Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-04, 13:39   #4951
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Szugar, Tulipanno, macie rację, żę pewne przyzwyczajenia nadal pokutują. Choćby kwestia "co ile myć włosy". W rodzinie mam osoby, które myją włosy raz na: 3 dni, tydzień, dwa tygodnie, miesiąć. Autentycznie. Ja rozumiem ciocię, która myje włosy raz w tygodniu, ale ma trwałą, a włosy jej się nawet bez trwałej specjalnie nie przetłuszczały. Ona myje włosy w weekend i zawsze, nawet w piątek ma ładne włosy, nie chodzi z tłustymi. Natomiast często spotykam się ze zdziwionym "to Ty musisz codziennie myć włosy?" ze strony osób, które myślą, żę raz w tygodniu wystarczy. Chyba powoli przestanę być uprzejma (do tej pory tylko patrzyłam na zadającą takie pytanie osobę jak na kretyna) i zacznę odpowiadać, żę nie muszę, ale lubię, bo niedobrze się robi na widok brudasów, którzy myją włosy za rzadko, choć powinni częściej (plus wymowny rzut okna na skalp owego brudasa).

Jak ja nie lubię jak ktoś się dziwi codziennemu myciu włosów! I żeby te uwagi pochodziły od osób obdarzonych naprawdę pieknymi i zadbanymi włosami, to wtedy może i bym się zastanowiła, czy przypadkiem nie myję włosów za często. Ale z reguły takie komentarze padają od "tłustych łebków". Nie mówiąc już o zdziwieniu jak gość wchodzi do łązienki "ojej, ale tyTy masz kosmetyków!" No tak - szampon, odzywka, maska i żel do ciała pod prysznicem to obłędna ilość, chyba sobie założę sklep kosmetyczny...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 14:29   #4952
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usunięte

To ja jeszcze dodam od siebie, że mam takie koleżanki w klasie co myją włosy raz na tydzień lub dwa i zwyczajnie chodzą z przetłuszczonymi. W klasie jedna jest taka co nie była u fryzjera 8 lat chyba stanu jej końcówek i wogóle włosów nie trzeba opisywać, są okropne, zastanawiam się czym je czesze, bo ma zniszczone.
Dzisiaj się spytałam dziewczyn jakich odżywek używają, a one że żadnych
I jeszcze najgorsze jest to, że same mają na głowie niewiadomo co, to się śmieją z moich kręconych włosów, powiedziałam że kupię im dobry szampon do codziennego stosowania, odżywkę i wizytę u fryzjera zamówię.
W szkole może jest kilka takich przypadków, ale to o kilka przypadków za dużo.
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 14:35   #4953
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9585868]I jeszcze najgorsze jest to, że same mają na głowie niewiadomo co, to się śmieją z moich kręconych włosów, powiedziałam że kupię im dobry szampon do codziennego stosowania, odżywkę i wizytę u fryzjera zamówię.
W szkole może jest kilka takich przypadków, ale to o kilka przypadków za dużo.[/quote]
No właśnie, na ogół to flejtuchy śmieją się z tych zadbanych, że nie mają na co wydawać pieniędzy i że chyba pół życia spędzają przed lustrem. W końcu umycie włosów to tak skomplikowany zabieg, że pół życia się na tym traci

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 15:03   #4954
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
eh moja przyjaciółka ma boskie włosy pod prama wzgledami tj nie dosc ze super kreciołki ze slicznym regularnym skretem to jeszcze długosc - prawie do pasa, jakby wyprostowala to do tyłka by siegały ALE serce mnie boli jak widze jak jak ona te włosy maltretuje nie wiem juz sama jak ją ' nawrócic' bo nic nie dociera a włosy naprawde sa w fatalnym stanie na CAŁEJ dlugosci zniszczone...
Zas na wykladach tez podziwiam moja ulubienice z cudnymi wlosami, zawsze myslalam ze daleko mi do niej ale wczorej wzielam lusterko i przygladnelam sie z kazdej strony i az dziw bo wcale moje nie sa gorsze. jak to sie mowi cudze chwalicie swego nie znacie
Dokładnie Mam koleżanke która ma piekne włosy geste bujne do ramion, a placze po tym jak widze co ona z nimi robi. Szarpie jak rozczesuje, caly czas je ciagnie. rozdziela je trac o siebie a ostatnio tez je ufarbowala chociaz mialy sliczny kolor. Jak sie przyjrze to sa juz dosyc mocno zniszczone. Druga kolezanka miala kiedys wlosy do tyłka, długiego grubego warkocza, wlosy krecace sie. Co z nimi zrobila? sciela do ramion i od ponad roku prostuje Wlosy od tego czestego prostowania, pokruszly sie i ma taki maly zwis z tylu glowy. Z przodu natomiast sucha gesta jeszcze szopa, wlosy sa totalnie zniszczone, rozdwojone, kruszace sie.

jeszcze rok temu miala wlosy jak miss Ukrainy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 463a65641652b3b498a3a965805cef2a,14,1.jpg (29,4 KB, 124 załadowań)

Edytowane przez Kasia93b
Czas edycji: 2008-11-04 o 15:06
Kasia93b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 15:16   #4955
kukis
Zadomowienie

Ścięcie jeszcze mozna zrozumiec - moze komus sie akurat krotka fryura podoba. Ale nie mycie i niszczenie to....
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 15:54   #4956
Magdzia94
Zakorzenienie

Dajcie spokój z tym komentowaniem mycia włosów codziennie. Ja mam to samo. Mam 14 lat wiadomo okres dojrzewania, włosy mi sie tłuszcza a nei znosz emeic przetłuszczonych, więc myje codziennie. Mama sie przejmuje tym, kupuje ze mną odżywki i w ogóle, tata gada ze zniszczy, brat gada ' każda baba tak ma'. Ale babcia to przesadza, gada ze ja to na pokaz, ze naśladuje kogoś:/. Na dłuższą mete daje się to nie do wytzymania, denerwuje mnie. Kurcze nie będe chodzic w tłustych zniszczonych włosach, jeszcze mam tendencje do łupieżu. Lecz inni tego nie rozumieją. W klasie u mnie hmm dziewczyny dbają o włosy, w sumie żadna nie ma pofarbowanych. Tylko zastanawia mnie to czemu kazdej wypadają?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 16:06   #4957
carlo_rossi
Rozeznanie

No własnie nie mycie, niszczenie... My tutaj to mamy mniejsza/wieksza obsesje na punkcie włosów, wiekszosc dmucha, chucha zeby nie połamac włosów, nie przesuszyc, nie zniszczyc a niektorzy w oglole nie zwracaja uwagi na to, bo szampon wystarcza. najwyzej taki 2w1. o zgrozo. Czasem mam ochote nawracac znajome zeby choc najzwyklejsza odzywke i mniej suszarki ale wychodze na maniaczke, ktora zamiast uczyc sie pilnie do sesji i pisac prace(sic!) siedzi na forum.
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 16:11   #4958
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie nie mycie, niszczenie... My tutaj to mamy mniejsza/wieksza obsesje na punkcie włosów, wiekszosc dmucha, chucha zeby nie połamac włosów, nie przesuszyc, nie zniszczyc a niektorzy w oglole nie zwracaja uwagi na to, bo szampon wystarcza. najwyzej taki 2w1. o zgrozo. Czasem mam ochote nawracac znajome zeby choc najzwyklejsza odzywke i mniej suszarki ale wychodze na maniaczke, ktora zamiast uczyc sie pilnie do sesji i pisac prace(sic!) siedzi na forum.
tez wychodze na maniaczke i wariatke- kolezanka narzekala na przesuszone wlosy to jej poradzilam maske domowej roboty to zrobila wielkie oczy i powiedziala ze jestem nienormalna to chyba dobrze, ze dbam o siebie moze i mam duzo kosmetykow, ale bez przesady :P

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:19   #4959
carlo_rossi
Rozeznanie

W koncu najwaznijszy jest efekt koncowy
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:28   #4960
mhm_
Raczkowanie

nie rozumiem jak można myć włosy raz na tydzień, nawet w przypadkach gdy nie wyglądają one na tłuste.

wyobrażacie sobie nie myć twarzy przez taki okres czasu? a przecież na włosach tak samo osadza się pełno zanieczyszczeń, pyłków i brudu. wystarczy tylko wyjść na ulicę. niestety nie żyjemy w edenie i zanieczyszczenia otaczają nas z każdej strony. a włosy przecież tak samo jak twarz cały dzień są na wierzchu narażone na wszelkiego rodzaju paskudztwa jakie fundują nam miasta..
mhm_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 17:47   #4961
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem ciocię, która myje włosy raz w tygodniu, ale ma trwałą, a włosy jej się nawet bez trwałej specjalnie nie przetłuszczały. Ona myje włosy w weekend i zawsze, nawet w piątek ma ładne włosy, nie chodzi z tłustymi. (...)
Nie mówiąc już o zdziwieniu jak gość wchodzi do łązienki "ojej, ale tyTy masz kosmetyków!" No tak - szampon, odzywka, maska i żel do ciała pod prysznicem to obłędna ilość, chyba sobie założę sklep kosmetyczny...

Cytat:
Napisane przez Kasia93b Pokaż wiadomość

jeszcze rok temu miala wlosy jak miss Ukrainy
Piękne ...

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Ale babcia to przesadza, gada ze ja to na pokaz, ze naśladuje kogoś:/.
Cytat:
Napisane przez mhm_ Pokaż wiadomość
nie rozumiem jak można myć włosy raz na tydzień, nawet w przypadkach gdy nie wyglądają one na tłuste.

wyobrażacie sobie nie myć twarzy przez taki okres czasu? a przecież na włosach tak samo osadza się pełno zanieczyszczeń, pyłków i brudu. wystarczy tylko wyjść na ulicę. niestety nie żyjemy w edenie i zanieczyszczenia otaczają nas z każdej strony. a włosy przecież tak samo jak twarz cały dzień są na wierzchu narażone na wszelkiego rodzaju paskudztwa jakie fundują nam miasta..
No właśnie, miałam to samo napisać. Dawniej powietrze było czystsze, nie było tylu zanieczyszczeń, dieta też była inna ... Wystarczy wyjść na cały dzień z domu, siedzieć w klimie, potem wyjść do centrum miasta w spaliny, potem do zadymionego klubu i nie wyobrażam sobie po tym ... nie umyć włosów, brrr.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 18:31   #4962
tulipanna.
Zakorzenienie

Ciesze sie, że nawiązała się ciekawa dyskusja Stesknilam sie za takimi

Cytat:
eh moja przyjaciółka ma boskie włosy pod prama wzgledami tj nie dosc ze super kreciołki ze slicznym regularnym skretem to jeszcze długosc - prawie do pasa, jakby wyprostowala to do tyłka by siegały ALE serce mnie boli jak widze jak jak ona te włosy maltretuje nie wiem juz sama jak ją ' nawrócic' bo nic nie dociera a włosy naprawde sa w fatalnym stanie na CAŁEJ dlugosci zniszczone...
Zas na wykladach tez podziwiam moja ulubienice z cudnymi wlosami, zawsze myslalam ze daleko mi do niej ale wczorej wzielam lusterko i przygladnelam sie z kazdej strony i az dziw bo wcale moje nie sa gorsze. jak to sie mowi cudze chwalicie swego nie znacie
Wazne, ze zauwazylas, ze posiadasz rownie piekne Doza samokrytyki zawsze potrzebna, ale bez przesady. W koncu tak dbamy, ze czyje maja byc piekne, jesli nie nasze..?

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
No to ja powiem tak, że znam kobiet kilka (a to już jest dużo, jako że od wczesnych lat dziecięcych mam więcej kolegów niż koleżanek), które nie tylko nie wiedzą co to odżywka, ale często nie wiedzą co to szampon ... I również uważam, że jeszcze ciągnie się za nami widmo stereotypów, które matki przekazują swoim córkom, typu "nie trzeba kąpać się codziennie, bo przecież nie pracujesz w polu i się nie ubrudziłaś", "tłuste włosy najlepiej myć szarym mydłem co 3 dni". Tak, mam traumatyczne przeżycia z czasów studiów, np. 1,5 godziny na wykładzie obok koleżanki, która kąpała się 3 dni temu ...

Edit: a jakbyście miały ochotę dodać proteiny mleka i nmf do maski Gloria to tego nie róbcie ;] Bo maska z postaci półstałej zmieniła się w coś rzadzego niż woda
o mamo...

Cytat:
Szugar, Tulipanno, macie rację, żę pewne przyzwyczajenia nadal pokutują. Choćby kwestia "co ile myć włosy". W rodzinie mam osoby, które myją włosy raz na: 3 dni, tydzień, dwa tygodnie, miesiąć. Autentycznie. Ja rozumiem ciocię, która myje włosy raz w tygodniu, ale ma trwałą, a włosy jej się nawet bez trwałej specjalnie nie przetłuszczały. Ona myje włosy w weekend i zawsze, nawet w piątek ma ładne włosy, nie chodzi z tłustymi. Natomiast często spotykam się ze zdziwionym "to Ty musisz codziennie myć włosy?" ze strony osób, które myślą, żę raz w tygodniu wystarczy. Chyba powoli przestanę być uprzejma (do tej pory tylko patrzyłam na zadającą takie pytanie osobę jak na kretyna) i zacznę odpowiadać, żę nie muszę, ale lubię, bo niedobrze się robi na widok brudasów, którzy myją włosy za rzadko, choć powinni częściej (plus wymowny rzut okna na skalp owego brudasa).

Jak ja nie lubię jak ktoś się dziwi codziennemu myciu włosów! I żeby te uwagi pochodziły od osób obdarzonych naprawdę pieknymi i zadbanymi włosami, to wtedy może i bym się zastanowiła, czy przypadkiem nie myję włosów za często. Ale z reguły takie komentarze padają od "tłustych łebków". Nie mówiąc już o zdziwieniu jak gość wchodzi do łązienki "ojej, ale tyTy masz kosmetyków!" No tak - szampon, odzywka, maska i żel do ciała pod prysznicem to obłędna ilość, chyba sobie założę sklep kosmetyczny...
Czesto slyszalam te pytania na etapie liceum. Pamietam, ze strasznie sie wstydzilam tego, ze jestem taką damulką, która musi codziennie rano umyc wlosy, wyprostowac i dopiero moze isc do szkoly Wcale nie mialam perfekcyjnej fryzury, bo ciezko o to bylo przy rozprostowywaniu wlosow do talii - spieszac się na dodatek. Jednak nie moglam sobie odmowic tej przyjemnosci, wolalam wstac wczesniej. Coz, nie znalam jeszcze takiej metody, jak ananas W kazdym razie bardzo zle sie czulam, kiedy wlosy zaczynaly mi sie przetluszczac.

[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9585868]To ja jeszcze dodam od siebie, że mam takie koleżanki w klasie co myją włosy raz na tydzień lub dwa i zwyczajnie chodzą z przetłuszczonymi. W klasie jedna jest taka co nie była u fryzjera 8 lat chyba stanu jej końcówek i wogóle włosów nie trzeba opisywać, są okropne, zastanawiam się czym je czesze, bo ma zniszczone.
Dzisiaj się spytałam dziewczyn jakich odżywek używają, a one że żadnych
I jeszcze najgorsze jest to, że same mają na głowie niewiadomo co, to się śmieją z moich kręconych włosów, powiedziałam że kupię im dobry szampon do codziennego stosowania, odżywkę i wizytę u fryzjera zamówię.
W szkole może jest kilka takich przypadków, ale to o kilka przypadków za dużo.[/quote]

Tez takowe mialam. Teraz wole sie nie przygladac A powaznie - mam na studiach taki egzemplarz. Dziewczyna ma powazne problemy psychiczne, jesli dalej bedzie kontynuowac swoje obecne zachowania nie zawaham sie nazywajac ją psychopatką. W kazdym razie pomijajac juz tamte rzeczy, rządzą nią jakieś sprzeczności. Jest otyła, ma trądzik i cerę z popękanymi naczyńkami, która robi się dziko różowa po chwili marszu, suche, zaniedbane włosy. Mowi, ze nie robi makijazu, bo nie ma czasu na upiekszanie sie - ja mysle sobie wtedy, ze milo by bylo gdyby chociaz walnela sobie fluid na facjatę i nie katowala innych swoim niechlujnym, zaniedbanym widokiem. Mowi, ze jest brzydka, mowi, ze jest gruba, mowi, ze sie wstydzi rozebrac przy chlopaku i ze nie moze w zwiazku z tym mieć, ale...NIC Z TYM NIE ROBI. Więc o co chodzi? Pomijam już fakt, że jest cholernie przeczulona na punkcie kilku atrakcyjnych fizycznie i intelektualnie dziewczyn z grupy, ktore w dodatku osmielaja sie o siebie dbac. Potrafi np. caly czas pisac aluzje do opisow na gg jednej z nich. Dodam, ze dziewczyna nie ma lat 8 (z calym szacunkiem do tego przedzialu wiekowego) ale 23

Cytat:
No właśnie, na ogół to flejtuchy śmieją się z tych zadbanych, że nie mają na co wydawać pieniędzy i że chyba pół życia spędzają przed lustrem. W końcu umycie włosów to tak skomplikowany zabieg, że pół życia się na tym traci

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Dajcie spokój z tym komentowaniem mycia włosów codziennie. Ja mam to samo. Mam 14 lat wiadomo okres dojrzewania, włosy mi sie tłuszcza a nei znosz emeic przetłuszczonych, więc myje codziennie. Mama sie przejmuje tym, kupuje ze mną odżywki i w ogóle, tata gada ze zniszczy, brat gada ' każda baba tak ma'. Ale babcia to przesadza, gada ze ja to na pokaz, ze naśladuje kogoś:/. Na dłuższą mete daje się to nie do wytzymania, denerwuje mnie. Kurcze nie będe chodzic w tłustych zniszczonych włosach, jeszcze mam tendencje do łupieżu. Lecz inni tego nie rozumieją. W klasie u mnie hmm dziewczyny dbają o włosy, w sumie żadna nie ma pofarbowanych. Tylko zastanawia mnie to czemu kazdej wypadają?
Wspolczuje. Nie daj sie babci!

Cytat:

Skad ja to znam

Cytat:
Napisane przez mhm_ Pokaż wiadomość

Masz absolutną rację
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:10   #4963
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość

Tez takowe mialam. Teraz wole sie nie przygladac A powaznie - mam na studiach taki egzemplarz. Dziewczyna ma powazne problemy psychiczne, jesli dalej bedzie kontynuowac swoje obecne zachowania nie zawaham sie nazywajac ją psychopatką. W kazdym razie pomijajac juz tamte rzeczy, rządzą nią jakieś sprzeczności. Jest otyła, ma trądzik i cerę z popękanymi naczyńkami, która robi się dziko różowa po chwili marszu, suche, zaniedbane włosy. Mowi, ze nie robi makijazu, bo nie ma czasu na upiekszanie sie - ja mysle sobie wtedy, ze milo by bylo gdyby chociaz walnela sobie fluid na facjatę i nie katowala innych swoim niechlujnym, zaniedbanym widokiem. Mowi, ze jest brzydka, mowi, ze jest gruba, mowi, ze sie wstydzi rozebrac przy chlopaku i ze nie moze w zwiazku z tym mieć, ale...NIC Z TYM NIE ROBI. Więc o co chodzi? Pomijam już fakt, że jest cholernie przeczulona na punkcie kilku atrakcyjnych fizycznie i intelektualnie dziewczyn z grupy, ktore w dodatku osmielaja sie o siebie dbac. Potrafi np. caly czas pisac aluzje do opisow na gg jednej z nich. Dodam, ze dziewczyna nie ma lat 8 (z calym szacunkiem do tego przedzialu wiekowego) ale 23
bo najlatwiej narzekac i nic ze soba nie robic, nazrec sie i plakac, ze jest sie gruba i miec pretensje o swoj wyglad do ludzi, ktorzy o siebie dbaja czesto sie spotykam z takim mysleniem... szczegolnie jest chodzi o tusze duzo dziewczyn jedzac 10 paczka placze ze sa grube
co do tradziku, sama mialam problemy z cera, ale kurcze- sa lekarze, sa leki, sa kosmetyki- tez moglabym wystawic pryszcze i narzekac... ale ludzie sa rozni

Stary 2008-11-04, 19:47   #4964
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ale tu się offtop zrobił :P
Ale w pełni się zgadzam z Waszymi wypowiedziami
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:48   #4965
noname12345TPa
Gość

Ja powiem tak - kiedyś o siebie nie dbałam (efekt przejść w gimnazjum), ale teraz... zmieniłam zdanie, uznałam, że będę to robić dla siebie. Zmieniam się, ale tylko dla siebie. Wracając do włosów... dziękuję dziewczyny za pomoc, teraz mam jedynie prywatną psychologiczną dygresję - co wybrać - czy klorane, czy seboradin niger, a co wybrać jako odżywkę - czy l'anzę czy klorane czy seboradin - chyba się skończy na tym, że kupię to wszystko - tyle, że mój studencki budżet może tego nie znieść. Nie mogę znaleść odcienia pięknego rudego z l'oreala - I3 - i co niestety skończy się chyba tym, że będę musiała kupić schwarzkopfa, czego bym chciała uniknąć, lub kupić inną farbę z l'oreala. Pozdrawiam Werka.
Stary 2008-11-04, 19:52   #4966
moooniaaaa
Zakorzenienie

Weronika,a na allegro patrzyłaś? Może zapytaj w jakiejś mniejsze drogerii czy by Ci nie zamówili konkretnego odcienia?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:04   #4967
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
No to ja powiem tak, że znam kobiet kilka (a to już jest dużo, jako że od wczesnych lat dziecięcych mam więcej kolegów niż koleżanek), które nie tylko nie wiedzą co to odżywka, ale często nie wiedzą co to szampon ... I również uważam, że jeszcze ciągnie się za nami widmo stereotypów, które matki przekazują swoim córkom, typu "nie trzeba kąpać się codziennie, bo przecież nie pracujesz w polu i się nie ubrudziłaś", "tłuste włosy najlepiej myć szarym mydłem co 3 dni". Tak, mam traumatyczne przeżycia z czasów studiów, np. 1,5 godziny na wykładzie obok koleżanki, która kąpała się 3 dni temu ...
Dziewczyny rozumie wszystko i wiek dojrzewania i oszczedność pieniędzy ALE SĄ TEZ DOBRE I TANIE KOSMETYKI
Mit że włosy przetłuszczane trzeba jeszcze bardziej przetłuścić i myć jak najrzadziej powala wszystko
Ale nieumyte włosy ( tłuste ) są straszne .Nie chcę nikogo Tu obrazić ,ale mnie odpych od takich osób ,które notorycznie chodzą z przetłuszczona fryzurką
Jest to nieestetyczne
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:07   #4968
Edith3F
Zadomowienie

do Tulipanna...

na czym polega metoda ANANAS ???

hmmm... ja zastanawiam sie właśnie czy moich włosków nie będzie trzeba przypadkiem ściąć !!! żeby zacząć takie odżywianie i dbanie o nie o jakim piszecie

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-11-04 o 23:09 Powód: post pod postem
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 07:57   #4969
Airish88
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie. Strasznie wypadają mi włosy i to od dłuższego czasu, już sie baaardzo przerzedziły i boję się, że lada moment zostanę łysa. Zjadłam już całe opakowanie Skrzypovity, teraz biorę Belisse, używam szamponu z czarnej rzepy, raz w tygodniu nafty kosmetycznej z żółtkiem, piję Pokrzywę i droźdzę z mlekiem. Myślicie, że to wystarczy i trzeba czekać na efekty czy mogłabym jeszcze coś dodać?
Stary 2008-11-05, 08:23   #4970
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
. Myślicie, że to wystarczy i trzeba czekać na efekty czy mogłabym jeszcze coś dodać?
Odpowiedni wątek aż świeci swoją obecnością na pierwszej stronie - KLIK !

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 09:47   #4971
Airish88
Zakorzenienie

Ojjjj w takim razie przepraszam i dziękuje za podpowiedź Lece tam ;P
Stary 2008-11-05, 10:09   #4972
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
do Tulipanna...

na czym polega metoda ANANAS ???

hmmm... ja zastanawiam sie właśnie czy moich włosków nie będzie trzeba przypadkiem ściąć !!! żeby zacząć takie odżywianie i dbanie o nie o jakim piszecie
Na zebraniu wlosow na czubku glowy w luzny kucyk i spieciu ich spinka/klamra - czymkolwiek, co sie nie odcisnie (gumka byc nie moze). Jestem zachwycona ta metoda, teraz po prostu myje wlosy wieczorem po powrocie do domu. Schna sobie na powietrzu, zadnych suszarek etc. Śpię z w/w kucykiem na czubie. Rano ide z ananasem pod prysznic, wlosy chlona wilgoc. Po kapieli wgniatam w nie troche zimnej wody, odżywko-żel, a kiedy jem śniadanie i robię makijaż schną - i jestem gotowa do wyjścia. Slowem maksimum wygody i olbrzymia oszczednosc czasu
Stary 2008-11-05, 12:33   #4973
Edith3F
Zadomowienie

ojej... to jak w takim razie wyglądają Twoje włosy gdy jesteś już gotowa do wyjścia??? masz kręcone czy proste?

Bardzo interesująco opisałaś tę metodę:rolleyes :
a czemu wgniatasz tę zimną wodę po kąpieli?
hmm ja swoje muszę najpierw porządnie nawilżyc i odżywic , myślę że od tego powinnam zacząc
Stary 2008-11-05, 12:51   #4974
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, o to samo chciałam zapytać. Ciekawi mnie czemu akurat zimną wodę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 13:38   #4975
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
ojej... to jak w takim razie wyglądają Twoje włosy gdy jesteś już gotowa do wyjścia??? masz kręcone czy proste?

Bardzo interesująco opisałaś tę metodę:rolleyes :
hmm ja swoje muszę najpierw porządnie nawilżyc i odżywic , myślę że od tego powinnam zacząc
Nie wiem jak to uzasadnić profesjonalnie. Z obserwacji: ciepła woda nie ożywia tak włosów jak zimna. Są bardziej sprężyste, żywe, lepiej się skręcają. Jakie mam włosy wychodząc z domu? Równomiernie pokręcone. Wklejałam zdjęcie w wątku "dziennik zapuszczania włosów". Takie właśnie mam po ananasie. Szczerze mówiąc mam lepszą fryzurę śpiąc w ananasie niż myjąc włosy rano. Bez ananasa są one oklapnięte pod swoim własnym ciężarem, przylegają do głowy. Ananas powoduje, że widać ich objętość i ilość.
Stary 2008-11-05, 17:13   #4976
Ilena
Zakorzenienie

zimna woda zamyka łuski a ciepła otwiera
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 17:25   #4977
Edith3F
Zadomowienie

mam pytanie do was wizażynki drogie....

gdzie mogę zakupic słynny na wizażu olejek kokosowy???
Stary 2008-11-05, 17:27   #4978
Narek
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro jest tak słynny, to na pewno wcześniej już ktoś podał miejsce, gdzie można go kupić.
Proszę skorzystać z wyszukiwarki.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 17:28   #4979
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:

w sklepie ze zdrowa zywnoscia

Stary 2008-11-05, 18:16   #4980
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
w sklepie ze zdrowa zywnoscia
dziękuję andziuchna
naczytałam się już trochę o tym olejku,ale nie kojarzę tego gdzie go można nabyc .

Jestem tu nowa i jeszcze się gubię w tym natłoku informacji.Przepraszam i
DZIĘKUJĘ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości