|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
no wlasnie mi tez cm w ciagu 6dni dosc znacznie spadly... w nawiasie podalam wymiary z 24.10, natomiast poza nawiasem są wymiary z dzisiaj
Waga (68,7) – 67,4. Talia (76) – 73, Pod pępkiem (89) – 86, biodra (99) – 98, udo bez zmian (54) – 54, łydka (35) - 34 |
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje! i oby tak dalej
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje... oby oby
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziekuje co by nie zapeszyc ![]() Nasunęło mi sie takie pytanie, z tego co wyczytałam, to najwazniejszy jest IG, zeby nie jesc produktów powyzej 60, dobrze zrozumiala. Jest jakis limit? Nie wiem, mozna zjesc tyle i tyle? Mam nadzieje, ze wieci o co mi chodzi, bo nie bardzo wiem jak to wyrazić
|
|
|
|
|
#1985 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W necie jest mnóstwo materiałów odnośnie diety: http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/ http://southbeach.c10.pl/ więc można się obejść bez książek, ale jeżeli bardzo Ci zależy : http://www.empik.com/wyszukiwarka/wy...p.mainSearchId ja z tych poleccam podstawową książkę "Dieta South Beach" i ew. przewodnik co do książek kucharskich, to więcej ciekawszych przepisów znajdziesz w internecie, wiem bo sama mam jedną i z niej nie korzystam Cytat:
![]() no buziaki i milego dnia Wam życzę! piękna pogoda i mam znakomity humor! edit: Scio - nie ma limitów jedzeniowych, masz tak jeść, żeby nie chodzić głodna, czyli najadać się. Najlepiej 5 posiłków -- oczywiście jedzonko zgodne z daną fazą
Edytowane przez asiol Czas edycji: 2008-10-30 o 12:20 Powód: odp. scio |
|||
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
a ja moze nie po calej pierwszej fazie, ale chyba tak w poniedzialek sie zważę
|
|
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
widze , ze sporo przyszłych żon wsrod nas, ja juz po
tak to jest ze kobietki przed tym Wielkim Dniem szaleja z dbaniem o siebie a i tak same kg leca przed ślubem, adrenalinka, adrenalinka![]() ahhhaaa, jest juz południe, a do mnie nie zakradł sie żaden słodki kusiciel
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
zanim mi kg zleca przed slubem to marzy mi sie jakis ludzki rozmiar sukni, która wybieram juz w marcu
hmmm
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje ![]() jak tylko wroce do domu poszukam sobie przepisów, bo juz mniej wiecej wiem o co chodzi ![]() Mam tylko jeszcze kilka pytań: 1. jak to jest z ryzem, bialy zabroniony, a brązowy? dziki? wyczytalam ze brazowy ma IG 50. dokladnie chodzi mi o takie krazki ryzowe, ktorymi moglabym zastapic chlebek? wyczytalam ze mozna, innym razem ze nie mozna. 2. A jogurty? owocowych w pierwszej fazie nie mozna, a naturalne, bo tez spotkalam sie ze sprzecznymi opiniami. 3. Musli (jestem uzalezniona od musli ) mozna czy nie, hmm... po zastanowieniu domyslam sie, ze kupne (a ja najbardziej lubie nestle fitness) maja cukier, czyli odpada.Na razie to tyle mi przyszlo do glowy, mam ndzieje, ze jesli bede miec jeszcze jakies watpliwosci to mi pomozecie ![]() Paooolkaa --> kolezanka wczoraj wyciagnela mnie na mierzenie kiecek - i to mnie zmotywowało, tam do mierzenia same 38, w ktory ja od dawna sie nie mieszcze (nosze 42)
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2008-10-30 o 12:51 |
||
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
ja mam zamiar wcisnąc sie w 36 który jeszcze 4 m-ce temu nosilam
![]() wlasnie wcinam moja awaryją zupke paprykową. jestem okrutnie glodna, to chyba przez ta pogodę brzydką. pada i jest zimno wrrrr
israel boycott ... www.viva-palestyna.pl Jestem Twoją klątwą i przekleństwem niedokończoną przyjemnością przegryziona wargą do krwi poszukuje zapachów: Serge Lutens Edytowane przez paooolka23 Czas edycji: 2008-10-30 o 13:37 |
|
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Scio : Witaj na plaży ![]() Bassienkaw : Gratuluję sukcesów, oby tak dalej ! Ja dzisiaj też weszłam na wagę, która pokazała mi 61,5 kg, z czego jestem niezmiernie zadowolona Za mną już wieśniak, omlet z szynką i porcja sałatki z tuńczyka Pewnie będę ją jadła jeszcze raz, bo zrobiłam więcej . Dodałam do niej majonez normalny, był w składzie niestety cukier Ale chyba nie ma majonezu bez cukru, przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Nie orientujecie sie ?
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dark co do majonezu to dziewczyny pisały, ze najlepiej robić samemu MAJONEZ składniki
p.s.dziś idęna zakupy z mężem zobaczę i istnieje majonez bez cukru ? Hellmanns ma w 15ml = łyżka stołowa 0,5g to chyba nie tak dużo ?A co do kawy to ja piję naturalną kawę świeżo zmieloną z expresu dodaję do niej odrobinę mocno spienionego mleka 0,5 %, posypuję mielonym cynamonem pycha......i nawet nie brakuje mi już w niej cukru
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-10-30 o 15:58 |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, oby tak dalej
przede mna już w sumie ostatnia prosta
|
|
|
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
ja mam dzis dzien zalamki ![]() lapie mnie jakies chorobsko,w zadnych ubraniach nie wygladam dobrze,trace nadzieje,ze jeszcze kiedys bede wygladac tak jak kiedys bo cwiczyc mi sie nie chce.w ogole nic mi sie ostatnio nie chce.jedyna aktywnosc to spacer z synkiem.a dzis to pewnie nawet tego nie bedzie.a i jeszcze na domiar zlego znowu zgrzeszylam-z powodu choroby zrobilam sobie goracy rumianek a do tego zjadlam pare herbatnikow.nie ma to jak pierwsza faza bez weglowodanow,heh. slodkie tak za mna chodzi,ze hej........
|
|
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to mało..by oczekiwać Bóg wie czego, dlatego ja od słodyczy trzymam sięz dala, nie kupuje nawet do domu Następnym razem jak będziesz miała ochotę na coś słodkiego to zjedz pomidora, albo papryke... w ostateczności możesz zrobić sobie filizankę mleka 0,5% z ciemnym nieslodzonym cacao...........mi to pomaga Trzymam kciuki
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje pysiamn za slowa otuchy
![]() ja tez slopdyczy nie kupuje ale w domu ZAWSZE sa bo tz jest strasznym lasuchem.najlepsze jest to,ze przed ciaza nie ciegnelo mnie do slodkiego wcale.w ciazy i po zmienilo sie diametralnie.kocham ciasta,ciasteczka,czekola dki,batoniki,rafaello i bym tak mogla wymieniac i wymieniac............... zdaje sobie,ze gdybym zaczela cwiczyc to pewnie sprawnie z kg by6 mi poszlo.nie umiem sie zmobilizowac a przed ciaza tbylam bardzo aktywna..moze to przez to,ze mam mase rozstapow.czasm mysle:"co z tego,ze schudne jak i tak w bikini czy krotkiej bluzeczce nigdy sie nie pokaze.wl;asnie przez te krechy" .ale i tak chce schudnac.jest szansa,ze w ubrania przedciazowe wejde ![]() wiem,ze jesli chce to potrafie |
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za mną 11kg od ciąży w ciąży przytyłam 14 kg więc jeszcze 3 i będę jak przed ciażą, niestety i wtedy byłam mega słoniem więc daleka jeszcze droga przedemną ![]() ps więc chyba zapuszczę tu korzenie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-10-30 o 16:02 |
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziwczyny
witam nowa kolezanke u mnie narazie obylo sie bez grzechow chociaz przed chwila naszla mnie mysl"zrobie 100brzuszkow to bede mogla zjesc czekoladke"ale weszlam na wage i pokazala jakos 77,cos tam.wiem ze po obiedzie i jeszcze wypilam ponad 0,5 litra wody przed wejsciem na nai no ale i tak widac ze nie dosc ze nei schudlam[trudno sie dziwic po 2 ostatnich dniach]to jeszcze pewnie przytulam.wiec koncze pisac tego posta i zamiast sie ukac na jutrzejsze kartkowki i spr to bede robic brzuszki na nauke bedzie czas w lozeczku hihihi
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie załamujcie się!!! Trzymajmy sie razem a będzie miodzio! Ja właśnie wracam z masażu i pani mi powiedziała, że kręgosłup boli od nadwagi
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem, apropo ważenia się... ja np wchodząc w samym szlafroku ważę o 0,7kg więcej... w jeansach, i grubszym sweterku ok 1-1,5kg więcej... to tak apropo wypowiedzi zielonejmorelki. No i na wieczór waży się ok 0,5-1kg więcej niż rano.
Pysiamn: ja z całego serca wierzę, że ci się uda przynajmniej ta pierwsza granica, wiesz która... nie chce mówić, głośno bo nie wiem czy sobie życzysz... ale żeby coś znikło wierzę w to, wierzę ![]() A ja siedzę, wróciłam właśnie z zakupów, kupiłam sobie urządzenie wielofunkcyjne w biedronce, takie do szatkowania, mieszania, siekania itd... na pewno mi się teraz przyda. Mąż śpi,bo po nocce usnął dopiero po 11, nie umiał wcześniej, bardzo się meczył, a dziś znowu na noc... mała śpi... a ja myślę co by tu jutro zjeść ![]() Dzisiaj rano zapiekanka z brokułów, została mi z wczoraj... pychotka, dodałam trochę łososia wędzonego i rewelacja. W pracy jogurt naturalny plus pół papryki, potem drugi posiłek w pracy to puszka tuńczyka w sosie własnym i drugie pół papryki do tego. W domu po pracy ok 16 zjadłam resztkę zapiekanki z brokułów, i masakra nadal jestem pełna... a wieczorem może zjem jajko jakieś czy coś
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
zgrzeszyłam cappucino w kawiarni
ale nie zaluje bo byłam na spotkaniu z fotografem, którego wybrałam na sesje slubna sprawilo mi to wielka przyjemnosc, jego fotki i pyszne cappucino
|
#2002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj podjadłam czekoladę ... gorzką na szczęście. Ale w umiarkowanej ilości, w porę się opamiętałam Latte też było oczywiście, ale przepisowe. W ogóle dzisiaj coś za mną chodzi od rana, i muszę uważać żeby mi coś słodkiego w ręce nie wpadło bo będzie dramat...
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mam prosbe, moglybycie odpowiedziec na moje pytania, ktore umiescilam kilka postów wyzej?
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jogurtu owocowe wyrzucamy[chyba wszystkie a przynajmniej wiekszosc ma cukier wiec jak co to lepiej dodac owoce do naturalnego ]a naturalne mozna juz na 1 fazie ale lepiej nie czesciej niz 2Xdziennie nabial jescmusli kupne tez ma cukier raczej wiec niee ale mozna od 2 fazy otreby pszenne owsiane platki owsiane mozna do tego dodac suszone owoce i musli gotowe
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się chwalę moją córeńką... ma niecałe 10,5 miesiąca a patrzcie jak ładnie drepta
http://pl.youtube.com/watch?v=mcdweEdxUlA to mówiłam ja, dumna mama... |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
basiu ale ta twoja lucja wymiata
niedlugo bedzie mogl na olimpiadzie biegacja juz ide sie myc i te sprawy jutro znow do skzoly trza wstac.a weekend sie zbliza moze marzeniatko nas odwiedzi ![]() dobranoc
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie szykuję sobie na jutro rybkę... wyciągłam dwa płaty mintaja, takie mega duże... posypałam dużą ilością bazylii, słodkiej papryki, dodałam sera ricotta, dwie łyżki, dwie łyżeczki musztardy, wkroiłam trochę pora i papryki żółtej... wymieszałam i wstawiłąm do lodówki, a jak przyjdę jutro z pracy to sobie zrobię...
rano planuje jajeczniczkę jakąś... w pracy jako pierwszy posiłek zawijaski chyba, a potem to mam danio z warzywami |
|
|
|
#2008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaka wspaniała kawa ![]() ![]() ![]() niestety nie mam ekspresu do kawy..ale pije nescafe espresso z mleczkiem 0,5% i bardzo mi smakuje
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
||
|
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, słodziutką masz pociechę. Mam pytanko. pojawiło się nowe Danio z warzywami. Można je stosować w Sb? Nie zawiera cukru a co do tłuszczu to jutro się zorientuję. Pozdrawiam.
Edytowane przez Elfik333 Czas edycji: 2008-10-30 o 22:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

a ja musze juz sie zmiescic w maly rozmiar sukni slubnej

tak to jest ze kobietki przed tym Wielkim Dniem szaleja z dbaniem o siebie
...... ? 

Pewnie będę ją jadła jeszcze raz, bo zrobiłam więcej . Dodałam do niej majonez normalny, był w składzie niestety cukier 
?

70->69->68->67->66->65->64->