|
|
#541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
Może lepiej by brzmiało: "przekonywać czy odpuścić". Tylko nie wiem czy warto właśnie. Ale Ty i inne Wizażanki też nie wiecie Czasami ciężko być przyszłą panną młodą...
|
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
|
Ile trzeba mieć tego swojego złota, żeby móc przetopić na obrączki?
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
my mieliśmy 15 gram i pan powiedział że to bardzo dużo i jeszcze sporo zostanie, a obrączki będziemy mieć dosyć szerokie bo będą mieć 6 mm i będą z żółtego i białego złota, jak się uda to wkleję
|
|
#545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha
|
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no masz trochę racji, ale ja nie przywiązuję za bardzo uwagi do takich rzeczy, a poza tym my przetapialiśmy łańcuszek który raczej do naprawy się nawet nie nadawał i obrączki które kiedyś moja babcia jeszcze za czasów PRL przywiozła z Rosji więc sentymentów jako takich nie było ![]() zmykam już spać dziewczynki dobranoc i słodkich snów Wam życzę
|
|
|
#547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my też chcemy coś w takim stylu i złoto również mamy także troszkę zaoszczędzimy
|
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne obrączki
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
a dziekuję
|
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale fajne babki jesteśmy i nikt i nic nam nie popsuje humorów, bo przecież ślub tuż tuż, a złość piękności szkodzi ja tylko trzymam kciuki, bo też się zgadzam, że to jest nasza uroczystość i to my - Młoda Para - przede wszystkim mamy się cieszyć! |
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A obrączki b. ładne
|
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też się bardzo podobają obrączki z brylancikami, ale mam te same obawy co Ty - czy mi nie wypadnie za jakis czas? zastanawiam się jak on jest przymocowany, pewnie tylko przyklejony w pierścionkach brylanty są mocno osadzone, ale w takiej obrączce - ja mam wątpliwości i dlatego cały czas się waham....
|
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja narazie zrezygnowałam, za namową jubilera może na pierwszą rocznicę ślubu wstawię sobie brylancik do obrączki
|
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
a mój A. protestuje przeciwko brylancikowi
...argumentuje to tym,że obrączki mają być "takie same" i póki co nijak nie mogę go przekonać,ale... "nigdy nie mów nigdy"
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
obrączki zdecydowanie takie same wzorem,
i tak sobie myślę... zostało nam 8 miesięcy!! ![]() czyli trzeba brać się za to przetapianie, im wcześniej tym taniej i potem mniej na głowie, a czuje już tą bieganinę, zapraszanie gości chociażby: chcemy jak najwięcej osobiście i to nie wyobrażam sobie wpaść na 3 min, zaprosić i już spadać... tylko u każdego bliskiego trzeba będzie sie umówić, zapowiedzieć i z chwilę posiedzieć toż to się może zejść przy 60-ciu parach...![]() koniecznie te zaproszenia trzeba się zmobilizować i projektować, drukować i kleić czy co my tam nie będziemy robić... a teraz taki czas śpiący i włączył mi się leniuch... polećcie dziewczyny jakąś pobudzającą herbatkę bo ja teraz mam taką czarną z wiśniami w rumie na (urodzinki dostałam) i po niej się fajnie w kocyku zasypia ![]() zamiast coś robić ja sobie duuużo śpię to też chyba dobrze.miłego tygodnia!
|
|
#559 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko widzę ze zdecydownie podrożeli na przyszły rok, bo my płacimy 4500zł za 1 dzień .
|
|
|
#561 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do teściów- dobrze trafiłam i zadne rozmowy że się myli bądź nie ma racji nic nie dają.A mój TZ wie o tym i widzi to ale woli udawac że jest ok chociaz widzę że tez to przeżywa![]() Cytat:
My mamy lokal poza lublinem i na poczatku tez byl problem z dojazdem. lokal jest bliżej rodziny TZ ale też nie za blisko. Jak trzeba bedzie to się załatwi autobus ale teraz jest tyle samochodów że nie powinno byc problemu. Przeciez tu nie lokalizację chodzi tylko o samą ceremonię a potem dobrą zabawę. To jest wasz wieczór i powinien wyglądać tak jak wy tego chcecie dlatego ja bym nie odpuszczała tak łatwo... Cytat:
Siostra ma w swojej obrączce i dopiero po 2 latach to zauważyłam Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Casablanca102 oh to super, że będziesz mogła zobaczyć z bliska jak pracuje
w takim razie czekam z niecierpliwością na relację |
|
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
[quote=negila;9569746]Co do godziny to jeszcze zależy czy długą masz trasę do sali?My mamy niby 0 16.15 i jakieś 15-20 km do sali a ja uważam że to i tak za wczesnie. ostatnio bylismy na kilku slubach ktore byly wczesnie(godz. 14, 15) i sie troche dluzyly a po 12 juz nie bylo polowy gosci. takze roznie bywa
![]() co do teściów- dobrze trafiłam i zadne rozmowy że się myli bądź nie ma racji nic nie dają.A mój TZ wie o tym i widzi to ale woli udawac że jest ok chociaz widzę że tez to przeżywa![]() My nie chcemy mieć pleneru w dniu ślubu, a lokal jest po drugiej stronie miasta, więc zostaje tylko kwestia przejechania przez miasto z kościoła, dokładnie to nie wiem, ale pewnie z 15km też będzie. Może być tylko problem z gośćmi, bo jak zacznie ponad 300 osób składać życzenia, to to może trochę czasu zejść. Ja właśnie boję się, zeby to wesele się nie dłużyło zbytnio, ponieważ w niedzielę poprawiny jeszcze nas czekają ![]() Jeśli chodzi o teściów, to ja też mam podobnie, tylko u mnie to się przejawia dużym wsparciem ze strony przyszłego teścia. Mam czasem takie wrażenie, że bardziej liczy się z moim zdaniem, niż mojego TŻ, jedynaka zresztą ale na szczęście mój TŻ jakoś nie widzi problemu, zresztą jego tata robi to raczej z wyczuciem i taktem. Może w ten sposób daje mi do zrozumienia, że cieszy się, że będę jego synową. |
|
|
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
negila napisała: "Mój z kolei mówi mi że to mają być obrączki a nie kolejny pierścionek, bo taki z brylancikami to może mi dać na inną okazję. Mi z kolei się to podoba.
Siostra ma w swojej obrączce i dopiero po 2 latach to zauważyłam "heh-no to zacytowałaś mojego A.-to też jego argumentacja )ale jescze to sobie przemyślę, pomierzę,zobaczymy ... Edytowane przez maciejka83 Czas edycji: 2008-11-03 o 13:16 |
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi obrączkami to rzeczywiscie te z diamencikami są urokliwe ale jednak obrączka to obrączka, chcę żeby była taka sama jak mojego tżcika, a pierścionek ze świecidełkiem już mam zaręczynowy więc wystarczy
obrączka będzie klasyczna, z żółtego złota, prosto i elegancko no i z miłością
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
znalazłam taką propozycje obrączek w sieci. bardzo mi się podobają ale cena jaką zobaczyłam zwaliła mnie z nóg-8498 PLN
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie ma nic przeciwko kamykom w 'mojej' obrączce.
na dzień dzisiejszy to wiemy tylko ze nie będą klasyczne złote bo są dla nas brzydkie ![]() Negila tez je widziałam, fajne ![]()
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2008-11-03 o 14:19 |
|
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe czy zwykły jubiler podjął by się zrobienia czegoś takiego i ile by sobie zażyczył za takie obrączki
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm a czy w takich obraczkach nie gromadzi się po jakimś zasie brud?? w tych zakamarkach??? ja bym sie na takie nie zdecydowala między innymi wlasnie z takiego powodu...
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

przemyśl tylko, czy chcesz walczyć z rodzicami, którzy w sumie chyba chcą też jak najlepiej dla Ciebie. Może warto spróbować polubownie, a nóż się uda. Przecież to też ludzie, więc jeśli użyjesz logicznych argumentów, to uda Wam się ich przekonać. Może z góry przyjmujesz negatywną postawę do nich, oni to wyczuwają i jest napięta atmosfera. Ufff... no już nie wiem sama 
Czasami ciężko być przyszłą panną młodą...

Sporo podrożały od czasu kiedy je oglądaliśmy (czyli kwiecień/maj), więc podejrzewamy, że będzie jeszcze gorzej.
haha 

A obrączki b. ładne

i on na takie wesele nie przyjdzie. W ogóle nie wiem co mam z tym zrobić. Wiem, że 30 km to dużo, ale przecież zdarza się Parom Młodym jechać z Lubartowa do Lublina i nikt nie robi z tego problemu. Wszyscy mają samochody. A Wy co o tym myślicie
flejksy