Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-29, 12:10   #1681
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Tylko, że ja do 18 w pracy... pól biedy jak by był ruch, a ja umieram z nudów!
Dobrze, że chociaż ja Was tu mam
a co by było jakbys tam netu nie miała

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:14   #1682
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: mój wujek jest foto i od zawsze powtarzał że będzie robił zdjęcia na moim ślubie, ale od kiedy się zaręczyliśmy ani razu o tym nie wspomniał, nie zaproponował... Głupio mi się zapytać. W dodatku mamy jakąś tam wizję i znamy cudownego fotografa, normalnie artystę. Tylko co zrobić, zeby nie urazić wujka gdy wynajme innego foto i dowiedzieć się czy planuje robić nam zdjęcia?
Zapytaj wujka czy propozycja jest aktualna, a jeszcze lepiej nie mów nic, zamów artystę i najwyżej będziecie miec boskie zdjęcia z dwóch źródeł

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:15   #1683
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

dzieki

My mamy też full opcję, plener ,,przedślubny", błogosławieństwo, ubieranie, ślub, wesele za 1800 zł. A jeszcze musimy zamówić fotografa.

Dziewczyny mam pytanie: mój wujek jest foto i od zawsze powtarzał że będzie robił zdjęcia na moim ślubie, ale od kiedy się zaręczyliśmy ani razu o tym nie wspomniał, nie zaproponował... Głupio mi się zapytać. W dodatku mamy jakąś tam wizję i znamy cudownego fotografa, normalnie artystę. Tylko co zrobić, zeby nie urazić wujka gdy wynajme innego foto i dowiedzieć się czy planuje robić nam zdjęcia?
Fakt trochę nietypowa sytuacja... może podpytaj żony wujka albo coś...jakoś delikatnie zagadaj" No jak tam wujek ofeta dalej ważna z tymi zdjęciami? Czy obawiasz się teraz o aparat żeby klisza nie pekła...?"
Jeżeli zacznie się trochę wymigiwać to powiedz że nie ma problemu, że macie znajomego, który Wam też oferował "pomoc"...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:16   #1684
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam sprawe

Jak u Was wyglada relacja Wy, przygotowania i RODZICE?? Wtracaja sie, pytaja, daja wolna reke??

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:21   #1685
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam sprawe

Jak u Was wyglada relacja Wy, przygotowania i RODZICE?? Wtracaja sie, pytaja, daja wolna reke??
u nas rodzice ani jedni ani drudzy sie nie wtracaja, bo sami za wszystko placimy i wiedza tez ze raczej mamy poukladane w glowach, nie jestesmy rozrzutni i to nasz dzien. Czasem tesciowa cos niesmialo doradza, ale wie ze to nasz dzien
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:22   #1686
ania20m
Wtajemniczenie

Moi przyszli teściowie wogule sie nie wtrącają i o nnic nie pytają co jest dla mnie troche dziwne bo powinni sie chociaż troche zainteresować. a moi rodzice sie bardzo interesują to znaczy pytają jak tam przygotowania, jak nam idzie załatwianie, itp ale sie nie wtrącają i nie narzucają swojego zdania.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:23   #1687
gold-fish
Zakorzenienie

Tylko najgorsze jest to, że mój wujek jest o.k., ale tamten to jeden z dwóch najlepszych w mieścia Nie chcę zeby rodzina porównywała zdjęcia wujka z tamtym, bo będzie ogromna róznica.... W dodatku, wujek będzie na weselu i chcę zeby się dobrze bawił, a nie cykał fotki...
jestem w duzej kropce...

jest jeszcze mozliwość, zeby wujek wziął swoją uczennicę i żeby ona robiła zdjecia, ale wtedy musiałabym płacić za nocleg i posiłek dla tej dziewczyny..., a mam mozliwość żeby zdjecia z wesela i koscioła robiła żona tego kamerzysty, za 400 zł (to nie ejst dużo za reportaż)...
ma ktoś jakiś pomysł????

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:27   #1688
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ehhhhhh czyzby tylko moi integrowali we wszystko??

tesciowa ma swoj swiat i swoje zabawki, wiec ona to sie cieszy samym faktem, luzik, gorzej z moimi rodzicami... Sa upierdliwi na maxa, inetersuja sie wszystkim, co im nie pasuje, ocziwscie!! trzeba zmienic czym predzej!! ewentualnie dlugo przekonywac(krzyczec) zeby uslyszeli co sie do nich mowi, bo przeciez oni sa najwazniejsi... Mama oczywiscie, jak cos idzie nie po jej mysli to placze, ma zale, ze za duzo dostalam i ich nie szanuje i ze inni potrafia rozmawiac z rodzicami...

Gold ja bym wziela tego foto, a wujkowi powiedziala, ze chcialam wujka widziec jako goscia weselnego a nie osobe do cykania nam fotek

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2008-10-29 o 12:28
Stary 2008-10-29, 12:27   #1689
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam sprawe

Teściowa ustalała menu, bo stwierdziła ze zna gust kulinarny swojej rodziny oczywiście ja też miałam głos, bo znam gust swojej

Oprócz tego, to raczej nie. Była z nami podpisywać umowę i na razie raczej ,,pozytywnie" sie wtrąca. A masz jakiś problem?

O... mamy tego samego dnia ślub ))

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2008-10-29 o 12:29
Stary 2008-10-29, 12:30   #1690
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko najgorsze jest to, że mój wujek jest o.k., ale tamten to jeden z dwóch najlepszych w mieścia Nie chcę zeby rodzina porównywała zdjęcia wujka z tamtym, bo będzie ogromna róznica.... W dodatku, wujek będzie na weselu i chcę zeby się dobrze bawił, a nie cykał fotki...
jestem w duzej kropce...

jest jeszcze mozliwość, zeby wujek wziął swoją uczennicę i żeby ona robiła zdjecia, ale wtedy musiałabym płacić za nocleg i posiłek dla tej dziewczyny..., a mam mozliwość żeby zdjecia z wesela i koscioła robiła żona tego kamerzysty, za 400 zł (to nie ejst dużo za reportaż)...
ma ktoś jakiś pomysł????
zamów tego fajnego fotografa, a jakby wujek pytal to powiedz, ze chcieliscie zeby robil zdjecia, ale skoro on nie podejmowal tematu to wy tez nie mieliscie odwagi sie narzucac, poza tym powiedz, ze chcieliscie, by wujek przede wszystkim byl gosciem na weselu i dobrze sie bawil... jak nie wiadomo co powiedziec to zawsze warto powiedziec prawde
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2008-10-29, 12:31   #1691
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Rosette już poszło teraz do reszty Koleżanek
cierp1enie@wp.pl to dla strippi tez prosi
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:31   #1692
Daysy85
Zakorzenienie

Hmmm to może powiedz wujkowi, że ze zwględu na to , że będzie gościem weselnym chcesz aby bawił się na weselu ... że jego zdjęcia są super itd. ale chcesz aby ten czas poświęcił na tańce, a nie na pracę...
Stary 2008-10-29, 12:31   #1693
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowa ustalała menu, bo stwierdziła ze zna gust kulinarny swojej rodziny oczywiście ja też miałam głos, bo znam gust swojej

Oprócz tego, to raczej nie. Była z nami podpisywać umowę i na razie raczej ,,pozytywnie" sie wtrąca. A masz jakiś problem?

O... mamy tego samego dnia ślub ))
Gold fish milo aaa na ktora godzine??

Stary 2008-10-29, 12:32   #1694
sas
Wtajemniczenie

dzien dobry kochane
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wklej fotki tutaj

i
Cytat:
Cześć to chyba moja druga wizyta na Waszym wątku znajdzie się i dla mnie miejsce?

Fryzura sliczna, uwielbiam takie proste koki ale skoro chcesz miec słoneczniki w bukiecie to powinnaś mieć też słonecznik we włosach dwa rózne kwiaty moim zdaniem nie pasują...
Witaj z nami
Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Jeśli ktoś mnie by zapytał czego pragnę najbardziej to ZAWSZE będę mówić, że pragnę Kochać mojego TŻ cały czas tak mocno przez całe swoje życie, do końca jak teraz Kocham . Nawet kiedy będziemy już staruszkami pragnę byśmy zawsze okazywali sobie miłość bezgraniczną, zaufanie i szacunek. To jest moje marzenia na całe życie...Niech tylko to się spełni w moim życiu.

Jeśli zapytacie dlaczego mnie wzięło na takie rozważania, to mam sliczną piosenkę na komputerze i mogę przesłać Wam dziewczyny na e-maile.
Jest naprawdę cudowna. Od Mojego Słoneczka ją mam
ja tez bardzo bardzo slicznie poprosze
aslonce@interia.pl

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dokladnie , zgadzam się

ój fotograf 1200, a kamerzysta tez 1200 ( w tym nagra nam jeszcze taki teledysk z nami )
u mnie wychodzi ok 2000 tys za kamrzyste i fotografa na calym slubie i weselu, do tego dochodzi dwa razy plener bo pierwszy ma byc grudniu jako taka randka przed slubem, teledysk, skrot calego slubu na czarno bialo jak w starym niemy filmie i cos tam jeszcze

Cytat:
Dziewczyny, mam sprawe

u nas nikt sie nie wtraca ja sie ewentualnie doradzam mamy ale nikt nam nie mowi co i jak

a ja wstalam niedawno a wczoraj sie bawilam w sniegu o polnocy super widoki jeszcze w londynie nie moglam przegapic takiej okazji nio a dzisiaj katare spowrotem oto jedna mala fotka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zima 003 (Small).jpg (39,0 KB, 21 załadowań)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:37   #1695
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
zamów tego fajnego fotografa, a jakby wujek pytal to powiedz, ze chcieliscie zeby robil zdjecia, ale skoro on nie podejmowal tematu to wy tez nie mieliscie odwagi sie narzucac, poza tym powiedz, ze chcieliscie, by wujek przede wszystkim byl gosciem na weselu i dobrze sie bawil... jak nie wiadomo co powiedziec to zawsze warto powiedziec prawde
Świtna myśl zrzucę trochę odpowiedzialności na niego.. czyli brać tą żonę kamerzysty? a później zrobić te ekstra zdjęcia (bo wesele jest w innym mieście) u znajomego foto?

Cytat:
Gold fish milo aaa na ktora godzine??
na 17

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Witaj z nami
ale miłe przyjęcie, nie spodziewałam się tego

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-10-29, 12:38   #1696
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:39   #1697
dominda
Raczkowanie

I jeszcze ja mogę prosic o tą piosenkę?? dominika.k2@op.pl

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:39   #1698
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

rozwiesilam pranie na dworze i właczylam druga pralke
Cytat:
Dziewczyny, mam sprawe

u nas rodzice TZ sa zdania : to wasze wesele i wy wybieracie wiec nic sie nie wtracaja. w sumie to tylko jego tata raz z nami pojechal jak było podpisanie umowy.
a moi rodzice bardzo na pomagaja. polecali sale, pytali sie znajmoych co gdzie najlepiej. ale sami mielismy dokonac wyboru. bardz jestem im wdzieczna bo sa baardzo pomcni. ogladali z nami płytki jak wybieralimy kamerzyste itp. pojechali na podpisanie umwoy z salę (na umów bylismy sami z TZ) bo rodzice znaja sie jesli chodzi o organizajce wesel (pisalm wam kiedys ) no i za wszystko placa za co jeszcze bardziej jestem im wdzeczna. ale ciesze sie ze nie ejst tak, ze oni płaca wiec oni wybieraja. oni tylko pomagają
no i jesli chodzi o gosci, jak kogos z rodziny nie lubie to mam powiedziała "nie zapraszaj"

gold ja bym wzieła tego profesjonalnego kamerzyste aby miec super zdjęcia. wujkowi bym pwiedziala ze jest waszym gosciem i ma sie super bawic a jak bedzie chcal wam cyknąc fotki to przy okazji.

Stary 2008-10-29, 12:43   #1699
Maggie1983
Zakorzenienie

Goldfish -zamawiaj profesjonaliste a po slubie wklejaj nam tu zdjecia
Stary 2008-10-29, 12:45   #1700
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Gold to slubujemy w ten sam dzien, o tej samej godzinie
Tak, ja bym brala foto i jego zone, a wujek niech sie wybawi na weselisku
Madzialenka to u mnie odwrtonie, rodzice placa na uroczystosc a my za dodatki wszelkiego rodzaju, ale i tak wychodza z zalozenia , ze ich zdanie jest najlepsze!
Jednego Ci jeszcze zazdroszcze tego "no i jesli chodzi o gosci, jak kogos z rodziny nie lubie to mam powiedziała "nie zapraszaj"" U mnie to nigdy nie przejdzie, bo przeciez co ludzie powiedza
Emilka ja Ci wyslalam priva z ardesem

Stary 2008-10-29, 12:47   #1701
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane

Witaj z nami

ja tez bardzo bardzo slicznie poprosze
aslonce@interia.pl

u mnie wychodzi ok 2000 tys za kamrzyste i fotografa na calym slubie i weselu, do tego dochodzi dwa razy plener bo pierwszy ma byc grudniu jako taka randka przed slubem, teledysk, skrot calego slubu na czarno bialo jak w starym niemy filmie i cos tam jeszcze

u nas nikt sie nie wtraca ja sie ewentualnie doradzam mamy ale nikt nam nie mowi co i jak

a ja wstalam niedawno a wczoraj sie bawilam w sniegu o polnocy super widoki jeszcze w londynie nie moglam przegapic takiej okazji nio a dzisiaj katare spowrotem oto jedna mala fotka
sliczna pogode macie
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:51   #1702
śliweńka
Zakorzenienie

nawiązywałyście do kamerzystów i fotografów

ja płacę za fotografa 700zł za 70zdjęć 35 w kościele orientacyjnie choć może być mniej i 35 w plenerze do tego trzeba będzie doliczyć zapewne album

a kamerzysty nie będziemy mieć jakoś z TŻ tak stwierdziliśmy niby to jedyny dzien w życiu teściowa jak zwykle fuczy że jak to tak i twierdzi że znajdzie kamerzyste miesiąc wcześniej (bo wg niech fotografa my za szybko rezerwowaliśmy) niech sobie szuka chyba wujka jakiegoś

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 12:55   #1703
Daysy85
Zakorzenienie

Nie no już mnie szlag trafia!
Wykończę się dopiero 13!!!!!!

Jeżeli chodzi o moich rodziców to mój tato wcale nie zabiera głosu a jeżeli chodzi o moją mame to... jak chce się cos zapytać powiedzieć jej to się na mnie drze i mówi że mam tyle czasu a ja sie tym tak zajmuję jak by miesiąc mi został do ślubu, wciąż słyszę że nie damy sobie rady tyle pieniędzy i w ogole...

Tylko mnie jest wtedy bardzo przykro bo ja się staram jak mogę kasę odkładam jak się tylko da... a ona mówi "po co z tym do mnie przychodzisz jak i tak zrobisz po swojemu", "do slubu to my Cie z wariatkowa przywieziemy bo tu już hopla masz"
Tylko, że ja nic takiego nie robię. Mam salę , kamerzystę, DJ i tyle ... a tu niektóre z Was mówiły że już sukienki przymierzały...

Mama TŻ jak juz pisałam kiedyś za wiele do powiedzenia nie ma... poza tym ciągle o cos go szantażowała, że nie przyjdzie do będzie Dj a nie orkiestra... więc Tż jej powedział... "To nie przychodź łaski nie rób!
Wcześniej też pisałam jakie tam są relację między nimi...

Jesteśmy sami z tym co robimy i w sumie to dobrze...
Stary 2008-10-29, 12:55   #1704
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzialenka to u mnie odwrtonie, rodzice placa na uroczystosc a my za dodatki wszelkiego rodzaju, ale i tak wychodza z zalozenia , ze ich zdanie jest najlepsze!
Jednego Ci jeszcze zazdroszcze tego "no i jesli chodzi o gosci, jak kogos z rodziny nie lubie to mam powiedziała "nie zapraszaj"" U mnie to nigdy nie przejdzie, bo przeciez co ludzie powiedza
a ja to nawet zastosowałam poprostu nie zapraszam tych co ich nie lubie i mam to gdzies ze to bliska rodzina. mam zamiar sie bawic na weselu z osobami które lubie a skoro tamtych nie darze sympatia to mi wisi czy beda cos gadac czy sie obraza
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nawiązywałyście do kamerzystów i fotografów

ja płacę za fotografa 700zł za 70zdjęć 35 w kościele orientacyjnie choć może być mniej i 35 w plenerze do tego trzeba będzie doliczyć zapewne album

70 zdjec to troche mało
my mamy miec conajmiej 700 (do tego iles w albumie a reszta na prezentacji multimedialnej i na płytce do wywołania
a kamerzysty nie będziemy mieć jakoś z TŻ tak stwierdziliśmy niby to jedyny dzien w życiu teściowa jak zwykle fuczy że jak to tak i twierdzi że znajdzie kamerzyste miesiąc wcześniej (bo wg niech fotografa my za szybko rezerwowaliśmy) niech sobie szuka chyba wujka jakiegoś

Stary 2008-10-29, 13:00   #1705
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Daysy, Iza to ja Cie rozumiem, choc u mnie rodzice wychodza z zalozenia, ze trzeba sie pokazac ehhhh szkoda gadac...
Sliwinko, to foto bedziecie miec tylko nauroczystosci zaslubin i plener bez wesela, tak??
Ja , jak slysze te ceny to zastanawiam sie, czy przypadkiem stolica marzy sobie nie narzuca
Wy macie jakos tak zglednie tanio i to jeszcze fuuulll opcje, a u mnie sie cenia za kam i foto ponad 4 tysiaki...
Sas , Moniczko to jeszcze nie sniezyk sie zapalaliscie Widzisz, jak my dobrze w Polsce mamy, u nas jeszcze nie pada
Madzialenko, wiesz mi to tez wisi, ale rodzicom nie bardzo, wiec ciagle slysze, ze to oni placa i trzeba ich zaprosic i tak w kolko...

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2008-10-29 o 13:01
Stary 2008-10-29, 13:07   #1706
agnusek22
Wtajemniczenie

Nie ma zajęć ;/ jechałam na darmo...grrr

Jeśli chodzi o rodziców i teściów, to pytamy ich o zdanie i radzimy się w różnych kwestiach, ale póki co wszelkie decyzje podejmowalismy samodzielnie. Zobaczymy co będzie dalej, bo moja teściowa to świetna kobieta i już traktuję ją jak drugą mamę, ale bywa upierdliwa i lubi stawiac na swoim

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2008-10-29, 13:07   #1707
Daysy85
Zakorzenienie

Mam pytanie... czy z nudów mozana umrzeć?
Bo jeżeli tak to ja już to zrobiłam!!!!!
Stary 2008-10-29, 13:08   #1708
skorpionica86
Przyczajenie

Smile Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Witajcie... ja biorę ślub 20 czerwca 2009 Pozdrawiam wszystkie przyszłe PANNY MŁODE...
skorpionica86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-29, 13:10   #1709
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez sie nudze. własnie zaczełam oglądac suknie slubne moze cos w koncu mnie powali na kolana

Stary 2008-10-29, 13:11   #1710
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Można

Cytat:
Napisane przez skorpionica86 Pokaż wiadomość
Witajcie... ja biorę ślub 20 czerwca 2009 Pozdrawiam wszystkie przyszłe PANNY MŁODE...
witaj

Zawsze będę wierzyć...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości