|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Kobietki a czy myślałyście już o tym,czy będziecie robić jakieś podziękowania dla rodziców w trakcie wesela?macie już jakieś pomysły na prezenty?
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam jeszcze o albumie od czasów jak byliśmy malutcy aż do ślubu
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się postaram wybrać do madonny popytac o ceny. W ogóle wiecie jak zrobili w Krakowie - sa dwa salony madonna, oddalone od siebie o kilkaset metrów, z tym, że w jednym jest pronovias a w drugim la sposa. Pewnie dlatego, że sa do siebie podobne i klientki za dużo pytań by zadawały![]() W ogóle sobie teraz uświadomiłam, że musza miec ogromniasta przebitke na cenach sukni skor o moga sobie pozwolic na lokale przy Rynku...ale co tam Swoją droga mogłabym mieć salon z sukniami ślubnymi![]() Aha i jeszcze co do cen gdzies na jakimś forum czytałam, że ceny potrafią różnić się o kilka stów w zalezności od miasta. Więc ja sie jeszcze zorientuję jak jest np. w Katowicach, bo to niedaleko od Krakowa A jak we Wrocałwiu byłoby taniej to też nie jest daleko - tylko, żeby wizyty w salonie nie przywyższyły ksztów paliwa Więc Wrocek odpada...![]() Podziękowania...po prostu podziękuję a czy cos dawać, moi rodzice lubią ogladac zdjęcia, filmy a to wszystko już mają. Moi rodzice nie przywiązują wagi do prezentów, najbardziej cieszą się z samych życzeń i kwiatów. Z kolei rodzice tżta to straszni materialiści JA podziękuję, dam buziolka i kwiatuszki albo cos fajnego, ale nie żadnej tandety w stylu podziękowania dla rodziców w formie książki albo innego pierdu, bo i tak wyląduje w szufladzie, z resztą tez bym nie chciała czegos takiego dostać Ewentualnie album, tak jak Kasia, albo prezetacja multimedialna, bo i tak moi rodzice mają wszystkie fotki na kompie.Albo może zaoszczędzę na takie cos od Svarowskiego to sobie w salonie postawią ![]() http://www.swarovski.com/Web_PL/en/8...ategoryName=07 ta pantera mnie zwaliła z nóg jak byłam w salonie ![]() Albo orzeł: http://www.swarovski.com/Web_PL/en/8...egoryName=0608 chciałabym cos takiego, bo ładnie wygladałoby w salonie, a mamy prawie taki sam, jeśli chodzi o podłogę i kolorystykę, jak na zdjęciach jak te figurki stoja na stoliku ale w kij to drogie Ja już teraz rodzicom chciałam kupic a tu doopa
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-10-31 o 19:26 |
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe kiedy mają wyprzedaże czasem suknie można połowę taniej kupić
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
A oto mój pierścionek
![]() http://www.yes.pl/brylanty/pierscion...Z-000-Y01-2553 Niedługo zrobię zdjęcie, więc będziecie mogły zobaczyc jak prezentuje sie u mnie na palcu ![]() A co do zwierzaków to ja bardzo bardzo bardzo chcę kotka brytyjczyka, takiego jak Lain. Uwielbiam je. Dotychczas miałam 3 dachowce i jednego persa Teraz nie mam kota, bo studiuję z Tżem 600km od mojego domu, więc nie będę jezdziła z tym kotem pociągiem do domu co miesiąc, a nie mam go z kim zostawic.Piszę z domku, odwiedzam rodziców właśnie, a w niedziele jedziemy obejrzec salę na wesele
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na prezent zamierzam Im zrobić albumy. Na początku samych rodziców, z ich narzeczeństwa, potem ślubu, potem nasze od dziecka aż do naszego ślubu. Juz mam masę fajnych tekstów jakie mażna tam podołaczać i materiały też mam, ale to dlatego, że uwielbiam robić takie rzeczy (patrz mój podpis ![]() ![]() )
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jestem ciekawa kiedy, bo byłabym gotowa kupić już nawet z końcem roku A będę mogła w razie czego na początku 2010 kupić suknię z kolekcji 2009?????Bo ja się tego boję, że mi sie bardziej bedzie podobac 2009 i sie uprę na nia i nie będę mogła jej dostać, to jest mój koszmar........
|
|
|
|
|
#578 |
|
Adwokat diabła
|
Ja nie wiem co z tymi podziękowaniami..
![]() Na bank nie dam tej oklepanej piosenki, bo mi się ona strasznie nie podoba.. ![]() większość daje kwiaty i albumy ze zdjęciami.. a ja chciałabym cosik innego, coś takiego nie tradycyjnego.. ale za cholere nie wiem co to może być..
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż ja będę kupować suknię pod koniec 2009 i wtedy mają wyprzeda z kolekcji 2009 a tekże już nowe modele 2010 i można wybierać
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo bym była wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz co by Cie interesowało
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i jak zrobić oprawę-czyli ten albumik?kupić taki na fotki czy co?
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie całe szczęście, że nowa kolekcja pojawi sie jak jeszcze będzie stara, bo unikne może męk związanych z suknią, której nie moge dostać. Tż się na mnie zezłościł Ide zrobić mozzarele z pomidorkami i oliwą mni aaamonaella, szana fajne pomysły
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-10-31 o 20:07 |
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze zakochana jestem w tej sukni, i musze do jutra czekać na odpowiedź o cenie
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi np podoba się taki tekst Drodzy Rodzice! U progu wspólnego życia we dwoje, Chcielibyśmy w szczególny sposób Zwrócić się właśnie do Was. Byliście z nami od samego początku, W Waszych oczach dorastaliśmy. Przy Was stawialiśmy nasze pierwsze kroki, Oraz wypowiadaliśmy pierwsze słowa. Pokonując często wiele trudności. Opiekowaliście się nami, wychowywaliście, Dawaliście ciepło i oparcie, Które wciąż dajecie. By w końcu wprowadzić nas w dorosłe życie, Tak mało chcąc w zamian za wszystko. Teraz nadszedł dla nas bardzo ważny I szczególny dzień w życiu Oraz doskonała okazja By powiedzieć Wam Dziękujemy ! jest prosty ale jakże wymowny. Można nim npzakończyć całość, ale napisać go na początku jako wprowadzenie. pod jakims zdjęciem np ślubnym rodziców można napisać cos takiego: Nie wystarczy pokochać, trzeba jeszcze umieć wziąc tę miłości w ece i przenieśc ja przez całe życie.... (K. I. Gałczyński) takich cytatów jest całe mnóstwo w interencie. Co do samego albumu to ja wiem, że będę go robiła od podstaw, ale Ty jeżeli nie chcesz się aż tak bawić to możesz kupić gotowy, tyle ze nie taki standardowy album na zdjęcia, tylko po prostu album z pięknymi okładkami a w środku żeby miał czyste strony np z papieru czerpanego. jak już będziesz miała jakiś pomysł to pisz a napewno Ci pomogę |
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno do jutra?![]() Jeszcze się okaże, że będziemy miały ta sama suknię Chociaz jeszcze czas na zmiany...ale moja będzie albo ktorąś z tych, które kiedys wklejałam albo bedzie b.podobna.Mam już mozzarelkę ![]() Zaraz spadam, bo będziemy pociskać na playstation
|
|
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie pomyslałaś, że można podziękować chociażby za wychowanie za to, że rodzice byli przy nas w trudnych momentach i zyczyć im jeszcze długich lat życia.Za samą organizajcję wesela to chyba by było trochę płytkie takie dziękowanie
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz jest koniec 2008 i modele z 2008 NIE są przeceniane. Już kiedyś pisałam że przeceny są maj/czerwiec. Np. w tym roku jak weszła kolekcja 08, to chwilę później była przeceniona 07 i jeszcze taniej 06. Samoa, dokładnie tak. Jeśli chcesz zamówić to płacisz całość. Poza tym w przyszłym roku można będzie spokojnie zamówić kolekcję 08 (ale już bez mierzenia modelu pokazowego, bo ten już sprzedali w zeszłym roku) Wyprzedaże na koniec roku to są w normalnej modzie odzieżowej Samoa, aaa, widzisz ja zawsze myślałam że się dziękuje za wesele
Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-10-31 o 20:36 |
|
|
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie dlatego masz mnie
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
ale jeżeli Ty nie masz za co dziękować rodzicom to nie powinnaś od razu pisać, że ktoś zadaje głupie pytania dotyczące właśnie podziękowan. Bo dla mnie to nie jest glupie, a powiedziałabym nawet, że bardzo ważne
a u Ciebie sprawa może być bardzo prosta - nie dziękuj. |
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodziło o to, że to głupi pomysł, przynajmniej ja to tak odebrałam
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w sumie to chyba podziękowań nie zaliczam do tradycji uważam, że to powinno byc z głebi serca a nie - bo tak wypada, albo bo co ludzie powiedzą.
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i racja podziękowania powinny byc z głębi serca, ale ja mimo wszystko zaliczyłabym to do tradycji, bo zawsze robi się to na weselu, publicznie a nie w osiem bądź szesnaście par oczu: D 16 jak są PM, rodzice żony i rodzice męża
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem czy u nas Kasia kiedyś nie pisała, że będą chcieli podziękować rodzicom sami juz po weselu
Edytowane przez onaella Czas edycji: 2008-10-31 o 21:01 |
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zobaczę kiedy podziękujemy, ale na pewno bedzie specjalny taniec z rodzicami i ja im wtedy podziekuje do uszka
![]() I pewnie przez cały dzień bede dziekowac ![]() Spadam na playa, oza tym cos mi sie net wiesza. Papapa Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-10-31 o 21:03 |
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żadna nie jest w moim typie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochane Ja z moim Kochaniem spędzilam dzisiaj cały dzień w Niemczech na zwiedzaniu i shoppingu, moje Kochanie było dzielne nosiło siatki z zakupami i uwierzcie WOGÓLE nie narzekał-cud! a tych zakupow było więcej niż troszkę i cały dzień na nogach![]() Niesamowicie udany dzień, a w niedziele mamy rocznice, to już 7 lat razem ![]() Muszę coś wymyśleć na jakiś upominek dla mojego Kochania-tylko co? W wolnej chwili wrzucę zdj mojego pierścionka zaręczynowego, a tymczasem znikam popijać niemieckiego grzańca-pychotka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

coś czuję, że to może być ta!
chciaż ze mną to różnie bywa
Ja się postaram wybrać do madonny popytac o ceny. W ogóle wiecie jak zrobili w Krakowie - sa dwa salony madonna, oddalone od siebie o kilkaset metrów, z tym, że w jednym jest pronovias a w drugim la sposa. Pewnie dlatego, że sa do siebie podobne i klientki za dużo pytań by zadawały
Ewentualnie album, tak jak Kasia, albo prezetacja multimedialna, bo i tak moi rodzice mają wszystkie fotki na kompie.
Ja już teraz rodzicom chciałam kupic a tu doopa

aaam
Na pewno do jutra?
?