|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
![]() ja sama sobie wmawiałam na początku choroby, że wyrzuty nie istnieją i tylko papram sobie życie, sama wszystko tłumaczyłam, sama dla siebie byłam jakby psychologiem (wkońcu chcę iść na psychologa ![]()
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-11-02 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale. potrafisz te myśli odpędzic, prawda ? musisz uwierzyć w siebie, naprawdę się da. wiele dziewczyn już z tego wyszło i Tobie się uda tylko główka do góry . ![]()
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Czuje się strasznie! Już nie wiem co mam robić
![]() ![]() Na dodatek dzisiaj najadłam się na siłę (stosunkowo nawet nie tak dużo) i teraz umieram z bólu brzucha. Chce mi się płakać, nie mogę nawet wstać. To samo było po śniadaniu. Już mam dość. Najchętniej przeszłabym na takie pożądne U, żeby jeść wszystko na co mam ochotę, ale nie zapychać się na siłę! Tak mi ciężko. No i na dodatek teraz czuje się potwornie gruba, mam wrażenie, że tłuszcz osadza mi się na udach, a mój brzuch jest tak wypięty i wypchany jedzeniem, że nie mogę na niego patrzeć. Nie jestem w stanie się skupić na nauce, ledwo co odrobiłam lekcje, a wszystko przez to jedzenie! Ech, tak mi źle ![]() Przepraszam, ale musiałam to jakoś z siebie wyrzucić... |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzis jest juz lepiej prawda ? ![]()
![]() |
#4776 |
Konto usunięte
|
Ja juz wymiękam.. znowu będe musiała cały tydzien odpokutowac na warzywach kefirach i jabłkach...juz mam tego dosć..
![]() trzy dni obżarstwa na rpzemian z wymiotami, ale i tak sporo ponad "zapotrzebowanie" wyszło (dla niewtajemnicoznych to "zapotrzebowanie" wynosi 1200kcal) zre jak świnia i nawet sie tym nie ciesze..juz przede mna perspektywa tych 7 dni głodzenia, jedyne o cyzm marze to wreszcie poczuć sie głodna głodna bardzo głodna i napełnić zołądek lekkim kefirem albo jabłkiem i tka cały dzień.wtedy sie cuzje perfekcyjnie, i świetnie....to choooree! To jest po prostu istny koszmar - już mnie to wykańcza, na rpzemian wymioty i głodówki...już bym chciała prędzej to wszystko skończyć, ale nie, nadal jest troszke nadzieji Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2008-11-03 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Ta redukcja chyba wszystko pogarsza. Ale ja nie potrafię siebie zaakceptowac ;( to niewazne ze wczoraj uslyszalam, że szkielet jestem..każdy mówi co innego, a ja w lustrze też widzę co innego niż szkielet. jestem smiesznie zaokrąglona na dole i wogole jakaś taka szeroka w barach i klacie..albo mi sie wydaje, nie wiem. czuje sie okropnie i jak jem i jak nie jem bo przecież jesli nie jem to dlatego ze jestem gruba ;( ladne dwa dni R, spodnie juz luzniejsze (bo tak puchlam po tym jedzeniu) a u dziadkow zjadlam ok. 10ciu ciastek, cukierka i ziemniaki z obiadu osmażane na patelni.. to nie byl kompuls, ale mialam mega ochote, a teraz tak czuje ;/ i jeszcze sie poplakalam bo skonczyl mi sie razowy chleb a chcialam juz tego tosta bo zjadlam ciastka i ziemniaki to co mi tam, od jutra znow bym zaczela... a dzis juz nigdzie nie kupie bo u mnie w miasteczku ostatnio wogole prawie nie ma razowego (
![]()
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-11-03 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4779 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I znowu sobie mówie -juz będzie ok już niez zwymiotuje....i tak w kółko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Wtajemniczenie
|
niusiu ja tylko nie rozumiem czemu ty narzucasz sobie ten limit, 1200 kcal ? Przecież nawet jeśli w ogóle nie miałabyś ruchu to powinnaś spożywać jakieś 1800 kcal MINIMUM!
Po co to wszystko? Nie lepiej jeść sobie 2000 kcal codziennie i nie mieć napadów? Ja wiem, że to łatwo powiedzieć, no ale tak naprawdę ta granica 1200 jest w twojej głowie i nie jest poparta żadnymi naukowymi argumentami. Nawet na zwykły ludzki rozsądek to jest po prostu głupie ![]() Ech... A u mnie beznadziejnie. Szkoda gadać ![]() Z tym, że ja nie wiem czy ja potrzebuję tego P. Zazdroszczę dziewczynom na P, że mogą jeść takie pyszności i że mają taką silną wolę i ich żołądki nie dają im tak popalić jak mój. Bo ja byłam nawet gotowa na to P. Tylko jest ta blokada, że ja po prostu wtedy cierpię. Mój brzuch woła POMOCY! czemu napchałaś mi tyle jedzenia? Choć to wcale nie było jakoś dużo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Rozeznanie
|
Hypnotic wiem co czujesz, ja mam dokładnie to samo. Dwa dni czułam się super, wreszcie wyplątałam się z koła 1200 kcal i zaczęłam jeść 1300, chciałam zwiększać co kilka dni. A dziś... Dziś wyjdzie mi ponad 1400 kcal i wyrzut na sumieniu ma wielkość Mount Everesta. Boli mnie brzuch, chociaż wcale objętościowo za dużo nie zjadłam, normalne porcje tyle tylko, że więcej kalorii. Czasami mam już wszystkiego serdecznie dość. Chce mi się wyć, to nawet nie płacz a już krzyk rozpaczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, rozumiem o czym mówisz
![]() G***o prawda! Wcale nie fajnie. Przynajmniej dla mnie narazie nie przyjemnie :/ Wybaczcie dosadność, ale mam kiepski dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Rozeznanie
|
Hypnotic ja też powinnam być na P i to takim dużym P, tylko widzisz we mnie ciągle tkwi ten strach, że zacznę tyć za szybko. Nie wiem jak się go pozbyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, przechodziłam to samo rok temu. Miałam naprawdę duże wyniszczenie organizmu. No i obiecywałam mamie, że już od jutra będę jeść, a tak naprawdę przerażało mnie zjedzenie czegokolwiek co nie było serkiem wiejskim, albo warzywem. No i tak wegetowałam. W ostatnim momencie nie miałam nawet siły, żeby wstać z łóżka, iść do szkoły. Po prostu leżałam cały dzień w łóżku, myśląc o tym, że następnego poranka czeka mnie nowa porcja serka wiejskiego z ogórkiem. I potem znowu trzeba będzie czekać. Teraz moja niedowaga nie jest już tak znaczna, bo moje bmi wynosi jakieś 15,5 czyli całkiem znośnie w porówananiu do tego co było kiedyś. Problem w tym, że ja podświadomie nie chcę tego zmieniać. Ja się sobie podobam. Szkoda tylko, że to nie zdrowo tak. No i chciałabym być w końcu szczęśliwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Wtajemniczenie
|
Tak wiem, że są kaloryczne i zdrowe, ale nie mogę jeść samych orzechów, zresztą nie o to chodzi. Bo ja chętnie bym wszystko jadła, mam ochotę np. na grahamki, spaghetti etc. Tylko nie mam na to miejsca w brzuchu. A chciałabym jeść tyle tych smacznych rzeczy. Równie dobrze mogę sobie kupić nutridrinki, też są zdrowe. Tylko to mnie nie nauczy odczuwać głodu i jeść jak normalny człowiek. Moje koleżanki mówią, że mi zazdroszczą, bo mogę sobie jeść i mam tą świadomość, że jak przytyję to się nic nie stanie, ale ja jakoś nie potrafię...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Rozeznanie
|
Hypnotic, mam identycznie jak Ty
![]() ![]() Pocieszmy się tym, że jutro też jest dzień!!!! Oby był lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich.
Ja próbuję przytyć od 3,5 roku. Nie udaję mi się. Nie potrafię przekroczyć określonej wagi, nawet jak przekroczę to szybko do niej wracam. Robię to, bo wiem, że wyglądam koszmarnie. bardzo niska i szczupła...jak dziecko. Żaden facet nie pokocha takiego dziecka, płaskiego, małego. Ale za badzo kocham siebie tą maleńką...może nie siebie, ale to, że niektórzy nie potrafią być chudzi a mi sie to udało...tyle wysiłku mnie to kosztowało. To siedzi w nas głeboko, ja Was rozumiem. ![]() ![]() Pozdrawiam gorąco ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, ja byłam bardzo wyniszczona. W krótki dość czasie schudłam 17 kilo i miałam bmi 13,2 i wtedy moja mama powiedziała STOP! i zawiozła mnie do szpitala. To była jednak tylko podtuczalnia. Nie wyleczyło mi to w żaden sposób psychiki. Jedynie podtuczyli mnie o 10 kg i wypuścili. Potem niby była jakaś terapia, ale to wszystko takie bez chęci.
No, a wiadomo, że jak nie ma motywacji to nici z tego. Zrób coś ze swoim życiem, proszę! Dla własnego dobra! Ja wiem, że to dziwnie brzmi w moich ustach, taka rada, kiedy ja sama nie wiem co mam ze sobą zrobić, ale cóż. Musisz uwierzyć, że to co robisz, zwiększanie kcal itp. to dla twojego dobra. To są przebłyski świadomości, tej starej Ciebie, która próbuje powrócić . incorrect Właśnie mam dokładnie to samo! Ja wiem, że wyglądam jak dziecko. Jestem niska, chuda, bez biustu. Nigdy nie spodobam się żadnemu normalnemu facetowi, chyba, że będzie pedofilem. Jednak mimo to ja podświadomie chcę tak wyglądać. To jest właśnie mój ideał. Nóżki jak patyczki, przerwa między udami i wystające żebra. Za bardzo siebie taką pokochałam, żeby teraz z tego zrezygnować. Najgorsze jest to, że tak uważałam, ważąc 30 kg, tak uważałam ważąc 39 kg i tak uważam też teraz, ważąc 37 kg. I w każdym z tych przypadków bałam się przytyć. Paradoks, prawda? Edytowane przez Hypnotic Eyes Czas edycji: 2008-11-03 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
witam Was kochane
![]() teraz ja podzielę się swoją historią. Jestem obecnie na psychoterapii [chodze do psychiatry i psychologa] jestem na leczeniu farmakologicznym psychotropami (masakra). Przez ostatni etap moich głodówek nie jadłam nic. Teraz kiedy jestem pod okiem rodziców zaczęłam jeść. Doszłam już do 800kcal. Jednak stasznie utyłam w tym czasie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Boże, dziewczyno doszłaś do 800 kcal??? Więc ile jadłaś (przepraszam, nie jadłaś)???? Nie, no chociaż chyba coś tam jadłaś??? 200, 300 kcal???? Dziewczyny opamiętajmy się!!!!! I weźmy się wszystkie w garść. Jesteśmy młode, piękne ![]() ![]() A teraz pewnie sobie zadajecie pytanie... I kto to mówi? HA!!!! Mówię to JA!!!! I od jutra będę to sobie codziennie powtarzać, obiecuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie chłopak zostawił przez to po 5 latach związku. ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za post pod postem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
Dlugo sie zastanawialam, czy tutaj napisac, ale potrzebuje Waszej pomocy...
Moja historia jest dosc pospolita, wiec nie bede sie rozpisywac. Po prostu chcialam schudnac, ale wymknelo sie to spod kontroli... Po wyjsciu ze szpitala (gdzie tez tylko mnie utuczyli, nie mialam zadnej terapii) moj chlopak mial mi pomagac zaakceptowac siebie- zamiast tego zostawil mnie. Nikt z otoczenia nie wie, co czuje i jak trudno jest mi jesc... Znowu schudlam, ja juz nad tym nie panuje- tak bardzo boje sie przytyc. Staram sie jesc normalnie, ale moje posilki nie przekraczaja 1000 kcal... zjem bulke ze serem, mala babeczke, 2 ziemniaki i licze, czy to aby nie za duzo, czy nie przytyje. Nikt mnie nie wspiera i jest mi ciezko samej, bo zamiast sie wyleczyc, to wpadam w coraz wieksze bagno, a nie chce znow trafic do szpitala ![]() Mam nadzieje, ze razem jakos sobie pomozemy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Wtajemniczenie
|
Oj. Wiem jak to jest, kiedy nawet najbliżsi mają Ciebie już dość. To boli, ale czasem to może być też taki kop motywacyjny. Pokaż swojemy byłemu, że to źle, że się od Ciebie odwrócił. Zostawił, kiedy go najbardziej potrzebowałaś. Wyrównaj wagę, ciesz się życiem, śmiej...
Tak, jak łatwo to powiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Rozeznanie
|
Tak, rodzina ma Cię dość.... Łzy w oczach matki i jej spuszczony wzrok, kiedy sąsiedzi tak dziwnie patrzą
![]() Zastanawiałyście się dziewczyny co oni przeżywają? A dla nas najważniejsze jesteśmy MY same. Chyba nadszedł czas aby to zmienić. ![]() Co do chłopaka, cały czas trzyma się blisko, mówi, że wciąż czeka. Chyba moja choroba go przerosła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Raczkowanie
|
Tak, to trudne dla naszych bliskich, bo widza, ze nie potrafimy sobie z tym poradzic- a oni tez niewiele moga zrobic.
Mnie rodzina nie odpycha, ale ciagle slysze jakies uwagi na temat tego, ile waze. W ogole nie zauwazaja, jak bardzo sie staram. Dla ludzi wyjsc z anoreksji=przytyc... zupelnie nie biora pod uwage czegos takiego jak psychika. Dziekuje, ze ktos odpisal na moja wiadomosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Rozeznanie
|
Citynight całkowicie się z Tobą zgadzam. Moja rodzina też jest cały czas ze mną i mnie wspierają ale właśnie tak jak piszesz, chyba nie dociera do nich, że ich "idealne" dziecko, może mieć spapraną psychikę, że siedzi to we mnie głęboko, a każdy dzień jest wyzwaniem i walką. I ja walczę, staram się. Szkoda, że czasami tego nie dostrzegają
Hypnotic, ja też kiedyś usłyszałam takie słowa. Bolało. Nie wiem czy jestem gotowa na P. Ale spróbuję. Dla siebie, moich bliskich i dla Ciebie też, bo jeśli Ty będziesz się starać to ja również będę..... Będziemy się wspierać. Uśmiechniemy się ładnie do Izy (którą muszę przyznać podziwiam) i mam nadzieję, że ona też nam pomoże ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A więc od jutra P??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.