Panny Młode 2010 cz. II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 19:14   #961
merriel
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
Dokładnie

Co do studiów, to mi też szkoda się będzie z nimi rozstać Nienawidzę rano wstawać, do tego stopnia że jak słyszę u kogoś dzwonek w telefonie u kogoś identyczny jak mój budzik to mi się automatycznie panika włącza: mam nagły skok adrenaliny, odruch Pawłowa normalnie
Jejku, a nie dość że do pracy trzeba będzie wcześnie wstawać, to i wracać się będzie późno, i to pięć dni w tygodniu - ja nie chcę!
merriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:14   #962
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wogóle to liczę na to, ze TZ będzie robił to co zawsze chciał a że przy okazji praca pewna i płaca na początek 12.000 to już inna sprawa
a co można robić za 12 tys na początek to ja też zacznę chcieć

Cytat:
Napisane przez merriel Pokaż wiadomość
u nas ludzie po moich studiach dostają na wejście ok 4000-5000, wydaje mi się ze w branży (usługi finansowe, doradcze) to cztery koła z kawałkiem to w tym momencie minimum.. A i jak ktoś obrotny i na studiach już doświadczenie zdobywał to nawet i więcej.
no własnie u Was na wejście takie kwoty są...hmmm ale mój tżcik ma specyficzne doświadczenie w finansach - mało osób w Polsce ma takie, więc powinien ugrać w takiej Wawie z 7 może nawet?Nie wiem, on umie negocjować, teraz i tak dobrze zarabia jak na warunki w krk.
Właśnie rozmawiam z tżtem, on mówił tym babom z warszawy co dzwoniły 6 tys., ale mówi, że pewnie dzwonia do Krakowa, bo ludzie w wawie się rozbestwili i niewiadomo jaką kasę chcą, a na krakowskie warunki 5 tysięcy to dużo i dzwonia do biedaczków z krk, którzy sie połasza na kasę, na która warszawka nie spojrzy.
Mamy kolege na programie managerskim w jednym z banków w wawie i on ma 4500 brutto plus 1500 mu na mieszkanie płacą.

No onaella ja pracowałm cały zeszly rok akdemicki i powiem Ci,m że jak na początku cieszyło to później męczyło, że trzeba. A ja właśne nie lubie musieć a wpracy się nie chce tylko musi.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:18   #963
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Ja pracuje i ucze się. powiem Wam dojezdzam do roboty poltora godziny zeby zwrobic 1200-1400zl. [miesiecznie zalezy od miesiaca] poiewaz w moim mieście minimum socjaCJJALNE TO WSZYTSKO CO TU ZAROBIE. Pogodziłam to wszystko ze szkoła nie jest tak źle, wiem że musze wszytsko wytrzymać abym po ukończeniu studiów mila dobra lepiej płatna prace, dla tego tez poszlam na księgowość.Moj Michal tez uczy sie i pracuje.
Poniewaz sami misismy sobie nazbierac na wesele moje to ok 15.000 jak liczyłam z mama wydatki, a Michała ok 13.000.
Trzeba poznac jak ciezko zarabia sie na chleb a po ślubie co to bedzie. sami za mieszkanie placic (dobrze ze w Zd-W) nie sa drogie samemu kupic cos do jedzenia, a gdzie tu plany o dzieciach jeszcze. Głowa za mała na to wszytsko.
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:22   #964
merriel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
no własnie u Was na wejście takie kwoty są...hmmm ale mój tżcik ma specyficzne doświadczenie w finansach - mało osób w Polsce ma takie, więc powinien ugrać w takiej Wawie z 7 może nawet?Nie wiem, on umie negocjować, teraz i tak dobrze zarabia jak na warunki w krk.
Pisząc "na wejście" miałam na myśli bez doświadczenia, od razu po studiach (no i moze jakichś praktykach wakacyjnych, bo to prawie wszyscy robią). Jak twój TŻ ma doświadczenie, i to jeszcze specyficzne, to niech spokojnie próbuje negocjować więcej chociaż z tego co kojarzę on chyba w banku pracuje, a w bankach pensje są chyba nieco niższe niż w Audycie i doradztwie, więc sama nie wiem..
Stary 2008-11-03, 19:24   #965
gosica502
Wtajemniczenie

A ja muszę powiedziec że wystarczająco mam wesoło na studiach i i tak musze wstawac codziennie o 6-7 i siedzę długo Już mi dużo wygodniej było chyba na tych praktykach w szkole albo jak do pracy na wakacjach chodziłam

I ja się dołączam do powitań jozii
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:25   #966
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Jak ja wam zazdroszcze takich pensji. czemu ja nie ieszkam w duzym miescie?? Ale za duzo tłoku i za malo czasu "dla Nas". Praca powinna cieszyć i spełniac nasze oczekiwania. wiec pieniadze tez sie licza.
Stary 2008-11-03, 19:27   #967
kaska87
Zakorzenienie

no w bankach nie płaca tak duzo lepiej się w jakiejś innej firmie zaczepić
aja się boję, ze nie znajde pracy bo nigdy nie pracowałam mam tylko praktyki a bez doświadczenia to chyba ciężko o dobra pracę? jak u Was było?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 19:29
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:29   #968
merriel
Raczkowanie

A ja się ujawniam to coś w avatarku to ja zostawię na kilka dni, żeby sobie wszystkie obejrzały, bo mi sie niestety ani razu nie udało załapać, jak się ujawniałyście
Aha, zapomniałam wcześniej Jozia, witam serdecznie!Fajnie że jest nas coraz więcej
Stary 2008-11-03, 19:29   #969
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja dobrze pamietam, że TWój tz ma accorda???Nieeeeeeeee, niech tego nie robi!!!!!!!!Miejcie troche przyjemności z życia...

ma accorda hehe i jak zamieni na cos innego to tez na accorda tylko jakiegos starszego hehe no juz on sobie takiej przyjemnosci jak posiadanie hondy nie odpuści sam się jej dorobił kupując po kolei wszystkie hondy accord aż wreszcie ma wymarzoną ale o domku bardziej marzy wiec jest sie w stanie poswiecic haha ale tylko na inną hondę bo honda jest the best! i byc u nas musi bo masz rację że trzeba miec coś z zycia i mniejsze niż 2.0 się nie nadaje of kors
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:29   #970
gosica502
Wtajemniczenie

Ja też sobie o takiej pensji pomarzyc tylko mogę Ale co tam póki co to się cieszę moim powołąniem pedagogicznym hehe
Stary 2008-11-03, 19:34   #971
kaska87
Zakorzenienie

Samoa z tego co wiem, to Twój TZ jest z mojej branży i on jak szukał pracy to miał jakies praktyki, doświadczenie bo ja jesli o szukanie pracy chodzi to nie wiem nic
mogłam iść na zaoczne i miałabym praktykę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 19:37   #972
tancerka212
Zakorzenienie

ja tez mogę sobie pomarzyc o takiej pensji... to ja juz teraz sie nie dziwie dlaczego chcecie brac po pół miliona kredytu- bo macie go z czego spłacic... ja nie bede miala na pewno takiej pensji! żebym ten tysiąc na początek miała to juz bedzie dobrze.. i mój tż tez... ale o to będę się potem martwic.. narazie zapisałam się na kurs i czekam aż wystartuje i jak sie zacznie to pewnie nie będę juz miala tyle czasu na wizaz bo słono mnie kosztuje ten kurs no i jego powaga mnie zmobilizuje do nauki..
juz bym chciala wakacje pojechałabym do pracy za granicę na miesiac, zarobila mnostwo forsy, potem pojde na praktyki na ktore juz sie nie moge doczekac a potem to juz bedą przygotowania do ślubu i zlecą ostatnie miesiące jak z bicza strzelił i juz bede z moim tżcikiem do konca swiata i nawet moge skrecac z nim długopisy haha byle razem
Stary 2008-11-03, 19:38   #973
lain
Zakorzenienie

Cytat:
zalezy w ktorych bankach i na jakich stanowiskach
aczkolwiek jak to moj TZ mowi - jak najdalej od korporacji. szkoda zdrowia... jemu sie marzy wlasna firma
w moim zyciu jakos jest sporo rzeczy wazniejszych od pieniedzy. ja np. nie moglabym jak moja siostra zostawic meza w innym panstwie i jechac do pracy zeby tylko wiecej zarobic.
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:41   #974
kaska87
Zakorzenienie

yh więc odradzacie korporacje ok zapamiętam bo w przyszym roku trzeba będzie iść do pracy no nie wyobrażam sobie mnie wstającej o 6:00 i siedzącej po 8 godzin w pracy albo więcej

niby duzo tych ofert po finansach, ale ja nie usiedze za biurkiem 8 godzin

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 19:42
Stary 2008-11-03, 19:42   #975
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak twój TŻ ma doświadczenie, i to jeszcze specyficzne, to niech spokojnie próbuje negocjować więcej chociaż z tego co kojarzę on chyba w banku pracuje, a w bankach pensje są chyba nieco niższe niż w Audycie i doradztwie, więc sama nie wiem..
On zaczynał w zwykłym banku a teraz pracuje w banku inwestycyjnym - banku bankówW jednym z największych na świecie, który nie upadłJestes w temacie, więc wiesz jaki to rodzaj instytucjiI własnie rozważa audyt albo wyższą półkę doradztwa. Bo do oddziału to już nie wróci, bo nawet nie dostanie takiej kasy jak ma teraz.

Cytat:
aja się boję, ze nie znajde pracy bo nigdy nie pracowałam mam tylko praktyki a bez doświadczenia to chyba ciężko o dobra pracę? jak u Was było?
Znajdziesz, zdaje sie, że tez finanse?U mojego tżta najpierw praktyka, później staż w banku, po stażu go zatrudnili az wkońcu przeszedł tam gdzie jest teraz.
Ja miałam taką kolejność praca, praktyka, praktyka i praca

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ma accorda hehe i jak zamieni na cos innego to tez na accorda tylko jakiegos starszego hehe no juz on sobie takiej przyjemnosci jak posiadanie hondy nie odpuści sam się jej dorobił kupując po kolei wszystkie hondy accord aż wreszcie ma wymarzoną ale o domku bardziej marzy wiec jest sie w stanie poswiecic haha ale tylko na inną hondę bo honda jest the best! i byc u nas musi bo masz rację że trzeba miec coś z zycia i mniejsze niż 2.0 się nie nadaje of kors
Kochana, to jest na prawde super autko, nie pzobywajcie sie go, bo nie warto. A nie można zyc tylko odkładaniem pieniedzy, wiadomo domek ważny, ale nie odbierajcie sobie wszytskiego tylko po to, żeby miec ten domek szybciej. Aakurat samochód, zwłaszcza taki to dobra inwestycja, jest niezawodny super sie kreci My z tżcikiem tak po cichu czychamy na tego accorda jego rodziców, żeby odkupic jak będą sprzedawać

Ja myslę, że będę zarabiac tak 2-3 tysiące. Jak znajde pracę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 19:42   #976
merriel
Raczkowanie

Cytat:
w moim zyciu jakos jest sporo rzeczy wazniejszych od pieniedzy. ja np. nie moglabym jak moja siostra zostawic meza w innym panstwie i jechac do pracy zeby tylko wiecej zarobic.
Ja też nie, nigdy w życiu ale nie będę zaczynać z tematem jak to bym już po dwóch dniach tęskniła bo jesteśmy nierozłączni bo znów się o mnie zaczniecie martwić
Kaska87 ja pracę w korporacji odradzam, jeżeli ktoś ma inne opcje. Doświadczenie zdobyte w znanej, międzynarodowej firmie się liczy, dlatego ja po studiach idę popracować do korporacji, a potem mam nadzieję że będę mogła bardziej powybrzydzać i że rozmowy o pracę będę rozpoczynać od innego poziomu..

Edytowane przez merriel
Czas edycji: 2008-11-03 o 19:48
Stary 2008-11-03, 19:44   #977
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Znajdziesz, zdaje sie, że tez finanse?U mojego tżta najpierw praktyka, później staż w banku, po stażu go zatrudnili az wkońcu przeszedł tam gdzie jest teraz.
Ja miałam taką kolejność praca, praktyka, praktyka i praca
no ja też finanse i tylko praktyka póki co na staż nie wiem czy pójde bo za to płaca śmieszne pieniądze chyba 650zł ha
ok póki co moge z Wami do 21:30 posiedzieć bo będzie "twarzą w twarz"

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 19:46
Stary 2008-11-03, 19:49   #978
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
zalezy w ktorych bankach i na jakich stanowiskach
aczkolwiek jak to moj TZ mowi - jak najdalej od korporacji. szkoda zdrowia... jemu sie marzy wlasna firma
ja jakbym miała rodzine to tez bym nie zostawiła, ale jak tż miał ofertę z luksemburga to miał przyjąć na tą chwilę, oczywiście gdyby ostatecznie go chcieli

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
narazie zapisałam się na kurs i czekam aż wystartuje i jak sie zacznie to pewnie nie będę juz miala tyle czasu na wizaz bo słono mnie kosztuje ten kurs no i jego powaga mnie zmobilizuje do nauki..
co to za kurs?

Cytat:
Samoa z tego co wiem, to Twój TZ jest z mojej branży i on jak szukał pracy to miał jakies praktyki, doświadczenie bo ja jesli o szukanie pracy chodzi to nie wiem nic
mogłam iść na zaoczne i miałabym praktykę
Kasia, chcesz to Ci wrzuce na privie jego profil na goldenline i mnie tez zobaczysz
Poza tym konkursy dla studentów polecam
Stary 2008-11-03, 19:50   #979
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

teraz to staż już 860 zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 19:50   #980
onaella
Zakorzenienie

a ja za rok po studiach zamierzam dołączyć do Tż do Uk, posiedzieć tam ze 2 latka i wrócic do PL a przez ten czas budować domek

A co pracy w Pl.......pozostawie bez komentarza zarobki w Lublinie i dziwi mnie to, że tutaj zarabia sie jak zarabia a ceny m.in. mieszakń dorównują innym wielkim miastom

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 19:51   #981
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Popieram w 100% Dla mnie strasznie to smutne że tyle małżeństw znanych mi żyje właśnie tak na odległośc.. Głownie to wygląda tak że ona z dziemi w Polsce a on za granicą.. Nawet taka siostra mojego TŻ.. Małżeństwo im się prawie rozpada i non stop się tylko kłócą przez skype a są dopiero 5 lat po ślubie.. Smutne ale prawdziwe
Stary 2008-11-03, 19:51   #982
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, chcesz to Ci wrzuce na privie jego profil na goldenline i mnie tez zobaczysz
Poza tym konkursy dla studentów polecam
nam pani też to polecała dawaj adres ja nigdy nie odmawiam

Stary 2008-11-03, 19:52   #983
merriel
Raczkowanie

Cytat:
On zaczynał w zwykłym banku a teraz pracuje w banku inwestycyjnym - banku bankówW jednym z największych na świecie, który nie upadłJestes w temacie, więc wiesz jaki to rodzaj instytucjiI własnie rozważa audyt albo wyższą półkę doradztwa. Bo do oddziału to już nie wróci, bo nawet nie dostanie takiej kasy jak ma teraz.
O to dosyć nietypowo, z tego co się orientuję to więcej osób jest takich co zaczynają w audycie a potem idą gdzie indziej wykorzystać zdobytą wiedzę i doświadczenia Ja będę zaczynać właśnie od Audytu albo doradztwa ale jeżeli on chce Audyt, a nie chce korporacji, to gdzie? jakaś mniejsza firma?

Nie chcę nic mówić, ale wiecie że w niecały tydzień zrobiłyśmy prawie tysiąc postów?? to się nazywa tempo:P ile części wątku obstawiacie? Bo mi się wydaje że będzie ich duuuzo

Edytowane przez merriel
Czas edycji: 2008-11-03 o 19:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 20:02   #984
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę nic mówić, ale wiecie że w niecały tydzień zrobiłyśmy prawie tysiąc postów?? to się nazywa tempo:P ile części wątku obstawiacie? Bo mi się wydaje że będzie ich duuuzo
a tam ja obstawiam ok X cześci bo póki co jest nas +50 a będzie pewnie duzo więcej

Stary 2008-11-03, 20:04   #985
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
O to dosyć nietypowo, z tego co się orientuję to więcej osób jest takich co zaczynają w audycie a potem idą gdzie indziej wykorzystać zdobytą wiedzę i doświadczenia Ja będę zaczynać właśnie od Audytu albo doradztwa ale jeżeli on chce Audyt, a nie chce korporacji, to gdzie? jakaś mniejsza firma?

Wiesz co, jeszcze się przemęczy w korpo, żeby miec większe doświadczenie i awansować, bo wiadomo, że na tych niższych stanowiskach chcą klepaczy. obecnej firmie nie podoba mu sie to jak traktuja ludzi. Z resztą chodzi o kasę. Mniejsza firma na pewno nieTeraz wysłał cv do jednego z banków, ale zobaczymy jeszcze w pwc i reszcie, może sie udaNIe ma ciśnienia na konkretną firmę, po prostu co sie trafi, ale on by sie nadawał na relationship managera, bo gaduła z niego i lubi prace z ludźmi

Tysiąc już?????To chyba już choroba

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-03 o 20:06
Stary 2008-11-03, 20:07   #986
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
by sie nadawał na relationship managera, bo gaduła z niego i lubi prace z ludźmi
ja też jestem gaduła-chyba zauwazyłyście- tylko takiego doświadczenia nie mam

Stary 2008-11-03, 20:09   #987
gosica502
Wtajemniczenie

Raaany dziewczyny faktycznie chyba my pobijemy rekord w tym temacie
Stary 2008-11-03, 20:11   #988
kaska87
Zakorzenienie

wogóle czarna rozpacz jutro brat będzie formatował kompa, a drugi niepodłączony, i wieczorem nie będę miała kontaktu z wizażem

Stary 2008-11-03, 20:11   #989
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, to jest na prawde super autko, nie pzobywajcie sie go, bo nie warto. A nie można zyc tylko odkładaniem pieniedzy, wiadomo domek ważny, ale nie odbierajcie sobie wszytskiego tylko po to, żeby miec ten domek szybciej. Aakurat samochód, zwłaszcza taki to dobra inwestycja, jest niezawodny super sie kreci My z tżcikiem tak po cichu czychamy na tego accorda jego rodziców, żeby odkupic jak będą sprzedawać
no skoro tak mówisz ... spokojnie ślub dopiero za dwa lata a domek jeszcze później wiec narazie jeździmy sobie naszym cudeńkiem odkąd tż ma takie super auto to przynajmniej powoli jezdzi bo woli sie delektowac jazdą niż w 3 minuty dotrzec na miejsce

widzę że tu większość z nas to dziewczyny po finansach czy ekonomii??? ja jestem na ekonomii a zapisałam się na kurs dla samodzielnych ksiegowych bilansistów w stowarzyszeniu księgowych w polsce. jak ktos nie ma styku z księgowością to pewnie nie wie o co chodzi ale ja wiem ze to bardzo renomowana instytucja i kurs tam jest wazniejszy dla pracodawcy niz studia i studia podyplomowe mam nadzieje ze to mi pomoze znaleźć w przyszłości dobrą pracę
Stary 2008-11-03, 20:14   #990
kaska87
Zakorzenienie

no ja studiuję finanse i rachunkowość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości