Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-30, 17:12   #91
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Aniu z otwartymi ramionami czekamy na Ciebie Fajnie by było gdyby zagościły tutaj dziewczyny z "Planować do skutku".
CZEKAMY NA WAS!

A wcześniej mierzylaś tempkę? Wysoka temp. to bardzo dobry znak.
U mnie w poprzednich nieudanych cyklach 1-2 dni przed @ temp. spadała do 36,6 a w tym cyklu jest ciągle ponad 37. Wiesz...myślę, że jednak zafasolkowalaś.
Kup jeszcze jeden test, ja miałam taki różowy płytkowy z dzieckiem w skorupce i taki Pre test z tą aktorką co grała Maję w Rodzinie Zastępczej I 2 kreseczki się pokazały
Dzieki Cassandra, a co tam, rezerwuje sobie tu miejsce

Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 18:32   #92
piwusia5
Rozeznanie

a u mnie jedna krecha. tylko głupia idiotka sobie nadzieji narobiłam
Nie będzie dziecka
Stary 2008-10-30, 19:19   #93
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwusia5 Pokaż wiadomość
a u mnie jedna krecha. tylko głupia idiotka sobie nadzieji narobiłam
Nie będzie dziecka
Bardzo mi przykro... a @ już przyszła?

Bazylko czekamy na Ciebie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2008-10-30 o 19:21
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-30, 23:44   #94
piwusia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro... a @ już przyszła?

Bazylko czekamy na Ciebie
jeszcze nie przyszła ale się pewnie czai gdzieś za rogiem... trudno.
Stary 2008-11-01, 18:05   #95
musicman
Zadomowienie

Witajcie, właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży i baaardzo się cieszę

Mam tylko mały problem z policzeniem w którym tygodniu jestem. Wszystko było dla mnie jasne dopóki nie przeczytałam w sieci że początek ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Ale do zapłodnienia zaszło pewnie 2 tygodnie później więc uważam że jestem w drugim tygodniu a nie czwartym - gdyby liczyć od ostatniej miesiączki. Dziwne to liczenie.
Możecie mnie oświecić co jest prawidłowe ?
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 18:15   #96
ilonchen
Raczkowanie

Lekarz bedzie Ci liczył od ostatniej miesiączki, bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy dokładnie zaszłaś w ciąże.
Gratulacje , szczęsliwych i spokojnych 9 miesięcy życzę.

ilonchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 18:28   #97
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilonchen Pokaż wiadomość
Lekarz bedzie Ci liczył od ostatniej miesiączki, bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy dokładnie zaszłaś w ciąże.
Gratulacje , szczęsliwych i spokojnych 9 miesięcy życzę.
dziękuję, jutro umówię się na wizytę i wszystkiego i o wszystko dokładnie wypytam.
Mam nadzieję, że wszystkie nasze ciąże upłyną w spokoju i radości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-01, 20:27   #98
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
dziękuję, jutro umówię się na wizytę i wszystkiego i o wszystko dokładnie wypytam.
Mam nadzieję, że wszystkie nasze ciąże upłyną w spokoju i radości
ciaza trwa 280 dni liczac od ostatniej daty miesiaczki, krwawienie, owulacja, to wszystko wchodzi do tygodni ciazy i mimo ze zaplodnienie nastepuje 2 tyg pozniej (mniej wiecej) to przyjmuje sie ze ciaza trwa 280 a nie 266 dni, USG bedzie korygowac date porodu bo dzieci rosna w lonie matki w roznym tempie. Takze jestes w 4 tyg i lekarz tez ci tak to bedzie liczyl. Pozdrawiam.

aaa jeszcze jedno najwazniejsze GRATULUJE!!! zycze spokojnych i radosnych 9 miesiecy

Mamusia lipcowo-sierpniowa 2008

It is what it is

Edytowane przez Anisia25
Czas edycji: 2008-11-01 o 20:28
Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 20:35   #99
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
ciaza trwa 280 dni liczac od ostatniej daty miesiaczki, krwawienie, owulacja, to wszystko wchodzi do tygodni ciazy i mimo ze zaplodnienie nastepuje 2 tyg pozniej (mniej wiecej) to przyjmuje sie ze ciaza trwa 280 a nie 266 dni, USG bedzie korygowac date porodu bo dzieci rosna w lonie matki w roznym tempie. Takze jestes w 4 tyg i lekarz tez ci tak to bedzie liczyl. Pozdrawiam.

aaa jeszcze jedno najwazniejsze GRATULUJE!!! zycze spokojnych i radosnych 9 miesiecy

Mamusia lipcowo-sierpniowa 2008
dziekuję i życzę dokładnie tego samego
Stary 2008-11-02, 08:08   #100
ainka11111
Raczkowanie

serdecznie gratuluje musicman i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie

Edytowane przez ainka11111
Czas edycji: 2008-11-02 o 08:09
ainka11111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 08:26   #101
musicman
Zadomowienie

dziekuję ainka11111

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 10:34   #102
aha9
Raczkowanie

Witam dziewczyny, musicman gratuluje serdecznie! Wiesz ja byłam na swojej pierwszej wizycie w 5 tyg od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i trochę się z tym wszystkim pośpieszyłam bo nic nie było widać następną mam jutro to 7tc) ale i tak nie wiem czy lekarz coś wypatrzy, dam znać ale radzę Ci się jeszcze chwile się wstrzymać.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:24   #103
beatka030500
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
To i ja się dołącze. W piątek robiłam test i wyszły dwie kreseczki. Cieszę się jak głupia tym bardziej,że jak robiłam tydzień po owulacji to nic jeszcze na teście nie wyszło, ale półtora tyg. póżniej już tak.
Z tego co tu wyczytałam to najlepiej iśc do lekarza ok. 8 tyg. Dziewczyny i mam tu do Was pytanie idziecie państwowo czy prywatnie, a może i tak i tak?
beatka030500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:34   #104
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez beatka030500 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
To i ja się dołącze. W piątek robiłam test i wyszły dwie kreseczki. Cieszę się jak głupia tym bardziej,że jak robiłam tydzień po owulacji to nic jeszcze na teście nie wyszło, ale półtora tyg. póżniej już tak.
Z tego co tu wyczytałam to najlepiej iśc do lekarza ok. 8 tyg. Dziewczyny i mam tu do Was pytanie idziecie państwowo czy prywatnie, a może i tak i tak?
jesli ci finanse pozwalaja, to tylko prywatnie.. ma sie wiecej badan no i lepiej jestes traktowana

tak poza tym to gratuluje!!!

It is what it is

Stary 2008-11-03, 15:37   #105
Konczita
Zakorzenienie

ooo jaaa dopiero teraz zobaczyłam ze juz sierpniówki są założone - super ..
a wszystkim lipcóweczką gratuluje i spokojnej ciązy zycze
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 17:16   #106
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Witajcie, właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży i baaardzo się cieszę

Mam tylko mały problem z policzeniem w którym tygodniu jestem. Wszystko było dla mnie jasne dopóki nie przeczytałam w sieci że początek ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Ale do zapłodnienia zaszło pewnie 2 tygodnie później więc uważam że jestem w drugim tygodniu a nie czwartym - gdyby liczyć od ostatniej miesiączki. Dziwne to liczenie.
Możecie mnie oświecić co jest prawidłowe ?
Gratuluję bardzo serdecznie Witamy na wąteczku. To pewnie też będziesz mamą lipcową.

Najlepiej liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Lekarz także dokonuje takich wyliczeń.

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, musicman gratuluje serdecznie! Wiesz ja byłam na swojej pierwszej wizycie w 5 tyg od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i trochę się z tym wszystkim pośpieszyłam bo nic nie było widać następną mam jutro to 7tc) ale i tak nie wiem czy lekarz coś wypatrzy, dam znać ale radzę Ci się jeszcze chwile się wstrzymać.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki
U mnie jest już końcówka 5 t, na wizytę się umowie pewnie w następnym tyg. Moja mama rozmawiała z lekarzem, że nie ma co sie tak spieszyć. Można nawet spokojnie do 8 t poczekać.
Jak sie czujesz Aha? Bo ja bardzo dobrze, gdyby nie brak @ i 2 krechy na teście to wogóle nie wiedziałabym o ciąży Nie mam żadnych objawów.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Oooo jak fajnie, kolejna fasolka. Gratuluję

Co do lekarza to ja chyba będę chodziła prywatnie. Mam taka świetną ginke, 50 zł za wizytę i kobietka jest naprawdę miła. Wiele koleżanek mi ją poleca.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2008-11-03 o 17:19
Stary 2008-11-03, 18:10   #107
beatka030500
Raczkowanie

Dziękuje za odpowiedzi. Na szczęście stać mnie na pryw. ginekologa. Już zdecydowałam do kogo pójdę i nie mogę doczekać sie wizyty. Dziewczny a jaki jest wasz stosunek do picia kawy w ciązy? Ja zaraz odstawiłam ten napój zanim byłam pewna czy to ciąza, bo przeczytałam,że zwiększa ryzyko poronienia. Przyznam,że wcześniej nie wyobrażałam sobie życia bez kawy, ale zdrowie dziecka najważniejsze. Tylko, że teraz musze kombinować jak rodzinka częstuje mnie kawą, nie chce jeszcze zdradzać nikomu tej nowiny, boję się zapeszyć.
Stary 2008-11-03, 18:39   #108
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za odpowiedzi. Na szczęście stać mnie na pryw. ginekologa. Już zdecydowałam do kogo pójdę i nie mogę doczekać sie wizyty. Dziewczny a jaki jest wasz stosunek do picia kawy w ciązy? Ja zaraz odstawiłam ten napój zanim byłam pewna czy to ciąza, bo przeczytałam,że zwiększa ryzyko poronienia. Przyznam,że wcześniej nie wyobrażałam sobie życia bez kawy, ale zdrowie dziecka najważniejsze. Tylko, że teraz musze kombinować jak rodzinka częstuje mnie kawą, nie chce jeszcze zdradzać nikomu tej nowiny, boję się zapeszyć.
Ja nigdy takiej zwykłej kawy z fusami nie piłam, zawsze taka leciutką z jednej łyżeczki rozpuszczalną, pół na pół z mlekiem. Czasami jak mam ochote to zrobie sobie w małej filiżance i wypije. Może taka kawa nie zaszkodzi dziecku.
U mnie najbliższa rodzinka juz wie, nie mogłam sie powstrzymać, zresztą oni domyślali sie, że planujemy jak najszybciej dziecko.
I wszyscy sie bardzo cieszą, a najbardziej chyba dziadkowie To bedzie ich pierwszy wnuczek lub(i) wnuczka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-11-03, 18:55   #109
beatka030500
Raczkowanie

Ja z kolei słyszałam,że taka rozpuszczalna kawa jest jeszcze gorsza , bo to sama chemia, ale gdzie leży prawda....... Dla moich teściów to też pierwszy wnuk, ale my chcemy im powiedzieć i pozostałej rodzince za ok. miesiąc jak będe już po wizycie u lekarza. Na pewno beda się cieszyć, bo czekali na to ponad 2 lata.
Czasami myślę,że może test się pomylił, bo nie mam żadnych objawów, poza brakiem miesiączki i lekkim obrzmieniem piersi. A jak to jest u Was są już jakieś nieprzyjemne dolegliwości?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 19:16   #110
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei słyszałam,że taka rozpuszczalna kawa jest jeszcze gorsza , bo to sama chemia, ale gdzie leży prawda....... Dla moich teściów to też pierwszy wnuk, ale my chcemy im powiedzieć i pozostałej rodzince za ok. miesiąc jak będe już po wizycie u lekarza. Na pewno beda się cieszyć, bo czekali na to ponad 2 lata.
Czasami myślę,że może test się pomylił, bo nie mam żadnych objawów, poza brakiem miesiączki i lekkim obrzmieniem piersi. A jak to jest u Was są już jakieś nieprzyjemne dolegliwości?
Już pisałam gdzieś na forum że gdyby nie brak @ i 2 kreski to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Jeszcze na początki bolały mnie całe piersi, teraz tylko sutki jak dotykam.
Czasami zaboli mnie brzuch, taki lekki skurcz ale podobno to normalne.
Pozatym czuję sie bardzo dobrze, apetyt mam taki jak zawsze (czyli duży), spac bym mogła cały czas (jestem wielkim śpiochem)
Testy robiłam 2 bo też niewierzyłam, że są te 2 kreski.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-11-04, 10:56   #111
megi b
Wtajemniczenie

Hej od wczoraj wiem, że będę mamusią nadal nie mogę się napatrzeć na te dwie kreseczki na teście ciągle każę mężowi sprawdzić czy aby na pewno he he mam tylko problem z obliczeniem w którym tygodniu jestem , ale z tego co was poczytałam termin i tak się liczy od ostatniej miesiączki w moim przypadku (24 wrzesień ) wiec myślę, że poród będzie ok 30 czerwca lub początek lipca. Chyba ten lipiec będzie pewniejszy wiec zapisuję się do tego wątku Czyli chyba by wypadało, że jestem w 6 tyg. choć stawiam na 4 . A więc witam i trzymam kciuki za wszystkie

PS a ja myślałam, że mam grypę jelitową

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 11:35   #112
aha9
Raczkowanie

A dziękuję Cassandra, czuję się dobrze, wczoraj mnie troszkę mdliło, ale dało się to wytrzymać, zaraz zbieram się do lekarza... mam wielką nadzieję, że już coś bedzie wildać, ja już się całej rodzince pochwaliłam, nie mogłam wytrzymać, u nas też zarówno dla jednych jak i drugich dziadków to bedzie pierwszy wnuk. Więc wszyscy są uradowani.
Co do kawy to też ją odstawiołam mimo, że też piłam taką pół na pół z mlekiem. Jakoś da rade bez niej wytrzymać.
Co do wyboru gina to chciałam chodzić i prywatnie i na kase chorych a to z tego względu, że gdy chodzi się na kase badania krwi czy inne rzeczy które trzeba zrobić są ze skierowaniem za darmo, jeśli chodzi sie prywatnie za wszystie takie dodatkowe rzeczy trzeba płacić osobno, także radzę się zastanowić czy warto.
Pozdrawiam Buziaki
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 12:02   #113
DDosiek
Wtajemniczenie

Gratuluję wszystkim Mamusiom. Oby Kruszynki zdrowo sie rozwijały

Ja tak nieśmiało rezerwuje sobie miejsce na sierpniowej liście, bo może się uda ...
Ale ciiiiii, zeby nie zapeszyć.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 12:04   #114
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
A dziękuję Cassandra, czuję się dobrze, wczoraj mnie troszkę mdliło, ale dało się to wytrzymać, zaraz zbieram się do lekarza... mam wielką nadzieję, że już coś bedzie wildać, ja już się całej rodzince pochwaliłam, nie mogłam wytrzymać, u nas też zarówno dla jednych jak i drugich dziadków to bedzie pierwszy wnuk. Więc wszyscy są uradowani.
Co do kawy to też ją odstawiołam mimo, że też piłam taką pół na pół z mlekiem. Jakoś da rade bez niej wytrzymać.
Co do wyboru gina to chciałam chodzić i prywatnie i na kase chorych a to z tego względu, że gdy chodzi się na kase badania krwi czy inne rzeczy które trzeba zrobić są ze skierowaniem za darmo, jeśli chodzi sie prywatnie za wszystie takie dodatkowe rzeczy trzeba płacić osobno, także radzę się zastanowić czy warto.
Pozdrawiam Buziaki
Aha, ja cala ciaze prowadzilam prywatnie i przyznam ze placilam za badania krwi, miesiecznie wynosilo mnie to ok 15zl, czasem jak robilam drozsze badania to zostawilam wiecej, toxoplazmoza kosztowala mnie 56zl, a grupa krwi 15 a tak to 5zl krew, 9 mocz i cos tam jeszcze, takze nie zalowalam ze wydalam ta kase, bo nie musialam sie uzerac z rejonowym ginem i sie prosic o skierowanie

It is what it is

Stary 2008-11-04, 16:22   #115
ainka11111
Raczkowanie

Część mamusie
Widze że była mowa o objawach więc się też wypowiem. Jestem gdzieś w 5tygodniu i ogólnie czuje się dobrze tylko piersi są wielkie i obolałe i cały czas mam takie straszne parcie na pęcherz i latam co chwile siku trochę się boję czy to normalne czy może mam jakąś pozamaciczną ale o tym nawet nie chce myśleć a i jeszcze dopisze że panikara jestem

Edytowane przez ainka11111
Czas edycji: 2008-11-04 o 16:23
ainka11111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 18:13   #116
Princessin_H.
Raczkowanie

Witam mamusie lipcowo-sierpniowe.Z wielka radscia pagne dolaczyc do Was.Kilka dni temu dwa testy pokazaly 2 krechy,teraz po tygodniu kolejny rowniez nie mogl sie pomylic(ponownie 2 kreski)
Jako,ze jestem poza domem poczekam na wizyte u ginekologa jakies 1,5 tygodnia.
Bardzo sie ciesze,ze bede mama,planowalam juz to od dawna.Choc przyznam,ze mam mieszane uczucia,ostatnio mielismy z mezem ciezki okres we wspolnym zyciu...ciagle klotnie i nieporozumienia.Mam nadzieje,ze sie to juz historia i teraz bedzie radosc oczekiwania na moje pierwsze dziecko.
Dane do listy mamus-Maja,31 lat,termin 1 lipca 2009
Princessin_H. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 18:16   #117
beatka030500
Raczkowanie

Dziewczyny, od kiedy zamierzacie smarować swój brzuszek czy piersi aby zapobiec rozstępom. Nie bardzo wiem jakie preparaty są najlepsze, może wasze koleżanki coś wam polecają, bo ja nie bardzo mam kogo zapytać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 18:22   #118
Princessin_H.
Raczkowanie

Ja od znajomych mamus wiem,ze dobra jest zwykla oliwka dziecinna po kapieli na mokra skore(trzeba tylko uwazac by sie nie poslizgnac w wannie).
Poza tym wszystkie preparaty dla kobiet w ciazy>Taka oferte ma firma Mustela,Dax Cosmetics,Ziaja i wiele innych.Mozna wyrobowac kosmetyki dla alergikow jak AA Oceanic.
Ja mam tendencje do rozstepow i juz zaczelam smarowanie calego ciala,tak aby bylo ich jak najmniej.
Stary 2008-11-04, 18:29   #119
beatka030500
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Princessin_H. Pokaż wiadomość
Ja od znajomych mamus wiem,ze dobra jest zwykla oliwka dziecinna po kapieli na mokra skore(trzeba tylko uwazac by sie nie poslizgnac w wannie).
Poza tym wszystkie preparaty dla kobiet w ciazy>Taka oferte ma firma Mustela,Dax Cosmetics,Ziaja i wiele innych.Mozna wyrobowac kosmetyki dla alergikow jak AA Oceanic.
Ja mam tendencje do rozstepow i juz zaczelam smarowanie calego ciala,tak aby bylo ich jak najmniej.
Dziękuje za szybką odpowiedź i przede wszystkim gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Pytam sie o te kremy bo z tego co zdążyłam już poczytać to np. Mustela są dość drogie a Ziaja tańsze i nie chciałabym wydawać pieniedzy na coś drogiego co działa jak to tanie.
Stary 2008-11-04, 18:36   #120
Princessin_H.
Raczkowanie

Beatka-zajrzyj na Kosmetyk Wszechczasow-tam beda odpowiedzi,ktore preparaty sa dobre.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości