
Oczywiście na tym bólu samotności kilka razy się przejechałam..poznawałam chłopaków, myślałam, że może w końcu mi się ułoży..ale okazywało się, że to jednorazowa znajomość...

Nie mogę powiedzieć, że jestem brzydka, głupia.. Słyszę od różnych osób, że jestem ładna dziewczyną, fajną osobą, mądrą... Tylko dlaczego nikt na mnie nie zwrócił uwagi? No właśnie...

Ehh...życie takie po prostu chyba jest...nie dla każdego może byc różowe..
A nadzieją nie da się długo życ..

3majcie się dziewczyny ;***

Wyindywidualizowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości