|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Szugar, Tulipanno, macie rację, żę pewne przyzwyczajenia nadal pokutują. Choćby kwestia "co ile myć włosy". W rodzinie mam osoby, które myją włosy raz na: 3 dni, tydzień, dwa tygodnie, miesiąć. Autentycznie. Ja rozumiem ciocię, która myje włosy raz w tygodniu, ale ma trwałą, a włosy jej się nawet bez trwałej specjalnie nie przetłuszczały. Ona myje włosy w weekend i zawsze, nawet w piątek ma ładne włosy, nie chodzi z tłustymi. Natomiast często spotykam się ze zdziwionym "to Ty musisz codziennie myć włosy?" ze strony osób, które myślą, żę raz w tygodniu wystarczy. Chyba powoli przestanę być uprzejma (do tej pory tylko patrzyłam na zadającą takie pytanie osobę jak na kretyna) i zacznę odpowiadać, żę nie muszę, ale lubię, bo niedobrze się robi na widok brudasów, którzy myją włosy za rzadko, choć powinni częściej (plus wymowny rzut okna na skalp owego brudasa).
Jak ja nie lubię jak ktoś się dziwi codziennemu myciu włosów! I żeby te uwagi pochodziły od osób obdarzonych naprawdę pieknymi i zadbanymi włosami, to wtedy może i bym się zastanowiła, czy przypadkiem nie myję włosów za często. Ale z reguły takie komentarze padają od "tłustych łebków". Nie mówiąc już o zdziwieniu jak gość wchodzi do łązienki "ojej, ale tyTy masz kosmetyków!" No tak - szampon, odzywka, maska i żel do ciała pod prysznicem to obłędna ilość, chyba sobie założę sklep kosmetyczny...
|
#4952 |
|
Konto usunięte
|
To ja jeszcze dodam od siebie, że mam takie koleżanki w klasie co myją włosy raz na tydzień lub dwa i zwyczajnie chodzą z przetłuszczonymi. W klasie jedna jest taka co nie była u fryzjera 8 lat
chyba stanu jej końcówek i wogóle włosów nie trzeba opisywać, są okropne, zastanawiam się czym je czesze, bo ma zniszczone. Dzisiaj się spytałam dziewczyn jakich odżywek używają, a one że żadnych ![]() I jeszcze najgorsze jest to, że same mają na głowie niewiadomo co, to się śmieją z moich kręconych włosów, powiedziałam że kupię im dobry szampon do codziennego stosowania, odżywkę i wizytę u fryzjera zamówię. W szkole może jest kilka takich przypadków, ale to o kilka przypadków za dużo. |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9585868]I jeszcze najgorsze jest to, że same mają na głowie niewiadomo co, to się śmieją z moich kręconych włosów, powiedziałam że kupię im dobry szampon do codziennego stosowania, odżywkę i wizytę u fryzjera zamówię.
W szkole może jest kilka takich przypadków, ale to o kilka przypadków za dużo.[/quote] No właśnie, na ogół to flejtuchy śmieją się z tych zadbanych, że nie mają na co wydawać pieniędzy i że chyba pół życia spędzają przed lustrem. W końcu umycie włosów to tak skomplikowany zabieg, że pół życia się na tym traci
|
#4954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlosy od tego czestego prostowania, pokruszly sie i ma taki maly zwis z tylu glowy. Z przodu natomiast sucha gesta jeszcze szopa, wlosy sa totalnie zniszczone, rozdwojone, kruszace sie.jeszcze rok temu miala wlosy jak miss Ukrainy
Edytowane przez Kasia93b Czas edycji: 2008-11-04 o 15:06 |
|
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
Ścięcie jeszcze mozna zrozumiec - moze komus sie akurat krotka fryura podoba. Ale nie mycie i niszczenie to....
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie spokój z tym komentowaniem mycia włosów codziennie. Ja mam to samo. Mam 14 lat wiadomo okres dojrzewania, włosy mi sie tłuszcza a nei znosz emeic przetłuszczonych, więc myje codziennie. Mama sie przejmuje tym, kupuje ze mną odżywki i w ogóle, tata gada ze zniszczy, brat gada ' każda baba tak ma'. Ale babcia to przesadza, gada ze ja to na pokaz, ze naśladuje kogoś:/. Na dłuższą mete daje się to nie do wytzymania, denerwuje mnie. Kurcze nie będe chodzic w tłustych zniszczonych włosach, jeszcze mam tendencje do łupieżu. Lecz inni tego nie rozumieją. W klasie u mnie hmm dziewczyny dbają o włosy, w sumie żadna nie ma pofarbowanych. Tylko zastanawia mnie to czemu kazdej wypadają?
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
No własnie nie mycie, niszczenie... My tutaj to mamy mniejsza/wieksza obsesje na punkcie włosów, wiekszosc dmucha, chucha zeby nie połamac włosów, nie przesuszyc, nie zniszczyc a niektorzy w oglole nie zwracaja uwagi na to, bo szampon wystarcza. najwyzej taki 2w1. o zgrozo. Czasem mam ochote nawracac znajome zeby choc najzwyklejsza odzywke i mniej suszarki ale wychodze na maniaczke, ktora zamiast uczyc sie pilnie do sesji i pisac prace(sic!) siedzi na forum.
![]() ![]()
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba dobrze, ze dbam o siebie |
|
|
|
|
#4959 |
|
Rozeznanie
|
W koncu najwaznijszy jest efekt koncowy
|
|
|
|
#4960 |
|
Raczkowanie
|
nie rozumiem jak można myć włosy raz na tydzień, nawet w przypadkach gdy nie wyglądają one na tłuste.
wyobrażacie sobie nie myć twarzy przez taki okres czasu? a przecież na włosach tak samo osadza się pełno zanieczyszczeń, pyłków i brudu. wystarczy tylko wyjść na ulicę. niestety nie żyjemy w edenie i zanieczyszczenia otaczają nas z każdej strony. a włosy przecież tak samo jak twarz cały dzień są na wierzchu narażone na wszelkiego rodzaju paskudztwa jakie fundują nam miasta.. |
|
|
|
#4961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne ... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4962 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, że nawiązała się ciekawa dyskusja
Stesknilam sie za takimi![]() Cytat:
Doza samokrytyki zawsze potrzebna, ale bez przesady. W koncu tak dbamy, ze czyje maja byc piekne, jesli nie nasze..?![]() Cytat:
o mamo...Cytat:
Wcale nie mialam perfekcyjnej fryzury, bo ciezko o to bylo przy rozprostowywaniu wlosow do talii - spieszac się na dodatek. Jednak nie moglam sobie odmowic tej przyjemnosci, wolalam wstac wczesniej. Coz, nie znalam jeszcze takiej metody, jak ananas W kazdym razie bardzo zle sie czulam, kiedy wlosy zaczynaly mi sie przetluszczac.[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9585868]To ja jeszcze dodam od siebie, że mam takie koleżanki w klasie co myją włosy raz na tydzień lub dwa i zwyczajnie chodzą z przetłuszczonymi. W klasie jedna jest taka co nie była u fryzjera 8 lat chyba stanu jej końcówek i wogóle włosów nie trzeba opisywać, są okropne, zastanawiam się czym je czesze, bo ma zniszczone. Dzisiaj się spytałam dziewczyn jakich odżywek używają, a one że żadnych ![]() I jeszcze najgorsze jest to, że same mają na głowie niewiadomo co, to się śmieją z moich kręconych włosów, powiedziałam że kupię im dobry szampon do codziennego stosowania, odżywkę i wizytę u fryzjera zamówię. W szkole może jest kilka takich przypadków, ale to o kilka przypadków za dużo.[/quote] Tez takowe mialam. Teraz wole sie nie przygladac A powaznie - mam na studiach taki egzemplarz. Dziewczyna ma powazne problemy psychiczne, jesli dalej bedzie kontynuowac swoje obecne zachowania nie zawaham sie nazywajac ją psychopatką. W kazdym razie pomijajac juz tamte rzeczy, rządzą nią jakieś sprzeczności. Jest otyła, ma trądzik i cerę z popękanymi naczyńkami, która robi się dziko różowa po chwili marszu, suche, zaniedbane włosy. Mowi, ze nie robi makijazu, bo nie ma czasu na upiekszanie sie - ja mysle sobie wtedy, ze milo by bylo gdyby chociaz walnela sobie fluid na facjatę i nie katowala innych swoim niechlujnym, zaniedbanym widokiem. Mowi, ze jest brzydka, mowi, ze jest gruba, mowi, ze sie wstydzi rozebrac przy chlopaku i ze nie moze w zwiazku z tym mieć, ale...NIC Z TYM NIE ROBI. Więc o co chodzi? Pomijam już fakt, że jest cholernie przeczulona na punkcie kilku atrakcyjnych fizycznie i intelektualnie dziewczyn z grupy, ktore w dodatku osmielaja sie o siebie dbac. Potrafi np. caly czas pisac aluzje do opisow na gg jednej z nich. Dodam, ze dziewczyna nie ma lat 8 (z calym szacunkiem do tego przedzialu wiekowego) ale 23![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Skad ja to znam ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto sie spotykam z takim mysleniem... szczegolnie jest chodzi o tusze duzo dziewczyn jedzac 10 paczka placze ze sa grube ![]() co do tradziku, sama mialam problemy z cera, ale kurcze- sa lekarze, sa leki, sa kosmetyki- tez moglabym wystawic pryszcze i narzekac... ale ludzie sa rozni |
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu się offtop zrobił :P
![]() Ale w pełni się zgadzam z Waszymi wypowiedziami
|
|
|
|
#4965 |
|
Gość
|
Ja powiem tak - kiedyś o siebie nie dbałam (efekt przejść w gimnazjum), ale teraz... zmieniłam zdanie, uznałam, że będę to robić dla siebie. Zmieniam się, ale tylko dla siebie. Wracając do włosów... dziękuję dziewczyny za pomoc, teraz mam jedynie prywatną psychologiczną dygresję - co wybrać - czy klorane, czy seboradin niger, a co wybrać jako odżywkę - czy l'anzę czy klorane czy seboradin - chyba się skończy na tym, że kupię to wszystko - tyle, że mój studencki budżet może tego nie znieść. Nie mogę znaleść odcienia pięknego rudego z l'oreala - I3 - i co niestety skończy się chyba tym, że będę musiała kupić schwarzkopfa, czego bym chciała uniknąć, lub kupić inną farbę z l'oreala. Pozdrawiam Werka.
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika,a na allegro patrzyłaś? Może zapytaj w jakiejś mniejsze drogerii czy by Ci nie zamówili konkretnego odcienia?
|
|
|
|
#4967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ALE SĄ TEZ DOBRE I TANIE KOSMETYKI Mit że włosy przetłuszczane trzeba jeszcze bardziej przetłuścić i myć jak najrzadziej powala wszystko Ale nieumyte włosy ( tłuste ) są straszne .Nie chcę nikogo Tu obrazić ,ale mnie odpych od takich osób ,które notorycznie chodzą z przetłuszczona fryzurką Jest to nieestetyczne
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
do Tulipanna...
na czym polega metoda ANANAS ??? ![]() hmmm... ja zastanawiam sie właśnie czy moich włosków nie będzie trzeba przypadkiem ściąć !!! żeby zacząć takie odżywianie i dbanie o nie o jakim piszecie
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-11-04 o 23:09 Powód: post pod postem |
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie. Strasznie wypadają mi włosy i to od dłuższego czasu, już sie baaardzo przerzedziły i boję się, że lada moment zostanę łysa. Zjadłam już całe opakowanie Skrzypovity, teraz biorę Belisse, używam szamponu z czarnej rzepy, raz w tygodniu nafty kosmetycznej z żółtkiem, piję Pokrzywę i droźdzę z mlekiem. Myślicie, że to wystarczy i trzeba czekać na efekty czy mogłabym jeszcze coś dodać?
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjjj w takim razie przepraszam i dziękuje za podpowiedź
Lece tam ;P
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
ojej... to jak w takim razie wyglądają Twoje włosy gdy jesteś już gotowa do wyjścia??? masz kręcone czy proste?
Bardzo interesująco opisałaś tę metodę :rolleyes :a czemu wgniatasz tę zimną wodę po kąpieli? ![]() hmm ja swoje muszę najpierw porządnie nawilżyc i odżywic , myślę że od tego powinnam zacząc ![]()
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, o to samo chciałam zapytać. Ciekawi mnie czemu akurat zimną wodę.
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
zimna woda zamyka łuski a ciepła otwiera
|
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie do was wizażynki drogie....
gdzie mogę zakupic słynny na wizażu olejek kokosowy??? |
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę skorzystać z wyszukiwarki.
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
w sklepie ze zdrowa zywnoscia
|
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

chyba stanu jej końcówek i wogóle włosów nie trzeba opisywać, są okropne, zastanawiam się czym je czesze, bo ma zniszczone.

nie wiem juz sama jak ją ' nawrócic' bo nic nie dociera a włosy naprawde sa w fatalnym stanie na CAŁEJ dlugosci zniszczone...
Wlosy od tego czestego prostowania, pokruszly sie i ma taki maly zwis z tylu glowy. Z przodu natomiast sucha gesta jeszcze szopa, wlosy sa totalnie zniszczone, rozdwojone, kruszace sie.

to chyba dobrze, ze dbam o siebie 

o mamo...
Wcale nie mialam perfekcyjnej fryzury, bo ciezko o to bylo przy rozprostowywaniu wlosow do talii - spieszac się na dodatek. Jednak nie moglam sobie odmowic tej przyjemnosci, wolalam wstac wczesniej. Coz, nie znalam jeszcze takiej metody, jak ananas