|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Jejku, zmień ten podpis, bo nie da się czytac wątku.
|
|
|
|
#4922 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
O ile dobrze sobie przypominam Sweet_Jelly narzekała na brak efetów po uzyciu tego kosmetyku. Ale oczywiście jak najbardziej możesz spróbować. Podobno polski Wax do przetłuszczających włosów dobrze sobie z tym radzi. Ja wolę wcierki - albo gotowe toniki Joanny, albo mocny napar z pokrzywy/skrzypu - działa regulująco, ściągająco, lekko podsusza.
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam obiecane zdjecia
nie zebym bardzo narzekala, chociaz wiadomo ze babie to nigdy nie dogodzi, ale wkurza mnie ze tyle czasu, sily i pieniazkow na nie stracilam, a one sie jakos nie chca odwdzieczyc na pewno nie sa 'zbyt' zdrowe bo nawet teraz kiedy zabezpieczam je kokosem to i tak przy kazdym czesaniu leci pelno polamanych koncowek no i nie chca rosnac wiec do szczescia brakuje mi ciagle 'tylko' tych 10 cm. PS. Pierwsze zdjecie jest z poczatku marca, drugie po wizycie u fryzjera (dopiero teraz zauwazylam dziwnie sciety tyl ) 1 wrzesnia i ostatnie - dzisiejsze.
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
teee zapałka ty masz sliczne te włoski. Ja nei wiem co ty narzekasz, ja się powwinnam schowac z moimi. Teraz ja zaczynam odzywiac i dbac.
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh, jak to dobrze miec aparat z mocnym fleszem ![]() Nie narzekam az tak bardzo, mimo ze sa cienkie, ostatnio mocno sciemnialy itd bo wiem ze nic na to nie poradze, a inni nie maja nawet pol z tego co ja, wiec po co sie jeszcze bardziej stresowac Ale dlaczego nie sa odzywione, nie chca rosnac i tak sie lamia
Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2008-11-01 o 21:18 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Oj Zapaałka, normalnie baty
za to narzekanie ![]() Ładne, zadbane włosy, a Ty na nie burczysz i pewnie dlatego "się buntują" [w Twoim przekonaniu, rzecz jasna, bo ja tam widzę ich wdzięczność za poświęcony czas i nakłady
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
Zapaałka Masz PIĘKNE włosy,widać,ile na nie pracowałaś,a Ty jeszcze narzekasz?!Obejrzałabym się za takimi wlosami na ulicy,naprawdę
|
#4930 |
|
Rozeznanie
|
Oh Zapaałka, tez nie widze zeby Twoje włosy sie buntowały, wręcz przecienie sa cudne i wygladaja na mega zdrowe!
rozumiem że dążysz do perfekcji Tez marudze na swoje włosy choc w sumie nie sa złe... ale zawsze mogą być jeszcze lepsze...sasasa ![]() EDIT : no i widzisz jak wszyscy Ci słodzą...cos w tym jest, wierz nam
Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2008-11-01 o 22:01 Powód: dopiska |
|
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ale motywacji wlasnie nabralam ![]()
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewuchy tak slodzicie ze az sie zawstydzilam
Teraz to mi naprawde glupio narzekac choc i tak swoje wiem! Najgrosze jest to w tym samym czasie kiedy to pisalyscie moj tz sam zaczal temat o wlosach i stwierdzil, ze bardziej podobalabym mu sie w prawie krotkiej, mocno wycieniowanej i wyprostowanej fryzurce (chyba zwariowal ![]() )
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Z pewnością zwariował :P
A włosy cud miód i malina,niech no usłyszę jakieś Twoje narzekanie to |
|
|
|
#4934 |
|
Przyczajenie
|
witam
zdecydowałam sie opisac moja walke o zdrowe i piekne włosy(która nadal trwa). Półtora roku temu fryzjerka spaliła mi włosy doszczętnie rozjaśniaczem. To co zostało mi na głowie włosami raczej nazwac nie można, poława zwyczajnie mi wypadła a reszta sterczała na wszystkie strony żałośnie. Z racji tego ze przed rozjasnianiem miałam zdrowe włosy i nie musiałam nigdy o nie specjalnie dbac zupełnie nie wiedziałam jak sie za nie zabrac po rozjasnianiu przez przypadek znalazłam forum wizaz i zaczęłam walczyc bo ogolenie się na łyso odpadało. Na pierwszy ogień poszła odżywka wax zagraniczny(zużyłam 2 opakowania) po czym doczytałam ze składu najlepszego nie ma i kupiłam sobie polski wax( zużyłam 3 opakowania) do suchych i zniszczonych. Przeszłam na pielęgnacje bezsilokonową która wcale specjalnie mi nie słuzyła, potem zaczęłam myc włosy odżywką. Przez cały ten czas az do dzisiaj co tydzien robie sobie odzywke z żółtka i rycyny, nie prostuję, nie suszę nie czeszę mokrych i uzywam jedwabiu joanny na końcówki. Teraz Uzywam delikatnych szamponów, żelu palomy(skóra głowy) i aktualnie kallosa mlecznego po kazdym myciu. Podcinam końcówki co 3 miesiące, zeby pozbyc się w koncu tych zgliszczy ale włosy okropnie wolno mi rosną i dalej mam sporo tych spalenców. Dzisiaj moje włosy wyglądają o niebo lepiej ale nie tak jak prrzed tym nieszczęsnym rozjasnianiem. Cieszę sie ze istnieje takie forum i szczerze dziękuje dziewczynom które się tu udzielają i dają wspaniałe rady
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwariował poprostu
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
moja koleżanka uważa, że jestem nienormalna i mam totalnego bzika na punkcie włosów i co za tym idzie kasa wydajna na ich pielęgnację
![]() od roku nie farbuje zmotywowała mnie do tego ciąża od tego czasu walczę , aby były lśniące i zdroweprzede wszystkim podcinam troszkę co 2 miesiące - obecnie raz w tygodniu nakładam na godzinkę przed myciem naftę+ olejek z bawełny+ olejek jojoba -myję szamponem gosha na zmianę z wygładzający joico tak samo odżywki - raz w tygodniu maskaq gosha do włosów suchych - raz w tygodniu szampon revalid super oczyszcza włosy - raz na dwa tygodnie ampułka absolut repair lub renew c - co jakiś czas maska gloria - co 4 dzień na noc na końcówki olejek kokosowy - i jak suszę włosy niestety dość często cement kerastase termoaktywny jest rewelacyjny - nie prostuje włosów kurcze , ale sie rozpisałam
|
|
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
mam krecone wlosy ale chcialabym brac je na walki zeby miec ladne fale. Do tej pory prostowalam tylko grzwke i koncowki, bo chcialam zeby wygladaly na dluzsze i nie wywijaly się. Tylko czy wlosy nie beda sie niszczyc od tych walkow? Chodzi mi głownie o koncowki ktore sa rozdwojone i lamia sie (zasluga prostownicy). Mam zamiar je podciąć za jakis tydzien, bo wtedy bede je mierzyc i wyprostuje dolna warstwe (uzywam Seboradinu i wlasnie za tydzien koncze kuracje nim). Chcialabym zeby potem juz sie nie rozdwajaly i nie lamaly, zebym mogla spokojnie zapuszczac i nie podcinac ich. Uznalam ze najlepsza alterantywa beda walk, nawet juz nie koniecznie na cale wlosy tylko przynajmniej dolna warstwa. tylko czy walki dwa razy w tygodniu nie beda powodowaly niszczenia koncowek??? w sumie, to i tak lepsze walki 2 razy w tygodniu niz prostownica codziennie ;D ale wole miec pewnosc
|
|
|
|
#4938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakbym miała sciąć to co jest popalone,rozdwojone musiałabym juz dzis rozglądać się za dobrą peruką startować dosłownie od zera, nie pasuje mi niestety fryzura na zapałkę.To co ocalało na mojej głowie,próbuje zreanimować, zapuścic a na wiosne ewentualnie zrównać wszystko. Odrost zachoduje do grudnia,moze do tego czasu przemyślę co mam dalej robić ![]() w połowie listopada mam wizyte u dermatologa zobaczymy co on wymysli ![]() Jejuuuu Zapaałka śliczne włoski ;-) Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-11-02 o 20:51 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zrobilam sobie boba= pozbylam sie zniszczonego tylu przez co tyl jest zdrowy i ladny i nie pasuje do podniszczonego przodu chociaz i przod jest w duzo lepszej formie jak tyl urosnie mi wystarczajaco, zetne odwrotnie do boba czyli przod krocej, tyl dluzej dzieki temu zachowam wrazenie "dlugich" wlosow |
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Jej jak tak patrze na te wasze włoski to mnie skręca. Musze wybrac sie na zakupy i kupic jedwab do włosów, odżywkę witaminową Ziaji i olej rycynowy. Muszę włosy przygotowac na zimę, bo zawsze mi sie niszczą pod czapką. 3mam za was kciuki dziewczyny.
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
zapaałka masz bardzo ładne włosy, zadbane, odżywione. Naprawdę nie masz powodów do narzekań.
------------- Muszę coś pochwalić ![]() Za namową Kattariny zainteresowałam się produktami firmy L'anza i zakupiłam 3 odżywki: L'anza Healing Moisture Kukui Nut Conditioner L'anza Repair Reconstructor L'anza Repair Leave In Protector Przetestowałam wszystkie i każda działa na moje włosy super. Och i ach i w ogóle ![]() Nawilżający na razie odstawię, poużywam Reconstructora i Leave In Protector. Nie obciążają, włosy op nich są lśniące, miękkie, bardzo ładnie się układają i co najbardziej mnie zaskoczyło i ucieszyło - same, bez żadnych wspomagaczy skręciły się w śliczne loki. Protectora przedobrzyłam, po wyschnięciu włosy były sztywne i jakby pozlepiane, a po jakieś godzinie- magic! - - odżywka się wchłonęla i zostawiła moje włosy piękne i miekkie. Muszę się powtrzymywać, aby ciągle ich nie dotykać .Odżywki te czekają na ocenę składu w odpowiednim wątku i aż nie moge się doczekać, co też fachowcy w dziedzinie powiedzą na ich temat. Wykończyłam już prawie wszystkie moje oleje do włosów. Został mi tylko rycynowy, czysty kokosowy, który używam na końcówki, no i Vatika. Poczułam się rozgrzeszona i zakupiłam sobie olej musztardowy na zimowy czas, bo byłam bardzo go ciekawa. W zapasie mam trochę rzeczy do głębokiego odżywienia włosów, między innymi dla włosów afro, produkty do stylizacji włosów kręconych + nawilżacze/odświeżacze loków w ciagu dnia też mam, więc czuję się pielęgnacyjnie zaspokojona na kilka najbliższych miesięcy ![]() --------- Ogolnie muszę przyznać,że od czasu, kiedy zaczęlam bardziej uważnie studiować składy kosmetyków do włosów i wybierać te bardziej naturalne, to moje włosy zmieniły się nie do poznania. In plus oczywiście.
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
hej , jestem tutaj nowa.tak się składa że ja również mam bzika na punkcie włosów i.... jestem podekscytowana że znalazłam wasze forum!
|
|
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja sobie pomysle jak te wlosy niszczylam prostownica to...
teraz tez nie najlepiej - pianka po kazdym umyciu.... tylko, ze bez pianki to te moje loki wygladaja jak... i jeszcze to siano.. nastepnym razem jak umyje wlosy to zrobie zdjecie, bo poradzic sobie nie umiem... oj musze zadbac o te moje wlosy.. chyba zaczne miod nakladac. Ten miod to tylko na chwile tak?? Czy dluzej na wlosach zostawic? Sama nie wiem... Potrzebuje jeszcze jakiegos mocno nawilzajacego kosmetyku, ale tyle tego jest, ze nie wim na co sie zdecydowac - co Wy polecacie?? Zapałka - nie wiem na co ty narzekasz
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tych suplementacji które niektóre biorą polecam brać 3 tabletki cynku walmarku ponieważ moim zdaniem małe dawki są w tych mieszankach ... ja biorę na trądzik tak dużo ale włosy i paznokcie mam najzdrowsze na świecie
.. kiedyś popaliłam sobie je prostownicą i wiem że jak się jest cierpliwym to do wszystkiego się dojdzie ![]() oczywiście nie obyło by sie bez wypróbowania wszystkich odzywek i masek dostępnych na rynku ;P włosy to moje zboczenie ... powodzenia w walce o zdrowe włosy uwielbiam obserwować ludzi w pociągu ... i jak patrze na poziom zadbania kobiet po 25 roku życia to jestem przerażona ... najgorsze to włosy i okolice oczu .. o nie jędrności w tak młodym wieku już nie wspominając .. dlatego bardzo mnie cieszy jak widzę takie wątki ... to jak zadbamy o siebie teraz ma wpływ jak będziemy wyglądać za 15 lat i choć młode jesteśmy to ma to duży wpływ a niektórzy chyba o tym nie wiedzą ... nie mogę patrzeć na włosy Polek .. suche rozdwojone źle ufarbowane siano ... coś okropnego ... nie zauważyłyście ? to przez tydzień zróbcie sobie akcje obserwacja i jak będziecie jechać komunikacją miejską to sobie popatrzcie ... można się podbudować
Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2008-11-03 o 22:01 |
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
znowu pytanko
![]() zrobiłam sobię własną wcierkę - nalewkę. I dałam do niej: -pokrzywę -rozmaryn -szałwię -miętę -kocimiętkę -pieprz cayenne -hibiskus no i oczywiście wódkę ![]() I teraz tak myślę - może to trochę za dużo? co prawda musztarda po obiedzie, ale sądzicie, że może to mieć jakiś negatywny wpływ? może rozcieńczać? Zachowałam proporcję 2:1.
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość jest ścięta na jedno kopyto i wydaje się nie pamiętać, że włosy potrzebują przyjaznej ręki albo choć najzwyklejszej odżywki po myciu. Wydaje mi się, że problem dotyczy głównie starszych pokoleń przyzwyczajonych do oszczędzania pieniędzy i do tego, że nic nie ma w sklepach. Nieufnie podchodzą do tego, co widzą na półkach. Szkoda im pieniędzy. Większość z nich tak też wychowała swoje córki. Rozglądając się w tramwaju zazwyczaj widzę wiele głów obciętych na krótko, balejażyk, albo trwała-baranek, ewentualnie rihanna. Na moich studiach są (prawie) same dziewczyny, a nie bardzo jest się czym zachwycać. Tzn. i tak zachwycam się np. teksturą włosów, ale zawsze są to włosy, którym przydałaby się pomoc. Jedna dziewczyna, za którą nie mogłam siedzieć, bo jej włosy do pasa rozpraszały moją uwagę ścięła je po wakacjach do długości ramion. Jedynie moja ulubienica ma piękne, zadbane włosy, które z resztą zdecydowała się zapuścić Natomiast dla sprawiedliwości dodam, że codziennie mijam na ulicy/w tramwaju/gdziekolwiek jakąś dziewczynę, której włosy budzą mój podziw. Więc chyba nie ma sensu dramatyzować i popadać w szufladki, stereotypy, naciągnięcia.. |
|
|
|
|
#4949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem juz sama jak ją ' nawrócic' bo nic nie dociera a włosy naprawde sa w fatalnym stanie na CAŁEJ dlugosci zniszczone...Zas na wykladach tez podziwiam moja ulubienice z cudnymi wlosami, zawsze myslalam ze daleko mi do niej ale wczorej wzielam lusterko i przygladnelam sie z kazdej strony i az dziw bo wcale moje nie sa gorsze. jak to sie mowi cudze chwalicie swego nie znacie
|
|
|
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edit: a jakbyście miały ochotę dodać proteiny mleka i nmf do maski Gloria to tego nie róbcie ;] Bo maska z postaci półstałej zmieniła się w coś rzadzego niż woda
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-11-04 o 10:23 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

nie zebym bardzo narzekala, chociaz wiadomo ze babie to nigdy nie dogodzi, ale wkurza mnie ze tyle czasu, sily i pieniazkow na nie stracilam, a one sie jakos nie chca odwdzieczyc
na pewno nie sa 'zbyt' zdrowe bo nawet teraz kiedy zabezpieczam je kokosem to i tak przy kazdym czesaniu leci pelno polamanych koncowek
no i nie chca rosnac wiec do szczescia brakuje mi ciagle 'tylko' tych 10 cm. 

za to narzekanie 

nastepnym razem jak umyje wlosy to zrobie zdjecie, bo poradzic sobie nie umiem... oj musze zadbac o te moje wlosy.. chyba zaczne miod nakladac. Ten miod to tylko na chwile tak?? Czy dluzej na wlosach zostawic? Sama nie wiem...
Większość jest ścięta na jedno kopyto i wydaje się nie pamiętać, że włosy potrzebują przyjaznej ręki albo choć najzwyklejszej odżywki po myciu. Wydaje mi się, że problem dotyczy głównie starszych pokoleń przyzwyczajonych do oszczędzania pieniędzy i do tego, że nic nie ma w sklepach. Nieufnie podchodzą do tego, co widzą na półkach. Szkoda im pieniędzy. Większość z nich tak też wychowała swoje córki. Rozglądając się w tramwaju zazwyczaj widzę wiele głów obciętych na krótko, balejażyk, albo trwała-baranek, ewentualnie rihanna.