Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-30, 13:05   #1951
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny pozwole sobie na chwile zmienić temat chodzi mi o podziękowania dla rodziców. wynalazłam tu niedawno link z albumem dla rodziców i chce też zrobić takie coś nawet oglądałam już tajie albumy u fotografów zeby tam można było wklejać zdjęcia i ceny są nawet przystępne bo taki 40stron kosztuje w granicach 20-25zł a Wy co o tym myślicie?? bo ja myślałam ze zrobimy piorenke dla rodziców, i wręczymy im kosze z kwiatami a w tych koszach byłyby też te albumy
Ja jestem w trakcie robienia. Mam juz 5 stron. Podziekowania, o slubie naszych rodzicow, o naszych narodzinach, strona z dedykacja dla mamy i dla taty. Na kazdej stronie jest delikatny ornament, wiersze i sentencje. Do tego reperuje stare zdjecia. Calość wydrukujemy na jakims sztywnym papierze i oddamy do inroligarora, zeby nam oblozyl w skoropodobna okladkę i najlepiej coś wytloczyl, Tylko nie wiem czy sie da? Jesli nie do zrobie jakas ozdobe, gdzies na wizazu, znalazlam obrawiony w drewniana okladke taki album, ale gdzies mi umknal ten link.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 13:12   #1952
Daysy85
Zakorzenienie

Hmm ja to tez z wielką chcęcią bym chciała zrobić taki album... ale niestety mam TŻ porwała swoej zdjęcia ze ślubu i wszystkie te na których był ojciec TŻ... on popełnił samobnójstwo a ona tak się wściekła że to zrobił i porwała wszystko!!!!
Więc nawet gdyby były jakieś zdjęcia z nim to raczej nie sądze żeby było jej miło gdyby dostała taki album... co innego moi rodzice , więc może dla nich zrobię... poza tym tak ja wcześniej pisałam TŻ raczej nie ma za co dziękować swojej matce ... no chyba tylko za to że go urodziła...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 13:19   #1953
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Jeszcze rok temu byłyśmy na ich miejscu. A ja już jestem zaręczona od prawie 2 lat strasznie czas szybko leci.
ja tez !! w grudniu bedzie 2 lata

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość

cudny konik Szkoda tylko, ze mu obcięli grzywę, chociaż taki jeżyk też ma swój urok

A ja dzisiaj kompletnie zmokłam w czasie jazdy a do tego zaliczyłam swój pierwszy w życiu upadek z konia... wszystko mnie teraz boli

oj wiem co to za bol
bo tez juz 1 raz spadlam

jutro o 16:00 jedziemy
juz nie moge sie doczekac

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
pysznie wyglada ale my ze strippi niedawno prawie cala pizze zjadlysmy i ja sie teraz ryszyc nie moge az mi niedobrze z przejedzenia
boze ja tez nie moglam sie ruszac a co najlepsze ze mam sie odchudzac

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

strippi, powodzenia w kupnie konika
dziekuje to juz jutro

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Mala, możemy się zamienić, ja bym chciała schudnąć do ślubu 5kg. Ale już od listopada będę chdziła na aeobik 3 razy w tyg I koniecznie muszę ograniczyć słodycze, oj cięzko bedzie...
no dokladnie...ja moge oddac 10kg !

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Dopiero wczoraj byłam mierzyć sukienki. I chyba znalazłam tą jedyną była mierzona jako pierwsza ale dla pewności przymierzyłam jeszcze 6 sukienek. Najpierw mierzyłam ecri bo nie było białej i już mi się bardzo spodobała , ale poszłam do drugiego salonu tej firmy i przymierzyłam białą i się zakochałam. Po za tym była przeceniona z 2600 na 1600 także chyba to ta . Bardzo ładna i waży dziewczyny 1,20 kg była tak lecutka że nawet nie czułam że ją mam na sobie zresztą czułam się jak księżniczka bardzo wygodna i czułam się w biej bardzo wygodnie.
wow no to graTUlacje !!
ja za 2 miesiace ide po swoja

witaj z nami

Cytat:
a oto moja bratanica
boska jest !!!!

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny pozwole sobie na chwile zmienić temat chodzi mi o podziękowania dla rodziców. wynalazłam tu niedawno link z albumem dla rodziców i chce też zrobić takie coś nawet oglądałam już tajie albumy u fotografów zeby tam można było wklejać zdjęcia i ceny są nawet przystępne bo taki 40stron kosztuje w granicach 20-25zł a Wy co o tym myślicie?? bo ja myślałam ze zrobimy piorenke dla rodziców, i wręczymy im kosze z kwiatami a w tych koszach byłyby też te albumy
ja zrobilam takie albumy

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość

Krój podobny tylko inaczej ten tiul i jest i cała biała ma podpięcie tiulu delikatnie z boku chociaż gorset podobna koronka ale biała, wiązana na szyję na takich cieniutkich sznureczkach z tyłu na krzyż. Mniej więcej podobna krojem
cudna suknia musi byc
Stary 2008-10-30, 13:21   #1954
san_g
Zadomowienie

album dla rodzicow tez chce zrobic-narazie w planach mam kupno samych albumow,potem zebranie materialow i na koncu sklecenie tego w calosc.musze wyciagnac zdjecia tak zeby sie nikt nie zorientowal po co mi one sa:P:P:P

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 13:21   #1955
harlemgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ostatnio widziałam program o dobieraniu kroju sukni do figury. Były tam różne panny młode, szczupłe, grubsze, niskie...
apropo dekoltu i dużych piersi- stylistka doradzała, żeby wybrać dekolt w kształcie serca (z rowkiem). Podobno ślicznie modeluje biust i uwypukla piersi tak że są na swoim miejscu Podkreślajmy to co mamy najlepszego (no chyba że któraś tu się wstydzi kobiecości... ). Ja mam mały biust, a też chciałam własnie w kształcie serca
I moze to jest pomysl gold-fish..? Masz moze gdzies jakies fotki z przykladem takich sukien? Ja tam moj biust bardzo lubie , ale czasem potrafi sprawic troche klopotu..
harlemgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 13:28   #1956
harlemgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Hmm ja to tez z wielką chcęcią bym chciała zrobić taki album... ale niestety mam TŻ porwała swoej zdjęcia ze ślubu i wszystkie te na których był ojciec TŻ... on popełnił samobnójstwo a ona tak się wściekła że to zrobił i porwała wszystko!!!!
Więc nawet gdyby były jakieś zdjęcia z nim to raczej nie sądze żeby było jej miło gdyby dostała taki album... co innego moi rodzice , więc może dla nich zrobię... poza tym tak ja wcześniej pisałam TŻ raczej nie ma za co dziękować swojej matce ... no chyba tylko za to że go urodziła...
Daysy85 to moze rzeczywiscie darowac sobie.. chociaz uwazam, ze taki symboliczny albumik, w ktorym glownym bohaterami bedziecie Wy - Ty i TZ, moglby jej sprawic wiele radosci.. W takim dniu moze warto wzniesc sie ponad wszystkie zale.. W koncu to Twoja przyszla tesciowa, a to ze w koncu dzieki niej jest z Toba jej syn to juz duzo.. Przyznaj?
Stary 2008-10-30, 13:33   #1957
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harlemgirl Pokaż wiadomość
Daysy85 to moze rzeczywiscie darowac sobie.. chociaz uwazam, ze taki symboliczny albumik, w ktorym glownym bohaterami bedziecie Wy - Ty i TZ, moglby jej sprawic wiele radosci.. W takim dniu moze warto wzniesc sie ponad wszystkie zale.. W koncu to Twoja przyszla tesciowa, a to ze w koncu dzieki niej jest z Toba jej syn to juz duzo.. Przyznaj?
Tak wiem że dzieki niej... ale jak na to patrze jak mu spierd...liła życie i jaka ona jest beznadziejna to mnie szlag tarfia.
Wiesz co ja wiem że powinnam miec do niej szacunek ale niestety...
Przykro mi to pisać...
Poza tym to jest taki człowiek, który nigdy nie będzie dojrzały społecznie i psychicznie.
Kiedyś TŻ z przekąsem zapytał czy cieszę się z takiej teściowej, a ja mu na to czy chciałby z nią zostawić swoje dziecko na pół godziny a on mi powiedział, że nawet na minutę NIE!!!!
Temat się skończył...
Wiesz nie każdy ma takie szczęście mieć "normalnych" rodziców.
Stary 2008-10-30, 13:45   #1958
harlemgirl
Raczkowanie

Cytat:
Tak wiem że dzieki niej... ale jak na to patrze jak mu spierd...liła życie i jaka ona jest beznadziejna to mnie szlag tarfia.
Wiesz co ja wiem że powinnam miec do niej szacunek ale niestety...
Przykro mi to pisać...
Poza tym to jest taki człowiek, który nigdy nie będzie dojrzały społecznie i psychicznie.
Kiedyś TŻ z przekąsem zapytał czy cieszę się z takiej teściowej, a ja mu na to czy chciałby z nią zostawić swoje dziecko na pół godziny a on mi powiedział, że nawet na minutę NIE!!!!
Temat się skończył...
Wiesz nie każdy ma takie szczęście mieć "normalnych" rodziców.
ech no rzeczywiscie niewesolo, nie zazdroszcze Ci... ale najwazniejsze zebyscie Wy byli szczesliwi, na szczescie to nie z rodzicami sie spedza zycie a Wasza milosc poradzi sobie ze wszystkim!
Stary 2008-10-30, 13:52   #1959
Daysy85
Zakorzenienie

niby nie z nią ... ja namawiam TŻ do wyprowadzki do sąsiedniego miasta mniejszego gdzie za połowę ceny kupimy 3 pokojowie mieszkanie w dobrym stanie, tyle że z praca mógły być trochę problem ale i tak chcemy otworzyć coś swojego... Ale on się upiera że tu z Kielcach.
Więc jeżeli będziemy tu to już sobie wyobrażam jak częstym gościem będzie u nas ... ona nawet nic nie umie ugotować , więc podejrzewam że chciała by się do nas załapywać...
Poza tym to jest osoba która świetnie potrafi wykorzytać sytuację do własnych celów... zresztą to nie tamat na forum...
Poprostu jej nie cierpię i przez to jej zachowanie i w ogóle całą jej osobę to już chyba ze 3 lata do TŻ nie przychodzę a jeżeli już muszę po coś przyjść to wtedy kiedy jej nie ma!

Może tyle jeszce dodam że ona ma 50 lat a zachowuję się jak by miała 15!

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-10-30 o 13:54
Stary 2008-10-30, 13:56   #1960
agus87
Zakorzenienie

my w grudniu a dokladnie 24 bedziemy miec rocznice zareczyn
Stary 2008-10-30, 14:00   #1961
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
album dla rodzicow tez chce zrobic-narazie w planach mam kupno samych albumow,potem zebranie materialow i na koncu sklecenie tego w calosc.musze wyciagnac zdjecia tak zeby sie nikt nie zorientowal po co mi one sa:P:P:P
no mi to troszku zajelo..
skonczylam calkowicie robic album dla moich rodzicow...a dla tż ---jest juz na wykonczeniu
Stary 2008-10-30, 14:01   #1962
Daysy85
Zakorzenienie

No to strippi pkaż nam efekty
Stary 2008-10-30, 14:05   #1963
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

A my dziś z Tżtem byliśmy na targu i kupiliśmy sobie nową pościel Rozgladamy sie tez za nowym lozkiem, bo stare Tżta nie przewidywalo ze kiedys beda na nim spaly 2 osoby i teraz sie gnieciemy. W dodatku juz sie troche rozwala i strasznie twarde jest Tylko mamy problem bo mamy malutki pokoik i takie lozko jakie chcemy zajmie nam prawie caly pokoj ;/ A nie chcemy kupowac tapczanu tylko po to zeby byl bo i tak mamy zamiar tu pomieszkac moze z rok, dwa, a potem sie wyprowadzic i juz miec loze takie jak nam sie podoba heheh

A ja dzis na nocke do pracy ide Nie chce mi sie tak ze szok kurde jakiegos dola mam ostatnio, w tej pracy mi sie niezbyt podoba ale tez nie moge sie zmobilizowac zeby szukac innej ;/ Ehhh jesienna deprecha chyba

04.11 i 05.11 mam wolne i jade do bielska przymierzac suknie huuurra nie moge sie doczekac

A co do albumu to my tez robimy taki album ale idzie nam to jak po grudzie hehehe Moze jak juz wreszcie bedziemy mieli neta w naszym pokoju to ruszymy z kopyta
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 14:10   #1964
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja też w pewnym momencie byłam załamana, zdezorientowana mierzeniem tych sukienek.
Najbardziej załamana byłam w momencie, gdy wybrałam sobie z katalogów jakieś suknie, a niestety na przymiarce okazywało się, że wyglądam w nich okropnie albo, że są ciężkie.
A akurat tą suknię, którą wybrałam zauważyłam gdy tylko weszłam do salonu. Od razu mi się oko zaświeciło na jej widok (na katalogowym zdjęciu suknia nie zachwyca). No i spodobała mi się, ale że była to moja pierwasza przymiarka, to wiadomo, chciałam pomierzyć więcej, żeby mieć jakieś porównanie...
Byłam w kilku innych salonach, mierzyłam kilkanaście innych sukni i jakoś w żadnej nie czułam się tak komfortowo jak w tej

Najpierw chciałam szyć suknię na wzór... ale z obawy, że wiadomo, nie uszyją dokładnie tak samo, z takiej samej koronki itp. zdecydowałam się na zakup sukni używanej.

piękna suknia ja na razie zorientuje się jakie ceny co gdzie i za ile a jeśli w komisie znajdę tą jedyną to nie zawaham się kupić używanej

Cytat:
a oto moja bratanica
pikna!!

Cytat:
Mnie to się instynk 2 lata temu włączył jak zaczęłam się opeikować córką u znajomych , która miala wtedy 3 latka
Normalnie od tej pory to mnie tak skręca że szok... ale cóż muszę jeszcze czekać...
mi sie włączał instynkt ale już mi przechodzi

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
my w grudniu a dokladnie 24 bedziemy miec rocznice zareczyn
ja będę miec dwa lata od zaręczyn 13 lutego a tydzień po ślubie będziemy ze sobą już 6 lat ach jak to minęło

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 14:14   #1965
Daysy85
Zakorzenienie

Hmm ...18 grudnia będę 5 i poł roku z moim TŻ a po ślubie to juz ponad 6 lat!
Stary 2008-10-30, 14:18   #1966
dominda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no mi to troszku zajelo..
skonczylam calkowicie robic album dla moich rodzicow...a dla tż ---jest juz na wykonczeniu
Pochwal sie Prosimy!!!!

A ja w kwietniu będe razem z moim TŻ 6 lat A po slubie 6,5

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 14:24   #1967
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No to strippi pkaż nam efekty
Cytat:
Napisane przez dominda Pokaż wiadomość
Pochwal sie Prosimy!!!!
no juz wklejalam

jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01710.jpg (57,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01711.jpg (43,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01706.jpg (46,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01708.jpg (25,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01713.jpg (37,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01696.jpg (42,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-10-30, 14:25   #1968
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Pochwal sie Prosimy!!!!

A ja w kwietniu będe razem z moim TŻ 6 lat A po slubie 6,5
Strippi pokazywala swoj album juz w poprzednim watku-super jej wyszedl

edit:Strippi uprzedzilas mnie hehe super ten album,musze zaczac swoj obmyslac

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png

Edytowane przez san_g
Czas edycji: 2008-10-30 o 14:27
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 14:27   #1969
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Strippi pokazywala swoj album juz w poprzednim watku-super jej wyszedl
zdjecia sa kiepskiej jakosci...bo robilam zepsutym aparatem

to zdjecie co sa przyblizone obraczki to powinno byc biale i srebrrne obraczki a wyszlo jakos takie rozowawe
Stary 2008-10-30, 14:29   #1970
Daysy85
Zakorzenienie

Bardzo fajnie
Jednak takie rękodzieło bardziej ucieszy rodziców bo włożyłaś w to swoją pracę, czas itd...
kosz z podarkami też jest fajny, ale album taki , który ktos zrobi własnoręcznie jest najabrdziej oryginalny i niepowtarzalny...
Stary 2008-10-30, 14:37   #1971
dominda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no juz wklejalam

jeszcze raz

Bardzo fajny Tez juz w głowie sobie planuje jak go zrobic

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 14:40   #1972
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

kto zna kodeks pracy??
konkretnie chodzi mi o
umowę na czas określony.

W umowie ( mojej bliskiej osoby ) jest 2 tygodniowe wypowiedzenie

....niestety dzisiaj została ta osoba poinformowana ze nie przedłużają jej umowy....
i to był jej ostatni dzień pracy.

czy tak można??
Stary 2008-10-30, 14:44   #1973
Daysy85
Zakorzenienie

Jeżeli to była umowa na czas określony to znaczy że do konkretnego dnia.
a 2 tyg. wypowiedzenie dotyczy osoby zatrudnionej żeby poinformowała pracodawcę 2 tyg wcześniej że chce odejść.
Ja tak miałam....
Stary 2008-10-30, 14:46   #1974
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Bardzo fajnie
Jednak takie rękodzieło bardziej ucieszy rodziców bo włożyłaś w to swoją pracę, czas itd...
kosz z podarkami też jest fajny, ale album taki , który ktos zrobi własnoręcznie jest najabrdziej oryginalny i niepowtarzalny...
Cytat:
Bardzo fajny Tez juz w głowie sobie planuje jak go zrobic

dziekuje

my zamierzamy jeszcze kwiaty dac
i puchary
Stary 2008-10-30, 14:50   #1975
ania20m
Wtajemniczenie

No to ja uciekam do domku paapaa dziewczynki do jutra

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 14:56   #1976
śliweńka
Zakorzenienie

ja tez tak miałam że 2 tyg wypowiedzenia to jest jakbym ja chciała się zwolnić a to że umowa się kończy to nie znaczy że pracodawca miał poinformować 2 tyg wcześniej

ja miałam przypadek że zapytałam czy mi przedłużą już dwa tyg wcześniej później 3 dni wcześniej dla upewnienia aż w ostatni dzień że nie bo pani dyrektor stwierdziła że nie i koniec tak postąpiono z moimi wszystkimi koleżankami z którymi tam pracowałam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2008-10-30 o 15:00
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 15:04   #1977
alizot
Raczkowanie

5 stron do nadrobienia to nic strasznego! Ja mam do nadrobienia 24 a nie było mnie od weekendu. Mam strasznie dużo roboty ostatnio. Zwolnijcie nie jestem na bieżąco Gaduły! Miłego dnia życzę, czytam dalej
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 15:05   #1978
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja tez tak miałam że 2 tyg wypowiedzenia to jest jakbym ja chciała się zwolnić a to że umowa się kończy to nie znaczy że pracodawca miał poinformować 2 tyg wcześniej

ja miałam przypadek że zapytałam czy mi przedłużą już dwa tyg wcześniej później 3 dni wcześniej dla upewnienia aż w ostatni dzień że nie bo pani dyrektor stwierdziła że nie i koniec tak postąpiono z moimi wszystkimi koleżankami z którymi tam pracowałam
yhym rozumiem

a czy np nie moze ta osoba pojsc na chorobowe 2 tyg jeszcze?
Stary 2008-10-30, 15:08   #1979
Daysy85
Zakorzenienie

wiesz że ja miałam tak samo pytałam 2 tyg wczesniej czy mi przedłuzy umowę Czcigodna Pani Kier że się jeszce nie zstanowiła...
Nawet w ostatnim dniu mi nic nie powiedziała tylko dzień po chyba... w moje urodziny!!!!
Ze jednak nie bo coś tam... tylko ja wiedziałam dobrze co to "cos tam " znaczy...
Poprostu dzieczyna dzięki mnie zrobiła sobie urlop... najpierw się zwolniła na 2 miesiące a potem przyszła jak mi umowy nie przedłuzyli... gdybym wiedziała że tak się stanie to już bym miała inną lepszą pracę tylko trochę od odmu... na mieście!

Co do tego chorobowego to jeżeli to umowa próbna to nie mozna iść na L4

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-10-30 o 15:10
Stary 2008-10-30, 15:11   #1980
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
piękna suknia ja na razie zorientuje się jakie ceny co gdzie i za ile a jeśli w komisie znajdę tą jedyną to nie zawaham się kupić używanej
Wiecie co, normalnie mam dylemat

Znalazłam w necie na jakimś komisie ślubnym ogłoszenie, że kobietka chce sprzedać suknię... Oczywiście cena jest bardzo przystępna. Kontaktowałam się z krawcową czy da radę przerobić tą suknię na moje wymiary. Ogólnie nie będzie problemu ze skróceniem, ale może być z biustem.
Umówiłam się ze sprzedającą, że kupię suknię, pójdę do krawcowej, a w razie gdyby nie udało się jej na mnie przerobić, to zwrócę suknię.
I tu jest problem.
Sprzedająca upiera się, żebym jej wysłała pieniądze, potem ona mi prześle suknię. A w przypadku gdyby suknia nie pasowała, to ja mam jej oddać suknię, po czym ona odda kasę...
Zaproponowałam jej, aby w drugim przypadku to ona oddała mi pieniądze po czym ja odesłałabym suknię, ale kategorycznie odmawia. Nawet napisała, że mogłabym użyć suknię w któryś weekend na swój ślub (!!!) i oddać jej użytą. Dlatego ona chce najpierw sprawdzić, czy suknia nie jest brudna, poniszczona i wtedy mi odda kasę.
Rozumiem jej obawy, ale przecież jak jej oddam suknię, to jaką mam pewność, że mi odda kasę?
Zaproponowałam opcję kurierem za pobraniem z opcją sprawdzenia zawartości przesyłki, ale odmówiła (bo i tak najpierw trzeba zapłacić a dopiero potem sprawdzić przesyłkę, kurier nie odda kasy a reklamację trzeba załatwiać u wysyłającego towar).

I co ja mam zrobić?
Również się boję, że zostanę bez kasy i sukni...

Poradźcie coś.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości